Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 01:26 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: Közép-Európa az új világrend nyertesei közé kerülhet
A világjárvány alatt Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia komoly szolidaritásról tett tanúbizonyságot, és a kihívások ellenére megerősítette kapcsolatait egymással - hangsúlyozta a tárcavezető a visegrádi országok (V4) külügyminisztereinek sajtótájékoztatóján. Az eseményen Jacek Czaputowicz, a lengyel, Tomás Petrícek, a cseh és Ivan Korcok, a szlovák diplomácia vezetője is részt vett.

Szijjártó Péter rámutatott: a világjárvány miatt számos vállalat kényszerült üzemei bezárására, és esetükben a gazdasági tevékenység újraindítása előtt felmerülhet a termelés optimalizálásának, illetve áttelepítésének kérdése. Így a járvány lecsengését követően világgazdasági verseny indul a kapacitások újraelosztásáért, és a jó beruházási körülményeket, azaz alacsony adókat, politikai stabilitást és fejlett infrastruktúrát kínáló országok vonzereje megnő - tette hozzá.

A visegrádi országok megfelelő alapokkal rendelkeznek, és ha sikerül fenntartaniuk az észszerű gazdaságpolitikát és a biztonságos
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 13:51
Kreml: Putyin és Merkel szerint nem történt haladás a minszki megállapodások megvalósításában
Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország - tavaly decemberi csúcstalálkozóján meghozott döntések végrehajtása terén.

Putyin a moszkvai közlemény szerint ismételten hangsúlyozta, hogy Kijevnek célszerű lenne közvetlen párbeszédet kiépíteni a délkelet-ukrajnai szakadár területekkel egyebek között a Minszkben elért megegyezés megvalósítása érdekében.

Mindkét vezető aggodalmának adott hangot a líbiai harci cselekmények eszkalációja miatt is. Hangsúlyozták, hogy nincs alternatívája a tűzszünet mielőbbi kihirdetésének és az ENSZ égisze alatt megtartandó tárgyalások elindításának. Az orosz fél pozitívan értékelte Egyiptom közvetítési erőfeszítéseit a január 19-i berlini nemzetközi rendezési konferencia határozatainak végrehajtása szempontjából.

A szíriai rendezéssel kapcsolatban a felek egyebek között áttekintették a lakosság humanitárius igényei kielégítésének kérdéseit.

Megvitatták egyben a Covid-19-világjárvány elleni küzdelem kéréseit. Készségüket fejezték ki az együttműködésre az
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 22:39
Illegális bevándorlás - Közép- és kelet-európai EU-tagállamok levélben tiltakoznak a menekültek kötelező eloszt
A levelet Szlovénia mellett a visegrádi négyek - Magyarország, Lengyelország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia - valamint két balti állam, Észtország és Lettország írta alá.

Sajtójelentések szerint Ales Hojs szlovén belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a levéllel kívánják már előre jelezni az unió döntéshozó testületének, hogy a kötelező elosztás módszere nem fogadható el, más megoldást kell találni a menekültkérdés hosszabb távú megoldásra.

A miniszter - akinek nyilatkozatát a szlovén hírügynökség is idézte - hozzátette, hogy a tiltakozó levél megírására az késztette, hogy a bizottság a közeljövőben teszi közzé új uniós menekültügyi politikai javaslatait, amelyek között az értesülések szerint a kötelező betelepítési kvótákat is felveti.

Az EU-tagállamok belügyminisztereinek pénteki videokonferenciáján Hojs kifejezte aggodalmát azzal kapcsolatban is, hogy az Afrikából Európába, a tengeren keresztül érkező migránsok betelepítése "katasztrófához vezet majd Európában, különösen országában,
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 19:32
Koronavírus - Uniós biztos: július elejétől fokozatosan meg lehet nyitni az EU külső határait
A miniszterek egyetértettek abban, hogy a külső határok megnyitásának fokozatosan kell megtörténnie és a folyamatot uniós szinten össze kell hangolni - mondta Ylva Johansson.

A belső határzárak feloldásáról azt közölte, hogy a társadalmi és fizikai távolságtartásra továbbra is szükség van. Hozzátette: az egészségügyi hatóságok szerint nincs egyértelmű indok az Európai Unión belüli utazások további korlátozására, sem a határátkelőkön végzett ellenőrző intézkedésekre.

Leszögezte, hogy a legtöbb tagállam június közepétől feloldja az unión belüli határzárait, azonban tiszteletben kell tartani azokat az országokat, amelyek még nem állnak készen erre.

A videokonferencián szóba került a Málta partjainál bérelt turistahajókon vesztegelő 400 illegális bevándorló is. Johansson sürgette a tagországok belügyminisztereit, hogy mutassanak szolidaritást, és támogassák a "kicsiny országot".

"Máltára hatalmas nyomás nehezedik az illegális bevándorlók miatt. Minden tagállamot arra bátorítok, hogy
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 16:12
Koronavírus - A BKIK a bérleti díjat csökkentését javasolja a fővárosi és kerületi önkormányzatoknak
A kamara szerint mielőbbi lépések szükségesek ezen a területen a koronavírus-járvány negatív hatásainak enyhítésére, a gazdaság újraindításához.

A közlemény szerint Nagy Elek, a BKIK elnöke Karácsony Gergely főpolgármesternek és a budapesti kerületi polgármestereknek küldött levelében a budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások részére javasol megoldást a kereskedelmi ingatlanok bérleti díjának ésszerű mérsékléséről a járványidőszakban. Eszerint a kereskedelmi egységek bérleti díját a járvány alatti forgalom visszaesésének megfelelő mértékben kellene csökkenteni.

A javaslat szerint az idei árbevételt hónapokra bontva, a tavalyi év ugyanazon időszakának eredményeivel hasonlítanák össze, így például 30 százalékos árbevétel csökkenés esetén az adott hónapra 30 százalékkal enyhítenék a bérleti díjat. Ezzel a kedvezménnyel a legalább 10 százalékos bevételcsökkenéssel járó hónapokra élhetnének a bérlők. A kedvezmény mértékét a BKIK 90 százalékban maximálná - írják a közleményben.

A BKIK
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 10:22
Koronavírus - Franciaországban a katolikusok üdvözölték a vallásgyakorlást érintő államtanácsi döntést, a prote
Konferencia nem szerepelt a kérelmezők között, de hetek óta nyomást gyakorolt a kormányra annak érdekében, hogy a vallási helyek megnyitását engedélyezze a kormány által esetlegesen megjelölt június 2. előtt. A kormány szerint addigra fog kiderülni a karantén feloldását követő járványhelyzet alapján, hogy új erőre kapott-e a vírus.

"Igazság szolgáltatott. Velünk rosszabbul bántak, mint a többi állampolgárral" - mondta Vincent Neymon, a püspöki konferencia szóvivője. Jelezte, hogy várják a kormányrendelet mielőbbi revízióját, lehetőleg még a pünkösdi ünnepek előtt.

A katolikus egyház az elmúlt hetekben több javaslatot is tett a szigorú egészségügyi előírások betartatására a kormánynak annak érdekében, hogy szűk körben újra lehessen vallási szertartásokat tartani a templomokban.

A muzulmánok és a zsidók, valamint a többi keresztény egyház azonban óvatosabbnak mutatkoztak a kérdésben. A mecsetek és a zsinagógák - ellentétben a templomokkal - zárva vannak.

A muzulmán vallás franciaországi
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 16:28
Koronavírus - Szeptemberben jegyeztetné be vakcináját az orosz Vektor kutatóintézet
kiválasztott helyi lakostól fognak mintát venni.

Az Oroszországban a járvány kezdete óta elvégzett tesztek száma csütörtökre meghaladta a 6,1 milliót. Az elmúlt nap alatt 205,5 ezer szűrést végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 259 198 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Putyin egyébként a videokonferencián a 20. század atom- és űrprogramjához hasonlította a genetikai kutatások fontosságát. Sürgette egy olyan programstruktúra kialakítását, amely lehetővé teszi a tudományos eredmények mielőbbi gyakorlati hasznosítását. Emlékeztetett rá, hogy a tudományos nemzeti projekt keretében, a Rosznyefty technológiai partnersége mellett, három világszínvonalú genomközpont létesül, amely kutatóintézetek, egyetemek és cégek konzorciumaként működik majd.

Putyin a tanácskozáson felfedte, hogy annak egyik részvevője, Valerij Falkov tudományos és felsőoktatási miniszter átesett a Covid-19 betegségen. Olga Ljubimova kulturális miniszter, aki szintén elkapta a fertőzést, a TASZSZ hírügynökségnek
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 18:43
Lezárult az MKP által a felvidéki magyarok körében indított közösségi konzultáció első köre
azt jelezte, hogy a válság okozta bevételkiesés kezelésére 3 hónapnyi anyagi tartaléka van, egynegyedük 6 hónapnyi tartalékról számolt be, és 15 százalékuk mondta azt, hogy semmilyen tartaléka sincs.

Őry Péter elmondta: az utóbbi időben számtalan megkeresést kapnak azokkal a problémákkal kapcsolatban, amelyeket a szlovák-magyar határ lezárása okoz a határ két oldalán élő magyaroknak. Közölte: az MKP levélben fordult a magyar és a szlovák külügyminiszterhez, kérve, hogy vizsgálják meg a határok mielőbbi újranyitásának lehetőségeit.

Az első felvidéki közösségi konzultáció kérdőíveit eddig 606 ember töltötte ki, így eredményei egyelőre nem számítanak reprezentatívnak. Őry Péter rávilágított: nem elégedetlenek ezzel az eredménnyel sem, tekintve, hogy több műszaki nehézségük is adódott, amelyeket közben már sikerült elhárítani. A felvidéki magyar párt politikusa hozzátette: már elindították az újabb konzultációt, amelynek kérdései a kormányprogrammal, a felvidéki magyarság jogaival, illetve az
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 14:42
Koronavírus - Több mint 22 ezren haltak meg a járvány miatt Olaszországban
A halottak száma tovább csökkent az egy nappal ezelőtti 578-hoz és a keddi 602-höz képest.

A diagnosztizált fertőzöttek száma enyhén emelkedett a huszonnégy órával ezelőtti 1127-hez képest, túllépve a 106 ezret. Tizenharmadik napja csökken a kórházban és az intenzív osztályokon levők száma: a betegeknek már 72 százaléka nem szorul kórházi ellátásra, az olaszországi intenzív osztályokon kezeltek száma 2936-ra csökkent, ami március 21. óta a legalacsonyabb adat.

A gyógyultak száma meghaladta a 40 ezret.

A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma a járvány olaszországi megjelenése óta elérte a 168 941-t.

A gócpont Lombardiában egy nap alatt 941 fertőzöttet diagnosztizáltak a korábbi 827 után. Huszonnégy óra alatt 231-en haltak meg, az egy nappal ezelőtti 235-höz képest. Lombardia bejelentette, hogy május 4-től újra akarja indítani a termelési ágazatot, ugyanezen dátumtól a mindennapi élethez való visszatérést tervezi Szicília is.

Angelo
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 19:33
Koronavírus - Merkel: Németországban még nem lehet kijelölni a korlátozások visszavonásának kezdetét
továbbra is elemezni kell a folyamatokat, és egyelőre csak az biztos, hogy április 19-éig valamennyi korlátozást maradéktalanul be kell tartani.

Egy kiszivárogtatott belügyminiszteri tervezettel kapcsolatban, miszerint április 19. után el lehet kezdeni a visszatérést a társadalom és a gazdaság normál üzemmódjához, ugyancsak újságírói kérdésre elmondta, hogy igen sok terv, forgatókönyv, vizsgálat és elemzés készül, de kormányzati döntés a menetrendről nincs.

Valóban sokan kívánják a korlátozások mielőbbi visszavonását, de szintén sokan lennének, akik felelőtlennek tartanák a kormányt, ha emberek életébe kerülne a túl gyors lazítás - húzta alá.

Mint mondta, "nagyon rossz lenne", ha túl gyorsan lazítanának a korlátozásokon, majd minden intézkedést ismét be kellene vezetni, mert túlterhelődne az egészségügyi ellátórendszer.

A legfontosabb az egészség védelme, a gazdaság csak ez után következik - szögezte le.

A felelős döntésekhez további adatokra és szakértői véleményekre van szükség,
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 18:43
Koronavírus - ITM: megemelt előleg, kitolt határidők, könnyebb elszámolás az uniós társfinanszírozású projektek
koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet az uniós társfinanszírozással fejlesztéspolitikai támogatásban részesülő projektek megvalósítását is megnehezíti. A kormány célja, hogy az elnyert pályázati források a rendkívüli körülmények ellenére is a lehető legnagyobb mértékben hasznosuljanak a magyar vállalkozások és a magyar családok érdekében. Az ITM arra törekszik, hogy minden kedvezményezett teljesíthesse a támogatási szerződésében foglaltakat, és minden fejlesztés megvalósuljon, lehetővé téve a gazdaság mielőbbi újraindítását" - hangsúlyozta Perényi Zsigmond európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár a közleményben.

Kiemelték, az intézkedések részeként egyebek mellett a támogatási előleg általános mértéke 25-ről 50 százalékra emelkedik a kormányzati intézkedésekkel összhangban a veszélyhelyzetben leginkább érintett ágazatok esetén (például turizmus, egyes szolgáltatási szektorok).

Meghosszabbodik az előleg elszámolásának és a projekt mérföldköveinek határideje, a támogatási szerződések
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:33
Koronavírus - Fauci: fertőzöttek millióira és akár 200 ezer halottra lehet számítani az Egyesült Államokban
tenni". Az utazások korlátozását és az otthon maradásra való felszólítást Murphy "agresszív intézkedésnek" nevezte. Úgy vélte, hogy az általa irányított tagállamban azért ugrott meg a diagnosztizált fertőzöttek száma, mert a korábbinál jóval több vírustesztet végeznek el.

A demokraták elnökjelöltségére pályázó Joe Biden, az Obama-kormányzat volt alelnöke az NBC televíziónak adott interjújában azt hangoztatta: a legrosszabb az, ha a kormányzat "hamis várakozásokat" kelt az emberekben a korlátozások mielőbbi feloldását illetően. Biden arra sürgette az elnököt, hogy "ne hangosan, hanem mélyen gondolkodjon" a járványra adandó válaszokon. Fontosnak mondta, hogy Trump a héten a kongresszusban elfogadott gazdaságélénkítő terv megvalósításán munkálkodjék.

Nancy Pelosi, demokrata párti házelnök a CNN hírtelevíziónak arról beszélt, hogy Donald Trump késlekedése a járványra adott válasszal "halálos" következményekkel járt az amerikaiakra nézve. "Miközben az elnök trükközik, emberek halnak meg" - szögezte
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 21:13
1/39
Képek, videók
3-Közép-Európa Témazáró -
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 18:19
2-Közép-Európa Témazáró -
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 18:19
1-Közép-Európa Témazáró -
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 18:18
Közép-Európa éjjel az ISS
vargaspace
2012. november 05. hétfő, 21:46
Európa közepén
lacipecsenye
2012. október 22. hétfő, 20:27
európa közepe emlékműnél.
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:51
Európa közepe emlékmű.jpg
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:22
Európa közepén
banustotius
2011. április 24. vasárnap, 18:47
Europa kozepe
derenak
2009. augusztus 10. hétfő, 16:46
Európa közepén
kovarygizella
2007. szeptember 01. szombat, 01:03
1100 Év Európa Közepén 7-
rambobby
2007. március 06. kedd, 07:10
1100 Év Európa Közepén 5-
rambobby
2007. március 06. kedd, 07:08
Bible-Dam-Jacek-Yerka. jpg
pusztiju
2011. december 04. vasárnap, 09:44
Jacek Yerka - Spring come
szalai0913
2011. január 11. kedd, 07:23
Jacek Yerka - Cloudbreake
szalai0913
2011. január 06. csütörtök, 08:25
Címkék
kérelmezők között, újabb konzultációt, idei árbevételt, járványra adandó, közlemény szerint, kötelező elosztás, illegális bevándorlók, kötelező betelepítési, otthon maradásra, értesülések szerint, líbiai harci, gazdaság normál, kedvezmény mértékét, moszkvai közlemény, gazdaság csak, huszonnégy órával,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.