Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 05:09 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A vadon élő emlősök nőstényei tovább élnek, mint a hímek
Ez az eredmény jóval nagyobb eltérést mutat, mint amit korábbi tanulmányok találtak az embereknél, ahol a nők átlagosan 8 százalékkal élnek tovább a férfiaknál - emlékeztetett rá a BBC hírportáljának cikke.

A tudósok úgy vélik, a vadon élő nőstény és hím állatok élettartama közötti különbség a nemekre jellemző tulajdonságok kombinációjától és a környezeti tényezőktől függ.

Az emberi populációkban a nők tovább élnek a férfiaknál, ezt támasztja alá, hogy a 110 éven felüliek közül tíz emberből kilenc nő. A kutatók szerint ez a minta az első hiteles születési nyilvántartások megjelenése, a 18. század óta jellemzően megfigyelhető.

Az állatfajokkal kapcsolatban az adatok, köztük a vadon élő emlősök nagyszabású felméréseinek hiánya miatt eddig nem álltak rendelkezésre hasonló összegzések.

Most azonban egy nemzetközi kutatócsoport megvizsgálta a nemekre jellemző halálozást 101 vadon élő emlősfajnál.

Az elemzett populációk 60 százalékában a nőstények túlélték a hímeket, átlagosan 18,6
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 14:02
Koronavírus - Drasztikusan csökken a légszennyezettség
A Columbia Egyetem kutatóinak előzetes eredményei szerint az elsősorban autókból származó szén-monoxid-kibocsátás tavalyhoz képest csaknem 50 százalékkal csökkent New Yorkban a hét néhány napján - írja a BBC hírportálja.

A mutatók szerint tehát a felesleges gépkocsihasználat visszaszorításának jelentős környezeti hatása van. A becslések szerint a járvány kitörése óta 35 százalékkal csökkent a közlekedés a metropoliszban.

A kutatók rámutattak továbbá, hogy 5-10 százalékkal esett vissza a szén-dioxid légköri koncentrációja a város felett és a metán esetében is enyhe csökkenést mértek.

A szakemberek szerint május beköszöntével, amikor a szén-dioxid-kibocsátás általában tetőzik, előfordulhat, hogy a több mint egy évtizeddel ezelőtti pénzügyi válság óta tapasztalt legalacsonyabb szén-dioxid-szintet fogják mérni.

A kutatók ugyanakkor megjegyezték, arra is vannak figyelmeztető jelek, hogy a járvány elültével drasztikusan megemelkedhet bizonyos káros anyagok szintje.

A Carbon Brief
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 20:13
Glutationszint emelése autoimmun betegségnél
ezzel gyulladást generál, mellyel a szervek és szövetek károsodását okozza.

Az autoimmun betegségek kiváltó oka még ma sem teljesen egyértelmű, azonban sok tudós úgy véli, hogy lehet alapja annak, hogy az úgynevezett szivárgó bél okozza. Mit is jelent ez? A szivárgó bél lehetővé teszi a toxinok, az antigének és a baktériumok bejutását a véráramba, ezzel akut gyulladást okozva, és ez autoimmun reakciókat vált ki.

Szivárgóbél-szindrómát okozhat a szellemi és érzelmi stressz, a környezeti toxinoknak való kitettség, az emésztőrendszer bakteriális egyensúlyának zavarai, a finomított cukor, a génmódosított élelmiszerek, és egyéb, gyulladást generáló ételek.

A szivárgó bél indikátorai közé tartoznak a hasmenés, a fekélyek, a gyulladásos bélbetegségek, az allergia, a krónikusfáradtság-szindróma, a súlygyarapodás és az elhízás.

A gyulladás és a sejtek oxidatív károsodásnak ellenőrzése mellett a glutation segít a májnak a méregtelenítésben és a káros anyagok
pacsakute, 2020. március 10. kedd, 21:43
Állítsa meg az autoimmun betegséget!
csupán a tünetek elfedésére koncentrálnak és a hagyományos orvoslásban meg vannak róla győződve, hogy erre a betegségre nincs hathatós gyógymód. Eközben a betegség továbbra is a remisszió és a fellángolások ciklusain megy keresztül.

Az természetes, hogy az emberi test egészséges akar maradni és mi, emberek is azt szeretnénk, hogy az egyensúlyi állapot fennmaradjon. Hozzáértők úgy vélik, hogy ezt az egyensúlyt sok minden felboríthatja. Például a kémiai irritáló szerek, a rossz táplálkozás, a környezeti toxinok, a gyógyszerek, a baktériumok és a vírusok. Azonban egyes tudósok úgy vélik, hogy igenis helyre lehet állítani a szervezet egészségét, illetve vannak olyan lehetőségek, amelyeket kiaknázva elkerülhetjük ezt a sok esetben rettegett betegséget.

Szakértők szerint mindössze három olyan tényező van, amely kulcsszerepet játszik az autoimmun betegség kialakulásában. Az egyik ilyen a táplálkozás. A ma embere sok feldolgozott élelmiszert fogyaszt, amelyek nagy része csak minimális
pacsakute, 2020. március 10. kedd, 21:33
Az Emmi elkötelezett a ritka betegségek korai felismerése és a betegek hatékony gondozása mellett
Az Emmi szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: február utolsó napja a ritka betegségek világnapja.

Közölték: az Európai Unióban ritka betegségnek minősül az, amely tízezer emberből ötnél kevesebbet érint. Az Európai Unióban jelenleg a lakosság 5 százaléka (20-30 millió ember) szenved a körülbelül 6000 különböző ritka betegség valamelyikében.

E betegségek legtöbbjének hátterében genetikai rendellenesség áll, de a magzati korban vagy később elszenvedett káros környezeti hatások is hozzájárulhatnak a kialakulásukhoz. Ide tartoznak bizonyos daganatok, immunológiai betegségek, veleszületett fejlődési rendellenességek és fertőző betegségek is - írták, kiemelve: általában súlyos, krónikus, az életminőséget rontó és az életet veszélyeztető betegségekről van szó.

Kitértek arra is, hogy bár a legtöbb esetben nem áll rendelkezésre az oki kezelés, számos esetben javítható az életminőség és meghosszabbítható az élettartam.

A ritka betegségek ellátása speciális
velemenyezd, 2020. február 29. szombat, 15:41
Fővárosi Közgyűlés - Megvizsgálják a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér környezetterhelését
A képviselők szerdán egyhangúlag támogatták Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát, amelynek értelmében új környezeti hatástanulmányban vizsgálják meg, hogy valóban a jogi szabályozásban foglalt kritériumok szerint működik-e a repülőtér és valóban csak az elfogadható mértékben zavarja-e a lakosságot.

A hatástanulmánynak fel kell tárnia a tényleges környezetterhelést, továbbá be kell mutatnia, hogy az utasforgalom növekedése milyen hatással lehet Budapest környezeti állapotára. A tanulmányt az érintett fővárosi kerületek és agglomerációs települések, valamint a civil szervezetek közreműködésével kell elkészíteni.

Célként kell meghatározni, hogy a repülőtér további fejlesztését mindaddig függesszék fel, amíg a környezeti hatástanulmány el nem készül. A hatástanulmánnyal olyan objektív, szakértői értékelés áll majd rendelkezésre, amely a repülőtér jelenlegi és esetleges megnövekedett forgalmának környezetterhelését bemutatja, és elemzi, hogy milyen mértékű forgalom veszélyezteti az érintett
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 15:52
PM-államtitkár: felelősséget kell viselniük a vállalatoknak a környezetük iránt
nemzeti és nemzetközi cégeknek egyaránt felelősséget kell viselniük, és első lépésként azt kell megtudniuk, hogy a működésük jár-e káros következményekkel - hangsúlyozta. Az átvilágítás irányelvei - tette hozzá - hamarosan magyarul is megjelennek, és belföldön is hasznos segítséget jelenthetnek, hiszen Magyarország jelentős mezőgazdasági és ipari termelő. Autóipari központként például - mint fogalmazott - a világ kevéssé békés térségeiből is fogad be nyersanyagokat, így nem hagyhatja figyelmen kívül a környezeti és társadalmi hatásokat.Christine Kaufmann közölte, hogy az OECD a felelős üzleti magatartás irányelveit világszerte 48 Nemzeti Kapcsolattartó Ponton keresztül juttatja érvényre. A testületek feladatai közé tartozik az irányelvek ismertetése, szakértőik fogadják a hozzájuk érkező panaszokat, békéltetőként vagy közvetítőként járhatnak el, és ajánlásokat fogalmazhatnak meg a vállalatok számára.

Az OECD tisztségviselője üdvözölte, hogy a magyar gazdaság kilátásai kedvezőek, a kormány
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 15:02
Nemzetközi éjszakai vonatközlekedés indul Brüsszel és több európai nagyváros között
A Bécset és Brüsszelt összekötő, heti kétszer közlekedő éjszakai vasúti járat az ÖBB osztrák vasúttársaság közreműködésével valósul meg.

A vasárnap este induló szerelvény hétfőn 11 óra előtt néhány perccel fut be a belga főváros déli pályaudvarára. A mintegy 14 órás út tizenöt megállót, köztük az ausztriai Innsbruckot, a németországi Nürnberget, Frankfurtot, Kölnt, valamint a kelet-belgiumi Liege-t érinti. Vissza este hat óra után indul és reggel fél kilencre ér az osztrák fővárosba. A legolcsóbb jegyek ára 29,90 euró (mintegy 10 ezer forint).

Az osztrák szolgáltatón keresztül a belga főváros olyan nemzetközi hálózathoz csatlakozik, amely közvetlen éjszakai vasúti összeköttetést biztosít Európai szinte valamennyi nagyvárosa, köztük Budapest között.

A La Libre Belgique című belga napilap tájékoztatása szerint az SNCB belga vasúti társaság a megnövekedett nemzetközi díjak, valamint az olcsó fapados légitársaságok megjelenésével jelentősen visszaesett utasforgalom miatt döntött úgy 2003-ban,
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 15:53
Rákos betegségek megelőzése
A rákos megbetegedések létrejöttében nagyon sok tényező játszik közre. Kialakulásában szerepe van a genetikának, a környezeti hatásoknak, a stressznek, a káros szenvedélyeknek, a levegő szennyezettségének és estig lehetne sorolni, hogy miért alakul ki ez a sok esetben gyógyíthatatlan megbetegedés.

A daganatos betegségeknél sajnos vannak esetek, amikor már semmit sem lehet tenni. Éppen ezért mindenképpen a prevencióra, azaz a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt. A szűrővizsgálatok fontosságát sem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen ez akár életet is menthet. Sokan még mindig nem tudják, hogy az idejében felfedezett betegséget nagy hatékonysággal lehet gyógyítani.

A rákos megbetegedések gyakran valamilyen gyulladás talaján jönnek létre, éppen ezért nagyon fontos a gyulladás csökkentése, illetve annak megszüntetése. Léteznek olyan kiegészítők, amelyek elősegítik a gyulladás csökkentését a szervezetben, de ezt a célt szolgálják a gyulladáscsökkentő tápláélékok is. Ilyen táplálék lehet a
pacsakute, 2020. január 17. péntek, 13:04
Stagnáló autópiacra számít az idén a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete
sokszor bizonytalan, történetük nem ellenőrizhető. Új autót sokan nem engedhetnek meg maguknak, a használt autók kereskedelmében ugyanakkor a szociális szempontok mellett a környezetvédelmet is figyelembe kell venni - hangsúlyozta Erdélyi Péter. Hozzátette egyúttal, hogy a szigorúbb állami szabályozással a jogkövető vállalkozások versenyhátránya is mérsékelődhetne.

Az egyesület vezetője kiemelte, hogy a fenntarthatósághoz az autógyártók jelentős fejlesztésekkel járultak hozzá, és úgy vélte, a környezeti kilátások sokkal kedvezőbbek lehetnének, ha más iparágak is ugyanennyit tettek volna. A klímaváltozásért azért sem lehet elsősorban a gépjárműveket hibáztatni, mert a káros anyagok kibocsátásából az autók és a kishaszongépjárművek világszinten mindössze 6 százalékkal részesednek, az autógyárak ráadásul 14 millió embernek adnak munkát az EU-ban - mondta.

Hozzátette, hogy bár sokan nem tudják, de a légi forgalom és a tengeri hajózás egyre inkább, az autózásnál nagyobb mértékben károsítja a
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 13:31
Hajvágási Naptár...
oda a frizura készítésekor: kerüljük a szoros copfokat és fonatokat!
Ne húzkodjuk, csavargassuk a hajunkat, és ne dörzsölgessük, vakarjuk a fejbőrünket!
Igyekezzünk kerülni azokat a gyógyszereket, melyek hajhulláshoz vezethetnek. Jelezzük orvosunknak, ha úgy érezzük, hogy valamelyik gyógyszer szedése miatt megnövekedett a hajhullás.
Kerüljük a dohányzást!
A hajkorona állapota tehát sok mindent elárul a ,,gazdájáról", ugyanis betegség, terhesség, hormonális problémák, környezeti hatások miatt hosszabb-rövidebb ideig erősödhet a haj hullása, de lehet tartós is ez a hatás, ha az adott problémák is tartósan fennállnak (pl.: bél-betegségek, védelem nélküli mobil telefonálás), de lehet végleges is, ha a hajhagymák véglegesen is károsodtak, ezen hatások következtében. A Hold-állások és Hold-fázisok hajvágásra, hajnövekedésre, hajhagymák erősítésére való hatását már az ókorban is megfigyelték és ismerték. A megfigyelés alapján a Hold, Oroszlán jegyben való tartózkodása idején vágott
simocsi, 2019. december 05. csütörtök, 13:50
ENSZ-főtitkár: világszerte milliók kérik a vezetőket, hogy tegyenek többet a klímavészhelyzet ellen
mintegy 100 milliárd dollárnyi összeget kell fordítani a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra és a káros hatások csökkentésére.

António Guterres beszámolt arról, hogy mintegy hetven ország kész fokozni nemzeti hozzájárulását a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

Madrid a klímavészhelyzet elleni harc, valamint a párbeszéd fővárosa kíván lenni - mondta megnyitóbeszédében Pedro Sánchez ügyvezető spanyol miniszterelnök, aki szerint az emberen múlik, hogy helyreállítsa a saját maga által okozott környezeti károkat.

Hangsúlyozta: a klímavészhelyzet elleni küzdelem bátorságot, elkötelezettséget, szolidaritást kíván és leginkább tetteket. "Nincs más alternatíva mint a cselekvés" - jelentette ki és hozzátette: ma már csak egy "maroknyi fanatikus" tagadja a klímaváltozást.

Pedro Sánchez szintén gyorsabb cselekvést sürgetett a károsanyag-kibocsátás mérséklése terén, és bejelentette, hogy Spanyolország kész fokozni a csökkentés ritmusát.

Szólt arról is, hogy Európának élen kell járnia a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:42
1/67
Képek, videók
gibbon nősténye.jpg
agica2004
2010. szeptember 23. csütörtök, 14:46
Pajzsoscankó hímek.jpg
pacsakute
2014. május 05. hétfő, 22:25
3 A hímek akik átvertek.j
angyalboszi
2009. október 01. csütörtök, 18:38
himek.jpg
tmarcsy
2009. június 24. szerda, 07:46
hímek.jpg
agimami7
2009. június 01. hétfő, 19:12
hímek.jpg
grimilda
2009. május 16. szombat, 11:39
himek.jpg
agica2004
2008. január 20. vasárnap, 17:20
mai eredmény0123_2.jpg
maroka
2020. január 23. csütörtök, 22:07
részleges eredmény.jpg
maroka
2020. január 22. szerda, 18:49
mai eredmények0114.jpg
maroka
2020. január 14. kedd, 22:26
férfi torony eredmény.jpg
maroka
2019. július 15. hétfő, 19:13
szinkron eredmény.jpg
maroka
2019. július 14. vasárnap, 21:43
férfi 1mről eredmény.jpg
maroka
2019. július 14. vasárnap, 15:25
női műugrás eredmény0714.
maroka
2019. július 14. vasárnap, 15:08
toronyugrás eredmény0713.
maroka
2019. július 14. vasárnap, 08:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.