Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 10:23 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zsírégető, karcsúsító táplálékok
A chiamag emellett növeli az energiaszintet és jó hatással van a kitartásra és a teljesítményre is. Nem beszélve arról, hogy megtámogatja az emésztésünket, csökkenti az éhségérzetet és eredményesen csillapítja a cukor iránti kínzó vágyat.

Természetes zsírok közül az egyik legegészségesebb a kókuszolaj, amelynek nemcsak a testtömeg, hanem a testzsír csökkentésében is a segítségünkre lehet, és még az endokrin rendszer működését is megtámogatja.

A keresztesvirágú zöldségek, mint a káposzta, a karfiol tele vannak olyan vegyületekkel, amelyek megtámogatják a zsírégetés folyamatát. Mindemellett vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak teli, amelyek ugyancsak hasznosak a szervezet zsírégető folyamatainak elősegítésére.

A ghí (ghee), azaz a tisztított vaj az egyik legnépszerűbb élelmiszer Indiában, nem beszélve arról, hogy a segítségével még zsírt is égethetünk. Ez a különleges vaj még főzés során is megőrzi fitonutriens-tartalmát és még a laktózérzékenyek is
vorosrozsa66, 2018. augusztus 30. csütörtök, 22:10
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt hatása
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása

Ez a kerek és sokleveles növény a Földközi-tenger északi részéről és Kis-Ázsiából származik. Egész évben beszerezhető a boltokban.

Káposztafajták:

Számos káposztafajtából lehet választani, amelyek fogyaszthatóak nyersen vagy megfőzve. A káposzta íze, a fajtától függően, lehet sósabb vagy édesebb. Ezenkívül a káposzta gazdag vitaminokban, vasban és káliumban.

A káposzta a Brassica nemzetségébe tartozik, csak úgy, mint a brokkoli, kelbimbó és a karfiol.

1. Zöld káposzta:

Ez a leggyakrabban használt fajta. Sima levei szorosan simulnak egymáshoz, ezért a káposzta egy kerek labdára hasonlít. Néha fehér káposztának is nevezik, és kisebb méretben is megvásárolható.

2. Vörös káposzta:

Ez a fajta sűrűbb, mint a zöld káposzta, és kissé csípősebb ízű. A zöld fajtánál sokkal táplálóbb.

3. Kelkáposzta:

Ennek a nagyobb, kerek káposztának lazább,
skorpiolilike, 2018. augusztus 08. szerda, 13:07
C-vitamin, a csodafegyver
C-vitamin igen érzékeny, könnyen elillan például hőkezelés hatására, ezért célszerű inkább nyersen fogyasztani a vitaminok gazdag tárházát: a zöldségeket, gyümölcsöket. Vannak olyan konyhatechnikai eljárások, amelyek kíméletesek a vitaminokhoz, ilyenek a gőzben vagy kevés folyadékban történő párolás, a rövid ideig történő főzés.

A főzővizet ne öntsük ki, a vitaminok jelentős része kerül ide. A savanyú és édes közeg jól megőrzi az ételek C-vitamin tartalmát, télen az egyik legjobb forrás a savanyú káposzta, vagy a hidegen, főzés nélkül, édes lében eltett gyümölcs.

c-vitamin
Természetesen a frissen szedett zöldségeknek, gyümölcsöknek a legmagasabb a C-vitamin tartalma, ami úgy őrizhető meg leginkább, ha a betakarítás után gyorsan mélyhűtjük. A fémedények közül a réz, a vas és az alumínium az, amely nem kedvez az étel C-vitamin tartalmának, ezért kerüljük az ezekben való ételtárolást.

Sokoldalú vitamin

• Antioxidáns tulajdonsága révén véd a szív- és
gabfe, 2018. június 17. vasárnap, 17:37
A meleg puliszka gyógyító hatásai
minél melegebb puliszkát, tegyük a fájó felületre és kössük be egy kendővel a nyakunkat. Hagyjuk hatni 20 percet, ezt megismételhetjük naponta 2-szer.

- Tüdőgyulladás esetén: a gézbe csavart puliszkát a mellkasra helyezzük, minél forróbban, a beteget jól betakarjuk és így hagyjuk 10 percig. Az így keletkezett hő hatása egy erős reakciót vált ki az immunrendszerből, és ezáltal hamarabb legyőzi a betegséget okozó mikroorganizmusokat.

- Reumás panaszok estén: a fájó felületre egy káposzta levelet helyezünk, majd rá a forró puliszkát.

- Vesekő és vesegörcs estén: a vesékre helyezzük a forró puliszka borogatást, minek előtte elfogyasztunk legalább 1 liter kukorica bajuszból készült teát. A teát a következő képen készítjük: 2-3 kanál kukorica bajuszt egy fél liter vízben áztatunk 8-10 órán keresztül, majd leszűrjük. A megmaradt kukorica bajuszra ráöntünk újból egy fél liter forró vizet, lehűtjük, leszűrjük és a két kivonatot összevegyítjük.

- Mellrák estén: Egy darab
pacsakute, 2018. április 14. szombat, 18:12
A savanyú káposzta
Minden bizonnyal nincs is olyan ember, aki egészség érdekében ne tenne meg mindent. Nagyanyáink ősi praktikákat alkalmazva igyekeztek megtenni mindent annak érdekében, hogy egészségüket karbantartsák.

Napjaink rohanó életformája közepette sokan megfeledkeznek illetve elhanyagolják ezeknek a természetes módszereknek az alkalmazását. Ilyen például a savanyú káposzta-lé is. Az egyik legértékesebb zöldségfélénket, a káposztát táplálkozásukból a legtöbben méltatlanul hanyagolják. Pedig a savanyú káposzta számtalan jótékony hatással rendelkezik.

Az anyagcsere számára létfontosságú alkotóelemeket tartalmaz. Erjedésekor jótékony hatású, savtermelő baktériumok szaporodnak el, melyek gátolják a káros mikrobák elszaporodását és kedvező hatással vannak a bélflórára. A savanyodásnak köszönhetően a káposzta megőrzi magas C-vitamin tartalmát. Ugyanakkor a savanyú káposzta ízesítéséhez felhasznált fűszerek, mint a babérlevél, kapor, bors, mustármag, torma, köménymag szintén gyógynövények, melyek pozitív
horvathnemagdi, 2018. január 15. hétfő, 20:58
Zöldségek és gyümölcsök A színek hatása az egészségünkre
gyümölcsöket. A ,,Five a day, the color way" (Naponta ötször, minden színből) kampány azért jött létre, hogy emlékeztessen bennünket fogyasztókat a különböző színű zöldségek és gyümölcsök fogyasztására, hogy a szervezetünk hozzájusson mindahhoz a tápanyaghoz, amit a sokfajta zöldség és gyümölcs biztosít.

A kék és lila zöldségek és gyümölcsök a következők:

Szeder, áfonya, fekete ribizli, aszalt szilva, fekete bodza, lila füge, kékszőlő, szilva, mazsola, lila spárga, vöröskáposzta, lila répa, padlizsán, lila endíviasaláta, lila paprika, lila krumpli, feketegyökér. A kék és lila zöldségek és gyümölcsök jótékony hatásúak az öregedés folyamatában, a húgyvezeték működésében, a memória működésében, és olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek állítólag megelőzik bizonyos ráktípusok kialakulását. A kék és lila zöldségekben és növényekben található antocián és fenol nevű vegyi anyagoknak öregedésgátló hatást tulajdonítanak.
A zöld színű zöldségek és gyümölcsök a
eva6, 2017. március 24. péntek, 16:50
U vitaminról
U-vitamin, a nyálkahártya védelmezője

Az U-vitamin valójában nem vitamin, de felfedezésekor a tulajdonságai alapján ezt a nevet kapta, így azóta is ezzel a névvel illetik.

További kutatások alapján kiderült, hogy a molekula szerkezete alapján a methionin családba tartozik, ennek ellenére a nevén a mai napig sem változtattak. Ez a vitamin vízben oldódik, az emberi szervezet csak időlegesen képes tárolni. Azért is szükséges ezt a vitamint pótolni, mivel szervezetünk így folyamatosan megőrzi gyors regenerációs képességét.

Az U-vitamin védelmet nyújt a sejtfalak számára, de gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Azonban nemcsak a belső, hanem a külső gyulladásokra is gyógyír lehet ez a vitamin. Így alkalmazható például belső és külső fekélyekre egyaránt. Ez a vitamin megtámogatja a szervezet méregtelenítő folyamatait, a legyengült szervezetet felerősíti,
pacsakute, 2017. február 03. péntek, 13:22
Fogyassz ősszel zöldségleveket!
petrezselymet. Kalóriaszegény, ezért lékúrához is kitűnő, de használhatod salátaöntetként is, hiszen úgy is nagyon finom. Melegítve, levesként fogyasztva pedig igazán laktató ebéd lehet!
Tudtad-e: A népszerű B-aktív zöldséglé, a híres osztrák természetgyógyász Rudolf Breuss receptje szerint készült tejsavas erjesztésű 100%-os zöldséglé céklából, sárgarépából, zellerből, burgonyából és retekből. Alacsony kalóriaértékű, ezért cukorbetegek étrendjébe is jól beilleszthető.

Sárgarépalé és savanyúkáposztalé segíti a szervezet normál működését


Természetesen otthon is készíthetsz zöldségleveket, de rohanó életmódunk mellett egyszerűbb, ha előre megvásárolható, minőségi leveket választasz! A bio savanyú káposzta lé például kiváló választás lehet, hiszen biológiai termesztésű, kalóriaszegény fehér káposztából készül tejsavas erjesztéssel. Táplálkozásunk fontos alkotóelemei a fiziológiailag értékes tejsavak. Alacsony kalóriatartalma révén pedig fogyasztása szénhidrátszegény
eva6, 2016. november 07. hétfő, 08:42
Megmondjuk
Megmondjuk, mitől olyan finomak nagyszüleink befőttjei
kemma.hu
Nagyanyáink, nagyapáink nem, vagy alig ismertek tartósító szereket, mégis milyen finomak voltak a befőttjeik!

A múlt heti cikkben a tárolás általános dolgairól értekeztem, amelyek sajnos nem jó irányba haladnak a sok adalék anyag miatt, amelyekkel a hosszabb tartósságot érik el. Nagyanyáink, nagyapáink nem, vagy alig ismertek ilyen tartósító szereket, ezért kénytelenek voltak ezek nélkül megoldani a tartósítást. De milyen jól tették. És érdekes módon a tartósító szerek nélkül is hosszabb ideig őrizték meg a terményt, mint napjainkban mi. Nézzünk néhány megoldást, praktikát tőlük.

A megoldásaink tárháza szinte kimeríthetetlen, az eljárások leírása esetenként nem rövid, ezért e sorok nem alkalmasak a részletes bemutatásukra, de internetes oldalaimon, és majd később itt is igyekszem a legjelentősebbeket hosszabban is bemutatni. Múltkori cikkben érintőleges írtam már a tárolás tartósítás sikerességének
horvathnemagdi, 2016. augusztus 28. vasárnap, 17:26
Zöldségek-gyümölcsök-magvak jó hatásai
napjaink legújabb szuperétele, hiszen a zöldség maga, vagy a zöldség leve is segíti a teljesítőképességet, csökkenti a vérnyomást, és javítja a szervezet vérellátását.
A cékla rengeteg folsavat és mangánt tartalmaz, emellett pedig thiamin, riboflavin, B6-vitamin, pantoténsav, magnézium, foszfor, kálium, cink, réz, és szelén is található benne.

Kínai kel
A kínai kel a keresztesvirágú zöldségek családjába tartozik, mint a fodros kel, a brokkoli, a karfiol, a kelbimbó, a káposzta, és a fehérrépa is.
Ezek a rengeteg tápanyagot tartalmazó zöldségek nagyon kevés kalóriát juttatnak a szerevezetbe, tehát amennyiben egészségesebben szeretne étkezni, mindenképpen szerepeljenek a keresztesvirágúak a bevásárlólistája tetején.

Brokkoli
A brokkoli nagy mennyiségű élelmi rostot tartalmaz (vízben oldodó és vízben nem oldódó rostokat is), emellett pedig C-vitamin tartalma is magas.
Emellett a zöldség A-, K-, és komplex B-vitaminokat, vasat,
pacsakute, 2016. április 08. péntek, 11:57
1/12
Képek, videók
zsírégető.jpg
felfedezo2
2016. május 16. hétfő, 20:55
Zsírégető1.jpg
felfedezo2
2016. május 16. hétfő, 20:55
Zsírégető.jpg
pacsakute
2015. szeptember 24. csütörtök, 20:53
Zsírégető fűszerek.jpg
pacsakute
2015. május 11. hétfő, 15:32
Zsírégető ital-otthon kés
pacsakute
2015. január 26. hétfő, 19:57
Fogyasztó zsírégető teák.
pacsakute
2014. augusztus 07. csütörtök, 16:23
Zsírégető ételek.jpg
pacsakute
2014. május 01. csütörtök, 08:28
Legjobb zsírégetők.jpg
pacsakute
2014. március 24. hétfő, 18:50
zsírégető teák.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:18
zsírégető turmix.jpg
sarkadykati
2013. május 30. csütörtök, 13:31
Zsírégető fűszerek.jpg
anci-ani
2013. május 03. péntek, 17:03
zsírégető turmix.jpg
dnemethk
2013. március 23. szombat, 14:48
Karcsusító ételek.jpg
pacsakute
2014. augusztus 02. szombat, 19:11
Karcsúsítót egyberészesek
farkas1945
2013. június 12. szerda, 11:14
Magasan karcsúsított egyb
farkas1945
2013. június 01. szombat, 12:36
Címkék
ételek C-vitamin, zöldség maga, káposzta gazdag, fájó felületre, molekula szerkezete, segítségünkre lehet, zöld káposzta, megmaradt kukorica, savanyú káposzta-lé, gézbe csavart, szervezet zsírégető, bevásárlólistája tetején, egyik legnépszerűbb, emberi szervezet, természetes módszereknek, vitaminok jelentős,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.