Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:45 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lakásában fogtak el egy kábítószer-terjesztőt, társát még keresik
Az újbudai nyomozók pénteken 366,5 gramm kábítószergyanús növényi származékot, 136 extasytablettát és 440 gramm amfetamint találtak a lakásban. A nyomozók a kábítószerek mellett a drog méréséhez használt digitális mérleget, mobiltelefonokat és több mint 660 ezer forintot is lefoglaltak.

Az őrizetbe vett férfi társát még keresik, ellene kábítószer-kereskedelem miatt elfogatóparancsot adtak ki. A rendőrség kéri, hogy aki Szenczi Norbert tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a 06-80-555-111-es zöldszámon, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 11:21
Trump nem hirdetett ki rendkívüli állapotot, de kitart a határfal építése mellett
"Ha nincs akadály (a határon), bármiféle akadály, akkor ezt a problémát nem fogjuk megoldani" - fogalmazott az elnök, utalva arra, hogy az illegális bevándorlásnak szerinte csakis határfallal lehet gátat vetni.

A sajtótájékoztatón heroinos zacskókat, elkobzott fegyvereket és készpénzzel tömött csomagokat állítottak ki, azt sugallva, hogy az illegális migrációval kábítószerek és fegyverek jutnak be az Egyesült Államokba.

Trump olyan könnyező amerikaiak körében beszélt, akiknek hozzátartozóit illegális migránsok gyilkolták meg.

Az elnök társaságában lévő Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter hangsúlyozta: valóban válságos a helyzet a határok mentén, ennek ellenkezőjét, illetve azt állítani, hogy ezt csak a kormányzat látja így, sértés az ország és mindazok számára, akiknek szerettei életét illegális migránsok vették el.

Kirstjen Nielsen mellett az elnök kíséretében volt Mick Mulvaney, a Fehér Ház kabinetfőnöke, Jared Kushner, az elnök veje és tanácsadója, Bill Shine, az elnöki
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 07:04
Szeretet hiány
minden pedagógust, minden
rendőrt, orvost sem. De nézzünk magunk köré, és vegyük észre a szeretet
hiány - lánykori nevén elmagányosodás -apróbb, nagyobb, csendes és
kiáltó jeleit.

Tények, adatok

1. Minden harmadik házasság válással végződik, vagyis nő az egyedül élők,
főként nők száma.
2. Hihetetlenül magas a nyugtató jellegű gyógyszerek fogyasztása.
3. Egyre több nő fogyaszt alkoholt, és már nem is társaságban, hanem
otthon, titokban. A kábítószerekről nem is beszélve...
4. Sok a magányos nyaraló, akik az év két rövid hetében akarnak feltétlenül
szerelmesek, és boldogok lenni.
5. Már a gyerekek sem tudnak társasjátékot játszani. Szívesebben nyomkodják,
persze egyedül, az elektronikus játékok gombjait.

Állj meg egy pillanatra!

Ugye, most már érted, miért fontos az, hogy egy kis időre lelassíts, és magad
köré nézz?! Az idő szalad, és egyszer csak azt veszed észre, hogy elmentél
olyan dolgok
klarika47, 2018. szeptember 20. csütörtök, 16:32
Rétvári Bence: szigorú marad a magyar drogellenes szabályozás
A kormány 2010 óta minden területen a lehető legnagyobb szigorral lép fel a kábítószerekkel szemben. A 2013-tól hatályos büntető törvénykönyv Európa egyik legszigorúbb szabályozását vezette be a kábítószereknél is, és bezárt több kiskaput is kábítószer-kereskedők előtt - emelte ki az államtitkár.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi években kiemelt feladat az úgynevezett dizájnerdrogok (új pszichoaktív anyagok) elleni fellépés. Ezek jegyzéke, tiltólistája folyamatosan bővül a dizájnerdrogok elleni küzdelem, valamint az előállítókkal és terjesztőkkel szembeni gyors és hatékony fellépés érdekében.

Fontos intézkedésnek nevezte, hogy 2015 óta az új pszichoaktív anyagok jegyzékét nem kormányrendeletben, hanem miniszteri rendeletben határozzák meg, így a drogpiac változásait Európában a leggyorsabban követő szabályozással küzdenek a kábítószerek ellen. Az új pszichoaktív anyagok jegyzékére már több mint 70 anyag került fel - mondta Rétvári Bence.

Az államtitkár az mondta: a kormány célja,
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 17:52
Uniós drogügynökség: tovább nőtt a kábítószer-túladagolás okozta halálesetek száma Európában
2014-es 7950-nel szemben.

A túladagolás okozta halálozások csaknem felét Nagy-Britanniában és Németországban regisztrálták, ezeknek 84 százalékában mutattak ki opioidokat, az áldozatok több mint háromnegyede férfi, a halálozáskori átlagos életkor 39 év volt. A magas kockázatú kábítószer-használók körében továbbra is a túladagolás a fő halálozási ok.

A becslések szerint több mint 92 millió ember, az Európai Unió 15-64 éves népességének valamivel több mint egynegyede próbált már ki tiltott kábítószereket élete során. A férfiak körében ez gyakoribb (56 millió), mint a nőknél (36,3 millió). A leggyakrabban kipróbált kábítószer egyértelműen a kannabisz (87,8 millió), ezt követi a kokain (17 millió), az MDMA (13,5 millió) és az amfetaminszármazékok (12 millió).

Becslések szerint 18,9 millió fiatal felnőtt (15-34 éves) használt kábítószert az előző évben, ezen belül kétszer annyi férfi, mint nő. A felnőttek nagyjából 1 százaléka minden nap vagy majdnem minden nap használ kannabiszt.

Napjainkban
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 14:41
Égess zsírt céklával!
céklával!Tele van értékes ásványi anyagokkal, felgyorsítja az anyagcserét, és karcsúsít. Ez a cékla, ami már a görögöknek is a kedvenc itala volt, nem véletlenül, hiszen az erőteljes színű zöldségnek rendkívül erős regeneráló hatása van.

Regenerál és tisztít

A cékla regeneráló hatású, csökkenti a vérnyomást, és rengeteg kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Tisztítja a májat és a vért - a kutatások szerint segíthet az alkohollal és kábítószerekkel kapcsolatos szenvedélybetegségek leküzdésében is. Az egészséges életmód híveinek az egyik kedvence, mert nem csak ellát rengeteg vitaminnal, hanem plusz energiát is biztosít. Az intenzív színű és ízű zöldségféle rendkívül egészséges, sokoldalúan felhasználható, nem utolsósorban pedig az emésztőrendszer és az anyagcsere szempontjából is kedvező hatással bír. Zöld levelei is ehetőek, nem beszélve az értékes gyökérgumóról, mely nagyon gazdag folátokban,
vorosrozsa66, 2018. május 22. kedd, 16:03
Csökkent a jogerősen elítéltek száma Németországban
A 82 millió lakosú országban a bíróságok 737 873 ember ügyében hoztak jogerősen elmarasztaló ítéletet bűncselekmény vagy vétség miatt 2016-ban, ami 0,2 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 739 487-hez képest.

Továbbra is a pénzbüntetés a leggyakoribb büntetési forma, tavaly nagyjából 570 ezren kaptak pénzbüntetést, és 170 ezer embert ítéltek szabadságvesztésre.

Az ítéletek csaknem 20 százalékát a közlekedési szabályok megsértése miatt szabták ki, 154 331 ilyen ítéletet hoztak, ami 2,2 százalékos növekedés éves szinten.

A büntető törvénykönyv alapján 480 647 jogerős elmarasztaló ítéletet hoztak. A legnagyobb csoportot a csalással vagy hűtlen kezeléssel kapcsolatos ügyek alkotják, ezekben mintegy 160 ezer ember ellen hoztak elmarasztaló ítéletet. A második helyen a lopás vagy sikkasztás miatt kiszabott büntetések alkotják 140 ezer ítélettel. A harmadik csoport a testi sértéssel kapcsolatos ügyeké, ide 60 ezer ítélet tartozik.

A közlekedés szabályait rögzítő törvény és a büntető
velemenyezd, 2017. november 01. szerda, 16:43
A posta és a vámhatóság felkészült a karácsonyi csomagforgalomra
vámmentesek, de 27 százalék áfát kell fizetni, 150 euró fölött pedig áfa- és vámkötelesek is.

Amennyiben EU-n kívüli magánszemély küld csomagot magyar magánszemélynek, 45 eurós értékig nem kell vámot és adót fizetni, 150 euróig vámmentes, de 27 százalék áfa terheli, míg 150 és 700 euró között 2,5 százalék vámot és 27 százalék áfát, e fölött pedig az áfa mellett már a vámtarifa szerinti vámot vagy kérelem alapján 2,5 százalék vámot kell megfizetni - ismertette a NAV igazgatója.

A hamis termékek, kábítószerek behozatala szigorúan tilos - figyelmeztetett. A gyógyszerek vámkezeléséhez vagy például védett növényből, illetve állatból készült termék behozatalához engedély vagy orvosi igazolás szükséges.

A vám alapja a küldemény igazolt értéke, ennek hiányában a NAV összehasonlító vámérték alapján vámkezel. Amennyiben a küldeményt vámkezeltetni kell, a Magyar Posta felveszi a kapcsolatot a címzettel, akinek nyilatkoznia kell a küldemény értékéről és a vámkezelési megbízásról.

Ha valaki
velemenyezd, 2017. október 24. kedd, 17:03
Rétvári: tovább bővítik az új pszichoaktív szerek tiltólistáját
kiderül, hogy az új anyag nincs még a tiltólistán, Európában az egyik leggyorsabb eljárással felkerülhet rá.

A kormány célja, hogy a lehető leghatékonyabb módon előzzék meg és szorítsák vissza a kábítószer-használatot - mondta Rétvári Bence. Felidézte: manapság az egyik legnagyobb veszélyt a dizájnerdrogok jelentik, ezért az ilyen új pszichoaktív anyagok jegyzéke, tiltólistáját folyamatosan bővítik. Magyarország Európa legszigorúbb és a "drogpiac" változásait gyorsan lekövető szabályozással küzd a kábítószerek ellen - hangsúlyozta.

Felidézte: a magyar kormány Európában az elsők között alakította ki a dizájnerdrogokkal kapcsolatos szabályozást, melynek köszönhetően gyorsabban és keményebben tudnak fellépni az új pszichoaktív szerek és a kábítószer-bűnözés ellen. A 2013 óta hatályos büntető törvénykönyv tartalmazza a dizájnerdrogokra vonatkozó, európai mércével szigorú büntetőjogi szabályokat. Fontos lépésként emelte ki, hogy 2015. január elsejétől az új pszichoaktív anyagok jegyzékét már nem
velemenyezd, 2017. augusztus 24. csütörtök, 07:04
Krónika 6. rész (határozathozatalok)
jövedelemadót, ha a megkeresett összeget pénzben veszik fel, és a munkavállalás mellett a nyugdíjukat is megtarthatják.

A munkaadókkal a szövetkezet köthet szerződést bizonyos órányi munka elvégzésére, és a szövetkezet dönthet arról is, mely tagjaival, milyen elosztásban teljesíti a vállaltakat.

Kósa Lajos korábban azt is elmondta, hogy ha 100 ezer nyugdíjast sikerülne bevonni ilyen munkába, ők mintegy 20 ezer aktív korú ember munkáját tudnák elvégezni.

Bővül a legszigorúbban ellenőrzött kábítószerek köre

Egy új hatóanyaggal, az acetil-fentanillal bővül a legszigorúbban ellenőrzött kábítószerek köre, miután a Ház 191 igen szavazattal, egyhangúlag támogatta a New York-i Egységes Kábítószer Egyezmény módosításának kihirdetését.

Energetikai tárgyú törvényeket módosított a Ház

Öt energetikai tárgyú törvényt módosított a Ház124 igen, 41 nem és 24 tartózkodó szavazattal: a bányászati, az atomenergiáról szóló, a villamos energia-, a földgázellátási, valamint a kőolajtermékek
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 13:15
Uniós drogügynökség: nő a kábítószer-túladagolás okozta halálesetek száma Európában
tisztasága, az ára viszont csökkent.

Az új heroinhasználó kliensek száma a 2007-es 56 ezer fős csúcsról 2013-ban kevesebb mint felére, 23 ezerre esett vissza, majd 2015-ben 29 ezerre nőtt.

"Több mint 93 millió európai próbált ki tiltott kábítószert az életében. A drogok továbbra is nagy kihívást jelentenek az európai társadalmak számára" - közölte Dimitrisz Avramopulosz uniós belügyi biztos a jelentés bemutatása alkalmából rendezett brüsszeli sajtótájékoztatón.

A férfiak körében gyakoribb a kábítószerek kipróbálása (56,8 millió), mint a nőknél (36,8 millió). A leggyakrabban kipróbált kábítószer egyértelműen a kannabisz (87,9 millió), ezt követi a kokain (17,5 millió), az MDMA (14 millió) és az amfetaminszármazékok (12,6 millió).

Napjainkban az európai droghasználat több szert foglal magában, mint korábban, általános a politoxikománia. Bár a heroin és más opioidok használata viszonylag ritka, még mindig ezekhez a szerekhez köthetők az ártalmasabb alkalmazási formák, például az intravénás
velemenyezd, 2017. június 06. kedd, 17:52
Emmi: 1,9 milliárd jut fiatalok droghasználatának megelőzésére
Rétvári Bence parlamenti államtitkár a sajtótájékoztatón azt mondta, liberális kormányzatokkal szemben ők nem az ártalomcsökkentésben hisznek, hanem a felépülésközpontú megközelítésben, a szermentes életben. Olyan Magyarországot szeretnének, ahol nem jelent veszélyt a fiatalokra a kábítószerek terjedése. Úgy fogalmazott, hogy a tanulást és a munkavállalást is negatívan érintheti a szellemi és a fizikai leépülés.

A Legyen más a szenvedélyed! 2. elindítása minden magyar fiatalnak jó hír, és illeszkedik a kormány drogmegelőzési politikájába - hangsúlyozta Rétvári Bence. Szerinte a legfontosabb azon fiatalok megerősítése, akik nem kerültek be a veszélyt jelentő körbe, és kábítószerek nélkül élnek.

Úgy fogalmazott: folyamatos a versenyfutás az újabb és újabb szerek kitalálóival. Mára a használat mintegy ötven százalékát ezek a dizájnerdrogok teszik ki; fontos lépés, hogy már nem kormány-, hanem miniszteri rendeletben sorolják fel ezeket. Több mint hetven hatóanyag került fel a jegyzékre az
velemenyezd, 2017. május 24. szerda, 14:10
1/13
Képek, videók
szenczi_molnar_albert. jpg
deaktibor
2008. október 11. szombat, 18:57
Belga nyomozó
jegypezntaros
2008. szeptember 21. vasárnap, 20:20
Monk - A Flúgos Nyomozó 2
rambobby
2007. szeptember 28. péntek, 14:09
A Magányos Nyomozó.hu.jpg
rambobby
2007. március 09. péntek, 04:43
Diddl, a nyomozó
saamonemsu
2006. július 12. szerda, 15:15
vicc kábitószer.jpg
kicsoda57
2015. december 01. kedd, 21:56
A kábítószer áldozata!.bm
bongyi53
2010. július 26. hétfő, 20:08
A KÁBÍTÓSZER ÁLDOZATA.jpg
franciba
2009. január 26. hétfő, 15:58
A KÁBÍTÓSZER ÁLDOZATA.jpg
krita71
2009. január 08. csütörtök, 19:27
A KÁBÍTÓSZER ÁLDOZATA.jpg
drciccancs
2008. december 03. szerda, 20:51
Az intelligencia mérése
aranyitamas
2013. szeptember 14. szombat, 19:13
Mérések.jpg
farkas1945
2011. február 06. vasárnap, 14:02
Növekedés mérése két hét
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:58
mérések
bartokiovi
2010. március 05. péntek, 18:34
Alkoholszint mérése
blajapa
2007. szeptember 07. péntek, 11:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.