Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 14:32 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Halász Bence 77 méter fölé dobta a kalapácsot
A 22 éves atléta a magyar szövetség (MASZ) beszámolója szerint ezzel idei legjobb eredményét érte el normál méretű kalapáccsal.

A MASZ közösségi oldalának tudósításából kiderült, a Dobó SE versenyzője emellett egy országos csúcsot is megdöntött: nehézkalapáccsal (14,5 kg) 31,91 méterig jutott, amivel 40 centivel szárnyalta túl Annus Adrián 21 éves rekordját.

Női kalapácsvetésben a junior vb-ezüstérmes Gyurátz Réka 69,49 méterrel ugyancsak idei legjobbját nyújtotta.
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 19:43
Szilvássy nyerte a válogatót az olimpiai kvalifikációs birkózóversenyre
A magyar szövetség tájékoztatása szerint az U23-as vb- és Eb-győztes Szilvássy a Körcsarnokban csapott össze a junior Eb-, valamint kadet vb- és Eb-1. Szőke Alexszel, mivel idén eddig 1-1-re álltak.

Ezúttal a 87 kilóból fellépő Szilvássy mindkétszer akciódús birkózással bizonyult jobbnak. Az első mérkőzést válldobással és intéssel nyerte 3-0-ra, a másodikat pedig főképp pörgetésekkel 5-1-re.

Ebben a súlycsoportban eredetileg hármas megméretés lett volna, de a 2009-es világbajnok Kiss Balázs nemrég műtött válla még nem gyógyult meg teljesen.

Szilvássy részvételével egy kivételtől eltekintve összeállt a magyar csapat, amely harcba száll a tokiói kvótákért a március 19. és 22. között a BOK-csarnokban sorra kerülő viadalon, melyen minden kategóriában az első kettő szerez indulási jogot, azaz döntőbe kell jutni az olimpiai részvételért. A női 68 kilósok között induló magyarról jövő héten a dunavarsányi edzőtáborban szintén válogató dönt.

Eddig négy magyar birkózó szerzett kvótát: a
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 16:02
Motiváltan várja az öttusaidényt a budapesti nyitány két legjobb magyarja
heti, budapesti fedettpályás idénynyitón, a 24 esztendős Bereczki pedig a 19. helyen végzett, ezzel ők szerepeltek a legjobban a hazaiak közül. Az idény eleji helyzetfelmérésnél ezúttal komolyabb tétje volt a viadalnak, mivel pontokat adott az olimpiai kvalifikációs ranglistára.

"Nagyon örültem az ötödik helynek. Ez az alapozás utáni első verseny, nagyon jó felmérő, hogy hogy haladunk a felkészülés során" - mondta az M4 Sport kedd reggeli Sporthíradójában a 2018-ban vegyes váltóban felnőtt vb-n ezüstérmes Gulyás.

Külön kiemelte jól sikerült vívását és futását, egyúttal jelezte, hogy bár főként a junior korosztály versenyeire készül, de a négy vk-forduló közül kettőn, Szófiában és a hazaian, ott lesz.

"Nagyon pozitívan állok ehhez az évhez, de ahhoz, hogy az olimpiai kvótaszerzésre legyen esély, mindkét világkupán döntőbe kell jutni, és ott minél előrébb kell végezni" - mondta. "Szeretek meglepetéseket okozni embereknek és nyilván magamnak is. Pont ez az az, ami lendületet ad a versenyszezonra"
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 10:31
Bicsák Bence: komoly terveim vannak Tokióban
A 24 éves versenyző elmondta: amióta elkezdett sportolni, arra gondolt, hogy részt vegyen az olimpián. Miután a tavalyi szezonban már egyre jobb helyen állt a világranglistán, mindez valósággá vált számára.

"Már maga az olimpiai részvétel is komoly dolog, nekem azonban komoly terveim vannak Tokióban" - mondta Bicsák Bence azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen az idén 30 éves Magyar Triatlon Szövetség a sportág legnagyobb hazai támogatásáról szóló szerződést kötötte meg az E.ON Hungária Zrt.-vel.

A sportág jelenlegi legjobb magyar versenyzője hozzátette: miután az elmúlt négy évben már a felnőttek között is eredményes tudott lenni, hozzászokott a vele szemben támasztott elvárásokhoz, hogy pontszerzésre is esélyes triatlonosként tekintenek rá.

"Ez a teher már tavaly is érezhetően rajtam volt, ennek ellenére a július eleji versenysérülésemig a szezon első fele jól sikerült. És azért utána is volt biztató eredményem" - nyilatkozta.

Bicsák a világbajnoki sorozat jokohamai állomásán
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 17:32
Szabó Tünde: a magyar utánpótlás-nevelés a világ élvonalába tartozik
A sportért felelős államtitkár az Utanpotlassport.hu szerkesztőségének szervezésében megtartott, Egy nap az utánpótlásért elnevezésű, csütörtöki konferencián hangsúlyozta: a kormány a utánpótlás-nevelést nemzeti ügynek tekinti, és kiemelt figyelmet fordít a támogatására, hiszen egy ország olyan lesz, amilyen a fiatalsága. Felidézte, hogy ennek szellemében vezették be az iskolában a mindennapos testnevelést, amelynek eredményeképpen ma már több mint egymillió 200 ezer gyerek sportol naponta legalább 45 percet.

Emlékeztetett rá, hogy 2011-ben indult el a látványsportágakat segítő tao-rendszer, 2013-ban pedig a 16 kiemelt sportág fejlesztésének programja.

"Hat évestől egészen 23 éves korig szakmailag és anyagilag is támogatjuk az utánpótlást, sőt, a felsőfokú oktatásban tanulók sportösztöndíj-rendszerével még azon túl is" - hangoztatta az államtitkár, aki hozzátette: emellett fontos az utánpótlásban dolgozó szakemberek megfelelő elismerése, ezért hozták létre a Kiemelt Edzői Programot, majd az
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:50
Négy érem a junior testépítő és fitnesz világbajnokságon
A Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség tájékoztatása szerint Frauenberger Panni a fitnesz mezőnyben ezüstérmes lett, akárcsak Szalai Evelin a fitmodelleseknél és Nyircsák József a testépítők Games Classic kategóriájában. A negyedik érmet Ágoston Dorottya szerezte, aki a fitnesz mezőnyben állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A szövetség elnöke elégedett, szerinte beérni látszik az utánpótlás-programjuk.

"Ha azt nézzük, hogy minden harmadik magyar válogatott versenyző döntőbe jutott a budapesti világbajnokságon, akkor kijelenthető: eredményes felkészülésen vagyunk túl. Az érmesek teljesítménye önmagáért beszél, igaz, a hab a tortán az lett volna, ha legalább egy aranyérmet begyűjtünk, de nem szabad telhetetlennek lenni. A négy érmen kívül sok pontszerző helyezéssel gazdagodtak a mieink azon a vb-n, amelyről az összes nemzetközi delegáció csak felsőfokon beszélt" - nyilatkozott Huber István.

A Testnevelési Egyetemen megrendezett junior testépítő és fitnesz világbajnokságon 40 ország
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 09:10
U23-as birkózó-vb - Torba ötödik, ketten vigaszágra kerültek
A hazai szövetség tájékoztatása szerint a kötöttfogásúak 63 kilogrammos kategóriájában az idei Európai Játékokon egy súlycsoporttal lejjebb ezüstérmes magyar versenyző a vigaszágon előbb a bolgár Szulevet verte 5-1-re, majd a kazah Fidahmetovot 10-6-ra. Az orosz Valitov elleni bronzmérkőzés fordulatos csatát hozott, 3-2-es hátrányánál a rivális eldobta Torbát, így ő állhatott dobogóra.

A szombaton rajtoló birkózók közül a 60 kilós Kecskeméti Krisztián jutott a legtovább, egészen az elődöntőig, miután az amerikai La Montot 5-3-ra, a moldovai Bacalut pedig 4-2-re győzte le. A négy között 5-0-ra kikapott az örmény Melikjantól, így a vasárnapi bronzmérkőzésen iráni vagy bolgár ellenfele lesz.

Az idei junior Európa-bajnok Lévai Tamás a 82 kilósok között két siker után a negyeddöntőben maradt alul, de ő is a vigaszágon folytathatja az esemény zárónapján. A szintén 2019-es junior Eb-győztes Szőke Alex (97), illetve Balatoni Bence (67) és Kajtán Olivér (72) kiesett.
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 19:42
U23-as birkózó-vb - Torba és Rácz vigaszágas, Lévai búcsúzott
A hazai szövetség beszámolója szerint pénteken az idei Európa Játékokon ezüstérmes Torba (63 kg) hatalmas csatában 7-5-re kikapott az Eb-bronzérmes, U23-as kontinensbajnok grúz Kavdzsaradzétól, ám legyőzője döntőbe jutásával a vigaszágon még szerepelhet, először bolgár vetélytárs ellen. Az orosz riválissal szemben alulmaradó Rácz (55 kg) hasonlóképp folytathatja örmény ellenféllel.

További három hazai birkózó viszont végleg búcsúzott pénteken, köztük a kétszeres U23-as Eb-győztes Lévai Zoltán (77 kg).

Szombaton Kecskeméti Krisztián (60 kg) amerikai, Balatoni Bence (67) norvég, Kajtán Olivér (72) moldovai, az idei junior Eb-győztes Lévai Tamás (82) ukrán, a hozzá hasonlóan 2019-es junior kontinensbajnok Szőke Alex (97) pedig kazah riválissal kezd a Ludovika Arénában - áll a közleményben.
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 19:22
Junior cselgáncs-vb - Gőz Roland ezüstérmes
A viadal eredményközlő honlapja szerint a magyar versenyző sorrendben lengyel, tajvani, német, majd az elődöntőben olasz riválisát is ipponnal győzte le pénteken, a döntőben viszont ipponnal maradt alul a georgiai Lasa Bekaurival szemben, aki így megvédte címét.

Gőz egy hónappal ezelőtt a finnországi Vantaában rendezett Európa-bajnokságon is ezüstérmes lett, ahol szintén négy győzelmet követően a döntőben ipponnal kapott ki Bekauritól.

Özbas Szofi csütörtöki aranyérmét követően a magyar cselgáncsozók a második érmüket szerezték meg Marrákesben.
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 18:51
Magyar bronzérem a rejtvényfejtő-világbajnokságon
ország 240 versenyzője mérte össze tudását a logikai feladványok területén. A magyar csapat tagjait a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete által szervezett válogatóversenyen választották ki - ismertette.

A legfeljebb 18 éves versenyzők között a junior kategóriában egy amerikai és egy japán fiatal mögött a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium 12. osztályos tanulója, Gyimesi Péter bronzérmet szerzett - közölte István György. Hozzátette: a versenyző kiváló eredménye nem előzmény nélküli, az idén nyáron ezüstérmes lett a Közép-európai Matematikai Olimpián, a rejtvénysportban is több év kitartó gyakorlással jutott fel idén a rejtvény-vb dobogóra, és már a felnőttekkel közös rangsorban is 31. helyezést ért el.

A csapatkapitány tájékoztatott arról is, hogy a magyar válogatott - amelynek tagja volt a junior bronzérmes édesapja, Gyimesi Zoltán, valamint Horváth Zoltán és Madarassy Pál - a tavalyi bronzérem után idén az ötödik helyet szerezte meg a csapatversenyben, amelyben ezúttal az amerikai csapat
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 16:01
Öttusa-vb - Megkezdődött a világbajnokság, megállapodás a szövetség és Kincsem Park között
ezért előre is elnézést kérek, ha valami nem lenne tökéletes" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy Klaus Schormann elnöksége alatt sokat változott a sportág, amíg eljutott a mai állapotáig, de a módosításokra szükség is volt, mert ezeknek köszönhető, hogy még ott van az olimpián.

"Kiemelt figyelmet fordítunk a vegyes váltóra, úgy látjuk, ebben van lehetőség arra, hogy jelentősebb rendezvényen is ott legyen" - utalt a mix váltó esetleges ötkarikás programba kerülésére.

A 2017-ben vb- és Eb- ezüstérmes Kasza Róbert emlékeztetett rá, hogy a legutóbbi, 2008-as hazai világbajnokságon első éves felnőttként váltóban szerepelt, és bronzérmes lett.

"Most nem tervezem, hogy váltóban indulok, mert egyéniben versenyzek. A felkészülésem jól sikerült, egészséges vagyok. Az elmúlt év roppant nehéz volt, mindenféle nyavalya tört rám, idén viszont sikerült megúszni a sérülést és nem estem le a lóról sem - utalt a mellette ülő Földházi Zsófia egy hete történt lovasbalesetére. - Úgy gondolom, hogy van esélyem
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 15:02
Triatlon-vb - Lehmann Csongor ezüstérmes az U23-as mezőnyben
Az olimpiai távú - 1500 méter úszás, 40 kilométer kerékpározás, 10 kilométer futás - versenyen a nemzetközi szövetség eredményközlője szerint Lehmann Csongor 1:50:36 óra alatt ért célba.

Tavaly még a juniorok között világbajnok versenyző az MTI-nek elmondta: elsőévesként a korosztály legjobbjai annak ellenére kevésbé számítottak tőle kiugró teljesítményre, hogy év közben azért voltak már jó versenyei, de a vb-éremmel nemcsak őket, hanem még saját magát is meglepte.

"Az elsőévesek azért nem szoktak villogni U23-ban, én is az esélytelenek nyugalmával indulhattam el. Az úszáson letoltak egy kicsit, de azért nem volt gond. Kerékpáron végig sikerült jól helyezkednem, még a hegyeken is. Minden kanyarban az elsők között tekertem és a depóból is a legjobbakkal jöttem ki. A futás során az élen lévő spanyollal nem volt esélyem elmenni, a többiek tempóját viszont nemcsak tartani tudtam, hanem egymás után sikerült őket leszakítani. Az utolsó körben pedig már egyedül futottam" - nyilatkozta.

A másik
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 18:12
1/15
Képek, videók
halász bence bronz0807.jp
maroka
2018. augusztus 07. kedd, 22:04
Szövetség Istennel
dandej
2019. július 08. hétfő, 10:59
Isten jele - Szövetség
dandej
2019. március 06. szerda, 20:00
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 04.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:56
Szövetség
dandej
2016. július 19. kedd, 14:08
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Új szövetség.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 13:15
A gyűrű szövetsége.jpg
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 05:13
Országos esö 01.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:21
Országos esö 02.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:21
Országos esö 03.jpg
chillik
2018. február 18. vasárnap, 04:20
Címkék
Kiss Balázs, érmesek teljesítménye, bolgár Szulevet, U23-as Eb-győztes Lévai Zoltán, mieink azon, negyedik érmet, magyar cselgáncsozók, ötödik helyet, finnországi Vantaában, nemzetközi szövetség, csapatkapitány tájékoztatott, hazaiak közül, szezon első, szerdai sajtótájékoztatón, négy között, Eb-győztes Lévai Tamás,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.