Belépés
2020. július 05. vasárnap | 27. hét | 187. nap | 07:03 | Emese, Sarolta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyilvános vételi ajánlattételi kötelezettség elmulasztásáért kapott bírságot a svájci AGY69 AG
egyik esetben sem tájékoztatta közvetlenül az MNB-t.

A jegybank így megállapította, hogy a társaság két alkalommal is megsértette a Tpt. kötelező nyilvános vételi ajánlat útján történő befolyásszerzésre vonatkozó, s több ízben a szavazati jog mértékének bejelentésére irányadó rendelkezéseit. Az előbbi jogsértés miatt az MNB 40 millió forint, a bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt pedig 5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az AGY69 AG-re, s kötelezte a továbbiakban a vonatkozó jogszabályi rendelkezések betartására.

A bírság összegének meghatározásakor enyhítő körülmény volt, hogy az AGY69 AG egyik befolyásszerzése csak kis mértékben haladta meg a 33 százalékot, illetve egyes esetekben közvetett módon tájékoztatást adott szavazati küszöbértékének változásáról. Mindkét jogsértésnél enyhítő körülménynek számított, hogy a cég a vizsgálat során segítette a tényállás tisztázását, illetve, hogy a kibocsátó közepes és kis kapitalizációjú, valamint szűkebb befektetői körrel rendelkezik.
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 11:32
Krónika 11. rész (honvédség)
tétele, az előmeneteli szabályok pontosítása.

A honvédelmi alkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítása lehetőséget teremt a fegyelmi, felelősségi szabályok megalkotására - mondta.

Az államtitkár kiemelte azt a változtatást is, amely az árvák kiegészítő támogatását bevezeti az elhunyt honvédelmi alkalmazotti állományra.

Végül jelezte, hogy az előterjesztés tartalmazza a Magyarország és az Egyesült Államok közötti védelmi együttműködési megállapodásból fakadó adómentességi kérdések jogszabályi rendezését is.

Fidesz: igen a javaslatraSimon Miklós, a Fidesz vezérszónoka jelezte: támogatják a javaslatot. Nagy terjedelmű előterjesztésről van szó, számtalan pontja a bürokrácia-egyszerűsítést szolgálja - mutatott rá.

Kiemelte a javaslatból a honvédelmi alkalmazottak árváinak adómentesen járó kiegészítő támogatás bevezetését, a polgári életből a hivatásos állományba való átvétel folyamatának egyszerűsítését, a kezdő rendfokozat megállapításának könnyítését, az
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 19:53
Koronavírus - ITM-államtitkár: a felvételinél, a záróvizsgánál, és a diplomaszerzésnél is változások a járvány
kellett összehangolni. Az első és legfontosabb, az egészség és az élet védelme. Emellett figyelemmel kellett lenni arra is, hogy a diákokat ne érje hátrány, a lehető legkevesebb érdemi módosítás történjen a folyamatokban. Illetve minden döntést úgy kellett meghozni, hogy azok a közeljövőben, valamint középtávon, a járvány utáni gazdasági építkezés időszakában is megfelelő hátteret jelentsenek a fiataloknak - sorolta Schanda Tamás.

Az államtitkár kifejtette: ennek érdekében a kormány - a megfelelő jogszabályi környezet megalkotásával - lehetővé tette az egyes intézményeknek, hogy biztonságos körülmények között szervezhessék meg a különböző vizsgafolyamatokat. Így az idei általános felsőoktatási felvételi eljárásban a személyes jelenlétet igénylő vizsgákat úgy kell megszervezni, hogy az személyes érintkezést ne igényeljen, a másfél méteres távolság tartása folyamatosan biztosított legyen.

A tanárképzésben a pályaalkalmassági vizsgálatban a jelentkező előzetesen megküldött motivációs levele szolgál
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 19:13
Koronavírus - MNB: a járványhelyzet felerősíti a digitalizációt a bankszektorban
Patai Mihály, a jegybank alelnöke kiemelte: a nemzetközi szinten is újdonságnak számító jelentés a FinTech ökoszisztémát és a magyar bankrendszer digitalizációs szintjét mutatja be, és hozzájárul a magyar bankszektor digitalizációjának erősítéséhez. A terveik szerint ezentúl éves rendszerességgel tekintik majd át a globális és hazai pénzügyi szektorban lezajlott főbb FinTech és digitalizációs trendeket, folyamatokat. Elmondta, hogy a bankrendszeri digitális felmérésben résztvevők köre a hazai bankrendszert mérlegfőösszeg-arányosan több mint 90 százalékban lefedi.

Fáykiss Péter hozzátette: kedvező, hogy a bankok szinte kivétel nélkül elérhetővé teszik a dolgozóik számára a távmunkát. Ez a jelenlegi járványhelyzetben különösen fontos mind a járvány megfékezése, mind a bankrendszer megfelelő működésének fenntartása szempontjából.

Szombati Anikó, az MNB digitalizációért és a FinTech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a jegybank ajánlásokat fog megfogalmazni a digitális
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 12:01
OTP Egészségpénztár: a munkáltatói hozzájárulás visszaesése ellenére nőttek a befizetések
tettek félre a pénztártagok és munkáltatóik az egészségükkel kapcsolatos költségekre, tavaly már 11,81 milliárd forintot. A bővülés elsősorban az egyéni befizetéseknek köszönhető: a pénztártagok az elmúlt 12 hónapban több mint 9 milliárd forintot fordítottak egészségügyi öngondoskodásra, ami 28 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest.

A munkáltatók tavaly 2,1 milliárd forinttal járultak hozzá dolgozóik egészségügyi öngondoskodásához, befizetéseik - elsősorban a kedvezőtlen cafeteria jogszabályi változások következtében - 45 százalékkal csökkentek az előző évihez képest.

Az OTP Egészségpénztár több mint 260 ezer tagja 2019-ben több mint 10,3 milliárd forintot használt fel megtakarításaiból, 5,7 százalékkal többet, mint az előző évben. A legnagyobb összeget továbbra is gyógyszervásárlásra, magánegészségügyi költségekre, illetve gyógyászati segédeszközökre fordították a pénztártagok, ugyanakkor egy év alatt 37 százalékkal bővült az úgynevezett önsegélyező szolgáltatások, többek között a
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 18:31
Schanda: 63 intézmény több mint 7600 szakot kínál a felsőoktatási felvételi eljárás során
A parlamenti államtitkár kiemelte: a felvi.hu oldalon minden információt megtalálnak azok a diákok, akik a felsőoktatásban szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Összesen 63 felsőoktatási intézmény 7206 szakot hirdetett meg, mindenkinek van miből választania a február 15-i jelentkezési határidőig - mondta.

A felvételi eljárásban a tavalyi szabályokhoz képest egyetlen változás történt: alap és osztatlan képzésben legalább egy emelt szintű érettségi megléte a feltétel. Kivételt ez alól csak azok a képzések jelentenek, ahol a felvételi pontszámot kizárólag a gyakorlati vizsga eredményéből számítják, illetve a felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek sem szükséges újból érettségit tenniük - jelezte Schanda Tamás.

Kitért arra is, hogy a többletpontok számítása során már az első, legalább 45 százalékos emelt szintű érettségiért is jár 50 pont, amennyiben abból számítják az érettségi pontszámot.

A többletpontok rendszere változatlan, a különböző jogcímeken összesen 100 plusz pont szerezhető. A
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 11:23
BAMOSZ: 2019-ben 4,9 százalékkal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon
A 2019-es évben jelentős kategóriákon belüli átrendeződés volt megfigyelhető, ami jórészt jogszabályi változások következménye. A legszembetűnőbb a pénzpiaci alapok kárára és a kötvényalapok javára történt technikai forgalom volt, aminek eredményeképp a pénzpiaci alapok vagyona éves összevetésben 87,3 százalékkal csökkent, míg a kötvényalapoké 52,8 százalékkal nőtt.

Az egyik legnépszerűbb kategória, az ingatlanalapok esetében is szigorodtak a jogszabályi előírások tavaly, így vagyonuk gyakorlatilag stagnált, mindössze 0,2 százalékkal nőtt, azonban 1549 milliárd forintos eszközértékével így is az ingatlanalapok a legnagyobb kategória. A kötvényalapok kategóriája 1353 milliárd forinttal a második helyen áll, a harmadik legnagyobb kategória az 1190 milliárdos vegyes alapok.

Decemberben a tőkeáramlások eredője plusz 151 milliárd forint volt. A legnagyobb tőkebeáramlás a kötvény- és a vegyes alapoknál, valamint az ingatlanalapok esetében volt.

Decemberben az ingatlanalapokba közel 16
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 14:11
Megjelent a 2020-as adó- és tb-törvények összefoglalója
A Világgazdaság VG ADÓ 2020 című kiadványa a minisztérium és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara közös lapja, a SZAKma (Számvitel, Adó, Könyvvizsgálat) külön számaként jelent meg.

Az összefoglaló az adótörvényeken túl a változások jogalkotói indokait, a piaci szakértők értékelését, a társadalombiztosítási jogszabályok és a járulék összevonás technikai kérdéseit, valamint a főbb adó- és járuléktörvények teljes szövegét is tartalmazza. Utóbbiakban külön jelölések segítik az olvasókat a jogszabályi törvényhelyek eltérő időpontban történő hatálybalépésének helyes értelmezésében - írták.

Az év végi megjelenést a járuléktörvények végszavazásával indokolták. A hétfőn megjelent VG ADÓ 2020 táblázatokkal, grafikonokkal is segíti az adótanácsadókat, könyvelőket, pénzügyi ügyintézőket az év végi jogszabály-módosítások értelmezésében - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2019. december 30. hétfő, 14:11
Felvételi - Schanda Tamás: megkezdődött a 2020-as felsőoktatási eljárás
egy emelt szintű érettségi vizsga megléte az előírás - közölte az államtitkár, hozzátéve: kivételt csak azok a képzések jelentenek, ahol a felvételi pontszámot kizárólag a gyakorlati vizsga eredményéből számítják, illetve a felsőfokú végzettséggel rendelkezők esete, nekik nem szükséges újból érettségit tenniük.

Hangsúlyozta 2020-ban is fel tudnak venni a felsőoktatásba minden olyan jelentkezőt - állami ösztöndíjas, illetve önköltséges képzésre -, aki megfelel a felvételi feltételeknek, eléri a jogszabályi minimumot és a szakos kapacitás alapján megállapított ponthatárt.

Megjegyezte: a felvi.hu oldalon található információk a hivatalosak, ugyanis a sajtóban jelentek már meg téves, félrevezető információk. Rögzítette: a jelentkezés határidejének utolsó napja 2020. február 15-e. Mint mondta, a pontszámítással kapcsolatban jelent meg téves információ, ezért a félreértések elkerülése érdekében leszögezte: a többletpontok számítása során már az első, legalább 45 százalékos emelt szintű érettségi
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 16:02
Putyin aláírta a törvényt, amely alapján magánszemélyek is külföldi ügynöknek minősíthetők
A jogszabályi változás - a külföldi ügynöknek minősített tömegtájékoztatási külföldi eszközök pótlólagos szabályozása - a kezdeményezők szerint válaszlépés volt arra, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma megkövetelte az orosz állami finanszírozású RT America külföldi ügynökként való bejegyzését.

A törvény szerint külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek minősülhetnek olyan természetes személyek, akik korlátozás nélküli körnek szánt híreket vagy anyagokat terjesztenek, egyebek között az interneten is, és külföldről kapnak finanszírozást. Pusztán külföldi ügynöknek minősülhetnek azok a természetes és oroszországi jogi személyek, amelyek külföldi ügynöknek minősülő tömegtájékoztatási eszköz anyagait terjesztik vagy részt is vesznek azok előállításában, és valamilyen módon külföldről finanszírozzák őket.

Az újonnan ekként minősített külföldi ügynökökre alkalmazhatók lesznek a "külföldi ügynök nem kormányzati szervezetekről" (NGO) rendelkező, 2012-ben
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 21:22
Varga Judit: versenyképességi feltétel a fejlett választottbírósági rendszer
- mint mondta - a magyar választottbírósági rendszer versenyképes vitarendezési lehetőséget kínál a rendes bíróságokkal és a külföldi választottbíróságokkal szemben. A választottbíróságokról szóló 2017-es törvény követi a nemzetközi szabályozás változásait, és kiküszöböli a korábbi hiányosságokat is - tette hozzá.

Az állandó kereskedelmi választottbíróság iránt a bizalom az elmúlt 2 évben erősödött, a testület joggyakorlata kiforrott, az igazságügyi tárca pedig nyitott arra, hogy a támogató jogszabályi környezetet a működési tapasztalatok alapján tovább javítsa - hangsúlyozta a miniszter.

A Kúria elnöke úgy látja, hogy a szoros kapcsolataik ellenére az állami bíróságok és a választottbíróságok szervezeti együttműködése fejlesztésre szorul. Darák Péter kifejezte a nyitottságát minden javaslatra, amely rámutat a két intézményrendszer közötti kapcsolódási pontokra, és felvázolja a választottbíróság jövőjét az online vitarendezések világában.

Az MKIK elnöke üdvözölte, hogy Magyarországon van
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 17:38
Krónika 12. rész (halgazdálkodás, szakképzés)
módosítás biztosítja, hogy a szakképzési munkaszerződés alatt elvégzett képzési időt számítsák be a szolgálati időbe - mondta.

Az indítvány újraszabályozza a köznevelési feladatok és intézmények rendszerét, megteremti a művészeti szakgimnáziumok működésének és a művészeti szakképzések megszerzésének új törvényi hátterét - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A felnőttképzési tevékenységet a jövőben bejelentés vagy engedély alapján lehet majd folytatni - mondta.

Fidesz: a javaslat stabil jogszabályi hátteret ad

Vinnai Győző (Fidesz) azt mondta, hogy a javaslat egy stabil jogszabályi hátteret akar adni az új szakképzési törvénynek.

Az indítvány alapján keresletvezérelt oktatásról, a gazdasági és piaci igényeket figyelembe vevő törvényről és gyakorlatorientált képzésről lehet beszélni a szakképzésben - fogalmazott a vezérszónok.

A köznevelés egységes rendszerétől elszakadó szakképzési rendszert kell teremteni - érvelt a javaslat mellett. A tanulószerződés helyett szakképzési
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 19:23
1/42
Képek, videók
Agy karbantartók.jpg
pacsakute
2019. október 26. szombat, 23:15
napozó ágy.png
eva6
2019. június 29. szombat, 11:55
sziv-vs-agy-avagy-a-sz ivm
menusgabor
2019. február 05. kedd, 20:27
szív és agy szerelme.jpg
menusgabor
2019. február 05. kedd, 20:26
szív és agy harca.jpg
menusgabor
2019. február 05. kedd, 20:25
Agyunk védelmére.jpg
pacsakute
2019. január 23. szerda, 19:02
Az agy védelmére.jpg
pacsakute
2019. január 23. szerda, 18:57
0 a inti az ágyban i5w8n
lovaszmarika
2018. október 23. kedd, 19:12
0 a a inti - ágyban n8xh9
lovaszmarika
2018. október 23. kedd, 09:58
0 inti ágyban bifybdxierm
lovaszmarika
2018. szeptember 22. szombat, 12:17
csiga- ágy.jpg
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 19:08
Az emberi agy
sanci81
2018. augusztus 05. vasárnap, 18:21
svájci hajó0726.jpg
maroka
2018. július 27. péntek, 10:34
nő svájci sapkában.jpg
eva6
2017. szeptember 16. szombat, 08:06
Svájci Alpok.jpg
bbbarbara
2016. október 21. péntek, 21:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.