Belépés
2019. február 16. szombat | 7. hét | 47. nap | 12:34 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - Timmermans: az EP-választáson a kollektív szolidaritás és a nacionalizmus között kell választani
kereshessen annyit, amennyit egy más országban dolgozó. Az Audi-gyárban is megemelték a béreket a sztrájk után - mondta az európai szocialista politikus.

Nincs elfogadható indok arra, hogy Magyarországon lényegesen kevesebbet keressenek, miközben a megélhetési költségek már a nyugatihoz hasonlóak - mutatott rá.

A jogállamisági kritériumok és az uniós támogatások összekötése Frans Timmermans szerint helyes, mert ha romlik a jogállamiság állapota, akkor a korrupció is nagyobb, az európai adófizetőknek pedig joguk van tudni, hogy mire költik a befizetett adójukat.

Arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor már harmadszor kapott kétharmados felhatalmazást a parlamenti választásokon, az európai politikus úgy reagált: ezt tiszteletben kell tartani, ugyanakkor még ez a többség sem hatalmaz fel senkit, a törvények és az európai szabályok megsértésére.

A májusi EP-választás kapcsán Frans Timmermans elmondta: ez lesz a legérdekesebb, amióta 1979-ben megtartották az első közvetlen
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 21:52
Müncheni konferencia - NATO-főtitkár: Kína felemelkedése kihívás elé állítja a szövetséget
Lengyelországban állomásozik majd és amerikai vezetés alatt áll, a másik bázisa Lettországban lesz és kanadai parancsnokság irányítja - fejtette ki Jens Stoltenberg.

Aláhúzta: Európa kiemelten fontos az Egyesült Államoknak és a NATO-nak, számukra a kontinens jelentősége jóval túlmutat a határain. Így például az afganisztáni küldetésben súlyosan megsebesülő katonákat a németországi Ramstein légi támaszpontra szállítják ápolásra, az amerikai hadseregnek az afrikai tevékenységét összehangoló parancsnoksága pedig nem Afrika területén működik, hanem szintén Németországban, Stuttgartban - mutatott rá a NATO főtitkára.

Mint mondta, az amerikai jelenlét Európában nemcsak a kontinens biztonságát szolgálja, hanem "platformot is teremt az amerikai biztonsági érdekek érvényesítéséhez".

A NATO az Egyesült Államok számára 28, és Észak-Macedónia csatlakozásával rövidesen 29 "barátot és szövetségest" jelent, ami Kína felemelkedésével összefüggésben is fontos. Az ázsiai ország nagyságát, kiterjedését és
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 21:22
Szijjártó: Magyarország érdeke a gazdasági együttműködés növelése Thaifölddel
A tárcavezető Csatcsai Szarikulja thaiföldi miniszterelnök-helyettessel folytatott megbeszélést, majd közös sajtótájékoztatójukon hangsúlyozta: térségében Thaiföld az elsőszámú kereskedelmi partnere Magyarországnak, óriási piac, ahol a magyar vállalatok eddig is sikerrel szerepeltek, és szeretnék még szorosabbra fűzni a gazdasági kapcsolatokat a két ország között.Kifejtette: a magyar-thaiföldi kereskedelmi forgalom tavaly 18 százalékkal bővült, és elérte a 700 millió dollárt, az exportunk pedig 41 százalékkal nőtt.

Közölte: a gazdasági kapcsolatok erősítését az Eximbank 630 millió dolláros hitelkerettel segíti, továbbá a gazdasági vegyes bizottság ülését is összehívták.

Szijjártó Péter emlékeztetett: az EU feloldotta a thaiföldi légitársaságokkal kapcsolatos korlátozásokat, így tárgyalni kezdtek egy közvetlen légi járat indításáról, emellett pedig a légi forgalom irányításában megvalósítandó magyar vállalati részvételről is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak.

Arra is
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 16:51
5. évközi hét péntek 02.15
fájáról?"
Az asszony azt felelte a kígyónak: ,,A kert fáinak gyümölcséből ehetünk. Isten csak azt parancsolta meg, hogy a kert közepén lévő fa gyümölcséből ne együnk, és ne is érintsük azt, nehogy meghaljunk." Erre a kígyó így válaszolt az asszonynak: ,,Dehogyis haltok meg! Jól tudja ugyanis Isten, hogy amely napon abból esztek, megnyílik szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten: tudtok jót és rosszat egyaránt."
Az asszony látta, hogy a fa gyümölcse evésre alkalmas, szemre pedig szép; és kívánatos, hogy általa megszerezzék a tudást. Azért szakított a fa gyümölcséből, és evett; sőt férjének is adott, és ő is evett belőle.
Erre megnyílott mindkettőjük szeme, és észrevették, hogy mezítelenek. Fügefaleveleket fűztek össze tehát, és kötényt készítettek maguknak. Amikor pedig észrevették, hogy az Úristen jár fel és alá a kertben az alkonyi szellőben, elrejtőzött az ember meg a felesége az Úr színe elől a kert fái közé.
Ez az Isten igéje. Ter 3,1-8
maroka, 2019. február 15. péntek, 10:47
EP-választás - Szanyi Tibor: politikai együttműködés nincs, technikai megoldások vannak a Jobbikkal
A politikus elmondta, a technikai megoldások alatt azt érti: "nincs politikai tartalma, ez egyszerűen matematikai szükségszerűség", az európai parlamenti választások egyik fontos sajátossága, hogy öt százalékonként lehet egy mandátumot kapni, magyarán ha valakinek kilenc százaléka van, annak még mindig csak egy mandátum jár, a többi szavazat pedig elvész.

Kifejtette, "kétségtelen, hogy a Jobbik politikájával, különösen a korábbi politikával és a korábbi mondatokkal nagyon-nagyon nem értünk egyet, sőt, kifejezetten elhatárolódunk ezektől és tiltakozunk ezek ellen".

Közölte: "...még odáig is el mernék menni, hogy ha kora reggel lehet ilyet mondani, hogy ha a Jobbik most már évek óta elindult egy úgynevezett néppártosodás útján, akkor mi azt azért szeretettel vesszük. Bár nekem a szélsőséges mondatok sorában a Sorosozás is körülbelül ugyanez a kategória."

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy "agyonütöm, leütöm, meg farhát kommandó, ez belefér a néppártosodásba?", elmondta: "Hát ez biztos, hogy
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 10:11
EP-választás - Századvég: az MSZP-szavazók többsége nem ért egyet a Timmermans-féle bevándorláspárti politikáva
támogatásának háromszorosára emelését, és évek óta sürgeti a migrációt elutasító országok megbüntetését, valamint az illegális gazdasági migráció legalizálását.

Az elemzésben megjegyezték: a Soros György egyik legmegbízhatóbb szövetségesének számító politikus vizitje komoly üzenettel bír, Timmermans magyarországi látogatásával még inkább integrálja az európai bevándorláspárti erők táborába a legnagyobb magyar baloldali ellenzéki pártot, az MSZP-t. Timmermans fogadásával a magyar szocialista politikusok pedig ismét hitet tesznek a Soros György által diktált politika, azaz a kvóták és az illegális bevándorlás mellett - írták.

Jelezték: közvélemény-kutatásuk alapján azonban arra lehet következtetni, hogy Timmermans magyarországi látogatásával "valójában felesleges köröket fut", "hiszen, ahogy az MSZP politikusai, úgy Timmermans sem vette figyelembe, hogy Magyarországon nemzeti konszenzus alakult ki a migráció kérdésében".

Azzal, hogy Timmermanst támogatják, az MSZP politikusai figyelmen kívül
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 10:01
Építési engedély
Építési engedély

Kezemben templom tervét hordozom
át a ringó rozson,
a vadvirágos mesgyén.
Építeni szeretnénk.
Megyek, hogy az engedélyt megszerezném.

Megyek. Jobbról és balról kalászok,
a pipacsok és a búzavirágok
gyülekezete ül tömött sorokban.
Imádatuk a szent magasba lobban,
hová a kicsi kántor
felröppent a határból,
s dicsérő éneket
zengedezve lebeg
messzebb a földtől, messzebb, egyre messzebb.

Úgy vele énekelnék...
De most sietnem kell még,
hogy építési engedélyt szerezzek.
Mert át a véghetetlen templomon,
ringó rozson és vadvirágos mesgyén,
kis földi templom tervét hordozom.

A hivatalban áttanulmányozzák...
bélyegeket ragasztanak a tervre...
az illetéki nyugta mellékelve...
a három szomszéd békén aláírta...
idővel aztán eljön a bizottság...
Búcsúpillantás a kedves papírra,
s indulhatok munkámat elvégezvén
hazafelé, a ringó rozson át,
a
kalmanpiroska, 2019. február 15. péntek, 09:19
Fogadjuk be egymást
,,Azért fogadjátok be egymást, miképpen Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére." (Róm 15,7)

Fogadjátok be a rendetlen, tévelygő testvéreket, és hordozzátok őket türelemmel, bűneiket pedig tartsátok a magatokéinak. És ha valami jó bennetek, azt osszátok meg velük. Ha magatokat jobbnak tartjátok, ne tekintsétek ezt zsákmánynak, mely csak a tiétek, hanem alázzátok meg magatokat és legyetek olyanná, mint közülük egy, hogy hordozhassátok őket. Mert szerencsétlen igazságosság az, amely a többieket, mint nála rosszabbakat, nem hajlandó hordozni, és amely a menekülésre, a magányra vágyik, noha türelemmel, imádsággal és példamutatással éppen hasznukra kellene lennie. Ezt jelenti az, hogy urának mázsáját elrejti, és szolgatársainak nem adja ki részüket. De ha ti liliom vagy rózsa vagytok, tudnotok kell, hogy tövisek közt váltok azzá, de vigyázzatok, hogy türelmetlenség, vakmerő ítélkezés vagy rejtett önteltség miatt nehogy magatok is tövissé váljatok. Krisztus országa az ő
kalmanpiroska, 2019. február 15. péntek, 08:31
Farkas Imre
a nótát én daloltam,
A mikor még boldog voltam,
Néked irtam, rólad irtam -
A lelkemet belesírtam.

Hejh, csak ép ezt ne dalolnád.
Ezt a szegény öreg nótát,
Tán a könnyem se omolna
Ide lenn az utczasorba.Lyra . . .

1.

Egy ifju bolyong a hegyek magasán.
Kezében a lantja -
lépve a hur,
Várja hogy eljő -
S szótalanul
Kebelére borul
A lány, az édes, a kékszemű lány.

Pedig a lány csapodár, valahány.
Mindenik csókja egy
Könybe kerül,
Ölel és elhágy
Hűtelenül -
S szüntelenül
Várja az ifju a hegy magasán.

2.

Dús hajfonat, lebontva szépen.
Szőke fej, mely a vállamhoz tapad,
Csodás, rejtelmes, tiszta kék szem,
Amely lezárul csókjaim alatt.

Sziv, mely a leghűbb, arcz, a legszebb,
Ajak, amelyen elhalkul a szó,
Kis kéz, melg az enyémbe reszket . . .
Van-e boldogság ehhez
menusgabor, 2019. február 14. csütörtök, 20:30
Női kosárlabda Euroliga - Soproni győzelem és továbbjutás
a török-szír határnál fekvő Antakyában, illetve hogy az Euroliga előző játéknapján óriási meglepetésre - ráadásul idegenben - 93-83-ra legyőzték az addig egyedüliként veretlen Dinamo Kurszkot. Az éllovas orosz elitcsapat ezzel együtt már biztos negyeddöntősnek mondhatta magát a lett Rigával és a török Fenerbahcével együtt, így csak a negyedik, utolsó továbbjutó hely volt kiadó a B jelű nyolcasban.

Ami a két gárda egymás elleni mérlegét illeti, az előző három találkozóból a Sopron egyszer, a Hatay pedig kétszer nyert.A negyedik összecsapást az ellenfél kezdte jobban, 7-10 után egy 6-0-s rohammal kilenc pontra meglépett, ekkor Roberto Iniguez vezetőedző időkéréssel próbálta felrázni tanítványait. A második negyedben főként Fegyverneky Zsófiának köszönhetően két pontra feljött a magyar bajnok (17-19), majd a 20. percben 26-25-nél először vezetett a mérkőzésen. A nagyszünetben 26-28 volt az állás.

Térfélcsere után sorra maradtak ki a hazai dobások, a zöld-sárgák öt perc alatt csupán három
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 19:52
Kocsis: a magyar embereknek joga van tudni a brüsszeli bevándorláspárti tervekről
Máté az európai parlamenti választás tétjének nevezte, hogy azok a pártok és vezetők legyenek többségben az EU-ban, akik nem akarnak több migrációt, akik nem bevándorláspártiak és akik nem támogatják a Soros György által megfogalmazott elképzeléseket.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a tanácskozás napirendjén szintén szereplő családvédelmi akciótervről beszélt, hangsúlyozva: az nem csupán a családokat segíti, hanem a demográfiai helyzetet is javítja.

A kormánypártok a családvédelem, nem pedig a bevándorlás pártján állnak - mondta, megdöbbentőnek nevezve ezzel kapcsolatban a svéd szociális miniszter és a BBC szakértőjének nyilatkozatát, akik bevándorlással oldanák meg a demográfiai problémákat.

Kocsis Máté azt közölte a családvédelmi akciótervről, hogy várhatóan négy törvényt érint majd a kormányzati javaslatcsomag. Módosulni fog a költségvetési és az egészségbiztosítási törvény, a munka törvénykönyve, valamint az adótörvények, a módosítási indítványokat pedig rövidesen, akár még
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:42
Tőzsde - London kivételével csökkenéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
A londoni FTSE-100 mutató 0,09 százalékos pluszban fejezte be a napot, míg a frankfurti DAX-index 0,69 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,23 százalékos mínuszban zárt. Milánóban 0,78 százalékkal, Madridban pedig 0,33 százalékkal esett az irányadó tőzsdemutató.

A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,32 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,31 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,62 százalékkal csökkent.

A délelőtti kereskedésben az európai iparvállalatok vitték a prímet. Az Airbus repülőgépgyártó több mint 6 százalékos pluszban is járt a párizsi tőzsdén, miután a vártnál jobb eredményeket tartalmazott negyedik negyedéves gyorsjelentése. A vállalat közölte azt is, hogy kereslet hiányában leállítja a világ legnagyobb utasszállító gépe, az A380-as gyártását. Az Airbus végül 2,68 százalékos pluszban zárt.

A Micro Focus, Nagy-Britannia második legnagyobb tőzsdén jegyzett technológiai vállalata 12,26 százalékkal drágult, mert a vártnál kevésbé csökkentek
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:32
1/5559
Képek, videók
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
O.V.- őszi választások.jp
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 19:24
választások.jpg
agica2004
2014. május 31. szombat, 16:47
valasztasok-kampany-ba rac
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 11:42
Putyin-választások.jpg
agica2004
2012. március 06. kedd, 16:13
Választások Oroszországba
megyerimihaly
2011. december 21. szerda, 22:06
választások
mecsery
2010. december 29. szerda, 19:11
van választásod ? igen
zoltan_szucs
2010. december 12. vasárnap, 17:16
1990. Választások.
megyerimihaly
2008. április 12. szombat, 22:06
választások
kasztl11
2007. április 25. szerda, 18:05
nacionalizmus.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:31
szolidaritás.jpg
agica2004
2014. február 13. csütörtök, 13:45
SZOLIDARITÁS.jpg
basikele
2013. február 15. péntek, 05:23
SZOLIDARITÁS2.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:42
SZOLIDARITÁS1.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.