Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:23 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A karmeli hős
A karmeli hős

Tegnap gyúlt fel szívemben a tűz,
engedve Lelked parancsszavának.
S ma futok előlök, kik kiáltozva
bálvány istennek sántikálnak.
- Pedig tudom, hogy csak tőled kell félni!
Illés próféta is tudta ezt.
Mégis futott Jézabel elől,
mikor az elfogás híre érkezett.
- Még ott volt az áldozat parázsa,
megbékélés szállt fel a füstben,
még ott visszhangzott a kiáltás:
Az Úr az Isten, az Úr az Isten !
S akinek könyörgésére
az Úr tűz által felelt,
annak üzent ma Jézabel:
ma négyszázötvenért felelsz!

S ma csüggeteg a tegnapi harcos,
megfáradt a karmeli hős.
Ember lett megint egy kicsit,
ugyanúgy, mint tegnapelőtt.
Júda pusztájának szele
meglengeti csapzott haját,
fáradtan roskad a földre,
s újra kéri, kéri Urát:
- Elég volt, Uram! Ne tovább!
Nem vagyok jobb, mint a többi.
S mint megáradt folyó sodrása
vizét medréből kiönti,
úgy önti ki lelkét
kalmanpiroska, 2019. május 26. vasárnap, 18:26
Húsvét 6. vasárnapja 05.26
tanították a testvéreket: ,,Ha nem metélkedtek körül Mózes törvénye szerint, nem üdvözülhettek." Mivel emiatt zűrzavar és nagy vita támadt Pál és Barnabás, valamint közöttük, azt határozták, hogy Pál és Barnabás néhányukkal menjen fel Jeruzsálembe, s ebben a vitás ügyben forduljon az apostolokhoz és a presbiterekhez.
Jeruzsálemben az apostolok, a presbiterek és az egész egyház jónak látta, hogy kiválasszanak maguk közül néhány férfit, és Pállal meg Barnabással Antiochiába küldjék őket: mégpedig Júdást, másik nevén Barszabbászt, meg Szilást, akik a testvérek között vezető szerepet vittek. Ezt az írást küldték velük:
,,Az apostolok és a presbiterek testvéri üdvözletüket küldik az Antiochiában, Szíriában és Kilikiában élő, pogányságból megtért testvéreiknek!
Hallottuk, hogy közülünk néhányan - megbízásunk nélkül tanítva megzavartak titeket, feldúlták lelketeket. Ezért közmegegyezéssel elhatároztuk, hogy kiválasztunk néhány férfit, és elküldjük őket hozzátok a mi szeretett
maroka, 2019. május 26. vasárnap, 07:30
Irjunk történelmet 2019 május 26-án is!
ÍRJUNK TÖRTÉNELMET 2019A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!

Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.


Még megvédhető a
menusgabor, 2019. május 25. szombat, 20:00
EP-választás - Toroczkai: a Mi Hazánk Mozgalom alapjaiban változtatná meg az Európai Uniót
egyéves pártként be tudnak jutni az Európai Parlamentbe.

Kiemelte, a Mi Hazánk Mozgalom szerint az Európai Unió fordítva működik, mint kellene, politikai értelemben törekszik az egységesítésre.

"Gyakorlatilag már úgy működik, mint egy diktatúra és a szovjet időkre emlékeztet minket, ahogy Brüsszel politikai dogmákat közvetít az európai emberek és politikusok felé" - mondta.

Véleménye szerint az Európai Uniónak politikai értelemben a tagállami szuverenitás megőrzése lenne a célja, az EU-nak pedig gazdasági értelemben kellene az egységesítésre törekednie. Ehhez képest az Európai Unióban jelenleg gazdasági értelemben egyre csak nőnek a szakadékok az országok között - tette hozzá.

Toroczkai László hangsúlyozta: a Mi Hazánk Mozgalom a valódi nemzetek Európájában gondolkodik, ami azt jelenti, hogy szerintük kizárólag gazdasági értelemben kellene egységesíteni az Európai Uniót. Hozzátette, nemcsak az európai minimálbért tudják támogatni, hanem azt is, hogy olyan korlátot hozzanak létre, amely
velemenyezd, 2019. május 25. szombat, 14:42
Dicsekedünk a háborúságokban
,,Dicsekedünk a háborúságokban." (Róm 5,3)

Ha az ördög elég okos lenne és hallgatna, és engedné, hogy prédikálják az evangéliumot, kevesebb kára származna. Mert ha az evangéliumot nem támadják, akkor az megrozsdásodik, és nincs oka, sem alkalma, hogy hatalmát és erejét megmutassa. Ezért az evangéliummal nem is történhetne jobb dolog, mint hogy a világ erejével és bölcsességével ellene támad. Az én igazságom annál erősebb lesz, minél inkább támad a lelkiismeretem, a bűn és az ördög. Mert a bűnök, amelyek engem terhelnek, fájnak nekem. Így szilárdabban és erősebben imádkozom, és kitartóan kiáltok Istenhez, a hit pedig egyre erősebb lesz. Mivel nekünk ilyen oltalmunk van, amely kísértések és kellemetlenségek által csak erősebb lesz, nem kell félnünk, hanem jókedvűek lehetünk és dicsekedhetünk a háborúságokban.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. május 25. szombat, 08:48
EP-választás - Orbán: a bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
"Arra kérek Magyarországon is mindenkit, hogy mindenképpen menjünk el választani, mert azt jól látom, hogy a baloldal óriási erőkkel kampányol egész Európában, és kétségünk ne legyen, hogy a bevándorláspártiak mind ott lesznek, ezért legyünk ott mi is" - fogalmazott a kormányfő, aki tiszteletlenségnek nevezte lefutottnak minősíteni a választást, ugyanis "az esély sosem váltja be saját magát, az esélyt nekünk kell beváltani". Rocky Balboát idézve hangsúlyozta: "mindig a végén van vége". Ezért továbbra is kampányolni kell, ő is ezt teszi, még vasárnap is - jelezte.

Szerinte a legutóbbi EP-választás óta a migráció és a politikusok ahhoz való viszonyulása mindent átalakított Európában, új kérdés van az asztalon: bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes politikusok vezetik-e majd a kontinenst, "Európa megmarad-e Európának, és az európaiaké marad-e".

A miniszterelnök megjegyezte, a leendő EU-vezetők személyéről az Európai Tanács dönt majd, ezért ha a magyarok erős felhatalmazást adnak neki, és
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 19:59
Pannonhalmi főapát: a gyermekbántalmazások feltárásában segíthet a nyilvánosság
sajtótájékoztatóján.

Ha nyilvánosságra kerül egy konkrét eset, más áldozatok is a nyilvánosság elé mernek lépni, és ezzel lehetőség nyílik arra, hogy "kapcsolatba kerüljünk velük és segítséget nyújtsunk" nekik.

Úgy fogalmazott: "bármennyire is nehéz, nekünk hálásnak kell lennünk azért a feltáró munkáért, amit a sajtó végez". "Az igazág ezáltal tárul fel, és ha elkezdünk (...) feldolgozni egy ügyet, azt, hogy konkrétan kivel mi történt, akkor látjuk világosan a mechanizmusokat, a megelőzési szabályok kidolgozása pedig csak konkrét tapasztalatok alapján történhet".

Emellett a nyilvánosság megakadályozza, hogy a közösség tagjai bagatellizálják a problémát - mondta.

Megjegyezte: végül - tapasztalataik szerint - épül a bizalom egy olyan intézménnyel szemben, ahol szembe mertek nézni a problémával.

Hortobágyi Cirill kitért arra: a Pannonhalmi Bencés Gimnázium a feltárt gyermekmolesztálások után úgy látja, nagyon fontos, hogy egy "pedagógiai struktúrában senki ne legyen ellenőrizhetetlen
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 16:19
Hétfőn újraindul a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron
információs- és az ügyfélszolgálati iroda is itt működhet tovább. Kialakítanának még egy szolgáltatásértékesítő irodát, ahol a csoportos utazásokkal kapcsolatos igényeket intézik majd. A nemzetközi jegyváltást segítve az utascentrumban elhelyeznek egy önkiszolgáló nemzetközi jegyvásárlási pontot is.

Homolya Róbert közölte, az utascentrum kialakításának költsége mintegy 1 milliárd forint lenne, a tervezés folyik, reményeik szerint a szükséges közbeszerzéseket az idén október elején kiírják, jövő év végén pedig már megújult környezetben fogadnák az utasokat a Keleti pályaudvaron.

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret a belvárossal összekötő kötöttpályás közlekedésről szólva Homolya Róbert elmondta, a kormány és a főváros terve szerint a Nyugati pályaudvarral összeköttetésben lévő Kőbánya-Kispestről indulna egy leágazás a 100-as vonalon a repülőtér érintésével, ami Monornál jönne vissza a fővonalra. Ennek a tervezési munkáját a NIF Zrt. már elvégezte. Ehhez kapcsolódóan a MÁV Zrt. javasolja, hogy
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 14:19
EP-választás - Jobbik: meg kell állítani a lopást
Szerinte a voksoláson a választóknak arról is nyilatkozniuk kell, "szeretnének-e még több pénzt adni a Fidesznek, szeretnének-e még több pénzt adni az Orbán-családnak és az Orbán-haveri körnek".

Arról beszélt: az elmúlt kilenc év kormányzásának két fő eredménye, hogy az Európai Unió második legszegényebb nemzete lettünk, Mészáros Lőrinc pedig - dollármilliárdosként - az ország leggazdagabb emberévé vált; ez a két tény pedig összefügg.

A magyar kormány pofátlanul kizsebeli a magyar adófizetőket, és a tőlük elvett pénzt szétosztja az "Orbán-haveri kör" között - jelentette ki, mondván, 2010 óta a túlárazott közbeszerzésekkel minden dolgozó zsebéből egymillió forintot vett ki a kormány.

Nem azé a pénz, aki ellopta, hanem aki megdolgozott érte - fogalmazott Jakab Péter, aki szerint "Magyarországon a lopás nem rendszerhiba, hanem a rendszer maga".

Egy kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus kijelentette, "Orbán migránshulláma elérte Magyarországot", ezt a "karavánt" pedig meg kell
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 14:19
EP-választás - Orbán: mindent megteszek az EPP sikeréért
Salvini belügyminiszter, a jobboldali Liga elnöke "jó munkát végez, ezért a választás utáni időben semmilyen szövetséget nem kellene kizárni" - mondta Orbán Viktor.

Ausztriáról szólva hozzáfűzte: "az osztrák belpolitikába semmilyen módon nem kívánunk beleszólni, erről az osztrák választóknak kell dönteniük".

Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnökének lemondásáról azt mondta, hogy egy politikus számára a legfontosabb az emberek bizalma, Strache pedig "elfogadhatatlan" kijelentéseket tett és emiatt elveszítette ezt a bizalmat.

A kormányfő úgy vélekedett, hogy az EPP-n belüli vita elmérgesedése a skandinávok és a Benelux-országok hibája, amelyek valójában a Fidesz kizárását akarták, az EPP vezetői pedig "túl gyengék" voltak a kezdeményezés visszautasításához. Manfred Weber ehelyett kijelentette, hogy nem akar a magyarok szavazataival az Európai Bizottság elnöke lenni.

Ez "a magyar nép, a magyar választók olyan megsértése, hogy jelöltként
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 08:18
Jégkorong-vb - Kanada és Oroszország az elődöntőben
A csütörtök délutáni negyeddöntőben a tengerentúli együttes a svájciakat győzte le drámai körülmények között: az egyenlítő gól 4 tizedmásodperccel a vége előtt született, a hirtelen halálban pedig a kanadaiak beütötték a győztes találatot. Az oroszok az amerikaiaknál bizonyultak jobbnak izgalmas hajrában.

Eredmények, negyeddöntő (a vb honlapja szerint):

Kassa:Kanada-Svájc 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0) - hosszabbítás után---------------------------------------------------------gól: Stone (26.), Severson (60.), Stone (66.), illetve Andrighetto (19.), Hischier (40.)

később:Finnország-Svédország 20.15

Pozsony:Oroszország-Egyesült Államok 4-3 (2-0, 0-1, 2-2)-----------------------------------------------gól: Guszev (2.), Szergacsjov (16.), Kaprizov (42.), Grigorenko (48.), illetve Skjei (23.), Hanifin (46.), DeBrincat (58.)

később:Csehország-Németország 20.15
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:08
Férfi kézilabda NB I - Tizenegy gólos veszprémi siker a döntő első meccsén
mérkőzés:Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 35-24 (13-14)---------------------------------------------------gólszerz ők: Gajic 9, Nenadic 6, Manaszkov 4, Nagy L., Nilsson, Lékai 3-3, Tönessen, Mahé 2-2, Blagotinsek, Mackovsek, Ilic 1-1, illetve Canellas 8, Maqueda 5, Zsitnyikov 4, Bánhidi 3, Sostaric 2, Källman, Sigurmannsson 1-1

kiállítások: 14, illetve 8 perc

gólok hétméteresből: 6/6, illetve 8/5

A vendégektől Alen Blazevic hátsérülés, az idény végén egyaránt távozó Balogh Zsolt és Pedro Rodríguez pedig taktikai okok miatt hiányzott. A hazaiaknál a visszavonuló Nagy László és Momir Ilic, valamint a Szegedre igazoló Mikler Roland az utolsó mérkőzését játszotta hazai pályán, Manuel Strlek, Gasper Marguc, illetve a sérült Jamali Iman és René Toft Hansen viszont nem szerepelt a keretben. A mérkőzést a dán Martin Gjeding, Mads Hansen bírópáros vezette, a zsűriasztalnál pedig osztrák és belga versenybíró foglalt helyet. Munkájukat videó információs rendszer (VIR) segítette, erre korábban csak
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:57
1/5590
Képek, videók
Tripel Karmeliet.jpg
lacigame
2015. június 03. szerda, 17:32
imadsag__haza,Karmelit a t
xjanos
2012. július 07. szombat, 09:48
Angyalföldi Karmeliták 02
xjanos
2012. július 07. szombat, 09:48
Karmelita-templom kapuja.
farkas1945
2010. december 24. péntek, 20:49
A Karmelita-templom.jpg
farkas1945
2010. december 24. péntek, 20:47
A Karmelita-templom melle
farkas1945
2010. december 24. péntek, 20:47
Karmelita templom
manda
2008. július 30. szerda, 19:23
Kármelita kolostor
emoke33
2008. április 17. csütörtök, 09:39
2011 Mladic elfogása.jpg
agica2004
2011. május 27. péntek, 14:26
Elfogása
joetoth
2011. április 20. szerda, 19:48
egy tojásdobáló elfogása.
agica2004
2007. november 08. csütörtök, 16:00
véres csütörtök áldozatok
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:31
A leghasztalanabb áldozat
chillik
2016. október 13. csütörtök, 04:51
Vér ös áldozat 01.jpg
chillik
2016. október 11. kedd, 05:14
Vér ös áldozat 02.jpg
chillik
2016. október 11. kedd, 05:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.