Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 13:28 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karácsonyra beigli - bájgli
.............
A bejgli eredetileg Szilézia vidékéről származik és ez a sziléziai kalácsfajta a 14. század óta ismert Európában. Az elmaradhatatlan karácsonyi sütemény neve német eredetű és eredeti hajlított, patkó alakú formájából származik. A bejgli (németül beugen = meghajlít, mohnbeugel = mákos kifli/bejgli) osztrák közvetítéssel érkezett hazánkba és terjedt el a 19. század második felében. Magyarországon ekkortól kezdték német divat szerint ünnepelni a karácsonyt. Diós vagy mákos patkó változatban is ismert. Kezdetben családi ünnepek süteménye volt, majd a reformkortól kezdve fokozatosan felváltotta a hagyományos karácsonyi kalácsot. ,,Poszonyi finom mákos kalács" néven szerepel Czifray István 1830-ban megjelent Magyar nemzeti szakácskönyv-ében.
,,Készüljön bár omlós, avagy egyszerű kelt tésztából, legyen a tölteléke dúsabb vagy soványabb, mindig büszkesége a ház úrnőjének,
maroka, 2018. december 14. péntek, 07:54
Európa-liga - A Vidi bravúros döntetlennel esett ki
Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira - Nego, Hadzic (Pátkai, 85.), Nikolov - Huszti (Hodzic, 81.), Milanov (Kovács I., 81.) - M. Scepovic

Chelsea:

--------Caballero - Zappacosta, Christensen, Ampadu, Emerson - Barkley, Fabregas, Loftus-Cheek - Willian (Pedro, 56.), Morata (Giroud, 45+1.), Hudson-Odoi

A mérkőzés elején nem úgy tűnt, hogy más meccset láthatnak a Groupama Arénába kilátogató nézők, mint amilyet a Stamford Bridge-en, ugyanis a Chelsea sokkal többet birtokolta a labdát, a Vidi pedig keményen védekezett. Ennek ellenére a magyar bajnok előtt adódtak nagyobb lehetőségek: előbb Boban Nikolov lövése kerülte el a kaput, majd Marko Scepovic alig maradt le Georgi Milanov beadásáról.

Az angolok sokat támadtak, és a 30. percben Willian húszméteres szabadrúgása után megszerezték a vezetést. Nem kellett sokat várni a fehérváriak góljára sem: két perc múlva Huszti Szabolcs szögletét Ethan Ampadu fejelte saját kapujába. A 42. percben közel volt a második hazai találat is, amikor Scepovic
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 21:22
A magyar labdarúgó-válogatott szeptemberben Montenegróban játszik
Mivel a nemzeti együttes a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének december 2-i sorsolásán ötcsapatos csoportba került, a kijelölt tíz játéknap közül kettőn nem lép pályára: a szeptemberi és a novemberi dupla fordulóban csak egy Eb-selejtezőt játszik.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint "így ezekben a hónapokban felkészülési mérkőzéseket is játszik Marco Rossi együttese", az első ellenfelet pedig megtalálta Montenegró révén.

"A montenegróiak elleni mérkőzés előtt már az Eb-selejtező sorozat felénél járunk majd, addigra jobban látjuk a helyzetünket a csoportunkban" - mondta az mlsz.hu-n az olasz szakvezető.

"Nagy kísérletezést nem tervezünk a podgoricai mérkőzésre, amely azonban kitűnő lehetőség lesz arra, hogy még jobban felkészüljünk a szlovákok elleni, budapesti meccsre" - tette hozzá.

A szakember kifejtette, kevés idő van a közös gyakorlásra, ebből a szempontból nagy segítség lesz a most lekötött összecsapás, mivel így a válogatott tét nélkül tud olyan mérkőzést
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 18:32
Jobbik: illegitim a "rabszolgatörvény"
Stummer János azt mondta, Orbán Viktor kormánya a magyar nemzet ellen cselekedett, amikor a munkavállalók zömének véleményével dacolva bevezette a törvénymódosítást.

Az ellenzéki politikus bírálta a kormányoldalt, amiért a szerdai ülésnapon képviselői igazolvány nélkül is szavazni lehetett a Parlamentben, az ülésteremben pedig illetéktelenek, köztük fegyveres őrök lehettek.

"Mi ez, ha nem a magyar demokrácia, a magyar demokratikus hagyományok lábbal tiprása?" - tette fel a kérdést, hozzátéve, hogy a Jobbik tizenöt éve egy szabad, igazságos, biztonságos Magyarországért küzd.

Kritikával illette ugyanakkor a baloldali ellenzéket is, amelynek képviselői szerinte tisztségükhöz méltatlan módon viselkedtek. Stummer János szégyenletesnek nevezte azoknak a tettét, akik megrongálták az ország karácsonyfáját a Kossuth téren, és akik tojással dobálták meg az Országház épületét, elítélve az esti demonstrációk során elkövetett rongálásokat.
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 15:51
Adventi kalendárium – 2018. december 13. - Teréz anya
sem esik közülük a földre a ti Atyátok tudta nélkül. Nektek azonban még a hajszálaitok is mind meg vannak számlálva a fejeteken. Ne féljetek hát!" (Mt 10,29-31)
Add magad teljesen Istennek, aki nagy dolgokat fog véghezvinni veled, feltéve hogy jobban bízol az ő szeretetében, mint a saját gyöngeségedben. Ha valóban teljesen Istenhez tartozunk, rá kell hagyatkoznunk és bíznunk benne. Sose szabad a jövőtől félnünk. Nincs rá okunk. Isten velünk lesz.
Türelmetlenül várjuk a paradicsomot, pedig hatalmunkban van már itt és most élvezni. Az isteni boldogság azt jelenti, hogy úgy szeretünk, ahogy ő szeret, úgy segítünk másokon, ahogy ő segít, úgy adunk, ahogy ő ad, úgy szolgálunk, ahogy ő szolgál. Ne hidd, hogy a felebarátodnak tett kis jó cselekedetnek nincs nagy értéke. Isten nem azt nézi, mennyit teszünk, hanem milyen szeretettel tesszük azt, amit teszünk.
Ne a saját dicsőségünket keressük, hanem mindenért Istennek adjunk mélységes hálát. Ugyanakkor semmilyen kudarc ne kedvetlenítsen el,
maroka, 2018. december 13. csütörtök, 13:49
Csökkent, de továbbra is óriási a különbség a leggazdagabb és a legszegényebb EU-tagország között
Vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján is toronymagasan vezet a nyugat-európai nagyhercegség a 28 tagú közösségben, Bulgária lemaradása pedig a középmezőnyhöz képest is nagy. Az adtok tanúsága szerint az előző három év alatt nagyon keveset változott a helyzet a 28 uniós tagállamban.

Az uniós átlagot 100 százaléknak véve az euróövezetben az egy főre jutó hazai össztermék és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás egyaránt 105 százalék volt tavaly.

A leggazdagabb országban, Luxemburgban az egy főre jutó GDP 253 százaléka volt az uniós átlagnak. Jócskán lemaradva, a második helyen áll Írország, az átlag 181 százalékával. (Luxemburg és Írország esetében azonban részben a statisztikai számítás sajátosságai miatt van az, hogy kiugróan magas az egy főre jutó GDP.)

Az utolsó helyezett Bulgáriában ez az arány mindössze 49 százalékot tesz ki. Luxemburg esetében az előző évihez képest 7
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:31
Krónika 3. rész (az Országos Bírósági Hivatal 2017-es beszámolója)
ezek nem arra várnak-e, hogy személyre szabottan töltsék be a jövőben, azt is felvetve: ha annyira jó a magyar bírósági rendszer, mint azt vezetői állítják, miért kellett megbontani azt a közigazgatási bíróságok megteremtésével.

Handó: biztonságot adó életpálya-modell a cél

Az együttes általános vita lezárását követően elmondott reagálásában Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke arról beszélt: idén januárig a bírók 15, az alkalmazottak átlagosan 30 százalékos béremelést kaptak, a cél pedig az, hogy mindkét csoport biztonságot adó életpálya-modellt kapjon.

Minden ügyfél arra vágyik, hogy az ügyében pártatlan, nyugodt, magabiztos, türelmes, empatikus bírókat találjon a pulpituson - szólt az elvárásokról Handó Tünde, a kinevezésekkel kapcsolatos felvetésre közölve: a kúriai posztok ügyében nincsen hatásköre.

Jelezte: a tavaly meghirdetett 16 vezetői pályázat fele zárult kinevezéssel, öt pedig jelentkező híján lett eredménytelen, s csupán egyetlen alkalommal fordult elő, hogy
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:11
Krónika 2. rész (A Kúria 2017-es beszámolója, Az Országos Bírósági Hivatal 2017-es beszámolója)
szerződés érvénytelenségének megállapítása esetén, melyek lehetnek az érvénytelenség jogkövetkezményei - fejtette ki Darák Péter.

Vejkey Imre (KDNP), az igazságügyi bizottság elnöke visszautasította Staudt Gábor testületet bíráló állításait. Hangsúlyozta: mivel a 2017-es beszámolóról tárgyaltak, ezért jogszabálysértő lett volna, ha a más dolgok is szóba kerülnek az ülésen. Hozzátette: az időkeretről és a vita lefolytatásának módjáról a bizottság törvényes módon döntött az ülés elején, Staudt Gábor pedig még a rendelkezésre álló nyolc percet sem használta ki a meghallgatáson.

Kijelentette: a jobbikos képviselő állításával ellentétben, a közigazgatási bíróságok felállítására nem politikai, hanem jogi, szakmai indokok vezettek.

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2017-es beszámolója

OBH: a kiegyezés kora óta nem látott aranykor köszöntött be a bírósági szervezetbenA kiegyezés kora óta nem látott aranykor köszöntött be a bírósági szervezetben - mondta a tavalyi évről szóló
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 11:21
Női kézilabda Eb - A csapatkapitány maradéktalanul elégedett
"Látszott, hogy az Európa-bajnokság előtt alakult át a csapat összetétele, és először játszottunk ilyen felállásban. Kellett hozzá a tapasztalat, és kellettek hozzá a mérkőzések, hogy egyre jobban összeérjünk. Meccsről meccsre jobban játszottunk, maradéktalanul elégedettek vagyunk azzal, amit elértünk" - nyilatkozta az irányító.

A válogatott előbb 28-25-re kikapott Hollandiától, majd Horvátországot 24-18-ra, Spanyolországot pedig 32-26-ra legyőzte, így a montbéliard-i C csoport második helyén végzett. A középdöntőben 38-25-re kikapott a címvédő Norvégiától, Németország ellen 26-25-re, Románia ellen pedig 31-29-re nyert, ám négy győzelme és két veresége ellenére nem jutott tovább csoportjából, és a hetedik helyen végzett.

"A körbeverésekről nem tehetünk. A norvégoktól és a hollandoktól kaptunk ki, szerintem ők még előttünk járnak és jobb csapatot alkotnak nálunk, de egyre közelebb kerülünk hozzájuk, és utol tudjuk érni őket. Nem tudok negatívumot mondani, jó úton haladunk" - tette hozzá
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 09:41
Aranyosi Ervin: A szeretet nem fáj…
Sokan gondolják úgy, hogy fáj a szeretet,
pedig az sose fáj, hisz szíveket etet.
Ami igazán fáj, az a magányosság,
mikor csak árnyék van és nincs világosság.
A szeretet nem fáj, csak ha nem szeretnek,
ebből kéne mindig több az embereknek!
Fáj az elvesztése egy szeretett lénynek,
mert, kik itt maradnak keserűbben élnek.
Csak a szeretet az, ami mindent gyógyít,
nem találsz a Földön boldogítóbb gyógyírt.
Minden fájdalomra fel lehetne írni,
amikor szeretnek, nincsen okunk sírni!
Szeress hát amíg élsz, ne legyen más dolgod,
hisz a szerető szív önmagától boldog,
és ha viszonozzák, hát annál szebb nincsen,
szeress, a lelkedet ne tartsd rossz bilincsben.
A szeretet éltet őrizd hát a lángot,
kérlek, szeresd jobbá az elárvult világot.
Ápolj, vidíts lelket, holnapot ígérve,
boldog lesz a lelked, rájössz, hogy megérte!
A világ egy tükör, saját lelkünk tükre,
kölcsönös hatással van az életünkre.
Mikor képessé
eva6, 2018. december 13. csütörtök, 08:56
Sokan gondolják úgy, hogy fáj a szeretet, pedig az sose fáj,
Sokan gondolják úgy, hogy fáj a szeretet,
pedig az sose fáj, hisz szíveket etet.
Ami igazán fáj, az a magányosság,
mikor csak árnyék van és nincs világosság.

A szeretet nem fáj, csak ha nem szeretnek,
ebből kéne mindig több az embereknek!
Fáj az elvesztése egy szeretett lénynek,
mert, kik itt maradnak keserűbben élnek.

Csak a szeretet az, ami mindent gyógyít,
nem találsz a Földön boldogítóbb gyógyírt.
Minden fájdalomra fel lehetne írni,
amikor szeretnek, nincsen okunk sírni!

Szeress hát amíg élsz, ne legyen más dolgod,
hisz a szerető szív önmagától boldog,
és ha viszonozzák, hát annál szebb nincsen,
szeress, a lelkedet ne tartsd rossz bilincsben.

A szeretet éltet őrizd hát a lángot,
kérlek, szeresd jobbá az elárvult világot.
Ápolj, vidíts lelket, holnapot ígérve,
boldog lesz a lelked, rájössz, hogy megérte!

A világ egy tükör, saját lelkünk tükre,
kölcsönös hatással van az
koszegimarika, 2018. december 13. csütörtök, 08:33
Rövidpályás úszó-vb - Hosszú két számban is továbbjutott, Lobanovszkij szétúszással elődöntős
hetedik idővel jutott az esti fináléba. Érdekesség, hogy a kilencedik ausztrál Minna Atherton - aki 100-on Hosszú mögött holtversenyben bronzérmes volt - csak két századdal maradt le, így a magyar versenyző "megúszott" egy szétúszást az oroszok tehetségével, Darija Usztyinovával.

"Lassan azért hozzászokom ehhez a tetőkérdéshez háton, viszont a vegyessel elégedett vagyok" - fogalmazott Hosszú, aki az első két napon három érmet nyert, 400 méter vegyesen és 200 méter pillangón győzött, 100 méter háton pedig második lett.

Az előfutamok során magyarok közül elsőként Földházi Dávid állt rajtkőre 100 méter vegyesen, 53.67 másodperces idejével mindössze három századdal maradt le az elődöntőről, s így 17., visszalépés esetén első számú tartalék lett. "Leesett úszás közben az orrcsipeszem, talán pont ott volt az a három század. Ezzel együtt jól ment, sikerültek a fordulók is. Sajnálom, mert nagyon szerettem volna délután úszni" - nyilatkozta Földházi.

Telegdy Ádámnak egyfajta bemelegítés volt az 50
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 07:05
1/5525
Képek, videók
karácsonyra képeslap1212.
maroka
2018. december 12. szerda, 12:22
KÉPKERET KARÁCSONYRA,PNG.
rochlitzne
2018. szeptember 21. péntek, 14:51
Karácsonyra
csalogany13
2018. február 22. csütörtök, 20:47
BABA KARÁCSONYRA.PNG
rochlitzne
2018. február 04. vasárnap, 14:44
BABA KÉKBEN,KARÁCSONYRA.P
rochlitzne
2018. február 04. vasárnap, 14:43
0 Ádám karácsonyra.jpg
lovaszmarika
2018. január 24. szerda, 09:55
Karácsonyra.jpg
csupatalany
2018. január 15. hétfő, 18:25
Karácsonyra az idő meg ne
borigit
2017. december 31. vasárnap, 11:13
karácsonyra.gif
lilagondolatok
2017. december 18. hétfő, 11:36
karácsonyra/31
aruncus
2017. november 13. hétfő, 19:58
karácsonyra/30
aruncus
2017. október 28. szombat, 19:36
Czifra palota.jpg
kohlinka
2016. január 22. péntek, 19:16
CZIFRA SÁNDOR
1vargaildyko
2014. december 25. csütörtök, 07:57
Czifra Noémi
kacsesz13
2010. április 12. hétfő, 18:18
czifra.jpg
agica2004
2009. október 02. péntek, 09:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.