Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:43 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - A szegedi egészségügyi ellátást fejlesztené Nemesi Pál polgármesterjelölt
embereknek.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját betöltő építési vállalkozó szerint a lakosság egészségi állapota és az egészségügyi ellátás színvonala a befektetők számára is fontos szempont.

Támogatni kell a háziorvosok eszközbeszerzését, hogy egyes vizsgálatokat már helyben elvégezhessenek - közölte Nemesi Pál, aki gesztusértékű lépésnek tartaná a háziorvosok mentesítését az iparűzési adó alól.

Hozzátette, a sorban állás megfelelő informatikai háttérrel, szervezéssel jelentősen csökkenthető lenne. A rászorulók számára kialakítandó gyógyszer-házhozszállítással időt, kényelmetlenséget lehetne megspórolni - mondta a politikus, aki az egyedül élő idősek számára vészhívórendszert is működtetne.

Nemesi Pál közölte, ellenzi - az önkormányzati tulajdonban álló - egykori egyes kórház épületének tervezett értékesítését, szerinte az ingatlannak az időskori ellátásban juthat fontos szerep.

Németh László, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikai központjának - a
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 10:21
Hetven rászoruló kisdiákot támogatott tanszercsomagokkal az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján
MTI-nek elmondta: "a beregszászi és környékbeli családoknak nagy anyagi terhet jelentő tanévkezdés megkönnyítésére a segélyszervezet - sokadik alkalommal - 70 hátrányos helyzetű és szükséget szenvedő gyermeknek juttatott tanszercsomagokat az iskola elkezdéséhez". Mint közölte, a tanszercsomagok gyakorlatilag mindent tartalmaznak, amire az iskolában szükség van, így a többi között füzeteket, tollakat, ceruzákat, festéket, radírt, vonalzókészletet, tolltartót és tornazsákot. Hozzátette, a tanszertámogatás jelentős segítség a nehéz szociális helyzetben élő családoknak. Elmondása szerint a segélyben részesült gyermekek nagyobb részének az Advance központ munkatársai rendszeresen tartanak fejlesztő foglalkozásokat. A cél az, hogy a tanszercsomagokkal is elősegítsék a hátrányos helyzetű diákok iskolai előmenetelét - tette hozzá.Gerevich János hangsúlyozta, az iskolakezdés könnyítését célzó idei segélyakciónak Kárpátalján két üzenete van: felzárkózás és esélyteremtés. Jelezte, az Ökumenikus
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 15:21
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Európa nagy részének időjárását ciklonok teszik változatossá. A Brit-szigetek térségét nyugat felől elérte egy alacsonynyomású légköri képződmény, amelynek felhőzetéből gyenge eső előfordul. Kissé keletebbre, pontosabban Norvégia délnyugati partvidékétől Dánián keresztül egészen Ausztriáig egy hosszan elnyúló okklúziós front helyezkedik el. A front mentén bár zápor, zivatar elszórtan előfordul, de jelentősebb hőmérséklet-változás nem figyelhető meg annak két oldalán. Az ennél markánsabb változást hozó hullámzó front már Kelet-Európa felett húzódik. Arrafelé több helyen alakul ki zápor, zivatar, a front mögött pedig jelentősen, néhol 10 fokkal is lehűlt a levegő. Az előbb említett két front között egy köztes anticiklon található, emiatt ott kevesebb a felhő, és számottevő csapadékról sem érkezik jelentés. A Földközi-tenger térségében szintén nyugodt, jobbára napos és száraz az idő, a csúcshőmérséklet pedig jobbára 30, 35 fok között,
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:52
Kigördült az első KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából
darab KISS motorvonat 2020 februárjától állhat forgalomba a váci és a ceglédi elővárosi vasútvonalon, majd további 8emeletes motorvonat érkezik 2021 elején.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Pest megye 5. választókörzetének országgyűlési képviselője az ünnepségen kiemelte, a most elkészült KISS emeletes motorvonat mutatja azt is,hogy a Dunakeszi Járműjavítónak megvan a képessége bármilyen vasúti jármű gyártására. Az emeletes motorvonatok forgalomba állításával jelentősen javul a vasútiszolgáltatás minősége, gyorsabb, kényelmesebb eljutást tesz lehetővé Dunakeszi és Budapest között - mondta.

Tuzson Bence leszögezte: Dunakeszi kincse a Duna és a zöld környezete, a környezetkímélő vasúti közlekedés elterjedése pedig hozzájárul ennek az értéknek a megőrzéséhez.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kijelentette, a magyar vasút megújulásának a KISS emeletes motorvonat ugyanúgy jelképe lesz,
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 13:42
Szép napot mindenkinek!
részéből próbálod az életedet meghosszabbítani és jó esetben megtanulsz meditálni, a spiritualitás és metafizika felé fordulva felfedezed karmikus sorsodat, “rosszabb esetben" kizárólag a világ túloldalán felfedezett és gyártott gyógyszerek és vitaminok hatásának tulajdonítod a hosszabb élet esélyét és szedni kezdesz valamit.

Az általánosítást elkerülendő teljesen világos, hogy nagyon sokféle életpálya és karrier létezik, amely más ívű pályán mozog mint az említett példa, s melyek jelentős része tényleg világjobbító szándékú (pl. a pedagógus pálya, génbiológia, űrkutatás, stb.), de sajnos minden terület górcső alá vételének esetében felmerül a kérdés, hogy a birtokolt és felhasznált tudás mekkora igazságot és személyes felelősséget takar, vagy csak a rendszer elvárásainak és érdekeinek megfelelően kerül továbbörökítésre a tevékenységért cserébe kapott fizetés végett. (pl. történelmi hazugságok tanítása tényként, vagy pl. magas szintű kriptográfiai ismeretek felhasználása az emberek
kirscha, 2019. július 14. vasárnap, 09:58
Figyelő - Új utakon Jászai Gellért, már nem a Mészáros-csoport részeként építkezik az üzletember
vennének, amelyek globálisan jelen vannak az informatika egy speciális területén.

A nemzetközi színre lépés kapcsán nemcsak akvizíciókban, hanem magyar szoftverek, informatikai csomagok és saját innovációk, a hazai tudás exportján is gondolkodnak - tette hozzá.

A kormány kiemelt figyelemmel kezeli a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplőjét - reagált arra a kérdésre, kell-e egy ilyen súlyú tranzakcióhoz politikai felhatalmazás. Hozzáfűzte: a közhiedelemmel ellentétben az ilyen volumenű és jelentőségű tranzakciók a piaci érdekek mentén folynak.

Jászai Gellért beszélt arról is, hogy jelenleg nincs olyan forgatókönyv, amely szerint a későbbiekben kivásárolná az Opust a 4iG-ből.

Az Opus számára jó pénzügyi befektetésnek tűnik a 4iG pakettje a maga közel 10 milliárdos árfolyamnyereségével - mondta.

Saját Opus-részesedéséről azt mondta: jó befektetésnek tartja a 4iG-nél zajló kötelező nyilvános vételi ajánlatot követő további 8,2 százalékos tulajdonszerzéséhez, azonban elképzelhető,
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 07:30
Elfolyó idő - Az MMA művészeinek kiállítása Passauban
A Magyar Művészeti Akadémia visszatérő vendég Németországban: első alkalommal mintegy öt évvel ezelőtt a berlini Collegium Hungaricum mutatott be kiállítást Makovecz Imre rajzaiból, két esztendeje pedig a müncheni Künstlerhausban mutatkoztak be az MMA képzőművészei - idézte fel az MTI-nek a pénteki megnyitó előtt a szervezet főtitkára.

Kucsera Tamás Gergely hangsúlyozta, hogy a magyar történelemhez sok szálon kötődő, Duna menti Passauban most képző- és iparművészek munkái is láthatók. A válogatás egyik ikonikus munkája például Orosz István Továrisi konyec feliratú plakátja, amely az 1990-es választásokon is szerepet kapott.

A német közönség ezen kívül Aknay János, Árendás József, Bakos István, Barabás Márton, Baráth Ferenc, Csáji Attila, Elekes Károly, Farkas Ádám, Gaál József, Jovián György, Kovács Péter, Kulinyi István, Lajta Gábor, M. Novák András, Prutkay Péter, Stefanovits Péter, Szabó Menyhért, Szabó Tamás, Szemadám György, Szőcs Miklós TUI, Szurcsik József és Véssey Gábor alkotásaival
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 18:02
Hőség - Párizsban felfrissülés, Franciaország délkeleti részén folytatódik a kánikula
"A felfrissülés megkezdődött északon és az ország nyugati részének jelentős részén" - közölte vasárnap a francia meteorológiai szolgálat, jelezve, hogy a kánikula mostantól az ország keleti részére korlátozódik.

A legmagasabb fokozatú, vörös riasztást a Météo-France mindenhol feloldotta, s a második fokozatú, narancs színű riasztást az ország területének harmadán, a délkeleti országrész 32 megyéjében tartja vasárnap is érvényben. Ezeken a területeken a maximális hőmérséklet vasárnap 35 fok lesz. Elzászban 39 fokra számítanak, és Lyon környékén is 38 és 40 fok közé kúszhat fel a hőmérők higanyszála.

Párizsban ugyanakkor már csak maximum 30 fokra kell számítani vasárnap délután, ellentétben a szombati 35 fokkal. A francia fővárosban vasárnap délelőtt ismét kellemes szél fújt, és délelőtt már csak 28 fokot mértek, míg hajnali 2 órakor még fullasztó 30 fok uralkodott a teljes párizsi agglomerációban.

Hétfőn mindenhol folytatódik a maximális hőmérséklet csökkenése, de a Météo-France szerint
velemenyezd, 2019. június 30. vasárnap, 16:11
Elemzők: az építőipari termelés kimagasló növekedése tartósnak ígérkezik
ágazatban.

Az újlakás átadási hullám fogja húzni az építőipart, legalább 25 ezer lakás átadására számít a szektor, emellett a budapesti irodapiacon 700 ezer négyzetméter van megvalósítási fázisban. Az építőipart a feldolgozóipari beruházások, szálloda fejlesztések, állami beruházások, valamint az uniós támogatással épülő beruházások is támogatják. Kormányzati források szerint a következő években akár 25 ezer milliárd forint rendelés érkezhet az építőiparba.

A szakképzett munkaerő hiánya továbbra is jelentős probléma az iparágon belül. Az építőiparban Suppan Gergely folytatódó béremelkedésre és fehéredésre számít a következő években, úgy véli, a hatékonyságnövelő beruházások felfutásával párhuzamosan tovább folytatódhat a szakképzett munkaerő egy részének fokozatosan visszaáramlása és enyhülhet a kivitelezői kapacitáskorlát.

Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője azt emelte ki, hogy az építőiparban működő vállalkozások egyre növelik termelőkapacitásaikat,
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 12:01
OBA: az átlagos biztosított betét meghaladja az 1,5 millió forintot
Az alap mérlegfőösszege tavaly 20,6 százalékkal csökkent, az egy évvel korábbi 99,4 milliárd forintról 2018 végére 78,9 milliárd forintra. Az OBA 2018-ban jelentős, 30,9 milliárd forintos előtörlesztést hajtott végre 2015. évi kötvénykibocsátásával összefüggésben.

Az alap által biztosított betétek állománya 2018 elején 15 614 milliárd forintot tett ki, ez 9,8 százalékkal - 1398 milliárd forinttal - magasabb az egy évvel korábbinál. Az állami garanciás betétekből eredő követelések állománya egy év alatt 33 százalékkal csökkent, és 2018 elején 26,63 milliárd forintot tett ki.

Tovább emelkedett az OBA potenciális kártalanítási kötelezettsége is, vagyis - ügyfelenként és hitelintézetenként - a biztosított betétek kártalanítási összeghatárt nem meghaladó részének aggregált állománya. A potenciális kártalanítási kötelezettség 2018 elején 9232 milliárd forint volt, 573 milliárd forinttal - 6,6 százalékkal - több az egy évvel korábbinál.

A múlt év elején 10 161 759 betétes volt biztosított,
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 17:02
Kreml: destabilizálhatja a Közel-Keletet Trump Golánnal kapcsolatos bejelentése
Peszkov arra reagált, hogy Trump csütörtökön a Twitteren közölte: ötvenkét év után elérkezett az idő arra, hogy az Egyesült Államok teljes mértékben elismerje Izrael szuverenitását Golán-fennsík felett, amely stratégiai és biztonsági szempontból létfontosságú Izrael Állam és az egész térség számára. Izrael 1967-ben szállta meg, majd annektálta az ENSZ által Szíria részének tekintett területet.

"Az efféle felhívások jelentősen destabilizálhatják az amúgy is feszült helyzetet a Közel-Keleten. Mindenesetre egy ilyen elgondolás önmagában semmilyen formában nem járul hozzá a közel-keleti rendezéshez" - mondta a szóvivő, úgy vélekedve, hogy ezzel ellentétes hatást fog elérni.

Kifejezte reményét, hogy az amerikai elnöki felhívás megmarad felhívásnak.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Rosszija 24 hírcsatornának nyilatkozva felelőtlennek minősítette Trumpnak a Golán-fennsíkkal kapcsolatos megnyilvánulását. Úgy vélekedett, hogy az ilyen kijelentések negatív hatással lehetnek a közel-keleti
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 14:12
Hat év fegyházra ítéltek egy kábítószer-kereskedőt
A vádlott olyan embernek is adott kábítószert, aki vele rendszeres munkakapcsolatban állt és készpénz helyett a munkájával fizetett az értékesítőnek. A vádlott a kábítószert hol Budapesten, a XXII. kerületben, hol pedig Halásztelken adta át. A rendőrök a vádlott elfogásakor jelentős mennyiségű kábítószereket foglaltak le.

A törvényszék kedden kihirdetett ítéletében jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt 6 év fegyházra ítélte a vádlottat, aki legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a vádlottal szemben 236 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt.

A közlés szerint az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:32
1/125
Képek, videók
Székely nemesi címerem
hidegkut
2016. május 13. péntek, 07:23
Az érzés nemesít2.jpg
kohlinka
2015. szeptember 13. vasárnap, 16:26
Magyar nemesítés.jpg
lilagondolatok
2014. június 18. szerda, 20:28
nemesia.gif
szicu
2013. április 18. csütörtök, 08:58
nemesítés1.jpg
dnemethk
2013. április 16. kedd, 21:03
Bowler Nemesis (2010).JPG
farkas1945
2012. június 23. szombat, 13:29
Nemesis.jpg
andy1108
2010. február 21. vasárnap, 17:44
Nemesi tartás
barkaszjudit
2007. október 19. péntek, 08:30
Nemesi kastély Tarnamérán
isukaking
2007. február 06. kedd, 18:52
nemesis.gif
jatekgyaros
2006. szeptember 12. kedd, 16:32
Bogaras polgármesterjelöl
furaila
2014. szeptember 30. kedd, 09:36
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Címkék
maximális hőmérséklet, közlés szerint, 1990-es választásokon, magyar vasút, efféle felhívások, nehéz szociális, háziorvosok mentesítését, építőiparban működő, Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján, környezetkímélő vasúti, hosszan elnyúló, pedagógus pálya, szegedi egészségügyi, Baráth Ferenc, ilyen volumenű, említett példa,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.