Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 09:55 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elemzők: az építőipari termelés kimagasló növekedése tartósnak ígérkezik
ágazatban.

Az újlakás átadási hullám fogja húzni az építőipart, legalább 25 ezer lakás átadására számít a szektor, emellett a budapesti irodapiacon 700 ezer négyzetméter van megvalósítási fázisban. Az építőipart a feldolgozóipari beruházások, szálloda fejlesztések, állami beruházások, valamint az uniós támogatással épülő beruházások is támogatják. Kormányzati források szerint a következő években akár 25 ezer milliárd forint rendelés érkezhet az építőiparba.

A szakképzett munkaerő hiánya továbbra is jelentős probléma az iparágon belül. Az építőiparban Suppan Gergely folytatódó béremelkedésre és fehéredésre számít a következő években, úgy véli, a hatékonyságnövelő beruházások felfutásával párhuzamosan tovább folytatódhat a szakképzett munkaerő egy részének fokozatosan visszaáramlása és enyhülhet a kivitelezői kapacitáskorlát.

Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője azt emelte ki, hogy az építőiparban működő vállalkozások egyre növelik termelőkapacitásaikat,
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 12:01
OBA: az átlagos biztosított betét meghaladja az 1,5 millió forintot
Az alap mérlegfőösszege tavaly 20,6 százalékkal csökkent, az egy évvel korábbi 99,4 milliárd forintról 2018 végére 78,9 milliárd forintra. Az OBA 2018-ban jelentős, 30,9 milliárd forintos előtörlesztést hajtott végre 2015. évi kötvénykibocsátásával összefüggésben.

Az alap által biztosított betétek állománya 2018 elején 15 614 milliárd forintot tett ki, ez 9,8 százalékkal - 1398 milliárd forinttal - magasabb az egy évvel korábbinál. Az állami garanciás betétekből eredő követelések állománya egy év alatt 33 százalékkal csökkent, és 2018 elején 26,63 milliárd forintot tett ki.

Tovább emelkedett az OBA potenciális kártalanítási kötelezettsége is, vagyis - ügyfelenként és hitelintézetenként - a biztosított betétek kártalanítási összeghatárt nem meghaladó részének aggregált állománya. A potenciális kártalanítási kötelezettség 2018 elején 9232 milliárd forint volt, 573 milliárd forinttal - 6,6 százalékkal - több az egy évvel korábbinál.

A múlt év elején 10 161 759 betétes volt biztosított,
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 17:02
Kreml: destabilizálhatja a Közel-Keletet Trump Golánnal kapcsolatos bejelentése
Peszkov arra reagált, hogy Trump csütörtökön a Twitteren közölte: ötvenkét év után elérkezett az idő arra, hogy az Egyesült Államok teljes mértékben elismerje Izrael szuverenitását Golán-fennsík felett, amely stratégiai és biztonsági szempontból létfontosságú Izrael Állam és az egész térség számára. Izrael 1967-ben szállta meg, majd annektálta az ENSZ által Szíria részének tekintett területet.

"Az efféle felhívások jelentősen destabilizálhatják az amúgy is feszült helyzetet a Közel-Keleten. Mindenesetre egy ilyen elgondolás önmagában semmilyen formában nem járul hozzá a közel-keleti rendezéshez" - mondta a szóvivő, úgy vélekedve, hogy ezzel ellentétes hatást fog elérni.

Kifejezte reményét, hogy az amerikai elnöki felhívás megmarad felhívásnak.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Rosszija 24 hírcsatornának nyilatkozva felelőtlennek minősítette Trumpnak a Golán-fennsíkkal kapcsolatos megnyilvánulását. Úgy vélekedett, hogy az ilyen kijelentések negatív hatással lehetnek a közel-keleti
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 14:12
Hat év fegyházra ítéltek egy kábítószer-kereskedőt
A vádlott olyan embernek is adott kábítószert, aki vele rendszeres munkakapcsolatban állt és készpénz helyett a munkájával fizetett az értékesítőnek. A vádlott a kábítószert hol Budapesten, a XXII. kerületben, hol pedig Halásztelken adta át. A rendőrök a vádlott elfogásakor jelentős mennyiségű kábítószereket foglaltak le.

A törvényszék kedden kihirdetett ítéletében jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt 6 év fegyházra ítélte a vádlottat, aki legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a vádlottal szemben 236 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt.

A közlés szerint az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:32
Egy magyar nábob - történelmi film
Magyarország a "sár és a sötétség birodalma" volt a magyar arisztokrácia jelentős részének szemében, ezért sokan közülük külföldön töltötték életük nagy részét. Ki tanulni, ki szórakozni járt Párizsba. Az utóbbiak közé tartozott Szentirmay Rudolf is, meg a könnyelmű Kárpáthy Abellino, aki alig győzi kivárni, hogy nagybátyja, Kárpáthy János, a dúsgazdag magyar nábob meghaljon és a vagyonát megörökölhesse. Kárpáthy János nem jár külföldre, ő itthon mulatja el a vagyonát, mivel feleség és gyerek nélkül más értelmet nem talál létezésének. Ám dacból, baráti segítséggel új fordulatot vesz az élete...
Jókai Mór klasszikus regényének filmváltozata 1966-ban

- Wikipedia oldalon
maroka, 2019. március 15. péntek, 16:33
Inzulin rezisztencia
Az emberiség egy jelentős részének szervezete rezisztens az inzulinnal szemben, tehát testében az inzulin nem képes lebontani a cukrot.
Az inzulinnak az a feladata, hogy a glükózt a sejtekhez szállítsa, ezzel energiát biztosítva számukra. Ha valaki rezisztens az inzulinnal szemben, akkor szervezete egyre több és több inzulint juttat a véráramba (tehát egyszerre van jelen az inzulin rezisztencia és a hiperinzulinizmus!), hogy megpróbálja kompenzálni az alacsony hatásfokot.

Ilyenkor a szervezet úgy működik, mint az az autó, amelyikben egyszerre nyomják teljes erővel a gázpedált és a féket is. Nincs az a kocsi, ami ezt sokáig kibírná és ugyan így van ezzel az ember is.

Ezzel persze a szervezet nem csak a problémát nem tudja megoldani, hanem újabb problémákat generál. Olyan állapotok kialakulási esélyét növeli meg, mint a szívbetegség, bizonyos rák típusok (vastagbél rák, emlő rák), magas vérnyomás, abdominális elhízás, cukorbetegség, policisztás ovárium szindróma (POS), stb.
pacsakute, 2019. március 14. csütörtök, 13:16
MNB: elméletben jók az emberek pénzügyekből, gyakorlatban már kevésbé
A szakértőt az ötödik Pénz7 rendezvénysorozatról kérdezték, amely Európában és világszinten is Magyarországon indult el az idén elsőként. A rendezvénysorozat a fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának fejlesztését célozza.

Szolnokiné Pap Judit elmondta, a kezdeményezés azért fontos, mert a gyerekkorban történő pénzügyi oktatás valódi szemléletváltást eredményezhet.

Rámutatott, erre Magyarországon azért is van szükség, mert jelentősen eltér egymástól az elméleti és a gyakorlati tudás: miközben például minden háztartás egyetért azzal, hogy érdemes családi költségvetést készíteni, csak minden ötödik csinál.

Elméletben mindenki egyetért azzal is, hogy szükség van megtakarításra, csak a családok kisebb részének, harmadának van valójában félretett pénze - fűzte hozzá.
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 09:01
A hazatérés napja - 1924
ezelőtt tért vissza Magyarországhoz Somoskő és Somoskőújfalu

A Népszövetség 1923. április 23-ai döntése értelmében, 1924. február 15-én a Nógrád megyei Somoskő és Somoskőújfalu Csehszlovákiától visszakerült Magyarországhoz.

Az 1920-as trianoni békediktátum a Karancs-Medves-vidéken, Salgótarjántól északra, Somoskő és Somoskőújfalutól délre húzta meg Magyarország új határát. Tehát a döntés értelmében Somoskő és Somoskőújfalu is Csehszlovákiához került, a környék számos, jelentős szén- és bazaltbányájával együtt.

Egy különleges, egészen egyedülálló eset folytán azonban e két falu sorsa ezután kivételesen szerencsés módon alakult.

Történt ugyanis a következő évben, hogy a budapesti antantbizottság egyik angol tagját, amikor (valami életveszélyes fül- vagy gégeproblémával) megbetegedett, a legjobb pesti szakemberhez, dr. Krepuska Gézához, a Rókus kórház fül-orr-gégész professzorához ajánlották be. Krepuska Géza (1861−1949) pedig nem csak hogy Nógrád
menusgabor, 2019. február 17. vasárnap, 19:15
Zarándoklat a Piski csata helyszínére
Gyerekeinkkel február 9-én, a Piski csata 170 éves évfordulóján jubileumi emlék-zarándoklatot szervezünk Déváról a csata helyszínére!!
Kb.15 kilométeres út, szombat reggel kilenckor indulunk, nagy szeretettel várunk!
Böjte Csaba testvér

Videó

Piski csata Magyarország a Habsburg birodalom alatt volt.
Bem József győzelmet arat Piskinél 1849. február 9.
A Sztrigy folyó stratégiai jelentőségre szert tett hídjának a birtoklásáért folyt a harc 1849. február 9-én Bem és Puchner Antal Szaniszló seregei között
1849. február 9-én vívták Bem József honvéd tábornok és Puchner Antal erdélyi császári főparancsnok seregei a sorsdöntő piski csatát, ahol véres küzdelem árán a lengyel származású hadvezér csapatai győzedelmeskedtek.
Az 1848 decemberében meginduló fényes erdélyi hadjárat a Nagyszebennél elszenvedett kudarc után fordulóponthoz ért, ugyanis Puchner hamarosan rákényszerítette a szász és román nemzeti komitékat
maroka, 2019. február 09. szombat, 12:37
Francia zavargások - Az ET emberi jogi biztosa aggodalmát fejezte ki a franciaországi tüntetésekkel kapcsolatba
Dunja Mijatovic párizsi látogatását követően arról számolt be, hogy a legnagyobb problémát a tiltakozások során megsebesültek magas száma jelenti a demonstrálók, illetve a rendőrök részéről egyaránt.

Elismerte, hogy a rendfenntartó erők tagjai nehéz körülmények között dolgoznak, főleg a tüntetők egy részének ellenségessége, részben pedig a túlzott munkateher, a megfelelő kiképzés hiánya miatt, de leszögezte, ettől függetlenül súlyosan aggasztó a rendőri fellépések sebesültjeinek száma.

A biztos hangsúlyozta, hogy a biztonsági erőknek intézkedés közben is minden esetben tiszteletben kell tartaniuk az alapvető emberi és szabadságjogokat, valamint figyelmeztetett, nem szabad, hogy a történtek miatt szükségtelen vagy aránytalan módon korlátozzák a szólás és a gyülekezés szabadságát.

Aggodalomra ad okot, hogy egy tervezet értelmében megelőző intézkedésként az illetékes szervek megtilthatnák a részvételt tüntetéseken, illetve az a módosítás, amelynek alapján szabálysértésnek számítana az arc
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 13:12
Enneagram - Kilences Archetípus Szintjei
a Kilencesek dinamikus egyéniségek, akik azon fáradoznak, hogy pozitív, harmonikus környezetet teremtsenek. Eközben azonban attól kezdhetnek félni, hogy akaratuk vagy vágyuk érvényesítése során konfliktusba kerülhetnek a többi emberrel, s ez tönkreteheti békéjüket. A Kilencesek akkor csúsznak át a kontinuum átlagos tartományába, amikor attól kezdenek félni, hogy konfliktusba kerülnek az emberekkel. Furcsa módon éppen ez a stratégia lesz a Kilencesek és a többi ember között kialakuló konfliktusok egy jelentős részének a forrása. Az emberek figyelmet és válaszokat várnak a Kilencesektől, akik azonban reflexszerűen kerülik a lehetséges konfliktusokat és elfojtják véleményüket, ezért nem adják meg a várt válaszokat. ("Hol szeretnél ma vacsorázni?" "Nekem mindegy, menjünk oda, ahová kedved van.")

5. A külső szemlélő

Mivel érzelmi stabilitásuk attól függ, hogy fenn tudják-e tartani vélekedéseik és idealizációik belső világát, az átlagos Kilencesek ezen a szinten félnek a változástól. Semmi
eposz, 2019. január 29. kedd, 12:15
Kovács Zoltán: a baloldali liberális, bevándorláspárti politika elfoglalta az európai intézményeket
A kormányszóvivő magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta: a magyar kormány semmi jót nem vár a szerdán esedékes Magyarországról szóló európai parlamenti vitától, amelyet egy nyilvánvalóan politikai kampánynak tart, egy már megkezdett, Magyarország ellen folyó boszorkányüldözés részének.

Mint hangsúlyozta, semmilyen új szempont, semmilyen új esemény nem indokolja, hogy Magyarországot ismételten napirendre vegye az Európai Parlament. Ennek megfelelően a magyar kormány nem képviselteti magát Brüsszelben - húzta alá.

Nyilvánvalónak nevezte, hogy az Európai Parlament, más európai intézményekkel együtt, egy olyan politikai kampány részévé vált, amelyben Soros György politikai elképzeléseinek megfelelően megtalálták a fekete bárányokat, közöttük Magyarországot, vagy Lengyelországot.

Kovács Zoltán aláhúzta, a magyar kormány szóvá teszi, hogy amióta a migráció kérdése kapcsán olyan markáns álláspontot képvisel, jogállami és eljárási kérdésekben megpróbálják felelősségre vonni.

"Hogyan
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 17:02
1/124
Képek, videók
honfoglalo_Rajnai Gergely
maroka
2018. december 10. hétfő, 23:24
honfoglaló rajnai gergely
maroka
2018. december 05. szerda, 23:46
honfoglaló_rajnai gergely
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:30
honfoglaló_áfra gergely.j
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:23
gergely névvs.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:43
gergely névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:42
gergely_jaras_2011 044.jp
liliana01
2018. március 14. szerda, 19:47
Március 12. Gergely
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:09
szentvazul és gergely0102
maroka
2018. január 02. kedd, 17:17
Cseik Gergely :Vadvirágok
maria_kadar_148
2017. február 10. péntek, 18:01
Regös ének 01.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:20
Regös ének 02.jpg
chillik
2017. április 17. hétfő, 11:19
Regös az udvarban 01.jpg
chillik
2016. február 09. kedd, 05:41
Regös az udvarban 02.jpg
chillik
2016. február 09. kedd, 05:41
regős utca.JPG
maroka
2009. november 03. kedd, 21:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.