Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 06:15 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vívó vk - Ötödik a férfi kardcsapat Algírban
A Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összeállítású csapat - az algériai viadal eredményközlője szerint - a 32-es tábla első fordulójában nem vívott, majd a 16 között gyenge kezdés után jó hajrával 45-44-re verte a japánokat, a negyeddöntőben viszont 45-40-re kikapott az oroszoktól.

Az 5-8. helyekért zajló küzdelemben a magyar együttes előbb 45-41-re nyert a nemzetközi szövetség zászlaja alatt szereplő georgiai válogatott ellen, majd 45-43-ra verte a román csapatot.

A szombaton véget ért egyéni versenyben a legjobb magyar Decsi volt, aki a nyolcaddöntőig jutott.
velemenyezd, 2018. november 18. vasárnap, 17:14
Torna-vb - Teljesítette célját, döntőbe jutott a férficsapat
hozták az átlagot, egy-két hiba azért becsúszott, de a huszadik helyezést így is szállították. Úgy gondolom, az alap megvan, erre építkezhetünk" - összegzett Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára.

A katari vb-n a legjobb három csapat olimpiai kvótát szerez, a jövő évi világbajnokságon további kilenc nemzet legjobbjai érdemlik majd ki a tokiói indulási jogot.

A csütörtökön és pénteken rendezett selejtezőben az oroszok bizonyultak a legjobbnak (258,402 pont), a kínaiak (257,836) és a japánok (253,312) előtt. A magyarok 234,161 pontot kaptak.

Szombaton a nők selejtezőjét rendezik. A Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makra Noémi, Fehér Nóra, Péter Sára összeállítású magyar csapattal szemben ugyanaz, a 24 közé jutás az elvárás, mint a férfiak esetében volt.

A további program (magyar idő szerint):

--------------------------------------október 27., szombat: női selejtező 8.00október 28., vasárnap: női selejtező 8.30október 29., hétfő: férfi csapatverseny, döntő 15.00október 30., kedd:
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 22:42
Új csarnokot avattak a NIDEC berceli gyárában
gazdaság életében. Csak az elmúlt négy évben Japánból csaknem200 milliárd forintnyi ipari beruházás érkezett Magyarországra, és ezek mintegy 300 embernek adnak munkát.

Japán már a hetedik a magyarországi befektetők rangsorában, Németország pedig hagyományosan első helyen szerepel ezen a listán - tette hozzá Magyar Levente.

Az államtitkár arra is kitért: az, hogy Nógrád megyébe jött ez a beruházás, arról tanúskodik, hogy immár nincs olyan része az országnak, amelyik ne lenne képes felmutatni a japánok és németek által elvárt magas szintű munkamorált, munkakultúrát, színvonalat.

Hozzátette, a kormány támogatja a cég további beruházásait.

Sőregi Tibor, a NIDEC berceli gyárának igazgatója ismertette: a cég 15 milliárd forintos beruházásában megépült egy új logisztikai csarnok, valamint kibővítették és felújították a szerelőcsarnokot, a következő négy-öt évben pedig további gyártósorokat és technológiát telepítenek Bercelre.

Az automatizált tevékenységgel a következő évben egymillió
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 15:03
Tallóztam
Sampurunak hívják azokat a soha nem fakuló műanyag ételeket, amiket a japánok az éttermeik kirakatába tesznek. A szigetországban ugyanis úgy gondolják, ezek annyira étvágygerjesztők, hogy azonnal becsábítják be az üzletbe a vendégeket. Bár hogy ez európai szemnek is olyan ínycsiklandó-e, az azért kérdéses.

A sampuruk története a múlt század elejére nyúlik vissza, amikor is egy Takizo Iwasaki nevű üzletember viaszból elkészítette az első rizs-omlettet. Kicsit gondolkodnia kellett, hogy ez vajon mire is lenne használható, de aztán meg világodosott: Oszakába ment, abba a városba, ami már akkor is tele volt éttermekkel, és meggyőzött egy pár étterem tulajdonost arról, hogy az étel látványa azonnal beindítja a nyálelválasztást, és arra ösztönzi az arra járókat, hogy betérjenek hozzájuk. Az pedig nyilvánvaló, hogy az igazi ennivaló étvágygerjesztő látványa csak rövid ideig tart, és mindennap cserélgetni a kirakat fogásait túlságosan macerás lenne. Ettől kezdve nem volt megállás: a sampuruk meghódították
horvathnemagdi, 2018. szeptember 01. szombat, 02:50
Műanyagból készült ételek japánban
Sampurunak hívják azokat a soha nem fakuló műanyag ételeket, amiket a japánok az éttermeik kirakatába tesznek. A szigetországban ugyanis úgy gondolják, ezek annyira étvágygerjesztők, hogy azonnal becsábítják be az üzletbe a vendégeket. Bár hogy ez európai szemnek is olyan ínycsiklandó-e, az azért kérdéses.

A sampuruk története a múlt század elejére nyúlik vissza, amikor is egy Takizo Iwasaki nevű üzletember viaszból elkészítette az első rizs-omlettet. Kicsit gondolkodnia kellett, hogy ez vajon mire is lenne használható, de aztán megvilágodosott: Oszakába ment, abba a városba, ami már akkor is tele volt éttermekkel, és meggyőzött egy pár étteremtulajdonost arról, hogy az étel látványa azonnal beindítja a nyálelválasztást, és arra ösztönzi az arra járókat, hogy betérjenek hozzájuk. Az pedig nyilvánvaló, hogy az igazi ennivaló étvágygerjesztő látványa csak rövid ideig tart, és mindennap
schuro, 2018. augusztus 29. szerda, 18:00
Igyunk teát, de milyet és hogyan?
szumátrai tea jellegzetesen fanyar ízű, kevés a virágja, míg a sötét indiai teának erős, átható íze van.
A közkedvelt Darjeeling tea a Himalájából származik, színe aranysárga, aromája szinte bódító.
Az európai átlagfogyasztók többnyire a kereskedelmi szakemberek által előállított keveréket isszák.
Így a fanyar és nehéz jávai és indiai teafajta a keveréknek az alapanyaga.
A teához használt víz legalább olyan fontos, mint maga a keverék.

Íme, néhány alapszabály:
- A japánok és a kínaiak a hegyi forrás friss vizét forralják fel a teához.
De mit tegyünk mi, akiknek a napi teakészítéshez csak a klóros csapvíz áll a rendelkezésünkre?
A Darjeeling -teát kedvelők a vizet különleges szűrővel szűrik meg.
Az erős aromájú, vagy adalékokkal fűszerezett teák (mint az Eari Grey, Ceylon, Orange Pekoe, vagy a Ceylon-Darjeeling keverék) aromája legjobban a kemény vízben érvényesül. Amikor a víz éppen forrni kezd, akkor öntsük a teára.

Egy másik bölcs
lizawolf, 2018. augusztus 12. vasárnap, 19:28
Junior műúszó-vb - Orosz siker újabb két versenyszámban
A szervezők beszámolója szerint a csapatok esti döntőjében az oroszok újabb győzelméhez nem fért kétség, ráadásul az ukránok és a japánok is remekeltek, 90 pont fölötti gyakorlatot mutatva be.

A junior világbajnokságon a most debütáló vegyes páros technikai számban a Mihail Vasziljev, Alina Mantulenko duó fölényes sikert aratott. A férfiak részvétele hivatalosan a 2015-ös kazanyi felnőtt vb-n kezdődött a műúszásban, de mostantól már a 15-18 évesek között is indulhatnak fiúk a lányok oldalán.

A gyakorlatokat a helyszínen tekintette meg Cornel Marculescu, a vizes sportágak nemzetközi szövetségének (FINA) ügyvezető igazgatója.

Vasárnap 11 órától a szabadkombinációs kűr selejtezőjét, 17 órától pedig a döntőjét rendezik a Duna Arénában. A kettő között a vegyes párosok szabadprogramja szerepel a műsoron 16 órától, a világbajnokságot pedig a 19 órakor kezdődő gála zárja. A belépés ingyenes.

Eredmények:

Vegyes páros technikai:

világbajnok:

-----------

Mihail Vasziljev,
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 20:20
Levél 6.25
arra nem gondoltam, és nem tudtam, hogy oly változékony lesz az időjárás.

Remélem, hogy Ma Mindenki vidáman vette fel a munkát. S, érzi, hogy nemes. Mert azt tudjuk, hogy a m u n k a nemesít! Ebből adódik, hogy a Magyar ember nemes.
Viccet félretéve, tegnap aluszékony idő volt, nem csak az idősebbeket, hanem a fiatalokat is megviselte, e változékony időjárás.

Meccseket nézve, nagyszerűek, és kinyílt a gól zsák. Végre! Nagyon tetszett az Szenegál - Japán mérkőzés. A kicsi Japánok időnként elbújtak a Szenegáliak hóna alatt, de küzdeni tudással felül múlták Őket. Végre láthattuk, hogy az Angol csapat is kinyílt rúgtak egy hatost a Panamaiaknak, és milyen boldogok voltak, mikor a szépítő gólt berúgták. Ez, volt náluk a Világ siker!
Lengyelek, játéka meglepet, nem volt bennük az átütő erő, ez csalódás. Lewandowszki, szerintem nem mutatott annyit, mint a hír neve. De, ki, hogy ítéli meg. Kolumbia nagyszerűen játszott! Első meglepetés, Lengyel kiesés!

Érjünk haza,
bossi, 2018. június 25. hétfő, 07:53
(Lejegyezte: Zsigmond Orsi) POHL ZOLTÁN a vlv-nek:
Zoli, bekerültél itt a sűrűjébe, az első válogatottságod alkalmával hihetetlen meccseket játszotok itt. Milyen volt ez a mai? Mekkora élmény? Hogy érezted magad?

- Igen, először is azzal kezdem, hogy álomszerű az, hogy az első felnőtt világversenyemen döntőbe jutottunk, nagyon örülök neki. Tudtuk, hogy ez nem ugyanaz a Japán lesz, mint amellyel a csoportmeccsek során találkoztunk, és épp ezért tudtuk, hogy fejben kell első sorban felkészülnünk a japán vízilabda furcsasága miatt. Ez az elején nem sikerült úgy, ahogy terveztük, hiszen védekezésben is rengeteg olyan hibát elkövettünk, amit megbeszéltünk, hogy kimondottan oda kéne figyelni rá. Támadásban se úgy csináltuk a dolgokat, de ennek ellenére kialakultak a helyzetek, csak nem sikerült őket belőni. Tudtuk, hogy folytatni kell ugyanazt, amit megbeszéltük, és ha az sikerül, akkor a végére kijöhet az, hogy mi vagyunk a jobbak.

- Mi lesz holnap? Most
eva0817, 2018. június 23. szombat, 07:59
Vb-2018 - Három sikertelen csoportkör után jutottak tovább a horvátok
A mostani sikerét megelőzően 1998-ban jutott túl az első szakaszon úgy, hogy megverte a jamaicaiakat és a japánokat, majd 1-0-ra kikapott az argentinoktól. Ezután pedig bronzérmesként zárta franciaországi tornát. Ezúttal éppen az argentinok elleni 3-0 ért továbbjutást a Nigéria felett aratott 2-0-s győzelem után.

A horvátok a csütörtöki remek teljesítményüket megelőzően négyszer kikaptak dél-amerikai ellenféltől a nemzetközi szövetség összesítése szerint.

Az argentinoknak viszont egy jó sorozatuk szakadt meg, előzőleg ugyanis 11 csoportmérkőzésen maradtak veretlenek, nyolcszor nyertek, háromszor pedig döntetlent játszottak. A csütörtöki vereségüket megelőzően 2002-ben az angolokkal szemben maradtak alul 1-0-ra az első szakaszban.

Javier Mascherano 18. világbajnoki mérkőzésén lépett pályára Nyizsnyij Novgorodban, ezzel utolérte Mario Kempest. Az argentin lista élén Diego Maradona áll 21 mérkőzéssel. Lionel Messinek 17 van.
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 08:02
Vb-2018 - Szenegáli kapitány: egyszerűen megérdemeltük a győzelmet
a fegyelmezett játékot emelte ki a Szpartak Stadionban lejátszott összecsapás utáni sajtótájékoztatón.

"Meg tudtuk akadályozni, hogy a lengyelek a saját elképzelésük szerint futballozzanak, agresszívek voltunk a támadásaik semlegesítésében, és minden alkalommal, amikor labdát vesztettek, képesek voltunk gyorsan támadásba lendülni" - értékelt a 42 éves tréner, majd hozzátette: nagyon fontos egy nagy tornát győzelemmel kezdeni, de egyelőre nincs ünneplés, mert hamar következik a második mérkőzés a japánok ellen.

"Szenegál egyszerűen megérdemelte ma a győzelmet" - szögezte le. "Mi hiszünk abban a munkában, amit elvégeztünk. Büszke vagyok a csapatomra, amely kijutott a világbajnokságra, most pedig megnyerte az első mérkőzését."

Adam Nawalka, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozta, hogy volt tervük a mérkőzésre, de egy dolog, amit elképzelnek és egy másik, amit meg is tudnak valósítani.

"Hiába birtokoltuk többet a labdát, az eredmény számít. Néha hiányzott az együttműködés az
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 20:33
Férfi vízilabda világliga - Märcz Tamás szűkítette keretét
A magyar szövetség honlapjának péntek esti beszámolója szerint a bő keret tagjai közül Szakonyi Dániel, Vogel Soma, Jansik Szilárd, Nagy Ádám, Német Toni, Sedlmayer Tamás, Török Béla és Vadovics Viktor maradt ki.

"A nyári keretünk továbbra is huszonegy játékosból áll, tehát a mostani döntés nem azt jelenti, hogy ez az Európa-bajnoki csapat. Akik most kimaradtak, a világligát követő héten esedékes németországi tornán nagy számban kapnak majd szerepet" - nyilatkozta Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Az edző hozzátette, több egészségügyi probléma is történt a kerethirdetés előtt, amelyek szintén alakították a névsort.

A magyarok hétfőn az ausztrálok ellen kezdik szereplésüket a Duna Arénában sorra kerülő szuperdöntőn, majd a csoportban a montenegróiakkal és a japánokkal találkoznak.

A magyar válogatott szűk kerete:

kapusok:Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok)

mezőnyjátékosok:Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC),
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 21:43
1/56
Képek, videók
5.-Algír , Algéria -.png
farkas1945
2013. március 01. péntek, 12:09
algir május 1 tér
lacipecsenye
2012. augusztus 14. kedd, 10:59
algir_metro.jpg
smaragdzold
2010. január 09. szombat, 19:01
kawuka_II_by_algirdas6 9.j
darkkarol
2009. december 15. kedd, 23:58
szatmári anita.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:25
Boldva kastély Szatmári.j
kicsoda57
2017. május 31. szerda, 19:29
Szatmári szilvatorta.jpg
margoboszi
2016. december 06. kedd, 15:11
Szatmari_szilva_torta. JPG
margoboszi
2016. december 06. kedd, 15:11
névnap szatmári anitátol.
zsokica45
2015. november 24. kedd, 16:58
Szatmári Anita
irmus
2015. február 22. vasárnap, 09:25
szatmári mária.jpg
zsokica45
2014. november 21. péntek, 21:04
Melivel a Decsiben
ancsy29
2006. augusztus 31. csütörtök, 18:29
gémeskút0927.jpg
maroka
2016. szeptember 27. kedd, 12:11
460-102365-gemeskut.jp g
melindaaah64
2015. november 26. csütörtök, 18:03
gemes.jpg
lenke1964
2015. október 10. szombat, 11:40
Címkék
Duna Arénában, 32-es tábla, Takizo Iwasaki, kormány támogatja, argentinok elleni, mostani sikerét, első szakaszon, Mario Kempest, Kardos Gergely, mostani döntés, végére kijöhet, szervezők beszámolója, Erdélyi Balázs, világligát követő, igazi ennivaló, közkedvelt Darjeeling,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.