Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 02:45 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Johnson: sokat kell még dolgozni a megállapodáson
Boris Johnson vasárnap tájékoztatta kormányának tagjait az Európai Unióval folyó tárgyalásokról.

A Downing Street szóvivőjének vasárnap délutáni beszámolója szerint a kormányfő a kabinetülésen megerősítette, hogy látható a megállapodáshoz vezető út, de még mindig sok a teendő, mire ennek az útnak a végére lehet jutni.

A londoni miniszterelnöki hivatal illetékese szerint Johnson kifejtette minisztereinek azt is, hogy lát lehetőséget olyan megállapodásra, amely tiszteletben tatja az észak-írországi megbékélési folyamatot elindító 1998-as nagypénteki egyezményt, ugyanakkor nem tartalmazza azt a tartalékmegoldást (backstop), amelynek célja az ír-északír határon - éppen e megállapodás egyik fő vívmányaként hosszú ideje nem létező - fizikai ellenőrzés visszaállításának elkerülése.

A backstop-mechanizmus alapján az Egyesült Királyság egésze vámuniós viszonyrendszerben maradna az Európai Unióval a Brexit után is, ha - illetve amíg - nem sikerül olyan kétoldalú kereskedelmi megállapodásra jutni,
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 18:31
Magyar Turisztikai Ügynökség: népszerű úti cél volt Magyarország augusztusban is
A közleményben felidézték a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentését, amely szerint augusztusban a vendégek száma 2,9 százalékkal, míg az eltöltött vendégéjszakáké 1,6 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához képest. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 8,7 százalékkal, ezen belül a szállásdíjakból származó árbevétel 9,7 százalékkal emelkedett.

A turisztikai ügynökség szerint a belföldi turizmust nagymértékben elősegítette a SZÉP-kártyák használata; az év első nyolc hónapjában közel 21 milliárd forintot költöttek a kártyák használatával, ami 36 százalékos emelkedés 2018 azonos időszakához képest. A magyar turizmus továbbra is jól teljesít, versenyképességét a szálláshelyszolgáltatási szektor digitalizációja is tovább erősíti - áll a közleményben.

A júliustól folyamatosan bevezetésre kerülő turisztikai adatszolgáltató központnak köszönhetően 2020-tól már valós időben, a teljes szektorra vonatkozóan lesznek láthatók a turisztikai mutatószámok, mindemellett pedig a
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 13:04
Heti makronaptár - Inflációs, ipari adatok várhatóak a jövő héten
Hétfőn közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelés augusztusi alakulásának első becslését. Júliusban az ipari termelés volumene 12,0 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A munkanaphatástól megtisztított adatokszerint 8,7 százalékkal emelkedett a termelés. 2017 márciusa óta nem volt ekkor növekedés az ipari termelésben. Az első félévi 5,4 százalékos növekedés után az első hét hónapban 6,3 százalékkal nőtt a kibocsátás a tavalyi 3,5 százalékot követően.

Kedden közli a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének szeptemberi végi helyzetéről szóló gyorstájékoztatóját. Az államháztartás központi alrendszerének hiánya augusztusban 158,0 milliárd forint volt, így a deficit az első nyolc hónapban 510,8 milliárd forintot tett ki., ami az éves terv 51,2 százaléka.

Szintén kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) publikálja a fogyasztói árak szeptemberi statisztikáját. Augusztusban átlagosan 3,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az egy évvel
velemenyezd, 2019. október 06. vasárnap, 07:04
A Költségvetési Tanács munkáját segítő elemzők többsége idén 4,5 százalék körüli növekedést vár
mondható a költségvetés.

Baksay Gergely jelezte: a kormány által felvázolt adósságpálya reális, az államadósság GDP-hez mért aránya a következő időszakban tovább csökken, az MNB prognózisa szerint idén 67,3 százalék, 2020-ban 64 százalék körüli szintre mérséklődhet. Ráadásul az éves, GDP-arányos kamatkiadások a 2013-as 4,5 százalékról már mintegy felére, 2 százalékra csökkentek - tette hozzá a jegybank igazgatója. Elmondta: a büdzsé folyamatai szempontjából az is kedvező, hogy az idei első nyolc hónapban a pénzforgalmi bevételek magasabbak voltak, mint az elmúlt év azonos időszakában.

Simon József, az Állami Számvevőszék ellenőrzés-vezetője kiemelte: a büdzsé idei bevételeit tekintve a társaságiadó-bevétel a legkockázatosabb, várhatóan 80-100 milliárd forint elmaradás lesz ebből az adónemből a tervezetthez képest. Viszont ezt kompenzálják az áfa- és szja-bevételek. A büdzsé kiadásait nézve időarányos a teljesítés az év eddigi részében - mondta a számvevőszék szakembere. Kiemelte: nincs olyan
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 15:22
Elemzők: a fogyasztás továbbra is a növekedés motorja marad
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön kiadott jelentése szerint augusztusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma a nyers adat szerint 5,3 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 5,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az év első nyolc hónapjában a naptárhatástól megtisztított és a nyers adat szerint egyaránt 5,8 százalékkal haladta meg az értékesítés az előző év azonos időszakáét.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy az augusztusi adat teljesen megegyezik az első nyolc hónap átlagával, így nincs szó meglepetésről. Az adatok továbbra is azt jelzik, hogy a kedvező munkaerőpiaci helyzet lecsapódik a kiskereskedelmi forgalomban.

A lakosság hajlandó költekezni annak ellenére, hogy egyre több a külgazdasági bizonytalanság, ami akár többlet megtakarításra is ösztönözhetne. Az eddig beérkezett adatok alapján Virovácz Péter arra következtet, hogy a fogyasztás továbbra is erős motorja a magyar gazdaságnak.

Regős Gábor, a Századvég
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 10:57
Tőzsde - Meredek eséssel zárták a kereskedést a főbb nyugat-európai tőzsdék
százalékkal, Madridban pedig 2,77 százalékkal csökkent az irányadó tőzsdemutató. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 2,70 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 2,76 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 2,98 százalékkal esett vissza.

A friss adatok arról tanúskodnak, hogy lassul az amerikai gazdaság növekedése, jórészt az elhúzódó amerikai-kínai kereskedelmi háború következményeként. A feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexének értéke szeptemberben a második egymást követő hónapban állt a növekedést és a zsugorodást egymástól elválasztó 50 pontos küszöb alatt, miközben a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban lassult a munkaerőfelvétel.

Mindeközben Németország vezető gazdaságkutató intézetei közös elemzésükben csökkentették a német gazdaság idei és jövő évi növekedésére adott előrejelzésüket. A legnagyobb euróövezeti gazdaságban ugyan várhatóan folytatódik a 2009-ben kezdődött növekedés, de az ütem jelentősen mérséklődik. A hazai össztermék a tavasszal várt 0,8
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 18:32
Keddtől többe kerül az éjszakai repülés Budapest felett a légitársaságoknak
szintű változások augusztus elején hatályba léptek, a módosításokat a reptér üzemeltetője és a légiforgalmi irányító szolgálat szeptember második felére átvezette belső szabályozásain, ennek megfelelően a jövőben csak rendkívüli esetekben használhatják a városi felőli légi útvonalakat a repülőgépek. Az ITM közölte: a HungaroControl adatai szerint az új hátszeles szabályozás alkalmazása óta egyetlen gép sem használta az északnyugati irányt.

Az ITM közleményében kitért arra is, hogy az elmúlt hat hónapban mintegy 150 panasz érkezett a Budapest Airporthoz, ez a mennyiség nemzetközi összevetésben csekély mértékű. A legforgalmasabb nyári hónapokban, júliusban és augusztusban 45 panaszt regisztrált a repülőtér üzemeltetője a zaj miatt.

Jelezték azt is, a főpolgármester kezdeményezésére az év eleje óta több egyéb zajcsökkentéssel kapcsolatos lépés történt: elkészült a repülőtér tényleges zajtérképezése a felszállási útvonalak mentén, javaslat született a mérőállomások elhelyezésének pontosítására, a
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 19:32
György László: egyensúlyra kell törekedni a gazdasági lehetőségek között
kedvezőek, hiszen a magyar GDP több mint harmadát Budapest termeli, a foglalkoztatottak száma nemzetközi szinten is jelentős bővüléssel elérte a 840 ezret. Várakozása szerint támogató üzleti feltételekkel, jól szervezett gazdasági környezettel, rugalmas és befogadó munkaerőpiaccal Budapest 2030-ra Európa egyik vezető gazdasági térségévé válhat.

Tarlós István közölte, hogy az új villamosok beszerzése folytatódik, a túlárazott ajánlatok visszautasításának köszönhetően pedig versenyképes áron, még ebben a hónapban elkezdődhet a hármas metró középső szakaszának felújítása, és hamarosan átalakulhat a Bubi közösségi biciklirendszer is. Hozzátette, hogy a főváros 2 ezer hektárnyi rozsdaövezet újjáépítését tervezi, a zöldmezős beruházásokat és a beépítetlen területek átminősítését ugyanakkor ellenzi. Fölhívta egyúttal a figyelmet, hogy a turizmus nem bővíthető a végtelenségig, az idegenforgalom átgondolatlan fejlesztése idővel feszültségekhez vezethet.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 14:51
Az Opus Global 7 milliárd forint fölötti EBITDA-t ért el
bevétele csaknem 113,8 milliárd forint volt.

A Konzum Befektetési Vagyonkezelő Nyrt. beolvadása miatt a társaság történetének utolsó féléves beszámolóját is az Opus publikálta. A Konzum IFRS szerinti konszolidált mérlegfőösszege 153 milliárd forint volt, a társaság saját tőkéje meghaladta a 77,6 milliárd forintot, míg EBITDA-ja 2,26 milliárd, adózott eredménye pedig 2,9 milliárd forint volt 2019 első félévében.

A közlemény szerint a befektetési holding bevételei annak ellenére nőttek az első hat hónapban, hogy az Opus Global stratégiai divízióiban az év második felében lényegesen erősebb az eredménytermelő képesség, mert jellemzően a második félévben realizálódik az árbevétel meghatározó része.

A működési bevétel 48 százaléka származott az ipari divíziótól, elsősorban az építőipari vállalatoktól, az energetikai terület 36 százalékban, a mezőgazdasági és élelmiszeripari befektetések 15 százalékban járultak hozzá a működési bevételekhez.

A társaság értékét mutató konszolidált saját tőke 260
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 20:42
Kissé jobb volt a brit gazdaság teljesítménye az év elején az eddig becsültnél
A brit statisztikai hivatal (ONS) hétfőn közzétett, felülvizsgált adatai szerint 2019 első negyedében 0,6 százalékkal volt magasabb a brit GDP-érték a tavalyi utolsó három hónapban mért szintnél.

Az ONS korábbi becslésében 0,5 százalékos negyedéves összevetésű növekedés szerepelt az idei első negyedévre.

A felülvizsgált becslés alapján a statisztikai hivatal az eddigi 1,2 százalékról 1,3 százalékra javította az idei második negyedév éves összehasonlításban mért növekedési adatát, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy ez is lassulást jelent az első negyedévi éves növekedéshez képest.

Az idei első három hónapban a brit GDP-érték 2,1 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszakban elért szintet.

Az ONS változatlanul hagyta az idei második negyedévi növekedésről szóló becslését, vagyis a számítások továbbra is azt mutatják, hogy a brit hazai össztermék a második negyedévben 0,2 százalékkal visszaesett az első negyedévhez viszonyítva.

Ha a harmadik negyedév egészében is negatív lesz a
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 12:41
Novák: a vártnál is nagyobb az érdeklődés a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása iránt
amely szervesen illeszkedik ebbe a családtámogatási rendszerbe - július 1-jével indult, ennek egyik eleme a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása. A program lényege, hogy a három vagy több gyermeket nevelő családok 2,5 millió forintos segítséget igényelhetnek legalább hétüléses új autó vásárlásához, a gépkocsi árának maximum 50 százalékának erejéig.

Az államtitkár közölte: eredetileg úgy számoltak, hogy egy év alatt körülbelül tízezer család fogja igényelni a támogatást, de már az első három hónapban több mint 14 ezren igényelték, vagyis a vártnál jóval nagyobb az érdeklődés.

Novák Katalin az M1 aktuális csatornán arról beszélt, 2022. december 31-ig biztosan lehetséges a támogatás igénylése, a program működtetésére idén ötmilliárd forintot, jövőre tízmilliárd forintot szántak, de a keret "felülről nyitott".

Elmondta, a családvédelmi akcióterv különböző elemeit már összesen mintegy 60 ezren vették igénybe, a az autóvásárlási támogatás mellett a babaváró támogatás a legnépszerűbb, a
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 11:11
Elemzők: továbbra is marad a kétszámjegyű bérnövekedés
kockázatot jelent.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője is úgy véli, hogy továbbra is kitart a kétszámjegyű bérnövekedés a magyar gazdaságban. A versenyszférában az erősödő bérkiáramlást a feldolgozóipar átlag feletti adata mozgatta, de a mezőgazdaság területén is csaknem 15 százalékos növekedést mértek, vagyis az idénymunka jóval drágább volt, mint egy éve. A szolgáltatószektorban továbbra is a kereskedelem területén látható a legjelentősebb bérnövekedés - írta.

Úgy vélte, az első hét hónapban mért átlagos 10,6 százalékos bérnövekedési ütem nagyjából fennmaradhat. A munkaerőhiány még mindig hajtja felfelé a béreket, ugyanakkor a lefelé mutató kockázatok is nőnek, ahogy egyre inkább romlik a külső gazdasági környezet. Már egy-egy vállalat leépítéseket is bejelentett vagy épp csökkenteni kényszerült a ledolgozott órák számát. Összességében azonban ez még makrogazdasági szinten nem okoz törést a munkaerőpiacon, a közeljövőben is fennmaradhat a gyors bérnövekedés és a teljes foglalkoztatottság
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 10:41
1/188
Képek, videók
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
Richar S. Johnson.jpg
durcimarcika
2019. július 11. csütörtök, 10:32
johnson-floor-tile-500 x50
kathyvp
2018. június 24. vasárnap, 11:50
dakota_johnsonArt Of The
charlotteani
2017. május 27. szombat, 00:25
Dakota-Johnson-Movies. jpg
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:30
Dakota-Johnson-dakota- joh
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:24
Dakota-Johnson-Io-Donn a-d
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:22
Dakota_Johnson____Fift y_S
charlotteani
2017. április 30. vasárnap, 20:14
Dakota_Johnson__Fifty_ Sha
charlotteani
2017. március 27. hétfő, 21:00
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.