Belépés
2020. február 22. szombat | 8. hét | 53. nap | 08:56 | Gerzson
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Százegy év
Minden ember a maga orvosa, hiszen magunk döntjük el, hogyan élünk, oda kell figyelnünk magunkra - nyilatkozta Keresztesi Zoltánné, akit születésnapja alkalmából otthonában látogatott meg hétfőn Bordásné Gyuris Katalin önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális munkatársa. A kivételes eseményen a Napló is részt vett. A jeles nap alkalmából Julianna néni süteménnyel is készült, a finom almás pitét unokamenye sütötte. - Ne kínáltassák magukat, vegyenek csak nyugodtan - bátorította a jelen lévőket, és miközben szorgosan készítette elő a tányérokat, mesélt egy kicsit.

- Három fiú unokám és öt dédunokám van, minden vasárnap elvisznek magukhoz, és velük ebédelek - dicsekedett mosolyogva a néni. Kiderült az is, szerinte a hosszú élet egyik titka a rendszeres étkezés és az, hogy naponta sokszor, keveset együnk. Azt mondja, régen még más volt: azt ették, amit a kiskertben termesztettek, levágták a jószágot, amit nevelgettek, akkor
klarika47, 2020. február 17. hétfő, 17:32
A jövő héten is sok lesz a napsütés
Hétfőn a köd délelőtti feloszlását követően kisüt a nap. A szél sokfelé élénk, főként a Dél-Dunántúlon erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 8 fok között várható, hidegebbre az északkeleti tájakon, enyhébb időre a Nyugat-Dunántúlon lehet számítani. A legmagasabb hőmérséklet 10-18 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Kedden hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Főként északon elszórtan lehet kisebb eső, zápor. A szél nagy területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 2-9, napközben 9-15 fok lesz.

Szerdán délutántól egyre többfelé várható eső, estétől északnyugaton néhol havas eső is lehet. Helyenként megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 8-12 fok között valószínű.

Csütörtökön napos idő lesz. Eleinte főként keleten zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat, majd megszűnik a csapadék. Többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz
velemenyezd, 2020. február 16. vasárnap, 12:51
Koronavírus - Óvintézkedéseket vezetett be a Szent István Egyetem
Az egyetem hétfőn az MTI-vel azt közölte: kínai hallgatóik közül 63 diák a gödöllői campuson, 19 pedig a budai campuson tanul. Az elmúlt hetekben 14-en utaztak haza Kínába, ők várhatóan a jövő héten térnek vissza, erről az intézmény tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK).

Az egyetem számára kiemelten fontos hallgatói, oktatói és munkatársai egészsége, ezért a megbetegedések megelőzésért az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásában megfogalmazott higiéniai előírások kötelező betartását rendelte el az egyes campusokon és a kollégiumokban. A hallgatók és a munkatársak az erről szóló tájékoztatást megkapták - írták.

Az intézmény vezetése arra kéri azokat a hallgatókat és munkatársakat, akik Kínából, különösen annak Hupej tartományából vagy az érintett távol-keleti országokból tértek vissza az elmúlt napokban, vagy térnek vissza hamarosan, hogy két hétig maradjanak távol a közösségi eseményektől, és figyeljék saját egészségi
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 12:11
Ismét lehűl az idő a jövő héten
Hétfőn a reggeli, délelőtti órákban még szórványosan eshet az eső, záporeső, ezt követően viszont átmenetileg csökken a csapadék valószínűsége. Hosszabb napos időszakok főként az északkeleti megyékben fordulhatnak elő. Több helyen (legkevésbé a Délnyugat-Dunántúlon) erős, néhol viharos lesz a szél. Estére mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 4-11 fok lesz. Napközben 7-14 fokig melegszik a levegő.

Kedden több helyen várható eső, zápor, késő délutántól havas eső, a hegyekben havazás is. Nagy területen viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 4-13 fok között alakul, de néhol már napközben csökkenni fog a hőmérséklet.

Szerdán szórványosan alakul ki zápor, hózápor. Sokfelé viharos lesz szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul.

Csütörtökön főként északkeleten, keleten alakulhat ki elszórtan havazás, hózápor, havas eső. Többfelé erős lesz a szél. A leghidegebb órákban mínusz 8 és 0 fok
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 16:32
Heti makronaptár - Az iparról, a külkereskedelemről, a kiskereskedelemről érkeznek adatok a jövő héten
Hétfőn teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelői árak tavalyi alakulásáról szóló statisztikát, továbbá megjelenik a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLKBT) januári beszerzésimenedzser-indexe (BMI).

Tavaly novemberben az ipar belföldi értékesítési árai átlagosan 2,5 százalékkal nőttek, ezen belül a 67 százalékos súlyt képviselő feldolgozóipar árai 3,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat. Az exportértékesítés árai 1,9 százalékkal emelkedtek, ezen belül a 96 százalékos súlyt képviselő feldolgozóiparban 2,8 százalékkal nőttek az előző év novemberéhez képest. Az ipari termelői árak így összességében 2,1 százalékkal haladták meg a 2018 novemberieket.

A BMI szezonálisan kiigazított tavaly decemberi értéke 53,9 volt, ez alapján a válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be. 2018-ban a trend végig kedvező képet mutatott, ami folytatódott 2019-ben is. A 2019 december havi index nagyobb a novemberi
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 08:20
Brexit - Von der Leyen: az erő a közös munkával felépített unióban rejlik
feltartóztatni az éghajlatváltozás hullámait, megtalálni a digitális jövő megoldásait, vagy eredményesen fellépni a világban jelentkező kihívásokkal szemben - mondta.

"Noha sajnálattal vesszük tudomásul Nagy-Britannia távozását az Európai Unióból, tiszteletben tartjuk a britek döntését. A megkötött megállapodás mindkét fél számára méltányos, és megóvja az EU és az Egyesült Királyság polgárai millióinak jogait" - fogalmazott.

Szavai szerint szombaton a 27 tagú Európai Unió új korszaka kezdődik, hétfőn pedig új fejezet nyílik Európa történelmében, a következő néhány hónap ugyanis kulcsfontosságú lesz az unió és az Egyesült Királyság közötti jövőbeli kapcsolatok szempontjából.

"Nem vagyok pesszimista, sem optimista, hanem elhatározott" - mondta.

Azt közölte, hogy a tárgyalások során kiszámíthatóságra kell törekedni az unió gazdasága számára, meg kell őrizni az emberek jogbiztonságát, folytatni kell a diákok és oktatók ösztöndíjprogramját a csatorna mindkét oldalán.

Kijelentette, a
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:36
Gianni Infantino is részt vesz a budapesti AIPS-kongresszuson
Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke, az AIPS európai szekciójának alelnöke az MTI-nek kedden elmondta, az olasz-svájci sportvezetővel a gála helyszínén, a Grand Hotel Budapestben tartanak pódiumbeszélgetést jövő hétfőn. Az eseményen részt vesz a nagy nemzetközi szövetségek képviselői közül Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség első embere, illetve Marius L. Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség vezetője is.

Az AIPS 83. alkalommal rendezi meg kongresszusát, Magyarország 1965, 1992 és 1999 után negyedszer lesz házigazdája az eseménynek, amelyre 110 országból 310 vendég érkezik Budapestre.

A hétfő esti gálán második alkalommal adják át az AIPS médiadíjait, 11 kategóriában hirdetnek győzteseket, akiknek személyéről egy tíztagú szakmai zsűri Budapesten hozza meg a végső döntést. Emellett az MSÚSZ díjazni fogja a legjobban szerepelt magyar pályázatokat is, valamint itt veszi át díját az AIPS által az év európai női sportolójának választott háromszoros
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 11:21
Holocaust Memorial Day
emléknap a legnagyobb második világháborús megsemmisítő tábor, az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának évfordulója. (wikipédia)

Volt-e Mosonmagyaróváron és környékén Holocaust Memorial Day?

Idehaza a Fehér Ló Közösségi Ház megint bornírkodott egyet. Míg október 26-án a Városi Gyásznapon a Muzsika hangjaira szórakoztatott, addig január 27-e nekik világnap, az is idézőjelbe téve. De legalább filmvetítésük témája megfelelő volt. Jób lázadását lehetett ingyen megtekinteni hétfőn hatkor. Remélem sokan elmentek, mert, ahogy a rádióban hallottam, technikailag teljesen felújították a filmet.

Mi a kollégiumban a Schindler listáját fogjuk megnézni, de kicsit később, mert a héten a Függőségeink c. prevenciós hét ,,beelőzött". Mindenesetre a gyerekek nagyon várják, többen kérték , hogy akkor legyen, amikor ők is itt lesznek. Többségük nem hallott a filmről s nem is látta.

Egyéb megemlékező eseményről nem tudok, s ahogy a facebook-on olvastam a
azenujsagom, 2020. január 28. kedd, 06:49
Szlovén kormányválság: az ellenzék új választásokat, a koalíciós pártok átmeneti kormányt akarnak
Marjan Sarec hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be lemondását, és új választások kiírását kezdeményezte. Ezt azzal indokolta, hogy a jelenlegi koalícióval és parlamenti helyzettel nem képes véghezvinni a szükséges reformokat.

Az ötpárti, kisebbségben kormányzó pártkoalíció tagjai zokon vették, hogy a miniszterelnök nem értesítette őket lemondási szándékáról.

Úgy vélték, a jelenlegi kormánykoalíció egy új miniszterelnökkel még működőképes lehetne. Egyedül Dejan Zidan házelnök, a szociáldemokraták (SD) elnöke szerint kellene új választásokat tartani, ugyanakkor Zidan is bírálta a kormányfőt előre nem bejelentett távozása miatt.

"A legkönnyebb elmenni és otthagyni a befejezetlen projekteket" - mondta, hozzátéve, hogy nem ért egyet Sarec azon kijelentésével, hogy a nézeteltérések miatt a koalíciós kormány nem tudott operatívan működni. Kijelentette továbbá, hogy a szociáldemokraták nem lesznek olyan átmeneti kormány tagjai, amelyet a jobboldal vezetne.

Alenka Bratusek volt
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 18:32
Vízilabda Eb - Bíró Attila: brutális lesz a kvalifikációs torna
A szakember erről hétfőn beszélt az M4 Sporthíradójában azt követően, hogy csapatával szombaton bronzérmet nyert a Duna Arénában rendezett Európa-bajnokságon.

"Brutális lesz a kvalifikációs torna, hiszen a magyar, az olasz, a görög és a holland csapat közül kettő ki fog esni. Ott már egy mérkőzésen belül akár egy rossz passzon, vagy egy kapufán is múlhat az olimpiai részvétel" - nyilatkozott Bíró Attila, és hozzátette, az volt a terv, hogy a gárda hazai környezetben harcolja ki a tokiói indulást, ugyanakkor megvolt a B opció is, ennek fényében írták ki erre a szezonra a bajnoki idényt és a nemzetközi kupákat is.

A szövetségi kapitány kiemelte, az elmúlt fél évben rendkívül sokat fejlődött az együttes, amely kis szerencsével még előrébb is végezhetett volna a budapesti kontinensviadalon. Megjegyezte, ez a rendkívül fiatal csapat képes arra, hogy akár hétről hétre fejlődjön, ezért bízik abban, hogy meglesz az olimpiai kvalifikáció, Tokióban pedig akár egy nagyot is tud majd
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 14:11
BÉT - Csökkenő forgalom mellett kissé erősödött a BUX a héten
készítménynek, köztük a Vraylarnak sem volt hatása a kezeltek testsúlyára, sőt a cariprazine bekerült az öt legjobban szereplő hatóanyag közé, amelyek alkalmazása a legbiztonságosabb a metabolikus megbetegedések kockázata szempontjából. A Richter vezető termékének amerikai forgalma idén meghaladhatja az egymilliárd dollárt, a csúcsévre vonatkozó árbevételi prognózist pedig két-három milliárd dollárra emelte az amerikai forgalmazást végző Allergan. A tavalyi negyedik negyedév értékesítési adatait jövő hét hétfőn teszi közzé a vállalat.

A Jeffries elemzője 7700 forintra emelte a Richter célárfolyamát a korábban meghatározott 6800 forintról, és továbbra is vételre ajánlja a gyógyszergyártó részvényeit.

Büntetést és figyelmeztetést kapott a 4iG és a Magyar Telekom az MNB-től. A jegybank 5 millió forintra bírságolta a 4iG-t, amiért nem tette közzé időben a T-Systems felvásárlásával kapcsolatos információkat. A Magyar Telekomnak pedig felügyeleti határozatban tiltotta meg, hogy a bennfentes
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 07:04
Impeachment - Megkezdődött a Trump elleni eljárás szenátusi tárgyalása
keresztül mondhatják el érveiket. Ezt követően a szenátorok 16 órát kapnak, hogy az ellentétes politikai oldal képviselőinek kérdéseket tehessenek fel, majd négyórás vita következik.

A javasolt eljárás szerint a házelnök által kijelölt demokrata párti impeachment-menedzserek - akik a tárgyaláson az ügyészek szerepét látják el - szerdán terjesztik elő részletesen az amerikai elnök ellen megfogalmazott vádpontokat. Szerdán, csütörtökön és pénteken a demokrata impeachment-menedzserek, szombaton, jövő hétfőn és kedden pedig a a Donald Trump védelmét ellátó jogászok adják elő érveléseiket. Az ezt követő napokban kerül sor a kérdésekre és a záróvitára.

McConnell elhalasztotta a döntését arról, hogy meghívjanak-e tanúkat a tárgyalásra. A javaslatban úgy fogalmazott: a szenátorok nem nyújthatnak be automatikusan indítványt tanúk beidézésére, hanem ha ezt szeretnék, akkor a szenátusnak előbb szavaznia kell, hogy elfogadja-e ezt a kérésüket.

A javaslat kiváltotta a demokrata szenátorok haragját. Chuck
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 07:04
1/466
Képek, videók
Magdi keresztesiné.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 04:04
magdi keresztesiné.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:03
keresztesiné.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:03
Keresztesi Károly csipkeb
sarkadykati
2012. október 29. hétfő, 09:25
Keresztesi Károly csipkeb
snbela44
2012. október 29. hétfő, 09:23
BORDÁSNÉ ANNA
1vargaildyko
2015. december 23. szerda, 06:12
Sipos Judittól.jpg
1vargaildyko
2009. december 22. kedd, 14:06
kronikus orvosai.jpg
zsokica45
2016. február 09. kedd, 21:27
A világ legidősebb orvosa
sanci81
2015. július 06. hétfő, 18:41
kutyus és orvosa.jpg
kicsoda57
2015. július 04. szombat, 14:15
Egymás orvosai lehetnénk
sacimama
2013. augusztus 22. csütörtök, 00:17
Polgármesteri hivatal.jpg
idvelkei
2015. július 01. szerda, 09:46
Polgármesteri Hivatal fel
furaila
2013. január 13. vasárnap, 22:14
Polgarmesteri-Hivatal. jpg
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 19:32
Polgármesteri-hivatal
horvathnemagdi
2011. január 10. hétfő, 11:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.