Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 17:50 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Alapkamatot emelt a cseh jegybank
Tavaly november óta ez az első alapkamatemelés. Az alapkamat az utóbbi tíz évet számítva most a legmagasabb.

A jegybank új prognózist is kiadott, amelyben a cseh gazdaság növekedését az idei évre 2,5 százalékban, a jövő évre pedig 2,8 százalékban jelölte meg. A korábbi prognózisban az idei gazdasági növekedést 2,9 százalékra, a jövő évit pedig 3 százalékra becsülte a nemzeti bank.

Pénzügyi elemzők az alapkamatemelést azzal magyarázzák, hogy a csehországi infláció az idei első negyedévben gyorsabban növekedett a vártnál, és ennek következtében a cseh korona árfolyama gyengébb, mint amire a jegybank számított.

A cseh nemzeti bank csütörtökön a Lombard-kamatot is emelte az eddigi 2,75 százalékról 3 százalékra, a diszkont kamatot pedig 0,75 százalékról egy százalékra.

A jegybank ugyanakkor közölte: arra számít, hogy a cseh korona árfolyama az idei év végén várhatóan 25,30 korona/euró körül fog mozogni, a jövő évben pedig 24,70 korona/euró lehet.
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 16:22
Kampány a változó kamatozású jelzáloghitelek fix kamatozásúra váltására
Ennek során a bankok várhatóan 129 ezer szerződés alapján küldenek ki tájékoztató levelet annak érdekében, hogy a korábbi változó kamatozású jelzáloghiteleiket fix kamatozású kölcsönre változtassák át az ügyfelek. Ez mintegy 894 milliárd forint hitelállományt érint.

Freisleben Vilmos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója elmondta: a hitelintézetek három ütemben, legelőször a leginkább veszélyeztetett mintegy 15 300 ügyfélnek július 15-ig levelet küldenek arról, hogy fontolják meg kölcsöneik átváltását fix kamatozásúra. A legveszélyeztetettebb ügyfélkörnek a 15 éves hátralévő futamidejű, törlesztési képességre tekintettel a kamatkockázatnak leginkább kitett banki partnereket tekintik - mondta Freisleben Vilmos.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára közölte: az újonnan kötött lakossági jelzáloghitelnél a fix kamatozású hitelek aránya elérte a 96,5 százalékot, tavaly ilyenkor 67,7 százalék volt az arány.

Kovács Levente hangsúlyozta: az elmúlt években, leszűrve a 2008-as válság
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 14:02
Útravaló – 2019. május 1.
voltak, akik nem ismerték Józsefet, az ácsot, vagy rosszakarattal, hamisan nyilatkoztak róla. Mindez azonban nem mond ellent annak, hogy a szentírási megállapítás szerint József gondolkozásában, beszédében, cselekvésében és a megpróbáltatások viselésében is olyan volt, amilyennek Isten akarta. Úgy is fogalmazhatunk: Isten akarata szerinti ember volt.
Nos, ez a józsefi igaz emberség az, amire az Istent ismerő embernek törekednie kell. Mindegy, hogy minek látnak, miként ítélkeznek rólunk az emberek ma és a jövőben, szóban, írásban, a médiában. Nekünk egyedül az a fontos, hogy Isten fogadjon el igaznak. Hogy olyan emberek legyünk, amilyennek az Isten képére és hasonlatosságára teremtett embernek lennie kell. Mivel hibátlan ember nincs, Józsefről sem állítható, hogy hibátlan volt. Viszont az ember igaz volta mindig helyreállítható, minden hiteles megtéréssel. Ez a mi kötelességünk és igazságunk.
Mivel ezen a világon az áteredő bűn terhét hordozzuk, és esendő emberek vagyunk, a bűnbánat lelkületét
maroka, 2019. május 01. szerda, 13:29
Szijjártó: Magyarország és Szlovákia együtt készül fel arra, ha nem érkezne gáz Ukrajnából
A megbeszélés után Szijjártó Péter kifejtette: Ukrajna és Oroszország között egyelőre nincs gázszállítási tranzitszerződés 2020. január 1-jétől, így könnyen kialakulhat az a helyzet, hogy Ukrajnán keresztül se Magyarországra, se Szlovákiába nem érkezik gázszállítmány, "erre fel kell készülnünk".

Közölte: Peter Zigával megállapodtak, hogy közösen készülnek fel erre. Az egyik lehetséges forgatókönyvként említette, hogy a Török Áramlat Szerbián és Bulgárián keresztüli meghosszabbításával létrejön egy déli gázszállítási útvonal, amely Magyarország gázellátásán túl a magyar-szlovák interkonnektoron keresztül lehetővé tesz továbbszállítást Szlovákiába is.

"Most bizonyosodik be, hogy nemzetbiztonsági szempontból mennyire jó döntés volt a magyar-szlovák gázvezetékeket összekötő interkonnektor megépítése" - emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter közölte: szeptemberben az összes magyarországi és szlovákiai gázszolgáltató, -szállító és -kereskedő vállalat bevonásával
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 12:15
Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója
A tájékoztatás szerint a közgyűlés a szakmai grémium tagjainak és az önkormányzat kulturális bizottságának egyhangú támogatásával további két évre nevezte ki az egyedüliként pályázó Balázs Pétert a szolnoki teátrum élére és bízta meg a színház felújításának levezetésével.

Balázs Péter Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművész, rendező 2007 óta a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.

Egy tavaly őszi kormányhatározat szerint mintegy 4 milliárd forintot fordítanak idén és jövőre a Szolnoki Szigligeti Színház épületének felújítására.

Pókász Endre, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a színházi évad vége után azonnal elkezdik a felújítást. A következő évadban a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban láthatják a színházi előadásokat a nézők - tette hozzá.

A színházat 1991-ben újították fel utoljára, az eltelt negyed század alatt az épület, a gépészet, az elektromosság, a színpadtechnika műszakilag teljes mértékben elavult. A fejlesztés célja,
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 16:19
Novák: több unoka után több nagyszülői gyed is igénybe vehető
Novák Katalin a családvédelmi akcióterv időseket érintő részeit ismertetve azt mondta, jövőre a dolgozó szülők átadhatják gyedjogosultságukat valamelyik - még nem nyugdíjas - nagyszülőnek.

A "munkaerőpiaci szempontból aktív" nagyszülők több unoka után több gyedet is kaphatnak, de egy időben csak az egyikük, tehát vagy a nagymama, vagy a nagypapa.

A gyedjogosultság akkor adható át valamelyik nagyszülőnek, ha mindkét szülő - illetve egyedülálló esetén a szülő - dolgozik. A gyed összegét ebben az esetben a nagyszülő fizetése alapján határozzák meg - mondta a családügyi államtitkár.

A nagyszülő, aki a gyedet kapja, nem adhatja a gyermeket bölcsődébe, és legfeljebb az otthonában folytathat keresőtevékenységet, hiszen a cél, hogy gondoskodjon a gyerekről, vagy a gyerekekről akár a saját, akár a szülők háztartásában.

Novák Katalin a kormányzati családpolitika idősebbeket érintő újabb elemei között említette, hogy a központi közigazgatásban dolgozók - unokánként - 5 napos nagyszülői
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 13:48
Vízre bocsátották az első, nukleáris drónok hordozására kialakított orosz tengeralattjárót
hadiipari vállalat által a 09852-es projekt keretében részben összerakott Belgorod tengeralattjáró vízre bocsátását Vlagyimir Putyin orosz elnök élő videokapcsolásban figyelte. Andrej Volozsinszkij ellentengernagy, az orosz haditengerészet vezérkari főnöke "a konstruktőri gondolat ünnepének" nevezte a jármű megjelenését.

A tengeralattjáró építése ezt követően vízen folytatódik majd. A TASZSZ hírügynökség szerint a hajó reaktor- és kikötési tesztjét még erre az évre, menet- és állami próbáját pedig a jövő évre tervezik, és a tervek szerint 2020 végén adják majd át a flottának.

A TASZSZ úgy tudja, hogy az új tengeralattjáró hat személyzet nélküli hadászati nukleáris szerkezet hordozására lesz alkalmas. A hírügynökség által összeállított háttér-tájékoztató szerint a Belgorod osztályú tengeralattjárót eredendően a 949A Antej projekt keretében kezdték meg kidolgozni 1992-ben, majd a munkálatokat a Szevmas 2012-ben, 09852-es projekt néven újraindította. (Az Antej a Kuszkkal azonos típusú manőverező
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 19:11
Tőzsde - Pluszban zártak a nyugat-európai piacok
0,12 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,20 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,12 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

A keddi kereskedésben az európai nagyvállalatok között a nap egyik nyertese csaknem 18 százalékos plusszal a brit Thomas Cook részvénye volt, miután az utazási iroda lehetséges felvásárlásáról szóló hírek jelentek meg. Ezzel szemben a belga Umicore nyersanyagipari konszern rontotta a jövő évre vonatkozó előrejelzéseit, ennek folytán részvénye mintegy 17 százalékos veszteséggel zárta a kereskedést. Ágazati szinten a nap egyik nyertese az olajipar volt.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,46 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,72 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 1,08 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 18:11
EP-választás - Európában a magyar mezőgazdaság növekedési üteme a második legnagyobb
Font Sándor megjegyezte: "volt honnan feljönni" ilyen magas szintre, mert elődeik "nagyon romos állapotokat" hagytak maguk után, nem tekintették stratégiai partnernek a mezőgazdaságot.

Kiemelte: a fejlődéshez kellett a 2010-es kormányváltás és a stratégiai partnerség a gazdakörökkel, az újjáalakult Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával.

Szavai szerint "egy új közös gondolkodás indult be", ennek a végeredménye, hogy több mint 50 százalékos növekedéssel zárták a 2018-as évet a 2010-es évhez képest minden tekintetben, nem maradt ki a növekedésből egyetlen ágazat sem.

Hangsúlyozta: ez köszönhető az Európai Unióból érkező támogatásnak, amely Magyarország 2004-es csatlakozásának egyik feltétele volt. Jelezte: a támogatás ilyen mértékével továbbra is számolnak, hiszen a magyar gazdasági növekedés mutatója, a GDP "jelentős testét" most már a mezőgazdaság adja évről évre.

Rámutatott: a május 26-ai európai parlamenti választások tétje a migráció kérdése és a mezőgazdasági támogatásé is egyben.
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:43
Az Oroszlán valósággal ragyog 2019-ben
majd, amely segít a munkahelyi akadályokat leküzdeni.

Így alakul az Oroszlán karrierje 2019-ben

Az Uránusz váratlan helyzetek elé állíthat téged a karrieredben. Az utad rögösebbnek, problémásabbnak tűnhet, mint szeretnéd. Mégis, amikor 2026-ban a bolygó kilép a Bika jeléből, és visszatekintesz a mögötted álló évekre, nagyon is tanulságosnak és gyümölcsözőnek látod majd. Nagyon sok tapasztalat, számtalan fejlődési lehetőség vár rád az elkövetkező években. 2019-ben máris megalapozhatod a jövődet. Ha új munkahelyre vagy valami egészen más feladatokra vágysz, már tavasszal csodás lehetőségeket kapsz az élettől. Érdemes lesz élned vele. Dönts majd bölcsen és okosan.

Az Oroszlán a szerelemben is fordulatokra számíthat 2019-ben

Ha még egyedül élsz, és keresed a párodat, idén légy nagyon körültekintő és figyelmes. Felejtsd el a múltat, a szerelmet ugyanis nem a korábbi partnerek között találod. Önmagadat csapod be, és ejted csapdába, ha a korábbi társak között keresgélsz.
eposz, 2019. április 14. vasárnap, 14:47
Paolai Szent Ferenc remete
megváltoztassa korának egyházát és világát? És miért nem változtatták meg ténylegesen életüket sem a pápák, sem a fejedelmek, noha ezt a ,,csodatevőt'' mint Isten jelét biztosan őszinte szívvel szerették, tisztelték és pártfogolták? Minden elsietett válasz azonban nyilvánvalóan eltakarja a központi titkot, amellyel a haldokló szent szerzetestestvérei szemben találták magukat. Még utolsó csodája sem tudta a mindenre képes istenszeretet hatalmát és kegyelmét olyan erővel bizonyítani előttük, hogy általa saját jövőjük felől megbizonyosodtak volna.

Ünnepét 1557-ben vették föl a római naptárba. 1568-ban eltörölték, majd 1585-ben újjáélesztették az ünneplését.

Paolai Ferenc csodás életét természetes mértékeinkkel alig lehet megérteni, de az egyes esetek rávilágítanak a szeretet ,,csodájára'' és egyéniségének alázatosságára.
Ferenc főképpen a Paterno Calabro-kolostor építése alkalmával tett számtalan csodát. Itt egyetlen napon közel 200 embert gyógyított meg. Ezért hamarosan halálos
maroka, 2019. április 02. kedd, 11:08
Migrációs konferencia - A határvédelem fontosságát hangsúlyozták előadók
meghúzzuk a határokat. Szerinte veszély fenyegeti a magánéletet és a közéletet elválasztó határt, ahogy a nők és férfiak között húzódót is, de még a gyermek és a szülő közötti is megkérdőjeleződik.

Beszéde végén utalt Orbán Viktor miniszterelnök szombati előadására, amelyben a kormányfő azt mondta, nagy nemzetekre is szükség van a geopolitikai harcok megvívásához. Kijelentette, a nagy nemzetek mellett nagy gondolatokra is szükség van, majd hozzátette: nemcsak Magyarország, hanem az emberi civilizáció jövője a tét.

Pablo Martín Alonso nyugalmazott spanyol csendőrtábornok, korábbi határvédelmi műveleti vezető, aki Spanyolország határvédelmének fejlesztését mutatta be, azt mondta, Spanyolország egyre nagyobb migrációs nyomás alatt áll, miután a Földközi-tengeri egyéb útvonalak elzáródtak. Hozzátette, őreik nem csak a nyílt tengert és a partvidékeiket ellenőrzik, együttműködési megállapodásoknak köszönhetően hajóikkal és helikoptereikkel Észak-Afrikai országainál is járőröznek.

Pablo Martín
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 16:52
1/422
Képek, videók
Svájci jegybank cimere.jp
kicsoda57
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:37
első áldozás0512_8.jpg
maroka
2019. május 13. hétfő, 10:15
első áldozás0512_16.jpg
maroka
2019. május 13. hétfő, 10:12
első áldozás0512_17.jpg
maroka
2019. május 13. hétfő, 10:10
első áldozás0512_13.jpg
maroka
2019. május 13. hétfő, 10:09
első áldozás0512_11.jpg
maroka
2019. május 13. hétfő, 10:08
első áldozás0512_10.jpg
maroka
2019. május 13. hétfő, 10:07
első áldozás0512_9.jpg
maroka
2019. május 13. hétfő, 10:07
első áldozás0512.jpg
maroka
2019. május 13. hétfő, 10:06
első levelek_tavaszal.jpg
maroka
2019. március 09. szombat, 23:30
első áldozás.jpg
maroka
2019. március 02. szombat, 13:54
böjte csaba advent elsö h
maroka
2018. december 06. csütörtök, 13:12
Első kirándulásunk Ulmb
imi40
2018. október 21. vasárnap, 20:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.