Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 06:07 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hitelminősítés - Megerősítette Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings
Unió folyósításainak hatására - áll a Fitch elemzésében.

A hitelminősítő kiemeli, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) várakozása szerint a beruházási érték 2019 végére eléri a hazai össztermék 28 százalékát, és ez a legmagasabb arány lenne az Európai Unión belül.

A Fitch Ratings a magyar osztályzat pénteki megerősítéséhez fűzött elemzésében közölte ugyanakkor, hogy a továbbiakban a magyar gazdaság növekedésének fokozatos lassulására számít. A cég előrejelzése szerint a magyar GDP-érték az idén 4,4, jövőre 3,5, 2021-ben 2,5 százalékkal bővül.

A cég által idézett szakértői becslés szerint hat negyedévig is eltarthat, mire a teljes magyar export 27,3 százalékát felvevő német gazdaság lassulásának hatása teljes egészében megjelenik a magyar növekedési teljesítményben.

A Fitch Ratings hangsúlyozta, hogy a magyar államháztartási hiány a júliusi állapot alapján a kormány várakozásánál is alacsonyabb, tekintettel a hazai bevételek erőteljes növekedésére és az EU-folyósításokra.

A Fitch közölte,
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 11:09
Az olajkereslet csökkenését jelzi az OPEC augusztusi jelentése
A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete, az OPEC havi rendszeres olajpiaci felmérésének (Monthly Oil Market Report, MOMR) augusztusi kiadásában a nyersolaj iránt globális kereslet idei évre prognosztizált növekedését az előző prognózishoz képest napi 40 ezer hordóval napi 1,10 millió hordóra mérsékelte.

Az idén a globális kereslet napi 99,92 millió hordó lesz a 2018-as napi 99,82 millió hordó után. Múlt havi prognózisában az OPEC még napi 99,87 millió hordó keresletet jelzett az idei évre. A 2020-as olajkereslet az ideihez képest napi 1,14 millió hordóval növekszik.

Júliusban a globális olajkínálat az előző havihoz képest napi 230 ezer hordóval napi 98,71 millió hordóra emelkedett az OPEC kimutatása szerint. Ezen belül a szervezeten kívüli olajtermelők kínálat napi 480 ezer hordóval napi 69,11 millió hordóra emelkedett, ami 1,92 millió hordós éves növekedésnek felel meg. Az OPEC termelése júliusban az előző havihoz képest napi 246 ezer hordóval napi 29,609 millió hordóra csökkent. Az OPEC
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:50
Együtt a hitben
Együtt az úton

Együtt a hitben, együtt az úton. Menni, tenni, meg nem állni. Együtt erősebbek vagyunk, együtt többet tudunk csinálni. Együtt járni szeretetben, hitben, munkában. Együtt fejlődni az Úrban, együtt nőni a hitben, együtt dolgozni egy jövőért, egy jobb világért.
Történelmi esemény volt, hogy országunkba érkezett Ferenc pápa. Szent II.János Pál pápa nem jutott el Csiksomlyóra, csak Bukarestbe. Húsz évre rá Ferenc pápának sikerült.
Mi is elzarándokoltunk Csiksomlyóra, voltak kik kiskocsikkal, kik buszokkal, kik vonatal, kik gyalogosan jöttek el oda, ahova minden évben több mint százezer ember zarándokol el a pünkösdi búcsú alkalmával. Külföldről is nagyon sokan érkeztek erre az alkalomra. A rossz idő ellenére is senki sem rettent el az úttól, mindenki bizalommal tekintett a pápával való találkozásra. Nem fordultunk vissza , hanem mentünk tovább, talán vezetett valami vagy valaki minket.
Helyet kerestünk, közel a frissen készitett székely kapuhoz, amelyen ez a
wob, 2019. augusztus 04. vasárnap, 11:33
Elemzők: mérséklődhet, ám továbbra is tisztes mértékű marad a kiskereskedelmi forgalom növekedése
lakáspiac is "befékeződött" május-júniusban, a bútorvásárlások csökkentek az előző évekhez képest, a lakással kapcsolatos kiadásoknál az emberek kivárták a júliusban induló lehetőségeket.

Horváth András, a Takarékbank vezető elemzője szerint idén a reálbérek növekedése meghaladhatja a 6,5 százalékot, így folytatódhat a kiskereskedelmi forgalom dinamikus növekedése, azonban ennek mértéke 5,5 százalékra lassulhat a tavalyi 6,5 százalékról.

A kiskereskedelemnek további lökést adhat az új lakások idén és jövőre várható átadási hulláma, valamint a családvédelmi akcióterv is. A háztartások ugyanakkor nem csupán a kiskereskedelemben növelik fogyasztásukat, így a vendéglátás, belföldi turizmus, valamint egyéb szolgáltatások területén is jelentős növekedésre lehet számítani. Az újautó regisztrációk pedig az első hat hónapban 5,4 százalékkal emelkedtek. A munkaerőhiány miatt a bérek növekedési üteme meghaladhatja a várakozásokat, ami a fogyasztás és a kiskereskedelmi forgalom még gyorsabb növekedését
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 12:21
Rétvári: a napokban kapják meg emelt bérüket az egészségügyi szakdolgozók
81 ezer embert érint.

Az államtitkár kiemelte, ez az emelés a 2016-ban kezdődött többlépcsős béremelési program folytatása, a kormány arra törekedett, hogy egy "kiszámítható, látható" bérnövekedés legyen az ágazati szakdolgozók esetében.

Rétvári Bence felidézte: 2012-2013-ban átlagosan 27 százalékos béremelés történt, 2016-ban 26,5 százalékkal, majd 2017-ben újabb 12 százalékkal emelkedtek a szakdolgozói bérek. A múlt évben és az idén 8-8 százalékkal lett magasabb az alapbér ebben a szektorban, jövő januárban újabb 14 százalékos, majd novemberben további 20 százalékos alapbéremelés lesz - ismertette.

Az államtitkár hozzátette, a béremelések 2022-ig folytatódnak, arra az évre további 30 százalékos béremelést tervez a kormány. Így - két ciklus alatt - csaknem 2,5 szeresére emelkednek a szakdolgozói bérek - mondta.

Példaként említette, hogy egy húszéves jogviszonnyal rendelkező, OKJ-s végzettségű ápoló 2010-es 172 ezer forintos átlagkeresete idén júliustól 361 ezer forintra emelkedik. Egy
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 11:51
Több mint hatéves mélypontra gyengült az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye
Júliusban az előző havi 47,6 pontról 46,5 pontra süllyedt a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) végleges értéke az euróövezetben az IHS Markit felmérése szerint.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

Júliusban az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménymutatója zsinórban a hatodik hónapja, február óta tartózkodott a növekedést a zsugorodástól elválasztó 50 pontos határ alatt. A júliusi 46,5 pont 2012 decembere óta a leggyengébb érték.

A termelés és a foglalkoztatottság hat éve nem tapasztalt gyors ütemben csökkent júliusban, miközben meredeken esett vissza a megrendelések állománya. Az árak az utóbbi három év leggyorsabb ütemével csökkentek, mivel a vállalatok árengedményekkel próbálták fékezni az eladások csökkenését. A kilátásokat tükröző mutatók is romlottak. A termeléshez felhasznált erőforrások beszerzésének üteme utoljára 2012-ben csökkent ilyen nagy mértékben, a
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 11:31
Szép estét kívánok mindenkinek!
számában kisebbik része. földjét az erősebb elrabolja, ezeregyszázból nyolcvan évre.

Aki az erdőn túl él úgy vélem, hogy itt Erdélyről van szó és az ottani határainkon túli magyarokról. Ők valóban kevesebb számban vannak.

Földjét idegen erők veszik el, - s most jön a lényeges pont: ,,ezeregyszázból nyolcvan évre... Ha I. István uralkodásától számítjuk az 1100 esztendőt, s ebből kivonjuk a 80 évet, döbbenetes számot kapunk! A 2020-as dátumot...

Ijesztő jövőkép

Léteznek bizonyos elméletek arra nézve, hogy 2020-ra új Kalifátus jön létre az iszlámon belül, s az Al-Kaida szervezet romjaiból alakul egy része. Belőle születő regionális alapon létrehozott csoportosulások fogják folytatni a szervezett terrortámadások megszervezését. Ez a birodalom a török-iszlám unió néven fut és nemcsak Európa, de Afrika fele és Ázsia is benne van. Cél az iszlám világ visszaállítása, a világban, legalábbis Európa nagy részén és vagy inkább
kirscha, 2019. július 28. vasárnap, 22:03
Anna-bál - Megkezdődött a 194. Anna-bál Balatonfüreden
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta: egy olyan nemzet, amelynek olyan hagyományai vannak, mint a csaknem kétszáz éves Anna-bál, büszkének tarthatja és erősnek gondolhatja magát. Hozzátette: annak a nemzetnek, amelynek vannak hagyományai és ismeri, tiszteli azokat, van jövője is.

Az államtitkár köszöntőjében arról is beszélt: körülbelül 158 ezer Anna él ma Magyarországon, az Anna név ma is a legnépszerűbb női nevek közt van az országban.

A bál díszvendége, Kálmán Yvonne, Kálmán Imre Mexikóban élő lánya arról beszélt, hogy minden, ami Magyarországhoz és a Balatonhoz kötődik, közel áll szívéhez, mert édesapja itt született.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere kiemelte: lassan kétszáz éve rendezik meg az Anna-bált Balatonfüreden és mint mondta, a legenda akkor lesz igazán élő, ha a bált évről évre megpróbálják megújítani. Közölte: azt a célt tűzték ki, hogy amikor elérik a kétszázadik Anna-bált, a rendezvény az egész város ünnepe legyen és minden
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 21:52
Születésnap - Laurencz László 85 éves
Volt sok öröm, sok nehézség, és jó néhány hiba is. Minden, ami egy ember életében előfordulhat. Biztosan lenne nem egy, nem két olyan dolog, amit máshogy csinálnék. Nem hiszem, hogy van olyan edző, aki hibátlanul végezte a dolgát. Biztosan előfordult, hogy igazuk volt a bírálóimnak, de sajnos sokszor rosszindulatúan támadtak" - összegzett Laurencz.

A mesteredző nem először hangsúlyozta: bár az évforduló miatt belekényszerül, hogy visszagondoljon a pályafutására, számára mindig fontosabb a jelen és a jövő. Ennek jegyében tovább küzd az edzői életjáradék örökölhetővé tételéért, miközben a Csepeli Diáksport Egyesület kézilabda-szakosztályának szakmai vezetőjeként csaknem egy évtizede 250 felnőtt és fiatal játékos, illetve edzőik munkáját koordinálja, ráadásul klubjuk nemrégiben regionális központtá vált.

"Aktívan már nem tudok részt venni az edzői munkában, mint az első négy-öt évben, de változatlanul járok az edzésekre és a hazai mérkőzésekre, és továbbra is igyekszem segíteni a kollégáimat az
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 07:05
Újpesti címervita - Az UTE öt évre lemondott a címerrel kapcsolatos jogairól
hatáskörébe. A kérések közül egy pont azonban a címer használati jogainak térítésmentes átadásról szólt".

Az UTE "az újpesti hagyományokat mindenek előtt szem előtt tartva, maximálisan azonosulva a szurkolói akarattal, valamint figyelembe véve a legmagasabb osztályban játszó újpesti labdarúgócsapat érdekeit" hozta meg döntését.

A klub hozzátette: döntésről levélben tájékoztatta az Újpest FC-t, amellyel szeretné a tárgyalásokat mielőbb lezárni. Az egyesületnél bíznak abban, hogy a labdarúgók a jövő héten kezdődő idényben új mezükben, de a "tradicionális címerben" futnak majd ki a pályára.

Az Újpest FC 2017. július 3-án mutatta be az új címert. A futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között. A szurkolók ezután tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit,
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 14:52
Szép napot mindenkinek!
Hihetetlen a civil összefogás ereje!

Akkora győzelmet arattunk, amit el sem hiszek!

10 elképesztő nap van mögöttem, ebből ötöt nem láttatok, mert az oldalam láthatósága visszavonásra került. Feltörték a fiókomat, miután a keszthelyi fideszes Nagy Bálint polgármesterjelölt posztjai alatt szóvá tettem, hogy az álprofilról érkezett mocskolódásaikra írt védekezésemet, hozzászólásaimat manipulatív módon elrejtették, és jeleztem, hogy ki fogom ide pakolni a képernyőmentéseket. És ki is fogom pakolni, csak le kell nyugodnom, mert akkora dolog történt, hogy nem hiszitek el!

Tegnap zokogtam, amikor értesültem róla, hogy az egykori gimnáziumomat, a zalaegerszegi Zrínyit (megye legjobbja, országos top 10-es) 26 éve igazgató Horváth Attila igazgatói kinevezését 2 évvel a nyugdíjba vonulása előtt nem hosszabbították meg, a tantestület maximális támogatása mellett és ellenjelölt hiányában sem. Indoklás nélkül visszadobták. Láttam a siránkozást, a hálálkodást, és éreztem, hogy ez nem
kirscha, 2019. július 26. péntek, 09:03
Novák: több mint 12 ezer család vette igénybe a Családvédelmi Akcióterv valamelyik támogatását
szerinti és az örökbefogadott, valamint a már felnőtt gyermekek után is jár majd, és megmarad a családi adókedvezmény rendszere is a korábbi gyakorlat szerint - hangsúlyozta Novák Katalin.

Kiemelte, azt szeretnék, hogy Magyarország és a magyar nemzet erős legyen, ehhez pedig jól teljesítő gazdaságra van szükség, valamint arra, hogy minél több vágyott, tervezett gyermek megszülessen.

A kormány szerint a gazdasági növekedésnek a családtámogatások megfelelő működése is a záloga, és bíznak abban, hogy a jövő évi 4 százalékos GDP-növekedés eléréséhez a Családvédelmi Akcióterv is hozzájárulhat.

A népesedési fordulatot pedig nem "külső erőforrásokban", hanem a magyar gyermekek születésének támogatásában látják, mert a magyar fiatalok családcentrikusak, gyermekeket szeretnének, a családpolitika pedig segíteni szeretne azoknak a nehézségeknek a leküzdésében, amelyek a gyermekvállalás előtt állhatnak - hangoztatta az államtitkár.

Novák Katalin szólt arról is, hogy az Országgyűlés elfogadta a jövő
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 15:02
1/427
Képek, videók
Pozitív megerősítések.jpg
pacsakute
2015. szeptember 30. szerda, 07:43
megerosites07.jpg
lenke1964
2015. június 22. hétfő, 11:36
átjáró híd megerősítése
peterimajoridozsahe
2009. december 11. péntek, 16:10
Putyins Approval Rating t
megyerimihaly
2014. június 13. péntek, 21:57
Dagongs_Credit_Rating_ for
megyerimihaly
2012. január 04. szerda, 01:58
549_blingee_rating_sil ver
jucumuc
2010. október 04. hétfő, 11:40
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.