Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:27 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
KATALIN NAPJA (NOVEMber 25.)
meghallgatja, akik menyasszonyához, Katalinhoz imádkoznak. Így vált Katalin a házasságra vágyó leányok védőszentjévé. Okossága miatt egyetemek, tudósok, diákok védőszentje is volt. Vértanúságának az eszköze, a kerék miatt pedig a fuvarosok, kerékgyártók, bognárok, molnárok, fazekasok tisztelték.
Napjához férjjósló hiedelmek és praktikák kapcsolódtak. A vízbe tett gyümölcság ha kizöldül karácsonyig, a leány közeli férjhezmenetelét jósolja. Az ágat katalinágnak, katalingallynak nevezik. A jóslás hatékonyságát úgy igyekeztek fokozni, hogy mezítláb mentek az ágért, különböző fákról metszették, lehetőleg lopott ágat vittek a szobába. Volt, aki minden ágnak fiúnevet adott, s amelyik elsőként virágzott ki, olyan nevű férjet várt. A legények is ezen a napon tudakozódhattak jövendőbelijük iránt. Például úgy, hogy lopott leányinget tettek a párnájuk alá, vagy egész nap böjtöltek abban reménykedve, hogy megálmodják a feleségüket. Katalin női dologtiltó nap.
Doroszlón viszont férfi dologtiltó napként tartották
lenke1964, 2017. november 26. vasárnap, 13:08
szeretettel
lehetőségeket arra, hogy Velem és egymással kifelé is hatékony, vonzó kapcsolatokat tudjatok kiépíteni. De csupán a lehetőséget adja. Helyettetek nem, csak értetek, miattatok. Az nem érdekes, ki, mikor és hogyan járatott le Engem önmagában és mások előtt a múltban. Az a fontos, hogy vonzókká váljatok a jó szándékú emberek felé.

Megmarad tehát a döntéstek és az ezzel járó felelősségtek is. A Vízöntő csillagkép nagyon felfokozza a világmindenséget benépesítő szellemvilág felétek irányuló hatékonyságát, s így tisztultabb szemekkel, sőt LÁTÓ szemekkel láthatjátok meg, hogy milyen irányt kell vennetek. De az igazi vezérlő kalauz kell, hogy a Lelkem maradjon.

A Vízöntőben nemcsak SZEMEK fognak rendelkezésetekre állni a látásra, hanem nagyobb ERŐ is, hogy valóban képesek legyetek a meglátott jó megtételére. De erre kényszerítve nem lesztek, (...) kevésbé lesztek akadályozva a jó megtételére. Ilyen értelemben igaz, hogy a Vízöntőben nem csak látástok tisztul, hanem csökken az Engem
sayuri, 2013. október 09. szerda, 12:19
Szlovén nagykövet: a kormányválság nem csökkenti Szlovénia BT-tagsági esélyeit
BT-tagságra még Magyarország és Azerbajdzsán jelentkezett - Szlovénia kezdte meg elsőként a kampányt. Hozzátette, országa megszerezte az EU-államok többségének támogatását, ahogy ezt a szlovén külügyminiszter egy interjúban elmondta.

Kifejtette: Szlovénia a BT-tagsági kampányában hangsúlyozza, hogy a hatékony multilateralizmus következetes támogatója a világszervezetben. Ezenkívül a BT átláthatóságát és elszámoltathatóságát szorgalmazza, mert véleménye szerint ez javíthatja a testület működésének hatékonyságát és erősítheti legitimitását. Szlovénia ugyancsak hangoztatja, hogy a környezeti feltételek romlása és a klímaváltozás olyan új és fontos kihívások, amelyekkel a hagyományos biztonsági ügyek mellett a Biztonsági Tanácsnak szintén foglalkoznia kell - tette hozzá a nagykövet.

Arra a kérdésre, vajon nem szerencsétlen dolog-e, hogy egyszerre két EU-tagállam is pályázik a kelet-európai választási csoportból a BT nem állandó tagsági helyére, a nagykövet úgy válaszolt: Szlovénia és Magyarország
velemenyezd, 2011. október 06. csütörtök, 16:41
Adomány, Bölcsesség, Gyógyítás
elmondhattam volna, ha nem vagytok olyan kemény szívűek. Meg kellett várnotok, míg Én elmegyek, hogy Lelkemet elküldve, az megpuhítsa szíveteket. Mit jelent ez?
Azoknak, akiknek az átlagnál nagyobb szükségük van arra, hogy tisztábban halljanak szívükkel - nem csupán önmaguk, hanem a közösségek, a többi ember számára is - azoknak Lelkem megadja ezt a karizmát. Átlagnál nagyobb empatikus, mások sorsába beleérző szívvel kezdenek rendelkezni, s nagy érzelmi gazdagsággal képesek átélni szeretetem hatékonyságát, értetek vállalt szenvedéseim áldozatát.
Az az ember is, aki most neked tolmácsolja HANGOMAT, volt mikor hetekig nem tudott Rólam másoknak úgy beszélni, hogy ne fojtogatta volna a sírás. Ez nem fáradtság, nem idegkimerültség következménye volt, hanem annak következménye, hogy Lelkem puhító munkát végzet addigi kemény szívében. Ez tehát nem azonos a Hegyi beszédben mondott - boldogok, akik sírnak - kijelentésemmel. Az ott említett sírók alatt az ártatlanul megsanyargatottakat értettem. 2
mosoj9, 2009. szeptember 20. vasárnap, 19:25
Frászt kapunk tőletek, csajok!
az asztrológia, tényleg azt hiszik, hogy humbug. Dehogy az! Valóban vannak tipikus rákok, vannak tipikus szüzek és bakok. Praktikus tudomány az asztrológia, jobb lenne, ha a csávók is rászoknának. A kártyavetés, sokunknak játék csak, de bizony a lelkünkbe tud némi erőt önteni, ha épp nagyon rottyon vagyunk. Ismerünk olyan pasit, aki nézi figyeli ezeket a dolgokat, de többségében teljes hülyeségnek tartják az egészet.
Sírás

Na, ez az, amit mindannyian kipróbáltunk már. Mármint a hatékonyságát a férfiaknál. Valami rosszul esett? Biggyeszd le az ajkad, töltsd meg krokodilkönnyekkel a szemeidet, és máris tiéd a világ. Persze van olyan, hogy a megbántottság, a szomorúság így jut kifejezésre, de ha rendszert csinálsz ebből, bizony előbb vagy utóbb immunissá válik a csávó, és magasról tesz majd arra, hogy épp hullanak a könnyeid. Persze vannak elkerülhetetlen pillanatok, amikor kibukik a sírás, főleg a PMS idején.
Vagy inkább ezt?

Klasszikus eset az is, amikor öltözködési tanácsot
szandra4, 2008. augusztus 16. szombat, 18:28
Képek, videók
viszlát november
eva6
2018. november 30. péntek, 19:05
november1108.jpg
maroka
2018. november 08. csütörtök, 18:38
Novemberi tünödés.jpg
chillik
2018. május 26. szombat, 05:48
November este.jpg
chillik
2018. május 19. szombat, 04:01
Novemberben 01.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:10
Novemberben 02.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:10
Novemberben 03.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:09
Novemberben 04.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:09
Viszlat November
terezia1951
2017. december 01. péntek, 09:44
November-Mary tuto.jpg
53ilona
2017. november 17. péntek, 20:20
novemberi ősz1114.jpg
maroka
2017. november 15. szerda, 16:06
novemberi ősz1114_2.jpg
maroka
2017. november 15. szerda, 16:06
FB 5 ok házasságra.jpg
dnemethk
2016. január 25. hétfő, 20:49
Házasságra!.jpg
sylvi67
2009. július 23. csütörtök, 08:30
Címkék
interjúban elmondta, többi ember, napon tudakozódhattak, Biztonsági Tanácsnak, ezzel járó, világmindenséget benépesítő, testület működésének, jóslás hatékonyságát, kelet-európai választási, megpuhítsa szíveteket, környezeti feltételek, Szlovénia BT-tagsági, igazi vezérlő, hatékony multilateralizmus, házasságra vágyó, hagyományos biztonsági,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.