Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 18:49 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Aggasztó tendenciát mutat a járványhelyzet alakulása Ausztriában
A tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában 69-cel nőtt a fertőzöttek száma.

Ausztriában összesen 17 723 ember koronavírustesztje lett eddig pozitív, egy héttel ezelőtt ez a szám 17 380 volt. Közülük időközben 16 420-an meggyógyultak. A fertőzés okozta szövődményekbe 703-an haltak bele, közülük 13-an az utóbbi héten.

Jelenleg 600 beteget tartanak nyilván, a legtöbbjüket Bécsben (272), Felső-Ausztriában (124) és Alsó-Ausztriában (101). Stájerország tartományban 32, Salzburgban 31, Karintiában 14, Tirolban 11, Burgenlandban tíz, Vorarlbergben öt fertőzöttet tartanak nyilván.

A betegek közül 74-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük nyolcan intenzív osztályon fekszenek.

Eddig összesen 606 375 koronavírustesztet végeztek el az országban.

Az alsó-ausztriai Tullnban bezártak egy sportiskolát, ugyanis az egyik tanár vírustesztje pozitív lett. Peter Eisenschenk polgármester arról számolt be hétfőn a Facebookon, hogy az iskolai dolgozók és a tanulók jelentős része karanténban van.
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 23:03
Koronavírus - Tovább emelkedett a napi fertőzések száma Csehországban egy járványgócpban végzett tesztelések mi
Az egészségügyi minisztérium honlapján hétfő reggel megjelent hivatalos kimutatás szerint előző napon 305 új Covid-19 megbetegedést regisztráltak. Szombaton ez a szám 260, pénteken pedig 168 volt. Legutóbb április elején volt ilyen magas a napi megbetegedések száma. Április közepétől a múlt hét közepéig a napi átlag ötven és száz eset között mozgott.

Csehországban március elsején mutatták ki az első fertőzést. Azóta az igazolt fertőzöttek száma meghaladja a 11 600-at, és több mint 70 százalékuk már meggyógyult. Jelenleg mintegy 3550 aktív esetet tartanak nyilván, kórházban 117 személyt kezelnek. A halálos áldozatok száma 348, az utóbbi időben alig növekszik.

Adam Vojtech cseh egészségügyi miniszter szerint a megbetegedések növekvő száma Csehországban nem a koronavírus-fertőzés második hullámára utal, hanem elsősorban egy lokális góc, az észak-morvaországi Karviná környékén lévő feketeszén-bányák alkalmazottai és családtagjaik körében elvégzett általános tesztelés következménye.

"Aránylag
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 10:11
Budapest szorosan Bécs mögött áll a lakásbérleti díjak összehasonlításában egy elemzés szerint
viszonyítva, a legnagyobb áremelkedés Budapesten történt, ahol tavaly 15 százalékkal drágábban adták ki a lakásokat, mint egy évvel korábban. Hozzátette: Londonban minden kategóriában - egy-, két- és háromszobás lakások - a budapestiek duplája a bérleti díj.

Az elemzés szerint csak Bécsben (-3 százalék) és Bukarestben (-2 százalék) csökkentek a bérleti díjak az előző évhez képest 2019-re, a többi városban jellemzően 2-8 százalékkal emelkedtek az árak.

Az elemzési vezető hozzátette, az idén, a járványhelyzet miatt, jelentős változások történtek a bérleti árakban és a bérleti konstrukciókban is, de ezek tartósságát és jelentőségét a gazdaság és turizmus alakulása bármilyen irányban befolyásolhatja még az év végéig.

Az Eurostat felmérésben a nemzetközi tisztségviselők által használt bérlemények, lakások árait vizsgálták, így jó a állapotú és jól felszerelt belvárosi lakások árait. Az ilyen típusú lakások bérleti díja azonban a teljes bérleti piacra hatással van - mondta az elemzési vezető az
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 18:20
Heti makronaptár - Munkaerőpiaci, kereseti statisztika várható a jövő héten
Hétfőn közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a foglalkoztatottság és munkanélküliség március-május közötti gördülő negyedéves adatait. Ebben a periódusban az előzőnél jobban érvényesül a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozó intézkedések gazdasági hatása. Az előző, február-áprilisi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 174 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,8 százalékos volt. A február-áprilisi periódusban a foglalkoztatottak átlagos létszáma az egy évvel korábbinál 1,2 százalékkal, 56 ezerrel alacsonyabb, 4 millió 436 ezer volt. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 0,6 százalékponttal 69,2 százalékra csökkent. Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók és a magukat közfoglalkoztatottaknak vallók száma egyaránt 21 ezerrel, a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjainak száma pedig 14 ezerrel csökkent. Áprilisban a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 368 ezer volt, az előző hónaphoz képest 73 ezerrel kevesebb, míg a 15-64 évesek foglalkoztatási aránya ugyanezen időszak
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 07:05
Koronavírus - Franciaország hétfőtől az európaiak, július 1-jétől pedig a nem európaiak előtt is megnyitja a ha
A schengeni övezeten kívüli országok állampolgárai számára az Európai Bizottság csütörtöki ajánlásának megfelelően meghozott döntés értelmében a nyitás progresszív és differenciált lesz az adott ország egészségügyi helyzete alapján, és az európai szinten meghozott eljárásoknak megfelelően - hangsúlyozták közleményükben a kormánytagok, akik a járványhelyzet kedvező franciaországi és európai alakulásával indokolták a döntést.

Bármely országból is érkezzenek, a külföldi diákok kedvezőbb befogadási feltételekkel léphetnek be Franciaországba. Az ő vízumkérelmüket kiemelten fogják kezelni, és előnyben részesítik a francia hatóságok.

Ami az európai belső határokat illeti, a miniszterek megerősítették, hogy az európaiak számára hétfőn a Covid-19 fertőzés miatt életbe léptetett minden mozgáskorlátozást feloldanak.

Az Európai Unió tagállamaiból, valamint Andorrából, Izlandról, Liechtensteinből, Monacóból, Norvégiából, San Marinóból, Svájcból és a Vatikánból érkezők korlátozások nélkül beléphetnek
velemenyezd, 2020. június 13. szombat, 17:13
Krónika 1. rész (megemlékezések, 2021-es költségvetés)
költségvetése

Magyarország 2021-es költségvetése a gazdaságvédelem költségvetése, amely a járványügyi készültség fenntartása mellett is tartalmazza a szükséges forrásokat a gyermeket nevelő családok támogatásához, a nyugdíjasok megbecsüléséhez, a munkahelyek megtartásához és új munkahelyek létrehozásához - mondta a pénzügyminiszter.Varga Mihály a jövő évi büdzsé általános vitáját megnyitó felszólalásában a magyar társadalom egészének győzelmeként értékelte, hogy Magyarország azonnal meg tudta tenni a járványhelyzetben szükséges lépéseket, és lényegében megnyerte a csatát a vírussal szemben. Hozzátette: ennek tudatában is mély fájdalommal fordulnak az áldozatok családjai felé. A következő feladatnak azt nevezte, hogy minél gyorsabban visszaépítsék a magyar gazdaság növekedését a járvány előtti szintre.

Közölte: a kormány 2021-re dinamikus, 4,8 százalékos GDP-bővüléssel, mérsékelt, 3 százalékos inflációval és a maastrichti referenciaérték alatti, 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycéllal,
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 10:52
Koronavírus - Június 25-től látogatható ismét az Eiffel-torony
a turistalátványosságot működtető vállalat internetes oldalán.

A bejelentés szerint egyszerre csak korlátozott számú látogatót engednek majd fel, csak egy irányban lehet majd közlekedni a toronyban: a keleti lépcsőn felfele, a nyugatin pedig lefele.

A torony csúcsa egyelőre zárva marad azért, hogy ne szoruljanak össze túl sokan a második emeletről a toronyba vezető szűk liftekben. A működtető cég szerint azonban még a nyár folyamán a legfelső szintre is fel lehet majd jutni.

A járványhelyzet alakulásának függvényében a torony aljából a második szintig közlekedő lifteket hamarosan működésbe lehet állítani a megfelelő feltételekkel (korlátozott számú látogatók liftenként).

Az internetes jegyfoglalás kezdetének dátumát hamarosan közlik és a látogatóknak azt tanácsolja a működtető cég, hogy vegyék meg előre a belépőket az internetes oldalon.

Párizs leghíresebb, 324 méter magas turistalátványossága március 13. óta van zárva, de a fényei nem aludtak ki: az általános karantén alatt minden
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 19:13
Elemzők: továbbra is az üzemanyagárak mozgatják legjobban az inflációt
köszönhetően a májusban is lassult az infláció, azonban a szolgáltatások mérséklődő áremelkedése is lejjebb húzta az inflációt. Ezt tükrözi, hogy a maginfláció is csökkent.

A következő hónapokban az üzemanyagárak növekedése miatt az infláció a 3 százalékos inflációs cél közelébe emelkedhet, majd a nyár végétől kissé meghaladhatja a 3 százalékot, így idén 3,3 százalékos átlagos inflációra számít a Takarékbank elemzője a tavalyi 3,4 százalék után.

Az elemző kitért arra is, hogy az infláció a járványhelyzet alatti hónapokban nem tükrözi az átlagos fogyasztói kosarat. Az előző hónapokban például hiába zuhantak az üzemanyagárak, a fogyasztás a korábbi mennyiség töredékére esett vissza. Egyes termékek és szolgáltatások pedig átmenetileg teljesen kiestek, vagy jelentősen csökkennek a fogyasztói kosárban.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője szerint az infláció májusban folytatódó lassulása mögött elsősorban a tavalyi magas bázis húzódik meg, amikor főleg az üzemanyagok áremelkedése miatt egy
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 11:52
ITM: az év második felében növekedésnek indulhat az ipari termelés
legnagyobb súlyú feldolgozóipari alágak közül kiugró visszaesés volt a járműgyártásban, míg a számítógép, elektronikai, optikai termék, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása kisebb mértékben csökkent. Az alágak közül a gyógyszergyártásban nőtt a kibocsátás.

A magyar ipar az elmúlt 10 évben Dánia után a világ második leginkább high-tech iparává vált, amely egyben azt is jelenti, hogy rugalmas, magas hozzáadott értékű kapacitások épültek ki az országban, amelyek elősegítették a járványhelyzethez való jobb alkalmazkodást. Emellett a kormány Gazdaságvédelmi Akciótervének intézkedései hozzájárulnak a munkahelyek megőrzéséhez, új munkahelyek teremtéséhez, a vállalkozások forráshoz jutásához, a hatékonyságnövelő beruházások támogatásán és az ellenséges felvásárlások tiltásán keresztül a cégek növekedéséhez.

"Azt látjuk, hogy a hazai kkv-szektornak segítséget jelentettek az intézkedések, például az adó- és járulékmentesség, a munkahelyvédelmi bértámogatások. A járvány sikeres kezelésének
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 11:42
A kiskereskedelem élénkülésére számítanak az elemzők
fogyasztás bepótlása sem várható - jelezte.

A szakértő szerint a következő hónapokban az áprilisinál kedvezőbb adatok várhatók, a májusi adat azonban a fővárost és Pest megyét érintő korlátozások, valamint ezzel párhuzamosan az elmaradt vásárlások bepótlása miatt jelentős bizonytalanságot rejt.

Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzőjének kommentárja szerint májusban már lényegesen kisebb lehet a visszaesés mértéke, júniustól pedig ismét növekedést mutathat a kiskereskedelmi forgalom. A járványhelyzet előtti szint elérése az idei év végén, a jövő év elején várható, a külföldi vásárlókra építő üzletek kilábalása azonban későbbre tehető.

A szakértő éves átlagban 1,5 százalékos növekedésre számít, amit jövőre 5 százalék feletti növekedés követhet.

A kiskereskedelem élénkülését támogatja a kiemelkedő, január-márciusi 9,1 százalékos bérnövekedés, az egészségügyben és oktatásban megvalósuló további kétszámjegyű béremelések, a háztartások megtakarításainak elmúlt években történt látványos
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 12:42
Koronavírus - Uniós bizottság: a határátlépést lehetővé tevő intézkedések nem lehetnek hátrányosan megkülönbözt
helyre válaszolhatnak, semmilyen esetben sem utalhatnak állampolgárságra.

Kiemelte: a turizmus mihamarabbi újraindítása több mint 6 millió munkavállaló munkahelyének megmentését jelenti, az utazások engedélyezéséhez azonban megfelelő egészségvédelmi intézkedések szükségesek. A tagországoknak és illetékes hatóságaiknak összehangoltan kell cselekedniük a nyári szezonban rejlő lehetőségek kiaknázására a belső határok átjárhatóságának felelősségteljes biztosításával.

Arról is beszélt, hogy a járványhelyzet pillanatnyi állásának megállapítására a tagállamok között jól működő, az egyes országokénál szélesebb körű adatokat tartalmazó és határon átnyúló adatcserét lehetővé tevő, a fertőzés nyomon követésére alkalmas rendszerek használatára van szükség. Az ilyen - internetalapú - programoknak teljes védelmet kell biztosítaniuk a személyes adatok számára, használatuk csak önkéntes lehet szögezte le.

Deli Andor fideszes EP-képviselő felszólalásában kiemelte, az idegenforgalom újraindulásának érdekében
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 14:01
"Gondolkodási szünetre" kényszerül az olaszországi Hering-mozgalom
választási győzelmét ebben a tartományban is a februári választásokon. A mozgalom december 14-én Róma egyik legtágabb terén, a lateráni Szent János-bazilika előtt tartott országos demonstrációt, ahol 6 pontos politikai programot hirdetett meg, valamint országos koordinátori testületet alakított meg.

Az emiliai tartományi választást a baloldali Demokrata Párt (PD) jelöltje nyerte. A tartományi választások tavaszi fordulójára készülve a mozgalom márciusra hirdette meg első kongresszusát, de ez a járványhelyzet miatt elmaradt. Ezzel egy időben egyre mélyebb ellentétek osztották meg a mozgalom - Matteo Sartori és közeli barátai képviselte - vezetőségét és az Emilia Romagnától távolabbi csoportjait. Sartori elvetette azt a kezdeményezést, amely a mozgalom párttá alakulását sürgette, ezért személyét számos bírálat érte.

A Corriere della Sera című napilap úgy vélte, a "heringek", más néven "szardíniák" lelkesedését a Covid-19 betegség miatt megürült terek törték kettőbe. A Matteo Salvinivel szembeni
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 11:01
1/6
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Ausztriában
orban47
2015. július 02. csütörtök, 15:25
kettesben, Ausztriában
orban47
2015. június 28. vasárnap, 12:03
Ausztriában a Wander Hote
irmus
2011. július 23. szombat, 10:56
csőhotel Ausztriában.BMP
agica2004
2010. május 03. hétfő, 15:28
ausztriaban
egyfogu
2010. március 16. kedd, 17:59
Ausztriában:
tilen
2009. július 15. szerda, 11:31
Ausztriában nyaraltunk
ornella
2009. június 19. péntek, 13:40
Ausztriában vagyok 2004.
frici74
2008. január 21. hétfő, 16:54
Ausztriában
ogrepapa
2007. december 16. vasárnap, 19:55
Börtön Ausztriában.jpg
ibolya64
2007. május 16. szerda, 16:24
2423m-en Ausztriäban
sime007
2007. március 14. szerda, 17:55
Péter Pál nap.jpg
liliana01
2020. június 30. kedd, 17:51
Cseke Péter: Örök permet
dandej
2020. június 28. vasárnap, 14:39
erdő péter0517_2.png
maroka
2020. május 17. vasárnap, 12:03
Címkék
elemző kitért, tájékoztatás szerint, francia hatóságok, hatékonyságnövelő beruházások, járványhelyzet pillanatnyi, schengeni övezeten, munkahelyvédelmi bértámogatások, többi városban, járványhelyzet alakulása, tagállamok között, napi megbetegedések, szolgáltatások mérséklődő, lakásbérleti díjak, üzemanyagok áremelkedése, napi átlag, elemzési vezető,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.