Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 06:04 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Izrael mozgósít, a Hamász tévedésre hivatkozik a hétfői rakétatámadás után
várható tömegtüntetések miatt, de a reggeli rakétatámadás miatt előrehozták az átcsoportosítást.

A hadsereg álláspontja szerint rakétát az övezet déli részéről, Rafiah mellett, egy Hamász birtokolta kilövőállásból a Hamász katonái indították, és ezért ők a felelősek érte.

A reggel bevetett, 120 kilométeres hatótávolságú rakétát az izraeli katonai tűzszerészek szerint a Hamász műhelyében, a Gázai övezetben gyártották, az iráni gyártmányú Fadzsr-5 rakéta másolásával.

A rádió szerint a válaszcsapásra készülve tartalékosok behívása is megkezdődött, de egyelőre csak a légierő és a hírszerzés, valamint a vaskupola légvédelmi egységek személyzete körében.

A Hamász azt közölte, hogy a viharos időjárás miatt felmerült technikai hiba okozta a rakéta kilövését. A tíz nappal ezelőtt Tel-Avivra kilőtt két rakéta után is tévedésre hivatkoztak.

Izrael lezárta a személyforgalmat szolgáló erezi és az áruforgalmat átengedő, Kerem Salomnál lévő átkelőhelyeket a Gázai övezet felé, valamint
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 11:51
Média: Izrael kemény válaszcsapással torolja meg a palesztin rakétatámadást
A 13-as kereskedelmi tévé szakértői szerint a hadsereg kihívás előtt áll: egyértelmű, hogy kemény választ kell adnia, de lehetőleg úgy, hogy ne sodorja háborúba Izraelt két héttel a parlamenti választások előtt. A híradások szerint várhatóan a légierő hajtja majd végre a válaszcsapásokat. A tévében megszólaló szakértők azt feltételezik, hogy a palesztin lakosságú Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet vezetői a várható izraeli rakétatámadások elől a föld alatti alagútrendszerbe húzódtak.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök közölte, hogy megszakítja egyesült államokbeli útját. Az elkövetkező órákban találkozik Donald Trump amerikai elnökkel, majd azonnal hazautazik. Netanjahu gyalázatos bűnténynek nevezte a rakétatámadást, és maga is kemény izraeli válaszcsapást helyezett kilátásba. A kormányfő lemondta beszédét a legbefolyásosabb Izrael-barát lobbiszervezet, az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság (AIPAC) szokásos éves konferenciáján.

Az ellenzéki Kék-Fehér pártot vezető Beni
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 10:01
Száz légicsapással válaszolt az izraeli hadsereg a Tel-Avivra lőtt két rakétára
Izrael a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamászt tekinti felelősnek a Tel-Avivra célzott rakétákért, noha a Hamász és az Iszlám Dzsihád is tagadta a támadást.

Az ellentámadás célpontjai között volt a Hamásztengerparti támaszpontja, föld alatti rakétakészítő üzeme és raktára, egyik kiképző központja és gyakorló pályája. A létesítményekben nem tartózkodtak emberek, mert számítottak az izraeli hadsereg válaszcsapására.

A célpontokról az éjjel egykor befejezett, Benjámin Netanjahu miniszterelnök vezetésével tartott rendkívüli értekezleten döntöttek a hadsereg Tel-Aviv-i főhadiszállásán a katonai és polgári vezetők.

A hajnali légicsapások idején a Gázai övezetből rakétákat lőttek a határon fekvő Szderot városra és a környező izraeli településekre, de a Vaskupola védelmi rendszer megsemmisítette azokat.

A rádió politikai elemzői szerint a Hamász azért lőtte a rakétákat Tel-Aviv irányába, mert elégedetlen volt az egyiptomi közvetítéssel zajló tárgyalásokon az izraeli
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 07:20
Az izraeli hadsereg Hamász-célpontokat lőtt a Gázai övezetben, válaszul egy palesztin robbanószerkezetre
A Hamász által útnak indított házilagos bomba a levegőben robbant fel, és betörte egy dél-izraeli ház ablakait.

Az izraeli válaszcsapás az övezet középső és déli részén vett célba gázai állásokat.

A katonaság jelentése szerint az éjszakai bevetésben felrobbantották a Hamász katonai szárnyának legalább egy harci állását.

Sebesülésről nem érkezett jelentés.

"A léggömbökhöz kötött gyújtó- és robbanószerkezetek teljes mértékben terrortámadási szándékot jeleznek, és jelenleg terjed a terrornak ez a formája"- nyilatkozott a lapnak Gadi Jarkóni, a dél-izraeli Eskól önkormányzatának vezetője.

"Eskól lakói hihetetlen türelmet mutattak, lehetővé tették, hogy a döntéshozók és az izraeli hadsereg mindent megkíséreljenek a közösségünket megrázó terror megszüntetésére. De nem fogjuk elfogadni ezt a valóságot, és azonnali megoldást várunk a hosszú távú nyugalom biztosítása érdekében"- tette hozzá.

Haim Jelin, az eskóli helyhatóság korábbi vezetője, az ellenzéki Van jövő párt politikusa
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 08:34
Izraeli katonai szóvivő: Irán számára tiltott területről lőtt vasárnap rakétát Izraelre
közeléből, az oroszokkal kötött megállapodás alapján Irán számára tiltott területről, iráni egységek indították útnak, és bántódásuk eshetett volna a Hermon-hegy lejtőin síelőknek, ha az izraeli légvédelem nem lép időben működésbe.

Teherán célja a rakétával a figyelmeztetés volt, hogy Izrael ne hajtson végre Szíria területén légicsapásokat iráni katonai létesítmények és a libanoni Hezbollahnak szánt fegyverszállítmányok ellen - közölte Cornicus.

Az izraeli hadsereg az éjjeli nagyszabású válaszcsapások után teljes készültségben áll a két ország közötti növekvő feszültség miatt. A szóvivő azt is elárulta, hogy a légierő éjszakai bevetését Jeruzsálem egyeztette Moszkvával.

A Vaskupola légvédelmi rendszer által elfogott vasárnapi rakétára válaszul Izrael az első hullámban Damaszkusz körüli iráni katonai objektumokat lőtt, majd a következő hullámban a szíriai hadsereg légvédelmi egységeit, mert azok tüzet nyitottak az izraeli vadászgépekre.

Az izraeli légitámadás tizenegy áldozatából az
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 11:41
Egy palesztin fegyveres támadást követően Izrael válaszcsapást mért a Hamász célpontjaira
A múlt szombati tűzszünet óta ez volt az első komolyabb incidens. A történtek során az övezet déli részén Gázai övezet területéről lőni kezdték a határ izraeli oldalán lévő katonákat. Válaszul az izraeli hadsereg tankokkal a Hamász hét támaszpontját lövette.

A Gázai övezet határvidékén Izraelben megszólaltak a légvédelmi figyelmeztetések, de izraeli területen nem volt rakéta becsapódás.

Három palesztin meghalt, egy pedig súlyosan megsebesült az izraeli lövedékektől. Ismét Kiszufimnál folyt a határvillongás, ahol múlt pénteken a palesztinok lelőttek egy izraeli katonát, nagyszabású izraeli válaszcsapást kiváltva. A halálos kimenetelű támadások után tűzszünetben állapodott meg szombat hajnalban Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász radikális palesztin szervezet. A fegyvernyugvás megkötésében Egyiptom közvetített.
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 21:31
Izrael válaszcsapást mért a Gázai övezetben az Iszlám Dzsihád állásaira
"Az izraeli hadsereg nagy erőkkel válaszol a támadásokra, a történtekért a Hamászt tekintjük felelősnek, amely súlyos árat fog ezért fizetni" - nyilatkozta Benjámin Netanjahu miniszterelnök egy keddi konferencián.

Az izraeli hadsereg tel-avivi főhadiszállásán délben rendkívüli biztonsági megbeszélést tartottak Avigdor Liberman védelmi miniszter, valamint Gadi Ejzenkot vezérkari főnök és a katonai hírszerzés vezetőjének részvételével. A tanácskozás végeztével indult meg az izraeli ellencsapás a Gázai övezet középső és déli részén található Iszlám Dzsihád célpontok ellen.

"Az izraeli hadsereg jelenleg is hadműveleteket hajt végre a Gázai övezet területén, az onnan hallható robbanások is ezt jelzik"- közölte a hadsereg katonai szóvivője.

A légicsapásokról a Hamász szóvivője is beszámolt.

"Izraelnek nem sikerült megváltoztatnia a szembenállás játékszabályait, és új erőviszonyokat teremtenie a terepen. A Gázai övezet ellenállása fenntartja magának a jogot arra, hogy népünk érdekei
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 13:02
Válaszcsapással fenyeget az Iszlám Dzsihád az alagútja felrobbantásáért és megölt harcosaiért
"Ez az alagút része elrettentő politikánknak a palesztin nép védelmében" - jelentette ki az Iszlám Dzsihád szóvivője, Daud Siháb. "Minden lehetőséget megvizsgálunk annak érdekében, hogy ne veszítsük el az agresszió megválaszolásának lehetőségét" - tette hozzá.

Az Iszlám Dzsihád válaszcsapással fenyeget, és a következő órákban, valószínűleg az éjszaka folyamán derül ki, hogy beéri-e néhány válaszrakéta útnak indításával a 2014 nyarán végrehajtott Erős szikla hadművelet óta Izrael és a Gázai övezet iszlamista erői között kialakult feszült helyzetben.

A hétfő délután felrobbantott támadó alagút az Iszlám Dzsihád radikális iszlamista csoporthoz tartozott, és a detonáció megölt több katonai vezetőt, köztük Arafat Abu Mursidot, a csoport gázai központi részeinek katonai parancsnokát és helyettesét, valamint a Hamász egyik kommandós egységének a parancsnokát.

"Izrael háborút indított ellenünk" - állította az Iszlám Dzsihád szóvivője a történtek után, de a tévé szerint a Hamász vezetői
velemenyezd, 2017. október 30. hétfő, 20:44
Izrael válasz-légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben
egyik katonai állását, valamint Rafiahtól keletre, délre összpontosították a támadásokat. Röviddel később egy Rafiahtól északra lévő betonüzemet lőttek.

Korábban, ugyancsak hétfőn a Gázai övezetből kilőtt egyik rakéta Dél-Izraelben lakatlan területen csapódott be, nem okozott sem sebesülést, sem anyagi kárt. Egyik palesztin szervezet sem vállalta magára a támadást, de Izrael a Hamászt tette felelőssé az általa ellenőrzött területről kezdett támadásokért.

Fazi Barhum, a Hamász szóvivője a válaszcsapások után közölte, hogy szervezete nem fogja tűrni "az ellenálló erők elleni folytonos agressziót", és Izraelt teszi felelőssé az erőszak terjedéséért, ha továbbra is célba veszi az "ellenálló posztokat".

Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter kijelentette, hogy noha Izraelnek nem áll szándékában katonai műveletet végrehajtani Gázában, nem foga tűrni a rakétatámadásokat. "Azt javaslom, hogy a Hamász vállalja a felelősséget, és nyugodjon meg"- mondta Liberman.

Ebben a hónapban már negyedszer
velemenyezd, 2017. február 27. hétfő, 17:43
Amerikai előválasztás - Bernie Sanders bírálta az izraeli kormány palesztinokkal kapcsolatos politikáját
voltak pontosak. Bernie Sanders kifejtette, hogy Izraelnek joga van szabadságban, függetlenségben és biztonságban élni, úgy, hogy nincs kitéve terrortámadásoknak, s ezt a jogát ő mindig is erőteljesen védelmezi majd. Majd hozzátette: "de ha nem bánunk a palesztinokkal méltósággal és tiszteletteljesen, akkor soha nem sikerül békességet teremtenünk ebben a térségben".

A 2014-es gázai konfliktus Izrael válasza volt arra, hogy Gázából rakétákat lőttek ki dél-izraeli területek felé. Az izraeli válaszcsapásban több mint 2100 palesztint öltek meg, s a CNN szerint máig nem világos, hányan voltak köztük a civilek. Az ENSZ becslése szerint az áldozatok több mint hetven százaléka civil lakos volt.

Az interjúban Sanders azt is hangsúlyozta, hogy ő "kiegyensúlyozottabban" ítéli meg az Izraellel és Palesztinával kapcsolatos híreket, mint a legtöbb amerikai politikus. "Akár zsidó az ember, akár nem, én szeretném remélni, hogy ebben az országban minden egyes ember látni akarja a végtelen háború nyomorúságának
velemenyezd, 2016. április 11. hétfő, 07:21
Évértékelő - Még távolabb került tavaly a palesztin-izraeli viszály rendezése
A kapcsolatok elmérgesedését jelzi, hogy tavaly januárban a Palesztin Hatóság benyújtotta az ENSZ-ben csatlakozási kérelmét a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbírósághoz, mert felvétele révén jogot kaphat arra, hogy háborús bűnök vádjával eljárást kezdeményezzen Izrael ellen.

Izrael válaszul felfüggesztette a Palesztin Hatóságnak járó, Izrael által begyűjtött vám- és adóbevételek folyósítását.

A múlt év első három hónapja Izraelben a választási kampány jegyében telt. Január közepétől az ellenzéki szociáldemokrata-centrista Munkapártot és Cipi Livni Tnua(Mozgalom) pártját ötvöző, Cionista tábor nevű új választási lista hol fej-fej melletti szoros eredményekkel behozta, hol megelőzte a jobbközép kormányzó Likud pártot a közvélemény-kutatási adatok szerint. A márciusi parlamenti választáson összesen huszonhat párt indult - köztük Kalóz és Zöld levél nevű politikai szervezetek -, de végül csak tíz tömörülés jutott be a kneszetbe. A voksoláson az előzetes közvélemény-kutatási adatokra rácáfolva
velemenyezd, 2016. január 02. szombat, 07:05
Hadgyakorlat, ellencsapás és szalafista rakétatámadás zajlik a Gázai övezet határvidékén
A hadsereg közleménye szerint hétfő este tízig tart a manőver, amelyet korábban, még az utóbbi napok kiújult gázai rakétatámadásai előtt határoztak el annak érdekében, hogy a katonai erők felkészüljenek egy esetleges Izrael elleni Gázai akcióra.

A teljes készültségre valóban szükség lehet, ugyanis az utóbbi napokban már harmadik alkalommal támadták rakétákkal izraeli területeket. Ezt torolta meg az izraeli hadsereg a Hamász észak-gázai katonai célpontjaira, kiképzőhelyeire mért válaszcsapásokkal.

Móse Jaalón védelmi miniszter elrendelte az Izraelbe érkező személyforgalmat fogadó Erez melletti, és az övezet déli sarkánál lévő Kerem Salom nevű áruforgalmi átkelőhely lezárását. A zárlatot további intézkedésig csakis humanitárius ügyekben oldják fel.

A szombat esti, az izraeli Askelon nevű városra irányzott, de lakatlan területen földet ért rakétáért - akárcsak a szerdai támadásért -egy "Omer Hadid Bét al-Kudsz Sejk Osztaga" nevű gázai szalafista csoport vállalta a felelősséget - értesült a
velemenyezd, 2015. június 07. vasárnap, 11:31
1/2
Képek, videók
salome.png
chillik
2017. október 22. vasárnap, 16:20
salome 005.png
chillik
2017. október 22. vasárnap, 16:19
salome 004.png
chillik
2017. október 22. vasárnap, 16:18
salome 003.png
chillik
2017. október 22. vasárnap, 16:18
salome 002.png
chillik
2017. október 22. vasárnap, 16:17
salome
chillik
2015. szeptember 12. szombat, 16:35
Salome.jpg
chillik
2015. augusztus 22. szombat, 22:25
Megszülettek Salome könyk
margoboszi
2015. július 22. szerda, 14:41
A hétfői munkakedvem
sanci81
2017. augusztus 17. csütörtök, 17:52
A hétfői munkakedv
sanci81
2016. március 17. csütörtök, 16:34
Csodás hétföi napot kíván
etelka6363
2015. augusztus 18. kedd, 17:04
hétfői rózsa.gif
agica2004
2014. szeptember 20. szombat, 17:44
Hétfői jókívánság - Frank
anci-ani
2014. június 23. hétfő, 11:21
Hétfői üdvözlet.jpg
anci-ani
2014. június 23. hétfő, 11:21
Hétfői menü.jpg
basikele
2012. december 17. hétfő, 23:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.