Belépés
2019. február 16. szombat | 7. hét | 47. nap | 13:15 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Beni Ganc volt izraeli vezérkari főnök népszerűségben behozta Netanjahut a legújabb felmérések szerint
Az Izrael Ereje (Hoszen LeIszrael) nevű, új párt élén álló Beni Ganc tíz év óta az első olyan politikus, akinek támogatottsága beérte Netanjahuét.

Ganc kedd este tartotta meg komoly érdeklődéssel várt programadó beszédét, amely után tovább növekedett a támogatottsága a televíziók megrendelésére készített közvélemény-kutatások szerint.

Az egyik felmérés szerint a megkérdezettek ugyanolyan hányada - 42 százaléka - gondolja úgy, hogy az ország vezetésére Ganc a legalkalmasabb, mint amennyien Netanjahut választanák, és a többi kutatás eredménye is csak minimális előnyt mért a kormányfőnek.

Ganc pártját a múlt heti adatok még csak tizenöt mandátum megszerzésére mutatták esélyesnek a százhúsz tagú kneszetben, míg a Netanjahu vezette Likudot harmincéra, de a legfrissebb adatok szerint a két párt közötti különbség egy számjegyűre csökkent.

Ráadásul a szakemberek szerint várhatóan négy mandátumot veszít a Likud, ha Aviháj Mandelblitt főügyész a meghallgatások függvényében még a választások
velemenyezd, 2019. január 31. csütörtök, 08:20
Eurovíziós Dalfesztivál - A magyar versenyző az első elődöntőben lép fel Tel-Avivban
Az idei Eurovíziós Dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik meg Tel-Avivban, miután a tavalyi kijevi döntőt Netta Barzilai izraeli énekesnő nyerte Toy című dalával.

A hétfői tel-avivi ceremónián kisorsolták, hogy a versenyre benevezett 42 ország fellépői közül kik mutathatják be produkciójukat az első és kik a második elődöntőben. A szabályok alapján az előző évi nyertes, Izrael, valamint a fesztivál öt alapító országa, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Spanyolország és Olaszország automatikusan a döntőbe kerül.

A sorsolás szerint a magyar versenydal az első elődöntőben, május 14-én hangzik el a szlovén, az észt, a görög, a San Marinó-i, a szerb, a fehérorosz, a cseh, a montenegrói, a ciprusi, a finn, a lengyel, a portugál, az izlandi, a grúz, az ausztrál, a belga és az ukrán mellett.

A második, május 16-i elődöntőben az albán, az örmény, az azeri, a lett, a moldovai, a svéd, a svájci, az ír, az osztrák, a román, a dán, a macedón, a norvég, az orosz, a holland, a horvát,
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 09:31
Netanjahu védelmébe vette a Sin Bet belbiztonsági szervezetet a szélsőséges telepesek támadásaival szemben
engedjék szabadon az elfogott telepes fiatalokat.

A Sin Bet a múlt héten hosszú nyomozás után tartóztatta le az öt tizenévest, akik a vádak szerint tavaly október 12-én, péntek este kövekkel dobáltak meg Ciszjordániában egy palesztin rendszámú autót, amelyben fejbe találtak és megöltek egy nyolcgyermekes, állapotos palesztin nőt.

A biztonsági szerveket az elmúlt évben egyre hevesebb támadások érték a politikai vezetők, köztük a miniszterelnök részéről. A kormányfő hétfő este is hevesen bírálta televíziós beszédében az ellene folytatott nyomozást. Netanjahu "drámai bejelentést" ígért a helyi tévéhíradók fő műsoridejére, de nem engedte meg újságírók jelenlétét és kérdéseket.

Beszédében az igazságszolgáltatási rendszert bírálta az ellene folytatott korrupciós nyomozások ügyében. Legfőbb panasza szerint, noha kétszer is kérte, nem engedték meg szembesítését az ellene felsorakoztatott koronatanúkkal.

Netanjahunak az ártatlanságát bizonygató tévés nyilatkozatát élő adásban közvetítették az
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 17:32
Mága Zoltán XI. Budapesti Újévi Koncert – Ünnepi gálae
magyarságának ajánlott exkluzív, grandiózus gálaestjén ismét teltházas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. A Budapesti Újévi Koncert gáladíját a kétszeres Kossuth-díjas Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművész, Törőcsik Mari és korunk első számú világhírű hegedűművésze: Shlomo Mintz nyerte el!

A tavalyi, nagysikerű X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncert sztárvendége a tizenhatszoros Grammy-díjas művész, David Foster volt és a show-ról az Egyesült Államok legnagyobb közszolgálati televízió-csatornája, a PBS önálló műsort készített 120 milliós nézőközönségének is.
A Prima Primissima-díjas hegedűművész gálaestjét ezúttal ,,Ami magyar, az magyar!" mottóval rendezte meg, hogy a 2019-es évet köszöntve egy olyan koncerttel örvendeztesse meg közönségét, amely a fellépők és a repertoár tekintetében a magyarságunkat képviseli.
A gálakoncert házigazdája köszöntve az új évet és a 13 ezer fős közönséget, amelynek soraiban közjogi méltóságok, miniszterek,
maroka, 2019. január 04. péntek, 12:03
Tarlós: Budapesten nincs igazi bázisa az antiszemitizmusnak
fizikailag van biztonságban, hanem spirituálisan is megélheti az identitását". Ez a harminc év pedig "felelősséggel is felruház" - mondta.

Megjegyezte ugyanakkor, még mindig vannak olyan zsidó gyerekek Budapesten, akik nem tudják, mi az a hanuka. Hangsúlyozta: a hanuka ünnep neve nevelést, oktatást jelent. A zsidó bölcsek tudták, hogy bármilyen identitás, a hagyomány megtartásának egyetlen záloga az oktatás, a nevelés, a tudás továbbadása a következő nemzedéknek.

A vezető rabbi szólt a CNN televízió hét európai országban és az Amerikai Egyesült Államokban végzett, az antiszemitizmus erősödését feltáró közvélemény-kutatásáról is. A saját kutatásaikkal egybevágónak és szomorúnak nevezte az eredményt, amely szerint az emberek 30-40 százalékának vannak antiszemita gondolatai. Megjegyezte: a felmérés alapján Magyarország egy dologgal "tűnik ki" a többi ország közül: a zsidó közösségről szóló ismeretek hiányával.

Kiemelte: a tudatlanságot megtestesítő sötétség ellen csakis fénnyel lehet küzdeni.
velemenyezd, 2018. december 02. vasárnap, 20:32
Eurovíziós Dalfesztivál - Jövőre 42 ország versenyez Tel-Avivban
helyet kap az EBU öt nagy országa, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és az Egyesült Királyság, valamint a házigazda Izrael - olvasható a Eurovision.tv-n.

Az izraeli közszolgálati média, a KAN vezérigazgatója, Eldad Koblenz kiemelte: minden résztvevőt örömmel látnak vendégül egy izgalmas és emlékezetes dalversenyre, amelyet világszerte százmilliók kísérnek figyelemmel.

A 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon eggyel kevesebb induló lesz, mint idén volt, miután a Bolgár Nemzeti Televízió pénzügyi okokra hivatkozva októberben visszalépett. A versenyen Hollandia és Svájc jövőre hatvanadik alkalommal vesz részt, Görögország számára a negyvenedik, Horvátországnak, Észtországnak és Szlovéniának a huszonötödik, Lettországnak és Litvániának a huszadik, San Marinónak a tizedik verseny következik.

A rekordinduló Németország, amely a hatvanharmadik versenyére készül. Magyarország először 1994-ben vett részt a versenyen, 1999 és 2004 között nem volt magyar induló, 2005-ben ismét volt, egy
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 13:41
Viszonylagos nyugalomban zajlott a pénteki tüntetés a Gázai övezet határánál az izraeli televízió szerint
A tévé beszámolója szerint mintegy kilencven palesztin sebesült meg, főként a tömegoszlató könnygáz belélegzése következtében, de az utóbbi hetek pénteki demonstrációival szemben nincsenek halálos sérülések.

A szakértők szerint azért csökkent az erőszak a határ mentén, mert a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet felszólította híveit, hogy ne menjenek a határkerítéshez és ne dobálják kövekkel és házilagos robbanószerkezetekkel a túloldalon állomásozó izraeli katonákat, s kerüljék az összetűzéseket.

Előzőleg az izraeli hadsereg a szerdai rakétatámadások után tankokat sorakoztatott fel a határ mentén, és bejelentette, hogy készen áll az erőszak további eszkalálódásra, és nagy erőkkel fog visszavágni a támadásokra.

Iszmáil Haníje, a Hamász politikai vezetője csütörtökön az övezetben találkozott a közvetíteni érkezett egyiptomi delegációval, mellyel a The Times of Israel című angol nyelvű honlap értesülése szerint elsősorban a Hamász és a Ciszjordániát vezető,
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:36
Kreml: előkészületben van Kim Dzsong Un oroszországi látogatása
Kim készülő vizitjének előjele lehet. A gép nem menetrend szerinti járat volt, és ugyanez a repülő szállította az észak-koreai vezető limuzinját Szingapúrba, ahol Kim Donald Trump amerikai elnökkel találkozott.

A Yonhap emellett felhívta a figyelmet, hogy Moszkvában tárgyal Coj Szon Hi észak-koreai külügyminiszter-helyettes - akivel az orosz diplomáciai tárca hétfői közleménye szerint sikerült megállapodni a koordináció megerősítéséről a regionális biztonság kérdésében -, és hogy az észak-koreai televízióban bemutattak egy dokumentumfilmet, amely az előző phenjani vezető, Kim Dzsong Il 2002-es, az orosz Távol-Keleten tett látogatásáról készült.

Valenytina Matvijenko, az orosz parlament felsőházának elnöke kijelentette, hogy Kim Dzsong Un még idén felkeresheti Oroszországot, miután szeptember 10-én a legmagasabb szinten fogadták őt az észak-koreai fővárosban.

Peszkov szerint Putyin újra találkozhat Trumppal az elkövetkező hónapok jelentős nemzetközi eseményein, de erre még nem történtek
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 14:52
A vádhatóság szerint nem követett el hazaárulást Viorica Dancila román kormányfő
államtitoksértéssel, az államfő jogkörének elbitorlásával vádolta a kormánypárti politikusokat, amiért a Dancila-kabinet az államfő tudta nélkül memorandumot fogadott el Románia izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetéséről, és a titkos dokumentumról a nyilvánosság előtt beszéltek.

A Romániában megszokott belpolitikai sárdobálás április közepén hozta diplomáciai szempontból kínos helyzetbe az országot, amikor Dragnea - a miniszterelnök izraeli látogatása előtt két nappal, Dancilát is megelőzve - egy televíziós műsorban eldöntött tényként beszélt arról, hogy Bukarest is követi az Egyesült Államok példáját, és Jeruzsálembe költözteti izraeli nagykövetségét. Utóbb ezt Dancila is megerősítette, de hozzátette: az erről elfogadott memorandum titkos, nem közölhet részleteket róla.

Az ország külpolitikájának kialakításában alkotmányos jogkörökkel rendelkező államfő elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy ilyen kényes kérdésben nem konzultáltak vele, magát a döntést elhamarkodottnak és a nemzetközi jog
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 19:53
A tűzszünet ellenére ismét zavargások voltak a Gázai övezet határánál
hadsereg ágyútüzet nyitott a Gázai övezetet uraló, radikális iszlamista Hamász szervezet két katonai állására északon, illetve a déli részeken, válaszul a katonák felé dobott kézigránátokra.

A mintegy kilencezer palesztin tüntető ismét öt ponton vonult az izraeli határhoz, ahol Molotov-koktélokat és köveket dobáltak a határ túloldalán állomásozó izraeli katonák felé, gumiabroncsokat égettek, és megpróbáltak áttörni a határkerítésen, amit a katonák megakadályoztak.

Az izraeli tízes kereskedelmi televízió péntek esti híradója szerint tavasz óta immáron ötödször született egyiptomi közvetítéssel fegyverszünet, de ezeket a megállapodásokat az egyiptomiak csak a Hamász vezetőivel hozzák létre, s Izrael nem részese azoknak, noha vállalja, hogy ha a palesztinok felhagynak a harcokkal, akkor szintén beszünteti a tüzet.

A tévé arab szakértője szerint a "tűzszünet" kifejezés helyett inkább a "visszavonulás" szót kell használni ezekre az egyezményekre eredeti arab megnevezésük alapján, mert a
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 19:58
Többen megsebesültek izraeli légicsapásokban Gázában
A palesztin forrás szerint a támadás pillanatában senki sem tartózkodott az épületben. Az el-Majádín pánarab televíziós csatorna tájékoztatása szerint a sebesültek a központtal szomszédos házak lakói és járókelők.

Az izraeli tízes tévécsatorna híradása szerint a célba vett ötemeletes torony a Hamász állításával ellentétben nem kulturális központ, hanem a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet belbiztonsági szervezetének az épülete volt.

A tévé katonai szakértői szerint két lépcsőben támadta az izraeli hadsereg: első lépésben egy csekély erejű rakétát lőtt rá, hogy figyelmeztesse az ott tartózkodókat a várható légicsapásra, majd néhány perc múlvamintegy tíz nagy erejű lövedéket lőttek az épületre. A Hamász vezetői az izraeli célzott kivégzésektől tartva illegalitásba vonultak, ezért is lehetett üres a megsemmisített épület.

Az izraeli szakértők szerint az efféle Hamász-központok lerombolásával a hadvezetés ott folytatja, ahol az ötven napig tartó 2014-es Erős szikla
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 10:15
Szíria - Lavrentyjev: Hátravonták az iráni alakulatokat a Golántól egy orosz-izraeli megállapodás alapján
Lavrentyjev szavai szerint az iráni alakulatok kivonására Oroszország garanciát vállalt.

"Az iráni erőket valóban kivonták ebből a körzetből, hogy ne idegesítsék az izraeli vezetést, amely az utóbbi időben egyre gyakrabban folyamodott ahhoz, hogy csapásokat mérjen a körzetben tartózkodó irániak különböző létesítményeire" - mondta Lavrentyjev az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva. "Az Irán-barát erőket a mi közreműködésünkkel vonták ki a térségből 85 kilométeres távolságba..." - jegyezte meg Lavrentyjev.

"Az egyebek közt Izraellel is egyeztetett tervünk értelmében ebben a(z Izraelt Szíriától elválasztó) demilitarizált övezetben teljes egészében helyre kell állítsa tevékenységét az ENSZ csapatszétválasztó missziója, az úgynevezett UNDOF" - mondta az orosz elnöki megbízott a Golán-fennsík keleti szélén húzódó övezetről.

Izrael az 1967-es hatnapos háborúban foglalta el a Golán-fennsíkot. Az ottani demilitarizált övezetet pedig az 1973-as arab-izraeli háborút követően hozták
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 07:04
1/23
Képek, videók
Frédi És Béni
irmus
2017. május 15. hétfő, 17:45
Frédi-Béni torta.jpg
pacsakute
2016. április 07. csütörtök, 00:10
Tube Benice L83.png
zskadi
2016. február 09. kedd, 17:41
BeniceL150Plant.png
zskadi
2016. január 22. péntek, 21:06
99. Béni Edus.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:48
130. Béni Edus.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:38
146. Béni Edus.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:33
319. Béni Edus.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 21:57
365. Béni Edus.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 21:42
béni péter.jpg
jozsuzsa
2015. július 07. kedd, 10:24
Benice_L150_Plant.png
cady89
2015. április 02. csütörtök, 05:08
Dobogón Beni, Ádám, Zsomb
berza1
2015. február 24. kedd, 20:55
népszerűség.jpg
dnemethk
2016. december 28. szerda, 14:17
népszerűség
tvally
2006. november 19. vasárnap, 16:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.