Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 14:20 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tarlós: Budapesten nincs igazi bázisa az antiszemitizmusnak
fizikailag van biztonságban, hanem spirituálisan is megélheti az identitását". Ez a harminc év pedig "felelősséggel is felruház" - mondta.

Megjegyezte ugyanakkor, még mindig vannak olyan zsidó gyerekek Budapesten, akik nem tudják, mi az a hanuka. Hangsúlyozta: a hanuka ünnep neve nevelést, oktatást jelent. A zsidó bölcsek tudták, hogy bármilyen identitás, a hagyomány megtartásának egyetlen záloga az oktatás, a nevelés, a tudás továbbadása a következő nemzedéknek.

A vezető rabbi szólt a CNN televízió hét európai országban és az Amerikai Egyesült Államokban végzett, az antiszemitizmus erősödését feltáró közvélemény-kutatásáról is. A saját kutatásaikkal egybevágónak és szomorúnak nevezte az eredményt, amely szerint az emberek 30-40 százalékának vannak antiszemita gondolatai. Megjegyezte: a felmérés alapján Magyarország egy dologgal "tűnik ki" a többi ország közül: a zsidó közösségről szóló ismeretek hiányával.

Kiemelte: a tudatlanságot megtestesítő sötétség ellen csakis fénnyel lehet küzdeni.
velemenyezd, 2018. december 02. vasárnap, 20:32
Eurovíziós Dalfesztivál - Jövőre 42 ország versenyez Tel-Avivban
helyet kap az EBU öt nagy országa, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és az Egyesült Királyság, valamint a házigazda Izrael - olvasható a Eurovision.tv-n.

Az izraeli közszolgálati média, a KAN vezérigazgatója, Eldad Koblenz kiemelte: minden résztvevőt örömmel látnak vendégül egy izgalmas és emlékezetes dalversenyre, amelyet világszerte százmilliók kísérnek figyelemmel.

A 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon eggyel kevesebb induló lesz, mint idén volt, miután a Bolgár Nemzeti Televízió pénzügyi okokra hivatkozva októberben visszalépett. A versenyen Hollandia és Svájc jövőre hatvanadik alkalommal vesz részt, Görögország számára a negyvenedik, Horvátországnak, Észtországnak és Szlovéniának a huszonötödik, Lettországnak és Litvániának a huszadik, San Marinónak a tizedik verseny következik.

A rekordinduló Németország, amely a hatvanharmadik versenyére készül. Magyarország először 1994-ben vett részt a versenyen, 1999 és 2004 között nem volt magyar induló, 2005-ben ismét volt, egy
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 13:41
Viszonylagos nyugalomban zajlott a pénteki tüntetés a Gázai övezet határánál az izraeli televízió szerint
A tévé beszámolója szerint mintegy kilencven palesztin sebesült meg, főként a tömegoszlató könnygáz belélegzése következtében, de az utóbbi hetek pénteki demonstrációival szemben nincsenek halálos sérülések.

A szakértők szerint azért csökkent az erőszak a határ mentén, mert a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet felszólította híveit, hogy ne menjenek a határkerítéshez és ne dobálják kövekkel és házilagos robbanószerkezetekkel a túloldalon állomásozó izraeli katonákat, s kerüljék az összetűzéseket.

Előzőleg az izraeli hadsereg a szerdai rakétatámadások után tankokat sorakoztatott fel a határ mentén, és bejelentette, hogy készen áll az erőszak további eszkalálódásra, és nagy erőkkel fog visszavágni a támadásokra.

Iszmáil Haníje, a Hamász politikai vezetője csütörtökön az övezetben találkozott a közvetíteni érkezett egyiptomi delegációval, mellyel a The Times of Israel című angol nyelvű honlap értesülése szerint elsősorban a Hamász és a Ciszjordániát vezető,
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:36
Kreml: előkészületben van Kim Dzsong Un oroszországi látogatása
Kim készülő vizitjének előjele lehet. A gép nem menetrend szerinti járat volt, és ugyanez a repülő szállította az észak-koreai vezető limuzinját Szingapúrba, ahol Kim Donald Trump amerikai elnökkel találkozott.

A Yonhap emellett felhívta a figyelmet, hogy Moszkvában tárgyal Coj Szon Hi észak-koreai külügyminiszter-helyettes - akivel az orosz diplomáciai tárca hétfői közleménye szerint sikerült megállapodni a koordináció megerősítéséről a regionális biztonság kérdésében -, és hogy az észak-koreai televízióban bemutattak egy dokumentumfilmet, amely az előző phenjani vezető, Kim Dzsong Il 2002-es, az orosz Távol-Keleten tett látogatásáról készült.

Valenytina Matvijenko, az orosz parlament felsőházának elnöke kijelentette, hogy Kim Dzsong Un még idén felkeresheti Oroszországot, miután szeptember 10-én a legmagasabb szinten fogadták őt az észak-koreai fővárosban.

Peszkov szerint Putyin újra találkozhat Trumppal az elkövetkező hónapok jelentős nemzetközi eseményein, de erre még nem történtek
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 14:52
A vádhatóság szerint nem követett el hazaárulást Viorica Dancila román kormányfő
államtitoksértéssel, az államfő jogkörének elbitorlásával vádolta a kormánypárti politikusokat, amiért a Dancila-kabinet az államfő tudta nélkül memorandumot fogadott el Románia izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetéséről, és a titkos dokumentumról a nyilvánosság előtt beszéltek.

A Romániában megszokott belpolitikai sárdobálás április közepén hozta diplomáciai szempontból kínos helyzetbe az országot, amikor Dragnea - a miniszterelnök izraeli látogatása előtt két nappal, Dancilát is megelőzve - egy televíziós műsorban eldöntött tényként beszélt arról, hogy Bukarest is követi az Egyesült Államok példáját, és Jeruzsálembe költözteti izraeli nagykövetségét. Utóbb ezt Dancila is megerősítette, de hozzátette: az erről elfogadott memorandum titkos, nem közölhet részleteket róla.

Az ország külpolitikájának kialakításában alkotmányos jogkörökkel rendelkező államfő elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy ilyen kényes kérdésben nem konzultáltak vele, magát a döntést elhamarkodottnak és a nemzetközi jog
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 19:53
A tűzszünet ellenére ismét zavargások voltak a Gázai övezet határánál
hadsereg ágyútüzet nyitott a Gázai övezetet uraló, radikális iszlamista Hamász szervezet két katonai állására északon, illetve a déli részeken, válaszul a katonák felé dobott kézigránátokra.

A mintegy kilencezer palesztin tüntető ismét öt ponton vonult az izraeli határhoz, ahol Molotov-koktélokat és köveket dobáltak a határ túloldalán állomásozó izraeli katonák felé, gumiabroncsokat égettek, és megpróbáltak áttörni a határkerítésen, amit a katonák megakadályoztak.

Az izraeli tízes kereskedelmi televízió péntek esti híradója szerint tavasz óta immáron ötödször született egyiptomi közvetítéssel fegyverszünet, de ezeket a megállapodásokat az egyiptomiak csak a Hamász vezetőivel hozzák létre, s Izrael nem részese azoknak, noha vállalja, hogy ha a palesztinok felhagynak a harcokkal, akkor szintén beszünteti a tüzet.

A tévé arab szakértője szerint a "tűzszünet" kifejezés helyett inkább a "visszavonulás" szót kell használni ezekre az egyezményekre eredeti arab megnevezésük alapján, mert a
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 19:58
Többen megsebesültek izraeli légicsapásokban Gázában
A palesztin forrás szerint a támadás pillanatában senki sem tartózkodott az épületben. Az el-Majádín pánarab televíziós csatorna tájékoztatása szerint a sebesültek a központtal szomszédos házak lakói és járókelők.

Az izraeli tízes tévécsatorna híradása szerint a célba vett ötemeletes torony a Hamász állításával ellentétben nem kulturális központ, hanem a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet belbiztonsági szervezetének az épülete volt.

A tévé katonai szakértői szerint két lépcsőben támadta az izraeli hadsereg: első lépésben egy csekély erejű rakétát lőtt rá, hogy figyelmeztesse az ott tartózkodókat a várható légicsapásra, majd néhány perc múlvamintegy tíz nagy erejű lövedéket lőttek az épületre. A Hamász vezetői az izraeli célzott kivégzésektől tartva illegalitásba vonultak, ezért is lehetett üres a megsemmisített épület.

Az izraeli szakértők szerint az efféle Hamász-központok lerombolásával a hadvezetés ott folytatja, ahol az ötven napig tartó 2014-es Erős szikla
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 10:15
Szíria - Lavrentyjev: Hátravonták az iráni alakulatokat a Golántól egy orosz-izraeli megállapodás alapján
Lavrentyjev szavai szerint az iráni alakulatok kivonására Oroszország garanciát vállalt.

"Az iráni erőket valóban kivonták ebből a körzetből, hogy ne idegesítsék az izraeli vezetést, amely az utóbbi időben egyre gyakrabban folyamodott ahhoz, hogy csapásokat mérjen a körzetben tartózkodó irániak különböző létesítményeire" - mondta Lavrentyjev az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva. "Az Irán-barát erőket a mi közreműködésünkkel vonták ki a térségből 85 kilométeres távolságba..." - jegyezte meg Lavrentyjev.

"Az egyebek közt Izraellel is egyeztetett tervünk értelmében ebben a(z Izraelt Szíriától elválasztó) demilitarizált övezetben teljes egészében helyre kell állítsa tevékenységét az ENSZ csapatszétválasztó missziója, az úgynevezett UNDOF" - mondta az orosz elnöki megbízott a Golán-fennsík keleti szélén húzódó övezetről.

Izrael az 1967-es hatnapos háborúban foglalta el a Golán-fennsíkot. Az ottani demilitarizált övezetet pedig az 1973-as arab-izraeli háborút követően hozták
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 07:04
RÖVIDHÍR -Izrael nagyszabású támadást indított a Hamász gázai övezeti létesítményei ellen
A televízió szerint a 2014-es Erős szikla hadművelet óta a legsúlyosabb veszteség érte az izraeli hadsereget a délután ötkor történt támadásban, de a további részletekről egyelőre hírzárlatot rendeltek el.

A palesztin Hamász katonai infrastruktúrája elleni nagyszabású támadást este nyolc után indították meg, előtte rendkívüli tanácskozást tartott Tel-Avivban a hadsereg főhadiszállásán Benjámin Netanjahu miniszterelnök, Avigdor Liberman védelmi miniszter, és Gadi Ejzenkot vezérkari főnök.
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:43
Addig mesélt az evésről, amíg meg nem változtatta a világot
Anthony Bourdain nyers volt, őszinte, nem félt elmondani a véleményét, és beismerni, ha tévedett. 61 éves korában lett öngyilkos.
Egy darabig úgy volt, hogy a lányomat Beirutnak fogják hívni, végülis 2 órával azután fogant, hogy hazaértem onnan
- így emlékezett vissza a 2006-os libanoni háború kitörésére Anthony Bourdain író, szakács, televíziós. Bourdain és stábja 2006 nyarán éppen Bejrútban forgatott egy részt No Reservations (Fenntartások nélkül) című kajálós-utazgatós tévéműsorához, amikor a Hezbollah nevű terrorszervezet tagjai egy rajtaütésben megöltek három izraeli katonát és elraboltak két másikat. Háború kezdődött, az izraeliek lebombázták a bejrúti repteret, így Bourdain és stábja kilenc napra a városban rekedt, míg a tengerészgyalogosok ki nem mentették őket egy csomó másik amerikai állampolgárral együtt. A kilenc nap alatt forgatott anyagokból lett a műsor 2. évadának utolsó része,
bordat, 2018. június 11. hétfő, 21:31
Közvélemény-kutatás: az amerikaiakat megosztja Donald Trump Izrael-politikája
Az izraeli amerikai nagykövetség Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetésének napján nyilvánosságra hozott felmérés szerint a megkérdezettek 41 százaléka egyetért az elnök izraeli politikájával, míg 43 százalékuk elutasítja.

A televízió megvizsgáltatta a megkérdezettek politikai elköteleződését is. Kiderült, hogy a Donald Trumppal egyetértők többsége republikánus, az elégedetlenek pedig főleg a demokrata párti szavazók táborát gyarapítják.

Az Egyesült Államokban meglehetősen befolyásos, mintegy 50 millió lelket számláló evangéliumi keresztények közösségének 64 százaléka rendkívül pozitívan ítéli meg az elnök tevékenységét, ami hitbéli meggyőződéssel is magyarázható, hiszen az evangéliumi keresztények cionista keresztények.

Donald Trump tavaly decemberben jelentette be, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és ennek értelmében az amerikai nagykövetséget is áthelyezi Tel-Avivból Jeruzsálembe. Korábban, már az 1980-as évek eleje óta, Washingtonban többször is
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 16:33
Jeruzsálem státusza - Tovább emelkedett a halálos áldozatok száma Gázánál
palesztinok több mint tíz ponton tüntetnek a Gázai övezetet Izraeltől elválasztó határkerítésnél.

A hadsereg zárt katonai övezetnek nyilvánította a gázai határvidéket, ahol minden tevékenységet engedélyhez kötnek a következő napokban, de a civil lakosság számára nem jelentettek be korlátozásokat.

Az övezetet több mint tíz éve irányító radikális iszlamista Hamász szervezet általános sztrájkot hirdetett, s zárva vannak az üzletek és a kormányhivatalok az övezetben.Az izraeli 10-es televízió szakértője szerint az izraeli hadseregben egyrészt attól a forgatókönyvtől tartanak, hogy a fiatal fegyvertelen gázaiakat maguk előtt tolva a tömegek áttörik a határkerítést, és nyomukban a Hamász fegyveresei behatolnak izraeli területre, másrészt attól, hogy gyors kitöréssel túszul izraeli ejtenek katonákat a határ túloldaláról.

A hétfőn lelőttek között egy három palesztin fegyveresből álló csoport is volt, akik az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint egy robbanószerkezetet próbáltak
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 14:24
1/22
Képek, videók
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
83922_3_hanukah_menora h.j
dandej
2010. január 02. szombat, 12:03
83922_2_hanukah_menora h.j
dandej
2010. január 02. szombat, 12:03
83922_1_hanukah_menora h.j
dandej
2010. január 02. szombat, 12:02
happy hanuka.gif
relisisi
2008. december 29. hétfő, 18:16
hanuka.JPG
relisisi
2008. december 21. vasárnap, 14:48
hanuka.gif
taylorfilep
2006. augusztus 21. hétfő, 06:43
Mikor bölcsek a pártfogói
sanci81
2018. július 05. csütörtök, 18:42
Három királyok-bölcsek
dandej
2017. december 27. szerda, 07:28
Bölcsek köve - kép.jpg
anci-ani
2017. március 03. péntek, 16:37
Napkeleti Bölcsek
sanci81
2017. február 04. szombat, 17:21
Napkeleti bölcsek.jpg
pacsakute
2015. december 16. szerda, 22:40
A napkeleti bölcsek.jpg
chillik
2015. december 03. csütörtök, 05:49
A bölcsek azt tanácsolják
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 13:33
Bölcsek fája.jpg
pacsakute
2015. július 26. vasárnap, 17:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.