Belépés
2019. március 20. szerda | 12. hét | 79. nap | 20:42 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Száz légicsapással válaszolt az izraeli hadsereg a Tel-Avivra lőtt két rakétára
Izrael a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamászt tekinti felelősnek a Tel-Avivra célzott rakétákért, noha a Hamász és az Iszlám Dzsihád is tagadta a támadást.

Az ellentámadás célpontjai között volt a Hamásztengerparti támaszpontja, föld alatti rakétakészítő üzeme és raktára, egyik kiképző központja és gyakorló pályája. A létesítményekben nem tartózkodtak emberek, mert számítottak az izraeli hadsereg válaszcsapására.

A célpontokról az éjjel egykor befejezett, Benjámin Netanjahu miniszterelnök vezetésével tartott rendkívüli értekezleten döntöttek a hadsereg Tel-Aviv-i főhadiszállásán a katonai és polgári vezetők.

A hajnali légicsapások idején a Gázai övezetből rakétákat lőttek a határon fekvő Szderot városra és a környező izraeli településekre, de a Vaskupola védelmi rendszer megsemmisítette azokat.

A rádió politikai elemzői szerint a Hamász azért lőtte a rakétákat Tel-Aviv irányába, mert elégedetlen volt az egyiptomi közvetítéssel zajló tárgyalásokon az izraeli
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 07:20
Két rakétát lőttek ki Tel-Avivra a Gázai övezetből
A tévé szakértői szerint az esti órákban két iráni gyártmányú Fadzsr rakétát indítottak az iszlamista Hamász mozgalom által irányított Gázai övezetből.

Tel-Avivban és környékén megszólaló légvédelmi szirénák hangjára a közel félmilliós izraeli nagyváros lakói védett szobákba vagy más fedezékekbe menekültek, majd két robbanás hallatszott.

A Gázai övezetből származó források, valamint az izraeli hadsereg illetékesei is megerősítették, hogy nem téves riasztás történt, hanem a 2014-es Erős Szikla hadművelet óta először rakétákat lőttek ki Izrael legsűrűbben lakott, központi részére.

Ron Huldai, Tel-Aviv polgármestere közleményben tudatta, hogy a közeli órákban megnyitják a nyilvános óvóhelyeket a városban, hogy a védett betonszobával nem rendelkező, régi épületek lakói oda meneküljenek újabb rakétatámadás esetén.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök rendkívüli biztonsági értekezletet hívott össze a Tel-Aviv-i katonai főhadiszállásra, amely egy órával a két rakéta kilövése után
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 21:42
Molotov-koktélt dobtak egy rendőrségi posztra az al-Aksza mecsetnél, a Templom-hegyen
héten fokozott biztonsági készenlétet rendeltek el Jeruzsálem óvárosában, mert összetűzések törtek ki a rendőrökkel az óváros és egyben a Templomhegy egyik kapujában található mecset megnyitása miatt.

A középkorban befalazott Aranykapu (arabul Bab al-Rahma, vagyis Kegyelem kapuja) egy nagyobb, oszlopos helyiséget rejt, amit a Templomhegy vagy arab nevén a Haram al-Sarif felől lehet csak megközelíteni.

Az izraeli hatóságok szerint a második intifáda idején, 2000 után a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász vezetői ebben a teremben működtették szervezetüket, s ezért 2003-ban bírósági végzéssel lezárták a helyiséget. Jeruzsálem azzal is vádolja a palesztinokat, hogy illegálisan ásatásokat és építkezéseket végeztek a mecsetek terén, s a városi hatóságok ennek folytatását is megpróbálták megakadályozni a terület lezárásával.

Az utóbbi hetekben azonban az iszlám szent helyeket felügyelő jordániai-palesztin muszlim felügyelő bizottság, a Vakf, az izraeli rendőrség tiltakozása ellenére többször
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 15:57
Az Európai Bíróság elutasította a Hamász fellebbezését, marad a vagyonbefagyasztás
A Gázai övezetet uraló iszlamista szervezet azzal fordult a törvényszékhez, hogy töröljék a feketelistáról, amelynek alapján szankciókat rendeltek el ellene.

Szerdán a luxembourgi székhelyű bíróság elutasította a beadványt, a Hamász összes jogi érvével egyetemben.

Mint közölték, ezzel megerősítették a Hamásszal szembeni vagyonbefagyasztás meghosszabbítására vonatkozó, a csoport által megtámadott 2015-ös döntést.

A Hamász 1987-ben alakult azzal a kimondott céllal, hogy felszabadítsa Palesztinát az izraeli megszállás alól, és létrehozza a Gázai övezetet és Ciszjordániát is magában foglaló palesztin államot. A szervezet nem ismeri el Izraelt.

Az Európai Unió feketelistáján 22 szervezet szerepel, például a Fényes Ösvény perui maoista gerillacsoport és a Fülöp-szigeteki kommunista párt.
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 15:02
Hivatalosan benyújtotta lemondását a Palesztin Hatóság kormánya
elnöknek el kell döntenie, elfogadja-e a lemondásukat.

A lépés két nappal az után történt, hogy a Ciszjordániát irányító Palesztin Hatóság kormánypártja, a Fatah párt központi bizottsága új kormány felállítását javasolta.

Az új kormányban a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) különböző frakcióinak a képviselői kapnának helyet, valamint független személyiségek. Az új kabinet fölállításával a lap szerint az a céljuk, hogy nyomást gyakoroljanak a Gázai övezetet uralma alatt tartó radikális iszlamista Hamász szervezetre.

Sami azt is kijelentette, hogy ha Abbász elfogadja lemondásukat, akkor Hamdalláh és a többi miniszter hivatalában marad az új kormány megalakulásáig. Egyelőre nem világos, hogy mikor fog felállni az új kormány, amelynek összeállításán Abbász dolgozik.

A Háárec című újság értesülése szerint az új kormányt nem Hamdalláh vezeti majd, hanem a Fatah párt belső köreihez közelebb álló személy, aki a jövőben majd átveheti a nyolcvanhárom éves Abbász szerepét a Palesztin
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 14:51
Izrael a Hezbollah négy alagútját tárta fel eddig a libanoni határ alatt
"A Libanonból Izrael területére átnyúló alagutat feltárták, az életét veszélyezteti, aki belemegy" - jelentette be közleményében a hadsereg a vájatban elhelyezett robbanó eszközökre utalva.

"A Libanon területéről kiinduló alagutak kiásásáért a libanoni kormányt terheli a felelősség. Az alagutak súlyosan megsértik a második libanoni háború lezárásakor, 2006-ban született 1701. számú ENSZ-határozatot és Izrael szuverenitását"- tette hozzá a katonai szóvivő.

A közel két hete indított Északi Pajzs fedőnevű hadművelet keretében korábban már három "támadóalagutat" fedeztek és számoltak fel az izraeli hadsereg szakemberei.

Gadi Ejzenkot vezérkari főnök szerint hetekig is eltarhat a Libanoni határ mentén a támadó alagutak felkutatására indított akció, amelyhez több olyan technológiai eszközt is felhasználnak, melyeket korábban a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet határmenti alagútjainak megtalálására hoztak létre.
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 12:27
Viszonylagos nyugalomban zajlott a pénteki tüntetés a Gázai övezet határánál az izraeli televízió szerint
A tévé beszámolója szerint mintegy kilencven palesztin sebesült meg, főként a tömegoszlató könnygáz belélegzése következtében, de az utóbbi hetek pénteki demonstrációival szemben nincsenek halálos sérülések.

A szakértők szerint azért csökkent az erőszak a határ mentén, mert a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet felszólította híveit, hogy ne menjenek a határkerítéshez és ne dobálják kövekkel és házilagos robbanószerkezetekkel a túloldalon állomásozó izraeli katonákat, s kerüljék az összetűzéseket.

Előzőleg az izraeli hadsereg a szerdai rakétatámadások után tankokat sorakoztatott fel a határ mentén, és bejelentette, hogy készen áll az erőszak további eszkalálódásra, és nagy erőkkel fog visszavágni a támadásokra.

Iszmáil Haníje, a Hamász politikai vezetője csütörtökön az övezetben találkozott a közvetíteni érkezett egyiptomi delegációval, mellyel a The Times of Israel című angol nyelvű honlap értesülése szerint elsősorban a Hamász és a Ciszjordániát vezető,
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:36
Újabb palesztin alagutat számolt fel Izrael a gázai határnál
Az idézett katonai szóvivő szerint egy kilométer hosszan vezetett a palesztin övezet déli részén, Hán-Júnisztól izraeli földekre a Gázai övezetet uraló, radikális iszlamista Hamász szervezet különlegesen kiépített, árammal ellátott és kommunikációs eszközökkel felszerelt föld alatti folyosója.

Az izraeli biztonságiak számos technológiai és hírszerzési eszközt vetnek be az Izraelbe tartó gázai alagutak felderítése érdekében, mert attól tartanak, hogy segítségükkel meglepetésszerű támadásokat indíthatnak Gázából izraeli civilek és katonák ellen.

Tavaly október óta már tizenöt hasonló járatot számolt fel a hadsereg, és a Gázai övezet izraeli határánál új föld feletti és föld alatti kerítésrendszeren dolgoznak, amely a jövőben elvileg lehetetlenné teszi az illegális behatolást Izraelbe ezeken a szakaszokon.

A katonák szerint hárommillió dollár (mintegy 840 millió forint) értékű cementet és elektromos eszközöket építettek be a csütörtökön megsemmisített alagútba.

Izrael azzal vádolja a
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 14:52
Egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit egy ciszjordániai gyártelepen
található irodába, lelőtte az ott dolgozókat, majd fegyverével együtt elfutott a helyszínről.

A merényletben egy harmincas éveiben járó izraeli férfi és nő vesztette életét, harmadik társukat, egy ötvenes nőt pedig közepesen súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak. A palesztin támadónak a közszolgálati rádió értesülése szerint izraeli munkavállalási engedélye van.

Az izraeli biztonságiak ismerik a palesztin fegyveres személyazonosságát, és üldözőbe vették a merénylőt. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet üdvözölte a terrortámadást. "A Barkan lövései új fejezetet nyitnak a ciszjordániai ellenállásban" - hangoztatták közleményükben.

"Az incidens bebizonyította, hogy sikertelen a Palesztin Hatóság azon kísérlete, hogy normalizálja kapcsolatát a megszállókkal. A palesztin ifjúság konfrontálódni akar"- tették hozzá.

Barkan iparnegyedben mintegy nyolcezren dolgoznak, az alkalmazottak fele palesztin, fele pedig izraeli, akik évtizedek óta békében dolgoztak egymás mellett és
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 11:11
Két palesztin életét vesztette a szokásos pénteki zavargásokban a gázai határnál
alkalommal megpróbáltak áttörni a határkerítésen, amit a túloldalon állomásozó izraeli katonák tömegoszlató fegyverekkel, és a fegyverhasználati szabályok szerint szükség esetén éles lövedékekkel akadályoztak meg.

A palesztinok gumiabroncsokat égettek, hogy a füst megnehezítse a katonák számára a látási viszonyokat, s köveket és robbanószerkezeteket dobáltak az izraeli határőrök felé.

Az izraeli hadsereg a palesztin beszámolók szerint drónok segítéségével a Hamász, az övezetet uraló radikális iszlamista palesztin szervezet katonai állását lőtte.

Az izraeli katonák hónapok óta először lezárták a polgári közlekedés elől az övezethez közel eső területeken az utakat, így készültek az előző hetekhez képest komolyabb zavargásokra.

A tüntetések óta először szólalt meg az Iszlám Dzsihád vezetője, Ziad Nahula is, és a tüntetők elleni fellépés beszüntetésére szólította fel Izraelt.

"Lehetetlen népünk történelmi ellenségével a béke és a kompromisszum"- üzente Mahmúd Abbásznak, a Palesztin
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 20:02
Egymást hibáztatja két izraeli miniszter a gázai zavargások miatt
Naftali Bennet oktatási miniszter gyöngeséggel vádolta Avigdor Liberman védelmi minisztert, aki viszont hisztérikusnak és féltékenynek nevezte bírálóját.

A telepeseket támogató, jobboldali Habájt Hajehudi (Zsidó Otthon) pártot vezető Naftali Bennet azt hangoztatta, hogy a szintén jobboldali Jiszráel Béténu (Izrael a Hazánk) párt élén álló Avigdor Liberman a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamásszal folytatott tűzszüneti megbeszélésektől reméli Izrael déli részének biztonságát. Miközben - fűzte hozzá - a szavazók "kemény kézre" vágynaka terrorral szemben, vagyis nincs helye sem a"túlzott pragmatizmusnak", sem a "felelősségtudatra" való hivatkozásnak.

Bennet szerint a gyöngeség jele, hogy fegyverszüneti tárgyalásokkal próbálnak úrrá lenni a hetente ismétlődő határ menti zavargásokon és a Gázából útnak indított eszközökkel okozott tűzeseteken. "Összeomlottak a Liberman-Hamász tárgyalások. Tovább foyik a terror polgáraink biztonságának a rovására, hála Liberman önmegtartóztató és gyönge
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 12:01
Meghalt egy palesztin a határ menti zavargásokban a Gázai övezetnél
Az erőszakos tüntetéseken ezen a pénteken mintegy tizenötezren vettek részt. A palesztinok számos helyen megpróbáltak áttörni a határkerítésen és kárt tenni a Gázai övezetet Izraeltől elválasztó határt jelző kerítésekben és berendezésekben.

Az izraeli oldalon álló katonák tömegoszlató fegyverek bevetésével próbáltak úrrá lenni a helyzeten, és több esetben tüzet nyitottak a határ védelmében. A sebesülések nagy részét a könnygáz belélegzése okozta, de számos esetben lőtt sebeket is elláttak a palesztin egészségügyiek.

Az izraeli katonák arról számoltak be, hogy a gázaiak ezen a pénteken is gránátokat, robbanószerkezeteket és köveket dobáltak feléjük, valamint gumiabroncsokat égettek a határ mentén. Egy izraeli katona könnyebben megsebesült.

Az izraeli légierő az összecsapások során légitámadást hajtott végre az övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet egyik állása ellen.

Jahíje Szinuár, a Hamász vezetője is ellátogatottaz egyik tüntető csoporthoz, és a tiltakozás
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 20:20
1/18
Képek, videók
Dzsinn-tonic.jpg
kicsoda57
2015. június 28. vasárnap, 23:33
Dzsida J. Ősz
terezia1951
2014. december 22. hétfő, 15:26
Dzsida jjenő-Zúg az őszi
erzsikepuskas
2014. május 17. szombat, 13:15
dzsida j. zúg a.jpg
erzsikepuskas
2014. május 12. hétfő, 15:07
dzsinn3.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 15:33
dzsinn.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 15:33
Dzsian kémek harca hongko
hollyka
2014. március 22. szombat, 20:13
dzsipp.jpg
szicu
2013. március 04. hétfő, 21:52
Emily-Benjamin Netanjahu
dandej
2017. augusztus 01. kedd, 09:36
barbarossa-vörös hadsereg
agica2004
2017. július 24. hétfő, 20:26
KIM hadserege.gif
agica2004
2017. január 29. vasárnap, 10:34
Az én hadseregem 01.jpg
chillik
2016. július 21. csütörtök, 06:51
Az én hadseregem 02.jpg
chillik
2016. július 21. csütörtök, 06:51
vörös hadsereg katonái 19
agica2004
2015. június 22. hétfő, 16:37
vörös hadsereg ünnepe
lacipecsenye
2013. január 08. kedd, 13:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.