Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 04:34 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Online rendezik meg az idei Torinói Nemzetközi Könyvfesztivált
Az olvasók csütörtöktől vasárnapig élő közvetítéseken keresztül találkozhatnak olasz és nemzetközi vendégekkel az esemény honlapján, valamint közösségi (Facebook, Instagram, Twitter) csatornáin.

Az idei rendhagyó fesztivált a szervezők a vírus áldozatainak, azok rokonainak ajánlják, valamint a kórházi dolgozóknak, akik áldozatos munkájukkal számtalan életet mentenek - olvasható az Olasz Kultúrintézet MTI-hez elküldött szerdai közleményében.

A jelenlegi krízishelyzetre reagálva a szervezők a gazdag programkínálaton belül egy extra kiadással is készülnek, olasz és nemzetközi írók, gondolkodók és a könyvkiadók együttműködésével.

Az olasz külügyminisztériumnak, valamint a 82 olasz kulturális és diplomáciai külképviselet hálózatának köszönhetően a fesztivál idei programja széles körben elérhetővé válik az olvasók, az olasz nyelvet tanulók, az olasz kultúra és irodalom kedvelői számára világszerte.

A szervezők a 33. fesztiválnak korábban már a Más életformák címet adták, amellyel a közeli
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:50
Március második felében rendezik a Debreceni Tavaszi Fesztivált
Hangsúlyozta: a többi között a zene, a képzőművészet, az irodalom és a színházművészet értékes programjai közül válogathatnak az érdeklődők. A fesztiválon Debrecenből elszármazott, országos hírű művészek is fellépnek. Példaként említette Szabó Balázst, aki új oldaláról mutatkozik majd be: együttese a debreceni koncerten a Modern Art Orchestrával kiegészülve a dzsessz világába kalandozik. Az alpolgármester a programok közül kiemelte még az Apolló mozi Fellini 100 elnevezésű filmnapjait, amellyel a 100 éve született világhírű olasz rendezőre, Federico Fellinire emlékeznek.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a Debreceni Tavaszi Fesztivál március 22-én tavaszváró családi nappal kezdődik a Kölcsey Központban. A többi között fellép majd az Alma együttes, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozással várják. Hozzátette: a fesztiválon változatos programkínálat összeállítására törekedtek. A Magashegyi Underground szimfonikus koncerttel érkezik a városba,
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 13:32
Ma kezdődik a Margó Fesztivál
A fesztiválon mutatja be legújabb könyvét többek között Bartis Attila, Bödőcs Tibor, Darvasi László, Gárdos Péter, Karafiáth Orsolya, Kiss Judit Ágnes, Kukorelly Endre, Láng Zsolt, Molnár T. Eszter, Nádas Péter, Nyáry Luca, Szántó T. Gábor, Szécsi Noémi és Tóth Edu is.

Számos neves külföldi szerzővel is találkozhatnak az irodalom kedvelői, személyesen lesz jelen a Szólíts a neveden című regényével és az Oscar-díjas filmadaptációjával világszerte ismertté vált André Aciman, Bas Rosenbrand, Jakub Plachy, Elisabeth Asbrink, Afonso Cruz, Sissel-Jo Gazan, Kim Leine és Jón Kalman Stefansson is.

Folytatódik az irodalom- és olvasásnépszerűsítő beszélgetéssorozat, a Margó Extra.

Rendhagyó előadáson mutatja be Krasznahorkai László új regényét Haumann Péter és Miklós Szilveszter. A fesztivál az Ivan & The Parazollal indul, és Lovasi András koncertjével zárul. A Rossz versek című film DVD-kiadásához készült novelláskötetet koncertbe ágyazott felolvasószínházzal mutatják be.

Ötödik alkalommal
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 07:04
CAFe Budapest - A Budapest Ritmoval kezdődött el a fesztivál
eseménysorozatának nevezte a fesztivált. "A kortárs kultúra jelen van az életünkben és végül a kulturális örökségünknek is szerves része lesz, hiszen olyan gondolatokat fogalmaz meg, amelyek a jelen aktualitásának a szépségei vagy éppen sokszor a kihívásai" - hangsúlyozta.

Az összművészeti eseménysorozaton számtalan műfaj képviselteti magát a kortárs zenétől a táncművészeten és az operán át a könnyű- és világzenéig, de nagy szerepet kap a programban a dzsessz, a képzőművészet, a színház és az irodalom is szerte a főváros kulturális intézményeiben és közterein. A programok között mindenki, a legkisebbektől a legidősebbekig, megtalálhatja a számára legszerethetőbb eseményt - mondta.Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja azt hangsúlyozta: munkájuk során évről-évre átélik azt az örömöt, felfedezést, amit Budapest tud nyújtani, hiszen a fesztiválon megjelenő rengetek művész, alkotó, előadó egyfajta eszenciáját nyújtja a
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 21:22
Több mint 40 kiadó mutatja be újdonságait az őszi Margó fesztiválon
A fesztiválon mutatja be legújabb könyvét többek között Babarczy Eszter, Barnás Ferenc, Bartis Attila, Bödőcs Tibor, Darvasi László, Gárdos Péter, Karafiáth Orsolya, Kiss Judit Ágnes, Kukorelly Endre, Láng Zsolt, Molnár T. Eszter, Nádas Péter, Nyáry Luca, Szántó T. Gábor, Szécsi Noémi és Tóth Edu is - olvasható a közlemény.

Számos neves külföldi szerzővel is találkozhatnak az irodalom kedvelői, személyesen lesz jelen a Szólíts a neveden című regényével és az Oscar-díjas filmadaptációjával világszerte ismertté vált André Aciman, Bas Rosenbrand, Jakub Plachy, Elisabeth Asbrink, Afonso Cruz, Sissel-Jo Gazan, Kim Leine és Jón Kalman Stefansson is.

Folytatódik az irodalom- és olvasásnépszerűsítő beszélgetéssorozat, a Margó Extra. Idén Kovalcsik Ildikó (Lilu), Lovasi András, Mautner Zsófi és Vitáris Iván mesél könyv- és olvasmányélményeiről a közönségnek.

Rendhagyó előadáson mutatja be Krasznahorkai László új regényét Haumann Péter és Miklós Szilveszter. A fesztivál az Ivan & The Parazollal
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 11:41
Szeptember 7-én rendezik meg a 11. Pozsonyi Pikniket
Studio művészei lépnek fel. Ezen a színpadon kapott helyet a szlovák népdalénekesek, néptáncművészek és népzenészek műsora, és a legendás újlipótvárosi énektanár, Sík Olga emléke előtt tisztelgő koncert, egykori tanítványok - köztük Pitti Katalin és Domahidy László - közreműködésével.

A Rakpart nagyszínpadon kortárs táncszínházi előadásokkal zárulnak a programok szombat este, a Nemzeti Táncszínház és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház művészeinek fellépésével.

A Fidelio Színpódium programjára az irodalom, a kamaraszínházi előadások, valamint a kortárs és klasszikus zenei műfajok kedvelőit várják. A fellépők között vannak a Rózsavölgyi Szalon, a Vidám Színpad, a Zeneakadémia, a STETL zenekar, a Gólem Színház, a Játékszín, az Átrium, az Ed Is On zenekar, a Staféta együttes, az Önként és Dalolva Társulat művészei, valamint a Mozsár Műhely előadói. A színpad fővédnöke Jordán Tamás színművész, aki egy Radnóti-verssel köszönti a közönséget.

A Radnóti utca és a Rakpart zöldterületén várja a
velemenyezd, 2019. szeptember 01. vasárnap, 16:01
kortárs írók műveit mutatják be Balatonfüreden
Cserép László elmondta, hogy Balatonfüred másodszor csatlakozik a Magyar Írószövetség által kezdeményezett programsorozathoz, a széppróza napjához, amelyet Jókai Mór születésnapján, február 18-án rendeznek.

A hazai kortárs művek mellett Jókai Mórt is közelebbről megismerhetik az irodalom kedvelői. E. Csorba Csilla művészettörténész és Kalla Zsuzsa, a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményi igazgatója bemutatják az Egy ember, akit még eddig nem ismertünk című albumukat szombaton.

A programsorozat első napján, pénteken Száraz Miklós György egyebek mellett Székelyek című művelődéstörténeti kötetéről beszél majd. Irodalmi kávéház várja az érdeklődőket szombaton kora este a Vaszary Galériában. A Lyukasórán Lackfi János és Vörös István költővel, Nyáry Krisztián irodalomtörténésszel, Mátyus Alíz íróval és Kéri Kitty színművésszel találkozhatnak az érdeklődők.

A rendezvénysorozat zárónapján, hétfőn tartják Szilasi László Amíg másokkal voltunk című könyvének bemutatóját. Az esten Ladányi István
velemenyezd, 2019. február 09. szombat, 12:21
A Baltikum és Lengyelország köré épül az idei Európai Hidak fesztivál a Müpában
lép színpadra.

Szintén rendhagyó módon keveri a műfajokat az észt hegedűs-énekes Maarja Nuut és Hendrik Kaljujärv elektronikus zenész: zenéjükben a 20. század első felének észt népzenéje éppolyan fontos forrás, mint napjaink csúcstechnológiája. Izgalmas élménynek ígérkezik a lengyel Warsaw Village Band koncertje, akik az archaikus népi hangszereket könnyedén társítják a dubos elektronikával vagy hiphoppal. A könnyűzene rajongóit a lett Sus Dungo és a litván Golden Parazyth közös koncertje, az irodalom kedvelőit pedig Witold Gombrowicz lengyel író műveire épülő est várja.

A látogatók tárlatot tekinthetnek meg Arvo Pärt komponista életéről, Lettország élő népviseletéről és Litvánia híres dalünnepéről. Egy különleges, 80 egymásra állított videomonitor alkotta installáció azt a történelmi pillanatot mutatja be, amikor a Második Lengyel Köztársaság megalakulásakor a közakarat Ignacy Jan Paderewski világhírű zongoravirtuózt juttatta a miniszterelnöki székbe 1919-ben.

A fesztiválon a Müpa átriumában
velemenyezd, 2018. június 23. szombat, 12:11
Interaktív filmet is vetítenek a Szemrevaló fesztiválon
A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös filmfesztiválja szeptember 21-én a budapesti Művész moziban a világhírű rendező, Fritz Lang életének egy szakaszát bemutató thrillerrel veszi kezdetét. A filmben a német nyelvű kultúra nagy emigránsa, az 1976-ban Amerikában elhunyt alkotó első hangosfilmjét, az M - Egy város keresi a gyilkost című munkáját készül leforgatni. A nézők a történet során nem csak az 1930-as évek Berlinjét ismerhetik meg, de egy izgalmas krimi részesei is lehetnek.A fesztivál keretében a közönség az eredeti M - Egy város keresi a gyilkost című klasszikust is megtekintheti digitálisan felújított minőségben, valamint bemutatnak egy másik filmtörténeti ritkaságot, az ugyancsak Fritz Lang rendezte Liliomot is.

A szervezők hétfői közleménye szerint a filmnapok egyik legnagyobb szenzációja a tavalyi Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon nagydíjat és közönségdíjat nyert Tegnap virágai című romantikus vígjáték lesz, amely a holokauszt
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 18:43
Áprily Lajos költészete áll a 7. kolozsvári Ünnepi Könyvhét fókuszában
várfal mellett haladó Fogoly (jelenlegi nevén Potaisa) utca ad otthont. Amint H. Szabó Gyula, a Romániai Magyar Könyves Céh alelnöke az MTI-nek elmondta, a sétálóutcában állítják fel a könyvhétre bejelentkezett 25 könyvkiadó és könyvterjesztő sátrát és a rendezvény színpadát is, melyen pódiumbeszélgetések, előadások, koncertek követik majd egymást.

A szervezők idén is író-olvasó találkozókkal, színházi előadással, valamint megzenésített verses produkciókkal és gyermekprogramokkal várják a könyv és irodalom kedvelőit. H. Szabó Gyula elmondta: éveken át ragaszkodtak ahhoz, hogy a kolozsvári könyvhetet a magyarországival egy időben tartsák, de kénytelenek voltak belátni, hogy szerencsésebb előrehozni az időpontot. Így elkerülik azt, hogy más kolozsvári rendezvényekkel legyen egy időben a könyvhét és a magyarországi szerzőket és előadókat is inkább el tudják vinni Kolozsvárra.

A főszervező a rendezvények sorából az Áprily Lajos (1887-1967) költészetét vizsgáló pénteki pódiumbeszélgetést és a szombati
velemenyezd, 2017. május 09. kedd, 18:24
Kortárs szerzőket mutat be a Coldwell Kiadó új monográfia-sorozata
kiadóvezető érdekességként említette, hogy Csontos János első nagy irodalmi filmjét Pósa Zoltánról készítette Isten, vagy sátán, harmadik út nincs címmel.

Az 1958-ban a horvátországi Darázson született Kontra Ferenc monográfusa, Huszka Árpád kötetében feltárja a szerző életútjának és életművének kapcsolatait. Kontra Ferenc Szegeden szerzett bölcsészdiplomát, szerkesztő volt többek között az újvidéki Új Symposionban is, prominens személyisége a magyarországi, a szerbiai és a horvátországi magyar irodalomnak. Két verskötettel (Jelenések, Fehér tükrök) tűnt fel az irodalomban.

"Ahogy Pósa Zoltán és Csontos János, Kontra Ferenc is igazi határsértő, versei is, prózái is rendhagyóak és formabontóak. Élet és halál alapkérdései ugyanúgy foglalkoztatják, mint a magyarság mindennapi gondjai" - mondta el Gáspár Ferenc. Hozzátette: Kontra Ferenc első regénye a Drávaszögi keresztek, utolsó a 2014-es Angyalok regénye, amelyben misztikus és groteszk kisprózák állnak össze nagyepikává.

A Coldwell Kiadó
velemenyezd, 2016. november 26. szombat, 11:11
Pécsi Napok - Mintegy harminc program a baranyai megyeszékhelyen
A rendezvénysorozat a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) MTI-nek eljuttatott közleménye szerint gasztronómiai hétvégével kezdődik.

Pécs romániai testvérvárosa, Arad napjának alkalmából kiállítása nyílik Giotto Doichita festőművésznek a Művészetek és Irodalom Házában. A Bóbita Bábszínházban az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a MASZK Egyesület adja elő a Theo Herghelegiu című kortárs drámát.

A fesztivál nemzetközi fellépői között lesz a Mario & The Teachers, valamint Pécsre érkezik az európai blues egyik legkülönlegesebb előadója, az osztrák Ripoff Raskolnikov Band. A Pécsi Napok ideje alatt rendezik meg a Fúvószenekarok XIII. Nemzetközi Fesztiválját is.

A pécsi Dóm téren és a Rózsakertben felállított színpadokon a Kiscsillag, a 30Y, az Intim Torna Illegál, a Besh o droM, Takáts Eszter zenekara, a Bagossy Brothers Company, a Mongoose Limit, a Junkie Jack Flash és a Boja gondoskodik a közönség szórakoztatásáról.

A népzene kedvelőinek a Köztársaság
velemenyezd, 2016. szeptember 02. péntek, 17:08
1/4
Képek, videók
2009-ben könyvfesztiválon
kicsoda57
2010. szeptember 30. csütörtök, 19:55
Könyvfesztiválon_2009- ben
pipatch
2009. július 01. szerda, 17:21
TorinoiJE9zusKrisztus. jpg
sz719eszter
2017. szeptember 16. szombat, 19:08
A torinói lepel lenyomatá
pacsakute
2017. május 05. péntek, 19:51
Jézus torinoi lepel rekon
pacsakute
2016. június 20. hétfő, 23:04
A torinói lepel
sanci81
2016. május 15. vasárnap, 19:03
Fehértó_csütörtöktől_v asá
sztana45
2010. december 01. szerda, 10:09
Lys honlapjáról
rozsa123
2007. december 21. péntek, 18:22
rendhagyó tájkép
szelgyongyi
2013. január 13. vasárnap, 16:02
rendhagyó tojásfám
dnemethk
2012. április 09. hétfő, 18:48
2010.rendhagyo.fizikao ra.
bekefiiskola
2010. február 11. csütörtök, 09:28
2010.rendhagyo.fizikao ra9
bekefiiskola
2010. február 11. csütörtök, 09:28
2010.rendhagyo.fizikao ra8
bekefiiskola
2010. február 11. csütörtök, 09:28
2010.rendhagyo.fizikao ra7
bekefiiskola
2010. február 11. csütörtök, 09:28
2010.rendhagyo.fizikao ra6
bekefiiskola
2010. február 11. csütörtök, 09:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.