Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 18:31 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy iraki domonkos nővér megrendítő tanúságtétele:
Egy iraki domonkos nővér megrendítő tanúságtétele: Számos keresztény úgy érzi, Isten elhagyta őket
,,Hogy mit ismétlek az eltévedt keresztényeknek? Az Úristen nem hagyott el minket. Hinnünk kell őbenne. De azt hiszem, nem kimondani kell, hogy hiszek: ennek a hitnek jelen kell lennie a kezekben, a szívekben, az értelmünkben, hogy dolgozzunk. Isten kezeket, szívet és értelmet adott - hogy vele együtt egy jobb világot építsünk.
A Ninivei-fennsíkon található Karakos városában él Silvia Batras domonkos nővér. Az iraki keresztények helyzetéről: menekülésről, visszatérésről, eltévelyedésről, az újjáépítés reményéről nyilatkozott a Vatican Insider vatikáni hírportál munkatársának
.............
Amikor a Ninivei-fennsíkon elterjedt a hír, hogy jövőre Ferenc pápa Irakba látogathat, kitörő öröm töltötte el az embereket. Meghatott a Szentatya szándéka, hogy közénk jön, hogy kinyilvánítsa közelségét és együttérzését:
maroka, 2019. augusztus 13. kedd, 22:38
A Magyar Katolikus Egyház adományaiból építik újjá az iraki Batnája lerombolt lakóházait
Azt írták: az MKPK 2017 júniusában hirdetett online adománygyűjtést a közel-keleti keresztények megsegítésére. A gyűjtés elsődleges célja az volt, hogy támogassák az otthonaikból elüldözött keresztények hazatérését, lerombolt lakóházaik újjáépítését, a mindennapi élet feltételeinek megteremtését.

Az MKPK a gyűjtés eredményeként 500 ezer amerikai dollárt juttatott el a bagdadi Apostoli Nunciatúrán keresztül a rászorulóknak. Louis Raphael Sako káld katolikus pátriárka tájékoztatása szerintelkezdődött a lerombolt lakóházak felújítása az iraki Batnája városában.

"Az anyagi támogatás nemcsak konkrét segítséget jelent az elüldözött családok számára, hanem a keresztény közösség testvéri szolidaritásának kifejeződése is. Alapja annak a reménynek, hogy Isten a legnehezebb helyzetben élők számára is előkészíti a jövőt és a békét" - fogalmaztak.
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 12:51
Illegális bevándorlás - Szijjártó: növelni kell Jordánia európai uniós támogatását
szabadkereskedelmi megállapodást kell kötnie Jordániával, hogy termékei és szolgáltatásai akadálytalanul eljuthassanak az európai piacra.

Magyarország örül annak, hogy az EU 2030-ig meghosszabbította a Jordániának megítélt kereskedelmi kedvezmények hatályát, de az nem ad okot örömre, hogy nincs teljes szabadkereskedelmi egyezmény Jordánia és az EU között - húzta alá.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Jordánia tisztelet érdemel a keresztény közösségekkel szembeni bánásmód miatt is, mert a keresztényeket a jordániai társadalom szerves részének és nem kisebbségnek tekintik.

"Ha a térség minden országa úgy tekintene a keresztényekre, mint Jordánia, akkor ez a térség biztosan sokkal boldogabb és biztonságosabb hely lenne" - fogalmazott a magyar diplomácia vezetője, felidézve, hogy a magyar kormány 1,3 millió eurót adományozott a jordániai keresztény közösségeknek, hogy képesek legyenek turisztikai beruházásokat végrehajtani, valamint 700 ezer euróval támogatta a templomépítést a Jordán partján, azon
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 14:21
Iraki iskolák újjáépítéséhez kér adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet
Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: 2014 óta segítik a háború után visszatérő családokat, kiemelt figyelmet fordítva az üldözött keresztényekre. 2017 őszén a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) támogatásával, a Hungary Helps program keretében 125 millió forintból lakóházakat és iskolákat újítottak fel, valamint egy 2500 embert ellátó vízhálózat rekonstrukcióját végezték el, valamint tüzelőt, élelmiszert és takarókat is kiosztottak.

A segélyszervezet programjának következő szakaszában többek között a harcokban károkat szenvedett iskolák újjáépítését, felszerelését segítik Irakban - mondta Lehel László. A KKM által támogatott segélyprogram két éve alatt 375 millió forintból öt, az Iszlám Állam térnyerése miatt súlyosan károsodott iskolát újítanak fel a Ninivei-fennsíkon, ahol mintegy ezerháromszáz gyermek tanulhat. Emellett hat, összesen mintegy 26 ezer ember ivóvízellátását biztosító hálózatot és tározót újítanak fel és humanitárius
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 12:11
300 millió keresztényt üldöznek – miközben a Nyugat kö
2018. november 24. szombat 18:20
Üldözött keresztények. A Szükséget Szenvedő Egyház segélyszervezet november 22-én nyilvánosságra hozott jelentése szerint közel 300 millióan vannak világszerte az ultranacionalizmus és fundamentalizmus áldozatai. A Nyugat közömbös.
Rendszerszintű megfélemlítés, az emberi jogok súlyos megsértése, visszaélések és erőszak. Ezeknek a jelenségeknek 300 millió keresztény esik áldozatul világszerte a Szükséget Szenvedő Egyház segélyszervezet vallásszabadságról szóló 14. jelentésének adatai szerint, melyet november 22-én hoztak nyilvánosságra Rómában a Szentszékhez akkreditált olasz nagykövetségen. A tanulmány, amelyet hat nyelven publikáltak, egy időben jelent meg a szervezet 23 székhelyén szerte a világon. Elnyomástól azonban más vallási kisebbségek is szenvednek.
A világban mintegy 300 millió keresztény - hétből egy - él olyan országban, ahol üldöztetést kell elszenvednie, és továbbra is ők az emberi jogi túlkapások, visszaélések és erőszak első számú
maroka, 2018. november 24. szombat, 23:52
Karácsonyig tart a magyar katolikus egyház gyűjtése az üldözött keresztények javára
Veres András elmondta, múlt hét végéig 18 millió forint gyűlt össze az MKPK erre a célra elkülönített bankszámláján.

Megjegyezte, azért nem templomokban gyűjtenek, mert tapasztalataik szerint sokkal több jó szándékú ember van, mint ahányan templomba járnak, ezért utalással lehet adakozni.

Korábban is tartottak hasonló gyűjtést, akkor 126 millió forint gyűlt össze, amivel az iraki keresztény családok otthonának újjáépítését támogatták - fűzte hozzá a püspök.

Veres András a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, az MKPK korábban Irakban egy iskola építésében vett részt közösen a magyar kormánnyal, és a libanoni karitászt is támogatta.

Most ismét Irak felé fordulnak, ahol a háború lassan lecseng, a szomszédos országokba menekült lakosok pedig szeretnének hazatérni, otthonukat azonban megsemmisítették, így ismét azok újjáépítését támogatják az adományokkal - tette hozzá az MKPK elnöke.
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 10:44
Díjat kaptak: Sajgó Szabolcs és Böjte Csaba
Az üldözött keresztények képviseletéért díjazták Sajgó Szabolcsot és Böjte Csabát
2018. szeptember 26. szerda 13:45
Az üldözött keresztények képviseletéért, szenvedéseik bátor és hiteles bemutatásáért szeptember 21-én a Széchenyi Társaság Díjában részesült Hölvényi György európai parlamenti képviselő, Böjte Csaba OFM, Sajgó Szabolcs SJ, Siklósi Beatrix MTVA-főszerkesztő, valamint Marossy Géza operatőr.
....
A ferences és jezsuita szerzetes - Hölvényi György EP-képviselő által szervezett - iraki útjáról Övék a mennyek országa címmel 2017-ben mutatott be riportfilmet a köztévé. Ezt követően még ugyancsak 2017-ben Egyiptomban is járt Böjte Csaba és Sajgó Szabolcs, erről az útról szintén riportfilmet forgatott a köztévé, amely tavaly decemberben volt látható a Duna Televízióban. A szerzetesek és Hölvényi György harmadik közös útja Szíriába vezetett idén áprilisban, erről május 21-én, pünkösdhétfőn
maroka, 2018. szeptember 26. szerda, 21:29
Kitüntették Magyarországot az üldözött keresztények segítéséért Washingtonban
A csütörtökön Washingtonban rendezett gálavacsorán Gregg Mitchell, a Nemzetközi Vallásszabadság Kerekasztal nevű ernyőszervezet társelnöke a laudációban kiemelte Orbán Viktor magyar kormányfő bátorságát és a magyar kormány tettrekészségét az üldöztetést szenvedő keresztények megsegítése érdekében. Mitchell hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország volt a világon az első, amelynek kormánya, még 2016-ban, programot indított a közel-keleti keresztények megsegítésére. Példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, leszögezve, hogy több államnak és kormánynak is követnie kellene "a magyar modellt".

A kitüntetést Azbej Tristan, a miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője vette át.

Köszönőbeszédében az államtitkár hangsúlyozta: az a baj, hogy ma már a politikai korrektség jegyében sokan nem is keresztényüldözésről beszélnek, hanem etno-vallási kisebbségek üldözéséről. "Mi kimondjuk, hogy a keresztényeket üldözik, és a keresztény ma a legüldözöttebb vallás a világban"
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 09:12
Azbej Tristan: a USAID hasznosnak tartja a magyar tapasztalatokat az üldözött keresztények megsegítéséről
Az államtitkár, aki kétnapos látogatáson tartózkodik Washingtonban, csütörtökön a USAID vezető tisztségviselőivel, Hal Fergusonnal és Samah Norquisttal tárgyalt. Elmondta: "az amerikai fél mintának tekinti a magyar programot. Úgy tervezik, hogy az Egyesült Államok üldözött keresztényeket segítő programja olyan legyen, mint a magyar program", amely egyébként a világ első ilyen célú kormányzati programja."Már a korábbi, miniszteri szintű találkozókon is elhangzott, hogy a magyar program minta, amelynek lényege: az üldözött keresztényeknek a szülőföldjükön kell konkrét segítséget nyújtani" - fogalmazott Azbej Tristan. Utalt arra, hogy a mostani találkozón az elvek egyeztetése után már konkrétumokról is szó esett.

"Az amerikaiak még csak most kezdik a programot, amelyet Mike Pence alelnök hirdetett meg, nekünk ugyanakkor már 2016 óta vannak helyi és gyakorlati tapasztalataink" - mondta el az államtitkár. Konkrétan arról tájékoztatta amerikai partnereit, hogy a közel-keleti térségben hol
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 21:32
Az államok közül csak a magyar segít
Interjú a maronita pátriárkával.
.......
Budapesti látogatása során Magyarország és a nemzetközi közösség segítségét kérte a kereszténység gyökerét jelentő közel-keleti ősi keresztények fennmaradásához. Őboldogsága Bechara Boutros Rai Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája méltatta hazánk gyakorlatát, mely szerint támogatja a közel-keleti keresztények helyben maradását. A nyugati országoktól azt kérte, hogy álljanak végre a béke pártján és hagyjanak fel a háborús uszításokkal. Többek között erről, és a libanoni keresztények múltjáról jelenéről kérdeztük a maronita egyház vezetőjét.
Őboldogsága, először is köszönöm, hogy fogadott minket ésa sűrű programja ellenére is időt szán ránk. A portálunk neve Stand For Christians. Ez egy újonnan indult honlap, aminek egyik célja, hogy magyar és angol nyelven felvilágosítsa az embereket a közel-keleti keresztények helyzetéről, beleértve
maroka, 2018. augusztus 27. hétfő, 12:41
Szijjártó: Magyarország folytatja a keresztény közösségek támogatását a Közel-Keleten
vett részt - tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta: "mivel Magyarország keresztény ország, amely ráadásul büszke a kereszténységére", a keresztény közösségek megvédésének fontosságáról beszélt az eseményen. Elfogadhatatlan "az a nemzetközi nyilvánosságban fel-felsejlő kontextus, amely értelmében a keresztényellenesség a diszkrimináció utolsó elfogadható formája lenne, mi ezt a lehető leghatározottabban visszautasítjuk" - fogalmazott.

Szijjártó Péter kiemelte: "kiállunk amellett, hogy a keresztényeknek ugyanúgy jár a vallásszabadság és a biztonságos élethez való jog, mint bármely más vallási közösségnek a világon".

Úgy vélte, ugyanakkor látni kell, hogy a terrorszervezetek - elsősorban az Iszlám Állam terrorszervezet - miatt a Közel-Keleten "a keresztény közösségek példátlan üldöztetésnek és szenvedésnek vannak kitéve". Több százezer keresztény családot kényszerítettek az elmúlt években arra, hogy elhagyják az otthonukat, ahol minden más vallási közösség előtt megjelentek és több évszázada
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:28
Gyűjtést indított iraki segélyprogramjának támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet
Az "Adjunk együtt esélyt a visszatérésre, esélyt a maradásra!" szlogenű kampányt a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni hívásonként 250 forinttal, illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet a célra adományozni.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója - aki nemrég tért vissza Irakból - a gyűjtést elindító szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: több mint 3 millió belső menekült már visszatért lakhelyére, azonban lerombolt házak, iskolák és templomok fogadták a visszatérőket. Hozzátette: azt tapasztalták, hogy amennyiben a családok megkapják a segítséget az újrakezdéshez, akkor készek maradni, és újjáépíteni életüket, közösségeiket, azonban ha nem érkezik segítség, a reménytelenség miatt sokan indulhatnak meg Európa felé.

Megjegyezte: ezért a segélyprogramjuk következő szakaszában az újjáépítés mellett a munkahelyteremtésre koncentrálnak, mert munka nélkül a visszatérő családok hosszú távon nem tudnak boldogulni. Lehel László elmondta, arra kérik a történelmi egyházakat,
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 11:51
1/13
Képek, videók
112460216_large_Silvia _Gr
pergerne
2015. február 26. csütörtök, 19:59
Silvia.jpg
agica2004
2013. augusztus 05. hétfő, 11:52
silvianed.jpg
maroka
2013. július 26. péntek, 11:25
Silvia.JPG
talamusz
2012. június 02. szombat, 17:50
Silvia-juan és Gabi-Jen c
giginagyi
2012. január 31. kedd, 10:57
Silvia-Fernando
giginagyi
2012. január 24. kedd, 15:48
silvia.jpg
vicus076
2011. augusztus 16. kedd, 04:39
a_flower_for_silvia_by _di
janna53
2011. július 16. szombat, 09:01
Punto Assisi Silvia nastr
neccakedvenc
2011. április 14. csütörtök, 15:33
SILVIA5.jpg
rita0525
2011. március 27. vasárnap, 11:24
SILVIA4.jpg
rita0525
2011. március 27. vasárnap, 11:24
vatican0203.jpg
maroka
2019. február 03. vasárnap, 21:57
vatican20190101.jpg
maroka
2019. január 02. szerda, 11:30
rozsaszirmok a vaticanba_
maroka
2018. szeptember 01. szombat, 22:10
rozsaszirmok a vaticanba.
maroka
2018. szeptember 01. szombat, 22:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.