Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 07:27 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Azbej Tristan kinevezte a Hungary Helps jószolgálati nagyköveteit
A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára ismertette: a két és fél éve működő Hungary Helps Program keretében Szíriában, Irakban, Libanonban, Jordániában, Nigériában, Kongóban és Etiópiában közel 70 ezer ember megmaradását, illetve hazatérését segítették.

A most kinevezett jószolgálati nagykövetek több éve részt vesznek ebben a munkában, a kormány most az kéri tőlük, hogy képviseljék az üldözött keresztények ügyét a nagyvilágban, "igyekezzenek támogatókat szerezni és olyan partnereket találni, akikkel együtt tudjuk korunknak ezt a legnagyobb és egyben legelhallgatottabb válságát enyhíteni" - fogalmazott Azbej Tristan.

A Hungary Helps-ről szólva elmondta: a program Magyarország nemzetközi segítségnyújtási tevékenységét foglalja össze, a magyar emberek szolidaritásának megvalósulása. Sok szempontból hasonló más nemzetek humanitárius programjaihoz, de vannak magyar sajátosságai is. Az egyik ilyen, hogy kifejezetten az
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 11:42
Lengyelország jelentős amerikai támogatást kap a közel-keleti segítségnyújtáshoz
Wos annak kapcsán nyilatkozott a lengyel közszolgálati rádiónak, hogy a varsói miniszterelnöki hivatalban csütörtökön lengyel-amerikai konferenciát tartanak a humanitárius segítségnyújtásról.

A miniszter felidézte: az USAID és a lengyel partnerek már tavaly aláírtak egy szándéknyilatkozatot, mely alapján most létrejött egy kísérleti projektről szóló egyezmény. A projekt az észak-iraki vallási kisebbségek, különösen a keresztények támogatását célozza, mindenekelőtt egészségügyi programokkal - közölte Wos.

Az USAID nyújtotta támogatások révén a humanitárius segítségnyújtással foglalkozó lengyelországi szervezetek évi mintegy 150 millió dollárt érő forrásokhoz jutnak majd - mondta el Wos. A lengyel-amerikai kezdeményezést áttörésjellegűnek minősítette, minthogy Lengyelországnak ezentúl a közel-keleti országoknak szánt segítségnyújtási források többszöröse áll rendelkezésre.

A miniszter egyúttal aláhúzta: a lengyel stratégia éppen a helyszíni, a migrációs nyomást csökkentő segítségnyújtást
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 12:21
Fischl Vilmos: a közel-keleti pátriárkák hálásak Magyarországnak
Fischl Vilmos evangélikus lelkész - aki részt vett a közel-keleti keresztény egyházi vezetőkkel szervezett keddi konferencián - elmondta: a pátriárkák úgy látják, bár Magyarország nem nagy ország, nagy mértékben segíti a Szíriában és Irakban élő keresztényeket.

Azért fontos ez, a Hungary Helps program keretében nyújtott, támogatás, mert az elmúlt nyolc évben Szíriában felére, Irakban pedig tíz százalékra csökkent a keresztények száma - közölte. Az egyébként is kisebbségben lévő keresztények közül ugyanis sokan elvándorolnak ezekről a területekről.

Hozzátette: a keddi megbeszélésen a pátriárkák egyértelművé tették, hogy a Hungary Helps program nyomán látszik a változás. Szó volt például egy olyan iraki faluról, amelyet korábban 1300 kereszténynek kellett elhagynia, és a Hungary Helps keretében újjáépült településre most ezer ember visszatérhetett.

Fischl Vilmos szólt arról is, hogy a pátriárkák szerint azért nagy arányú az Európába tartó migráció, mert a gazdag arab országok nem
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 09:01
Krónika 7. rész (interpellációk)
Párbeszéd: hogy gondolja a kormány a keresztények védelmét Szíriában?

Burány Sándor (Párbeszéd) arról beszélt, hogy a török hadsereg háborút indított a Szíriában élő kurdok ellen. Utóbbiak szerint etnikai tisztogatás zajlik - mutatott rá.

Beszámolt arról, hogy bár az unió elítélő nyilatkozatot adott ki, azt Magyarország blokkolta. A kormány nyíltan helyesli Törökország háborúját - kifogásolta.

Hogy gondolják így a keresztények védelmét? Miért támogatja a kormány a beavatkozást? - kérdezte.

Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára kijelentette: a kormány semmilyen nemzeti kisebbség ellen folytatott háborút nem támogat, ahogy a keresztény közösségek ellenit sem. Leszögezte: a beavatkozás nem a kurd nép ellen irányul, Ankara kiváló kapcsolatot ápol az iraki kurd vezetéssel.

A hadművelet egy olyan szervezet ellen irányul, amely 1984 óta követ el terrorcselekményeket törökök és kurdok ellen is. Érthetőnek ítélte, ha
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 18:02
Menczer Tamás: a kereszténydemokrata felfogás mást tart értékesnek, mint a liberális
Menczer Tamás beszédében emlékeztetett: a közelmúltban rendezték meg a keresztény újságírók nemzetközi konferenciáját, amelyen a keresztények üldöztetése is téma volt. Ma 245 millió embert üldöznek valamilyen formában azért, mert keresztény - közölte.

Az államtitkár ötmillió forintos adományt adott át az Ökumenikus Segélyszervezetnek a Közel-Keleten élő nehéz sorsú keresztények megsegítésére - ezt az összeget a konferencia szervezése során sikerült megtakarítani - a támogatásból két iraki iskola udvarát újítják fel, valamint felszerelik sporteszközökkel.

Kifejtette: a konferencia során egyértelmű volt, hogy mi a különbség a keresztény és a liberális felfogás, a kereszténydemokrácia és a liberális demokrácia között.

A kereszténydemokrata felfogás mást tart értékesnek, mint a liberális, a kereszténydemokrata megközelítés közösségben: családban, nemzetben gondolkodik, a liberális pedig egyénben. A liberálissal szemben a kereszténydemokrata felfogás értékesnek tartja és támogatja, ha az egyén
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 12:01
Együttműködik a Hungary Helps Ügynökség és az Ökumenikus Segélyszervezet
Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár kiemelte: a kormány stratégiai szövetségesként tekint az Ökumenikus Segélyszervezetre, amellyel két új közös támogatási programot is indítanak.

Az egyik projekt keretében a két szervezet részt vesz a dzsihadista terroristák által feldúlt iraki Szindzsár térségének újjáépítésében, segítve a népirtást elszenvedő jazidi lakosság visszatérését. Emellett támogatják az iraki kurdisztáni Hanke város menekülttáborában élő jazidi kisebbség életkörülményeinek javítását: támogatják egy árvaház felépítését és munkahelyeket hoznak létre a belső menekülteknek.

A mintegy 160 millió forintból megvalósuló fejlesztések mellett további 29 millió forinttal támogatják a jazidi népirtás traumatizált túlélőit segítő iraki keresztény missziót.

A másik, ukrajnai program keretében a polgárháborús válság sújtotta Herszon városban segítik 12 millió forinttal egy családi krízisközpont létrehozását
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 17:21
Egy iraki domonkos nővér megrendítő tanúságtétele:
Egy iraki domonkos nővér megrendítő tanúságtétele: Számos keresztény úgy érzi, Isten elhagyta őket
,,Hogy mit ismétlek az eltévedt keresztényeknek? Az Úristen nem hagyott el minket. Hinnünk kell őbenne. De azt hiszem, nem kimondani kell, hogy hiszek: ennek a hitnek jelen kell lennie a kezekben, a szívekben, az értelmünkben, hogy dolgozzunk. Isten kezeket, szívet és értelmet adott - hogy vele együtt egy jobb világot építsünk.
A Ninivei-fennsíkon található Karakos városában él Silvia Batras domonkos nővér. Az iraki keresztények helyzetéről: menekülésről, visszatérésről, eltévelyedésről, az újjáépítés reményéről nyilatkozott a Vatican Insider vatikáni hírportál munkatársának
.............
Amikor a Ninivei-fennsíkon elterjedt a hír, hogy jövőre Ferenc pápa Irakba látogathat, kitörő öröm töltötte el az embereket. Meghatott a Szentatya szándéka, hogy közénk jön, hogy kinyilvánítsa közelségét és együttérzését:
maroka, 2019. augusztus 13. kedd, 22:38
A Magyar Katolikus Egyház adományaiból építik újjá az iraki Batnája lerombolt lakóházait
Azt írták: az MKPK 2017 júniusában hirdetett online adománygyűjtést a közel-keleti keresztények megsegítésére. A gyűjtés elsődleges célja az volt, hogy támogassák az otthonaikból elüldözött keresztények hazatérését, lerombolt lakóházaik újjáépítését, a mindennapi élet feltételeinek megteremtését.

Az MKPK a gyűjtés eredményeként 500 ezer amerikai dollárt juttatott el a bagdadi Apostoli Nunciatúrán keresztül a rászorulóknak. Louis Raphael Sako káld katolikus pátriárka tájékoztatása szerintelkezdődött a lerombolt lakóházak felújítása az iraki Batnája városában.

"Az anyagi támogatás nemcsak konkrét segítséget jelent az elüldözött családok számára, hanem a keresztény közösség testvéri szolidaritásának kifejeződése is. Alapja annak a reménynek, hogy Isten a legnehezebb helyzetben élők számára is előkészíti a jövőt és a békét" - fogalmaztak.
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 12:51
Illegális bevándorlás - Szijjártó: növelni kell Jordánia európai uniós támogatását
szabadkereskedelmi megállapodást kell kötnie Jordániával, hogy termékei és szolgáltatásai akadálytalanul eljuthassanak az európai piacra.

Magyarország örül annak, hogy az EU 2030-ig meghosszabbította a Jordániának megítélt kereskedelmi kedvezmények hatályát, de az nem ad okot örömre, hogy nincs teljes szabadkereskedelmi egyezmény Jordánia és az EU között - húzta alá.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Jordánia tisztelet érdemel a keresztény közösségekkel szembeni bánásmód miatt is, mert a keresztényeket a jordániai társadalom szerves részének és nem kisebbségnek tekintik.

"Ha a térség minden országa úgy tekintene a keresztényekre, mint Jordánia, akkor ez a térség biztosan sokkal boldogabb és biztonságosabb hely lenne" - fogalmazott a magyar diplomácia vezetője, felidézve, hogy a magyar kormány 1,3 millió eurót adományozott a jordániai keresztény közösségeknek, hogy képesek legyenek turisztikai beruházásokat végrehajtani, valamint 700 ezer euróval támogatta a templomépítést a Jordán partján, azon
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 14:21
Iraki iskolák újjáépítéséhez kér adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet
Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: 2014 óta segítik a háború után visszatérő családokat, kiemelt figyelmet fordítva az üldözött keresztényekre. 2017 őszén a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) támogatásával, a Hungary Helps program keretében 125 millió forintból lakóházakat és iskolákat újítottak fel, valamint egy 2500 embert ellátó vízhálózat rekonstrukcióját végezték el, valamint tüzelőt, élelmiszert és takarókat is kiosztottak.

A segélyszervezet programjának következő szakaszában többek között a harcokban károkat szenvedett iskolák újjáépítését, felszerelését segítik Irakban - mondta Lehel László. A KKM által támogatott segélyprogram két éve alatt 375 millió forintból öt, az Iszlám Állam térnyerése miatt súlyosan károsodott iskolát újítanak fel a Ninivei-fennsíkon, ahol mintegy ezerháromszáz gyermek tanulhat. Emellett hat, összesen mintegy 26 ezer ember ivóvízellátását biztosító hálózatot és tározót újítanak fel és humanitárius
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 12:11
300 millió keresztényt üldöznek – miközben a Nyugat kö
2018. november 24. szombat 18:20
Üldözött keresztények. A Szükséget Szenvedő Egyház segélyszervezet november 22-én nyilvánosságra hozott jelentése szerint közel 300 millióan vannak világszerte az ultranacionalizmus és fundamentalizmus áldozatai. A Nyugat közömbös.
Rendszerszintű megfélemlítés, az emberi jogok súlyos megsértése, visszaélések és erőszak. Ezeknek a jelenségeknek 300 millió keresztény esik áldozatul világszerte a Szükséget Szenvedő Egyház segélyszervezet vallásszabadságról szóló 14. jelentésének adatai szerint, melyet november 22-én hoztak nyilvánosságra Rómában a Szentszékhez akkreditált olasz nagykövetségen. A tanulmány, amelyet hat nyelven publikáltak, egy időben jelent meg a szervezet 23 székhelyén szerte a világon. Elnyomástól azonban más vallási kisebbségek is szenvednek.
A világban mintegy 300 millió keresztény - hétből egy - él olyan országban, ahol üldöztetést kell elszenvednie, és továbbra is ők az emberi jogi túlkapások, visszaélések és erőszak első számú
maroka, 2018. november 24. szombat, 23:52
Karácsonyig tart a magyar katolikus egyház gyűjtése az üldözött keresztények javára
Veres András elmondta, múlt hét végéig 18 millió forint gyűlt össze az MKPK erre a célra elkülönített bankszámláján.

Megjegyezte, azért nem templomokban gyűjtenek, mert tapasztalataik szerint sokkal több jó szándékú ember van, mint ahányan templomba járnak, ezért utalással lehet adakozni.

Korábban is tartottak hasonló gyűjtést, akkor 126 millió forint gyűlt össze, amivel az iraki keresztény családok otthonának újjáépítését támogatták - fűzte hozzá a püspök.

Veres András a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, az MKPK korábban Irakban egy iskola építésében vett részt közösen a magyar kormánnyal, és a libanoni karitászt is támogatta.

Most ismét Irak felé fordulnak, ahol a háború lassan lecseng, a szomszédos országokba menekült lakosok pedig szeretnének hazatérni, otthonukat azonban megsemmisítették, így ismét azok újjáépítését támogatják az adományokkal - tette hozzá az MKPK elnöke.
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 10:44
1/14
Képek, videók
20100603tristanda.jpg
agica2004
2011. június 21. kedd, 13:31
Tristan and Isolde.jpg
skorpiolilike
2011. június 05. vasárnap, 19:53
Tristan and Isolde with t
szabokatalin64
2010. szeptember 23. csütörtök, 05:54
tristan2szerelem4.jpg
margoboszi
2009. október 08. csütörtök, 22:33
tristan2szerelem4.JPG
margoboszi
2009. október 08. csütörtök, 22:24
tristan-index.jpg
orsi1
2009. március 10. kedd, 12:44
tristan800.jpg
konoksag
2008. október 18. szombat, 13:18
Tristan vívni tanul
kimelita
2008. május 23. péntek, 17:54
Tristan
kimelita
2008. május 23. péntek, 17:52
Yvaine és Tristan
kimelita
2008. május 23. péntek, 17:46
Tristan.gif
matyaskiraly
2007. június 12. kedd, 23:10
flag_of_hungary.svg.pn g
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 20:42
Hungary.gif
vorosrozsa66
2018. március 15. csütörtök, 16:56
Hungary-0037_-_Shoes_o n_t
liliana01
2018. január 25. csütörtök, 20:23
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.