Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 08:57 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Allergia elleni olajok
Az elmúlt 50 év során az iparosodott világban tovább folytatódott az allergiás betegségek és rendellenességek előfordulási gyakorisága. Az allergia, a szénanátha kialakulása mögött az áll, hogy az immunrendszer érzékennyé válik és reagál a környezetre. A kezeletlen allergia olyan tüneteket okozhat, mint orrfolyás, viszkető szem, tüsszögés, fejfájás és gyengeségérzet. Egyes embereknél az allergiás tünetek nagyon veszélyesek is lehetnek, hiszen ezek gyulladáshoz és légszomjhoz is vezethetnek. Szerencsére létezik néhány olyan illóolaj, amelyek segítséget nyújthatnak az allergiás tünetek kezelésében és az immunrendszer megerősítésében. Ezek az illóolajok kémiailag segítenek megtámogatni a testet és segítik a túlérzékenység leküzdésében.

A borsmentaolaj megkönnyítheti az allergiás tüneteket, például az asztmát vagy a hörghurutot. Hatékony a váladék eltávolításában és a gyulladás
pacsakute, 2019. január 11. péntek, 12:54
Halál oka: végelgyengülés
Halál oka: végelgyengülés

Jövőre valószínűleg felveszi az "öregkort" (a végelgyengülést) is a hivatalos halálokok közé az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO), mivel az iparosodott világban egyre gyakoribb, hogy a nagyon idős emberek nem betegség vagy szervi bántalom miatt halnak meg - közölte vasárnap a The Washington Post.

Miközben egy évszázaddal ezelőtt 100 ezer emberből a korabeli feltételek között még csak 31-nek adatott meg, hogy megérje a 100. születésnapját, addig a 2006-os születésűek közül 100 ezerből várhatóan már 1737-en éri meg ezt a magas kort.
A halálokokról vezetett statisztika kulcsfontosságú a közegészségügy számára, mert a járványkutatók pontos adatok nélkül csak találgatni tudják, hogy hány halálesetet lehetne megelőzni. Egy 2005-ös felmérés azonban megállapította, hogy ezen a téren súlyos hiányosságok vannak, mert a WHO 115 tagállamából csak 64 jelentette rendszeresen polgárai halálának okát.

A világ szakértői jövőre kezdik el frissíteni a
horvathnemagdi, 2017. augusztus 20. vasárnap, 08:25
Alig gyarapodott az idén a globális vagyon
világ vagyonának 49,6 százalékával rendelkezett, ami a pénzügyi válságig folyamatosan csökkent és 2009-ben 45,4 százaléknál növekedésbe fordult. Jelenleg az egy százalék a vagyon 50,8 százalékát birtokolja. Hasonlóképpen alakult a legfelső öt és tíz százalék vagyonának az aránya is. Mindeközben az egy felnőttre jutó vagyon az ezredforduló óta alig változott a világban, a medián pedig 2010 óta minden évben csökkent.

Az ezredfordulón 12,9 millió dollármilliomos élt a világon, 96 százalékuk az iparosodott országokban. Számuk azóta húsz millióval növekedett és ennek a növekedésnek 13 százalékát, 2,6 milliót a fejlődő térségek adták. A milliomosok 41 százaléka az Egyesült Államokban, 9 százaléka Japánban, 7 százaléka Nagy-Britanniában, 5-5 százaléka pedig Franciaországban, Németországban és Kínában él.

A Credit Suisse előrejelzése szerint a globális vagyon a nominális világgazdasági növekedéssel nagyjából azonos mértékben, évi 5,5 százalékkal, az elkövetkező öt évben összesen 31 százalékkal növekszik
velemenyezd, 2016. november 22. kedd, 15:44
Az oltás biológiai fegyver, vagy az orvostudomány áldása?
(#26) "Nem tudom, mit mondanátok, ha visszamennénk az időben, és nem lenne oltás a különböző gyerekbetegségekre, gyermekbénulásra?"

Jó! Akkor menjünk vissza az időben!

A gyermekbénulás ellen legszívesebben védőoltással védekeznek, holott egész sor történelmi bizonyíték mutat arra, hogy nem vírus, hanem ipari és mezőgazdasági szennyezés okozza.

A 20. század első felében futótűzként terjedt a gyermekbénulás, de csak az iparosodott nyugaton. Azelőtt nagyon kevés megbetegedés volt csak, és szélütésnek hívták.

Mérgező fémekre gyanakodtak, elsősorban az ólomra, az arzénra és a higanyra. Már 1824-ben leírta egy angol tudós, John Cooke, hogy ezek bénulást okozhatnak. 1878-ban Alfred Vulpian erősítette meg ezt a gondolatot, mikor azt tapasztalta, hogy kutyáknak ólmot adagolva a gyermekbénulással megegyező pusztulást ér el a kutyák motoros idegsejtjeiben. 1883-ban az orosz Popov bebizonyította, hogy ugyanez történik arzén esetében.

Ennek ellenére 1870-től széles
jn, 2016. január 07. csütörtök, 19:22
Tudósok megállapították
megértése elvezethet a betegség eredményesebb kezeléséhez, mely csak az Egyesült Királyságban több mint 150 ezer életet követel minden évben.

Michael Zimmermann a Manchesteri Egyetem vendégprofesszora azt mondta: Egy ősi társadalomban a sebészi beavatkozásnak minden esetben nyoma kellett, hogy maradjon, ami bizonyíték volna a rákra.

A rosszindulatú daganatok látszólagos hiánya a múmiákban úgy értelmezhető, hogy ritkaság volt az ókorban, jelezve, hogy a rákot okozó tényezők a modern, iparosodott társadalmakra korlátozódnak.

Nyomon követve a rák gyökereit Zimmermann professzor és kollégája Rosalie David a betegségre való lehetséges utalásokat elemezte a klasszikus irodalomban, és megvizsgálták a leletekben és a mumufikálódott testekben található jeleket.

Több száz egyiptomi múmiából vett szövetminta ellenére, melyeket rehidratáltak és mikroszkóp alá helyeztek, csupán egyetlen rákos eset nyert megerősítést.

Mindez a kísérletek ellenére azt mutatja, hogy a
horvathnemagdi, 2014. június 19. csütörtök, 19:57
Joel Pommerat, a francia színház ünnepelt sztárjának előadásai Párizsban
már teljes összhangban van a szöveg, a színészek mozgására épülő játék, a zene, valamint a fény- és hangtervezés.

Az előadás Csehov Három nővérének továbbgondolása. A négy fal között játszódó jelenetekben egy fegyvergyáros nagypolgári családon belüli viszonyok bomlanak ki a középső nővér szemszögéből, aki híres műsorvezető egy televízióban. De míg a csehovi hősnők abban reménykednek, hogy a munka majd megváltoztatja az emberek életét és magát a világot, Pommerat hősnői abban bíznak, hogy az iparosodott világban az embernek egy nap nem kell többé dolgoznia, s önmagában fog az ember értéket jelenteni, s munka nélkül boldoggá válni. Az alapproblematika azonban Csehovhoz képest nem változik: az utópia eleve kudarcra van ítélve a szereplők ellentmondásossága és cselekvésképtelensége miatt, miután az elveik és mindaz, amiben hinni akarnak, nagyon távol áll a valóságtól, életük középszerűségétől.

A 2006-os Les Marchands (A kereskedők), amelyet idén szintén felújított az Odéon, nagyon konkrét történet a
velemenyezd, 2013. november 25. hétfő, 07:04
Már az ENSZ és a WHO is elismeri, hogy mérgeznek minket
folytán, részben amiatt, hogy a kezükre kerülő szennyeződések nagyobb eséllyel jutnak be a szájukon át a szervezetükbe. "A kemikáliák egyre inkább a modern élet részét képezik, és az egyes nemzetek gazdaságai számára hasznot hajthatnak, azonban nem megfelelő kezelésükkel alapvető fejlődési célok elérését, általánosságban a fejlődés fenntarthatóságát kockáztatjuk" - hangsúlyozza Achim Steiner, az ENSZ környezeti programjának egyik felelőse.

Nyolcszáz gyanús vegyület

Természetesen az iparosodott világban egyre gyakoribbá váló betegségekért nem egyedül a környezeti kemikáliák tehetők felelőssé, ezekért egy sor más faktor, egyebek között az átlagéletkor növekedése és az egészségtelen táplálkozás is okolható. Azonban nehéz az okokat és a következményeket pontosan feltárni addig, amíg óriási hézagok tátonganak tudásunkban. Ezért a tanulmány szerzői cselekvési tervet javasolnak, amelyben az eddigi gyakorlatot, miszerint csak néhány ismertebb EDC-t vizsgáltak részletesen, jóval átfogóbb
fejesnemagdi, 2013. március 10. vasárnap, 11:25
Undorító, de hatásos terápia szénanátha ellen
Undorító, de hatásos terápia szénanátha ellen
2012.04.27. | Ötvenentúl.hu
Már az 1970-es évek óta kísérleteznek a kutatók a szénanátha, az allergia és egyéb immunrendszerrel kapcsolatos betegségek kezelésével oly módon, hogy szándékosan megfertőzik a pácienseket horogféreggel vagy orsóféreggel.

- Az allergiás megbetegedések több százmillió embert érintenek világszerte, különösképpen az iparosodott országok nagyvárosaiban - mondta Dr. Ashley Croft, közegészségügyi szakértő, az új tanulmány egyik szerzője. - A legtöbb jelenleg is használatos gyógyszeres allergiakezelés meglehetősen költséges, veszélyes, ráadásul az esetek többségében teljes mértékben hatástalan.

Croft elmélete szerint a féregterápia következtében a belekben megtelepedő férgek és giliszták hatására a gazdatest immunrendszere megerősödik, így kevésbé lesz érzékeny a gyakran előforduló allergénekkel szemben - adta hírül a MediPress.

- A huszadik század folyamán számtalan
horvathnemagdi, 2012. április 29. vasárnap, 15:37
EBRD: gyengíti a demokrácia kelet-európai támogatottságát a válság
A Jelentés az átalakulásról (Transition Report 2011) című 182 oldalas idei elemzés - amely az EBRD tevékenységi területéhez tartozó 29 kelet-európai és közép-ázsiai ország éves haladását méri fel - felidézi az EBRD és a Világbank közösen végzett térségbeli felmérését, amely kimutatja, hogy az átalakuló országok háztartásainak 29,3 százalékában csökkentek a jövedelmek a válság hatására, a háztartások 19,8 százalékában legalább egy családtag elveszítette állását, 38 százalékuk pedig az alapvető élelmiszerek fogyasztását is kénytelen volt csökkenteni.

Az EBRD ez utóbbi adattal kapcsolatban megjegyzi, hogy Nyugat-Európában a háztartásoknak mindössze a 11 százalékában esett vissza az élelmiszerfogyasztás a válság elhatalmasodása óta.

A válság másik feltűnő hatása a keddi EBRD-jelentés szerint a demokratikus állami berendezkedés és a piacgazdaság támogatottságának jelentős eróziója. A bank a 39 ezer fő bevonásával elvégzett térségi felmérés adatai alapján kiemeli, hogy ez a jelenség különösen
velemenyezd, 2011. november 15. kedd, 07:04
Miért a sovány a szép?
- a vékony, magas, manökenalkatú lány - körülbelül száz évvel ezelőtt kezdett divatba jönni, de igazából csak az utóbbi ötven évben vált általánossá. Bármennyire természetesnek is tűnik tehát számunkra, hogy a sportos, lebarnult, karcsú nőket tekintjük vonzónak, a valóságban ez a gondolkodásmód nagyon is újnak, és talán egy kicsit természetellenesnek is tekinthető.

Az ideálváltás legfőbb alapja a nők emancipációs törekvése volt. Abban az időben, amikor a nők munkába álltak az iparosodott, tömegtermelésre berendezkedett világban, a hagyományos női szerepek hirtelen meginogtak. A nő önálló keresettel rendelkezett, képes volt magát és családját eltartani, ilyen helyzetben pedig érthető, hogy már nem fogadták el a férfiuralmú társadalomban elfoglalt alacsonyabb pozíciójukat, nem akartak többé kiszolgáltatottak lenni. Ugyanazokat a jogokat követelték maguknak, mint amelyek a férfiaknak voltak, például választójogot, tanulási lehetőségeket, kvalifikált munkát stb.

Az önállósági
sterlicia, 2008. október 24. péntek, 19:38
1/2
Képek, videók
Allergia elleni olajok .j
pacsakute
2019. január 11. péntek, 12:50
E nagy világban nincs ily
alvaro-hopihe
2018. július 11. szerda, 09:11
Angyal piros világban
sanci81
2018. július 09. hétfő, 16:44
Sárgálló világban
sanci81
2018. július 02. hétfő, 17:52
Kéklő világban lévő
sanci81
2018. június 30. szombat, 17:44
Kéklő világban.gif
sanci81
2018. június 26. kedd, 17:34
Angyal színes világban
sanci81
2018. június 24. vasárnap, 17:43
Egy misztikus világban
sanci81
2018. június 13. szerda, 16:53
Angyali világban
sanci81
2018. június 09. szombat, 18:13
Különleges világban lévők
sanci81
2018. június 07. csütörtök, 17:18
Kéklő világban
sanci81
2018. június 05. kedd, 17:13
Egy különleges világban
sanci81
2018. június 02. szombat, 15:37
Indián világban
sanci81
2018. május 21. hétfő, 16:13
Címkék
fejlődő térségek, Manchesteri Egyetem, emberek életét, családtag elveszítette, kezükre kerülő, medián pedig, borsmentaolaj megkönnyítheti, belekben megtelepedő, magas kort, munka majd, iparosodott országokban, keddi EBRD-jelentés, túlérzékenység leküzdésében, gyermekbénulás ellen, gondolkodásmód nagyon, utópia eleve,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.