Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 21:07 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A járvány átalakítja a kiskereskedelmi üzletágat
Az osztrák Die Presse lapnak Marcel Haraszti, a Rewe igazgatója elmondta: a lakosság vásárlási szokásai átalakultak, a vállalatoknál pedig nagy lökést kapott az üzletmenet digitalizációja és regionális alapokra helyezése. A Billa Onlineshop forgalma például a nyolcszorosára nőtt Ausztriában, az internetes rendelések átvételére létesített "Click- und Collect" pontok számát ezért az év végére 400-ra emelik a jelenlegi 130-ról.

"Most igazolódott be, hogy kifizetődő volt az online értékesítésbe invesztálni" - mondta az igazgató. A Rewe 315 millió eurót fordít az idén üzletei átalakítására, hálózata bővítésére és az online üzletág kiépítésére. Az idén a Billa üzlethálózata 31, a Merkur hálózata kettő, a Penny három, a Bipa pedig 17 új egységgel bővül. A krízis idején felvett ezer új alkalmazottat a konszern ezért meg is fogja tartani, de további felvételeket is tervez.

A 2019-es évet 44,7 ezer alkalmazottal zárta a Rewe, hatszázzal többel az előző évinél. A Rewe nemzetközi érdekeltsége, a Handel
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 11:42
Koronavírus - Eltérően vélekednek a kiskereskedelem kilátásairól az elemzők
Takarékbank vezető elemzője 1,5-2 százalékos visszaesést valószínűsített 2020-ra. Suppan Gergely ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a fertőzésveszély miatti korlátozásokat március közepén jelentették be, így járvány hatása az áprilisi adatokból jobban látszik majd.

Várakozása szerint szerint az élelmiszerüzletek forgalma továbbra is jelentős mértékben nőhet, de ez jórésztannak köszönhető, hogy visszaesett a munkahelyi, az iskolai, és a vendéglátóhelyi étkezés. Más üzletek visszaesését az internetes értékesítés és a csomagküldés csak részben tudta ellensúlyozni - tette hozzá.

Az elemző szerint később számolni lehet az elmaradt fogyasztásokkal, és májustól lassú ütemben élénkülhet a forgalom. A folytatás azonban szerinte azon is múlik, hogy az állam milyen mértékben pótolja a kieső fizetéseket.

A K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője éves szinten emelkedést valószínűsít, ám szerinte ez attól is függ, hogy később lesz-e esetleg újabb szigorítás, és az üzletek milyen ütemben nyithatnak ki
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 15:12
Koronavírus - ITM: minden elemében tetten érhető a koronavírus-hatás a márciusi kiskereskedelmi adatokban
15 százalékkal az élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, miközben drasztikus visszaesést szenvedtek el a textil-, ruházati és lábbeli- (-51 százalék) és a használtcikk-üzletek (-26 százalék), de a járványt megsínylette a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (-14 százalék), a bútor-, műszakicikk-üzletek forgalma is (-9 százalék) - idézte a KSH adatait közleményében az ITM.

A változások egyértelmű nyertese a csomagküldő és internetes kiskereskedelem volt, a márciusi 82 milliárd forintos értékesítési volument tavaly egész évben csak a Black Friday és a karácsonyi vásárlások miatt főszezonnak számító november-december múlta felül. Az emelkedés különösen annak fényében jelentős, hogy a statisztika az online élelmiszerrendeléseket a nemélelmiszer-kiskereskedelembe sorolja.

A teljes kiskereskedelem forgalma az idei év harmadik hónapjában folyó áron 1045 milliárd forint volt. Az első negyedévben a megelőző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva 7,2 százalékkal nőtt a
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 10:21
Koronavírus - KSH: 3,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma
Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben tovább élénkült a forgalom, éves összevetésben 12,7 százalékkal emelkedett a februári 10,7 százalék után. Az élelmiszer-kiskereskedelem 77 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene az előző havi 11,1 százalék után 14,8 százalékkal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 4,8 százalékkal bővült a februári 4,2 százalékot követően.

Az iparcikkek döntő részét árusító nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának növekedése jócskán lefékeződött; a februári 11,6 százalék után márciusban 0,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A gyógyszerek és gyógyászatitermékek eladása 48,8 százalékkal nőtt az előző havi 15,8 százalék után, az illatszerboltok eladásainak növekedési üteme 15,5 százalékról 19,0 százalékra gyorsult.

Az iparcikk jellegű vegyes üzletek 0,9 százalékos forgalomnövekedéssel voltak kénytelenek beérni a februári 23,7 százalék után. A textilt, ruházati termékeket és lábbelit értékesítő
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 10:11
Koronavírus - Nagy István: újabb jelentős döntések az agrárium támogatására
Továbbá a munkavállalóknak a járulékok közül csak a 4 százalékos természetbeni egészségbiztosítási járulékot kell megfizetniük, de annak mértéke nem haladhatja meg a 7710 forintot. A járvány a lehető legrosszabbkor, a legfontosabb értékesítési időszakában törte ketté a dísznövényekkel foglalkozó vállalkozások tevékenységét, ezért ezek a könnyítések őket is megilletik a kormány álláspontja szerint, rájuk is kiterjesztették - tette hozzá.

A legkisebb mezőgazdasági termelők számára is komoly pénzügyi segítséget jelent, hogy döntöttek a szabad felhasználású, akár három éves futamidejű Agrár Széchenyi Folyószámla Hitel ingyenessé tételéről és a felvehető hitelkeret megduplázásáról. Ez azt jelenti, hogy az év végéig megkötött új hitelszerződéseknél a felvehető hitel maximumát a jelenlegi 100 millió forintról 200 millió forintra növelték, az agrártárca költségvetési forrásaiból jelenleg is nyújtott kamat- és kezességi díjtámogatást 100 százalékra emelte, valamint vállalta a hitelek megkötésével-,
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 13:01
ITM: már februárban hozzátettek a kiskereskedelmi forgalom növekedéséhez a felvásárlások
A kétszámjegyű növekedés a korábbi években tartósan 5-7 százalék körül alakuló havi mutatóhoz képest kiugró eredményt jelent. Az elmúlt időszakban megszokott szinthez viszonyítva kimagasló mértékben emelkedett az élelmiszerboltok (11 százalék) és a gyógyszer-, gyógyászatitermék- és illatszerüzletek (16 százalék) forgalma is februárban. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem volumenének növekedéséből 7, a patikák esetében mintegy 10 százalékpontot magyaráznak a február második felétől megélénkülő felvásárlások.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma a korábbiakkal megegyező ütemben, harmadával nőtt. A veszélyhelyzeti intézkedések miatt azonban arra lehet számítani, hogy a teljes kiskereskedelmi forgalomból jelenleg kevesebb mint 7 százalékkal részesedő terület aránya tovább bővül. Az államtitkár
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 10:11
KSH: februárban 10,9 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma
Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 10,7 százalékkal, az iparcikkek döntő részét árusítónem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 11,4 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,8 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

A február végén kialakult felvásárlási láz a KSH becslése szerint a teljes kiskereskedelmi forgalom 11 százalékos bővüléséből 5,7 százalékpontot magyaráz, ezen belül az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem volumenének 11,3 százalékos növekedéséből 7 százalékpontot, a gyógyszer-, gyógyászati és illatszerüzletek esetében a 15,8 százalékos bővülésből mintegy 10 százalékpontot.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben az élelmiszer-kiskereskedelem 77 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 11,1 százalékkal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 3,9 százalékkal nőtt.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 09:51
Koronavírus - Europol: a bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a válsághoz
sebezhető pontjait megtalálva információt lopnak, személyes adatokat, levelezéseket mentenek le, vagy bankszámla adatokat, belépési kódokat szereznek meg.

A bűnözők kihasználják a felerősödő aggodalmakat és félelmeket is. Telefonhívás formájában, vagy más módszerekkel hamis információt szolgáltatva, vagy nemlétező terméket kínálva főként pénzt csalnak ki a gyanútlan emberektől. Gyakran kezdenek hiánycikknek számító egészségügyi, vagy védőeszközök, gyógyszeripari termékek hamisításába. Ezek illegális értékesítése a válság kezdete óta jelentősen felerősödött - írták. Március elején, alig egy hét leforgása alatt, az Europol támogatta akció keretében több mint 34 ezer hamis orvosi maszkot foglaltak le a tagállami hatóságok - közölték.

A jelentés szerint szervezett bűnözői csoportok alakultak az üresen maradt lakások feltörésére, az otthon tartózkodókat pedig gyakran keresik fel magukat különböző hatóságok, szolgáltatók, vagy egészségügyi intézmények képviselőinek álcázó közönséges betörők.

Az
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:51
Koronavírus - A cégek különféleképp alkalmazkodnak, újabb és újabb ágazatokat ér el a válság
csökkent - közölte Soóki-Tóth Gábor elemzési vezető a cég tapasztalatait.

Jelentősen mérséklődött a forgalom az újautó-kereskedésekben a veszélyhelyzet bejelentése óta, a márkaszervizek viszont általában normális üzletmenetben működnek.

A Magyar Suzuki Zrt. azt közölte, hogy az érdeklődés a szalonokban az új autók iránt rendkívül gyenge, a megrendeléseket ugyanakkor kevesen mondták vissza. A 78 márkakereskedésük helyzete stabil, a 81 márkaszervizük forgalma alig változott. A Mercedes 18 értékesítési pontján és 31 szervizében egyaránt jelentős forgalomcsökkenést tapasztaltak - közölte a Mercedes-Benz Hungária. Az csak később derül ki, hogy "a krízis elhúzódása megrendíti-e és milyen mértékben a kereskedői és szervizhálózatot - tették hozzá. Eközben a Ford arról tájékoztatott: 43 szervizében nem érezhető forgalomcsökkenés, 100 százalékos kihasználtsággal működnek, 35 márkakereskedésében a rövid nyitvatartási idő miatt viszont már jelentkezik a visszaesés. Az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 20:02
Több mint 20 százalékkal nőtt az IKEA forgalma a tavalyi pénzügyi évben
Az IKEA három magyarországi áruházába több mint 6,7 millió látogató érkezett ugyanebben az időszakban, közülük 3,5 millióan vásároltak is.

Jelentősen megnőtt az internetes értékesítés iránti igény, ezért kiemelt figyelmet fordítanak az online vásárlás megkönnyítésére. Január végén elindul az IKEA Magyarország új weboldala, megújult keresőfunkciókkal és tartalmakkal.

Federica Barberis, a vállalat regionális értékesítési vezetője közölte, hogy ebben az évben külső cégek által üzemeltetett átvételi pontok nyílnak Debrecenben, Kecskeméten, Pécsen és Veszprémben. Így a vásárlók megválaszthatják, hol és mikor szeretnék átvenni a megrendeléseiket.

Tervezik az Örs vezér téri áruháznál önkiszolgáló csomagátvételi pont létrehozását az év végéig, a vásárlók akár nagyobb méretű termékeket is kérhetnek majd ide.

Bővül a házhozszállítási, az összeszerelési és a beszerelési szolgáltatások köre is.

Az áruházak ugyanakkor még mindig kiemelkedő szerepet töltenek be az értékesítésben,
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 17:11
KSH: novemberben már élénkült a kiskereskedelmi forgalom
Az előző év októbere óta nem mutatott a tavaly novemberihez fogható növekedést a kiskereskedelmi forgalom.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,5 százalékkal, ezen belül az élelmiszer-kiskereskedelem 76 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,6 százalékkal emelkedett az előző két hónapban egyformán 3,1 százalékos növekedés után.

A nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben március óta nem látott ütemben, 12,9 százalékkal nőtt a forgalom. Ebből aziparcikk jellegű vegyesboltokban 15,8 százalékkal, a bútort és műszaki cikkeket árusító üzletekben 12,9 százalékkal nőttek az eladások. Továbbra is 30 százalékos növekedést mutatott az internetes és csomagküldő szolgálatoktól rendelt áruk változatlan áron számolt mennyisége.

Az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,7 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene, ami hároméves mélypontnak számít annak ellenére, hogy az árak tavaly novemberbennem
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 10:31
Szilveszter-rali - A WRC2 világbajnoka is rajthoz áll a Hungaroringen
Füredi András, a Hungaroringen és környékén december 27. és 29. között már 21. alkalommal sorra kerülő Szilveszter-rali szervezője hétfő reggel, az M1 aktuális csatornán jelentette be a 19 esztendős finn pilóta vendégszereplését.

Rovanperä - aki a vb-n az abszolút 12. helyen zárt az év végén - 2020-ban az idei világbajnok Toyota gyári csapatában folytatja pályafutását a WRC mezőnyében, de Mogyoródon még a 2019-es autójával, egy Skoda Fabia R5-össel indul. Rovanperä édesapja, Harri 2001-ben megnyerte a Svéd-ralit, és 15 alkalommal volt dobogós a rali-vb-n.

A Szilveszter-rali történetében első alkalommal fordul elő, hogy a friss magyar bajnok is indul, sőt Vincze Ferenc ezen a versenyen próbálja majd ki először 2020-as versenyautóját, egy Volkswagen Polo R5-öst. A Korda Racing pilótája már háromszor, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben győzött a Szilveszter-ralin, amelyen a nevezések alapján ezúttal 193 versenyautót láthat majd a közönség a Hungaroringen és környékén.

A belső és külső
velemenyezd, 2019. december 23. hétfő, 09:21
1/32
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Haraszti Krisztina.jpg
foldinefehereva
2013. június 11. kedd, 19:02
Csortos Gy.,Haraszti Mici
csalogany13
2010. február 23. kedd, 22:01
haraszti_kalitka1.jpg
angyal15
2009. augusztus 10. hétfő, 19:54
Billard-terem.jpg
farkas1945
2010. december 16. csütörtök, 17:43
atalakitjaka-zoldfautc at.
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:37
A szeretet átalakítja_Ste
brambilla1
2008. február 15. péntek, 14:18
Vásárlás a kínai piacon
sanci81
2017. augusztus 15. kedd, 17:24
Vásárlás közben
sanci81
2016. június 25. szombat, 13:23
olasz vásárlás
orban47
2015. szeptember 04. péntek, 08:35
vicc lufi vásárlás.jpg
kicsoda57
2015. augusztus 11. kedd, 13:53
Frici,Hédi vásárlás.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 16. szombat, 22:57
vásárlás a kínai piacon.j
dnemethk
2014. május 14. szerda, 14:11
Vásárlás-Férjmegőrző.j pg
cipello
2013. október 25. péntek, 17:52
vásárláskor
orban47
2013. szeptember 05. csütörtök, 23:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.