Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:00 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az alma gyógyhatásairól
A bűnbeesés gyümölcse az alma, hiszen a bibliai történet szerint Éva az édenkertben álló tudás fájáról az intelem ellenére a kígyó ösztönzésére is leszakajtotta, bele is harapott, majd Ádámot is rávette, hogy ízlelje meg a gyümölcsöt. Büntetésül a paradicsomból való kiűzetést kapták. Hófehérkének is a torkán akadt a lédús gyümölcs és üvegkoporsóban végezte, de végül a királyfi segítségével a mese boldog véggel zárult. Nekünk nem kell azonban attól tartanunk, hogy hasonló sorsra jutunk, mint Éva, hiszen az alma ma már nem tiltott, sőt egyenesen javasolt ennek a gyümölcsnek a fogyasztása. Általa rengeteg vitamint és ásványi anyagot juttatunk a szervezetünkbe, amely nagyon is hálás lesz érte. Az alma jótékony hatásainak felismerése nem új keletű, hiszen már az ókorban is bíztak áldásos hatásaiban. A korábbi évszázadokban a beteg személyekkel vasszögekkel átszúrt almát etettek, mert bíztak benne,
pacsakute, 2018. április 13. péntek, 13:47
Csortos Gyula
. Magának való ember volt, barátai nem, csak rajongói akadtak. Jellemző módon a kedvence kávéházában, a New Yorkban is jobbára egyedül üldögélt, de ez egyáltalán nem zavarta. Sokak szerint a gyerekkorában keresendő, hogy miért lett a filmek nagy nevettetője a magánéletében nehezen elviselhető. Az apja ugyanis rendszeresen verte, s mikor kiderült, hogy a szülői intelem ellenére nem hivatalnok, hanem színész lesz, kitiltották a házból. Az író Molnár Ferencnek köszönheti, hogy felkapott színész lett, szinte rá írta a szerepeket. Csortos hatalmas gázsikat vívott ki magának, volt idő, amikor jobban keresett, mint az aktuális magyar miniszterelnök. Alaposon kiélvezet és kihasználta, hogy sikeres, számtalan színésznő megfordult az ágyában, a pénzt pedig két kézzel szórta. Kétszer házasodott és kétszer vált el, s nem mondott nemet a könnyűvérű nőcskékre sem. A pletykák szerint egy alkalommal megesett, hogy kéjnőt rendelt, s a rögtönzött ,,randevú" előtt elment fürödni. Igen ám, de a hölgy addig távozott a
lenke1964, 2018. március 06. kedd, 14:51
Augusztus 20. - Simicskó: a haza semmivel sem pótolható érték
Simicskó István kiemelte: amíg vannak ilyen magyar fiatalok, akik a katonai hivatást választják, és esküjük szerint akár életüket is feláldoznák az ország védelmében, "addig van nemzeti jövőnk".

A miniszter kitért arra, hogy az államalapítás ünnepe keresztény hitünk ünnepe is egyben. Úgy fogalmazott, csak az a keresztény hit, amelyet Szent Istvántól kaptunk, vihet előre minket.

Simicskó István megjegyezte: úgy tűnik, hogy "Brüsszel feladja hitét, elveszíti fundamentumát".

A tárcavezető azt hangsúlyozta: ahhoz, hogy gyermekeink, unokáink számára megerőrizzük Magyarországot, s magyarként élhessenek itt, meg kell védeni az ország határait, fel kell lépni az olyan veszélyek ellen, mint a tömeges illegális bevándorlás, a terrorizmus - szögezte le.

A miniszter kitért arra, hogy az államalapító Szent Istvánt még a keleti ortodox egyház is szentként tisztelte, ez is mutatja, milyen maradandót alkotott. Felidézte: fiához, Imréhez írt intelmeivel a mai nemzedéknek, magyarságnak is utat mutat.
velemenyezd, 2017. augusztus 20. vasárnap, 09:31
..intelem..
terhed,
Továbbsegítelek, vagy sikertelenség felé húzlak,
Parancsodra várok.
Felét átadhatod annak, amit teszel,
Végrehajtom gyorsan és hibátlanul,
Könnyen kordában tarthatsz, csak légy szigorú hozzám.
Mutasd meg nekem pontosan, hogyan végezzek el valamit,
Pár lecke után már magamtól is megteszem.
Minden nagy embernek szolgája vagyok,
De nem kevésbé a szerencsétleneknek is.
A nagyokat én tettem naggyá,
A szerencsétleneket én tettem szerencsétlenné.
Annak ellenére, hogy nem vagyok gép,
egy gép precizitásával dolgozok,
Amelyhez egy ember intelligenciája társul.
Hasznodra vagy romlásodra működtethetsz engem;
Nekem teljesen mindegy.
Fogadj el, képezz, legyél hozzám szigorú,
És az egész világot lábaidhoz vetem.
Vegyél könnyedén, elpusztítalak.
Ki vagyok? A szokásaid."

"Hogy mi az a "rossz"?
A
bozsanyinemanyi, 2015. december 10. csütörtök, 14:16
Szent István király intelmei
használsz
és királyságodat tisztességgel kormányozod ; az ő kezökbe adatott ugyanis a hatalom
megkötni minket a bűnben és feloldani a bűntől.
4. §. Örök szövetséget kötött ugyanis velük az Isten, az emberektől elkülönítette őket, a saját
nevének és szentségének részeseivé tette és megtiltotta, hogy az emberek őket
megfeddhessék. Dávidért, az istentette királyért, ne sértsétek meg az én fölkentjeimet ! stb.
Sérti pedig Isten fölkentjeit az, aki isteni és kánoni szabályok ellenére egyházi rendű férfiakat
hamis váddal mocskol be és nyilvánosság elé hurcol ; ettől egyáltalán tiltalak fiam, ha
boldogan akarsz élni és királyságodat megbecsülni ; mivel az Isten különösen ilyesmiken
botránkozik meg.
5. §. Ha azok közül, akikről itt szó van, valaki történetesen, ami távol legyen, olyan vétekbe
esnék, amely feddést érdemel, dorgáld meg őt háromszor-négyszer egyedül négyszemközt,
miként az evangélium parancsolja. Ha a bizalmas intelem nem használ, akkor
pacsakute, 2015. augusztus 20. csütörtök, 21:38
A székely határőrség szervezése. (1762-1769)
katonáskodni törvényeik és kiváltságaik szerint szoktak, saját nemzetbeli tiszteik alatt s most is csak úgy hajlandók a fegyvert felvenni.
A bizottság feje báró Schröder ezredes ígéretekkel és fenyegetőzéssel próbálta a nép ellenállását megtörni s mérték alá kényszerítette őket, azzal a hitegetéssel, hogy a náluk eddigelé szokatlan mértékelés csak azért történik, hogy a királyné lássa és dicsekedhessék vele, hogy mily erős nép a székely. A mértékelés és a 16-45 éves férfiak összeírása a nép óvása ellenére erőszakkal végrehajtatott.
Gyergyóból Csíkba mentek át s ott is minden faluban, a nép protestálása ellenére, megmérték és összeírták a férfiakat, nem szólván semmit az önkéntességről, mert jószántából senki sem vállalkozott volna.
Így hajtották végre a sorozást egész Csík, Gyergyó és Kászonszékben 1762. augusztus 13.-áig és folytatólagosan Háromszéken. Udvarhelyszékre augusztus végén került a sor. A bizottság Miklós-várszékről augusztus 26.-án ment át Olasztelekre, hol báró Daniel István
kannalidia, 2015. március 15. vasárnap, 15:15
Nagy Szent Leó
ismételt fölszólítására volt hajlandó a császár rendőri erőkkel oltalmába venni az igaz hívőket és helyreállítani a város rendjét.

452-ben Leó a hunoktól mentette meg Rómát és lakosságát azzal, hogy bátran Attila elé vonult, és visszafordulásra bírta. De 455-ben már nem tudta megakadályozni, hogy Geiserich vandáljai be ne törjenek a városba, csak annyit sikerült elérni, hogy az emberek életét megkímélték, és nem gyújtották föl az épületeket.

Minden sikeres politikai tevékenysége ellenére Leó igazi nagysága abban rejlik, ahogyan Péter utódjának, a pápának hivatalát a többi püspökkel tartott kapcsolatában, az Egyház belső szervezetének kérdéseiben, a tévtanítások elhárításában és az evangélium hirdetésében napról napra betöltötte.

Levelezése úgy mutatja őt, mint az Egyház harcosát, aki hivatalának erejénél fogva az igaz hitet és a keresztény életet akarta megvédeni az egész Egyházban. Prédikációiból megismerhetjük a püspököt, aki buzgón törekszik arra, hogy hívő népét tanítsa.
hidaszl, 2014. november 10. hétfő, 05:47
szeretettel
lehetett bízni benne, hogy iránta való közönyös jóindulatuk tartós lesz. Elbeszélése szerint azonban legfőképp az értem való aggódás kínozta; s valóban, soha nem is volt okom kételkedni barátom őszinteségében. Többször is elszánta már magát, hogy feltárja a zendülők előtt titkát, de végül mindig visszariadt, részben a szeme láttára lezajlott öldöklés eleven emlékeinek hatására, részben pedig mert azt remélte, hogy hamarosan alkalma nyílik lelopózni hozzám. Résen is volt folyton, de minden szemfülessége ellenére is csak harmadnap adódott alkalmas pillanat. Harmadnap éjjel ugyanis erős keleti szelet kaptunk, és minden ember a fedélzeten dolgozott a vitorlák bevonásán. Az ebből következő kavarodásban sikerült észrevétlen leszöknie a fedélközbe és besurranni a kajütjébe. Borzadva látta, hogy a zendülők afféle lomtárnak használták kabinját és telihordták különféle hajózási kellékekkel; épp a rejtekajtóra dobták le a több ölnyi ócska horgonyláncot, amely eredetileg a lépcső alatt hevert, mert a helyére egy ládát
sayuri, 2013. október 11. péntek, 16:16
szeretettel
vagy!" "Grófnő, töröld meg az orrod!" Ilyenekkel mindig könnyen fölébe kerülhetett. De ma jókedvében volt Károly; ilyenkor szép estéik szoktak lenni.

- Tudod mit, fiam - lelkendezett felé -, összetakarítok még itt egy kicsit, most kedvem jött! Vidd át addig a Korona utcába ezt a pár inget; a pénzből meg, úgyse sok, vehetnél parizert a téren, meg húszér teát, húszér rumot; kockacukor van is még! Jó?...

Aggódva, kérdve nézett felé. "Hej, haj!" - tápászkodott fel az ember, de nem volt ellenére a dolog. Jó barátok voltak, meg tudtak egyezni.

- Kis üveget vigyél a rumnak - szólt utána Veron, és még abban a pillanatban frissen, repesőn, szívós kis teste minden energiájával, feszült ideges életörömével dolgozni kezdett.

Meglepetést akart. Múlt héten költözésben segített valahol; két ócska törökös párnaforma székkel nem tudtak mit csinálni, a cselédszobába se fért; handlénak nem kell az ilyen, még a szemetes se ingyért viszi ki. De tudták, hogy Veron mindent elfogad, tört
sayuri, 2013. október 02. szerda, 17:55
szeretettel
Belzebubé a fejem!

Úgy vélem, hogy barátom ezt az utóbbi formulát kedvelte leginkább, talán mert ez volt a legkevésbé kockázatos, Átok Tóbiáson ugyanis időközben rendkívüli fösvénység jelei kezdtek mutatkozni. Ha akadt is volna valaki, aki fogad vele, Tóbiás fejének szűk belső térfogata miatt a vesztesége nem lehetett számottevő. Ezek azonban egyéni észrevételeim, és nem vagyok biztos abban, hogy mind helytállók. Annyi biztos: Tóbiás napról napra jobban megkedvelte e kifejezésmódot, annak ellenére, hogy nincs otrombább, ízetlenebb dolog annál, mint mikor valaki úgy teszi fel a fejét fogadásra, akár egy köteg bankjegyet; barátom azonban züllött jelleme következtében képtelen volt felfogni e szempontokat. Végül már odáig jutott, hogy a fogadás minden egyéb formáját elvetve, kizárólag a "Belzebubé a fejem" kitételt hangoztatta, méghozzá oly állhatatosan és kizárólagosan, hogy nemtetszésemnél csak meglepetésem volt nagyobb.

Mindig ellenszenvvel viseltettem a megmagyarázhatatlan körülmények
sayuri, 2013. szeptember 14. szombat, 08:38
1/3
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
Bűnbeesés
sacimama
2013. szeptember 15. vasárnap, 20:53
bűnbeesés H. van der Goes
szidnifox
2010. szeptember 21. kedd, 20:02
A bűnbeesés pillanata
dnemethk
2010. január 02. szombat, 20:23
bűnbeesés.jpg
piro39
2009. február 22. vasárnap, 21:42
édes bűnbeesés
moldvanm
2007. november 25. vasárnap, 16:51
Bűnbeesés Ideje.hu.c.jpg
finike
2007. szeptember 26. szerda, 16:44
Bűnbeesés Ideje.hu.jpg
rambobby
2007. június 22. péntek, 06:35
bunbeeses.jpg
agica2004
2007. február 19. hétfő, 11:07
annyi történet.jpg
sz719eszter
2018. március 23. péntek, 16:09
Pali története 01.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:21
Pali története 02.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:20
Pali története 03.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:20
Pali története 04.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:19
Pali története 05.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.