Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 11:20 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szalagos fánk nagyon egyszerűen, elronthatatlanul recept
recept
Hozzávalók:

2 dl meleg tej
1 dl meleg víz
7 g instant élesztő
2,5 evőkanál cukor
100 gramm liszt
Továbbá:​

50 ml étolaj
1 mokkáskanál só
1 tojás
350-370 g liszt (amennyit felvesz)
5-6 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

Egy tálba mérjük a meleg tejet és a meleg vizet. Legyen meleg, de ne forró. Hozzáadjuk az instant élesztőt és a cukrot, majd legvégül a 100 gramm lisztet. Kézi habverővel elkeverjük.

Letakarjuk és 15-20 percig hagyjuk hogy az élesztő feljöjjön.

Aztán mehet hozzá az olaj, majd a só. Itt már kézzel dolgozzunk. Kicsit keverjük el, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Amikor már kicsit összeáll a tészta, adjuk hozzá a tojást is. Addig kell adagolni a lisztet, amíg a nokedli állagú tésztánkból jól kezelhető tészta nem lesz. Szükség esetén
koszegimarika, 2019. február 04. hétfő, 21:01
Kefires lángos
Hozzávalók:

1 kg liszt,
2 zacskó 7g-os Dr. Oetker instant élesztő,
3 dkg só,
6 dl kefir,
3 tojás,

1-1,5 liter olaj a kisütéshez.
Sajt, tejföl, fokhagyma a tetejére.

A lisztet átszitáljuk egy tálba, majd belekeverjük az instant élesztőt és a sót. Beletesszük a 3 egész tojást és a 6 dl kefirt. Az egészet jól eldolgozzuk, így kicsit ragadós, puha tésztát kapunk.

A tésztát kelesztőtálban a duplájára kelesztjük. Ha szobahőmérsékletűek voltak az hozzávalók, akkor kb. 1 óra az optimális kelesztési idő. Ha hidegek a hozzávalók, akkor kb. 2-2,5 óra, míg duplájára kel a tészta.

A megkelt tésztából egy darabot kiveszünk, 6-8 cm átmérőjű rudat formázunk belőle és kb. 2 cm széles szeleteket vágunk. Egy-egy szeletet lisztes kézzel lángos formára igazítunk. Egy deszkán előkészítjük az egy-egy sütéshez kellő mennyiséget. Én kisebb méretű lángosokat szoktam készíteni, hogy a gyerekeknek is megfelelő méretű legyen.

A megformált
bkisseva, 2018. május 03. csütörtök, 12:57
Karácsonyi receptek
porcukorral meghintett linzercsillaggal díszítjük, a közepét pedig kakaóporral szórjuk meg.

Karácsonyi gyümölcskenyér
2,5 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 1 mokkáskanál só, 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 10-10 dkg apróra vágott, hámozott mandula, - cukrozott citromhéj, - cukrozott gyümölcs, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 15 dkg vaj, csipet őrölt szerecsendió, 5 dkg olvasztott vaj, 0,5 kávéskanál őrölt fahéj.
A tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, sót. Míg a tej hűl, az élesztőt 0,5 dl meleg vízben fellazítjuk. A langyos tejbe öntjük és a liszt 1/4-ével simára keverjük. Letakarjuk, kétszeresére kelesztjük. Belekeverjük a citromhéjakat, mandulát, mazsolát, fahéjat, tojást, vajat, és a megmaradt liszt 3/4-ét. Addig verjük, lassan keverve bele a megmaradt lisztet, míg teljesen rugalmas lesz és elválik a táltól. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2 cm vékonyra, 50 x 30 cm nagyra, a közepén mélyedést nyomunk, beleöntjük az olvasztott vajat. Összehajtogatjuk, tetejét is
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Túrós-krumplis pogácsa
Hozzávalók:

25 dkg túró
25 dkg liszt
1 csomag instant élesztő
12 dkg margarin
2 egész tojás + 1 tojássárgája a lekenéshez
2 szem főtt burgonya
kevés tejföl (ha szükséges)

Elkészítése:

A túrót , a lisztet, a margarint, a tojásokat, az összetört főtt krumplit és az élesztőt egy tálba tesszük. Sózzuk, összedolgozzuk, és ha szükséges kevés tejfölt adunk hozzá.

Kinyújtjuk, kis szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Meleg helyen 20 percig pihentetjük.

Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.

tipp: tejföllel megkenni, szezámmaggal megszórni


Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:16
Pizza tészta ( egyszerű, gyors)
pizza tészta ( egyszerű, gyors)

Hozzávalók:
4 nagy tepsi pizzához 1 kg liszt, 0,5 l víz, só, cukor , élesztő..( és megbolondíthatjuk egy kis fűszerrel magát a tésztát is ) .

Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:

Az 1 kg liszthez hozzá keverjük a 2 evőkanál cukrot és az élesztőt na meg körülbelül 1 dl tejet. ( én instant élesztőt használok az kapható 0,5 kg liszthez vagy 1 kg liszthez . ) amikor ezt jól össze kevertük akkor langyos vizzel felöntjük és össze dolgozzuk kézzel ....

és már mehet is pihenni ...kb fél óra elég neki...isteni puha a tészta olyan amit akár dobálni lehet mint a filmekben ...

Ha megkellt akkor enyhén kilisztezett tepsibe tesszük és ráhelyezzük a feltétet , 15-20 perc alatt készre sül ...és oda lesz érte a család.

Feltét: szabadon választható...( én személy szerint a tejfölbe kevert fokhagymás fűszeres verziót kedvelem . és ez csak az alap krém ....erre jön a zöldség , felvágott stb...)

Ha nem
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:53
Pizza tészta receptek
belőle.

Szósz:
Sűrített paradicsomot
Ketchuppal
Fokhagymával
Sóval
Borssal
Kevés cukorral
Oreganóval összefőzni.
Bármilyen feltét mehet rá. Ha magamnak sütöm, akkor nem teszek rá paradicsomszószt, csak sült csirke vagy sonka darabkákat, nyakon öntöm jó fokhagymás, sós tejföllel, rá a reszelt sajt. Isteni finom:))



30 dkg korpás liszt
1 cs. szárított élesztő
1/8 l tej

Keverjük össze a lisztet és az élesztőt. A tejet langyosítsuk meg. Gyúrjuk mindezt jól össze és letakarva kelesszük 30 percig. A formát vajazzuk ki.



1 kg liszt
0, 5 l langyos víz, benne 2 mokkáskanál só
12 evőkanál olaj
5dkg élesztő

Az élesztőt elmorzsolom a lisztben, hozzáadom a vizet, és az olajat, meggyúrom. 4 dbra szeded, és 10 percig kell csak meleg helyen pihentetni, aztán lehet sütni. Kezeddel elnyomkodod a tepsiben, és rárakod a cuccost. Ne túl alacsony fokozaton
bkisseva, 2017. január 03. kedd, 12:05
Bejglitorta recept
tasak instant élesztő
5 dkg porcukor
1 csipet só
12 dkg vaj (hideg)
1 db tojás

A töltelékhez
5 dkg mazsola
1 dl rum
15 dkg meggy
1.5 dl tej
15 dkg dió (darált)
15 dkg mák (darált)
30 dkg cukor
1 db vanília (rúd)
1 kk fahéj (őrölt)
1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
A tetejére
1 db tojás

elkészítés

Mikróban meglangyosítjuk a lisztet, majd a tejfölt.
A lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt késes betétű robotgépben összekeverjük.
Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és morzsás keverékké dolgozzuk össze.
Átöntjük egy tálba, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, és gyúrjunk belőle lágy tésztát.
Csomagoljuk a tésztát folpackba, és pihentessük 1 éjszakát a hűtőben.
Gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 3 adagra úgy, hogy először felezzük meg, majd az egyik felét felezzük tovább.Így lesz 1 nagy és 2 kisebb tésztánk.
Forraljuk fel a mazsolát a rumban, majd hűtsük ki, és
bkisseva, 2016. december 07. szerda, 08:29
Őszi pudingtallérok
körte
150 g félzsíros túró
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű

125 ml tej
300 g szilva

Elkészítés

Előkészítés

A tejet felmelegítjük, és a margarint megolvasztjuk benne. A körtét meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk. A tepsit sütőpírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A kelt tésztához lisztet és az élesztőt elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tejes-margarinos keveréket,majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg szemmel láthatóan megnő. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elnyújtjuk, 24 egyenlő nagyságú darabra osztjuk, melyeket kb. 8 cm átmérőjű körré lapítunk a tepsiben.

A morzsatésztához a
reifregina, 2016. október 21. péntek, 18:37
Sütemények lagzira ...
bele.
A diós habból kis halmokat teszünk rá és világosra sütjük

SÓS OMLÓS TEASÜTEMÉNY
1 sütőlemezre (ami inkább tepsiben mérve 2 db):
60 dkg liszt
10 dkg tejföl
4 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
35 dkg vaj (nem margarin)
1 csomag sütőpor
25 gr só
5 gr porélesztő

füstölt sajt, szezámmag, lenmag, köménymag ízlés szerint

A vaj hűtő hideg legyen. Nem olvasztjuk meg, nem matatunk vele. 😉
A lisztben elkeverjük a sütőport, az élesztőt és a sót.
Elmorzsoljuk benne a vajat.
A tejfölben elkeverjük a sárgájákat és belegyúrjuk a vajas lisztes morzsához.
Ahogy összeállt egy sütőpapíron 2 cm vastag téglalappá nyújtjuk, lekenjük felvert tojással és berakjuk a fagyasztóba.
Ha megfagyott a tészta kivesszük és ismét lekenjük felvert tojással.
Megszórjuk ízlésünk szerint egy sávban ilyen maggal, mellette egy sávban másik maggal, reszelt füstölt sajttal, amivel szeretnénk.
Aztán egy nagy éles késsel
offramaja, 2016. június 12. vasárnap, 14:57
Túrós pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 zacskó instant (szárított) élesztő
25 dkg margarin
25 dkg túró
2-3 teáskanál só
2 tojás sárgája
1 pohár tejföl (vagy kefír, joghurt)

A hozzávalókat előző nap összegyúrni és egy éjszakára a hűtőbe tenni. (Az élesztőt nem kell felfuttatni!) Másnap lisztezett deszkán kinyújtani és hajtogatni. Ezt kétszer ismételni 20 percenként, attól lesz jó leveles. Aztán a végén ujjnyi vastagságra nyújtani, majd kiszaggatni. Kizsírozott tepsibe tenni és a tetejét megkenni felvert tojással. Rászórni ízlés szerint szezámmagot, reszelt sajtot, köménymagot stb.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 25 percig süssük.
Ha nem tessszük hűtőbe és nem hajtogatjuk, akkor is jó, csak nem lesz olyan szép leveles,
bkisseva, 2016. január 28. csütörtök, 09:42
Kívül ropogós
finom!

Kívül ropogós mint a kürtős kalács, belül lágyan foszlós.... hmmm! Gyakran sütök kelt tésztát, de ezt még egyik sem múlta felül! :))
Hozzávalók:

40 dkg liszt
6 dkg cukor
1 tasak instant élesztő
4 evőkanál vaj
80 ml tej
2 tojás
60 ml víz
csipet só

A töltelékhez:

2 teáskanál őrölt fahéj
16 dkg cukor
3 evőkanál vaj

Elkészítése:

A lisztet, a cukrot és az élesztőt összekavarjuk. A tejet, a vajat és a vizet felmelegítjük, ne legyen forró, csak meleg. A liszthez keverjük, majd a tojást is hozzáadjuk és megdagasztjuk a tésztát. Majd a duplájára kelesztjük. A vajat felolvasztjuk. A fahéjat és a cukrot összekeverjük. A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd a vajjal átkenjük és rászórjuk a fahéjas cukrot. A vajból és a cukorból is
nagyiful, 2015. november 18. szerda, 21:17
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
meghintett linzercsillaggal díszítjük, a közepét pedig kakaóporral szórjuk meg.
Karácsonyi gyümölcskenyér
2,5 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 1 mokkáskanál só, 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 10-10 dkg apróra vágott,
hámozott mandula, - cukrozott citromhéj, - cukrozott gyümölcs, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, 2
tojás, 15 dkg vaj, csipet őrölt szerecsendió, 5 dkg olvasztott vaj, 0,5 kávéskanál őrölt fahéj.
A tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, sót. Míg a tej hűl, az élesztőt 0,5 dl meleg vízben fellazítjuk. A
langyos tejbe öntjük és a liszt 1/4-ével simára keverjük. Letakarjuk, kétszeresére kelesztjük. Belekeverjük
a citromhéjakat, mandulát, mazsolát, fahéjat, tojást, vajat, és a megmaradt liszt 3/4-ét. Addig verjük,
lassan keverve bele a megmaradt lisztet, míg teljesen rugalmas lesz és elválik a táltól. Lisztezett deszkán
kinyújtjuk kb. 2 cm vékonyra, 50 x 30 cm nagyra, a közepén mélyedést nyomunk, beleöntjük az
olvasztott vajat. Összehajtogatjuk,
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
1/16
Képek, videók
solet-egyszeruen.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:40
solet-egyszeruen.jpg
snbela44
2016. november 21. hétfő, 07:12
32961_tiramisu-egyszer uen
lilagondolatok
2016. július 09. szombat, 09:27
egyszerűen szép.jpg
agica2004
2013. november 03. vasárnap, 16:52
Egyszerűen csodálatos!.gi
jucinenadov
2013. április 18. csütörtök, 18:00
Ildytől egyszerűen szép
biharijudit
2013. március 21. csütörtök, 13:10
egyszerűen.png
eva_gyulai
2012. december 23. vasárnap, 12:53
egyszerűen.jpg
dnemethk
2012. május 16. szerda, 16:36
Egyszerűen gyönyörű tájk
charlotteani
2011. január 20. csütörtök, 09:28
Egyszerűen szépséges
szilagyi_krisztina
2010. november 22. hétfő, 20:54
egyszerűen szép.jpg
klara50
2010. október 01. péntek, 17:06
Egyszerűen-bonyolult.j pg
csilla663
2010. szeptember 08. szerda, 10:24
gombaleves recept0501.jpg
maroka
2019. május 01. szerda, 14:09
Csirke recept
eva6
2019. március 01. péntek, 10:22
Barátság recept
cipello
2018. szeptember 24. hétfő, 11:08
Címkék
megmaradt lisztet, meleg tejet, sávban másik, tejet felmelegítjük, közepén mélyedést, diós habból, tésztát folpackba, tálba mérjük, egyik felét, tésztát lisztezett, tejfölbe kevert, fahéjas cukrot, sütőt előmelegítjük, tetejét megkenni, meleg tejes-margarinos, vajas lisztes,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.