Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 06:48 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Migránsok halála - Megtagadta a vallomástételt az első- és másodrendű vádlott a bíróságon
Az ügy tárgyalásának második napján, csütörtökön az elsőrendű vádlott mindössze annyit mondott, hogy a vádirat szövegét átolvasta, így tudja, hogy "melyik része felel meg az igazságnak és melyik nem". Mielőtt azonban bármit is mondana, szeretné valamennyi vádlott-társa vallomását hallani - fogalmazott. A bíróságon felolvasottak szerint első kihallgatásakor azt állította, építészmérnök és pszichológus diplomát is szerzett Afganisztánban. Azt nyilatkozta, hogy autókereskedőként dolgozik Budapesten. Állítása szerint nem volt még büntetve, és vagyona sincs.

Az elsőrendű vádlott későbbi kihallgatásai során már nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen pedig rendszerint panasszal élt.

A másodrendű vádlott szintén nem tett vallomást a tárgyaláson. Korábbi részletes nyilatkozataiban és vallomásaiban az embercsempészés elkövetését elismerte, az emberölést viszont nem. A nyomozás során a bolgár vádlott kérdésekre válaszolva elmondta: autókereskedéssel foglalkozik. Magyarországon, ahol elfogásakor három
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 20:23
Migránsok halála - Megkezdődött a 71 ember halálát okozó bűnszervezet tagjainak tárgyalása
26 vádpont egyike.

A bűnszervezet 2015 februárja és augusztusa között 31 alkalommal összesen 1200 embert juttatott illegálisan Nyugat-Európába személyszállításra alkalmatlan, zárt, levegőtlen furgonokba zsúfolva. 2015 júniusától napi rendszerességgel csempésztek embereket Németországba és Ausztriába.

2015. augusztus 26-án hajnalban 71 embert zártak be egy belülről nem nyitható, sötét, szellőzés nélküli hűtőkamionba. A Kecskemétről a határra tartó hűtőkocsiban 59 férfi, 8 nő és 4 gyerek az indulástól számított három órán belül, még magyar területen, gyötrelmes körülmények között megfulladt.

A bűnszervezet tagjai már másnap hajnalban ismét 67 migránst zsúfoltak be egy szintén zárt hűtőkocsiba Mórahalom közelében, őket az ausztriai Gálosig (Gols) vitték. A bezárt emberek ebben ez esetben azonban ki tudták rúgni a kamion rakterének ajtaját, így senki nem halt meg.

A kiemelt jelentőségű bűnügy valamennyi vádlottját bűnszervezetben, a csempészett személyek sanyargatásával, részben üzletszerűen
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 09:41
Migránsok halála - Előzetes letartóztatásban maradnak az ügy vádlottjai
május elején. A bűnszervezet 2015 februárja és augusztusa között 31 alkalommal összesen 1200 embert juttatott illegálisan Nyugat-Európába személyszállításra alkalmatlan, zárt, levegőtlen furgonokba zsúfolva. 2015 júniusától napi rendszerességgel csempésztek embereket Németországba és Ausztriába.

Két éve, 2015. augusztus 26-án hajnalban 71 embert zártak be egy belülről nem nyitható, sötét, szellőzés nélküli hűtőkamionba. A Kecskemétről a határra tartó hűtőkocsiban 59 férfi, 8 nő és 4 gyermek az indulástól számított három órán belül, még magyar területen, gyötrelmes körülmények között megfulladt. Dörömbölésüket és kiabálásukat a kamiont vezető férfi ugyan észlelte, de a bűnszervezet vezetőjétől telefonon kapott utasítás miatt nem nyitotta ki a raktér ajtaját, hogy minél hamarabb eljusson Nyugat-Európába. Később a vádlottak a "halálkamiont" Parndorf közelében hagyták, majd visszatértek Magyarországra.

A bűnszervezet tagjai már másnap hajnalban ismét 67 migránst zsúfoltak be egy szintén zárt
velemenyezd, 2017. május 18. csütörtök, 15:53
A köztévé után a közszolgálati rádió is beszüntette adását Izraelben
Corporation, IBC) elindításához szükséges új jogszabály utolsó részét, miután az utóbbi hetekben Netanjahu kérésére átalakították az IBC 2014-ben elfogadott szabályozását: kiemelték a hírszerkesztőséget az új közmédia szervezetéből, mert ezt az aktuális műsorokkal együtt, a régi közmédia dolgozóinak továbbfoglalkoztatásával egy különálló, és később létrejövő szervezethez rendelték, amelyet egy tanácsadó testület felügyel majd.

Az új közmédia eredetileg április 30-án kezdte volna meg munkáját, de az indulást május közepére halasztották, hogy addig jóváhagyhassák a változásokat. Az ügy előzménye, hogy 2014 májusában az izraeli kormány elfogadott egy határozatot, amellyel felszámolták az addigra teljesen eladósodott izraeli közmédia-társaságot, a Resut Hasidurt (angolul Israel Broadcasting Authority, IBA), és eltörölték a minden tévékészülék-tulajdonostól évente beszedendő mintegy 300 sékeles (18 ezer forintos) előfizetési díjat.

Helyette megszavazták egy új közmédiacég, a sokkal kisebb és
velemenyezd, 2017. május 10. szerda, 19:53
Utoljára sugározta esti híradóját a bezárásra ítélt régi izraeli közmédia
szervezetének felszámolásához, és helyette az új vállalat elindításához. Végül olyan kompromisszumos megállapodásra jutottak, hogy a már elfogadott új médiatörvényt átalakítva kiemelték a hírszerkesztőséget az új közmédia szervezetéből, és ezt az aktuális műsorokkal együtt a régi közmédia dolgozóinak továbbfoglalkoztatásával egy különálló, és később létrejövő szervezethez rendelték, amelyet egy tanácsadó testület felügyel majd.

Az új közmédia eredetileg április 30-án kezdte volna meg munkáját, de az indulást május közepére halasztották, hogy addig jóváhagyhassák a változásokat. A kompromisszumos megállapodást rögzítő törvényeket rendkívüli plenáris ülésen szavazta meg a kneszet.

Kahlón erről szóló sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a politikusoknak nem lesz beleszólásuk az új közmédia munkájába, és sikerként könyvelte el, hogy a miniszterelnök nem tudta keresztülvinni szándékát, tehát mégis elindulhat az új vállalat.

A már létrehozott, és adásra kész új közmédia dolgozói ugyanakkor
velemenyezd, 2017. május 09. kedd, 23:55
Európa Liga - Celta Vigo-MU és Ajax-Lyon az elődöntőben
nyoni székházában megtartott pénteki sorsoláson kiderült, hogy az első mérkőzéseken a spanyol és a holland együttes játszik hazai pályán május 4-én. A visszavágókat egy héttel később rendezik.

A finálénak Stockholm ad otthont május 24-én.

A Manchester United és a Celta korábban még sohasem találkozott egymással az európai kupákban. Az angol együttes hazája bajnokságban 22 forduló óta nem kapott ki, ennek ellenére is csak az ötödik helyen áll, hátránya négy pont a Bajnokok Ligája-selejtező indulást érő negyedik városi rivális Cityvel szemben. A Celta Vigónak gyakorlatilag az Európa Liga-győzelem az egyetlen esélye, hogy a következő idényben is érdekelt legyen a nemzetközi porondon (ez esetben a BL-ben indulhatna), hiszen csak a tizedik a Primera Divisiónban.

Az Ajax és a Lyon négyszer a Bajnokok Ligájában játszott egymással, két holland-siker mellett két döntetlen született. Az amszterdami gárda a következő idényben jó eséllyel BL-induló lesz, hiszen a második a holland pontvadászatban, a
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 14:22
A közmédia átalakításával véget ért a koalíciós válság Izraelben
Alapvető változást jelent a jelenlegi médiatörvényhez képest, hogy kiemelték a hírszerkesztőséget az új közmédia szervezetéből, ezek és az aktuális műsorok a régi közmédia dolgozóinak továbbfoglalkoztatásával egy különálló szervezethez tartoznak majd, amelyet egy tanácsadó testület felügyel.

Az új közmédia eredetileg április 30-án kezdte volna meg munkáját, de az indulást május közepére halasztották, hogy addig gyors törvényhozással megszülethessen a változások jóváhagyása.

A csütörtöki megállapodásban foglaltakat rögzítő törvényeket várhatóan a jövő héten, a tavaszi szünetet felfüggesztve összehívott, rendkívüli plenáris ülésen szavazza meg a kneszet.

A kompromisszumos megállapodás megszületését maga Netanjahu jelentette be az Andrej Kiska szlovák elnökkel folytatott tárgyalásai előtt rendezett közös sajtótájékoztatón.

Kahlón délután sajtótájékoztatót tartott, ahol kijelentette, hogy a politikusoknak nem lesz beleszólásuk az új közmédia munkájába, és sikerként könyvelte el, hogy a
velemenyezd, 2017. március 30. csütörtök, 17:31
Államfőválasztás - Kósa: Áder államfői, Majtényi ellenzéki aktivista beszédet mondott
perc alatt 5-en ábrándultak ki" belőle - fogalmazott.

Kósa Lajos azt is kiemelte: Majtényi László ellenzéki jelöltként nem csak hogy felszólalhatott az Országgyűlésben, de a közszolgálati televízió azt élőben közvetítette. Majtényi László "ehhez képest azt mondta, hogy Magyarországon nincs szólásszabadság, és súlyosan korlátozzák a (...) vélemények megjelenését" - jegyezte meg.

Azzal kapcsolatban, hogy Tarlós István főpolgármester - mint arról az ATV-ben nyilatkozott - jelenleg nem tervezi az indulást a következő, 2019-es főpolgármester-választáson, a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált: "ha Tarlós István azt akarta mondani, hogy szerinte nem fog elindulni 2019-ben, akkor azzal kapcsolatban óvatos vagyok, mert majd 2018-ban vagy 2019 elején kell erről döntést hozni, addig pedig kár ilyesmin lamentálni".

A nagyáruházak parkolóinak, illetve a házhozszállításnak az esetleges megadóztatását firtató kérdésre Kósa Lajos azt válaszolta: "látatlanban" nem akar állást foglalni a témában, de általános
velemenyezd, 2017. március 13. hétfő, 14:42
Két kötettel ünnepli Orbán Ottó születésének 80. évfordulóját a Magvető
adomák, anekdoták, ugratások és zrikák olykor véresen komoly tragédiákkal és eseményekkel kerülnek összefüggésbe - mondta el a kiadó szerkesztője a Nyerges Gábor Ádám jóvoltából gazdag jegyzetapparátussal, valamint fényképanyaggal is ellátott kötetről.

Orbán Ottó születésének 80. évfordulójára adja ki a Magvető Dérczy Péter irodalomtörténész, kritikus új monografikus igényű esszékötetét is, amely a Között címet viseli. Szegő János elmondta: a szerző Orbán Ottó teljes lírai munkásságát végigveszi az indulástól utolsó posztumusz kötetéig, mindezt költészettörténeti kontextusba helyezve, miközben tekintettel van Orbán Ottó műveinek recepciótörténetére, a kortársak és az utókor Orbán Ottó-olvasataira, valamint a költő saját önértelmezésére is.

"Dérczyt rendkívül izgatja, hogy miként vándorolnak a motívumok Orbán Ottó egy-egy versében, és miként találják meg a maga formájukat" - fogalmazott Szegő János, kiemelve: a könyv címében is megidézett "közöttiség" utal arra is, hogy Orbán Ottó költészete már
velemenyezd, 2016. május 19. csütörtök, 15:36
Úszó Eb - Harmincegy magyar úszó utazik Londonba
László és Telegdy Ádám nevezett négy számban.

"Az olimpia jegyében állítottuk össze a csapatot, az edzőbizottsággal teljes egyetértésben, azzal a céllal, hogy a remélhető nagyszerű szereplés mellett még plusz kvótákat tudjunk szerezni Rióra" - indokolta a csapat összetételét Hargitay András szövetségi kapitány. - "Arra is látunk lehetőséget, hogy a váltókban még kvalifikáljunk, vagy még javítsuk a győri ob-n elért időket, így örömmel fogadtamn, hogy Hosszú Katinka vállalja a 4x200-as váltóban az indulást."

A kapitány hozzátette, szerda reggel kellett kivenni a csapatból Molnár Flórát, aki betegséggel bajlódott, ezért edzője üzent, nem tud megfelelően felkészülni az Eb-re.

A londoni vizes Eb-n az úszók május 16. és 22. között versenyeznek.

A magyar úszócsapat a londoni Eb-re:

férfiak:Balog Gábor (50 m hát, 100 m hát, 200 m hát)Bernek Péter (200 m gyors, 400 m gyors)Biczó Bence (100 m pillangó, 200 m pillangó)Bohus Richárd (50 m gyors, 100 m gyors, 50 m hát)Cseh László (50 m pillangó,
velemenyezd, 2016. április 27. szerda, 12:22
Rózsa Csilla továbbra is bízik az olimpiai részvételben
is javított. Sokkal több mindent tudok elvégezni egy nap alatt, mint amikor egyedül gyakoroltam" - nyilatkozta az MTI-nek Rózsa Csilla.

A magyar játékos idén a másodikszámú versenysorozatban, a LET Acessben indul majd, április 28. és 30 között Svájcban, május 11. és 13. között Spanyolországban, május 19. és 21., valamint június 17. és 19. között pedig Svédországban indul majd.

Rózsa megjegyezte, számításai szerint mind a négy versenyen dobogón kellene végeznie ahhoz, hogy kiharcolja a riói indulást. Ehhez az olimpiai ranglistán, amelyet július 11-én zárnak le, a legjobb 60 között kell végeznie, ez a rangsor a világranglista alapján áll össze, ugyanakkor egy országot legfeljebb két golfozó képviselhet.

"Minden napra, minden hétre, minden hónapra van egy kisebb cél, először ezeket kell teljesíteni, ezek mögött állnak nagyban a karikák" - mondta Rózsa Csilla, aki nemrég az Egyesült Államokban edzőtáborozott. "Gyakorlatilag szabadnapom sem volt, annyi mindent próbáltunk belesűríteni ebbe az időbe.
velemenyezd, 2016. április 12. kedd, 18:22
110 éve született József Attila
jelentkeztek a Mama betegségének első tünetei: kiderült, hogy méhrákja van. 1919-es halála után a két testvér nővérükhöz, Jolánhoz és annak férjéhez, Makai Ödönhöz költözött. Nagykorúságáig Makai lett József Attila gyámja, ő íratta be a fiút a makói magyar királyi állami főgimnáziumba, ahol költői pályája is indult.

1922 decemberében megjelenik első önálló verseskötete, a Szépség koldusa is egy szegedi nyomdász-kiadó vállalkozásában, összesen háromszáz példányban. A tizenhét éves diák nem akármilyen indulást tudhat magáénak: a kötethez Juhász Gyula írt előszót, az ifjú szerzőt ,,Isten kegyelméből való költő"-ként ajánlva az olvasók figyelmébe. Verseit megjelentették a helyi lapok, illetve a Nyugat is. ,,Csodagyereknek tartottak, pedig csak árva voltam" - írta később önéletrajzában. 1923. január 10-én kilépett a gimnáziumból, kizárólag a költészetnek akart élni. Költői pályájának legtermékenyebb évei ezek: versei számát tekintve 1922 és 1925 között írta műveinek mintegy
menusgabor, 2015. április 11. szombat, 16:00
1/5
Képek, videók
A megtagadott eskü 01.jpg
chillik
2017. január 21. szombat, 07:35
A megtagadott eskü 02.jpg
chillik
2017. január 21. szombat, 07:34
A megtagadott eskü 03.jpg
chillik
2017. január 21. szombat, 07:33
A megtagadott eskü 04.jpg
chillik
2017. január 21. szombat, 07:24
boldog,aki megtagadja....
relisisi
2014. május 30. péntek, 12:45
Ne ítélj elsőre
otodik
2016. július 07. csütörtök, 20:17
Elsőre úgy tűnik
sanci81
2015. november 22. vasárnap, 15:09
Ez az elsőre csak szép, d
vargaspace
2012. május 07. hétfő, 11:09
Ha elsőre nem sikerül
jakabgasparne
2009. augusztus 24. hétfő, 05:59
A Nyugat költői elsőrész7
hollygergo
2009. február 07. szombat, 18:12
Kunyhó elsőre.jpg
vidakmargit
2008. április 23. szerda, 02:15
na ez elsőre félreérthető
aranyemberke
2007. november 21. szerda, 19:21
szerelem elsőre.bmp
yaszum
2006. június 16. péntek, 01:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.