Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:36 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Új gasztronómiai sorozat indul Borbás Marcsival a Duna Televízión
A műsor helyszínéül egy régi pajtában kialakított stúdiókonyha szolgál majd, amelyben a sparhelt és az indukciós főzőlap tökéletesen megfér egymás mellett - olvasható a produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.

Borbás Marcsi aktuális vendégével hétről hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak.

Leleplezi a legnagyobb konyhai titkokat, igyekszik lerombolni a tabukat, megtanítani a leghatékonyabb praktikákat, miközben számtalan újdonsággal ismerteti meg a nézőket.

A műsor bemutatja, hogy az egyszerű háziasszony és a Michelin-csillagos séf is jól megfér együtt a konyhában, és remekül inspirálhatja egymást, de az is kiderül, hogy bár fontosak a hagyományok a főzésben, néha érdemes áthágni a szabályokat és csavarni egyet a jól megszokott recepteken.

A vidám és lendületes műsor kiegészíti a Gasztroangyal kulturális, hagyományőrző tematikáját, hiszen aprólékos
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 11:30
ÜZENEM kabbe !!
a világ a harmadik évezredben, kérem?

A vidéki ember legendásan vendégszerető, ezért a híveknek szóló showt és a helyi potentátokkal való seftelést meg-megszakítja egy kis ozsonna, kóstoló és a kötelező munkaebéd. Az egyik megyeszékhely polgármesteri hivatalában is nagy volt a sürgés-forgás, a messze földön - város húsz kilométeres vonzáskörzetében - híres szakács kitett magáért. Beszerezte az igazi házi baromfiakat, a hivatal egyik irodájában rögtönzött gulyáságyút is felállítottak, az indukciós főzőlapon rotyogott a tájjellegű ebédnek való. A fenséges illatok bevonzották a hivatal előterébe a segélyre váró rejtett tartalékokat is, akik alig várták, hogy rejtekükből kilépve a rivaldafénybe segíthessenek az étkek eltüntetésében. A rendészeknek komolyan el kellett magyarázniuk, hogy még nem jött el számukra a pillanat, maradjanak csak rejtve a továbbiakban is. Ahogy a főzés előrehaladt, megjelent a TEK szigorú ételkóstolója, mintát vett az elkészült finomságokból, fontoskodott, vegyelemzett, óvta a
bordat, 2015. április 19. vasárnap, 21:18
Szerintetek melyik az olcsóbb? Gázzal vagy villannyal főzni?
Kedves pkrisztina!
Igazad van, nem a kérdésre válaszoltam. De a villanyon belül is lehet hagyományos, kerámia és indukciós főzőlapot használni, különböző hatásfokkal.
Ezek közül ma az indukciós főzőlap a leg-energiatakarékosabb.
Ezért írtam azt, amit írtam.
taen, 2014. június 19. csütörtök, 17:37
Ezért kell fakanalat tenni a lábosra…
lábosról, máris felforrt, és kifutott a tartalma. Egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a tűzhelytakarítást: elég keresztbe fektetni egy fakanalat a lábos tetején, és a forró étel nem tud kifutni - tanácsolják a Zanussi szakértői.

Ha esetleg mégsem sikerül megelőzni a balesetet, akkor nem árt, ha tudjuk, hogyan lehet könnyedén letakarítani. Alapszabály, hogy a szennyeződéseket mindig frissen távolítsuk el, mert ha rászárad, odaég, sokkal nehezebb dolgunk lesz.

A kerámia- vagy indukciós főzőlapoknál ugyancsak a segítségünkre lehet a régóta jól bevált szappan és víz. Ha valami nagyon csúnyán odaégett, akkor érdemes beszerezni egy erre a célra kifejlesztett borotvát vagy akár egy sima borotvapengét. (Utóbbival óvatosan bánjunk, meg ne vágjuk a kezünket!) Ha a pengét körülbelül 30 fokos szögben toljuk végig a főzőlapon, szépen felszedi az odaégett szennyeződést, de nem karcolja meg a felületet.

Arra is van tippünk, hogy mit tegyél a megmaradt borral, vagy éppen hogyan bányászd
horvathnemagdi, 2014. április 19. szombat, 18:06
Alakulok
pakolásznom kell...no meg telefonos segítség is szükséges asz asztalosomtól...mert azt ugyan megmondta, hogy akasztom ki a fiókot, de azt nem, hogy vissza hogyan tehetem!
S nem megy!
No meg baromi nehéz is...szóval nem is vacakoltam vele sokáig.
:)

Barátnőmtől szülinapomra (mivel "panaszkodtam", hogy akkora helyem lett, hogy most nem fogom tudni megtölteni a szekrényeimet) kaptam gyönyörű tányérokat és vidám színű, csíkos poharakat!
:)))))))

Holnap kipróbálom az indukciós lapomat, remélem sikerrel veszem az akadályt (mivel még sose volt villany főzőlapom)!
A mosógépet is birtokba veszem...kipróbáltuk, mikor itt volt a szerelő, műxik...a amosogatógép is, de ahhoz ugye kell tabletta még (gyermekem állítólag már hozatott a barátnőjével, csak még nem ment el érte) és só.
Gyanítom hamar elhozza most már, mert utál mosogatni!
:)))))))))

Kedvesemnek ma volt az első kezelése...már délután is volt látható eredménye!
Nagyon örülök!
Ő Is...s
feherevi, 2013. június 22. szombat, 20:47
Néhány tudnivaló háztartási gépek vásárlása előtt
termosztáttal rendelkezik a teljes biztonság érdekében.
A gázfőzőlap anyaga lehet rozsdamentes acél, vagy üvegkerámia.
Rendelkezhet WOK- égővel is, ami lehet 2 vagy 3 koronás égő.
A főzőlap rácsa lehet zomácozott vagy öntöttvas. Az öntöttvas rácsos főzőlapok drágábbak.
Elektromos főzőlap: Ma már kerámialapokat lehet találni az üzletekben. A legolcsóbb kerámialapok tekerőgombosak, kicsivel drágább az érintőgombos főzőlap.
Kerámilapok közül megkülönböztethetünk hagyományos, félindukciós, illetve indukciós főzőlapokat.
-Indukció: Csak akkor működika főzőlap, ha van rajta edény. Ez a legenergiatakarékosabb megoldás.
A főzőzónák csak ferromagnetikus edénnyel közvetlenül érintkezve fogyasztanak energiát, hiszent a főzőlap és az edény között mágneses tér alakul ki, ez melegíti az edény alját. A fogyasztás az edény átmérőjétől függ, így a befektetés gyorsan megtérül.
A félindukciós főzőlapokon 2 főzózóna indukciós zóna, 2 pedig hagyományos.
-A kerámialapok többségén
sacimama, 2013. május 30. csütörtök, 13:50
Otthonodban mindent meg tudsz venni azok helyett, amik elromlottak?
taenci : Na szóval : Műszaki ember lévén (tisztáztuk hogy erről az oldaltól 3-an is egy műszaki suliba jártunk) tanulmányoztam a kávéfőzőt és sajnos azt kell mondanom konstrukciós hiba ez a típus előbb utóbb robban ....

Nálam előbb volt.... :D:D:D

Viszont kaptam egy kotyogósat de azzal meg az a baj hogy alumínium és az indukciós főzőlapra az nem jó ::D:D:D

Szóval ugyan úgy nincs megoldva a kávéfőzésem még :D:D:D

Na de karácsonyra talán :D:D:D:D
cyrano, 2011. július 02. szombat, 18:23
A teflon bevonatu edények jobbak vagy a hagyományos, ha gyakran használod?
Nekem a rozsdamentes acél edények váltak be leginkább.
Gusztusosak, energiatakarékosak és könnyű őket tisztán tartani.
És indukciós főzőlappal használom őket.
taen, 2011. március 01. kedd, 21:07
Képek, videók
Marcsival
pottomke17
2010. július 02. péntek, 10:36
Jó reggeli, Marcsival.jpg
kicsoda57
2010. május 10. hétfő, 18:14
Marcsival ismét
koszegikitti
2008. augusztus 31. vasárnap, 11:40
Gyurika Marcsival
mamacilike
2007. december 28. péntek, 16:35
Marcsival
cilka68
2007. október 23. kedd, 19:05
marcsival
katika08
2007. március 29. csütörtök, 22:11
Marcsival
freya_midgard
2006. július 14. péntek, 19:09
Marcsival
nicolca
2006. június 23. péntek, 19:47
televizió
eva6
2018. április 30. hétfő, 16:53
televizio.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:13
A televízió
anna4459
2014. június 15. vasárnap, 21:13
orion venus televizió
lacipecsenye
2013. március 19. kedd, 18:16
alba regia televizió
lacipecsenye
2012. december 13. csütörtök, 14:52
Líbia Állami televízió 20
megyerimihaly
2011. július 31. vasárnap, 12:56
A Budapest Televízió egyó
muhold
2007. április 29. vasárnap, 15:12
Címkék
indukciós főzőlap, legnagyobb konyhai, vidéki ember, indukciós főzőlapon, öntöttvas rácsos, Borbás Marcsi, leghatékonyabb praktikákat, érintőgombos főzőlap, étkek eltüntetésében, főzőzónák csak, segítségünkre lehet, pengét körülbelül, főzőlap rácsa, egyszerű trükkel, harmadik évezredben, legolcsóbb kerámialapok,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.