Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 07:17 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Új gasztronómiai sorozat indul Borbás Marcsival a Duna Televízión
A műsor helyszínéül egy régi pajtában kialakított stúdiókonyha szolgál majd, amelyben a sparhelt és az indukciós főzőlap tökéletesen megfér egymás mellett - olvasható a produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.

Borbás Marcsi aktuális vendégével hétről hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak.

Leleplezi a legnagyobb konyhai titkokat, igyekszik lerombolni a tabukat, megtanítani a leghatékonyabb praktikákat, miközben számtalan újdonsággal ismerteti meg a nézőket.

A műsor bemutatja, hogy az egyszerű háziasszony és a Michelin-csillagos séf is jól megfér együtt a konyhában, és remekül inspirálhatja egymást, de az is kiderül, hogy bár fontosak a hagyományok a főzésben, néha érdemes áthágni a szabályokat és csavarni egyet a jól megszokott recepteken.

A vidám és lendületes műsor kiegészíti a Gasztroangyal kulturális, hagyományőrző tematikáját, hiszen aprólékos
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 11:30
ÜZENEM kabbe !!
a világ a harmadik évezredben, kérem?

A vidéki ember legendásan vendégszerető, ezért a híveknek szóló showt és a helyi potentátokkal való seftelést meg-megszakítja egy kis ozsonna, kóstoló és a kötelező munkaebéd. Az egyik megyeszékhely polgármesteri hivatalában is nagy volt a sürgés-forgás, a messze földön - város húsz kilométeres vonzáskörzetében - híres szakács kitett magáért. Beszerezte az igazi házi baromfiakat, a hivatal egyik irodájában rögtönzött gulyáságyút is felállítottak, az indukciós főzőlapon rotyogott a tájjellegű ebédnek való. A fenséges illatok bevonzották a hivatal előterébe a segélyre váró rejtett tartalékokat is, akik alig várták, hogy rejtekükből kilépve a rivaldafénybe segíthessenek az étkek eltüntetésében. A rendészeknek komolyan el kellett magyarázniuk, hogy még nem jött el számukra a pillanat, maradjanak csak rejtve a továbbiakban is. Ahogy a főzés előrehaladt, megjelent a TEK szigorú ételkóstolója, mintát vett az elkészült finomságokból, fontoskodott, vegyelemzett, óvta a
bordat, 2015. április 19. vasárnap, 21:18
Szerintetek melyik az olcsóbb? Gázzal vagy villannyal főzni?
Kedves pkrisztina!
Igazad van, nem a kérdésre válaszoltam. De a villanyon belül is lehet hagyományos, kerámia és indukciós főzőlapot használni, különböző hatásfokkal.
Ezek közül ma az indukciós főzőlap a leg-energiatakarékosabb.
Ezért írtam azt, amit írtam.
taen, 2014. június 19. csütörtök, 17:37
Ezért kell fakanalat tenni a lábosra…
lábosról, máris felforrt, és kifutott a tartalma. Egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a tűzhelytakarítást: elég keresztbe fektetni egy fakanalat a lábos tetején, és a forró étel nem tud kifutni - tanácsolják a Zanussi szakértői.

Ha esetleg mégsem sikerül megelőzni a balesetet, akkor nem árt, ha tudjuk, hogyan lehet könnyedén letakarítani. Alapszabály, hogy a szennyeződéseket mindig frissen távolítsuk el, mert ha rászárad, odaég, sokkal nehezebb dolgunk lesz.

A kerámia- vagy indukciós főzőlapoknál ugyancsak a segítségünkre lehet a régóta jól bevált szappan és víz. Ha valami nagyon csúnyán odaégett, akkor érdemes beszerezni egy erre a célra kifejlesztett borotvát vagy akár egy sima borotvapengét. (Utóbbival óvatosan bánjunk, meg ne vágjuk a kezünket!) Ha a pengét körülbelül 30 fokos szögben toljuk végig a főzőlapon, szépen felszedi az odaégett szennyeződést, de nem karcolja meg a felületet.

Arra is van tippünk, hogy mit tegyél a megmaradt borral, vagy éppen hogyan bányászd
horvathnemagdi, 2014. április 19. szombat, 18:06
Alakulok
pakolásznom kell...no meg telefonos segítség is szükséges asz asztalosomtól...mert azt ugyan megmondta, hogy akasztom ki a fiókot, de azt nem, hogy vissza hogyan tehetem!
S nem megy!
No meg baromi nehéz is...szóval nem is vacakoltam vele sokáig.
:)

Barátnőmtől szülinapomra (mivel "panaszkodtam", hogy akkora helyem lett, hogy most nem fogom tudni megtölteni a szekrényeimet) kaptam gyönyörű tányérokat és vidám színű, csíkos poharakat!
:)))))))

Holnap kipróbálom az indukciós lapomat, remélem sikerrel veszem az akadályt (mivel még sose volt villany főzőlapom)!
A mosógépet is birtokba veszem...kipróbáltuk, mikor itt volt a szerelő, műxik...a amosogatógép is, de ahhoz ugye kell tabletta még (gyermekem állítólag már hozatott a barátnőjével, csak még nem ment el érte) és só.
Gyanítom hamar elhozza most már, mert utál mosogatni!
:)))))))))

Kedvesemnek ma volt az első kezelése...már délután is volt látható eredménye!
Nagyon örülök!
Ő Is...s
feherevi, 2013. június 22. szombat, 20:47
Néhány tudnivaló háztartási gépek vásárlása előtt
termosztáttal rendelkezik a teljes biztonság érdekében.
A gázfőzőlap anyaga lehet rozsdamentes acél, vagy üvegkerámia.
Rendelkezhet WOK- égővel is, ami lehet 2 vagy 3 koronás égő.
A főzőlap rácsa lehet zomácozott vagy öntöttvas. Az öntöttvas rácsos főzőlapok drágábbak.
Elektromos főzőlap: Ma már kerámialapokat lehet találni az üzletekben. A legolcsóbb kerámialapok tekerőgombosak, kicsivel drágább az érintőgombos főzőlap.
Kerámilapok közül megkülönböztethetünk hagyományos, félindukciós, illetve indukciós főzőlapokat.
-Indukció: Csak akkor működika főzőlap, ha van rajta edény. Ez a legenergiatakarékosabb megoldás.
A főzőzónák csak ferromagnetikus edénnyel közvetlenül érintkezve fogyasztanak energiát, hiszent a főzőlap és az edény között mágneses tér alakul ki, ez melegíti az edény alját. A fogyasztás az edény átmérőjétől függ, így a befektetés gyorsan megtérül.
A félindukciós főzőlapokon 2 főzózóna indukciós zóna, 2 pedig hagyományos.
-A kerámialapok többségén
sacimama, 2013. május 30. csütörtök, 13:50
Otthonodban mindent meg tudsz venni azok helyett, amik elromlottak?
taenci : Na szóval : Műszaki ember lévén (tisztáztuk hogy erről az oldaltól 3-an is egy műszaki suliba jártunk) tanulmányoztam a kávéfőzőt és sajnos azt kell mondanom konstrukciós hiba ez a típus előbb utóbb robban ....

Nálam előbb volt.... :D:D:D

Viszont kaptam egy kotyogósat de azzal meg az a baj hogy alumínium és az indukciós főzőlapra az nem jó ::D:D:D

Szóval ugyan úgy nincs megoldva a kávéfőzésem még :D:D:D

Na de karácsonyra talán :D:D:D:D
cyrano, 2011. július 02. szombat, 18:23
A teflon bevonatu edények jobbak vagy a hagyományos, ha gyakran használod?
Nekem a rozsdamentes acél edények váltak be leginkább.
Gusztusosak, energiatakarékosak és könnyű őket tisztán tartani.
És indukciós főzőlappal használom őket.
taen, 2011. március 01. kedd, 21:07
Képek, videók
Marcsival
pottomke17
2010. július 02. péntek, 10:36
Jó reggeli, Marcsival.jpg
kicsoda57
2010. május 10. hétfő, 18:14
Marcsival ismét
koszegikitti
2008. augusztus 31. vasárnap, 11:40
Gyurika Marcsival
mamacilike
2007. december 28. péntek, 16:35
Marcsival
cilka68
2007. október 23. kedd, 19:05
marcsival
katika08
2007. március 29. csütörtök, 22:11
Marcsival
freya_midgard
2006. július 14. péntek, 19:09
Marcsival
nicolca
2006. június 23. péntek, 19:47
televizió
eva6
2018. április 30. hétfő, 16:53
televizio.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:13
A televízió
anna4459
2014. június 15. vasárnap, 21:13
orion venus televizió
lacipecsenye
2013. március 19. kedd, 18:16
alba regia televizió
lacipecsenye
2012. december 13. csütörtök, 14:52
Líbia Állami televízió 20
megyerimihaly
2011. július 31. vasárnap, 12:56
A Budapest Televízió egyó
muhold
2007. április 29. vasárnap, 15:12
Címkék
egyszerű háziasszony, legnagyobb konyhai, segélyre váró, forró étel, célra kifejlesztett, helyi potentátokkal, pengét körülbelül, egyik megyeszékhely, gázfőzőlap anyaga, produkció MTI-hez, villanyon belül, indukciós főzőlapra, leghatékonyabb praktikákat, műszaki suliba, befektetés gyorsan, tájjellegű ebédnek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.