Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 04:06 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vércukorszint csökkentése AMLÁVAL (indiai egres)
Csodaszer a vércukorszint csökkentésére: amla

Az indiai egres, vagy más néven az amla az egyik leginkább használt természetes gyógymód Indiában. Ezen túlmenően az indiai asszonyok rendszeresen használják a haj és a bőr ápolására is ezt a méltán csodaszernek tartott gyümölcsöt. Az indiai egres nemcsak egészségbarát tulajdonságokkal rendelkezik, de egy remek gyümölcs is, amely nyers formájában is fogyasztható.

A savanyú gyümölcsöt vagy frissen, vagy tartósítva fogyasztják. Kiváló C-vitamin-forrás, de magas a kalcium-, a vas-, a foszfor- és a krómtartalma is. Az amla nagyon hasznos lehet a téli időszakban C-vitamin pótlására, de a vércukorszint csökkentésében is kiemelkedő szerepet játszik.

Az amla C-vitaminban gazdag és bőrgyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik, emellett segít az immunrendszer megerősítésében és egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így
pacsakute, 2019. május 14. kedd, 17:18
Érdekesség
összekarmolta őt.

A hónap közepén, 15-én van Avilai (Nagy) Szent Teréznek az ünnepe, aki a sarutlan karmelita rend reformátoraként kortársa és honfitársa volt Loyolai Szent Ignácnak, a jezsuita rend megalapítójának. Az anekdota szerint 1582-ben Alba de Tomes-ban halt meg az október 4-éről (a naptárreform miatt) október 15-ére virradó ,,hosszú" éjszakán. Szent Teréz napja nálunk hagyományosan a szüret kezdete. Ez a nap a Bácskában és a Bánságban egykoron dologtiltó nap volt, amikor az asszonyok nem moshattak, és kenyeret sem süthettek.

Három nappal később, 18-án Szent Lukács evangélistára emlékezik a katolikus világ. Őt tartják az Újtestamentum harmadik (Lukács evangéliuma) és ötödik (Az apostolok cselekedetei) könyve szerzőjének. A Biblia azt írja róla, hogy orvos volt, ezért a doktorok és a sebészek, valamint a kórházak és a gyógyfürdők védőszentjeként tisztelik. A keresztény hagyomány szerint o volt az első ikonográfus, lefestette Szűz Mária, Péter és Pál képeit, emiatt a
kirscha, 2018. október 02. kedd, 21:51
Feketevonatja a vasfüggönyös narancsoknak Hunnia börtönnel
Rákóczi tér fogait elviszik a pusztító csemeték szüléskor. Apává tették a pusztítókat, kígyókat, pókokat, legyeket, sünöket, amik miatt szabályszerűen kivégeztek engem, miután felrobbant a tatárdombi ikerházuk, sőt annyira világ-testvériség készült, hogy gyűlöletbeszédnek mondják, ha valaki beszél is arról, hogy ők hatvan éve nyaraló könyvszereplők és csapásai a világegyetemnek.

Itt állok születésem óta ugyanannál a szomszédnál, akinek a népe a Rákóczi téri feketevonat, melyek kivágták az asszonyok húgyhólyagjait szüléskor, kiszedték az emberek fogait, az egész világon állítólag, vonat alá dobáltak azt, akit akartak, nem engedve senkinek sem, hogy engem szeressen, megölve mindenkit, aki tisztelt. MInden tettüket rajtam ismétlésben folyamatosan végrehajtottak gyalázva éjjel-nappal a kivégző nemi csapások miatt, mert azokat a vasnép perverznek hozta létre.

Minden emberi formára teremtett betegség és fajtalankodó, csúnya, büdös, torz miatt engem megtámadtak, azért is, hogy nem
kohlinka, 2018. március 22. csütörtök, 17:59
Megalázó helyzetek
hogy szó nélkül rabosították, megalázták egy telefonos bejelentés miatt.
Indoklás nélkül rabosították a magyar nőt

A londoni zsaruk ugyanis a vékonyka asszonyt látva sem fogtak gyanút, hogy valószínűleg a két termetes indiai asszonyság hazudik, amikor azt állítja, hogy az alig ötvenkilós K. Éva megverte őket. A magyar nő néhány perc alatt a rabszállítóban találta magát, majd pedig a fogdán. Még arra a kérdésére sem adtak választ, mi a vád ellene.

Megelégeltem az indiai asszonyok által hagyott mocskot, ugyanis egy ház felső szintjét mi, alsó szintjét pedig egy indiai család bérelte. A házszabályokat soha nem tartották be, nem takarítottak és folyamatosan kiabáltak, elviselhetetlenné vált számunkra az, hogy nem tudunk pihenni és koszban kell élnünk...ezt tettem szóvá egy alkalommal. Negyed óra sem telt el és két járőrautó, valamint egy rabszállító állt meg nagy fékcsikorgással a ház előtt, nem is gondoltam volna, hogy értem jönnek...

meséli a történteket
horvathnemagdi, 2017. július 09. vasárnap, 09:52
Igaz, de használhatatlan tények
A fiúgyereknél háromszor gyakoribb a hiperaktivitás és a figyelemzavar, mint a lányoknál.

A színésznő, Sharon Stone, allergiás a koffeinre.

Vegyi összetételét tekintve az ember vére nagyon hasonló a tengervízhez.

Amerikában az évente női ruhákra elköltött teljes összeg egynegyedéből 16-os méretű ruhákat vásárolnak, ami az európai méretezés szerint 44-esnek felel meg.

Robert Burns skót költőnek volt egy kedves báránya, akit Poor Mailie-nek nevezett. Két verset is írt róla.

Robert Louis Stevensonnak volt egy szamara, aki Modestine névre hallgatott.

A Viktória tó Afrikában a legnagyobb, a Földön pedig a második legnagyobb édesvizű tó, területe 69.490 négyzetkilométer.

Az egész afrikai kontinensen kevesebb embernek van Internet hozzáférése, mint New York Cityben.

Az indiai asszonyok soha nem mondják ki férjük nevét hangosan, mert az bizalmatlanságot jelent. A név helyett más megszólítást használnak, pl. "figyelj",
lenke1964, 2016. október 11. kedd, 17:29
Vércukorszint csökkentése
Csodaszer a vércukorszint csökkentésére: amla

Az indiai egres, vagy más néven az amla az egyik leginkább használt természetes gyógymód Indiában. Ezen túlmenően az indiai asszonyok rendszeresen használják a haj és a bőr ápolására is ezt a méltán csodaszernek tartott gyümölcsöt. Az indiai egres nemcsak egészségbarát tulajdonságokkal rendelkezik, de egy remek gyümölcs is, amely nyers formájában is fogyasztható.

A savanyú gyümölcsöt vagy frissen, vagy tartósítva fogyasztják. Kiváló C-vitamin-forrás, de magas a kalcium-, a vas-, a foszfor- és a krómtartalma is. Az amla nagyon hasznos lehet a téli időszakban C-vitamin pótlására, de a vércukorszint csökkentésében is kiemelkedő szerepet játszik.

Az amla C-vitaminban gazdag és bőrgyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik, emellett segít az immunrendszer megerősítésében és egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így akadályozva meg az inzulinrezisztenciát és a cukorbetegség kialakulását. Ezen kívül eliminálja a testben lévő toxinokat
klarika47, 2016. augusztus 08. hétfő, 14:18
Június - Szent I(st)ván hava- Nyárelő - Napisten hava
átmagyarázása annál könnyebben ment, mivelhogy Juno istennő is beletartozott Mars, Venus és Juppiter famíliájába (akiről a márciust, az áprilist és az eredeti május hónapot elnevezték), hiszen Juno istenasszony Juppiter nővére és felesége volt (a római istenek ebben a tekintetben nem nagyon voltak válogatósak), a házasságnak és a születéseknek védőistennője, azonkívül pedig a csillagos égboltnak is királynője.
Juno a házasság által megszentelt szerelem pártfogója s a családi áldás istenasszonya. Ő védi az asszonyokat, kiket egészséggel és szépséggel ruház föl. A művészetben úgy ábrázolják, mint a házasság harmóniájában kifejlett női szépséget. Kedvenc madara a páva.

Népi megfigyelések:

- ha Medárd napján esik, akkor negyven napig esik
- a júniusi eső koldusbotot nyomhat a gazda kezébe
- ha a kakukk Szent Iván napja előtt megszólal, úgy olcsó lesz a gabona, ha utána, úgy drága
- ha Szent Iván napján eső esik, úgy mind mogyoró, mind pedig dió kevés lészen, így tehát
lenke1964, 2016. június 02. csütörtök, 10:10
Húsz éve véget ért az Ébredő Játszótér Hintás magyar kislány
1995-ben valamennyi egyházi szereplő befejezte játékát, melyet a hintás magyar kislány áldozásommal kezdtek Ébredő játszótér címen. Edom ekkor bejelentette, hogy befejezték. Ezt követően az elmeosztály Edom sánta jézusos vörös botos könyvet az én feszületemmel hajtotta végre a város elmeosztályával az összes egyház könyvével, mint az adventistákéval, jehovákkal. Az adventisták könyve alapján lettek megrendezve a szembesítő filmek, hogy a világ végén elvonul mindenki szeme előtt, hová tartozik, mi az eredete. Valamennyi egyház könyve Miskolcon került berendezésre, valamennyi játékkal. Ezután fanatikusnak nyilvánított Dávid Mónika és Vaszily Mária szőke kiválasztott, s valamennyi fanatikus hívőt az elmeosztályról felemelték az egész világon. Így a mai helyzet alakult ki, a rengeteg Jézus hívő a börtönökben is, ember áldozással. A média tovább játszik, mint Sylvester Stallone, megtérést. A Jézusok cserepeimen megtalálhatóak, egykori indiai Kundalini jóga könyvben található szivárvány szövetséges egyházakat
kohlinka, 2015. december 04. péntek, 08:41
Voltaire INDIAI KALAND
megremegett, átérezte a már-már elkövetett bűn borzalmasságát, könnyezve kért bocsánatot az osztrigától, és gondosan visszahelyezte a sziklára.
Mialatt mélyen eltűnődött ezen a kalandon, visszafelé a városba, pókokat látott, amelyek legyeket ettek, fecskéket, amelyek megették a pókokat, karvalyokat, amelyek a fecskéket ették meg.
"Ezek a teremtmények híján vannak a filozófiának" - mondta magában.
A városba érkező Püthagorászt összevissza lökte-nyomta, lábáról is leverte a koldusok és koldusasszonyok sokasága, mely így kiáltozott:
- Pompás, pompás, nagyon is megérdemelték!
- Megérdemelték? Mit? - kérdezte a feltápászkodó Püthagorász, az emberek tovább futottak s ezt mondták:
- Áh, micsoda öröm, hogy láthatjuk, amint megfőnek!
Püthagorász azt hite, hogy lencséről vagy valami másfajta zöldségről van szó, de tévedett, két szerencsétlen hinduról beszéltek így.
- Ó - mondta Püthagorász -, minden bizonnyal két nagy filozófus az, ráuntak az életre, s örömmel készülnek arra,
gabfe, 2015. november 22. vasárnap, 16:44
A Magyar HÍMZÉS
mennyiségű hímzést mint a magyar.

A hímzés művészetének elsajátítása hozzátartozott minden leány neveléséhez bárhol nőtt fel. Egyformán meg kellett tanulják akár a királyi udvarban, kastélyokban, nemesi udvarházakban, kolostorokban vagy falusi parasztházakban éltek. A lányokat aszerint itéltek meg, milyen ügyesen hímeztek, szőttek, fontak. Írott források szerint már a 11. században voltak szövő és hímvarró iskolák Magyarországon. Azonban nem csak lányok, asszonyok varrtak. A középkorban férfiak, hívatásos hímző mesterek gyönyörű kézimunkákat készítettek.

Ezerszáz évvel ezelőtt, a honvisszafoglalás idején nem volt nagy különbség a társadalmi rétegek művészete között. Ezért hímzéseik is hasonlatosak kellett legyenek. A minták párhuzamai nyomon követhetők a régi magyarok igen fejlett, ragyogó ötvösművészetében, a középkori építészetben, illetve kőfaragásokon. A különbség a nemesi és paraszti társadalom
lenke1964, 2015. október 03. szombat, 20:37
Szent Tamás
Gundaphar tüstént szaladt a börtönbe, és arra kérte Szent Tamást, bocsásson meg neki, és fogadjon el tőle ajándékot. Azt is megkérdezte Tamástól, miként lehetne az övé az égi palota. Tamás elmondta neki: ,,Nagyon sok palota áll az égben készen, hittel és alamizsnával lehet őket megszerezni. Hagyd hát, hogy megkereszteljelek, a kincseid pedig használd fel helyesen. Engedd, hogy előtted menjenek mennyei otthonodba.''

Másutt, India északi részén is hirdette Tamás az evangéliumot. Főleg az istenfélő asszonyok hallgatták szívesen. Nagy hatással volt rájuk Tamás képekben gazdag beszéde, mert sok mindenhez hasonlította az Isten szavát: olyan, mint valami szemkenőcs, amitől lelkünk szeme látóvá válik; olyan, mint az orvosság, amelytől akaratunk megtisztul a bűnös vágyaktól; olyan, mint a sebtapasz, amelytől begyógyulnak bűneink okozta sebeink; olyan, mint az étel, mert isteni szeretettel táplál bennünket.

A férfiak megharagudtak hitük miatt az asszonyokra, akik közt egy királynő is volt, és a
hidaszl, 2015. július 03. péntek, 15:20
Azért vették őket feleségül, hogy vizet hordjanak
Az indiai vízhordó feleségek a férjük második, harmadik feleségei, akiket azért tartanak, hogy naphosszat vizet hordjanak a család többi tagjának.

Az aszály sújtotta indiai falvakban évente akár 8 hónapon keresztül is szükség lehet arra, hogy a család valamelyik tagja mindennap elgyalogoljon a több kilométerre lévő vízforrásokhoz, és onnan hordja a vizet. Nem ritka, hogy a családfő ezt azzal oldja meg, hogy az első felesége mellé egy második vagy akár harmadik feleséget is szerez, akinek onnantól kezdve az a dolga, hogy naphosszat vizet hordjon. A jogai és a kötelességei nem egyeznek meg az első feleségével. A férj ugyanis kizárólag az első feleséggel osztja meg az ágyát, az ő dolga a gyermekszülés, a főzés és a tehenek fejése is. A vízhordó feleség ellenben kizárólag vizet hord, és nem részesül a családi javakból sem.

Vízhordó feleséget találni nem egyszerű dolog, hiszen ezt a szerepet a nők nem szívesen vállalják. Épp ezért
anna4459, 2015. május 27. szerda, 07:27
1/8
Képek, videók
Ecet-vercukorszint.jpg
cipello
2013. december 04. szerda, 16:47
a vércukorszint.jpg
sarkadykati
2011. november 07. hétfő, 08:29
Vércukorszint mérés
inoke
2009. november 25. szerda, 13:55
Vérnyomás csökkentésére.j
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:45
K vitamin .jpg
pacsakute
2020. július 01. szerda, 11:45
K vitamin.jpg
pacsakute
2020. március 10. kedd, 09:05
Vitamindús gyümölcsök.jpg
pacsakute
2019. szeptember 25. szerda, 20:41
E-vitamin.jpg
pacsakute
2019. február 26. kedd, 21:21
C vitamin.jpg
pacsakute
2019. február 20. szerda, 22:46
téli vitaminok0219.jpg
maroka
2019. február 19. kedd, 11:49
K vitamin tartalmú tápany
pacsakute
2019. február 03. vasárnap, 11:19
vitamin sokaság0129.jpg
maroka
2019. január 29. kedd, 22:40
Egészséges vitamin tál
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 01:02
vitamin csendélet0916.jpg
maroka
2018. szeptember 17. hétfő, 11:51
K-vitamin tartalmú táplál
pacsakute
2018. április 24. kedd, 22:08
Címkék
vasfüggönyös narancsoknak, második legnagyobb, férj ugyanis, összes egyház, egész afrikai, York Cityben, család többi, Poor Mailie-nek, Szent, családi javakból, férjük második, Vaszily Mária, honvisszafoglalás idején, feltápászkodó Püthagorász, szembesítő filmek, testben lévő,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.