Belépés
2018. november 21. szerda | 47. hét | 325. nap | 02:56 | Olivér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok
é
vmilliók óta létező gyógynövények erejében és a gyógyítók, orvosok és
sámánok évezredes, gondos természeti megfigyeléseiben rejlenek.
A penicillin felfedezése
Az antibiotikumok használata valójában egyáltalán nem olyan új keletű, mint ahogy azt a
modern
gyógyszerkutatók sugallják. Már több mint 4000 évvel ezelőtt Kínában bőrfertőzések
kezelésére használtak egyfajta kenőcsöt, amelyet penészes szójababból állítottak elő. Az
amerikai indiánok ugyanerre a célra penészes kukoricából készítettek pasztát. Ma már tudjuk,
hogy az erjesztőgombák antibiotikus hatású anyagokat állítanak elő, hogy megvédjék
életterüket más mikrobáktól. Semmi pánik, nem fogok a bronzkorig visszamenőleg
orvostörténeti adatokat felsorolni, de a XIX. század közepéig mégiscsak érdemes
viss
zamennünk, hogy megérthessük, hogyan kerülhetett sor arra, hogy Sir Alexander Fleming
1928-
ban egy olyan
yaskane, 2018. április 16. hétfő, 08:07
Amerika indiánjai - 2009, történelmi dokumentumfilm
A film bemutatja a sóni törzsfőnök, Tecumseh és testvére, Tenskwatawa, más néven a Próféta történetét. Az amerikai forradalmat követő években, a XIX. század kezdetén a Próféta egy spirituális megújulási mozgalmat vezetett bátyjával együtt, és ösztönözte az indiánok széles körű politikai és katonai összefogását a nagy tavak és a későbbi Indiana tagállam területén, sokkal közelebb jutva ezzel egy független indián állam megteremtéséhez, mint addig bárki a fehérek érkezése óta, az északi kontinensen.

Videó Lejátszási idő: 1 óra 20 perc
maroka, 2018. február 13. kedd, 16:31
A pueblo indiánok lélegzetelállító építményei
A pueblo indiánok ősei a mai Egyesült Államok délnyugati területén, az Arizona, Colorado, Új-Mexikó és Utah államainak találkozásánál fekvő úgynevezett Négyes sarok környékén éltek. A 13. század elején ezen kultúra tagjai lélegzetelállító építményeket emeltek homokkőből és fából a mai Mesa Verde Nemzeti Park egyik hegyoldalában.

A Cliff Palota 2006-ban

Az ősi várost Roosevelt elnök Nemzeti Parkká nyilvánította, így ma már bárki megtekintheti a föld alatti építményeket, melyek biztos védelmet nyújtottak egykor egy indián törzs számára.

A Cliff Palota 2003-ban

Nagyjából egy évszázaddal a palota elkészítése után azonban elhagyták a régiót, emberek
schuro, 2017. november 26. vasárnap, 20:24
A Rushmore-hegy titkos kamrája.
maradtak.

Gutzon Bolgrum és a nemzeti park felügyelősége között az elnökszobrok kifaragása során is támadtak nézeteltérések. A munka többször is félbeszakadt, vagy pénzhiány, vagy a rossz időjárás miatt. Borglum hetvenévesen halt meg, ám hatalmas műve befejezetlen maradt.

Miközben a szoborcsoport a telepesek egyik nemzeti szimbólumává vált, az indián őslakosság számára a Fekete-hegyek mai napig az egyik indián szent helynek számít. A sziú indiánok képviselői ezért szoborcsoporttal kapcsolatban mai napig a következő aggályokat fogalmazták meg: azon a területen készült, melyet utólag vett el tőlük az amerikai kormány; a Fekete-hegyek indián szent hely; a szoborcsoport azon telepes fehérek vezetőinek állít emléket, akik rengeteg indián haláláért felelősek.

A nevezetesség készítése közben az építész, Gutzon Borglum szerette volna létrehozni az úgynevezett "krónikák
schuro, 2017. november 01. szerda, 20:54
Nem csak gyerekeknek.
formában előállított (lehetőleg csipkebogyó tartalmú), édesítőszer mentes termékek vásárlására.

A természetes immunerősítő szerek mellet nem árt, ha ismerünk homeopátiás szereket is.

Ezek akkor a leghatásosabbak, ha a gyerek homeopátiás alkati szerét ősztől- tavaszig ritkán, de rendszeres időközönként adjuk.

Az Echinacea golyócska, mely a bíbor kasvirágból készül, elismert immunerősítő hatású szer. A gyógynövényt - mely Észak Amerika őshonos gyógynövénye - elsőként az indiánok alkalmazták, mert rájöttek, hogy sok betegség gyógyításában játszik fontos szerepet. Enyhe, középsúlyos megfázás, légúti fertőzések ellen is adható kiegészítő és megelőző kezelésként. Alacsony, (5 CH) hígításban megőrzi a növény fitoterápiás, immunerősítő, gyulladás gátló, hatékonyságát is.

Egy hétig naponta javasolt a szedése, (napi 1-2x5 golyó), majd egy hét szünet, s így felváltva szedhető végig a hűvös-hideg évszakokban.

Nemcsak homeopátiás golyók, de cseppek, tabletták,
suzymama, 2017. október 31. kedd, 12:03
Közgazdasági gondolatok
De mert nem volna helyes hűbelebalázs módjára egyik napról a másikra bevezetni nálunk a közlekedési rend széles körű reformját, a miniszterális testület a tapasztalatok fokozatos hasznosítását rendeli el.
Bevezető kísérletképp tehát ezentúl, visszavonásig, minden csütörtök kettő és négy között a "balra hajts!" szabálya szerint közlekednek a közutakon... egyelőre csak a fővárosi taxivállalat gépkocsi-állományábóll... a dohánybarna színű bérkocsik.

Ragyogó szép ősz volt az idén. Még az indiánok is halogatták a favágást. Végül azonban mégis úgy dönt az öreg indián, hogy ideje hozzákezdeni a tüzelő beszerzéséhez. Egyik fiát maga mellé veszi, a másikat pedig leküldi a városokba, puhatolóddzon, próbálja megtudni, enyhe vagy kemény télre számítanak-e a sápadtarcúak.
Megy a fiú településről településre, de sehol sem tud meg semmi. Már hetek óta úton van, szomorúan elhatározza, hogy visszafordul.
Végre az utolsó útmenti kocsmában sikerült kihallania egy beszélgetésből, hogy az a barázdás
kohlinka, 2017. október 12. csütörtök, 15:24
Puma Punku
kerámiák és szövetek díszítették, és az ősi társadalom elitebb tagjai, valamint a papi réteg járhatott ide.

Tulajdonképpen vajmi keveset tudunk magáról a kultúráról, amely Tiwanakut felépítette, mivel nincsenek írásos emlékeink róluk - csupán kezdetleges képírásuk maradt fenn, amellyel valószínűleg az építkezéseket is koordinálhatták. A régészek nagyjából megegyeznek abban, hogy az aymara indiánok húzhatták fel a lenyűgöző építményeket, bár közvetlen bizonyíték erre sajnos egyelőre nincsen.

3
Az inkák, mikor a hódító spanyolok megkérdezték tőlük, mi is pontosan Puma Punku, azt állították, hogy a komplexumot még isteneik építették, jóval az ő születésük előtt. Ők úgy gondolták, hogy az inka nép az első, amelyet az istenek megteremtettek, és ehhez még akkor is ragaszkodtak, amikor már számukra is nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem igaz. Ha elismerik, hogy Puma Punkut
schuro, 2017. június 18. vasárnap, 22:12
7 csodálatos ókori város
Cliff Palace Sziklapalota. A Mesa Verde Nemzeti Park az Egyesült Államok délnyugati részén, Colorado államban található. Ezen a vidéken három indián kultúra fejlődött: délen a mogollónoké, avagy a ,,hegyi népeké" (kr. u. 150-1500); a hohokamoké, avagy az ,,eltűnteké" (kr.u. 300-1250); és az anasaziké, azaz az ,,ősöké", vagy ,,régieké" (kr.e. 185-kr.u 1300). Az anasazi indiánok fénykorukban négy mai állam területét foglalták el, egészen Nevada déli részéig. A kanyonok meredek falaiba épített sziklafalvaik ma is állnak. A sziklateraszok alatt meghúzódó nagy barlangokba, a szél és víz által kivájt üregekbe csak nagy nehézségek árán, létrák és kötelek segítségével lehetett fel-, illetve lejutni. A megközelíthetetlen helyet védelmi szempontból választották ki, hiszen gyakran támadták meg a falut kóborló vadászcsoportok. 2600 méteres magasságban, a fennsík alatt futó meredek kanyon teraszán található Mesa Verde leglátványosabb faluromja a Sziklapalota (Cliff Palace). A
schuro, 2017. április 12. szerda, 22:04
A kezek barlangja.
Cueva de las Manos (magyarul A kezek barlangja) egy barlang Argentína Santa Cruz tartományában, 163 km-re délre Perito Morenótól, a Francisco P. Moreno Nemzeti Parkban.

A barlang a Pinturas folyó völgyében található, Patagónia egy elszigetelt vidékén. Híressé a benne található barlangrajzok, barlangfestmények tették, amelyek legtöbbje kezet ábrázol, a hely innen kapta nevét. A művészek a vidéken már 9000 évvel ezelőtt élő őslakosok voltak, talán a tehuelche indiánok elődei. A festékek összetétele ásványi eredetű, ezért a festmények korát a festéshez használt, csontból készült csövek maradványainak vizsgálatával állapították meg. A csontcsövek segítségével fújták a festéket a falra tapasztott kéz köré.

A barlang 24 m mély, bejárata 15 m széles és kezdetben 10 m magas. A terep a barlangon belül emelkedik, a belmagasság csökken, s végül nem több mint 2 m.

A kezek képei gyakran negatívok (stencilezve). Ezeken kívül emberek, guanakók, nanduk, macskafélék és más állatok rajzai
schuro, 2017. február 05. vasárnap, 20:55
Amerika legszebb nemzeti parkjai.
Colorado államban (Montezuma County), az Utah, Colorado, Arizona és Új-Mexikó államok határánál (Four Corners, "Négy sarok") elterülő 211 négyzetkilométeres nemzeti park. A területet síkságok, kopár fennsíkok és sziklás dombok, valamint mély kanyonok alkotják. Ezen a vidéken három indián kultúra fejlődött: délen a mogollónoké, avagy a "hegyi népeké" (kr. u. 150-1500); a hohokamoké, avagy az "eltűnteké" (kr.u. 300-1250); és az anasaziké, azaz az "ősöké", vagy "régieké" (kr.e. 185-kr.u 1300). Az anasazi indiánok fénykorukban négy mai állam területét foglalták el, egészen Nevada déli részéig. A kanyonok meredek falaiba épített sziklafalvaik ma is állnak. A leglátványosabb és legismertebb település a 2600 méteres magasságban álló Sziklapalota (Cliff
schuro, 2017. január 30. hétfő, 21:47
GYÓGYÍTHATÓ A RÁK!!! MINDIG IS GYÓGYÍTHATÓ VOLT…
GYÓGYÍTHATÓ A RÁK!!! MINDIG IS GYÓGYÍTHATÓ VOLT...

Immunrendszer gyors erősítésével, macskakarom, parlagfű és más gyógynövényekkel, vitaminokkal, vörös szőlőmaggal, más antioxidánsokkal, kezdeti stádiumban tökéletesen. Ugyanis a rák, az immunrendszer folyamatos terheltsége miatti legyengülés következtében tud hatékonyan támadni, kialakulni!
Nézzük például a ma divatosan kiátkozott parlagfüvet!

Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert.
A már sajnos régebben “előrement" +Lajos Atya, a lazarista missziós pap, a magyar újkori természetgyógyászat úttörője megerősítette a magyar természetgyógyászokat abban, hogy a természet törvényei Isten törvényei és azok változatlanok, örök törvények.
Azt mondta, hogy pl. a közlekedési törvényeket át
bodoban, 2016. október 26. szerda, 15:22
80 éve született író, esszéista, újságíró...
mely Amit Varguitas nem mondott el (Lo que Varguitas no dijo) címen jelent meg.[4] A kötet angolul My life with Mario Vargas Llosa (Életem Mario Vargas Llosával) címen jelent meg.[5] Julia Urquidi 2010. március 10-én hunyt el.[4]

1965-ben feleségül vette Patricia Llosát. Két fiuk és egy lányuk született.[3] A következő évben jelent meg második regénye, A zöld palota (La casa verde). A fordulatos meseszövésű regényben Llosa átfogó képet fest a perui társadalomról, és rávilágít a fehérek és az indiánok világa között tátongó szakadékra. Az 1960-as évek végétől Llosa különböző amerikai és európai egyetemeken tanított. 1967-ben Kölykök (Los cachorros) címen jelentette meg összegyűjtött novelláit.

1970-ben családjával Barcelonába költözött. Ebben az időben doktori disszertációján dolgozott, melynek témájául példaképét, Gabriel García Márquezt választotta. 1971-ben doktorált a Universidad Complutense de Madridon. Disszertációja könyv formájában is megjelent García Márquez: historia de un
gabfe, 2016. március 28. hétfő, 14:45
1/20
Képek, videók
Michael Neumayer
vilmos94
2008. június 30. hétfő, 20:34
antibiotikumok.jpg
dnemethk
2013. április 07. vasárnap, 19:25
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
Természetes-gyógymódok -a-
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 10:48
Természetesség-GYERTYA
1vargaildyko
2016. július 21. csütörtök, 06:18
Természetesség-NAPFÉNY
1vargaildyko
2016. július 03. vasárnap, 06:12
Természetes fájdalomcsill
pacsakute
2016. február 06. szombat, 22:08
Természetesség-HARCOS
1vargaildyko
2016. január 05. kedd, 07:45
Természetesen.jpg
pacsakute
2015. november 24. kedd, 19:18
Természetes gyógyír
sanci81
2015. november 23. hétfő, 16:53
Természetes gyógymód
sanci81
2015. július 19. vasárnap, 13:52
termeszetes-esernyo07. jpg
lilagondolatok
2015. június 12. péntek, 00:18
Címkék
perui társadalomról, Gutzon Borglum, nagy tavak, barlangon belül, munka többször, Moreno Nemzeti Parkban, 2600 méteres, palota elkészítése, benne található, időben doktori, Petra Neumayer, fővárosi taxivállalat, egyik indián, kezek barlangja, Észak Amerika, közlekedési rend,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.