Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 02:08 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Aloé vera– a virágcserépben lakó háziorvos
vera kiválóan alkalmazható sérülések vagy égések kezelésére. Ezért nevezik a sivatagi liliomot gyakran "orvos a virágcserépben"-nek.

Az Aloe vera, más néven sivatagi liliom klasszikus példája azoknak a nagyon hatékony gyógynövényeknek, amelyek hatását már régen felismerték, jóval azelőtt, hogy ezt tudományos kutatás is alátámasztotta volna. Rég letűnt hadseregek orvosai használták a sebgyógyulás nélkülözhetetlen elősegítőjeként, de alkalmazták a hagyományos kínai orvoslásban, és az indián gyógyítók is ismerték.

Az Aloe vera hatóanyagai

Eddig több mint 160 különböző hatóanyagot sikerült az Aloe verában azonosítani, amelyek együtt nagyon hatékony gyógyító hatást fejtenek ki az egész szervezetre. Az aloé többek között 13 különböző vitamint, és ugyanennyi ásványi anyagot, 15 enzimet, több aminosavat, amelyek létfontosságú fehérjék építőanyagai, esszenciális zsírsavakat, több mint 10 különböző szacharidot (cukormolekulát), a sebgyógyulást elősegítő szaponinokat, illóolajokat és
pacsakute, 2019. június 06. csütörtök, 13:39
]Szabó Gyuri bácsi úgy irtja a parlagfüvet, hogy teát készít
Commons
Fotó: Wikimedia Commons
Páratlan parlagcsoda
A parlagfű védelmében Lajos Atya, egy lazarista missziós pap - a magyar újkori természetgyógyászat úttörője - először hirdette a parlagfű hasznosságát.

Dr. Ágfelhalmy Botond ,,Páratlan parlagcsoda" című blogján ez olvasható a parlagfűről:

Sokoldalúságát bizonyítja az a tény is, hogy nemcsak finom és üdítő férjszelídítő tea, hanem gyors és hatékony hajnövesztő csodaszerként is egyre ismertebb a gyógyítók körében. A kutyatulajdonosoknak örömteli hír, hogy kis kedvencük szőre a parlag-csodaszer hatására gyönyörű fényes lesz tőle.

Nem gaz, hanem fűszernövény
Dr. Weixl-Várhegyi László természetgyógyász a következőt vallja a növényről:

A parlagfüvet sokan gaznak hívják, pedig nem az. A parlagfű táplálék, sőt fűszernövény is egyben. A legintelligensebb növények egyike. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól! Ahol parlagon van egy
tinka1951, 2018. július 18. szerda, 17:19
Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok
kutatásai tették lehetővé, hogy ezeknek az anyagoknak a hatásmechanizmusát megértsük, a
használatuk már a sok évezredes tapasztalat alapján elterjedtté vált. A modern vegyipari és
gyógyszeripari technológia gyakran új lehetőségeket és elkészítési módokat teremt, amely
biztosítja a természetes anyagok lehető leghatékonyabb felhasználását. A kezelés gyökerei
azonban mindig az é
vmilliók óta létező gyógynövények erejében és a gyógyítók, orvosok és
sámánok évezredes, gondos természeti megfigyeléseiben rejlenek.
A penicillin felfedezése
Az antibiotikumok használata valójában egyáltalán nem olyan új keletű, mint ahogy azt a
modern
gyógyszerkutatók sugallják. Már több mint 4000 évvel ezelőtt Kínában bőrfertőzések
kezelésére használtak egyfajta kenőcsöt, amelyet penészes szójababból állítottak elő. Az
amerikai indiánok ugyanerre a célra penészes kukoricából készítettek pasztát.
yaskane, 2018. április 16. hétfő, 08:07
Tallóztam
Levegő, föld, víz és tűz. Ennek a négy elemnek az erejét használták fel az indián gyógyítók az egészség megőrzése érdekében.

Az észak-amerikai indián törzsek gyógyító tudású férfijai és asszonyai az évszázados hagyományokban és a természetben hisznek. Úgy tartják, hogy az, aki összhangba kerül a természeti erőkkel, rendszeresen figyel a belső hangjára, és komolyan veszi a test, a szellem és a lélek egységének fontosságát, megóvhatja az egészségét.

Tűz: töltődjön fel!

Az indiánok elképzelése szerint a tűz az az erő, amelyik mindent életben tart, biztosítja számukra a meleget és a fényt, valamint összekapcsol bennünket a kozmosszal. Üljön le egy égő gyertya elé. Érezze a meleget, és félig behunyt szemmel figyelje a tüzet! Képzelje el, ahogy minden egyes belégzéssel egyre jobban és jobban elárasztja belülről a melegség, a kilégzések során pedig a test hője kifelé áramlik.
Közben koncentráljon a kívánságaira: képzelje el, miként ragyogja be a tűz fénye ezeket a vágyakat.
horvathnemagdi, 2018. március 17. szombat, 10:56
Az indiánokgyógyító tudománya
Levegő, föld, víz és tűz. Ennek a négy elemnek az erejét használták fel az indián gyógyítók az egészség megőrzése érdekében.

Az észak-amerikai indián törzsek gyógyító tudású férfijai és asszonyai az évszázados hagyományokban és a természetben hisznek. Úgy tartják, hogy az, aki összhangba kerül a természeti erőkkel, rendszeresen figyel a belső hangjára, és komolyan veszi a test, a szellem és a lélek egységének fontosságát, megóvhatja az egészségét.

Tűz: töltődjön fel!

Az indiánok elképzelése szerint a tűz az az erő, amelyik mindent életben tart, biztosítja számukra a meleget és a fényt, valamint összekapcsol bennünket a kozmosszal. Üljön le egy égő gyertya elé. Érezze a meleget, és félig behunyt szemmel figyelje a tüzet! Képzelje el, ahogy minden egyes belégzéssel egyre jobban és jobban elárasztja belülről a melegség, a kilégzések során pedig a test hője kifelé áramlik.
Közben koncentráljon a
lilagondolatok, 2018. március 17. szombat, 09:38
GYÓGYÍTHATÓ A RÁK!!! MINDIG IS GYÓGYÍTHATÓ VOLT…
gyorsan bomló fehérjefélék, pl.: gomba, tojás fogyasztását is. Ez még a bio húsra is vonatkozik. A gombák esetében is hamar keletkeznek olyan fehérje méreganyagok (toxinok), amelyek akár halálosak is lehetnek. S hogy a hús ne büdösödjön, szebb színe legyen, iparilag salétrommal és egyéb olyan szerekkel kezelik, amelyek szintén mérgezést okoznak. Az utóbbi idők döghús-botrányairól, pestises, madár-influenzás, prionos húsairól már nem is szólok, mert ezek önmagukért beszélnek!
Az ,,igazi" gyógyítók holisztikus szemlélettel gyógyítanak, a test, a lélek és a szellem vizsgálatával, figyelembevételével, tehát nemcsak tüneti síkon kezelnek. Lelki dolgaink, lelki jelenségeink kivetülnek a fizikai-testi síkra is. A test a lélek temploma. Ezért a lélek elnyomása, figyelmen kívül hagyása megbetegítheti, de segítsége meg is gyógyíthatja a testet.
Minél inkább szeretettel közelítünk élő és élettelen környezetünk felé, ez a szeretet visszasugárzódik, visszatükröződik felénk, meggyógyulunk. Ha
bodoban, 2016. október 26. szerda, 15:22
Lekvár parlagfűből allergia ellen
GYÓGYÍTÓ PARLAGFŰ — PARLAGFŰ AZ ALLERGIA ELLEN


GYÓGYÍTÁS SZELID GYÓGYMÓDOKKAL,LELKI TANÍTÁSOKKAL
Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt,a szímbólumokat és a feltétel nélküli hitet amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette . A gyógyítás által mi magunk a gyógyítók is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje!

Read more: http://szelidgyogymodok.hupont.hu/90/parlagfu-mint-a-leghasznosabb -gyogynovenyunk#ixzz4M6n9Rt32


Parlagfű az Istenek nektárja
lilagondolatok, 2016. október 04. kedd, 10:54
A természet patikája.
használták fel betegségek ellen. Mivel azonban a növények hamar kipusztultak volna, bevezették azt a módszert, hogy csak minden harmadik növényt szedtek le és gondoskodtak arról, hogy a gyógynövényeik újra tudjanak szaporodni.

A következő 12 gyógynövényt az indiánok szinte az összes betegség ellen alkalmazták.

Azonban mielőbb használni kezdenénk őket, fontos tudni, hogy erős hatású és nem megfelelő használat mellet veszélyes növényekről van szó. Tartsuk szem előtt, hogy a cherokee gyógyítók évszázados tapasztalatok birtokában kezelték a betegségeket.

Vad gyömbér

Az indiánok szerint a vad gyömbér gyökeréből főzött enyhe tea javítja az emésztést, megnyugtatja a háborgó gyomrot, csökkenti a bélgáz képződést és kezeli a kólikát. A gyökér erős főzete megszünteti a tüdőben a váladék képződését. Egy másik indián törzs a fülfájást gyógyította a vad gyömbér zúzott szárával.

Táskavirág

Száj- és torokbetegségek kezelésére használták, csökkentették
horvathnemagdi, 2016. július 09. szombat, 16:38
Borostyán
a kisbabákra, mikor jönnek az első fogaik. Nagy segítségünkre van a asztmánál és gyulladásoknál. Segítségünkre van még vírusfertőzésnél, máj- és veseproblémáknál. Jó hatással van még ideg- és immunrendzserünkre.
Segít az állkapocs- és fogproblémáknál. Jó még a szénanáthára, megfázásra, fülfájásra, orrvérzésre, állatszőr-allergiára. Gyorsítja a seb gyógyulását.

Lelki hatása
Szerencsekőnek is nevezik. Segít leküzdeni az állandó aggódást, félelmet és szorongást. Érzékeket erősítő gyógyítókő. Nyugtató hatású ásvány. Elősegíti a kiegyensúlyozottságot, erősíti a döntési képességet és segít ha tanácstalanok vagyunk.
A védettség és a bizalom köve is. Segít ha bánatosak, szomorúak vagyunk valami miatt.
Az indiánok inspiráló napkőnek nevezik, amely felébreszti bennük az életörömöt és melegséget, fényt hoz.
Önbizalom erősítő hatása van, támogatja az önállóságot, kreativitást.A borostyánkő a megkövesedett gyanta (fosszília) neve. Gyakran tartalmaz
kicsoda57, 2015. augusztus 01. szombat, 14:08
A tollas kígyó búcsúja (népmese)
csapat ember sereglett

köréje, mert olyan szép paprikát nem árult más a piacon. A nagy tolongás zaja, a piaci zsivaj

elhallatszott egészen a királyi palotáig. A királykisasszony kíváncsian az ablakhoz lépett, ugyan mi az a

nagy lárma ott lenn. Hát, ahogy kinézett, pillantása egyből a szép árusra esett, s bizony egy csapásra

beleszeretett a fiúba. Erre várt csak a fekete isten, úgy megbabonázta a lányt, hogy az a szerelemtől

ágynak esett, beteg lett. Gyógyítók és varázslók egymásnak adták a kilincset a palotában, de senki

sem tudta meggyógyítani a szomorú királylányt. Végül a hatalmas Kecalkoatl kitalálta a titkos kór okát:

- Nemde beleszerettél a paprikaárusba? - kérdezte a lányát.

- De óva intelek téged, verd ki a fejedből, mert nem az a fiú ő, akinek kiadja magát! Nagy bajt hozhat

még ránk! A királylány hiába akart engedelmeskedni az apjának, a szívéből csak nem tudta kihúzni a

szerelmet.
anna4459, 2014. szeptember 10. szerda, 16:51
A dakoták 1200 éves magyar nyelven beszélnek
British Múzeumban őriznek.
A fogantatás szent ünnep a dakotáknál. A szeplőtelen fogantatás napja - az előadó ismeretei szerint - valaha nálunk is rangban megelőzte a karácsonyt. Mert az ember a fogantatástól kezdve létezik. Az indiánoknál ebből adódóan az abortusz szóba sem jöhet. Sőt, születésnapjukat a tényleges megszületés előtt kilenc hónappal tartják.
Kitért még dr.Simon Péter a táltosok ténykedésére is. Az ősi magyar és az észak-amerikai indián kultúrában is megtalálhatók a gyógyítók, az orvosságos emberek, akik nem azonosak a sámánokkal. Nem kell rögtön megriadni és sátánt kiáltani, ha valaki érdeklődik a régi korok hitvilága iránt! Ne féljünk Szent István mögé nézni - kérte az előadó -, mert a kereszténység gyökerei is ott találhatók!

Könnyű volt katolikus hitre téríteni az indiánokat
Az egyistenhit nem volt újdonság az indiánoknál. A nagy Manitu ugyanolyan ura a világnak, mint a keresztények Istene. Dr. Simon Péter szerint épp ezért könnyű dolguk
taltos1, 2014. január 22. szerda, 19:36
Gyógyteákról
A gyógynövények és a többi természetes szer valamennyi ősi gyógyító hagyomány sarkkövét képezi. Manapság is világszerte használják őket - a kínai gyógyítók éppúgy, mint az ájurvédikus vajdják, a makrobiotikusok, az amerikai indián javasemberek, a dél-amerikai sámánok, vagy éppen Alaszkától Zanzibárig a háziasszonyok sokasága, mégpedig egyetlen okból: mert hatásosak.

Egyre több és több ember hisz őszintén abban, hogy az Anyatermészet tudja, mit tesz. A természetes szereknek kétség kívül jó néhány nagy előnye van a gyógyszerekkel szemben. A természetes orvosságok ugyanis azon túl, hogy mindarra képesek, amire az ember által készített gyógyszerek, néhány kivételtől eltekintve általában mentesek a mesterséges, szintetikus szerekre jellemző káros mellékhatásoktól.

A természet patikájában fellelhető alapanyagok hatását az idő igazolta és testünkre sem károsak.
pacsakute, 2013. június 14. péntek, 20:41
1/3
Képek, videók
cica virágcserépben.jpg
kicsoda57
2015. szeptember 06. vasárnap, 15:57
0 virágcserépben 136-934x
lovaszmarika
2014. augusztus 29. péntek, 16:52
virágok virágcserépben.pn
jpiros
2012. június 13. szerda, 16:48
Cica virágcserépben
barkaszjudit
2009. augusztus 06. csütörtök, 22:37
viragcserepben0805.gif
bezzeg56
2008. január 09. szerda, 19:56
Sivatagi rózsa
dandej
2020. május 10. vasárnap, 17:58
Sivatagi róka és a kisoro
pacsakute
2020. február 22. szombat, 22:46
Socotrai sivatagi rózsa-
pacsakute
2019. január 05. szombat, 23:27
sivatagihiz.jpg
skorpiolilike
2018. április 23. hétfő, 15:34
Rommel a sivatagi róka 19
agica2004
2018. március 06. kedd, 21:09
sivatagi macskacsalád.jpg
szicu
2017. január 04. szerda, 10:54
Sivatagi rókafi.jpg
pacsakute
2017. január 01. vasárnap, 19:21
Kis sivatagi hiúz.jpg
pacsakute
2017. január 01. vasárnap, 19:20
sivatagi sün.gif
szicu
2016. november 11. péntek, 23:09
sivatagi róka.gif
szicu
2016. november 11. péntek, 23:08
Címkék
sivatagi liliomot, természetes orvosságok, virágcserépben lakó, Lajos Atya, parlagfüvet sokan, első fogaik, szeretet varázsereje, következőt vallja, Szabó Gyuri, Wikimedia Commons, nagy Manitu, természeti erőkkel, sebgyógyulást elősegítő, többi természetes, parlagfű hasznosságát, Simon Péter,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.