Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 06:42 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Das WeltAuto: az idén már csökkenni fog a magyarországi használtautó-import
Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében rámutatott: az import tavaly augusztusban lejtmenetbe kapcsolt, és várhatóan 2019-ben folytatódik ez a trend.

Emlékeztetett arra, hogy 2012 óta öt és fél éven át meredeken nőtt a külföldről behozott autók forgalomba helyezésének száma. A Datahouse adatait idézve rámutatott: 2018 második felében viszont már négy csökkenő hónapot is rögzítettek. Ebben az időszakban összesen 2,8 százalékkal esett az import, amit az ügyvezető a szigorodó jogszabályokkal és a magas euróárfolyammal magyarázott. Mivel azonban tavaly - márciust leszámítva - az első négy hónapban még felfelé ívelt a behozatal, a teljes évben 2,2 százalékkal (3373 darabbal) nőtt a piac, és 158 790 darabbal rekord született - jelezte.

Frank György az import megtorpanását pozitív fordulatnak tartja, mert ezzel kevesebb ismeretlen előéletű, rossz állapotú jármű érkezik az országba, kevesebb magyar vásárló járhat pórul használt autó vásárlásakor, és
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 19:02
Tőzsde - Mérsékelt csökkenéssel zártak az irányadó kínai tőzsdeindexek
mutatója, a Shanghai Composite 0,71 százalékkal, 2535,77 pontra, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index pedig 0,87 százalékkal, 7409,20 pontra csökkent. A Sanghajban és Sencsenben jegyzett 300 legnagyobb társaság CSI-300-as indexe 0,87 százalékos mínuszban, 3067,78 ponton zárt.

A növekedést valószínűsítői elemzői várakozásokra rácáfolva Kína exportjának dollárban számított értéke decemberben éves összehasonlításban 4,4, százalékkal, 2017 decembere óta a legnagyobb mértékben, az importjáé pedig 7,6 százalékkal, 2016 júliusa óta a legerősebb ütemben csökkent. Ez azt vetíti előre, hogy a világ második legnagyobb gazdaságában tovább lassul a növekedés, és a globális kereslet gyengül.

A Nomura elemzői a kínai export gyengüléséből azt a következtetést vonták le, hogy a kínai jüan árfolyamának közelmúltbeli erősödése rövid életűnek bizonyulhat, a pekingi vezetés talán jobban igyekszik az átfogó kereskedelmi megállapodás megkötésére az Egyesült Államokkal, valamint a kínai döntéshozóknak
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 11:01
Nőtt a magyarországi villamosenergia-fogyasztás tavaly
Egy évvel korábban a villamosenergia-rendszer bruttó felhasználása még 45,05 terawattóra volt.

A tavaly felhasznált villamos áram 68,41 százalékát a hazai erőművek állították elő, a megtermelt 31,06 terawattóra 3,4 százalékkal kevesebb, mint 2017-ben.

Az import aránya emelkedett, a teljes felhasználáson belül 31,59 százalék volt 2018-ban, míg 2017-ben 28,58 százalék. Az export-import szaldó tavalyi 14,34 terawattórás értéke 11 százalékkal több, mint a 2017. évi.

Tavaly az import részaránya júniusban volt a legmagasabb, elérte a 42,9 százalékot a felhasználáson belül, magas, 41 százalékos volt májusban is. Júliusban viszont mindössze 23,7 százalékot tett ki a behozatal.

A bruttó csúcsidei rendszerterhelés 2018. december 19-én 6869 megawattal rekordot ért el. Ez azóta, 2019. január 8-án megdőlt, amikor 6884 megawattra emelkedett a villamosenergia-rendszer negyedórás átlagteljesítménye.
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 13:41
Meghaladta a 40 százalékot a megújuló forrásból termelt áram aránya Németországban
A lipcsei Európai Energiatőzsde (EEX) és a németországi hálózatüzemeltetők adatai alapján az ipari felhasználásra szánt energiát nem számítva 542,49 terawattóra (TWh) villamos energiát állítottak elő Németországban 2018-ban.

Ennek 59,6 százalékát nem megújuló forrásból, többnyire szénből állították elő, a megújuló forrásból termelt áram aránya 40,4 százalék volt, ami történelmi csúcs és 4,3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Fraunhofer kutatóintézeti hálózat napenergia rendszerekkel foglalkozó intézete (Fraunhofer-Institut für Solare Energiesysteme - ISE).

A legnagyobb mértékben a napenergia felhasználására épülő termelés nőtt, éves szinten 16 százalékkal 45,7 TWh-ra. Az év közbeni csúcsot július 2-án 13.15-kor regisztrálták, amikor 32 gigawatt energiát állítottak elő a németországi napelemek. Ez az akkori teljes áramtermelés 39 százalékát tette ki.

A megújulók közül azonban továbbra is a szélenergia áll az első helyen, 111,35 TWh-val, ami a teljes évi
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 15:10
Csökken az áruházláncokban a UHT és az ESL tej ára jövő év elejétől
Tesco-Global Áruházak Zrt. az MTI érdeklődésére közölte, hogy üdvözli az intézkedést, és a törvényi előírásokkal összhangban az áfacsökkentést teljes mértékben átadja a fogyasztóknak. A vállalat elkötelezett a magyar tejipar támogatása iránt, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács tagjaként szerepet vállal a tejtermékek népszerűsítésében és a fogyasztás növelését célzó kampányokban. A Tesco a friss tejet 100 százalékban magyar forrásból szerzi be, emellett törekszik arra, hogy lehetőségeihez mérten az import termékek (UHT tejek) arányát az előző évekhez hasonlóan tovább csökkentse - írták.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. szintén azt közölte, hogy január 1-től a törvényi változásnak megfelelően, teljes mértékben továbbadja a fogyasztók felé az áfacsökkentést az érintett termékek esetében. Az UHT tej kategóriában továbbra is csak magyar terméket forgalmaznak, ebben nem terveznek változást - tették hozzá.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője pénteken sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 07:08
AM: erősíti a magyar tejipar versenyképességét az UHT és az ESL tej áfájának csökkentése
csökkentését és a gazdaság fehérítését. Az áfa-csökkentés egy folyamat része, a mezőgazdasági termékek, az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának mérséklése 2014-ben kezdődött. Ugyanebben az évben az áruházak polcain a magyar UHT tejek aránya 15-20 százalék között volt, mostanra ez az arány 80-85 százalékra nőtt, míg az ESL tejek 100 százalékban belföldi előállításúak - fűzte hozzá.

Feldman Zsolt kérdésre válaszolva elmondta, hogy a tárca az intézkedéstől azt is várja, hogy "megtisztítja" a piacot az import termékektől, és a magyar előállítású UHT tejek piaci részesedése 100 százalékra emelkedik.

Kifejtette: az elmúlt évek tapasztalatai alapján az alapvető élelmiszereknél bekövetkezett áfa-csökkentés árelőnyét a kiskereskedelmi láncok átadták a fogyasztóknak. Hozzátette: ugyanakkor az is igaz, hogy az alapanyagárak növekedése is óhatatlanul hatással van a végtermék árára. Példaként a sertéshúst említette: ha nem csökkent volna az áfája, akkor az alapanyagárak emelkedése miatt már 1500 forint lenne
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 07:04
Karácsony - Szakmaközi szervezet: elég hal lesz az ünnepekre
számít. Karácsonykor egyre többen vásárolják az értékesebb, igényesebb és jobban feldolgozott halakat, például a konyhakész pontyot, az afrikai harcsát, süllőt és a pisztrángot, szemben az olcsóbb busával.

Közölte, hogy idén a tógazdaságokból 13-14 ezer tonna hal kerül ki, az intenzív telepekről pedig mintegy háromezer tonna, amelynek 90 százaléka afrikai harcsa.

Az ágazat éves árbevétele 12-13 milliárd forint körül van, ezt várhatóan idén is stabilan tartja majd. Az ágazat édesvízi halból importot nem bonyolít, az export tavaly 3-3,5 ezer tonna volt, ez idén az aszályos időszak és az élénk belföldi halpiac miatt kevesebb lesz.

A szóvivő javasolja a fogyasztóknak, hogy ne hagyják a karácsony előtti utolsó napokra a halvásárlást, mivel a konyhakész, friss halak nagy választékban már december elejétől beszerezhetők, a néhány hetes mélyhűtés nem árt a halaknak.

Kitért arra is, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzései minimális hiányosságokat tártak fel az
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 07:05
Süli János: a klímapolitikai célkitűzéseket atomenergia nélkül nem lehet végrehajtani
a kormányzat támogatja a megújuló energiák arányának növelését, és a megújulókra is számít az ország áramellátásában.

A tárca nélküli miniszter felidézte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. elemzését, amely szerint 2030-ra a magyar ipari és lakossági felhasználóknak 3500-5000 megawatt közötti hazai plusz kapacitásra lesz szüksége, ez is indokolja a két új paksi blokk megépítését - fejtette ki.

A magyar villamosenergia-felhasználás átlagosan 30 százalékát kell importból biztosítani, de vannak időszakok, amikor ennél jóval több behozatalra van szükség - mondta el Süli János. Példaként említette, hogy idén március 2-án regisztrálták a valaha mért legnagyobb hazai áramfogyasztást. Volt olyan időszak is, amikor akkor elérte a villamosenergia-import aránya az 54 százalékot.

A gazdaság erősödésével együtt folyamatosan nő az áramszükséglet, ugyanakkor a hazai erőművek többsége elöregedett. A paksi beruházás nélkül Magyarországnak öt-tíz éven belül jelentős ellátási
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 17:52
Az Európai Bizottság jelentést tett közzé az uniós növényifehérje-termelés fejlesztésének kilátásairól
A tájékoztatás szerint a jelentés felülvizsgálja egyebek mellett a repce, napraforgómag, lencse kínálati és keresleti helyzetét az Európai Unióban, és megvizsgálja, hogyan lehet a növényi fehérjék gazdaságos és környezetvédelmi szempontból megfelelő előállítását tovább ösztönözni.

A bizottság javaslata szerint a fehérjenövényeket termesztő mezőgazdasági termelőket a javasolt jövőbeli KAP keretében a nemzeti stratégiai tervekbe való bevonása révén lehetne ösztönözni. El kellene ismerni a zöldségek környezetvédelmi és az éghajlattal kapcsolatos célkitűzések szempontjából kedvező hatásait az ökorendszerek és a vidékfejlesztési programok keretében. A versenyképesség növelését kellene elérni az uniós és tagállami kutatási programokból származó kutatás és innováció, valamint a Horizont Európa program 2021-tól hét éven át érvényes költségvetésének megkétszerezése révén.

A szöveg szerint a növényi fehérjék gazdaságos és környezetvédelmi szempontból megfelelő előállítását piacelemzéssel és a piac
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 16:59
Heti makronaptár - Foglalkoztatási, beruházási és külkereskedelmi adatok várhatók a jövő héten
Szerdán közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a foglalkoztatottság-munkanélküliség május-júliusi gördülő negyedéves adatait. Az április-júniusi időszakban, azaz a második negyedévben a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 475 ezer volt, 55 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Március-májussal összevetve 18 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. A munkanélküliségi ráta újabb mélypontra, 3,6 százalékra esett az április-júniusi időszakban, egy év alatt 0,7 százalékponttal csökkent. A munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 31 ezerrel, 165 ezerre apadt. Március-májussal összevetve 0,1 százalékponttal csökkent a munkanélküliek aránya.

Csütörtökön a beruházások második negyedéves statisztikáját ismerteti a KSH. Az idei első negyedévben 17,3 százalékkal nőtt a beruházások volumene, folytatva a tavalyi év dinamikus emelkedését. A tavalyi utolsó negyedévhez képest a beruházások szezonálisan kiigazított volumene 4,1 százalékkal emelkedett. A növekedésbenmeghatározó
velemenyezd, 2018. augusztus 26. vasárnap, 15:17
PM: az államháztartás első héthavi hiánya 1491 milliárd forint
volt.

A bevételek közül a társasági adóból az év első hét hónapjában 108,1 milliárd forint érkezett a büdzsébe, ami az előző év azonos időszakától 157,8 milliárd forinttal maradt el.

Idén július végéig az általános forgalmi adóból 2181,7 milliárd forint bevétele keletkezett a költségvetésnek, ami az egy évvel korábbi összegnél 258,7 milliárd forinttal magasabb volt. Az áfa-befizetések kiemelkedően, 381,1 milliárd forinttal haladták meg a 2017. héthavi összeget. Egyaránt növekedett a belföldi, az import és a dohánytermékek utáni áfa-bevétel. A belföldi befizetések emelkedése elsősorban a kereskedelemhez és a feldolgozóiparhoz köthető - közölte a minisztérium.

A jövedékiadó-bevétel az év első hét hónapjában 599,0 milliárd forintot tett ki, amely az egy évvel korábbi bevételnél 37,7 milliárd forinttal magasabb.

A személyi jövedelemadó államháztartási szintű bevétele az év első hét hónapjában 1249,5 milliárd forint volt, 149,0 milliárd forinttal magasabb az egy évvel korábbi
velemenyezd, 2018. augusztus 21. kedd, 20:07
Államtitkár: kihívás a GMO-mentessé válásban a fehérjetakarmány előállítása
Farkas Sándor a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének fórumán kijelentette: ma még a magyar növénytermesztés nem tudja előállítani a szükséges mennyiségű szemes fehérjetakarmányt, ezért import szóját kell felhasználni, és a piac sem ismeri el a nem genetikailag módosított (GMO) takarmányokkal nevelt állatok értékét.

Kifejtette: a szójatermesztés fontos lehetőség a magyar termelőknek, de gazdaságossága kérdéses. Száraz hónapokban az Alföldön például hektáronként 3-3,2 tonnánál nagyobb termést nem lehet elérni - mondta.

Ha fennmaradnak a fehérjetakarmány-termesztési támogatások, és a fajtanemesítők is arra törekszenek, hogy öntözéssel a 3,5-4 tonnás hozam elérhető legyen, akkor "közelíthetünk ahhoz, hogy szemes fehérjetakarmányból önellátóak legyünk" - jegyezte meg.

Az államtitkár kitért arra, hogy a parlament várhatóan júniusban dönt arról, hogy 2019. január 1-től öt százalékra csökken az UHT és az ESL tej áfája, ami kiszoríthatja a szlovák és a többi, importból származó tejet az
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 13:54
1/27
Képek, videók
ezeket használtam.JPG
mami7090
2012. március 30. péntek, 19:10
c és d sablont használtam
hugimama
2009. március 02. hétfő, 08:08
alig használtan eladó.jpg
agica2004
2007. július 11. szerda, 14:15
nem használtam:))
istifiu
2006. november 21. kedd, 22:51
magyarországi szobrok 9.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 8.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 7.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 6.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 56
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 55
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 54
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 53
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 52
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 51
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 50
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.