Belépés
2020. július 09. csütörtök | 28. hét | 191. nap | 08:59 | Lukrécia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A csók világnapja
lélegzetvételek száma egy perc alatt. Ráadásul egy intenzív csókolózás közben 34 különböző arcizmot használunk, ez felér egy kimerítő edzéssel, amely megakadályozza a bőr öregedését. A csókolózás jótékony mellékhatása, hogy két perc alatt 15 kalóriát égethetünk el.

A csókolózásnak egészséges hatása lehet
A csókolózásnak a védőoltáshoz hasonló hatásai lehetnek. Közel 4 000 db baktérium cserél gazdát egy-egy- alkalommal, így aktivizálva a szervezet védekező rendszerét és erősítve az immunrendszert. Azoknak, akik sokat csókolóznak a fogaik is egészségesebbek maradhatnak, mert több nyál termelődik, amely a zománcot erősítő kalciumot tartalmazza.

Jól csókolsz
Kutatások alapján a férfiak és nők 60%-a állítja, hogy az első csóknak döntő hatása van a megfelelő partner kiválasztásában. Különösen igaz ez a nőkre, akiknél fontos szerepe van a “Nagy Ő" megtalálásában. Az első csók sokszor meghatározza egy kapcsolat kezdetét vagy korai végét.

A leghíresebb csókok a
foldinefehereva, 2020. július 06. hétfő, 15:26
Összefüggés a pajzsmirigy és az emésztés között
Manapság egyre többen szenvednek valamilyen pajzsmirigy-rendellenességben. Van, akinek alulműködik, másoknak túlműködik a pajzsmirigye, de az autoimmun pajzsmirigybetegség sem ritka, amikor az immunrendszer a pajzsmirigy szövetét pusztítja el.

A pajzsmirigybetegségnek számtalan tünete lehet. A szimptómák között szerepel a súlyvesztés, a hízás, a depresszió, a szorongás, a fázékonyság, a hajhullás, a bőrszárazság, a hidegérzékenység.

A pajzsmirigy egy pillangó alakú szerv, amelynek nagy szerepe van a hormonháztartás és az anyagcsere működésében is. A pajzsmirigyrendszer működése hatással van az emésztésre, és a kutatások azt mutatják, hogy az emésztésnek is köze van a kialakult pajzsmirigybetegségekhez. Amennyiben a pajzsmirigy nem működik megfelelően, úgy az emésztéssel is lehetnek gondok, sőt egyes feltételezések szerint akár még bélgyulladás is kialakulhat.

Amennyiben valakinek hosszú időn keresztül nem megfelelő az emésztése, azaz gyakran észlel puffadást vagy más emésztési
pacsakute, 2020. június 28. vasárnap, 17:08
Az immunrendszer védelme
Az immunrendszer a szervezetünk védelmi vonala. Nagyon lényeges, hogy az immunfunkciók megfelelően működjenek, hiszen a szervezet csak ebben az esetben tud védekezni a behatolókkal, vagyis a kórokozókkal, pontosabban a gombákkal és a vírusokkal szemben. Az immunrendszer azonban le is gyengülhet. Az immunrendszer gyengülése jellemző lehet idősebb korban, de gyenge lehet akkor is, ha nem jutunk elegendő és megfelelő tápanyagokhoz, illetve a daganatos megbetegedések is immungyengítő hatással rendelkeznek.

Az immunrendszer túl is működhet. Ez nem azt jelenti, hogy ilyenkor erős lesz az immunrendszer, hanem azt, hogy saját sejtjei, szövetei ellen fordul, mert nem ismeri fel azokat sajátjaként, és ellenük indít támadást. Ekkor beszélünk autoimmun betegségről. Mindkét esetben fontos - alul- és túlműködés esetén is -, hogy kordában tartsuk az immunrendszert.

Az antibiotikumok veszélyei
Az antibiotikumok sokszor hasznosak, hiszen vannak olyan esetek, amikor nem kerülhetjük el a
pacsakute, 2020. június 23. kedd, 22:37
Egy béltisztítással sok betegség előzhető meg
válik egy új bélnyálkahártya felépítésére, amely hozzájárul ahhoz, hogy a tápanyagok a megfelelő koncentrációban kerüljenek a véráramba, valamint a salakanyagok is kimosódjanak.

Mivel manapság alig lehetséges, hogy szennyeződésmentes élelmiszert vegyünk magunkhoz, és a fehér lisztből készült termékek is egyre inkább a napi étrendünk részei, kényszerűen túl kevés rostanyagot fogyasztunk. A rost pedig megmozgatja a beleket, és egészséges bélflórát biztosít.

Nem alábecsülendő az immunrendszer sem, amely elég erősen függ az egészséges belektől. Ez megmagyarázza azt is, miért vagyunk fogékonyabbak a betegségekre, amikor a beleink nincsenek rendben. Különösen a csecsemőknél fontos tehát, hogy a szoptatás révén az anyatejjel egészséges bélflórájuk épüljön fel. Ha egy betegségnél elkerülhetetlen az antibiotikum adása, utána is célszerű lehet a beleket kitisztítani. Az antibiotikumok megtámadják a bélflórát, amelyet aztán újra fel kell építeni, hogy képes legyen szembeszállni az új
pacsakute, 2020. június 18. csütörtök, 21:49
Jelek, hogy a máj méregtelenítésért kiált
tehermentesítésnek, hiszen a szó klasszikus értelmében nem méregtelenítünk, hanem csak odafigyelünk a testünk jelzéseire és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a májunkat minél kevésbé terheljük meg.

A zsírmájbetegség
A zsírmájbetegség az egyik legveszélyesebb betegség a szervezet számára, mert megakadályozza, hogy a máj megfelelően elvégezze a méregtelenítő munkáját. Ez a betegség rontja a tápanyagok megfelelő felszívódását, megakadályozza a normális oxigénfelvételt és még az immunrendszer funkcióit is csökkenti.

Mi okozza még ezt a betegséget?
A zsírmájbetegség kialakulásában nagy szerepet játszik a túlzott kalóriafogyasztás, a magas szénhidráttartalmú és a cukorban gazdag ételek fogyasztása, de a feldolgozott élelmiszerek is hozzájárulnak a betegség kialakulásához.

A máj egészségét a környezetben előforduló káros anyagok, toxinok is befolyásolják. Minél több ilyen káros anyagnak vagyunk kitéve nap mint nap, annál nagyobb az esélye a betegség
pacsakute, 2020. június 14. vasárnap, 23:27
A tüdőgyulladás néhány oka
- ilyen a legtöbb antioxidáns vitamin - nem szívódnak fel megfelelően, úgy ez is gondot okozhat és oka lehet annak, ha tüdőgyulladás alakul ki. A D-vitamin is egy zsírban oldódó vitamin. Amennyiben ez a vitamin nem hasznosul az emberi szervezetben, úgy nagy esélye van a tüdőgyulladás kialakulásának.

Az E-vitamin is antioxidáns vitamin, nem mellesleg zsírban oldódik, így ha ez sem szívódik fel hatékonyan, akkor szintén nagy az esélye a tüdőgyulladás kialakulásának.

Az immunrendszer erős védelme is meggyengülhet
Tüdőgyulladás abban az esetben is kialakulhat, ha az immunrendszer nem működik megfelelően. A C-vitamin nagyon sokat segíthet a betegség megelőzésében, hiszen ez is egy antioxidáns vitamin, amely segítséget nyújt a megfelelő immunvédelem kialakításában.

A szájhigiénia fontossága
El sem hinnénk, de a nem megfelelő szájhigiénia, a hiányos fogazat és az ínybetegségek is számtalan betegség okozói lehetnek. A fogínybetegség akkor alakul ki, ha a
pacsakute, 2020. június 12. péntek, 22:11
Költségvetés - ÁSZ: iránytű lehet a 2021-es büdzsé a gazdaság újraindításához
Domokos László közölte, az ÁSZ a törvényjavaslatot megalapozó makrogazdasági prognózist megfelelő alapnak tekintette a jövő évi büdzsé tervezéséhez, az előterjesztés megfelel az államadósság-szabálynak, valamint a költségvetésre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

Úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány szomorú tapasztalata az, hogy leginkább az egyéb betegségekben is szenvedő emberek váltak a fertőzés áldozatává, az erős immunrendszerrel rendelkezők viszonylag könnyen átvészelték azt.

Szerinte a gazdaságban is hasonló folyamat várható, azaz a válság kirobbanásakor is súlyos problémákkal küzdő nemzetgazdaságok szenvedik el a legtartósabb veszteségeket, míg az egészséges szerkezetűek gyorsabban gyógyulnak.

Elmondta, Magyarország egészséges gazdasággal és államháztartással rendelkezett a koronavírus-járvány kirobbanásakor, így a gazdasági élet hamar visszatérhet a régi kerékvágásba, kivéve a világgazdaságba leginkább integrálódott ágazatokban, például a világkereskedelemben és a nemzetközi
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 10:22
Vitaminok gyerekeknek
Vitaminok gyerekeknek - figyeljünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra!

A vitaminok nagyon fontosak a gyerekek számára, hogy egészséges felnőttekké fejlődhessenek, és jó immunrendszerük legyen. Mivel a gyermekkori táplálkozás meghatározza a felnőttkori étkezési szokásokat is, lényeges, hogy figyeljünk a gyermekek kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozására. Mivel az immunrendszerük még felépülőben van, elsősorban a vitaminoknak van nagy jelentőségük számukra.

Növekedés és immunrendszer
Mivel a gyerekek még növésben vannak, a kiegyensúlyozott táplálkozás biztosítja számukra, hogy normál súlyú és egészséges felnőttek váljanak. De emellett az elegendő vitaminbevitelre is figyelni kell, hogy felépülhessen az immunrendszerük. Csak így válik egyszer képessé a gyermek szervezete, hogy a betegségeket gyógyszerek nélkül legyőzze. A koncentrációs képesség is javítható a megfelelő vitaminokkal, ami különösen iskoláskorban nagyon fontos.

Hogy néz ki a megfelelő
pacsakute, 2020. június 09. kedd, 11:55
Előzzük meg a "D" vitaminhiányt
A modern életstílusnak ára van: egyre többen szenvednek D-vitamin-hiányban és az abból eredő következményekben. Ehhez nemcsak a széles körben elterjedt csontritkulás tartozik, hanem jóval súlyosabb betegségek is, pl. a daganat. De hogyan akadályozhatjuk meg a D-vitamin-hiányt?

A prohormon nemcsak az erős csontokért fontos, hanem számos más folyamat miatt is a szervezetben. Tanulmányok például alátámasztják a vérnyomásra és az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatását. De nem csak ezekből az okokból kell elkerülni a D-vitamin-hiányt: újabb ismeretek szerint egy bizonyos deficit kedvez a daganat kialakulásának.

D-vitamin: definíció és képzés
A D-vitamin egy úgynevezett prohormon, egy hormon előzetes fokozata. Kalcidiolnak is nevezik, és fotokémiai reakciók révén képződik a bőrben jelen lévő koleszterolból.
A szervezet saját D-vitamin-termeléséhez a bőrben csupán a napfény UVB-sugárzására van szükség. Ez errefelé csak nyáron kerül elegendő mennyiségben a Földre.
Ősszel és
pacsakute, 2020. június 08. hétfő, 21:28
A vitaminok létfontosságú anyagok
(kolekalciferol).

A vitaminoknak két fajtáját különböztetjük meg. Egyrészt vannak zsírban oldódó vitaminok, másrészt vízben oldódók. Az A-, D-, E- és K-vitamin a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik, az összes többi vízben oldódó. A vitaminok olyan tápanyagok, amelyekre a szervezetnek az anyagcseréhez van szüksége.

Ez alatt nemcsak az energia-anyagcserét értjük, hanem minden további funkciót is a szervezetben, a sejtanyagcserét, a zsíranyagcserét stb. A vitaminok továbbá egy egészséges immunrendszerről is gondoskodnak. Ezek az anyagok nélkülözhetetlenek a testi sejtek, a bőrsejtek felépítésétől kezdve a vérsejteken át a fogak, a csontok, a haj stb. felépítéséig sok folyamatban. Szinte minden vitaminnak van egy saját, speciális feladata a szervezetben.

Ezért nagyon fontos az egészséges, változatos és vitaminokban gazdag táplálkozás a szervezet számára. Csak így biztosítható testünk megfelelő ellátása a szükséges vitaminokkal, így ellensúlyozhatjuk a
pacsakute, 2020. június 08. hétfő, 12:57
1/229
Képek, videók
0 a Nagy mellei vannak o3
lovaszmarika
2019. május 27. hétfő, 18:27
a nagy Ő-m
orban47
2017. október 31. kedd, 18:49
O.V.-Nagy Szotyikán.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:21
Szeretettel küldöm nagy ö
suzymama43
2017. április 20. csütörtök, 12:55
Szeretettel küldöm nagy ö
borigit
2017. február 18. szombat, 14:19
Nagy László : Ó,csodálato
maria_kadar_148
2015. november 27. péntek, 23:41
O.V.-Nagy Harácsony.jpg
agica2004
2015. február 04. szerda, 18:20
A nagy Ő ...
bedmarika47
2014. augusztus 30. szombat, 18:23
nagy ő.jpg
dnemethk
2013. március 03. vasárnap, 20:20
Ó ez így nagyon érdekes
napleany
2012. május 13. vasárnap, 20:07
Ildykó Ez nagyon szep, o
charlotteani
2012. május 01. kedd, 22:15
A nagyon nagy Ő.jpg
livke
2011. október 05. szerda, 20:42
a csók világnapján.gif
agica2004
2006. november 08. szerda, 16:16
Címkék
szervezet védekező, legtöbb antioxidáns, előterjesztés megfelel, immunrendszer funkcióit, prohormon nemcsak, szervezet csak, fogínybetegség akkor, okokból kell, méregtelenítő munkáját, egészséges szerkezetűek, gazdaság újraindításához, perc alatt, bőrben jelen, antibiotikumok veszélyei, daganatos megbetegedések, emberi szervezetben,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.