Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 04:09 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Rettenet
füstös kályhája mellett.

Amolyan átlagosnak gondolnál, ha látnál. Visszahúzódónak, messzibe bámulósnak, magamba fordulósnak vagy épp álmodozónak. Talán még egy kicsit túl érzékenynek is. Gondolhatsz olyannak, ahogy az neked tetszik, de valóban is ilyen vagyok. Így lett a lelkem huzalozva. Vékony selyemszálakból. Olyanokból, amellyel érezni lehet a világ megannyi rezdülését. Érezni vele a virágba boruló rügyek erejét, a szirmok szuszogását, a lelkek sokféle színét... de szakad... az ilyesfajta lélek könnyen szakad.

Apám lelke, na az erős vászonból volt szőve. Az Övé is érez, de nyersebb, és sosem szakad. Talán ezért is találtam több megértésre nagyapám szelíd tekintetében.

Mindig, mai napig sem értem hogyan, de tisztán érezte a lelkem. Pont olyan tisztán mint azt, ha jön a eső, vagy azt, hogy éppen kiért szól a harang a faluban.

Gyerekként sok mindentől féltem. Tudtam hogy nem eshet bántódásom, de mindig ott ólálkodott a félelem a nyomomban. Azon az estén
anyu65, 2017. július 14. péntek, 09:56
HAMVAS BÉLA: OLBRIN JOACHIM CSODÁLATOS utazása
finomság és bonyodalom. Higgye el, uram, utálni kezdem foglalkozásomat, ha arra gondolok, hogy ilyen lelkeket kell gyártanom. Ha nagy szívességet akar nekem tenni, kedves titkár úr, szóljon az igazgatóságnál érdekemben néhány jó szót. Elvégre már a negyedik millió évet töltöm itt a vállalatnál, és sohasem volt panasz ellenem. Valami nemesebb és magasabb munkát szeretnék végezni.
- Szívesen - felelt a titkár. - Magam is azt hiszem, hogy sok fiatal gyakorlómérnök van itt, akik az ilyesfajta alacsonyabb rendű munkát egészen jól ellátják. Úgy látszik, a főkormányzó úr ezeknek a városoknak elzüllesztését elhatározta.
- Nekem is az a benyomásom. Az ilyen embereknek az egész föld fejlődése szempontjából már nincs jelentősége.
Kezet fogtak, és a titkár a munkafelügyelőhöz lépett. Elmagyarázta neki Joachim helyzetét, átnyújtotta a segédhivatali számot, és felszólította, hogy nevezze meg azt a munkást, aki Joachim lelkét készítette. Minderre a munkafelügyelő csak csóválta a
lenke1964, 2016. október 25. kedd, 18:20
Bikini-szezon, avagy a túlsúly lelki okai...
Visszautasíthatatlanul megérkezett a nyár, a lenge ruhák, a bikinik és az önbizalom hiányos, tükör előtt ácsorgó, önmagukat méregető nők évszaka....Álszentség lenne tőlem, ha azt állítanám véletlenül került elém a téma és így kezdtem el boncolgatni a túlsúly okainak feltárását, hiszen be kell vallanom: évek óta többet nyom a mérleg, mint amennyit szeretnék. Vettem hát egy nagy lélegzetet és félre tolva az egészséges életmódot és a mozgás fontosságát sulykoló cikkeket, elkezdtem a lélek bugyraiban is vájkálni, mert bizony ez pont annyira fontos, mint a mikor, mennyit egyél és sportolj rendszeresen témák. Nézzük!

Hájszigetelés

Az a zsírtöbblet, amelyet a testünk (a belső világunk) és a külvilág közé felhalmozunk, egy tudat alatti elszigetelést is takarhatnak, vagy olyan bennünk rekedt, belénk szorult érzelmeket, melyekről nem akarunk tudomást venni, amiket látni sem akarunk. A kövérségben, a túlsúlyban a lélek védelmet keres, melyet a gondolatainkkal folyamatosan halmozunk fel. Egy
lenke1964, 2015. július 31. péntek, 20:32
Vannak e folyamatosan előtörő félelmeid?
Az emberi félelmek első számú, és senkit el nem kerülő alap oka, az elmúlástól való félelem. Voltaképpen minden más emberi félelem ezen az egyen alapszik minden ember esetében, de persze ez az alapfélelem ezerfelé leágazik. Tehát a hétköznapi apró félelmektől kezdve, a kóros szorongásokig, minden, az elmúlástól, a megsemmisüléstől, a lehetetlenné válástól való félelemre vezethető vissza.
Az életnek való kiszolgáltatottságtól (bármilyen formában), az emberiség szinte teljes egésze fél. Aki ezt tagadja, na az az ember az önbecsapó ! - hogy hozzak egy jó példát az ezzel kapcsolatos múltkori kérdésedre is.
De természetesen nem mindenki egyformán fél az életnek való (bármilyen jellegű) kiszolgáltatottságtól. Mindez erősen lét-tudatosság (lélek fejlettség) függvénye. Néhány ember e bolygón, akik megvilágosodottak, bennük persze már nem létezik a félelemnek csírája sem, semmire vonatkozólag és semmivel kapcsolatban.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, természetesen vannak olykor ilyen-olyan
seventhson, 2014. március 17. hétfő, 10:11
szeretettel
tanulságnak az alapján kell megítélnünk. Mi, amerikaiak, pártfogásunkba vettük ezt a boldogító gondolatot, és különösen mi, bostoniak, a tökélyig fejlesztettük. Fejünkbe vettük, hogy ha valaki a versért magáért ír verset, s elismeri, hogy ez a szándéka, akkor ezzel arról tesz tanúságot, hogy hiányzik belőle az igazi költészet méltósága és ereje - miközben az igazság egyszerűen az, hogy ha lelkünkbe pillanthatnánk, rögvest felfedeznénk, hogy nem létezhet a nap alatt méltóbb és nemesebb mű, mint az ilyesfajta költemény, a költemény per se[249], a költemény, mely költemény csupán és semmi több, az önmaga kedvéért írott költemény.

Bennem is van olyan mély tisztelet az igazság iránt, mint amilyen akármelyik emberi kebelben buzog, mégis az igazság tanításának módját bizonyos mértékig korlátoznám. Azért korlátoznám, hogy tanítása hatásosabb legyen, s ne gyengítse a szétforgácsolódás. Az igazság követelései szigorúak. Nem szíveli a költészet virányait. Pontosan azzal nem lehet dolga, ami a dalban
sayuri, 2013. október 11. péntek, 17:11
szeretettel
alapot nélkülöző előítélet, melynek kiseprűzése a mi korunk feladata: az a gondolat, hogy az irodalmi mű puszta terjedelmének szükségképpen fontos szerepe van a mű értékéről alkotott ítéletünkben. Nem hiszem persze, hogy a Quarterly szemle akár leggyengébb kritikusa is annyira gyengeelméjű volna, hogy azt vallaná: a könyv elvontan vett terjedelme vagy hossza önmagában is kiváltja csodálatunkat. Igaz, a hegy - egyszerűen a fizikai nagyság érzetével, amit sugall - a fenséges érzését kelti bennünk, de az ilyesfajta hatást még a The Columbiad (Kolumbiász)[219] mérlegelése során sem juttathatjuk szerephez. Ezt még a szemle sem hagyná. Mégis, hogyan értsük "a lankadatlan erőfeszítésről" való állandó kárálását? Tegyük fel, hogy ez a lankadatlan erőfeszítés valóban létrehozott egy eposzt; csodáljuk hát az erőfeszítést (ha ugyan ez olyasvalami, ami csodálatunkra érdemes), de semmiképp se csodáljuk magát az eposzt ennek az erőfeszítésnek az örvén. A józan ész előbb-utóbb megköveteli majd, hogy a műalkotást az általa
sayuri, 2013. október 11. péntek, 17:01
33.34FEJEZET
- Gyújtson tüzet nálam, és hozza rendbe a szobát.

- Előbb meg kell várnom, amíg felizzik a szén - mondottam és kezemben a fújtatóval letelepedtem egy székre.

Eközben szinte önkívületben kóválygott ide-oda; mély sóhajtásai olyan szaporán követték egymást, hogy nem is maradt ideje közben a rendes légzéshez.

- Ha megvirradt, elküldetek Greenért - mondotta. - Néhány jogi kérdést szeretnék megbeszélni vele, amíg olyan állapotban vagyok, hogy figyelmet tudok szentelni az ilyesfajta dolgoknak, és képes vagyok nyugodtan cselekedni. Még nem csináltam végrendeletet, és nem tudom eldönteni, hogyan rendelkezzem vagyonomról. Legszívesebben eltüntetném a föld színéről az egészet.

- Nem szabad így beszélnie, uram - szakítottam félbe. - Várjon egy kissé a végrendeletével; lesz még ideje megbánni számos igazságtalanságát. Sohasem hittem volna, hogy az idegei így felmondják a szolgálatot; márpedig most ez a helyzet, de a maga hibájából. Egy óriás is tönkrement volna bele, ahogy maga
sayuri, 2012. december 05. szerda, 14:03
szeretettel
feltétlenül "plusz"-t jelent műfordító irodalmunkban.
Engem jobban érdekel és közelebbről érint a magyar Rubáiját, mint másokat. Khajjám költészete az érzésemhez nőtt és már Fitzgerald remekmívű megszólaltatásán át az "ewige Gefährten" egyikévé vált számomra. De még inkább azért érdekel közelről Szabó becses munkája, mert magam is megpróbálkoztam volt a Rubáiját fordításával; bár meglehet, hogy fordításom tényleg nem "érdemleges kísérlet", csak éppen azt a Szabó előtt ismeretlen tényt igazolhatja, hogy ilyesfajta kísérlet történt már.
Abban a szerencsés helyzetben lévén, hogy egy perzsa-nyelvismerő interpretálásával Khajjám eredeti verseihez közelebb férkőzhettem, úgy találtam, hogy - amint Szabó is mondja - a Fitzgerald-féle fordítás úgyszólván új és önálló költemény, nem az eredetinek átültetése. Fitzgerald jeles költő volt, Khajjám poézise a vérévé vált: csakugyan "újra alkotta azt, amit nyolc évszázad viszontagságai eltemettek". De azért még sem egészen hálátlan dolog megismerkedni az eredeti,
sayuri, 2012. május 13. vasárnap, 17:01
szeretettel
gondolatai ismét a kristályra terelődtek, és már be is osztotta, miként fogja elkölteni az öt fontot, mely tisztára talált pénz. Terveiben néhány igen kellemes dolog szerepelt, többek között egy zöld selyemruha s egy richmondi kirándulás - mikor az utcai ajtó feletti csengő megszólalt, s beszólította az üzletbe. A látogató egy magántanító volt, aki vizsgákra készített elő fiatalembereket, s most panaszkodott, hogy Cave-ék nem szerezték be a tegnap megrendelt békákat. Mrs. Cave nem helyeselte, hogy férje ilyesfajta cikkekkel is foglalkozik, s a veszedelmes, kiabáló úriember, rövid szóváltás után, a maga részéről teljesen nyugodtan visszavonult. Mrs. Cave pedig önkéntelenül a kirakatra pillantott, hiszen ha látta a kristályt, lelki szemei előtt azonnal felderengtek ötfontos álmai. Hogy elképedt, mikor észrevette, hogy a kristálynak hűlt helye! Azonnal megnézte a pult alatti láda mögött, ahol tegnap rábukkant. Ott sem volt. Ekkor lázas kutató hadjáratba kezdett.

Mikor Mr. Cave a cápaüzletet
sayuri, 2012. május 05. szombat, 18:09
szeretettel
tulajdonság. Semmi finomság és bonyodalom. Higgye el, uram, utálni kezdem foglalkozásomat, ha arra gondolok, hogy ilyen lelkeket kell gyártanom. Ha nagy szívességet akar nekem tenni, kedves titkár úr, szóljon az igazgatóságnál érdekemben néhány jó szót. Elvégre már a negyedik millió évet töltöm itt a vállalatnál, és sohasem volt panasz ellenem. Valami nemesebb és magasabb munkát szeretnék végezni.
- Szívesen - felelt a titkár. - Magam is azt hiszem, hogy sok fiatal gyakorlómérnök van itt, akik az ilyesfajta alacsonyabb rendű munkát egészen jól ellátják. Úgy látszik, a főkormányzó úr ezeknek a városoknak elzüllesztését elhatározta.
- Nekem is az a benyomásom. Az ilyen embereknek az egész föld fejlődése szempontjából már nincs jelentősége.
Kezet fogtak és a titkár a munkafelügyelőhöz lépett. Elmagyarázta neki Joachim helyzetét, átnyújtotta a segédhivatali számot, és felszólította, hogy nevezze meg azt a munkást, aki Joachim lelkét készítette. Minderre a munkafelügyelő csak csóválta a fejét.
sayuri, 2012. április 18. szerda, 19:47
Túlsúly
Visszautasíthatatlanul megérkezett a nyár, a lenge ruhák, a bikinik és az önbizalom hiányos, tükör előtt ácsorgó, önmagukat méregető nők évszaka. Álszentség lenne tőlem, ha azt állítanám véletlenül került elém a téma és így kezdtem el boncolgatni a túlsúly okainak feltárását, hiszen be kell vallanom: évek óta többet nyom a mérleg, mint amennyit szeretnék. Vettem hát egy nagy lélegzetet és félre tolva az egészséges életmódot és a mozgás fontosságát sulykoló cikkeket, elkezdtem a lélek bugyraiban is vájkálni, mert bizony ez pont annyira fontos, mint a mikor, mennyit egyél és sportolj rendszeresen témák. Nézzük!

Hájszigetelés

Az a zsírtöbblet, amelyet a testünk (a belső világunk) és a külvilág közé felhalmozunk, egy tudat alatti elszigetelést is takarhatnak, vagy olyan bennünk rekedt, belénk szorult érzelmeket, melyekről nem akarunk tudomást venni, amiket látni sem akarunk. A kövérségben, a túlsúlyban a lélek védelmet keres, melyet a gondolatainkkal folyamatosan halmozunk fel. Egy
klarika47, 2012. január 30. hétfő, 09:49
"OLDOZZÁTOK EL KÖTELÉKEIT" Ez
fához kötözik, s a hóhér fehéren izzó pallost suhint el közvetlenül a szeme előtt. Édesanyja aléltan omlik össze, de mielőtt kiadná lelkét, a megvakított, lepörkölt szemhéjú fiú odakúszik hozzá, és fülébe súgja: "Anyám, ne szólj senkinek, titokban kell tartanunk, hogy eljuthassak Irkutszkba a cár üzenetével. De neked megsúgom: látok! A megcsonkítás nem sikerült! Talán azért, mert tele volt könnyel a szemem, ahogy utoljára rád néztem!"

Nos, anélkül hogy a legenda eszembe jutott volna, valami ilyesfajta történhetett bennem, azért nem jutott el a gyászos híradás tudatom gyökeréig. Már reggel óta holmi vidám, szinte kaján kis nevetés bugyborékol és ficánkol bennem, egyre erősbödő, hetyke gyanú, csak nem akartam szólni róla, míg nem válik bizonyossággá. Már Kerstin arcán is észrevettem valamiképp kifejezőbb és határozottabb vonásokat, amik újak a számomra. Olivecronán is azért bámészkodtam el, azért nem válaszoltam kérdésére, mert ráeszméltem végre, hogy kék a szeme, hidegen és figyelmesen, de
1vargaildyko, 2011. november 04. péntek, 10:20
1/4
Képek, videók
A halál rettenetes
sanci81
2015. október 20. kedd, 15:57
trujillo a rettenetes
lacipecsenye
2013. március 27. szerda, 15:42
A rettenetes spiderman
tothgergo
2010. január 20. szerda, 22:05
a rettenetes kartal1000 (
hollygergo
2008. december 25. csütörtök, 17:31
Picur a rettenetes
tothgergo
2008. február 24. vasárnap, 07:59
Mind 3- tetszik..
alvaro-hopihe
2018. augusztus 05. vasárnap, 09:22
Amit érzek nem tetszik.
alvaro-hopihe
2018. március 01. csütörtök, 08:28
Nekem tetszik .jpg
pacsakute
2017. november 10. péntek, 00:12
Ha nem tetszik valami
sanci81
2016. október 21. péntek, 17:22
tetszik és szeretem.png
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:32
nem tetszik.jpg
kicsoda57
2015. október 13. kedd, 17:42
Nagyon tetszik
csillus54
2015. július 07. kedd, 18:28
Remélem tetszik!
sanci81
2015. március 02. hétfő, 15:23
tűrnöd kell, ha tetszik,
relisisi
2015. január 13. kedd, 16:14
Nekem tetszik.jpg
suzymama43
2014. november 27. csütörtök, 17:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.