Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:58 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Poloskainvázió
Az enyhe telek sem segítenek a rovarok megtizedelésében, sőt pechünkre a zord hideget is elég jól viselik: a poloskák képesek áttelelni mínusz húsz fokban is.

A mezőgazdaságban erős rovarölő szerek bevetése hatásos lehet a poloskafertőzés ellen is, csakhogy ezek a vegyszerek egyrészt elpusztítják az összes rovart (köztük a hasznosakat, például a méheket is), zavart okozva a természetes táplálékláncban, másrészt mivel a poloskák az érésben lévő vagy már érett terményeken élősködnek, ezek permetezése nem túl szerencsés az emberi fogyasztókra nézve sem. Attól is lehet tartani, hogy az évente két generációs tempóval szaporodó rovarok ellenállóvá válhatnak a most még hatásos rovarölő szerekre. (Ahogy történt ez az ötvenes években a krumplibogárral és a DDT-vel.)

,,A tapasztalatok szerint ezek az új jövevények néhány évig hatalmas tömegben vannak jelen, feltehetően még nem fedezték fel őket a nálunk élő ragadozó és élősködő rovarok. A madaraknak talán nem kell annyira hozzászokniuk,
menusgabor, 2018. október 12. péntek, 18:46
Poloskák ellen
Hatalmas büdös bogár invázió várható! Mutatjuk hogyan védekezzetek ellene!

Bemennek a lakásba, megbújnak a szekrényben. Borzasztó sok kellemetlenséget tudnak okozni a vándorpoloskák.

Szerencsére van rá mód, hogy egy egyszerű házilag elkészített keverékkel távol tartsuk őket az otthonunktól.

A poloskák távol tartásához készítsd el a következő keveréket:

Végy elő egy kézi permetezőt, amibe legalább fél liter folyadék belefér. Tekerd le a tetejét, majd engedd fel félig langyos csapvízzel.

Ezután tedd bele a következőket:
1 kávéskanál szódabikarbóna
fél kávéskanál ecet

Ezután egyszerűen várj pár percet míg elolvad a szódabikarbóna és tekerd fel a szórófejet.

Az ajtókat, ablakokat spricceld be vele, de mehet a teraszokra, erkélyekre, virágtartókra.

Meg fogod látni, hogy egyszerűen el fogják kerülni az otthonodat a poloskák. Egy ilyen permetezés hetekig távol tartja nem csak poloskákat, de a molylepkéket és más
pacsakute, 2018. október 09. kedd, 17:42
Átmeneti mentességet kapnak egyes fertőzött másodvetések a növényvédőszer-használati tilalom alól
A tájékoztatás szerint ha egyes károsítók olyan mértékben felszaporodnak, hogy az már a szomszédos termelők növényvédelmi biztonságát veszélyeztetik, és védekezni szükséges ellenük, egy uniós iránymutatás szerint a tagállamok ezeket vis maior eseményként ismerhetik el.

A hazai zöldítési szabályokat leíró rendelet megteremti a lehetőségét annak, hogy a meghatározott valamely esemény bekövetkezésekor a növényvédőszer-használati tilalom vagy fenntartási kötelezettség alól mentesüljenek a mezőgazdasági termelők. Ilyen esetben, ha a mezőgazdasági termelő vis maior körülmény miatt nem képes eleget tenni jogszabályban előírt kötelezettségeinek, a támogatásra való jogosultsága megmarad. A követelmények nem teljesítése miatt sem büntetéssel, sem szankcióval nem sújtható és úgy kell tekinteni, hogy a bejelentett ökológiai jelentőségű területre előírt kötelezettsége teljesült.

A károsítók vis maior esetként értékelhető felszaporodásakor a hatósági bejelentést az illetékes növény- és talajvédelmi
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 10:21
Görcsbe rándulva pusztultak el méhek ezrei Somogyban
jeleket.Ahogy írja, 2016-ban is volt hasonló méhpusztulás, az akkori mérgezésnek is ugyanazok voltak a tünetei, mint a mostaninak: rengeteg kijáró méh a kaptárak tetején, oldalán és a környező bokrokon fákon mászkált, lábaival kaparta és tisztogatta magát, majd 3-4 nap alatt görcsbe rándulva, szipókájukat kinyújtva elpusztult a kaptár előtt. A visszatérő méheket a család nem nagyon akarta beengedni a kaptárba, feltételezhetően érezték rajtuk a permetező szert. Dömötörfi szerint a saját méheit a napraforgók permetezése pusztította el. Ugyanakkor ahogy 2016-ban, úgy most is lehetetlen volt a mintavétel, mivel az eső elmosta a méhhullákat. A méhész szerint a napraforgómézről teljesen lemondhatnak.
Országos probléma?
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) már június végén beszámolt róla, hogy több méhész is jelezte nekik, a napraforgó virágzásának megindulásával egy időben, a méhek egy része eltűnt a kaptárból.
bordat, 2018. július 06. péntek, 16:56
Miért látunk egyre kevesebb fecskét?
Hazánkban három fecskefaj él, úgymint a molnár-, füsti-, és a partifecske. A negyedik fecskének nevezett madár a sarlósfecske csak alakjában hasonlít a fecskére, igazából a kolibrik rokona.
A három fecskefajból az utóbbi években a molnárfecskék hattizede, a füstifecskéknek a fele pusztult el.
Ennek több oka is van, és nem csak a klímaváltozás, hanem az emberek a felelősek a fecskék számának drasztikus csökkenése miatt.
A szeszélyes időjárás tizedeli meg a fecskék számát. A napokig tartó hideg miatt sok fecske elpusztul, mielőtt elindulhatnának a téli szálláshelyükre. Ilyenkor nem megfáznak, hanem annyira legyengülnek az éhezés miatt, hogy kihűlnek, majd elpusztulnak.
A fecskék legyekkel, szúnyogokkal és egyéb repülő ízeltlábúakkal táplálkoznak. Az országban egyre csökken az állatállomány, a falvakban is egyre kevesebben tartanak teheneket, birkákat, baromfit ezért sokkal kevesebb a légy is.
A szúnyogokat egyre több városban, településen évente többször is permetezéssel irtják.
lizawolf, 2018. május 18. péntek, 13:35
A lusta férfi kertje
is. Igazság szerint ezeket ki kéne vágni, és inkább málnasövényt, ribizlit, egrest kéne ültetni a helyükre, jobban illenének a falusi miliőbe. De ugye, élőlényt lehetőleg nem ölünk. Mondjuk a selyemfényű puszpángmolyok nem ezt vallják, mert tarra rágták és kinyírták idény nyáron a szép puszpángbokromat. (Tudom, permetezni kellett volna, de olyan nálam nem történik.)

Van még két szőlőtőkém is, illetve egy. Talán olaszrizling, lugasnak megformázva, benne lakik a kisautóm. Formára vágás van, permetezés nincs, és ő csak terem és terem és terem, szintén legalább ötven éve, és a gyümölcse kitart karácsonyig, úgy, hogy kábé a felét rajta hagyom a madaraknak. A másik tőke a szomszéd kertjében van, onnan kapaszkodik fel a kerítésre. Ki akarták vágni, de kértem, hogy hagyják ott, mert olyan különleges ízű fürtök nőnek rajta, hogy csuda. Közönséges noa fajta egyébként, bort nem szabad belőle csinálni, mert az vagy megöl, vagy megerősít, de inkább megöl. Persze, az a húsz-harminc fürt el is fogy, ahogy
anna4459, 2017. november 18. szombat, 09:14
Büdös bogár...
Inkább tavalyi évben volt invázió szerűen,de idén se hagytak békén sokunkat!

A poloskák távol tartásához készítsd el a következő keveréket:

Végy elő egy kézi permetezőt, amibe legalább fél liter folyadék belefér. Tekerd le a tetejét, majd engedd fel félig langyos csapvízzel.

Ezután tedd bele a következőket:

• 1 kávéskanál szódabikarbóna• fél kávéskanál ecet

Ezután egyszerűen várj pár percet míg elolvad a szódabikarbóna és tekerd fel a szórófejet.

Az ajtókat, ablakokat spricceld be vele, de mehet a teraszokra, erkélyekre, virágtartókra.

Meg fogod látni, hogy egyszerűen el fogják kerülni az otthonodat a poloskák. Egy ilyen permetezés hetekig távol tartja nem csak poloskákat, de a molylepkéket és más olyan rovarokat is akik melegedni jönnek a lakásokba.

Próbáld ki, és oszd meg ismerőseiddel is.

biharijudit, 2017. október 25. szerda, 15:18
Így szabaduljunk meg a levéltetvektől természetes úton!
sem. A levéltetű elleni ilyen "bio" szerek teljesen ártalmatlanok a környezetre.

Tartsuk azonban szem előtt, hogy ezek a permetlevek nem ugyanúgy hatnak, mint a kémiai alapú permetszerek, ezért rendszeresen és gyakrabban kell alkalmaznunk.
1. Fokhagyma

A fokhagyma igen hatásos kártevőriasztó. A fokhagymás levéltetűirtó elkészítéséhez tegyünk 3,5-4 liter vízbe 100 gramm összezúzott fokhagymagerezdet. Hagyjuk állni 24 órát. Következő nap hevítsük fel, majd 20 percig főzzük. A permetezéshez a kihűlt főzetet töltsük szőrófejes flakonba.
2. Vöröshagyma

100 g felszeletelt vöröshagymát keverjünk bele 7-8 liter vízbe. Forráspontig hevítsük, majd főzzük 30 percig. Hígítás nélkül használjuk. Gombás betegségek ellen is alkalmazható. A permetlevet 1 napon belül használjuk fel.
3. Gyermekláncfű

A gyermekláncfű, más néven pitypang nem csupán gyomnövény: jó hasznát vehetjük a levéltetvek elleni küzdelemben. Gyűjtsünk kb. 400 gramm gyermekláncfűlevelet, és öntsük
nanoka72, 2017. május 13. szombat, 06:15
Na igen, a március!
dughagymákat, na meg a rukkoát. Majd indultunk Pestre mri vizsgálatra. Nem jó híreket kaptunk, így nem volt egyszerű az esténk. Mindent megteszek, hogy segítsek.....de ma már jött a telefon, mikor hová, melyik kórházba kell majd menni.
Ma erőt vetem magamon, és végre sikerült lenyírni a haját a drágámnak.
Aztán folytatódott a munka. Nekiláttunk Moncsikával a leandereknek. Kihúzgáltuk őket a garázsból, leráztuk a száraz leveleket,majd visszavágtam őket és jól meglocsoltuk. Azután jött a permetezés.
A kert kezd pofásodni, pedig még hol van a tavaszi fényétől!
A garázs is megújult , sok sok hely lett :-)
Na de hogy kivette az erőt belőlem, teljesen kidőltem ,mint King Kong :-D
Jöhetett a zuhi és a hajmosás ....yeeeeee
Közben zajlik ám az élet, a kis szigeti életen kívül is, hiszen egy hónap múlva egy hetes turné indul, kezdődik. Izgatottan várjuk, hiszen Erdélybe megyünk több helyszínre, napi két előadással...Izgalom van ám rendesen. Bár már nagyon kellene dolgoznom, mert
dundulino, 2017. március 03. péntek, 22:53
Mezei poloska elleni védekezési lehetőségek
fél liter folyadék belefér. Tekerd le a tetejét, majd engedd fel félig langyos csapvízzel.

Ezután tedd bele a következőket:

- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fél kávéskanál ecet

Ezután egyszerűen várj pár percet míg elolvad a szódabikarbóna és tekerd fel a szórófejet.
Az ajtókat, ablakokat spricceld be vele, de mehet a teraszokra, erkélyekre, virágtartókra.

Meg fogod látni, hogy egyszerűen el fogják kerülni az otthonodat a poloskák. Egy ilyen permetezés hetekig távol tartja nem csak poloskákat, de a molylepkéket és más olyan rovarokat is akik melegedni jönnek a lakásokba.

Próbáld ki, és oszd meg ismerőseiddel is.
Forrás :

Másik blog szerint :
Forrás :

A CIKKET TANÁCSOS VÉGIGOLVASNI A LINKEN

Javaslat ami nem biztos hogy működik
pacsakute, 2016. szeptember 29. csütörtök, 21:07
Mezei poloska irtása: ezért nehéz!
Mezei poloska irtása: ezért nehéz!

Mikor először írtunk a mezei poloskáról a weboldalunkon, nem gondoltuk volna, hogy az idővel az egyik legolvasottabb cikkünk lesz. A publikálás óta közel 30.000-en olvasták el. A mezei poloskával kapcsolatos levelek, és hozzászólások száma is igen megszaporodott.

A legtöbben persze az irtásukat követeli, illetve valami olyan módszert, amivel távol lehet tőlük tartani.

Mielőtt bele is vágnánk a témába, egy kis helyreigazítást tennék. A rovar téves megnevezése a mezei poloska. Legtöbbször a zöld vándorpoloska az, ami gondot okoz, de a címerespoloska-alkatúak 60 faja él Európában. Mivel a mezei poloska lassan egy népies megnevezéssé, becenévvé válik, mi is gyakran használjuk a fenti kitétel mellett.

Szóval, mi is a gond a mezei poloskával?

Sokan vannak, egyre többen, és nem úgy néz ki, hogy az idő ellenük dolgozna. Ennek voltaképpen nagyon
nanoka72, 2016. szeptember 28. szerda, 18:10
A chemtrail összeesküvés-elmélet.
elvesztett katonai fölényét. A dokumentum sehol nem említi meg, hogy a polgári lakosság ellen bevetnének ilyen fegyvereket, és az is kiderül belőle, hogy jelenleg semmi ilyesmi nincs gyakorlatba ültetve.

Jel az égbolton, amikor két repülőgép útvonala keresztezte egymást.

Az alternatív elképzelés első hirdetői között van William Thomas tényfeltáró újságíró, aki szerint a permetezésben nemcsak katonai gépek, hanem a polgári utasszállítók is benne vannak. Toni Thayer, a Blue Skies International ügyvezető igazgatója úgy véli, a permetezés mögött az ún. Új Világrend áll, amely egy háttérből irányító szűk elit, akik a lakosságot egy "kezelhető" számra kívánják lecsökkenteni, hogy azok felett rabszolgatartóként tudjanak uralkodni.

A leggyakrabban felsorakoztatott bizonyítékok olyan fotók, amelyek szokatlan légköri jelenségeket (nagyrészt hosszú, időnként egymást keresztező
schuro, 2016. május 15. vasárnap, 22:05
1/17
Képek, videók
Nincs enyhe szó....jpg
chillik
2016. szeptember 29. csütörtök, 05:22
Enyhe, újévi átok 01.jpg
chillik
2016. augusztus 23. kedd, 08:06
Enyhe, újévi átok 02.jpg
chillik
2016. augusztus 23. kedd, 08:05
Hosszú szöke haj,enyhén h
farkas1945
2013. január 26. szombat, 12:21
Enyhe szél borzolja a viz
drozdikata
2011. október 17. hétfő, 01:53
Enyhe szellő.gif
mbartis
2011. január 06. csütörtök, 20:51
Enyhe tejelőgomba
megyula
2010. július 11. vasárnap, 21:23
Az enyhén elkopott gumi
kimif1
2010. június 01. kedd, 10:07
Enyhe szellő
mbartis
2010. május 29. szombat, 22:53
Urania sorozat: Rovarok
vidocq_
2014. augusztus 31. vasárnap, 20:53
Méhek,rovarok.png
farkas1945
2010. december 17. péntek, 17:24
rovarok, lárvák.jpg
cocco
2010. augusztus 27. péntek, 09:30
rovarok.jpg
durcimarcika
2010. május 12. szerda, 22:34
bogarak-rovarok 01b.jpg
royalblau
2009. június 24. szerda, 22:57
rovarok
grimilda
2008. december 07. vasárnap, 10:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.