Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:33 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
szóval elmondani, nemcsak azért, mert a világ előítéleteivel szemben sok vonatkozásban még nehéz mindazt az írásra bízni, amit az ember szívesen bíz az odaadó antropozófus szívekre, hanem azért is, mert a szellemi igazságokat valóban könnyebb szóval elmondani, mint azokat az írásra és nyomtatásra bízni. Ez kiváltképpen érvényes az intimebb szellemi igazságokra. A mi időnkben meg kell történnie annak, hogy ezeket a dolgokat leírjuk, kinyomtatjuk és mégis kissé keserű érzése van az embernek; mindig kellemetlen a szellemi világokra vonatkozó igazságokat leírni és kinyomtatni, már csak azért is, mert az írás és a nyomtatás azokhoz a dolgokhoz tartozik, amelyeket a szellemi lények, akikről most beszélünk, nem tudnak olvasni. Nem lehet könyvet olvasni a szellemi világban. Bár rövid ideig a halál után emlékezetből olvashatunk még könyvet, a magasabb Hierarchiák lényei azonban nem tudják könyveinket olvasni. És ha azt kérdezik, hogy vajon a Hierarchiák nem akarják-e elsajátítani az olvasás tudományát,
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:31
Az ember mint a teremtő [...]
levegőben élő állatok, melyek nem képesek a földi nehézkedés legyőzésére, mert csontjaikban velő van, azok nem üregesek és légzsákjaik sincsenek, mint a madaraknak: ezek az állatok a denevérek.

Egészen különleges állatcsoport a denevérek nemzetsége. A földi nehézkedést testük belső felépítésével egyáltalán nem tudják legyőzni. Könnyűségük nem fényszerű, mint a lepkéé, nem is tűzszerű, mint a madáré. Már alá vannak vetve a földi nehézkedésnek, át is élik magukat húsukban, csontjukban Ezért is kellemetlen számukra az az elem, melyből pl. a lepke áll, melyben teljes mivoltával él: a fény-elem. A szürkületet szeretik. Kénytelenek a levegőt használni, de azt akkor kedvelik legjobban, mikor nem hordoz fényt, s átadhatják magukat a szürkületnek. Ok a félhomály állatai. Csak azért tudnak fennmaradni a levegőben, mert ezekkel a mondhatnám, kissé karikatúrának tűnő bőregér szárnyakkal rendelkeznek; nem valódi szárnyakkal, csak a meghosszabbodott ujjak közt kifeszített bőrből álló ejtőernyőkkel. Ezzel
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:30
Az Urantia könyv - 54. írás
foglalja magába. A bűn minden olyan területen magvában jelen van, ahol tökéletlen lények a jó és a rossz közötti választás képességével rendelkeznek. Éppen hogy az igazság és a hamisság, a tény és a valótlanság jelenléte az, ami a vétek lehetőségét magában hordozza. A bűnt a rossz szándékos választása jelenti; az igazság szándékos elutasítása a vétek; a bűn és a vétek következetes gyakorlása pedig a gonoszság.

1. Igaz és hamis szabadság
54:1.1 A luciferi lázadásból eredő összes kellemetlen probléma közül egyből sem fakadt több nehézség, mint abból, hogy az éretlen evolúciós halandók nem képesek különbséget tenni az igaz és a hamis szabadság között.

54:1.2 Az igaz szabadság a korszakokon át mutatott törekvés, és az evolúciós fejlődés jutalma. A hamis szabadság az időbeli vétek és a térbeli rossz jelentette ravasz mesterkedés. A tartós szabadság az igazságosság — az értelem, az érettség, a testvériesség és a méltányosság — valóságában mutatkozik
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:51
Enneagram - Hetes Archetípus Szintjei
szoronganak, a szorongást "unalomnak" címkézik. Ironikus, hogy éppen a Hetesek, vagyis az élethez legpozitívabban viszonyuló személyiségtípus képviselői beszélnek az összes típus közül a legtöbbet az unalomról. Ez persze érthető is, hiszen az unalom többet jelent a Heteseknek, mint a többi személyiségtípusnak. Amikor azt mondják, unatkoznak, ez valójában sokszor azt jelenti, hogy a környezetükben nincsen elegendő energia vagy inger szorongásaik visszaszorításához. [...]

[...] Fájdalmas vagy kellemetlen érzéseik azzal fenyegetnek, hogy bejutnak a tudatba, ezért a Hetesek úgy érzik, hogy sürgős környezetváltozásra van szükségük.


E beállítottság eredményeként az átlagos Hetesek rengeteg tapasztalatot halmoznak fel. Hozzájuk érdemes fordulni, ha meg szeretnénk tudni valamit a legújabb filmekről, a legjobb éttermekről, a leghasznosabb személyiségfejlesztő tanfolyamokról. A Hetesek imádnak beszélni, kifejezetten élvezik, ha történeteket mesélhetnek és a kalandjaikról
eposz, 2019. január 15. kedd, 12:48
Férfi kézilabda-vb - Változtat a cseretaktikáján a magyar válogatott
Katart.

"Látszik, hogy nagyon összeszokottak, nagyon atletikusak, és nagyon jó kézilabdát játszanak. Ennek tükrében talán nem is volt meglepő, hogy megverték Katart, tehát holnap pokolian nehéz mérkőzés vár ránk" - szögezte le Csoknyai.

Lékai Máté úgy fogalmazott, nagy csalódás volt az egész csapat számára az első csoportmérkőzés, és azt is hallották, hogy szinte az egész ország így élte meg a döntetlent.

"Nagyon szeretnénk, ha holnap meglenne az első győzelmünk a világbajnokságon. Nagyon kellemetlen stílusban játszanak az angolaiak, szinte egy klubcsapattal jöttek, hiszen tizenkét játékosuk azonos klubban szerepel, de nem lehet más célunk, mint nyerni" - nyilatkozta.

A Veszprém irányítója - aki kilenc lövésből hat gólt szerzett Argentína ellen - hozzátette, rosszul élte meg a meccset, és nem volt elégedett saját magéval, mert rengeteget hibázott.

"Ezeket megpróbálom holnapra kijavítani, de azt a meccset már lezártuk. Semmi sincs veszve, van egy pontunk, és ha mostantól ugyanúgy
velemenyezd, 2019. január 12. szombat, 18:01
Merkúr
értelmünket. Ez attól függ, hogy milyen fényszögeket kap a születési horoszkópunkban, és milyen kapcsolatban áll a többi bolygóval. Amelyik bolygóval kapcsolatba kerül a Merkúr a horoszkópunkban, aképpen módosul a hatása, annak a szellemi tulajdonságait átszínezi. A Merkúr a közvetítés bolygója, az asztrológiában ura a beszédnek, írásnak, a kézfejeknek, az ujjaknak és a végtagoknak is. A mimika is merkúri tulajdonság. A gondolatközlésnek is a Merkúr az uralkodója. Ha a születési horoszkópunkban kellemetlen fényszöget kap, akkor zavart kelthet a gondolkodásban. Ha olyan emberrel találkozunk, aki esetleg dadog, raccsol, avagy más beszédhibája van, biztosak lehetünk benne, hogy valami baj van a horoszkópjában található Merkúr bolygóval. A legmagasabb rendű funkciója a művészek kezében van, ők a legjobb ezermesterek.

A merkúri ember szerelme

Ahol a Merkúr bolygó megjelenik, ott elsősorban a tiszta értelem dolgozik, és csak másodsorban az érzelem, de ez nem jelenti azt, hogy egy merkúri
eposz, 2019. január 12. szombat, 00:46
Készüljünk együtt karácsonyra Ferenc pápával
"A Megváltó fogadására pedig nem az akkori kor és hely vezetői, nem is a nagykövetek érkeznek, hanem az egyszerű pásztorok, akiket éjszakai munkájukban meglepnek az angyalok, s azon nyomban futásnak erednek."
.......................
December 19-én a Szentatya a karácsonyról tartotta katekézisét. Hangsúlyozta, hogy nem könnyű jól karácsonyozni, el is véthetjük azt. Akkor karácsonyozunk helyesen, ha engedjük, hogy megszólítson, meglepjen, felrázzon bennünket az állandó meglepetésekkel szolgáló, sosem szokványos Isten.
Hat nap múlva itt a karácsony. A fák, a díszek és a fények mindenütt emlékeztetnek, hogy idén is eljön az ünnep. A reklámgépezet azt sulykolja belénk, hogy újabb és újabb ajándékokkal lepjük meg egymást. De kérdezem: vajon az ilyen ünnep tetszik Istennek? Ő milyen karácsonyt, milyen ajándékokat, milyen meglepetéseket szeretne?
- Nézzük meg a történelem első karácsonyát, hogy
maroka, 2018. december 20. csütörtök, 00:00
Jó tudni a cipőváltásról
A japán híresen házipapucsos nép. Amint belépsz egy házba, azonnal le kell venned a cipődet, és átbújni egy vendégpapucsba, sőt, sok helyen külön papucs van még a fürdőhöz is. A kutatók szerint a japánok tudhatnak valamit.

Egy 2008-as, az Arizonai Egyetem által készített tanulmány igazolja, hogy, ha cipőt viselsz otthon, nemcsak a takarítást nehezíted meg, de akaratodon kívül olyan betegségeket is behordhatsz a lakásba, melyeket biztosan nem szeretnél elkapni.

Mi van a cipődön?

Egy cipőre akár 421 ezer baktérium is tapadhat, állítják a kutatók, akik a tanulmányukban részletesen vizsgálták, milyen kórokozók szökhetnek át a küszöbön a talpredők rejtekében. A leggyakoribb a Klebsiella és a Serratia ficaria mellett, amit a cipőkön találtak, az E.coli volt, mely hasmenést és hányást okoz.

Azt is megállapították, hogy a napközben a cipőre tapadt föld és növényi anyag segíti a mikroszkopikus organizmusok burjánzását, megfelelő környezetet teremt számukra, hogy
pacsakute, 2018. december 01. szombat, 16:18
4. Hirtelen halált halt: Szüle Zsolt
pestlőrinci (Bp. XVIII. ker.) rendezvényéről.

Nagyot dobbant a szívem, amikor ismerős névre bukkantam, méghozzá SZÜLE ZSOLT-éra.
El is határoztam, hogy mindenképpen el fogok menni arra a rendezvényre, amelyiken ő lett volna az egyik előadó. Jelentkeztem is a megadott telefonszámon.
Csakhogy, akkor még nem tudtam, hogy a számítógépen bármit írok bárkinek, azt általam ismeretlenek követhetik és nem értettem, hogy miért nem tudtam napokig belépni a postafiókomba, meg még számos kellemetlen furcsaságot.
Például.:
1. Levelező társaim sorra jelezték, hogy a tőlem kapott üzenet megnyitásakor elszállt a postafiókjuk és lefagyott a számítógépük.
2. Ennek ellenére, tovább folytattam a fórumozást az általam kiválasztott Vendégkönyvben és ott is kaptam a negatív visszajelzéseket, míg végül kimellőztek. A tényeken alapuló igazságra ott sem voltak kíváncsiak.
3. Például azt sem értettem, hogy amikor a vezetékes telefonon - valakik által nemkívánatosnak tartott -
furaila, 2018. november 27. kedd, 17:20
Tekintsünk elhivatásunkra!
koronáztad meg.
Úrrá tetted kezed alkotásain,
mindent lába alá vetettél:
a juhokat és a marhákat mind,
még a mezei vadakat is,
az ég madarait, a tenger halait,
amelyek a tenger ösvényein járnak.
Ó, Urunk, mi Urunk!
Mily felséges a te neved az egész földön!"
(Zsolt 8,4-9)

Ha a keresztény ember Isten szolgálja mindennapi munkájával, a hálaadásnak és örömnek ugyanezzel a lelkületével térhet nyugovóra. Napi munkáját nem az élet kellemetlen velejárójának tekinti, hanem szerves részének. A családi élet, Isten népének közössége és az Ő szolgálata mellett élethivatásunk is az Úr megígért áldásai közé tartozik.
De vajon helyes indítékok motiválnak-e a munkánkban? A legjobbat akarjuk-e nyújtani hivatásunkban, mert meglátjuk benne a kiváltságot? Oda akarjuk-e szentelni magunkat Isten akaratának teljesítésére tudva azt, hogy a Mester szeme rajtunk van? Igazán hisszük-e, hogy a munka kiváltság és méltóság, mellyel Isten ruházta fel
kalmanpiroska, 2018. november 13. kedd, 15:24
A fény és a szeretet angyalai
használunk.
8. Gyertyát gyújtunk.

Egy valamit azonban ne feledjünk
Soha nem az számít, hogy milyen módon lépünk kapcsolatba az angyalokkal, hanem az, hogy egyáltalán kapcsolatba lépünk velük. Jusson mindig eszünkbe: az angyalok nem avatkozhatnak engedély nélkül életünkbe. Ez alól csak az jelent kivételt, ha életveszélybe kerülünk, és még nem jött el a távozásunk ideje. Az angyalok hatalmas fénnyel árasztják el elménket és szívünket. Arra emlékeztetnek bennünket, hogy az összes kellemetlenség ellenére végül minden rendben lesz körülöttünk. Az angyali jelenlétet kísérő feltétel nélküli szeretet intenzitása gyakran azonnali gyógyuláshoz vezet.

A szeretet és a célok gyógyító ereje
Számtalan módon léphet be életünkbe a szeretet. Ezek egyike a párkapcsolat. Mindannyiunknak szüksége van az érzésre, hogy életünknek értelme van, hogy valakinek szüksége van ránk ebben a világban. Előfordul azonban, hogy félünk megtudni, mi is a valódi célunk, miért is vagyunk ezen a földön,
maroka, 2018. november 12. hétfő, 17:42
Szép napot mindenkinek!
ennek most vége! Elköszönhetünk a 20 fokos melegektől.

November elején is sorra dőltek a meleg rekordok, 10-12 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál. A következő napokban viszont megindul egy lehűlési időszak, és végleg el kell köszönnünk a 20 fok feletti hőmérsékletektől. Szerencsére a lehűlés nem gyors, még napokig a novemberi hőmérsékletek felett leszünk, de országszerte jellemzőek lesznek a reggeli ködök, melyek egyes helyeken tartósan is megmaradhatnak.

A ködök kellemetlen meteorgyógyászati hatásaiból már a múlt héten is ízelítőt kaptak elsősorban a Dunántúlon élők, a következő napokban viszont a legtöbb helyen ez fogja a panaszainkat okozni - figyelmeztet Pintér Ferenc gyermekgyógyászat, a Meteor Klinika igazgatója. A nyirkos reggelek pszichésen is megterhelik a szervezetünket, gyakoribb a depresszió, fáradékonyabbak, figyelmetlenebbek vagyunk, az ízületesek panaszai is egyre fokozódnak.
kirscha, 2018. november 06. kedd, 08:43
1/432
Képek, videók
Rudolf Steiner
ludysi
2007. október 07. vasárnap, 04:49
20HubbleArp148kölcsönh ató
charlotteani
2016. június 16. csütörtök, 16:00
ilyen a világ.png
menusgabor
2019. január 03. csütörtök, 17:31
Múló világ.png
menusgabor
2019. január 03. csütörtök, 17:25
A világ...png
menusgabor
2019. január 03. csütörtök, 16:38
békét a világnak0101.jpg
maroka
2019. január 02. szerda, 11:31
A Világ.jpg
menusgabor
2018. december 11. kedd, 15:47
én vagyok a világ világos
menusgabor
2018. október 11. csütörtök, 18:12
en-vagyok-a-vilag-vila gos
menusgabor
2018. október 11. csütörtök, 18:11
a világot alkotó.png
sz719eszter
2018. szeptember 22. szombat, 00:55
a_vilag_legdragabb_ruh aja
menusgabor
2018. szeptember 10. hétfő, 22:30
Aranyosi-Ervin-Ez-a-vi lág
eva6
2018. augusztus 16. csütörtök, 08:46
A nők a világon
anna4459
2018. augusztus 05. vasárnap, 21:08
Rohanó világ.jpg
menusgabor
2018. július 28. szombat, 21:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.