Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 05:04 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szerotonin - boldogsághormon növelése
lelkében.

A kezdetekben a szerotonin nem nevezhető hormonnak, mert tulajdonképpen egy neurotranszmitter, azaz idegsejtek közötti ingerületátvívő anyag, és csak azután válik hormonná, miután a vérbe jut.

Hol található a szerotonin?
A szerotonin számos belső szervben, így a bélrendszerben, az izmokban, a keringési rendszerben megtalálható, de a legtöbb az agyban van, ahol a sejtek közötti információk átvitelében játszik fontos szerepet. A szerotonin befolyással van az illető hangulatára, társasági viselkedésére, memóriájára, intim vágyaira, munka- és koncentrációképességére, teljesítményére.

Ha nem termelődik elég szerotonin, kevés lesz jelen belőle az agyban, akkor a következő tünetek várhatók:

rossz közérzet;
ingerlékenység;
erőtlenség;
koncentrációzavar;
a libidószint csökkenése;
depresszió;
negatív gondolatok;
megszállottság;

Hogyan növeld a szerotonin termelést?
A legjobban azzal növelheted a szerotonin
pacsakute, 2018. október 09. kedd, 23:11
Ukrán válság - The Washington Post: az Egyesült Államok elavult haditechnika eszközöket szállított Ukrajnának
biztosítanak a benne utazóknak - jegyezte meg a szerző. Egy másik Humveenak a kerekei szétdurrantak pár száz kilométer megtétele után, ami arra enged következtetni, hogy a katonai terepjáró sokáig porosodott a raktárban - vélte egy szerelő.

Egy csaknem 120 katonából álló szárazföldi egység egy darab, a hadrendből már évtizede kivont golyóálló mellényt kapott a Pentagontól.

A rossz állapotú amerikai felszerelések rányomták bélyegüket a kelet-ukrajnai frontvonalon szolgáló ukrán katonák hangulatára, szakértők szerint ezért kétségessé váltak az amerikai kormány szándékai a jól felszerelt, orosz támogatással bíró szeparatisták elleni harcot illetően - írja a lap.

Joe Sowers alezredes, a Pentagon szóvivője nem nyilatkozott az ukrán hadseregnek küldött katonai felszerelés állapotáról, de az amerikai napilap megkeresésére azt írta e-mailben, hogy az Egyesült Államok Ukrajnát elsősorban határainak ellenőrzésében és biztosításában, a biztonságosabb és hatékonyabb hadműveleti tevékenységekben és
velemenyezd, 2015. december 01. kedd, 11:54
Putyin pénteken Párizsban egyeztet a szíriai helyzetről és az ukrán válságról
légi csapások Szíriában nem az IÁ állásait célozták.

"Oroszország nem az Iszlám Állam állásait bombázta, hanem ellenzéki csoportokat, ami megerősíti, hogy inkább támogatja Bassár al-Aszad rezsimjét, mint harcol az IÁ ellen" - vélte egy neve elhallgatását kérő francia diplomata.

Vlagyimir Putyin a francia elnöki hivatalban várhatóan Angela Merkel német kancellárral is külön megbeszélést folytat.

Az Elysée-palota szerint a szíriai konfliktus befolyással lesz a pénteki csúcstalálkozó hangulatára, amelyet régóta terveznek az ukrán válság rendezésére, jóllehet a két témát a felek el kívánják egymástól választani.

A normandiai négyek vezetői 2014 június óta negyedik alkalommal fognak találkozni, mielőtt az Európai Unió az év végén megvizsgálja, hogy teljesültek-e a februári minszki csúcstalálkozón tető alá hozott egyezségek a tűzszünetről és a nehézfegyverek visszavonásáról Ukrajna keleti részéből, s ennek eredményeként enyhíthetők-e a szankciók Oroszországgal szemben.

A francia elnök
velemenyezd, 2015. október 01. csütörtök, 20:10
Brusznyai Árpád élete és halála
következtetések segítségével ,,igazolta" a vádakat. A per légkörét kiválóan jellemzi, hogy a tanár ügyvédje, Miklós Imre fellebbezésében a nyilvánvaló bizonyítási szabálytalanságok dacára csupán enyhítést kért védencének, törekvései azonban így is kudarcot vallottak.

Az ítélethirdetés után két héttel, november 2-án az MSZMP Veszprém megyei első titkára, Pap János levelet írt Domokos Józsefnek, a Legfelsőbb Bíróság elnökének, melyben - ,,a megye kommunistáinak és dolgozóinak hangulatára" hivatkozva - a kiszabható legsúlyosabb büntetést kérte Brusznyai Árpád fejére.
E közbeavatkozás nyomán az ügy a Legfelsőbb Bíróság Katonai Kollégiumának Különtanácsa elé került, ahol teljesült Pap János kívánsága, ugyanis a bírák - 3:2 arányban - a kegyelmi felterjesztés ellen szavaztak.

Jóllehet, az eljárás során Moravcsik professzor és Kodály Zoltán is igyekezett közbenjárni a klasszika-filológus érdekében, erőfeszítéseik kudarcot vallottak: 1958.
azenujsagom, 2014. január 13. hétfő, 09:53
Nincs többé ingyen pénz, fel a fürdőgatyákkal!
korlátozása, illetve 2014 közepén a Fed teljesen abbahagyhatja a kötvények vételét.

Kimondott dátum nem volt, találgatás már igen

A piacok egy ideje már számítottak arra, hogy az amerikai jegybank bejelentheti az évek óta zajló kötvényvásárlás végét, ám konkrét dátumról - amely most sem hangzott el - eddig nem esett szó, lassú kivezetésről viszont igen. Mindez azért érdekes, mert a mennyiségi lazítás (Quatitative Easing, QE) megszűnte akár drámaian is hathat a pénzpiacok hangulatára.

Az utóbbi időszakban a gazdaság felpörgetése érdekében a jegybankok államkötvényeket vásároltak, hogy fenntartható szinten tartsák a nagy adósok kamatköltségét. Emellett az irányadó jegybanki kamatszint is extrém alacsony szintre süllyedt (a japán és az amerikai nulla, az eurózónáé is 0,5 százalék), hogy a kockázatvállalási és vállalkozási kedvet növeljék, és beindítsák a gazdasági növekedést. A jegybankok által teremtett pénzbőség azt eredményezte, hogy a tőzsdék kisebb-nagyobb
tinka1951, 2013. június 21. péntek, 00:00
Érzelmek a kézírásban...
pólus köré csoportosíthatjuk őket. A negatív és pozitív, a jó és rossz kategóriába számos hangulat besorolható.

Innentől kezdve viszonylag egyszerű a dolgunk. Mivel a kézírás, az azt létrehozó írómozgás viselkedésünk egészébe ágyazódik bele, összefüggés van magatartásunk minden eleme között. Ha megfigyelünk például egy búskomor, illetve egy nagyon vidám embert - magatartásuk elemzése megadja azokat a fogódzókat, amelyek alapján már tudjuk, hogy mit keressünk a kézírásban, ha az illető hangulatára vagyunk kíváncsiak. Megfordítva: ezek után már anélkül is, hogy látnánk az író embert, írásának kinézetéből megállapíthatjuk: milyen hangulatban volt, amikor a ,,nagyon várom, hogy újból találkozzunk" szavakat írta. Felajzottan számlálja a napokat a randevúig, vagy pedig az udvariasság, az érdek diktálja szavait, és közben pedig egyre jobban elborulva éli át a közelgő együttlétet.

A búskomor, lehangolt ember lassabban jár, mozog, minden szempontból visszafogott. Önmagát összehúzva
gaby13, 2010. november 12. péntek, 15:59
Nehéz igent mondani a pattanás
látom rajta, hogy aláássák az önbizalmát a szűnni nem akaró, egymásba érő sebes pattanások az arcán. De az átmeneti kisebb javulás után ugyanolyan maradt a bőre" - mesél a többszörös csalódásról a kamaszfiú édesanyja. A gond az, hogy a fokozott faggyútermelés, a pirosas-lilás kelések időszaka elmúlik, de a sebes gyógyulás nemcsak arcon hagyhat maradandó hegeket maga után, hanem a lélekbe is beleéghet. Nem újdonság az, amit a kutatások folyamatosan alátámasztanak, miszerint az érintettek magánéletére, hangulatára komoly hatással vannak ezek az idegesítő ragyák. Zárkózottabbakká, önbizalom-hiányosokká, frusztráltakká, depressziósakká válhatnak, több közöttük a munkanélküli, és érthető módon sokan közülük párkapcsolati problémákkal is küzdenek. A pszichés hatások tehát nem elhanyagolhatók, ahogy a szülői felelősség sem, vagy az, hogy milyen szakemberhez kerül az érintett.Ahogy pattanás és pattanás között is
nyilas_nina, 2010. február 27. szombat, 13:37
JENDRASSIK GYÖRGY (1898 - 1954
József Műegyetemen. Később, az 1919/20-as tanévre a műegyetem javaslatára az illetékes minisztériumban akkor dolgozó Kármán Tódor támogatásával ösztöndíjat nyert a neves berlin-charlottenburgi Technische Hochschuléra, ahol tanulmányai mellett látogatta a Physikalische Gesellschaft üléseit, és itt olyan világhírű fizikusok előadásait és vitáit hallgathatta, mint A. Einstein, W. Nerst és M. Planck. 1920. február 26-i keltezésű az a berlini levele, amelyet Aurél öccsének írt, s amely jellemző akkori hangulatára:
"Itt nyugodtan folyik az élet, nagyon jól érzem magam. Az előadások nagyon érdekesek, legalábbis nagy részük. Igen ügyes, hogy állandóan vetített képekkel dolgoznak, az ember Urániában érzi magát, s figyelmét erősen lekötik . Imponálóan hat azután az, hogy mint pl. Stumpf, a Kolbendampfmaschinen tanára hihetetlen tapasztalathalmazzal rendelkezik a gőzgépkonstrukció terén. Ő csinálta meg az úgynevezett 'Gleichstromdampfmaschine'-t, ami igazán ügyes és elsőrangú dolog e téren. Nem lehet olyan gépről
schuro, 2009. március 31. kedd, 13:16
Tony Robbins
2008. február 27.
HATARTALAN SIKER. Anthony Robbinsrol beszelgettunk.
“A legjobbat hozod elo mindannyiunkbol, Tony Robbins. A vilag egy jobb hely azaltal, hogy Te vagy." Larry King, Emmy dijas, a Larry King Live musorvezetoje a CNN-en

Mi szamodra a fantasztikus elet definicioja? Legalabb annyi valasz letezik erre a kerdesre ahany ember el ezen a foldgolyon. Van akinek ez 5 millio dollart megteremteset jelenti, masnak lehet, hogy azt jelenti, hogy 5 millio dollarral tamogasson egy nemes ugyet. Megint mas szerto ferj vagy apa szeretne lenni vagy egy fantasztikus anya.
Barmi legyen is az almod, megerdemled, hogy elerjed azt, barmilyen iranyba is szeretned kormanyozni az eletedet.
A kihivas napjaink rohano es bonyolult vilagaban az, hogy nagyon konnyen talahatjuk magunkat a mindennapok daralojaban, es kozben gyakran teljesen megfeledkezunk arrol, hogy mi is az amit igazan
ludysi, 2008. november 28. péntek, 10:15
Horoszkóp
tartogat.

Bak (december 22. - január 20.)
Az elmúlt hónapok pozitív és negatív tapasztalataid jelentős hatást gyakoroltak a személyiségedre és jellemedre, hiszen általuk sokkal nyitottabbá és felelősségeljesebbé váltál az intim kapcsolataidban. Vagyis ez az időszak mérföldkövet jelenthet a személyes boldogságod elérésében, csak tekints optimistán a jövőbe.

Vízöntő (január 21. - február 18.)
A pénzügyek miatti aggodalmad rányomhatja a bélyegét a szeretteid hangulatára is. Szabadulj meg a régóta húzódó problémáktól azáltal, hogy minden figyelmeddel a gyakorlatrias feladatokra összpontosítasz. A tapintat és a türelem sokat segíthet abban, hogy képes legyél kordában tartani az érzéseidet a családoddal szemben.


Halak (február 19. - március 20.)
Oszd meg a terveidet olyan emberekkel, akik hatással lehetnek a jövőd alakulására, de a végső döntést egyelőre hagyd még nyitva. Ha azt tervezted, hogy részt veszel egy kurzuson, összeházasodsz valakivel,
moncsika77, 2008. június 18. szerda, 07:39
Az édes megnyugtat...
letompult és meggyengült - hiába a sok ismerős illat, nem tudjuk pontosan meghatározni, mikor melyiket érezzük.

- De ezt is lehet gyakorolni - folytatja Zólyomi. - Én minden reggel megszagolok egy csomó illatot: virágot, gyümölcsöt, parfümöt...

Gyúrjunk orra

- A legtöbb illat-preferencia úgy alakul ki, hogy valamilyen szépség, egy kellemes érzés kötődik hozzá. Kiskamasz koromban feljártunk a Sas-hegyre orgonát lopni... Emlékszem a virág érintésére, a felfokozott állapot hangulatára, és arra is, hogy mindig szerelmes voltam. Szép emlékeim vannak - ez lehet az oka, hogy szeretem az orgona illatát.

Zólyomi Zsolt, a magyar parfümőr már kicsi korától vonzódik az illatokhoz. Orra egészen Versailles-ba vezette, az ISPCIA Fragrance Academy-re, ahol összesen tizenhárman tanulják a parfümkészítést. Öt évig várt a lehetőségre, hogy felvegyék a legnagyobbak közé.

S ameddig várt, kitanult minden mást is, aminek köze lehet a parfümökhöz. Kutatóbiológusként végzett,
yoz69, 2007. május 08. kedd, 07:09
Az édes megnyugtat…
hiába a sok ismerős illat, nem tudjuk pontosan meghatározni, mikor melyiket érezzük.

- De ezt is lehet gyakorolni - folytatja Zólyomi. - Én minden reggel megszagolok egy csomó illatot: virágot, gyümölcsöt, parfümöt...


Gyúrjunk orra

- A legtöbb illat-preferencia úgy alakul ki, hogy valamilyen szépség, egy kellemes érzés kötődik hozzá. Kiskamasz koromban feljártunk a Sas-hegyre orgonát lopni... Emlékszem a virág érintésére, a felfokozott állapot hangulatára, és arra is, hogy mindig szerelmes voltam. Szép emlékeim vannak - ez lehet az oka, hogy szeretem az orgona illatát.

Zólyomi Zsolt, a magyar parfümőr már kicsi korától vonzódik az illatokhoz. Orra egészen Versailles-ba vezette, az ISPCIA Fragrance Academy-re, ahol összesen tizenhárman tanulják a parfümkészítést. Öt évig várt a lehetőségre, hogy felvegyék a legnagyobbak közé.

S ameddig várt, kitanult minden mást is, aminek köze lehet a parfümökhöz. Kutatóbiológusként végzett,
csak-fater, 2007. április 16. hétfő, 06:53
1/2
Képek, videók
TENGER A TERASZRÓL NŐVEL
gosztmagdi
2018. július 15. vasárnap, 15:35
A barátság növeli a bold
rushlilly
2018. június 12. kedd, 13:37
0 ez is őszi egy nővel un
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 12:10
TÉLI KÉP NŐVEL.gif
gosztmagdi
2017. december 20. szerda, 15:21
csendélet-nővel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:10
ŐSZ A PAERKBA NŐVEL.jpg
gosztmagdi
2017. április 23. vasárnap, 11:30
A novella 01.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:38
A novella 02.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:37
Rózsa nővel
farkasterezia
2016. március 28. hétfő, 19:36
csendélet-nővel.png
klari67
2016. március 28. hétfő, 10:21
tÉLI KÉP NŐVEL 0.jpg
gosztmagdi
2016. január 06. szerda, 09:21
VIRÁGZÓ FA NŐVEL.jpg
gosztmagdi
2015. december 06. vasárnap, 18:01
A lázadó Szamos 01.jpg
chillik
2016. december 12. hétfő, 17:34
A lázadó Szamos 02.jpg
chillik
2016. december 12. hétfő, 17:34
Szamos bazár...Erdély.jpg
bbbarbara
2016. június 18. szombat, 18:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.