Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 22:38 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vlagyivosztokba helyeztette át Putyin az orosz Távol-Kelet székhelyét
Tengermelléki terület ügyvezető kormányzója kezdeményezte október elején. Egyebek között azzal érvelt, hogy állam- és kormányfők részvételével éppen Vlagyivosztokban rendezik meg az éves Keleti Gazdasági Fórumot, és a térség fejlesztését célzó számos projekt is ebből a városból indult ki.

Az ötletet az Interfax hírügynökség szerint mind Szergej Furgal, a Habarovszki terület kormányzója, mind Szergej Kravcsuk, Vlagyivosztok polgármestere ellenezte. Putyin viszont, a Távol-Kelet fejlesztésében illetékes minisztérium előzetes tanulmánya alapján, a Kreml szóvivőjének közlése szerint hétfőn áldását adta a változásra.

Kozsemjakót, aki korábban Szahalint igazgatta, az orosz elnök azt követően nevezte ki ügyvivőnek a Tengermelléki terület élére, hogy csalások miatt a választási hatóság megsemmisítette a szeptember 9-én és 16-án, két fordulóban megtartott helyi kormányzóválasztás eredményét.

A választást, amelyen a hivatalban lévő ügyvezető kormányzó, az Egységes Oroszország által támogatott, de
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 16:32
NYT: a Marriottot ért kibertámadás kínai hackerekhez köthető
A nyomozásra rálátó két, meg nem nevezett forrás szerint a támadók ezenkívül egészségbiztosítókat és további több millió amerikai állampolgár adatait szereztek meg. A hírforrás szerint a gyanúsítottak a kínai állambiztonsági minisztériumnak, az állam által ellenőrzött polgári hírszerzésnek dolgoznak.

A NYT értesülése szerint Donald Trump amerikai elnök kormánya Kína kereskedelem-, kiber- és gazdaságpolitikáját sújtó intézkedéseket tervez bevezetni az elkövetkezendő napokban.

Ezek között szerepelnek a kínai hírszerző szolgálatoknak és hadseregnek dolgozó kínai hackerek elleni vádemelések - állította a lapnak négy, neve elhallgatását kérő kormánytisztviselő. A Trump-adminisztráció ezenkívül hírszerzési jelentések titkosításának feloldását tervezi annak érdekében, hogy - a forrás szerint - feltárja a legkorábban 2014-ig visszanyúló kínai erőfeszítéseket egy olyan adatbázis létrehozására irányulóan, amely amerikai vezetők és biztonsági tanúsítványokkal rendelkező kormánytisztviselők nevét
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 14:12
Ankarában tárgyal az Egyesült Államok szíriai különmegbízottja
A megbeszélésen Törökországot Sedat Önal külügyminiszter-helyettes képviseli. A találkozón részt vesz még Joel Rayburn amerikai külügyi államtitkár, valamint más amerikai és török illetékes minisztériumi, illetve katonai tisztségviselők is. A hírtelevízió értesülése szerint Jeffrey később Ibrahim Kalin török elnöki szóvivővel is találkozik.

Az NTV úgy tudja, hogy az egyeztetés egyik fő témája az Eufrátesz folyótól nyugatra elterülő szíriai Manbídzs körzet helyzete, amelyet az Ankara által terrorszervezetnek tartott, ugyanakkor a Washington által fegyverekkel is támogatott kurd milícia, a Népvédelmi Egységek (YPG) tart fennhatósága alatt.

Bár Törökország korábban többször kilátásba helyezte, hogy hadműveletet indíthat az YPG ellen Manbídzsban, Washington és Ankara június elején végül jóváhagyta azt a közös ütemtervet, amelynek értelmében az YPG ki fog vonulni a térségből, majd az amerikai és a török hadsereg együttesen látja el a terület ellenőrzését, míg meg nem alakul a helyi közigazgatás. Az
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 16:11
Illegális bevándorlás - Német lap: a kitoloncolási szabályok szigorítására készül a német kormány
A szövetségi belügyminisztérium még nem nyilvános javaslatcsomagjára hivatkozva azt írták, hogy a kitoloncolások számának növelése érdekében egy sor szigorításra lehet számítani a közeljövőben.

A tervezett intézkedések között szerepel, hogy az ország elhagyására kötelezett menedékkérők csak akkor hagyhatják el szállásukat éjfél és reggel hat óra között, ha ezt előre bejelentik. A Hessen és Alsó-Szászország tartományban már alkalmazott szabály célja az, hogy megelőzze a kitoloncolásra jelölt elutasított menedékkérők eltűnését, visszaszorítsa "az alámerülés jelenségét" - áll a minisztériumi dokumentumban.

Tervezik egy elektronikus kártya rendszeresítését is, amelyet a postai küldemények átvételéhez kell használni. Így nyomon lehet követni, hogy az elutasított menedékkérők mikor veszik át a távozásra felszólító hatósági határozatot. Továbbá kifejlesztenek egy országos adatbázist, amelynek révén jobban össze lehet hangolni az elutasított menedékkérőkkel foglalkozó szövetségi és tartományi szervek
velemenyezd, 2018. november 18. vasárnap, 18:45
Szijjártó: az ENSZ migrációs csomagja veszélyezteti a magyar emberek biztonságát
A tárca államtitkára, Menczer Tamás pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy az ENSZ-tagállamok állam- és kormányfőinek decemberi marokkói csúcstalálkozóján a tervek szerint elfogadják a globális migrációs csomagot.

A közelgő esemény miatt Szijjártó Péter levélben fordult a világszervezet illetékes vezetőihez, és megerősítette: a magyar kormány elutasítja a migrációs csomagot, az elfogadási folyamatból kilépett, ezért a csomagot nem tekinti Magyarországra nézve kötelezőnek.

Az ENSZ-közgyűlés elnökének, a Nemzetközi Migrációs Szervezet főtitkárának, az ENSZ migrációért felelős különleges képviselőjének, valamint a migrációs csomagért felelős mexikói és svájci ENSZ-nagykövetnek küldött levélben Szijjártó Péter kiemelte, hogy a migrációt nem megszervezni, hanem megállítani kell.

A segítséget kell odavinni, ahol a baj van, a rászorulóknak abban kell támogatást nyújtani, hogy a hazájukhoz minél közelebb maradhassanak, és minél előbb hazatérhessenek - mutatott rá.

Szijjártó Péter felhívta a
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 12:30
Elhunyt kanyaróban egy kisgyerek Izraelben
Mea Seárim nevű, zsúfolt vallásos részében gyorsan terjed az erősen fertőző betegség, idén már hétszázötvenhárom beteget jelentettek a hatóságoknak az oltást megtagadó lakónegyedben, s országosan is mintegy 1300 esetet tartanak nyilván. Csak az utóbbi hónapban majdnem ezren betegedtek meg kanyaróban Izraelben.

A kislányt ellátó Saaréj Cedek kórház jelentése szerint a beteg gyermeknek a szülei is megkapták a kanyarót, mert ők sem voltak beoltva a fertőző betegség ellen.

Az egészségügyi minisztérium illetékesei a járvány terjedése miatt és a lakosság védelmében azt mérlegelik, hogy a be nem oltott gyermekeket nem engedik be az állami oktatás intézményeibe.

"A kanyaró a megszűnés szélén állt, de az oltások csökkenése miatt visszatért. Európában 2018-ban több mint negyvenegyezer fertőzést mértek legkevesebb harminchét halálesettel"- nyilatkozta Saj Askenázi professzor a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek.

"Fáj a szív a kisgyermek halála miatt egy olyan betegség következtében,
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 08:40
Sajtóhírek: Belgium amerikai F-35-ös harci gépekre cseréli elavuló flottáját
A belga hírügynökség névtelenséget kérő illetékesek tájékoztatása alapján azt közölte, hogy megszületett a döntés: az amerikai Lockheed Martin F-35-ösei nyertek az EADS európai konzorcium által gyártott Eurofighter Typhoon típusú harci repülőgépekkel szemben, így ezekre fogják lecserélni a jelenleg F-16-os vadászgépekből álló flottát.

A kormány tavaly márciusban írt ki tendert 34 darab új harci repülőgép beszerzésére, amelyre eredetileg öt hadiipari vállalatot hívtak meg.

Sajtóhírek szerint a döntés hivatalos határideje 2018. október 29-e, noha egyes iparági szakértők már a júliusi NATO-csúcs előttre várták a határozatot. Charles Michel belga kormányfő ugyanakkor korábban csak arról beszélt, hogy a jövő májusi választásokig mindenképpen döntésre akar jutni.

A védelmi minisztérium nem kívánt reagálni a helyi sajtó megkeresésére az üggyel kapcsolatban.

A jelenleg 30-40 éves harci repülők 2023-ig maradnának szolgálatban, addigra kellene elkezdeni az új típus rendszerbe állítását.

A
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 14:51
Kósa: a Sargentini-jelentés politikai bosszú
átalakításának tervét. Harangozó Tamás állítása szerint viszont Kósa Lajos, a testület elnöke "megtiltotta", hogy a meghívottak ezekre válaszoljanak.

Kósa Lajos erre azt mondta: amit Harangozó Tamás mondott, az nem igaz. Ahhoz ragaszkodik, hogy azokról az ügyekről tárgyaljanak, amelyről elfogadott napirend van, így például a veronai buszbalesetről, nők elleni erőszakról most nem tárgyalnak.

Demeter Márta a sok felmerülő kérdést azzal indokolta, hogy "fényévente" van olyan alkalom, amikor a Belügyminisztérium, a Honvédelmi Minisztérium, a rendőrség, a bevándorlási hivatal és a szakszolgálatok együtt képviseltetik magukat a bizottság ülésén. Mivel más módon nem kapnak választ, kénytelenek ilyenkor feltenni valamennyi kérdésüket - emelte ki az LMP-s politikus.

Az LMP-s politikus a részletes vitában azt mondta: a kormány azért próbálja elhitetni, hogy a Sargentini-jelentés a migrációról szól, mert ezzel próbálják elfedni azt, hogy valójában semmi érdemi lépést nem tettek a migráció ellen. A
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 15:41
Egy hete rostokol a tel-avivi repülőtéren egy Izrael-ellenes véleményéért feltartóztatott diáklány
Az amerikai külügyminisztérium illetékesei kijelentették, hogy Izraelre bízzák a palesztin származású Alqasem beutazásának engedélyezését vagy kiutasítását, de mint minden amerikai állampolgárnak, számára is konzuli segítséget biztosítanak.

A 22 éves amerikai diáklányt az izraeli belügyi hatóságok azzal vádolják, hogy támogatta a Bojkott, Tőkekivonás, Szankciók (BDS) elnevezésű Izrael-ellenes mozgalmat, és tagja volt a Students for Justice in Palestine (Diákok Palesztina Jogorvoslatáért) nevű szervezetnek. Ő maga azt állítja, hogy nem támogatja a bojkottot.

A palesztin nagyszülőkkel rendelkező Alqasem múlt kedden érkezett Izrael nemzetközi repülőterére, kezében az Izrael miami konzulátusán kiadott vízummal, hogy részt vegyen a jeruzsálemi Héber Egyetem egyik mesterképző programján.

Gilad Erdán belbiztonsági miniszter kedden azt mondta az izraeli közszolgálati rádiónak, hogy Alqasem bármikor elhagyhatja Izraelt, de csak akkor engedik be az ország területére, ha elítéli a BDS
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 11:41
Las Vegasban megemlékeztek az egy évvel ezelőtti tömegmészárlásról
Több százan vettek részt a hivatalos emlékező ceremónián, amelyet Las Vegas belvárosában tartottak, és amelynek során 58 galambot röptettek a magasba.

A nevadai Reno Gazette Journal tudósítása szerint a megemlékezésen részt vett Brian Sandoval, Nevada republikánus kormányzója, Joe Lombardo, Las Vegas seriffje, és beszédet mondott az egyik áldozat testvére, Mynda Smith is.

"Soha nem fogunk talpra állni az egy évvel ezelőtti végzetes éjszakán történtekből" - fogalmazott Sandoval. Hangsúlyozta, hogy azon az éjszakán a nevadaiak egy közösséggé, egy családdá formálódtak. "Sírtunk, gyászoltunk és eltökéltük, hogy Vegas erős lesz" - mondta.

Az amerikai városban hétfőn több rendezvényen is megemlékeztek a tragédiáról: például véradást szerveztek, közös imádságot tartottak, és a városházán virrasztás volt az áldozatok emlékére.

Washingtonban Donald Trump elnök a Fehér Ház Rózsakertjében tartott sajtótájékoztatón - amelyen bejelentette az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt (NAFTA)
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 07:04
Négy év türelmi idővel adja át a spanyol kormány az Uber szabályozását az önkormányzatoknak
kormány által elfogadott törvényerejű rendelet várhatóan egy hónapon belül kerül a parlament elé.

Csütörtökön több száz, az Uber és a Cabify alkalmazásában álló sofőr tüntetett a taxisok ágazati monopóliuma ellen Madridban, emellett azt is kifogásolva, hogy nem ismerik a kormány rendelet-tervezetének részleteit. A péntekre kilátásba helyezet újabb utcai megmozdulást végül lefújták.

Július végén csaknem egy hétig tartó sztrájkot tartottak a taxisok több városban, követelve, hogy az illetékes minisztérium garantálja a törvényi előírások betartását, ugyanis a megengedettnél több Uber és Cabify autó működik, továbbá szerintük az ágazatban a követelmények nem egyformák, így a verseny nem tisztességes.

A taxisok tiltakozása több alkalommal is erőszakos cselekményekbe fordult, a spanyol rendőrséghez több mint 60 feljelentés érkezett Uber vagy Cabify sofőröktől az őket ért fizikai agresszió vagy az autójuk megrongálása miatt.

A sztrájknak az vetett véget, hogy a spanyol fejlesztési minisztérium
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 17:14
Szíria - Török védelmi minisztérium: Ankara és Moszkva megállapodott az idlíbi demilitarizált ütközőövezet hatá
A tárca azt írta, hogy szeptember 19. és 21. között török és orosz katonai illetékesek egyeztettek egymással az ügyről Ankarában. Hangsúlyozták: az övezet határainak meghatározásakor figyelembe vették a térség földrajzi adottságait és a lakott területek elhelyezkedését.

A török védelmi minisztérium közlését pénteken napközben a Szarajevóban tartózkodó orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov is megerősítette.

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Szocsiban megállapodott, hogy országaik október 15-ére demilitarizált ütközőövezetet hoznak létre Idlíb tartományban a szíriai kormányerőket és a lázadókat elválasztó demarkációs vonal mentén. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pedig nem sokkal később bejelentette, hogy a szíriai kormányerők a korábbi tervekkel ellentétben nem indítanak offenzívát a lázadók utolsó bástyájának számító Idlíb ellen.

A hétfői megállapodás értelmében orosz és török katonák közösen járőröznek majd a kormánycsapatokat és a lázadókat
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:49
1/106
Képek, videók
VLAGYIVOSZTOK.jpg
1951anna
2014. január 08. szerda, 15:18
Vlagyivosztok.jpg
farkas1945
2011. január 21. péntek, 09:23
Momó kényelembe helyezte
katy84
2007. június 23. szombat, 13:57
Diakényelembe helyezte ma
sz_szandi
2006. július 26. szerda, 08:51
Távol-keleti menü.jpg
pacsakute
2014. augusztus 09. szombat, 07:14
Távol-Kelet.jpg
szicu
2013. március 13. szerda, 08:16
A nagy gazdasági válság
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 19:17
gazdasági érettségi tétel
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:28
gazdasági tankönyvek.jpg
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:27
gazdasági tankönyvek (1).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (2).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (3).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (4).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (5).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (6).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.