Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 00:55 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Borrell: az EU-Törökország kapcsolatok negatív tendenciáját vissza kell fordítani
A főképviselő elmondta, hogy Törökország meghatározó szerepet játszik a líbiai és a szíriai konfliktusban, habár szerepe ellentmondásos. Az unió szoros érdekszövetségben működik együtt az országgal, annak ellenére, hogy súlyosan elítéli egyoldalú katonai fellépéseit, tevékenységét Szíriában. Emlékeztetett azonban, hogy Törökország befogadott több mint hárommillió szíriai menekültet, és segít az illegális migráció visszaszorításában. Felhívta a figyelmet, hogy a súrlódások kiküszöbölésére a párbeszédet és a politikai megoldásokat kell előtérbe helyezni.

Az uniós főtisztviselő az 2019-es emberi jogi jelentéssel kapcsolatban kijelentette, hogy a dokumentum rávilágított például az ember és a környezet közötti kapcsolat fontos kérdésére. Mint mondta, azon emberi jogi aktivisták 88 százaléka, akit tevékenysége miatt öltek meg, a környezetvédelemért, az őslakosok jogaiért és az illegális földfoglalások ellen harcolt. Borrel szerint tavaly több emberi jogi előrelépés született, például a halálbüntetés
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 12:51
Illegális bevándorlás - Németország fogadta be a legtöbb menedékkérőt az EU-Törökország megállapodás keretében
fontos eszköz" a migrációs ügyeket érintő EU-török együttműködésében - közölte.

A 2016 márciusában kötött EU-Törökország-megállapodás szerint a török hatóságok igyekeznek megakadályozni a menedékkérők távozását az EU felé, és cserébe Törökország hatmilliárd euró (2130 milliárd forint) támogatást kap a területén tartózkodó menekültek ellátására.

A megállapodásban azt is rögzítették, hogy vissza kell küldeni mindazon elutasított menedékkérőket és a menedékjogi kérelem benyújtásától elzárkózó illegális határátlépőket, akik Törökországból átkeltek a görög szigetekre. Az uniós tagországok cserébe, a tehermegosztás jegyében legális úton átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyit a görög szigetekről visszaszállítanak Törökországba.

A megállapodás szakértők szerint nagymértékben enyhítette a görög-török EU-s külső határra nehezedő migrációs nyomást.

Az Európai Bizottság tavaly decemberben arról számolt be, hogy a hatmilliárd eurós támogatást maradéktalanul eljuttatták a
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 15:43
Illegális bevándorlás - Migránsokat szállító furgon szenvedett balesetet Észak-Macedóniában
amikor egy autóval ütközött, majd belehajtott több parkoló járműbe az Észak-Macedónia délkeleti részén található Sztrumica közelében kedden.

A 15 afgán, 9 pakisztáni, 6 bangladesi és egy-egy szíriai és iraki migráns közül nyolcan megsérültek, őket kórházba szállították, a többieket a Gyevgyelijánál található befogadóközpontban helyezték el, és visszatoloncolják őket Görögországba. A 27 éves észak-macedón sofőrt embercsempészet gyanújával letartóztatták.

Egy nappal korábban több mint kétszáz illegális bevándorlót fedeztek fel egy kamionban a nyugat-balkáni országban. A 211 fős csoportot a határőrség találta meg nem messze Görögországtól egy ellenőrzés során Bogorodica település közelében.

Az észak-macedón kormány a múlt héten ismét migrációs válsághelyzetet hirdetett az ország északi és déli határszakaszán az illegális bevándorlók számának jelentős növekedése miatt.

Rendkívüli állapotot és válsághelyzetet először 2015 augusztusában rendeltek el, amikor a nyugat-balkáni országba naponta
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 15:12
Illegális bevándorlás - Bakondi: a balkáni migrációs útvonal komoly aktivitást mutat
hozzátette: az embercsempészek aktív részvételével közúton, vasúton, gyalog is egyre nagyobb számban érkeznek. A számok komoly biztonsági kihívást és fenyegetést jelentenek - szögezte le.

A magyar határoknál mostanáig csaknem 15 ezer határátlépési kísérletet regisztráltak. Az elfogott embercsempészek száma már 170. Ez tavaly egész évben 150 volt - jegyezte meg.

Bakondi György kitért arra is, hogy "időnként letagadják, időnként más néven nevezik", de 2015 óta változatlanul visszatérnek az illegális migránsok kvóta szerinti kötelező elosztásáról szóló nyilatkozatok Európában. Megjegyezte, hogy legutóbb a visegrádi együttműködés országai (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) mellett Észtország, Lettország és Szlovénia is leszavazta ezt a tervet. Hozzátette: bíznak abban, hogy a nyilvánvaló blokkoló kisebbség meg fogja akadályozni a Magyarország számára is veszélyes, a magyar kormány migrációs politikájával ellentétes politikát.

A főtanácsadó a Kossuth Rádió Jó reggelt
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 08:21
Illegális bevándorlás - Uniós biztos: erősíteni kell a tagállamok közötti rendőri együttműködést
A belügyekért felelős bizottsági tag elmondta, hogy a szeptemberben bemutatandó migrációs reformoktervezetnek több hangsúlyt kell fektetnie a származási és tranzitállamokkal folytatott együttműködésre. Hozzátette, fontos a szorosabb kooperáció a rendfenntartó szervek között, az emberkereskedelem ellen is közösen kellene fellépni, a bevándorlókat a legális csatornák felé kell terelni, így kevesebb ember kockáztatja életét a nyílt vizeken.

"Nagyon fontos, hogy a hazájukból elindulók tisztában legyenek azzal, hogy legfeljebb azt kockáztatják, hogy hazaküldik őket, s nem az életüket" - hangsúlyozta.

Johannson arra is kitért, hogy a tengeren rekedt bevándorlók mentési mechanizmusai a szeptemberi reformtervezetben szerepelni fognak, mert "ezen esetekben már nem lehet többé ad hoc megoldásokra támaszkodni".

Közölte emellett, hogy megerősített mandátummal ruháznák fel az európai rendőrségi együttműködési szervezetet (Europol) és a part- és határvédelmi ügynökséget (Frontex). Hozzáfűzte, hogy a
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 19:12
Borrell: új, átfogóbb EU-megállapodásra van szükség Törökországgal
török külügyminiszter felszólalásában leszögezte: országa azt várja el, hogy Brüsszel ne politikai motivációval, hanem "Európa közös értékei és objektív kritériumok mentén közelítsen" Ankarához. Sürgette az Európai Uniót, hogy "ha tetszik, ha nem", a vízumliberalizáció a 2016-os megállapodás egyik ígérete volt, amelyet teljesítenie kell. Egyúttal arra figyelmeztette Brüsszelt, hogy ha további döntéseket hoz Törökországgal szemben, akkor Ankara vonakodás nélkül válaszlépéseket tesz.

Cavusoglu az illegális migráció kapcsán külön nyomatékosította, hogy azok a folyamatok, amelyekkel napjainkban szembesülünk, az új koronavírus-világjárvány hatására a jövőben még a mostaninál is változatosabb megpróbáltatásokat jelenthetnek.

Az Európai Unió és Törökország viszonyát számos gond terheli, amelyek közül az egyik legsúlyosabb a Ciprus körüli tengerfenéken található energiahordozók feltárásáról szóló vita. Az utóbbi években nemzetközi energetikai vállalatok a ciprusi görög kormány megbízásából jelentős
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 19:33
Orbán Viktor az amerikai függetlenség napján: közösen valljuk a szabadság, a szuverenitás és a függetlenség ért
A világméretű járvány kihívásokkal teli időszakában rendkívül fontos, hogy megemlékezzünk történelmünk kiemelkedő eseményeire, amelyek megerősítik nemzeti egységünket - írta Orbán Viktor, hozzátéve: az amerikaiak és a magyarok egyaránt különös ragaszkodást és odaadást mutatnak a közösen osztott értékek, így a szabadság, a szuverenitás és a függetlenség iránt. A keresztény örökség megőrzésének szándéka, a családok folyamatos erősítése és az Izraelnek nyújtott közös támogatásunk továbbra is meghatározza politikánk irányvonalát - szögezte le a magyar miniszterelnök.

"Nem felejtjük el, hogy az Egyesült Államok az elmúlt évszázadok során számos szabadságszerető magyarnak adott otthont. Az Egyesült Államokban élő magyar származású emberek szoros köteléket képviselnek nemzeteink között" - írta Orbán Viktor. Kiemelte: a függetlenség és a szuverenitás "olyan értékek, amelyeket kormányom és a magyar nép ápol és szeretne megőrizni még a nehéz időkben is. Elkötelezett NATO-tagként egyetértünk abban, hogy
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:24
Az olasz jobboldal új választást, a járvány sújtotta rétegek segítését, a migráció leállítását követelte tüntet
hatalmi palotákba zárkózott.

"Szabad választásokat!"- skandálták a tüntetők.

"Mi vagyunk Olaszország, mi vagyunk az olasz nép. A kormánynak fogalma sincsen, hogyan állítsa talpra a gazdaságot, és fél a munkát és megélhetést sürgető olaszoktól" - jelentette ki Meloni. Hozzátette: a járványra hivatkozva a kormány bezárta az iskolákat, bíróságokat, templomokat, de "a szájmaszk kötelező viselésével sem fogtok tudni bennünket elhallgattatni".

Megjegyezte, az olasz baloldalnak fontosabb az illegális bevándorlók letelepítése, mint az olaszok segítése. A pénzügyi szigort követelő Európai Uniónak azt üzente, a holland adóparadicsomok lopják el az olaszok megtakarított pénzét.

Matteo Salvini, a Liga vezetője a több ezres tömeg előtt győztes csapatnak nevezte a jobbközép pártjait, amelyek készen állnak a kormányzásra. Salvini szerint a baloldalnak észre kell venni, hogy a kommunizmus véget ért, és ma a baloldal helyett a jobboldal áll "az utolsók, az elfeledettek" oldalán.

A Liga vezetője a
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:23
Illegális bevándorlás - Bakondi: fontos érdek a konzekvens magyar álláspont
Bakondi György elmondta: várhatóan folytatódni fog az illegális határsértők Európába áramlása, ami az elmúlt években is jellemző volt.

Erre utal mások mellett az is, hogy a "balkáni útvonalon" június végéig 40 százalékkal több illegális migránst fogtak el a magyar határon, mint az előző év hasonló időszakában, és több embercsempészt, mint tavaly egész évben - közölte.

Felidézte: korábban önálló nemzeti konzultáció foglalkozott a migráció kérdésével, és az elsöprő lakossági támogatás birtokában a kormány bátran képviselte a magyarok álláspontját.

Felhívta a figyelmet arra: nem látszik, hogy az Európai Unió változtatni kíván a 2015 óta folytatott, kudarcos migrációs politikáján.

Jelenleg is zajlik az új migrációs politika előkészítése, de ennek számos eleme ellentétes a magyar kormány álláspontjával - mondta a főtanácsadó.

Bakondi György kiemelte: mindent megtesznek, hogy a magyar emberek akarata érvényesüljön a migrációval kapcsolatban, de - mint fogalmazott - "a küszöbön
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 22:03
Szijjártó: Líbia stabilitása európai érdek
Mindannyiunk érdeke, hogy az Európai Unió területére irányuló migrációt a lehető legteljesebb mértékben visszaszorítsuk - hangsúlyozta.

A miniszter utalt arra, hogy a koronavírus-járvány újabb tényező, amely migrációs hullámokat válthat ki. Úgy fogalmazott, hogy Európa számára ebből a szempontból Líbia a legveszélyesebb szereplő, mivel onnan gyakorlatilag szabadon jöhetnek át a kontinensre az illegális bevándorlók.

Hozzátette: egyetértenek Olaszországgal abban, hogy a Líbia stabilitása európai érdek, mert akkor féken lehet tartani az Európába irányuló migrációt.

A miniszter kiemelte, hogy közös érdek ezért az illegális migránsokat feltartóztató líbiai parti őrség megerősítése is.

Ha ez nem sikerül, akkor újabb tíz-, illetve százezrek indulhatnak meg Európába, és ez jelen helyzetben nemcsak kulturális és biztonsági, hanem komoly egészségügyi és gazdasági kockázatot jelent Európának, mivel a koronavírus-járvány miatt munkahelyek vesztek el, ami Olaszországban hatványozottan igaz -
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 17:42
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, költségvetés)
magukra nézve is kötelezőnek tartják-e a jogállamisági elveket, amelyek tiszteletben tartását kérik számon másokon - mondta.

Völner Pál igazságügyi államtitkár közölte: a tranzitzónákról kétféle ítélet született, és csodálkoztak, hogy a politika felülírhatja az alapvető emberi jogi normákat, egyezményeket.Csenger-Zalán Zsolt szerint a tranzitzóna olyan megoldás volt, amely garantálta a genfi egyezménynek megfelelő menekültkérelem beadását és megvédte Magyarországot és Európát is az illegális bevándorlóktól.

Völner Pál kijelentette: a tranzitzónák ügyében két bíróság vitájáról van szó.

Az alaptörvény is tartalmazza, hogy csak mi dönthetjük el, kikkel akarunk együtt élni, ezért szuverenitási szempontból is érdekes ez az ügy - mutatott rá.Fidesz: a kormány és az emberek közötti bizalom a siker alapjaBartos Mónika (Fidesz) arról beszélt, hogy nehéz időkön van túl Magyarország, az elmúlt hónapokban olyan helyzetet élt át, amilyen korábban nem volt.
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 17:02
Illegális bevándorlás - Bakondi: a fokozódó migrációs nyomás miatt is szükséges a nemzeti konzultáció kitöltése
Bakondi György hangsúlyozta: a kérdőív 12. kérdését, amely a szigorú határvédelem fenntartására vonatkozik, az teszi aktuálissá, hogy az idén eddig 40 százalékkal több illegális határátlépési kísérlet történt a déli határon, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

A 13. pontban pedig arról kérdezik a magyar embereket, hogy Magyarország annak ellenére is kitartson-e a bevándorlást tiltó alkotmányos szabályok mellett, hogy Brüsszel támadja azokat - tette hozzá a főtanácsadó.

Elmondta: a déli határszakaszon az idén eddig 13 189 illegális határátlépési kísérlet történt. Ugyanakkor 161 embercsempész ellen indult eljárás, ami több, mint a 2019-es év egészében. Továbbá - folytatta - 150 ezer migráns tartózkodik Görögországban, és egyre nagyobb migrációs nyomás nehezedik Törökországra és Olaszországra is.

Ez azt jelenti, hogy minden lazító intézkedés növelheti Magyarországon a biztonsági, egészségügyi kockázatokat, próbára téve a szociális ellátást és veszélyeztetve a munkahelyeket -
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 12:41
1/368
Képek, videók
Trója fala, Törökország
sanci81
2016. december 27. kedd, 17:13
Törökország.jpg
margoboszi
2015. október 13. kedd, 13:05
Halfeti, Törökörszág.jpg
feviroza
2015. június 07. vasárnap, 12:08
Ararat.Törökország.jpg
homokivar
2015. március 29. vasárnap, 20:53
Pamukkale - Törökország
davedgyerek
2015. március 23. hétfő, 16:09
Törökországban
orban47
2014. szeptember 28. vasárnap, 09:56
Isztanbul ; Törökország.j
farkas1945
2014. szeptember 27. szombat, 12:31
törökország Isztambul 20
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 14:49
Törökország-Duatepe 2014
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 17:19
tendencia.gif
hartvigjoe
2011. július 17. vasárnap, 14:02
A mai kapcsolatok attól ü
sanci81
2018. július 18. szerda, 18:23
a kapcsolatok.jpg
sz719eszter
2018. június 30. szombat, 16:52
emberi kapcsolatok.png
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:28
Az emberi kapcsolatokban.
pacsakute
2014. július 02. szerda, 20:33
Csak azok a kapcsolatok..
pacsakute
2013. szeptember 13. péntek, 21:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.