Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 01:30 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lajkó Félix és a Volosi lemeze a Songlines éves albumlistáján
négyes végső listán szerepelt - végül nem ő nyert, hanem a szenegáli énekes, Baaba Maal.

A vajdasági hegedűvirtuóz, Lajkó Félix és a lengyel Volosi albuma 2019 májusában jelent meg, röviddel ezután feljutott valamennyi fontos nemzetközi toplistára: a World Music Charts Europe (wmce.de) dobogósa volt két hónapon keresztül, de előkelő helyen értékelte a Transglobal Worls Music Charts és a régió zenéit szemléző Balkan World Music Charts is. A lemez megjelenését a Felczak Alapítvány támogatta.

A népszerű lengyel népi-klasszikus vonósbanda, a Volosi menedzsere 2017-ben vetette fel az együttműködés lehetőségét Lajkó Félix-szel. Első közös koncertjük Varsóban volt, majd nagy sikerrel játszottak az Akvárium Klubban a Budapest Ritmón.

"Korábban nem hallottam róluk, de elsőre működött a dolog a közöttünk élőben is. Koncertrepertoárunkban a Volosi és az én számaim is szerepelnek, egymás dolgaira improvizálunk. Többször játszottam már Lengyelországban, az ottani közönség az egyik legjobb, amellyel valaha
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:04
Brit választások - Jelentős előnnyel indul a Konzervatív Párt
konzervatívokra jelenleg a választók 41 százaléka voksolna.

A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt támogatottsága 24 százalékos, vagyis a Konzervatív Párt 17 százalékponttal vezet első számú választási vetélytársa előtt.

Az 1001 választópolgár bevonásával elvégzett felmérés szerint a konzervatívok támogatottsága szeptember óta 8 százalékponttal emelkedett, a Jeremy Corbyn vezette Munkáspárté nem változott.

Az Ipsos MORI adatai szerint a Konzervatív Párt 2018 júniusa óta nem volt ilyen népszerű, és 2017 áprilisa óta nem vezetett ilyen nagy előnnyel a Munkáspárt előtt.

A hagyományosan harmadik legnagyobb országos parlamenti erőre, a Liberális Demokratákra jelenleg 20 százaléknyian szavaznának; ez 3 százalékpontos visszaesés az előző hónaphoz képest.

A legradikálisabb brit EU-ellenes erő, a Nigel Farage vezette Brexit Párt támogatottsága a felmérés szerint 7 százalék.

Boris Johnson miniszterelnöki tevékenységével a megkérdezettek 46 százaléka elégedett, 44 százalék elégedetlen.
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 15:31
Kocsis Máté: a következő években a legtöbb forrást a gyermeket nevelő családokra, a Magyar falu programra és ga
A kormánypártok kétnapos kihelyezett frakcióülésén a családvédelmi akcióterv végrehajtásáról és bővítéséről, a gazdasági növekedés fenntartásának lehetőségeiről és a Magyar falu programról is szó volt.

Kocsis Máté kifejtette: a családvédelmi akciótervnek eddig négy pontja lépett életbe, és a kapcsolódó támogatási formákat több mint 65 ezren vették igénybe. A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával több mint 14 ezren éltek. A program továbbra is népszerű - értékelt a frakcióvezető.

Tárgyaltak a frakciók a gazdasági növekedés fenntartásával összefüggő kérdésekről, a munkahelyteremtésről és a további béremelésekről is. Felidézte, hogy béremelésekre 152 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi büdzsében, ennek felosztására a kormány tesz majd javaslatot. A magyar gazdaság alapvetően jól teljesít, de az euro-zónában mutatkoznak válságjelek, ezért indították el a gazdaságvédelmi akciótervet, erről is szó volt a tanácskozáson.

Téma volt a Magyar falu program, amely szintén rendkívül
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 16:06
Érdekes előadás - az egészségről
A halott orvosok nem hazudnak Dr. Joel D. Wallach előadása:

Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek.
(Egy moszkvai előadás szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az előadó sajátos szóhasználatát.)
Nagy örömömre szolgál, hogy találkozhattam Önökkel. Én egy farmon nőttem fel, St. Louis nyugati részén. Az 50-es években elkezdtünk marhákat tenyészteni. Ha ismerik a marhatenyésztést, bizonyára tudják, hogy a profithoz vezető egyetlen út önállóan megtermelni a kukoricát, a szójababot és a szénát. A malomban megőrölték ezeket, és rengeteg vitamint és ásványt adtak hozzájuk, így készült a marhatáp. Hat hónap múlva a marhákat piacra lehetett vinni. Gondosan szelektáltuk őket, a legjobb egyedeket magunknak hagytuk.
Az az érdekes, hogy miután ennyire gondosan, saját kezűleg készítettük a marhatápot, képzeljék el, sosem szedtük semmilyen ásványt és vitamint. Pedig fiatalok voltunk, és legalább 100 évig akartunk élni fájdalom és betegség
pacsakute, 2019. október 17. csütörtök, 00:56
Milliárdos fejlesztés, új víziváros a debreceni Nagyerdőben
Papp László (Fidesz-KDNP) jelezte: a 8,5 milliárd forintos turisztikai beruházást a kormány 6 milliárd forinttal, a Magyar Turisztikai Ügynökség 1,7 milliárddal támogatja, a többi forrást önerőként a város önkormányzata és vagyonkezelő holdingja biztosítja.

A fejlesztést a helyi igények mellett az is indokolja, hogy egyre népszerűbb turisztikai célpont Debrecen, tavaly 12 százalékkal nőtt a városban eltöltött vendégéjszakák száma a korábbi évhez képest, és elérte a félmilliót - ismertette a polgármester.

Beszámolója szerint az ország egyik leglátványosabb élményparkját alakítják ki a Nagyerdőben. Az 5600 négyzetméteres vízfelület csaknem duplája lesz a volt strand vízfelületének, lesz gyermekvilág különféle medencékkel és attrakciókkal, a 200 méter hosszú, 25 méter széles és 12 méter magas épületegyüttesben pedig a falakon is áthaladó csúszdákat, medencéket, köztük egy üvegaljút, illetve vízi bárt is kialakítanak.

Papp László jelezte: az új komplexumban visszaadják a debrecenieknek
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 16:42
A halott orvos nem hazudik...
A tudatlanságunk nagyon drága!
Az életünk a tét, nem kevesebb.

Dr. Joel D. Wallach előadása

Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek.
(Egy moszkvai előadás szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az előadó sajátos szóhasználatát.)
Nagy örömömre szolgál, hogy találkozhattam Önökkel. Én egy farmon nőttem fel, St. Louis nyugati részén. Az 50-es években elkezdtünk marhákat tenyészteni. Ha ismerik a marhatenyésztést, bizonyára tudják, hogy a profithoz vezető egyetlen út önállóan megtermelni a kukoricát, a szójababot és a szénát. A malomban megőrölték ezeket, és rengeteg vitamint és ásványt adtak hozzájuk, így készült a marhatáp. Hat hónap múlva a marhákat piacra lehetett vinni. Gondosan szelektáltuk őket, a legjobb egyedeket magunknak hagytuk.
Az az érdekes, hogy miután ennyire gondosan, saját kezűleg készítettük a
lilagondolatok, 2019. október 03. csütörtök, 13:41
Viszonylag könnyű lehetett a szülés kétmillió éve
kutató.

A csecsemőnek többször is meg kell fordulnia a test hosszanti tengelye körül a szülőcsatornában ahelyett, hogy egyenesen jönne ki rajta.

A tudósok az ember ősi rokonainak medencecsontjait tanulmányozták - a több mint hárommillió évet felölelő evolúció idejéből hat maradványt -, hogy képet kapjanak arról, milyen lehetett a szülés az emberi családfa hajdani ágain.

A rekonstrukciók azt mutatták, nem igaz, hogy a szülés egyre nehezebb lett az evolúció során. Az Australopithecus afarensis, népszerű nevén Lucy nehezebben hozta világra kicsinyét, mint az Australopithecus sediba, pedig nagyjából egymillió évvel korábban élt.

"Arra gondolhatnánk, hogy az emberi szülés evolúciója a mai emberszabású majmokra jellemző könnyűtől a modern ember nehéz vajúdása felé haladt. Azonban mi nem ezt tapasztaltuk" - mondta Laudicina, aki a kutatásról a Plos One tudományos lap friss számában számolt be.

Az emberi felmenők családfájának minden egyes fosszíliájából az derült ki, hogy mindegyik fajnak a
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 09:51
Varga Mihály: tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe
való csatlakozást - fűzte hozzá.

Varga Mihály a magyar gazdaság eredményeiről szólva jelezte: az Európai Unión belül Közép-Kelet-Európa gazdasági fejlődése valóban kiemelkedő ütemű, ezen belül a magyar gazdaság is egyre jobban teljesít, idén az első negyedévet követően 2019 második negyedévében is dinamikus, 5,2 százalék volt a magyar gazdaság bővülésének mértéke. Ezzel Magyarország gazdasági növekedése az uniós tagállamok 1,4 százalékos átlagát közel négyszeresen meghaladja. Magyarország egyre népszerűbb befektetési célpont, a legutóbbi adatok szerint a beruházási ráta idén meghaladhatja a 27 százalékot - tette hozzá a pénzügyminiszter.

Nyikolaj Koszov, a Nemzetközi Beruházási Bank elnöke kiemelte: a magyar kormány megbízható támogatást nyújtott a bank központjának áthelyezése során, a kormányzó tanács első, itteni ülésén számos fontos döntést hoztak. Rámutatott: a pénzügyi intézmény 9 részvényes országából 5 EU-s tagállam, ezek együttes részesedése több mint 50 százalékot ér el a bank
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 18:42
Nem környezetbarát eszköz az elektromos roller
elnöke rámutatott: az elektromos rollerek ökológiai lábnyoma természetesen jóval kisebb, mint az autóké, a kerékpárnál azonban lényegesen környezetszennyezőbb megoldást jelentenek és nem nyújtanak vele szemben előnyös közlekedési alternatívát. Az elektromos roller a használt akkumulátor miatt számít környezetszennyező közlekedési eszköznek.

Az elektromos rollerrel pont az a legnagyobb probléma - állapítja meg a tanulmány, - hogy a belvárosi gyalogos és kerékpáros közlekedés helyettesítésére vált népszerű eszközzé, holott a városi életminőség javítására és környezetvédelmi szempontból éppen a gépjárműforgalom kiváltásában kellene szerepet vállalnia.

Az elektromos rollereket kölcsönző vállalkozásoknak ezért tehát a belvárosok helyett elsősorban a külvárosokra kellene összpontosítaniuk szolgáltatásaikat, hogy ezzel is lehetővé tegyék az ingázók számára a vasútállomások és villamosmegállók gyors elérését.

Németországban az idén júniusban elfogadott törvény értelmében elektromos rollerekkel tilos
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 14:11
Rozmaring - tenger harmata - alkalmazása
Az apró tűlevelekre emlékeztető, friss illatú rozmaring nagyszerű kiegészítője a tavaszi ételeknek, csirkének vagy bárányhúsnak, de nemcsak ezért érdemes rendszeresen fogyasztani: az agyunknak, a hangulatunknak és a testünknek is jót tesz.
..........
A rozmaring a mediterrán térségből származik, az ókori Görögországban és Rómában is rendkívül népszerű volt, és már ekkor úgy tartották, hogy javítja a szellemi képességeket: a vizsgára készülő diákok például rozmaringszálat tűztek a hajukba, hogy jobban tudjanak tanulni. A 16. századtól pedig az emésztés javítására használták.
A modern tudományos kutatások pedig bizonyították, hogy a rozmaringban antioxidáns, antibakteriális, antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatóanyagokat egyaránt találunk.
- A rozmaring csökkenti a gyulladásokat
A növény nagyon hatékonyan csökkenti a fájdalmakat - például a fejfájást és a migrént, hátfájást,
maroka, 2019. szeptember 02. hétfő, 17:07
Novák Katalin: már több mint 36 ezren igényelték a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását
Novák Katalin hangsúlyozta: a családvédelmi akcióterv arról szól, hogy Magyarországon ne legyen akadálya a gyermekvállalásnak; hogy egy fiatal pár tudja azt, ha családot szeretne alapítani, minden segítséget megkaphat mind a gyermekvállaláshoz, mind később a gyermekneveléshez.

A családvédelmi akcióterv keretében négy új támogatást igényelhetnek a családok július elsejétől.

A gyermeket tervező házasoknak szóló babaváró támogatás rendkívül népszerű, már huszonháromezernél is több fiatal pár igényelte - emelte ki az államtitkár. Hozzátette: a tízmillió forintos, szabad felhasználású, kamatmentes kölcsönhöz nem kell, hogy az igénylők friss házasok legyenek, és az sem kizáró ok, ha már van gyermekük.

Nagy népszerűségnek örvend a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is, az előzetes várakozásokat is felülmúlta már az első két hónapban az igénylők száma, több mint tizenegyezer kérelem érkezett - mondta. A legalább háromgyermekes családok a támogatással legfeljebb két és fél millió forintot
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 13:31
Francia tudósok akarják megvizsgálni Napóleon egyik feltételezett tábornokának maradványait
francia szervezet kérte az orosz kormánytól és a tudományos akadémiától.

Pierre Malinowski, az Orosz-Francia Történelmi Kezdeményezések Fejlesztésének Alapja elnevezésű szervezet elnöke csütörtökön Moszkvában elmondta: amennyiben teljesen bebizonyosodik, hogy valóban Gudin tábornok holttestét találták meg, a maradványok sorsáról az örökösök döntenek. Ígéretet tett arra, hogy a DNS-vizsgálatba orosz szakértőket is bevonnak.

Hozzátette: fontosnak tartja, "hogy ennek a Franciaországban nagyon népszerű hősnek a maradványai visszatérhessenek a szülőföldjére".

Charles Étienne Gudin tábornok, akinek a nevét a párizsi Diadalívre is felvésték, 44 éves korában vesztette életét 1812. augusztus 22-én, miután egy ágyúgolyó eltalálta Napóleon francia császár kudarcba fulladt oroszországi hadjáratán. A tábornokot Napóleon ismerte és tisztelte.

Halála után Gudin szívét a párizsi Pere Lachaise temetőben helyezték el egy kápolnában. A versailles-i kastélyban mellszobra áll, Párizsban pedig utcát
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 19:22
1/279
Képek, videók
lajkó kati.jpg
zsokica45
2018. március 01. csütörtök, 11:29
lajkó katik.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:22
Kérek egy lájkot
farkasterezia
2017. április 04. kedd, 20:21
lajkó kati...jpg
zsokica45
2016. november 15. kedd, 16:53
lajkó katica.jpg
zsokica45
2016. október 26. szerda, 14:22
lajkó zoli.jpg
zsokica45
2016. szeptember 27. kedd, 18:49
lajkó katiz.jpg
zsokica45
2016. szeptember 27. kedd, 18:49
lajkó katin.jpg
zsokica45
2016. szeptember 27. kedd, 18:48
lajkó katii.jpg
zsokica45
2016. szeptember 27. kedd, 18:48
lajkó katih.jpg
zsokica45
2016. szeptember 27. kedd, 18:48
szenegáli papagáj
tuzvarazslo
2010. június 03. csütörtök, 01:37
A hegedüvírtuóz.jpg
mbartis
2012. január 28. szombat, 22:34
lengyel_denes_kossuth_ laj
menusgabor
2019. március 30. szombat, 21:24
magyar lengyel határ 1938
chillik
2017. november 12. vasárnap, 14:57
Bobolice kastély Lengyelo
pacsakute
2017. április 02. vasárnap, 17:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.