Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 05:27 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy egész munkássá lefokozott nemzedék halt bele....
... A PRIVATIZÁCIÓBA

Ez egy rettenetesen nagy igazságtalanság, mert a MUNKÁSOK szorgalmasan dolgoztak évtizedeken keresztül. Főleg az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS bevezetését követően, amikor is "lehetett" a napi kötelező 8 órai munkavégzést követően másodállást vállalva, ugyanannál a vállalatnál a másik 8-ra!!! Vagy fusizni !!!
Csakhogy, erre azért volt szükség, mert az 1963-ban a VÁLLALATOK ÉLÉRE TELEPÍTETT FÜGGETLENÍTETT INGYENÉLŐ- ÉLŐSKÖDŐ KISZ- PÁRT- és szakszervezeti bizottságok titkárai, a titkárságok alkalmazottai felélték a legsikeresebben termelő és működő (szocialistának hazudott) állami cégek MINDEN BEVÉTELÉT!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Erről sem akkor sem mai napság nem tudnak ezek a vétlen MUNKÁSOK és utódaik!
Sőt, az egész utókor nem tudja, hogy valójában ezek az ingyenélő paraziták vitték csődbe a szocialistának hazudott államot, amit diktatórikus módszerekkel a nyugattól IMF felvett kölcsönökből tartotta fenn azt a rendszert, amit szocializmusnak hazudtak!
furaila, 2018. december 16. vasárnap, 00:09
Petíciót indítottak a veteránok Koszovóban a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság megszüntetéséért
börtönbüntetését.

A koszovói politikusok egy része a múlt év végén a különleges bíróság felállításáról szóló törvény visszavonását követelte, mert szerintük a testület diszkriminatív a koszovói albánokkal szemben, ugyanis csak az általuk elkövetett bűnöket vizsgálná, a szerbek által elkövetetteket nem. A törvény visszavonása érdekében felszólalt Ramush Haradinaj miniszterelnök és Hashim Thaci is. Később azonban a pristinai vezetés - főként Brüsszel és Washington nyomására - kijelentette: noha igazságtalannak tartja a bíróság felállítását, nem vonja vissza az erről szóló törvényt.

Az UCK veteránjai azt követően kezdtek aláírásgyűjtésbe, hogy kiderült, megvannak az első gyanúsítottak, akiket januárban hallgat ki a különleges ügyészség.

A Zeri.info pristinai hírportál szerint eddig 13 egykori UCK-tagot idéztek be meghallgatásra, az ügyészség azonban csak hét ember beidézését erősítette meg.

Nem a különleges bíróság az első testület, amely a koszovói háborús bűnöket vizsgálja, korábban a
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 11:31
A MaSzSz azt kéri Ádertől, küldje vissza a munka törvénykönyvének módosítását az Országgyűlésnek
foglalkoztatottaknak évente 250-255 napot kell munkában tölteniük. A tervezet szerint ez a pluszmunka már akár ötven nap is lehetne - teszik hozzá.

A munkaidőkeret három évre történő kiterjesztése azt jelenti, hogy a túlmunkával töltött idővel a munkaadóknak 36 hónapon belül kellene elszámolniuk. Így például, akár két évig hatnapos lehet a munkahét, a túlmunkát pedig a következő esztendőben ki lehet adni szabadidőben, és akkor a munkavállaló egyetlen fillért sem kap a túlóráért. Ez akkor is meglehetősen igazságtalan, kizárólag a tőke érdekeit szolgáló szabályozás, ha ennek alkalmazását kollektív szerződéshez kötik - írják.

Hozzáteszik: ez a szabályozás szembemegy egy 2003-as európai uniós irányelvvel is, amely szerint kollektív szerződések vagy a szociális partnerek által kötött megállapodások a referencia-időszakot - elszámolási időszakot - legfeljebb 12 hónapban rögzíthetik.

"Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség,
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 18:42
Advent - Ismét a Magyarok karácsonyára várják a vendégeket Ópusztaszeren
láthatják a vendégek.

A Látogatóközpont aulájában A trianoni békediktátum emlékezete - képekben és tárgyakban címmel nyílik kiállítás. A tavaszig látható tárlat bemutatja az 1920. június 4-én a versailles-i parkban található Nagy-Trianon palotában aláírt békediktátum előzményeit: az 1918-as őszirózsás forradalom főbb eseményeit, majd az országba benyomuló ellenséges seregek - szerbek, románok, később a csehek - tevékenységét.

A diplomáciai aktus után számos társadalmi szervezet követelte az igazságtalanul meghúzott országhatárok korrekcióját. Az irredenta propagandának számtalan tárgyi emléke - a bélyegektől és gyufásdobozoktól a nemes fémből készített kisplasztikákig - maradt fenn, ezek közül tekinthetnek meg válogatást az érdeklődők.

A kiállítás külön része foglalkozik azzal, milyen társadalmi-gazdasági-természetföldrajzi következménye lett az évszázadokon keresztül szervesen összetartozó kistájak, régiók szétszabdalásának, mely eredményeként egy-egy város és vonzáskörzete a határ két
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 11:41
Magyar Levente a FAZ-ban: abszurd vádakkal támadják Magyarországot
A lap újságírója, Christian Geinitz az államtitkárral folytatott beszélgetése alapján készített írásában kiemelte: Magyarország úgy érzi, igazságtalanul kirekesztik politikailag Európában.

A jogállamiság és a demokrácia hiányáról szóló vádaskodás abszurd, és a külföldi befektetők élénk érdeklődése azt mutatja, hogy Magyarország valójában szilárd, nyitott és megbízható ország - mondta a FAZ-nak Magyar Levente.

Aláhúzta: az üzletemberek számára a politikai stabilitás, a kiszámíthatóság és a versenyképesség fontos, és ezek a feltételek már régen nem voltak annyira jók Magyarországon, mint most, amit nagyra értékel az ipar Németországban, Magyarország legfontosabb gazdasági partnerénél.

Mint mondta, Orbán Viktor kormányzásának 2010-es kezdete óta az Audi folyamatosan fejleszti motorgyárát Győrben, a Mercedes megnyitotta kecskeméti üzemét és jelenleg a gyár kapacitásának megkétszerezésén dolgozik, a BMW pedig egymilliárd eurós beruházással üzemet épít Debrecenben, ami az "évtized döntése" és
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 14:03
Francia zavargások - Macron: jogos az elégedetlenség, az erőszak elfogadhatatlan
reformprogramját annak érdekében, hogy mindenki jobban élhessen.

"Nem felejtettem el ezt az ígéretemet. Olyan Franciaországot szeretnék, ahol mindenki méltó módon élhet a munkájából" - hangsúlyozta.

Az államfő megerősítette, hogy országos szintű egyeztetések kezdődnek a politikai képviselet megreformálásáról is, az állampolgári kezdeményezésű népszavazás bevezetéséről. Kizárta viszont a vagyonadó visszaállítását, amelyet a ciklusa kezdetén törölt el a nemzetgyűlés, és amelyet az egyik legnagyobb igazságtalanságként emlegetnek a sárgamellényesek. Az elnök szerint az intézkedésnek köszönhetően új munkahelyek jöttek létre, ugyanis a vagyonosok nem viszik külföldre a pénzüket és szívesebben fektetnek be Franciaországban.A sárgamellényesek többsége a vidéki alsó középosztály bérből és fizetésből élő rétegéhez tartozik, és igazságtalannak tartja a kormány szociális és adópolitikáját, amely ellen november 17-én kezdődtek országszerte tüntetések a közutakon épített úttorlaszok mentén. A
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 22:22
Francia zavargások - A párizsi tüntetők tíz százaléka került őrizetbe
A szombati, negyedik tiltakozónapon országszerte 136 ezren vonultak utcára, hasonló számban, mint a december 1-jei megmozdulás során. Párizsban mintegy 10 ezren tiltakoztak.

Nicole Belloubet igazságügyi miniszter tájékoztatása szerint a párizsi ügyészségnek mintegy ezer esetet kell kivizsgálnia, közülük száz kiskorúakat érint. A fővárosban őrizetbe vettek nyolcvan százaléka nem párizsi, hanem vidékről érkezett.

Párizsban az előállítások már szombat hajnalban, a tüntetések előtt megkezdődtek, de a miniszter tagadta, hogy azok a tiltakozó akciók megakadályozására szolgáltak volna. A tárcavezető elmondta, hogy vagy valamilyen szabálysértés esetén vagy pedig - az ultrajobboldali szélsőségesek esetén - előzetes vizsgálatok következményeként állították elő a rendőrök a tiltakozókat.

Rémy Heitz párizsi főügyész jelezte, hogy a vádhatóság nem fogja büntetlenül hagyni a szombaton Párizsban elkövetett bűncselekményeket. A gyanúsítottak többségét gyorsított eljárásban állítják bíróság elé, vasárnap
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 07:04
Francia zavargások - Összecsapások voltak Párizs belvárosában, vidéken békések a tüntetések
sárgamellényesek egyik szóvivőjét, Julien Terrier-t "törvénytelen tüntetés szervezésének" gyanújával vették őrizetbe. Ezt követően mintegy ötszáz tüntető követelte társuk szabadon engedését a rendőrség épülete előtt.

Az autóutakon a körforgalmakban és a lehajtóknál is folytatódtak a sárgamellényeseknek tüntetései, forgalomlassító megmozdulásai. Sok helyen a rendőrök és a tüntetők barátkoztak egymással.

A sárgamellényesek többsége a vidéki alsó középosztály bérből és fizetésből élő rétege, amely igazságtalannak tartja a kormány szociális és adópolitikáját, amely ellen három hete kezdődtek országszerte a tüntetések a közutakon épített úttorlaszok mentén.

A francia kormány - eleget téve a sárgamellényes mozgalom legfőbb követelésének - a héten bejelentette, hogy eltörli az üzemanyagadó jövőre tervezett emelését és életszínvonal-megőrző intézkedésekkel helyettesíti azt, de a tüntetők ezt már kevésnek tartják és egyre több szociális jellegű követelést támasztanak, valamint Emmanuel Macron
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 16:27
Igazságosság
"Isten nem mindig választja az igazságszolgáltatást, helyette olykor a kegyelem gyakorlása mellett dönt. A kegyelem nem igazságos, ugyanakkor nem is igazságtalan. Az igazságtalanság sérti az igazság normáját. A kegyelem szeretetet és elnézést tanúsít, de nem sérti az igazságot. Isten legfeljebb lemond az igazságszolgáltatásról (ez a kegyelem), de soha nem igazságtalan."

- R. C. Sproul -
kalmanpiroska, 2018. december 05. szerda, 19:47
Szép napot mindenkinek!
Így az év vége közeledtével, az ünnepek táján úgy érzed, nagyobb a kontraszt. A szeretetről beszélünk, miközben nem tudjuk igazán szeretni a másikat. Ajándékokat veszünk, pedig a Társnak talán legjobban közös időre, élményekre lenne szüksége. Egy jó beszélgetésre a félhomályban, egy forró teára reggel az ágyban, egy igazi, szívből jövő ölelésre, mikor késő este hazaér a munkából.

Ilyenkor jobban látszik, hogy nem ez az a világ, amire az embert Isten teremtette. Halál, fájdalom, amerre csak nézel, és még a legboldogabb pillanatba is csöndben bekúszik a rossz. A félelem, a hiány, az üresség. Ülsz a családdal az asztal körül, és tudod, elférnétek itt többen is, de már nincs kikkel megtölteni az árva székeket.

Éled a hétköznapokat, és tapasztalod a nyomort, a szegénységet, a kilátástalanságot magad körül, vagy
kirscha, 2018. december 05. szerda, 08:41
2018. December 3., hétfői Napiszöveg
Jehova kifejezetten arra kér,
hogy imádkozzunk a hatalmon
levőkért, főleg akkor, ha a döntéseik
hatással lehetnek az imádatunkra
(1Timóteusz 2:1, 2NW Mindenekelőtt tehát mindenkit arra buzdítok, hogy könyörögjön, imádkozzon,
járjon közben és adjon hálát mindenfajta emberért,2királyokért és mindazokért is, akik magas tisztséget töltenek be,
hogy továbbra is nyugodt és csendes életet élhessünk, mindig odaadóan és meggondoltan szolgálva Istent.).
Amikor igazságtalanul bánnak velünk,
Pál apostolhoz hasonlóan jogorvoslatért
folyamodunk a hatóságokhoz.
Noha a Biblia azt tanítja, hogy Isten
ellenségének, Sátánnak hatalma van
a politikai rendszerek fölött, azt nem
írja, hogy közvetlenül ő irányítana
minden egyes vezetőt vagy tisztviselőt
(Lukács 4:5, 6NW Erre az Ördög felvitte őt egy magas helyre, és egy szempillantás alatt megmutatta neki a lakott föld összes királyságát.
6Ezután ezt mondta neki az Ördög:
charlotteani, 2018. december 04. kedd, 15:02
Enneagram - Hatos Archetípus Szintjei /Egészséges/
tudnak szembenézni.

Az egészséges Hatosok pozitív gondolkodásuknak és megnyugtató lényüknek köszönhetően másoknak is át tudják adni magabiztosságukat és bátorságukat. Viselkedésükből nyugalom és határozottság sugárzik, és látszik rajtuk, hogy hajlandóak fáradhatatlanul dolgozni valami nagyobb jó érdekében. Legyőzhetetlen bátorságra lelnek önmagukban. A legegészségesebb Hatosok tehát komoly veszélyekkel is szembe mernek szállni, hogy kiálljanak mások jóllétéért vagy felemeljék szavukat az igazságtalanság ellen. (Ebben a tekintetben az egészséges Nyolcasokra és Egyesekre is hasonlíthatnak.) A kihívásokat rugalmasan közelítik meg, nagyszerűen tudnak együtt dolgozni másokkal, de egymagukban is ugyanolyan könnyen megbirkóznak a feladatokkal.

A legegészségesebb Hatosok kapcsolataikban elérik az egymástól való dinamikus függés állapotát, igazi kölcsönösséget alakítanak ki, ami mindkét félből a legjobbat hozza ki. Az ilyen kapcsolatokban nincs domináns és alárendelt fél. Az egészséges Hatosok
eposz, 2018. december 03. hétfő, 21:45
1/395
Képek, videók
munkások.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 14:00
munkás.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 14:00
munkás 002.png
chillik
2017. november 12. vasárnap, 15:21
munkások 002.png
chillik
2017. október 20. péntek, 15:30
munkás paraszt.png
chillik
2017. október 20. péntek, 15:29
Munkások 01.jpg
chillik
2017. augusztus 04. péntek, 07:36
Munkások 02.jpg
chillik
2017. augusztus 04. péntek, 07:36
Munkások 03.jpg
chillik
2017. augusztus 04. péntek, 07:35
Gyári munkás
furaila
2017. május 04. csütörtök, 00:08
Az ember rettenetesen....
kkm
2015. július 10. péntek, 05:48
könyv-kotelezo-olvasma nyo
agica2004
2017. május 16. kedd, 18:41
Nem kötelező....jpg
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 20:59
Kötelező 45 perc itt.jpg
colonel
2013. december 25. szerda, 22:31
Ha nem kötelező....jpg
pacsakute
2013. július 04. csütörtök, 07:43
kötelező tartozékok.jpg
dnemethk
2013. május 07. kedd, 00:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.