Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 00:47 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pozsonyi kifli,igazi omlós,finom diós kifli minden alkalomra
Pozsonyi kifli, igazi omlós, finom diós kifli minden alkalomra!
Hoztam nektek egy igazi omlós diós kifli, amit évek óta sütök. Minden alkalomra remek választás, nem lehet belőle annyit készíteni, hogy megunjuk!

HOZZÁVALÓK
65 dkg liszt
30 dkg zsír vagy
35 dkg margarin
1 csapott mokkás kanál só
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkás kanál cukor
pici tejföl
ELKÉSZÍTÉS

A tejben a cukorral - az élesztőt felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba tesszük, élesztős tejjel és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk összeállítjuk . Félórányit kelesztjük, vékonyra kinyújtjuk, egyenlő négyzeteket vágunk, dió - vagy mák töltelékkel töltjük! Házi lekvárral is isteni finom .
Tepsibe rakjuk, tetejét tojással lekenjük, 180 fokos sütőben világosra sütjük, még melegen vaníliás porcukorba fogatjuk. Zárható dobozban sokáig el áll
koszegimarika, 2019. november 09. szombat, 19:35
Muskátli
közül csupán egyetlen egy búzaszemet hallgatnának meg, mert a többiek története is majdnem pontosan olyan. De ők, ahányan vannak, mind-mind előállnak egy-egy történettel, és ezért van az a halk suttogás a gabonaraktárakban.
De mi ne hallgatózzunk, nem lenne szép, ha rajtakapnának! Inkább nézzünk szét magunk körül és hallgassuk a mi személyesnek hitt történeteinket, amelyek valójában éppen annyira hasonlóak, mint a hatalmas raktárakban a történeteiket suttogó, megszámlálhatatlan búzaszemeké!
Az igazi búzahangulat már a raktárakban van, a mezőn már sem nyom, sem emlék nincsen róluk, még szalma sem. Csak a frissen szántott és gondosan megművelt, omlós, fekete föld maradt a mezőn, de néhány helyt benne már a jövő termésének ígérete is nyugoszik.
A gyümölcsösökben és a szőlősökben Isten és az ember éppen ezekben a napokban mérettetik meg, most derül ki, hogy együtt, Isten és ember mire volt képes a 2009-es esztendőben, Magyarországon.
Magának a szőlőtőnek semmi felelőssége nincsen, és ő ezt
klarika47, 2018. szeptember 19. szerda, 16:33
Céklás kocka- dióval és csokoládéval
Nálam a cékla ismét bebizonyította, hogy mennyire sokoldalú zöldség. Amellett, hogy jó hatással van az egészségünkre (Nitrát tartalma javítja a vérkeringést, a benne lévő kálium jótékony hatással van a szívre és igazi C vitamin bomba.) Kiválóan használható ételekbe és lássunk csodát, még süteményekbe is. 🙂 Egyszer már kísérleteztem egy cékla, süti kombinációval, annak eredményét, ezen a linken találjátok: http://brioche.cafeblog.hu/2016/06/29/kakaos-ceklas-pite-reform-cu kormentes/

A mostani recept eredménye azonban felülmúlta a várakozásaimat. Képzeljetek el négy réteget... legalul omlós kakaós linzer, felette egy leheletnyi vékony réteg szatmári szilvalekvár, ezt követi a céklás-diós réteg, a süti tetejét pedig az édesen fanyar keserű csokoládé koronázza meg. A cékla íze egyáltalán nem kirívó, mert a dió kellemesen fűszerezi annak markáns, földes ízét. A csokoládé pedig mindent tompít és teszi egyértelműen desszerté ezt a süteményt. Bátran mondhatom, hogy annak is szívesen feltálalnám
tinka1951, 2018. március 20. kedd, 00:27
A beigli tészta titka
reped meg

Vigyázzunk, ne tegyük túl meleg sütőbe a feltekert bejglit, mert az nagyon hamar megbarnul, és ne tegyük alacsony hőmérsékletűbe se, mert akkor viszont túlkelhet a tészta. A mákos vagy diós patkónk akkor nem reped szét, ha felül megszurkáljuk a kész süteményt, így ki tud jönni belőle a gőz, és nem robbantja szét két kezünk és türelmünk kemény munkáját. A legfontosabb szabály: akkor sem szabad elkeseredni, ha minden kritériumot töviről hegyire betartva reped meg a tésztánk. ,,Az nem is igazi bejgli, ami nem reped meg. Cukrász létemre ritkán találkozom repedésmentes bejglivel" - árulta el Menyhárt Attila.

A márvány titka

A bejgli tetejét botmixerrel egyneműre kevert egész tojással és két sárgájával kell lekenni, majd meg kell várni, míg megszárad. Miután megszáradt egy tojás felvert fehérjéjével újra meg kell kenni, csak az után tehetjük a sütőbe, így lesz márványos - mondta el Menyhárt.

A bejglit aranybarnára, karamell színűre kell sütni, ez általában azt
aranyag, 2017. december 23. szombat, 21:26
S ITAL A repedésmentes bejgli titka
meg

Vigyázzunk, ne tegyük túl meleg sütőbe a feltekert bejglit, mert az nagyon hamar megbarnul, és ne tegyük alacsony hőmérsékletűbe se, mert akkor viszont túlkelhet a tészta. A mákos vagy diós patkónk akkor nem reped szét, ha felül megszurkáljuk a kész süteményt, így ki tud jönni belőle a gőz, és nem robbantja szét két kezünk és türelmünk kemény munkáját. A legfontosabb szabály: akkor sem szabad elkeseredni, ha minden kritériumot töviről hegyire betartva reped meg a tésztánk. ,,Az nem is igazi bejgli, ami nem reped meg. Cukrász létemre ritkán találkozom repedésmentes bejglivel" - árulta el Menyhárt Attila.

A márvány titka

A bejgli tetejét botmixerrel egyneműre kevert egész tojással és két sárgájával kell lekenni, majd meg kell várni, míg megszárad. Miután megszáradt egy tojás felvert fehérjéjével újra meg kell kenni, csak az után tehetjük a sütőbe, így lesz márványos - mondta el Menyhárt.

A bejglit aranybarnára, karamell színűre kell sütni,
eva6, 2017. december 23. szombat, 09:38
Rozmaringos sertésszűz
Kedvenc express ebédeink egyike, mert 20 perc alatt tálalható és amíg a hús sül és pihen, össze lehet dobni egy salátát köretnek.

Hozzávalók 4 főre:
2 közepes sertésszűz
1 csomag szeletelt, füstölt bacon
1-2 friss rozmaring ág
só és frissen őrölt bors
1 ek olivaolaj
1 ek vaj

Azzal kezdem, hogy legsúlyosabb serpenyőmet felteszem melegedni, szárazon. A rozmaring ágról leszedem a leveleket, a sertésszüzet 2 ujjnyi vastag szeletekre vágom és a tenyeremmel kicsit ellapogatom. Kiterítem a bacon szeleteket, 2-3 cm-ként teszek rájuk egy-egy rozmaring levelet és mindegyik szeletbe tekerek egy szelet szüzet. Kerekre igazítom a formáját és hármasával - négyesével bambusz (saslik) pálcára fűzöm, így könnyebb lesz megfordítani sülés közben és a bacon sem tekeredik le róla.

Sózom (ehhez különösen szeretem a Maldon sópelyhet) és tekerek rá borsot.
Az immár tűzforró serpenyőbe teszek egy evőkanálnyi olívaolajat és pár másodperc múlva belehelyezem a
suzymama, 2017. október 07. szombat, 18:26
AZ IGAZI LACIPECSENYE – recept a javából
AZ IGAZI LACIPECSENYE - RECEPT A JAVÁBÓL



A Lacipecsenye egy rendkívül ízletes fogás. A régi időkben, a lacikonyhákban ez az étel nem volt más, mint gyors tűzön, frissen, hagymás paprikás zsírban sült sertésszelet, amit kettévágott cipóba tettek.

Van, aki szereti sütés előtt bepácolni a húst, mert szerinte sokkal ízletesebb így az étel, de természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudjuk ezt a receptet.

Hozzávalók
A húshoz

700 g sertéstarja
1 teáskanál adalékmentes só
7 csipet fehérbors (őrölt)
A páchoz

2 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
A sütéshez

350 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a
tinka1951, 2017. szeptember 05. kedd, 20:02
Egy igazi lacipecsenye
EGY RÉGI ÍZ: AZ IGAZI LACIPECSENYE

A Lacipecsenye egy rendkívül ízletes fogás. A régi időkben, a lacikonyhákban ez az étel nem volt más, mint gyors tűzön, frissen, hagymás paprikás zsírban sült sertésszelet, amit kettévágott cipóba tettek.

Van, aki szereti sütés előtt bepácolni a húst, mert szerinte sokkal ízletesebb így az étel, de természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudjuk ezt a receptet.
Hozzávalók
A húshoz

700 g sertéstarja
1 teáskanál adalékmentes só
7 csipet fehérbors (őrölt)

A páchoz

2 evőkanál sertészsír
1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma

A sütéshez

350 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma

A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk
nanoka72, 2017. szeptember 03. vasárnap, 19:23
Citromot minden pácba! Azt is megmondjuk, miért
serpenyőbe vagy tepsire kerül. Ezalatt mindenféle érési folyamat, kémiai reakció történik, ez a pácolás lényege. A só folyadékot von ki mindenből, így a húsból is, amitől rágós, kemény, cipőtalpszerűen kemény lesz sütés közben, ezért csak közvetlenül sütés előtt vagy közben érdemes sózni. Az olaj egyrészt elzárja a levegőtől, vagyis az oxidációtól a húst, másrészt remekül oldja a fűszerek aromaanyagait, ezáltal a hús jobban átveszi az ízeket, illetve a sütés során védi a húst a kiszáradástól is. De az igazi kulcs a savas elem, ami lehet bármilyen ecet, esetleg egy kis bor, de még inkább valamilyen citrus, leginkább citrom, aminek savassága segít abban, hogy pácolás közben a hús rostjai fellazuljanak, így belül omlós, szaftos és porhanyós lesz sütés után.


Akár grillezünk, akár sütőben vagy serpenyőben sütögetünk, a pácolás csodát tesz - legyen szó húsról, halról vagy zöldségekről. Nemcsak ízletesebbé teszik a személyre szabható fűszeres pácok az ételt, de a húsoknál a pác a titka a
reifregina, 2017. július 26. szerda, 12:16
Ma kezdődik a Kolbász- és Sódarmustra Gyulán
A rendezvény célja a hagyományos módon elkészített füstölt termékek és szárazkolbászok nemzetközi bemutatkozása és népszerűsítése. A "télbúcsúztató fesztivál" egyben a termelők szakmai versenye és vására is.

A rendezvényen megismerhetőek a hagyományos húsfeldolgozási szokások és megkóstolhatóak a disznótoros ételek. A szervezők idén kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a kolbász- és sonkakészítés kultúráját a legkisebbek már gyermekkorukban megismerhessék és megszerethessék. Így a gyermekműsorok előtt lehetőség nyílik kölyök kolbászkészítési bemutatón részt venni. A rendezvénysorozat kedvelt eleme a sonkasaccolás, amelyre idén öt alkalommal kerül sor. Az a vendég, aki a lehető legpontosabban, néhány grammos különbséggel meg tudja tippelni a kiállított sonka súlyát, hazaviheti magával.

Idén első alkalommal hirdették meg a Viharsarki Kolbász Bajnokságot, emellett szárazkolbászok és hagyományos eljárással készült sonkák és füstölt termékek nemzetközi versenyére is sor kerül. A belépődíjas
velemenyezd, 2017. március 31. péntek, 07:04
A legjobb cigánypecsenye
A legjobb cigánypecsenye
A cigánypecsenyét mindenki szereti. Na jó, mondjuk a legtöbb ember. (A normálisabbak. A fitnesz pipsik tolják csak tovább a fehérje turmixukat, aztán egyenek a strandon egy lángost....)

Finom, szaftos, zsíros, füstös és eszméletlenül laktató ez az étel. Igazi kétkezes, csámcsogós kaja, mindegyik falatnál élvezni tudja az ember azt, hogy kicsordul a füstös-zsíros íz a hirtelen sült hús és a pirított füstölt szalonna egyvelegéből, amit kellően ki tud egészíteni a -normális- krumpli-köret és a rengeteg savanyú (plusz a jéghideg sör, hehe....) . De rengetegen nem tudják elkészíteni, jobban mondva úgy készítik hogy az minden, csak nem cigánypecsenye....

Emlékeztek még a klasszikus csirkepörköltre? Ha nem, ITT lehet elolvasni. Ott is hasonló volt a helyzet: mindenki rendszeresen készíti, a legtöbb esetben viszont sincs köze a csirkepörkölthöz, sőőőőt....

c01.JPG

A napokban a Balaton-parton voltunk egy -elvileg jó hírű- étteremben, és
tinka1951, 2017. január 19. csütörtök, 22:31
alma bundában
tésztához
150 ml 2,8%-os tej
1 púpozott evőkanál kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
Az almához
2 db alma
40 g búzaliszt (BL55)
A sütéshez
300 ml étolaj
A szóráshoz
1 evőkanál porcukor
1 késhegynyi fahéj (őrölt)
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
10 perc az előkészület, 20 perc a sütés
30 perc
Leírás
Az egyik kedvenc gyors receptem ez a bundás alma recept. Ízletes palacsinta tészta, omlós alma. Igazi finomság pillanatok alatt. :)


Elkészítés
1
Egy habverő segítségével alaposan összekeverjük a lisztet a tejjel, a cukorral és a tojással.
drciccancs, 2016. december 18. vasárnap, 15:39
1/12
Képek, videók
Pozsonyi kiflik
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:54
Békebeli pozsonyi kifli
zsuzsmancs
2012. június 28. csütörtök, 20:08
POZSONYI KIFLI
oldbakter
2009. március 24. kedd, 16:32
Pozsonyi kifli beigli tés
maryenne
2008. december 19. péntek, 19:41
pozsonyi kiflik
moldvanm
2008. május 22. csütörtök, 19:56
Pozsonyi kiflik
kaktusz0417
2007. január 25. csütörtök, 20:35
igazi szekéren0710.jpg
maroka
2019. július 11. csütörtök, 10:29
0 a az igazi férfi 507.j
lovaszmarika
2019. július 02. kedd, 16:58
AZ-IGAZI-FÉRFI.jpg
menusgabor
2019. május 17. péntek, 21:04
Egy-igazi-nő-nem-félté ken
menusgabor
2019. április 26. péntek, 22:16
óra előre igazítás0330.jp
maroka
2019. március 30. szombat, 23:24
Igazi férfi
eva6
2019. február 10. vasárnap, 11:25
Igazi valóban nem bánt.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 27. csütörtök, 14:09
Wass A. Az igazit keresed
menusgabor
2018. szeptember 01. szombat, 22:44
De csak az igazi bírja ki
alvaro-hopihe
2018. augusztus 26. vasárnap, 12:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.