Belépés
2020. február 29. szombat | 9. hét | 60. nap | 04:23 | Szökőév, tehát 24.-én szökőnap, 24.-28. közötti névnapok egy nappal későbbre kerülnek. 24->25,25->26,26->27,27->28,28->29
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - A brit kormány júniusban dönt, hogy folytatja-e a tárgyalásokat az EU-val a jövőbeni kapcsolatrendszer
A 36 oldalas dokumentum megerősíti, hogy Nagy-Britannia olyan kapcsolatrendszert kíván kialakítani az EU-val, amelynek fő eleme egy átfogó kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodás.

A brit elképzelés szerint e megállapodásban olyan alapelveket kell érvényesíteni, amilyenek például az EU és Kanada kétoldalú szabadkereskedelmi egyezményében is szerepelnek.

London már korábban is jelezte, hogy a Kanadával kötött EU-egyezményhez hasonló, de annál jóval szélesebb körű, félhivatalos megjelöléssel "Kanada-plusz-plusz-plusz" szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik az Európai Unióval, olyanra, amelynek hatálya kiterjed a szolgáltatások kereskedelmére.

A csütörtökön közzétett javaslatcsomag szerint a december végéig tartó átmeneti időszak "korlátozott, de elégséges" időt biztosít egy ilyen megállapodás elérésére.

A dokumentum azonban úgy fogalmaz, hogy ha júniusig nem látszanak egyértelműen e megállapodás körvonalai, a kormánynak döntenie kell arról, hogy az EU-val folytatandó további
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:51
Útravaló – 2020. február 27.
Életről és halálról szól az olvasmány, Jézus pedig saját halálát jelöli meg úgy, mint az életre jutás állomását. Bizalmat kér, azaz ráhagyatkozást, önmagunk elvesztését, vele való azonosulást a halállal vívott harcában, vagyis kereszthordozást. Nagyböjtben a keresztségre és a keresztségi fogadalom megújítására készülőknek szakítaniuk kell bűnös életformájukkal, bízniuk kell abban, hogy beidegződött bűneik nélkül, de az Úr keresztjét hordozva szabadabb a világ. Csakhogy ez harcot kíván. Engem milyen beidegződések, bűnök fojtogatnak, melyekkel küszködök, de nem akarom elengedni őket, mert félek nélkülük élni? Ha ezt belátom, akkor lépek ki az igazi harctérre, amikor pedig megvívok velük, részem lesz Krisztus húsvéti diadalában.

Magyar Kurír
maroka, 2020. február 27. csütörtök, 08:37
Imacsokor a főpásztornak
marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc líceum diákjai és tanárai az új főpásztornak püspökké szentelése és a gyulafehérvári főegyházmegye érseki székébe való beiktatása alkalmából. Az imacsokor keretében az iskola teljes közössége (405 diák és 44 tanár) egy-egy Miatyánk elimádkozását ajánlja fel az érsek atya szándékára.Az iskolában próbáljuk imádkozásra nevelni a gyerekeket, és néhány év után kezdjük látni az első gyümölcseit is ennek az igyekezetünknek. Múlt év októberében a harmadik és negyedik osztályosok örömmel és igazi átéléssel kapcsolódtak be az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért kezdeményezésbe. Van olyan kisdiákunk is, aki rendszeresen vállalt imát a papokért az egyházmegyei imalánc keretében. Nagy öröm, hogy imádkozó gyerekeket nevelünk - vallja Balla Imre iskolalelkész.
....................
A főpásztorért való imádkozás által tudatosítani szeretnénk a diákjainkban azt is, hogy mindannyian fontos és
maroka, 2020. február 23. vasárnap, 16:42
Szabolcska Mihály versei
észre,
Hogy amit akartam,
Mind, de mind megírtam!


AZ ÉG

Az ég az én legjobb barátom,
Én együtt érzek vele;
Vigan köszöntöm, hogyha látom,
Ma tiszta, vidám reggele.
Friss szárnyait lelkem kibontja,
S mint a pacsirta, fönt bolyong;
Viszont a részvét gyászba vonja,
Ha homlokán felhő borong.


A FÁJDALOMBÓL...

A fájdalomból sohse lesz dal,
Vagy csak idővel, mikor enyhül.
Ha igazi, nagy bánatom van:
Köny fakad, nem dal a szívembül.

Ne féltsd a költőt a haláltól,
Akárhogy zokog énekében...
Ha dal fakad már bánatából.
Túl van minden nagyobb veszélyen!A FIUMEI PARTON.

Állok a parton elborongva,
Meg-megered könyűm titokba....
Keserves a válás nagyon!
Nagy, tengerúszó gálya öble,
Ezernyi embert, s haj tán mindörökre
Elnyel, mint órjás sírhalom!

Állok a parton
menusgabor, 2020. február 22. szombat, 22:30
Zarándoklat Pio atya szentélyéhez
Alig több mint 50 évvel ezelőtt, 1968 szeptemberében halt meg egy Francesco Forgione nevű öregember. Korán belépett a kapucinus szerzetesek közé, ahol a Pio (kegyes) nevet kapta. Padre Pio, Pio atya a 20. század egyik legnagyobb hatású szentje lett. Lakóhelye, 1916-tól a dél-olaszországi San Giovanni Rotondo melletti kolostor már életében zarándokhellyé vált, a hozzá tóduló híveknek már az '50-es évek végén új templomot kellett építeni.
,,Halálom után többet fogok tenni. Igazi küldetésem halálom után kezdődik." - mondogatta Pio atya, s nem véletlenül: már életében is megszámlálhatatlan csodás esemény tanúskodott hitéről, amelyek máig folytatódnak.

- Májusban Pio atya szentélyéhez zarándoklunk. A tavaszi Dél-Olaszország: varázslatos kisvárosok, gyönyörű táj, végtelen tenger és égbenyúló hegyek, elcsöndesedés, jó társaság, kikapcsolódás, elmélyedés - és Pio atya mindent átható lelkisége. Tartson velünk!
maroka, 2020. február 21. péntek, 07:42
Sárközi György versei
dalokat?

Két világ közt ing életed s csak egyik világunk közös.
Míg apró-cseprő gondjaid éled s panaszolod, ködös
Fény villan néha arcodon, egy másik létnek fényjele,
Mint délutáni égen a hold korai kísértete.

Menj hát! Aludj. A megszokás holnapra újból visszaránt,
Kedvesek vagy kegyetlenek leszünk megint egymás iránt.
Mi elvált bennünk kétfelé, jól-rosszul ismét egybeforr,
Mint bútorokra visszaszáll törölhetetlenül a por.AZ IGAZI HALÁL

A Rémület egykor kitalált
egy zörgőcsontu, nyurga Halált,
egy sárga lapátfogu szörnyeteget,
kinek szemgödre üresen mered,
s ha érint valakit jégujjaival,
az megremeg és nyomban belehal.

Nem csont a Halál, nem szörnyeteg!
Fehérhusu, lomha, élveteg
asszony: barnavirágu keblein
elringatja benned, mi földi kin,
fekete hajával bebugyolál,
hogy meggyógyuljon benned, ami fáj,

s telt szája, mely nedves és
menusgabor, 2020. február 19. szerda, 22:30
A lélekember 7. rész. - Hála és memória
Hála és memória
A lélekember -empataként- az utolsó falatját megosztja másokkal, de csak abból a gyümölcsös tálból kínál, adakozik, amit saját munkája gyümölcseként termel meg. Kevés dolog van, amit utál, ezek mégis a hálához kötődnek. A hangos adakozás Júdás ezüstjének csörgését juttatja eszébe, míg a csendes, a cselekvő szeretetet örömét ismerteti meg a jótevővel. A lélekember adományai nem köteleznek hálára. Valamit adni, valamiért kufárkodásnak tartja, jót tenni háláért, pedig érzelmi zsarolásnak. Gondoljunk bele milyen lelketlen lekötelezni bárkit azért, mert a szükséget szenved, és segítségre szorúl, egyenesen undorító.

Sajnos a való világunkban ez máshogy működik, ugye ismerős az ,,emlékszel még?" kérdés, viszonzásra váró elhangzása, sunyin -emlékeztetve egykori kéznyújtásra, adakozásra, vagy segítségre- örök hálára kötelezve bennünket, meglopva szabad-akaratunkat, másoknak ajándékozni vágyó bocsánatunkat, bizalmunkat- kisajátítanak bennünket, hálára kötelezve,
suzymama, 2020. február 18. kedd, 10:44
A lélek kulcsa 8. - Lélek és szellem-
Arra kapott beavatást és felhatalmazást, hogy a megbomlott harmónia visszaállításának segítője legyen az isteni gyógyító energia közvetítésénél. Csodát senki nem ígérhet, figyelembe kell venni, vannak esetek, mikor nem segíthet. Ilyen eset például, amikor a páciens karmikus folyamatát éli, vagy a lélek tervében szerepel a betegség megélése. Amikor úgy döntesz szellemgyógyászt, keresel fel, kérdezz tőle bátran. Kérdezd meg melyik ágon, és milyen képesítést szerzett. Kérd el az oklevelét, bizonyítványát. Az igazi gyógyító, nem veszi bizalmatlanságnak, megérti a kérésedet, szívesen áll a rendelkezésedre. Nálam az oklevelek jól látható helyen vannak elhelyezve, így a bátortalan ember, kérdezés nélkül is láthatja. Tanítványaimnak ezt a lehetőséget ajánlom. Aki kérésed ellenére nem tudja, nem akarja bizonyítani végzettségét, köszönj el tőle udvariasan, nem a te embered. Ezoterikus világunkban egyre több az ,,önmagát kinevezett" látó. A látókat is érdemes górcső alá venni. Megkérdezni tőlük, a Felső
suzymama, 2020. február 15. szombat, 21:33
Az igazi hála
Az igazi hála

Uram, Téged kérünk, hogy álld meg vetésünk,
- Anélkül hiába hullna verejtékünk.
Magot mi vetettünk, de égi harmatot,
S éltető napsugárt csak Tőled kaphatott.

Az élet-csírát is Te rejted el benne,
Mert halott magból termésünk nem lenne.
A munkának terhe vállunkat is nyomja,
De aki dolgozott, nem lesz kenyér-gondja.

A hálaadáshoz, Uram, nincsen szavunk,
Mert köszönő szóval hálát még nem adunk.
Ki az éhezővel kenyerét megosztja,
Az igazi hálát Istennek az adja!

Vajda Pál
kalmanpiroska, 2020. február 14. péntek, 20:38
Szent Bálint vértanú, aki a szerelmesek pártfogója lett
Bálint vértanú történetét a Legenda Aurea így őrizte meg:
Bálint tiszteletre méltó pap volt, akit Claudius császár magához hívatott, és megkérdezte őt, így szólván: ,,Mi lelt, Bálint? Miért nem élvezed barátságunkat azzal, hogy a mi isteneinket imádod, és hiú babonádat elveted?" Mire Bálint: ,,Ha Isten kegyelmét ismernéd, ezt semmiképpen nem mondanád, hanem lelkedet elfordítanád a bálványoktól, és Istent imádnád, ki a mennyekben van." (...) Erre Claudius: ,,Ha Krisztus az igazi Isten, miért nem mondod meg nekem az igazat?" Mire Bálint: ,,Bizony, Krisztus az egyetlen Isten, s ha hiszel benne, lelked üdvösséget nyer, az állam gyarapszik, minden ellenséged fölött győzedelmeskedsz." Claudius pedig így szólt a mellette állókhoz: ,,Római férfiak, hallgassátok, milyen bölcsen és helyesen beszél ez az ember!" Akkor így szólt a prefektus: ,,Félrevezeti a császárt! Hogyan is hagyhatnánk el azt, amit gyermekkorunktól vallunk?" És akkor Claudius
maroka, 2020. február 14. péntek, 10:39
Holnap Szent Bálint ünnepén elkezdhetnénk
örülni fog, és örömötöket nem veszi el tőletek senki" (Jn 16,22).
A tanítványok öröme, amely a feltámadt Úrral való találkozásból fakad, a Szentlélek által válik maradandóvá, hiszen a Lélek tudatosítja bennük, hogy Jézus győzött a világ és a világ fejedelme felett (Jn 16,11).
Az Isten Országa öröm és béke a Szentlélekben. Miközben hívjuk a Szentlelket, az Öröm Lelkét, dicsőítsük a Teremtőt és a Megváltót énekkel, imádsággal! Dicsőítéskor öröm költözik a lelkünkbe a Szentlélek által! Mert mi is az igazi öröm? Nem más, mint az, hogy Isten szeret bennünket! A vidám szív jót tesz a testnek (Péld. 17. 22), örüljünk hát az Úrban! Ez a hitünk.
De a mindennapokban? Milyen sokszor vagyunk elfoglalva problémáinkkal, a gondok nyomasztanak és a bajtól való félelem szorongást okoz. Szemünk a valós nehézségeket szemléli. Ehhez kell a Szentlélek! Eljön és azt súgja: lásd az örömöket is. Mindennap meglátogatlak örömömmel, hogy elvegyem félelmeidet.
Ma mikor éreztem az örömet, mi történt akkor? Mik az én
suzymama, 2020. február 13. csütörtök, 08:58
1/884
Képek, videók
tárgyaláson
sanci81
2017. szeptember 02. szombat, 15:18
Tárgyaláson
tnemarika
2012. szeptember 28. péntek, 14:08
Stoh a tárgyaláson
tinka1951
2011. június 21. kedd, 10:21
Tárgyaláson - a súgó
barkaszjudit
2009. október 24. szombat, 07:06
Űzleti Tárgyaláson Partne
ildike46
2008. augusztus 07. csütörtök, 18:34
tárgyalásom
majdnemherceg
2006. december 13. szerda, 15:01
Folytatja útját
csaobi
2010. szeptember 05. vasárnap, 20:39
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
kormany.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 21:14
kormányzás.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.