Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:21 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vesztergom Andrea : Vannak, akik még emlékeznek rá...
szemöldökét.
- Valahogy... olyan érdekes feje van...
Az apja is, furcsállva nézegette a kisfiút, de nem szólt. A bába ijedten kapta a szája elé a kezét, de igyekezett megnyugtatni a mamát:
- Talán nincs olyan nagy baj... kicsit nagy a feje, na. Mással is megesett már. Több ész fér majd bele. Meglássa, akár a Bence gyereknél is okosabb lesz! - nevetéssel próbálta tréfára venni a dolgot, de az anyát nem nyugtatta meg.
Most már ő is látta. Az arca olyan kicsi, magához a fejéhez képest, és ijesztően állnak a szemei is... Olyan, mint egy kopasz csurimadár! - súgta Bence az apjának.
Így ragadt a kisfiún a Csuri név.
Ahogy nőtt, úgy lehettek biztosak benne, hogy Csuri soha nem lesz olyan, mint a többi gyerek. Beszélni nem tudott, csak nyögött, erős, mély hangon, és lógatta azt a nagy fejét, himbálta magát előre-hátra, semmiben nem lehetett a hasznát venni.
Az anya nagyon el volt keseredve, nem is mert több gyereket szülni. Sokat sírt amiatt, hogy neki nem adatott meg az, ami más
lilagondolatok, 2019. január 08. kedd, 11:45
Szép estét kívánok mindenkinek!
felindultságában Barbara Alpert filmjének központi karaktere, a nézőkben pedig feltehetőleg a vége főcím után visszhangoznak a hirtelen kimondott tételmondatok.
Joseph Anton Paradis (Lukas Miko) birodalmi tanácsos lánya, Resi, 3-5 éves kora között veszítette el látását. Ennek köszönhetően kevés esélye van egy felsőbb körökhöz tartozó nő értékét nagyban meghatározó"jó" házasságra. A 18 éves lány azonban gyönyörűen zongorázik, a szalonok úri közönsége elbűvölten hallgatja a játék közben néha már-már ijesztő sebességgel cikázó szemű lány előadásait. A császárnő pedig extra juttatásokkal támogatja a családot.

A főszerepet alakító Maria Dragus pedig korosztálya egyik legnagyobb tehetsége - akinek a neve a legtöbbek számára Haneke A fehér szalagjából lehet ismerős -, ismét lélegzetelállító alakítást láthatunk tőle.

Látványos és elgondolkodtató film lett a Mademoiselle Paradis. Izgalmas
kirscha, 2018. október 31. szerda, 18:34
Vitó Zoltán
a versnek alkotója:
Kezet érinthetek a Teremtővel,

s a tőle kapott teremtő erővel
a verset, amit papírra vetettem,
nem-létezőből létezővé tettem.


ÁLOMRÓL ÉS VALÓSÁGRÓL
(Előhang egy tervezett lírai hangjátékhoz)

"Mi az álom?" - ha kérdenéd:
"Mit rejt olykor a játszi kép?
az egyszer lágyan ringató,
máskor ijesztő vízió
honnan s miképpen jő elő?" -
lélekbúvár s a bölcselő
elmondaná: "Ez nem nehéz!:
Az álom az, ha emberész
a tudattól függetlenül
egy látomásba elmerül,
olykor meg új eszmét talál
s szokatlanul, csapongva száll:
Alvás közben gondolkodás, -
mi más lenne az álmodás?!:
A képzelet, ha szárnyra kel
és vágyainkat mondja el;
vagy megrémítő félelem:
a bűntudat, ha megjelen
a lélek mélyén, az riaszt..."

Mondhatjuk ezt s
menusgabor, 2018. október 15. hétfő, 21:00
Thomas Mann : Halálról
értelem ostobán áll előtte, mert az értelem nem más, mint erény, a halál azonban szabadság, kicsapongás, formátlanság és kéj.


A halál élményének végső soron azonosnak kell lennie az élet élményével, másképp csak kísértetjáték.


A halál nem ijesztő rém, nem is misztérium, hanem egyértelmű, szabályos, fiziológiailag szükségszerű és helyeslendő jelenség; az élet megrablásával lenne egyértelmű, ha valaki a megengedettnél tovább időzik szemléletében.


A halál tiszteletre méltó, mint az élet bölcsője, mint a megújulás anyaméhe. De ha elválasztjuk az élettől, kísértetté válik, torzképpé, vagy még annál is rosszabbá. Mert a
jupiter21, 2018. október 07. vasárnap, 07:20
Tallóztam
hogy teljesen megváltozik, megenyhül, a dráma után pedig megszállja a béke és az öröm. Fantasztikus.

4. Ezért a nézésért élünk:

Ez az a bizonyos nézés, amit a nő arcán lehet látni, amikor először látja meg a gyerekét. Ez mindent megér. Ezért nem tiltja meg a munkánk, hogy nekünk is legyen gyerekünk. Látjuk, az örömöt, az azonnal kialakuló szeretetet, amit egy nő érez, amikor először fogja meg a babáját, és mi is át akarjuk ezt élni.

5. A felelősség érzése hatalmas és ijesztő.

Ez különösen igaz akkor, ha először vezetsz le szülést. Hirtelen rájössz, hogy a kezedben van nem csak egy ember élete és egészsége, erre pedig semmilyen tréning nem tud felkészíteni teljesen.
Olvasd el ezt a cikket is >- Az óvónéni szólt a gyermeknek, hogy nézzen az ajtóra. Nem akárki jött be rajta:

6. Szerintünk minden baba aranyos.

Amikor azt kérdezik tőlünk, hogy “hát nem gyönyörű?", és mi igennel felelünk, azt komolyan is gondoljuk. Számunkra
horvathnemagdi, 2018. augusztus 26. vasárnap, 22:10
Tallóztam
Lefekvéskor, közvetlen elalvás előtt relaxálj! Tanulj meg relaxációs technikákat és alkalmazd azokat napközben és elalvás előtt! Ilyen technikákat tanulhatsz pl. az Alvástréning tanfolyamon.
7, Elalvás előtt tehetsz egy meleg vizes palackot vagy meleg sóval kitömött konyharuhát (szám szerint kettőt, egyet a jobb, egyet a bal oldaladon lévő rágóizmaidra) a füled alá, a rágóizmaidra, ez segít az ellazulásban.

GYERMEKKORI FOGCSIKORGATÁS A PSZICHIÁTER SZEMÉVEL

Sok szülő számára ijesztő, amikor az éjszaka közepén arra riad, hogy gyermeke fog csikorgat. A probléma azonban nem egyedülálló, sokan tapasztalják a tüneteket, nem csak gyermek, de akár felnőtt korban is.
Egyes becslések szerint az átlag populációban 30%- előfordulási aránnyal kell számolnunk, tehát majdnem minden harmadik ember fog csikorgat hazánkban. Valós adatot azonban nehéz lenne mondani, hiszen a tünetet hordozó személy általában mit sem tud problémájáról. Esetleg a másnap reggeli kialvatlanságot vagy a gyakoribb
horvathnemagdi, 2018. július 22. vasárnap, 16:46
Alvás közbeni fogcsikorgatás
Lefekvéskor, közvetlen elalvás előtt relaxálj! Tanulj meg relaxációs technikákat és alkalmazd azokat napközben és elalvás előtt! Ilyen technikákat tanulhatsz pl. az Alvástréning tanfolyamon.
7, Elalvás előtt tehetsz egy melegvizes palackot vagy meleg sóval kitömött konyharuhát (szám szerint kettőt, egyet a jobb, egyet a bal oldaladon lévő rágóizmaidra) a füled alá, a rágóizmaidra, ez segít az ellazulásban.

GYERMEKKORI FOGCSIKORGATÁS A PSZICHIÁTER SZEMÉVEL

Sok szülő számára ijesztő, amikor az éjszaka közepén arra riad, hogy gyermeke fogcsikorgat. A probléma azonban nem egyedülálló, sokan tapasztalják a tüneteket, nem csak gyermek, de akár felnőtt korban is.
Egyes becslések szerint az átlag populációban 30%-os előfordulási aránnyal kell számolnunk, tehát majdnem minden harmadik ember fogcsikorgat hazánkban. Valós adatot azonban nehéz lenne mondani, hiszen a tünetet hordozó személy általában mit sem tud problémájáról. Esetleg a másnap reggeli kialvatlanságot vagy a gyakoribb
eposz, 2018. július 19. csütörtök, 19:26
Horoszkóp
Bika: Kedves Bika! Sokat gondolkozol azon, hogy valamit megtegyél-e ma, vagy inkább halaszd holnapra. A halogatáson azonban nincs áldás szerdán. Ma a halogatás helyett azzal tehetnél jót magadnak, ha mindent megcsinálnál, amit csak lehet. Ehhez az lenne a legjobb, ha előre vennéd az igazán ijesztő feladatokat, hogy hamar túl legyél rajtuk.

Bak: Kedves Bak! Hagyd meg mindenkinek azt a lehetőséget, hogy önmaga legyen. Igen, tudom, hogy azt szeretnéd, ha a környezetedben mindenki önmaga legeslegjobb javított kiadása lenne. De az embereknek néha arra van szükségük, hogy elég jók legyenek a tökéletes helyett. Ma engedd meg mindenkinek, még önmagadnak is, hogy csak a kötelező minimumot teljesítse.
jjanosne, 2018. július 11. szerda, 09:18
Enneagram - Ötös Archetípus Szintjei
elutasítsák őket, és ezek után cinikussá válnak minden emberi kapcsolat értékét illetően. Mindeközben teljesen elszakadnak a többi embertől, és szinte minden remény elvész arra, hogy valaha is képesek legyenek kapcsolatot fenntartani bárkivel.

8. A rettegő "földönkívüli"

Az egészségtelen Ötösök egyre jobban visszahúzódnak elszigeteltségükbe, és végül már egyáltalán nem tudnak hinni abban, hogy képesek lennének boldogulni a világban. Ráadásul a másokkal való kapcsolat hiánya miatt ijesztő gondolataik is zabolátlanul tombolhatnak az elméjükben. Úgy érzik, hogy a világ bekeríti őket, és nem lesz számukra kegyelem. Mire eddig a stádiumig eljutnak, az Ötösök olyan szintre redukálják tevékenységeiket és életkörülményeiket, hogy már nincsen hová visszavonulniuk. Lehet, hogy egyetlen szobában élnek, ahonnan szinte soha nem mozdulnak ki, vagy szó szerint elrejtőznek egy barátjuk vagy rokonuk házának vagy pincéjében. Egyetlen menedékük marad, hogy még mélyebbre merülhetnek tulajdon elméjükben, ám
eposz, 2018. július 01. vasárnap, 00:36
Mikor sikerült kimondanod ami fájt ?
Mikor hallgatott meg valaki?
Mikor tudtál úgy beszélgetni, hogy nem panaszkodtál, hanem megosztottad a környezeteddel azt, ami igazán bántott?
És mikor figyelt rád valaki úgy, hogy közben nem magára gondolt, hanem minden szeretetével, segítő
szándékával feléd fordult?
És tudta, hogy segít neked, már azzal is, hogy meghallgat?
Megtörtént már veled, hogy valaki figyelmesen végig hallgatott és csak rád figyelt?

Müller PéterAz miért van, hogy a sátánista képek ijesztőek, és többnyire ocsmányfejű karakterekkel ábrázolnak? Ez is egyfajta ellenpontja lenne a keresztény pufókangyalos képeknek ?


Lehet, hogy az embert Isten teremtette, de a Sátán nevelte fel ?
jupiter21, 2018. június 18. hétfő, 13:33
Nincs Cím
ha ez a medve jön, valamennyien résen leszünk, hogy segíthessünk neki.
Egy hajnali les alkalmával csakugyan mutatkozott az óriási jegesmedve, amelynek a hátán egy sötétszürke folt volt s erről már jó messziről felismertük.
Kiss János még távol volt tőle, de azonnal kiugrott rejtekhelyéről s fölemelt lándzsával rohant feléje. Mi is arra siettünk, hogy kéznél legyünk.
A medve fölágaskodott s iszonyú bődülést hallatott. Metsző fogai akkorák voltak, mint egy fiatal elefánt agyarai.
Ijesztően nagy száját széttátotta s iszonyú körmeit görcsösen szorította össze, hogy belevágja támadója mellébe.
- Kiss tudta, hogy ha lándzsáját elkaphatja, hát azonnal összetöri. De ő villámgyorsan döfte a hasának, hogy a medve hátra bukott.
- Ekkor újra teljes erővel döfte bele a lándzsát, de annak a nyele eltörött, a hegye pedig kicsorbult.
Kiss rögtön kirántotta vadászkését s hasztalan kiáltoztunk neki, hogy ne közeledjék, ő a medvéhez rohant és torkába döfte a kését.
A
rtkik, 2018. június 09. szombat, 13:54
Arany János – Az első lopás
könnyült a vas kezén lábán vele.

Beteg gyógyulását, rab szabadulását,
Nem hiába mondják, hogy nehezen várja;
Imre is ugy várta esztendő mulását,
Nehéz esztendő volt, de csak leszolgálta;
Megszűré a fogság: halovány, szintelen,
Mint idétlen zöldség, mely pincékbe' terem.

Tömlöce falától végre búcsut vévén,
Haza ért egy este önnön udvarába,
Nem fogadja senki; nem füstöl a kémény,
Elébe kutyája sem fut farkcsóválva;
Nem barátságos láng, - ijesztő sötétség
Néz ki a pitvarból: Imrét öli kétség.


Benyit a pitvarba, majd a kis szobába;
Ki az? kérdi egy hang, mintha sirbol jőne;
Nem soká egy mécsnek halovány világa
Odasüt az ágyra, holott fekszik nője.
Fekszik egy év óta, sem élvén, sem halván,
Isten nyomorékja: kemény hideg szalmán.

Jó, hogy ád az Isten könyörülő szívet
Aki meg tud esni irgalomból, ingyen:
A beteg
chillik, 2018. június 07. csütörtök, 04:33
1/52
Képek, videók
Vesztergom2
btomike
2010. január 14. csütörtök, 19:04
Vesztergom
btomike
2009. október 22. csütörtök, 23:10
Vesztergombi Kriszta
fantii
2007. január 20. szombat, 16:26
ijedten.jpg
barkaszjudit
2007. október 16. kedd, 06:39
Olyan nehéz úgy szeretni.
menusgabor
2018. december 05. szerda, 21:19
az élet olyan.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 11:21
a boldogság olyan.jpg
sz719eszter
2018. október 05. péntek, 19:43
Vannak olyanok
otodik
2018. október 02. kedd, 08:13
A gyermekek nem olyanok,
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:31
A bűn olyan, mint egy gát
sanci81
2018. augusztus 28. kedd, 17:05
Az élet olyan mint a hull
menusgabor
2018. augusztus 19. vasárnap, 19:33
Olyan volt éppen, mintha
sanci81
2018. augusztus 19. vasárnap, 18:46
bárcsak minden olyan.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 09. csütörtök, 13:39
a kedvesség olyan.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 09. csütörtök, 13:11
A gyerekek olyanok
sanci81
2018. július 16. hétfő, 17:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.