Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 19:31 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kegyelem műve
forog nap nap után, év év után, és az élet lassanként alakulni kezd. Hol itt igazít rajta az Úr, hol ott, szeme szüntelenül rajtam van. Aztán jön egy nagyobb zökkenő, s elromlik az edény. Hirtelen összezavarodik minden. Az Úr belenyúl az életembe, és összegyúrja. Jaj, mi lesz most velem? Türelmetlenül a földhöz vág? Megérdemelném. Mért is sajnálna? Egy marék sár vagyok csupán, nem kár értem. De nem ezt teszi, hanem újat formál, amit jobbnak lát készíteni. Mi lesz belőlem? Minden az ő irgalmán múlik. Mi érték van rajtam? Az ő munkája. Az, hogy miből gyúrt, milyen hajlamom, adottságom, képességem van, az nem lényeges. Az ő terve, amit felőlem tervezett, fáradsága, amivel velem fáradozott, türelme, amivel újra meg újra átgyúrt, keze nyoma, amivel végigsimított: ez az, ami érték az életemben. És hogy ezt cselekedte velem, ezért dicséri őt porszem életem itt és az örökkévalóságban.

A KEGYELEM MŰVE * A keskeny út vándora című könyv rajzokban mutatja be egy hívő ember életét. Ebből az egyik képen látható
kalmanpiroska, 2018. december 15. szombat, 16:11
Női kézilabda Eb - Kocsis Máté: példaértékű volt a válogatott egysége
"A csapat és a szakmai stáb fantasztikus teljesítményt nyújtott, amiért minden dicséretet megérdemel. Példaértékű volt az egység, ami kívülről is látszott a válogatotton" - idézi az MKSZ honlapja az elnököt.

Kocsis úgy fogalmazott, jó volt látni, hogy a tapasztaltabb játékosok és a - felnőtt válogatott szereplést először megtapasztaló - fiatalok milyen remekül működtek együtt, ez pedig kiemelkedő szakmai és emberi stabilitást adott a csapatnak.

A sportvezető szerint jó úton jár a válogatott, és most látszik igazán, milyen hasznos, ha sok magyar fiatal jut klubszinten is játéklehetőséghez.

"Olyan jelenünk van, ami nagyon biztató jövőt hordoz magában, és reális esély látszik arra, hogy a magyar válogatott tartósan is visszatérjen az elitbe. Ehhez összefogásra, ugyanilyen megfeszített, tudatos munkára, és a mostanihoz hasonló csapategységre van szükség" - magyarázta Kocsis Máté.

A magyar válogatott előbb 28-25-re kikapott Hollandiától, majd Horvátországot 24-18-ra, Spanyolországot pedig
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 18:21
Női kézilabda E.B. - Magyar csapat 7. helyért mérkőzhet.
Rasmussen: Egy fáradt, de boldog szövetségi kapitány vagyok.
,,Ezzel a teljesítménnyel az ötödik-hatodik helyért játszhattunk volna" - értékelt a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kim Rasmussen felemás érzésekkel nyilatkozott az M1-nek a hetedik helyen zárt Európa-bajnokság után.
,,Kellemes meglepetést okoztak nekem a lányok, de szerintem ebben az irányba haladtunk egész évben. Márciusban két jó meccsünk is volt Hollandia ellen, de nem igazán tudtuk, hogy mire számíthatunk a sérülések illetve a várandós játékosok miatt, akik az Európa-bajnokság előtt hat hónappal kiestek" - nyilatkozta a kapitány.
A dán szakember szerint a játékosok nagyon koncentráltak voltak. ,,Egy nagyon fáradt, de boldog szövetségi kapitány vagyok. Hihetetlenül koncentrált hozzáállást mutattunk az egész torna során, de igazából a torna előtt is ezt tapasztaltam. Soha nem fogjuk feladni, mindig is a saját játékunkat fogjuk játszani, mindig megtaláljuk a
maroka, 2018. december 14. péntek, 13:32
ÁSZ: a Momentum és a Párbeszéd nem volt közreműködő az ellenőrzés során
ugyanakkor arra, hogy a párt már ezt megelőzően sem vette át az ÁSZ ellenőrzésével kapcsolatos hivatalos értesítéseket. "Továbbá ellentétben a cikkben tett állítással a Momentum nem bocsátott az ÁSZ rendelkezésére semmilyen a kampánypénzek szabályszerű felhasználását igazoló bizonyítékot, szerződéseket, számlákat, bizonylatokat".

A számvevőszék tájékoztatása szerint az idei országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése folyamatban van, köztük a két említett párt költéseinek ellenőrzése is. Az ÁSZ értékeli a két párt észrevételeit és ez alapján a megállapításait jelentésekbe foglalja, amelyeket az ellenőrzések lezárását követően hoz nyilvánosságra.

Az ÁSZ leszögezi: az ellenőrzött szervezetek részére megküldött jelentéstervezetek, valamint az abban lévő számvevőszéki megállapítások nem nyilvánosak, azokat kizárólag az ÁSZ jogosult nyilvánosságra hozni. Aki mégis nyilvánosságra hozza azokat, jogosulatlan adatkezelést valósít meg, ezért az ÁSZ a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 12:52
Szent Lúcia szűz és vértanú - Igenaptár oldalon
tanítványainak:
A mennyek országa olyan, mint az a tíz szűz, akik vették lámpáikat, és kimentek a vőlegény elé. Öten közülük balgák voltak, öten pedig okosak. A balgák fogták a lámpásukat, de olajat nem vittek magukkal; az okosak azonban korsóikban olajat is vittek lámpásaikhoz. Késett a vőlegény, s ők mind elálmosodtak és elaludtak. Az éjszaka közepén egyszerre kiáltás hangzott; ,,Íme, a vőlegény! Menjetek eléje!" Erre a szüzek mindnyájan fölébredtek és felszították lámpásaikat. A balgák kérték az okosakat: ,,Adjatok az olajotokból, mert lámpásaink kialvóban vannak!" Az okosak ezt válaszolták: ,,Nem lehet, nehogy nekünk is, nektek is kevés legyen. Inkább menjetek el a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak!" Míg azok vásárolni mentek, megérkezett a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre; az ajtó pedig bezárult. Később megérkezett a többi szűz is. Így szóltak: ,,Uram, Uram! Nyiss ajtót nekünk!" De ő így válaszolt: ,,Bizony, mondom
maroka, 2018. december 13. csütörtök, 14:02
Krónika 2. rész (A Kúria 2017-es beszámolója, Az Országos Bírósági Hivatal 2017-es beszámolója)
beszámolóját, holott az már nyáron elkészült. Szerinte a beszámoló és az országgyűlési vita lényegét ássa alá, hogy közel két év távlatából mondhatnak véleményt a 2017-es ügyekről. Az alaptörvényt sértőnek nevezte, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottságában a Kúria elnökének meghallhatásakor a képviselők csak egy szűk, 8 perces időkeretben tudtak kérdezni és hozzászólni, miközben más országokban, például az Egyesült Államokban, akár 7-8 órán is tartanak hasonló meghallgatások.Azt is alaptörvény-ellenesnek értékelte, hogy a bizottsági vita során csak a 2017-es évre vonatkozóan lehet kérdéseket felvetni.

Úgy vélte: a Kúria megfelelő szakmaisággal látta el feladatát, ugyanakkor bizonyos vitatott ügyekben, például a devizahitelek esetében érezhető volt, hogy "politikai ráhatás, ilyen-olyan politikai nyomásgyakorlás" torzította jogilag a Kúria tevékenységét. De ezt szerinte 100 százalékban a Kúrián számonkérni nem lenne igazságos. Üdvözölte, hogy a devizahitelek ügyében a Kúria konzultációs testületében
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 11:21
Szép napot mindenkinek!
eszközét pedig Van Noppen egy ,,nagy és szárnyaló európai propaganda."-ban vélte megtalálni.

A két évre rá Hágában készült beszélgetés a Magyar - Holland Szemle újságírójával, Vidor Marcellel:

,,Nem mindegy! És a világ szempontjából egyáltalában nem mindegy, hogyan él
Magyarország és milyen helyet foglal el az európai népek között. Azelőtt keveset hallottam Magyarország felöl és csak Tuszkay Ödön dr. főorvos barátomnak köszönhetem, hogy figyelmem ráirányult erre az értékes országra.

SZOMAHÁZY István, Steiner Arnold
( Veszprém, 1864. február 28. - Budapest, 1927. november 10. )

író, újságíró

Középiskolai tanulmányait Veszprémben végezte és a Veszprém c. lapnak küldte első írásait; karcolatokat és kisebb cikkeket. Szomaházy néven a Vasárnapi Naplóban jelent meg első írása. Írói álnevei: Asmódi és Pán. Műveinek ihletője a veszprémi élet, a Bakony és a Balaton vidéke. Viszonylag rövid idő alatt lett népszerű, a század végén már
kirscha, 2018. december 11. kedd, 09:26
Facebookon kaptam
SZIA DRÁGA !!!!
SZÉP JÓ REGGELT KÍVÁNOK !!!
*
A felénk irányuló szeretetet soha nem
szabad értéktől függően értékelni .
Egy őszinte meleg baráti kézfogás .
egy mosoly az arcon , érdeklődés a
hogylétünk felől, éppoly drága ajándék ,
mintha több ezer forinttal lepnénk meg
valakit . Minden apró kis ajándékot
tekintsük úgy , hogy akitől kaptuk , a
szíve minden szeretetét igyekezett
ezáltal sugározni felénk .Érzéseket
tükröző gesztus . Az igaz érzések
a szív legmélyéről fakadnak
és örök életűek . A szeretetet soha
nem várni , hanem adni kell . A véghez -
viteléhez
eva6, 2018. december 08. szombat, 07:40
Lelki gőg
,,Minden más romlásnál nehezebben lehet felismerni a gőgöt, mivel lényege szerint abban áll, hogy valaki túl nagyra becsüli önmagát. Nem csoda tehát, hogy aki így gondolkozik maga felől, nem is tudja, hogy így tesz, mert szükségszerűen azt gondolja, hogy önmagáról alkotott véleménye alapja az igazság, tehát nem értékeli túl magát. Ha azt gondolná, hogy önmagáról alkotott véleménye nem jogos, máris megszűnne így gondolkozni."

-Jonathan Edwards-
kalmanpiroska, 2018. december 07. péntek, 17:46
Szép írások
összeroppanhatunk, és iszonytató ürességet tapasztalhatunk magunkban.

Meghívlak, hogy állj meg egy pillanatra! Mikor volt utoljára, hogy feltöltött egy baráti beszélgetés? Maradj egy kicsit ennél az élménynél! Engedd, hogy hasson rád, tápláljon! Engedd, hogy megérintsen mindaz, amit Isten az emberek által adni akar neked!

Nagyon fontos életünkben, hogy megálljunk azoknál a kapcsolatoknál, amelyek igazán képesek táplálni. Engedjük, hogy a másoktól kapott szeretet, elfogadás, hogy fontos és értékes vagyok a másik számára, alakítson minket és erővel töltsön el!

Mindezt azért tegyük, mert a betegségben, a sötét órákban, a vigasztalanságban nagyon könnyen azt érezhetjük, hogy magunkra maradtunk. A gonosz szellem ilyenkor felhangosítja mások sajnálkozását, melyekből nem kérünk, vagy az ítélkező tekinteteket, szavakat. Betegség idején hajlamosak vagyunk magunkba szívni a negatív energiákat, a keserű tapasztalatokat, ezek viszont bezárnak, utálatossá és elviselhetetlenné tesznek
kirscha, 2018. december 06. csütörtök, 21:17
Női kézilabda Eb - Planéta Szimonetta: ki kell zárnunk a külső tényezőket
tudnak eljönni" - mesélte Planéta, aki szerdán nyolc góllal a mezőny legeredményesebb játékosa volt.

A meccs legjobbjának megválasztott kapus, Bíró Blanka elmondta, a lefújás után az öltözőben énekeltek és táncoltak örömükben, ám az ünneplés a szállodában a késői időpont miatt már nem folytatódott. Elárulta, idén sem maradt el a decemberi világversenyekhez kapcsolódó hagyomány: Mikulás-nap alkalmából megajándékozták egymást a játékosok és a stáb tagjai.

Ferencvárosi klubtársa, Lukács Viktória úgy értékelt, nagyon felszabadultan, jó összpontosítással játszottak a spanyolok ellen, és ez az eredményen is meglátszott.

"Kíváncsian várom a következő mérkőzést, mert mostanában nem egyszer játszottunk a norvégokkal, legutóbb éppen két héttel ezelőtt. Biztosan abból is fogunk tanulni, megbeszéljük a negatívumokat és a pozitívumokat" - mondta a szélső, akinek eddig kilenc gólja van a tornán.

A jobbszélső kifejtette, nem biztos, hogy az előnyükre válik, ha hatvan percen keresztül igyekeznek tartani
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 20:37
Az alkotmánybíróságnál emel panaszt Iohannis ellen a román kormányfő
A PSD november közepén nyolc minisztere lecseréléséről döntött, de két miniszterjelöltjét Iohannis elutasította, majd amikor a kormányfő helyettük két újabb jelöltekkel állt elő, az elnök elnapolta a döntést arra hivatkozva, hogy a PSD túl sűrűn váltogatja minisztereit.

"Csak pótcselekvés a gyenge miniszterek csereberélése. Ennek a cirkusznak a folytatásával nem értek egyet" - jelentette ki Iohannis egy szerda esti rendezvényen.

A PSD kormányát nyíltan bíráló, parlamenti megbuktatását szorgalmazó jobboldali elnök a lehető legtöbb kellemetlenséget jelentő minisztercseréket tagadta meg, amikor a nyolc jelölt közül csak hatot iktatott be és elutasította a PSD egyik kulcsemberének számító Lia Olguta Vasilescu volt munkaügyi miniszter kinevezését, illetve a PSD-elnökét nyíltan bíráló Paul Stanescu kormányfő-helyettes leváltását.

A miniszterelnök csütörtökön arról számolt be az újságíróknak, hogy telefonon sürgetette meg Iohannisnál a miniszterek kinevezését, de az államfő azt közölte vele,
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 17:40
1/1486
Képek, videók
Kegyelem
dandej
2018. december 11. kedd, 17:55
kegyelem-001_2081420_4 997
menusgabor
2018. november 06. kedd, 22:05
Csodás kegyelem
dandej
2018. augusztus 14. kedd, 12:17
Kegyelem
sanci81
2018. április 04. szerda, 12:49
Kegyelemmel teljes
sacimama
2017. december 09. szombat, 00:19
Wass A. Kegyelem.jpg
menusgabor
2017. november 01. szerda, 19:48
súlytalan a kegyelem.jpg
kohlinka
2017. augusztus 17. csütörtök, 21:52
Kegyelem 01.jpg
chillik
2016. december 07. szerda, 16:30
Kegyelem 02.jpg
chillik
2016. december 07. szerda, 16:28
Kegyelemmel.jpg
sz719eszter
2016. május 16. hétfő, 13:50
PJ Kegyelem.jpg
sz719eszter
2016. március 20. vasárnap, 18:46
Lassanknt.png
sz719eszter
2016. május 10. kedd, 13:26
Nagyobb a veszély 8..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 7..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 6..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.