Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 02:48 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Egy felmérés szerint fellendítette a járvány a digitális szolgáltatások használatát
tanácsadó cég reprezentatív felméréséből kiderül, hogy a magyarok háromnegyede használt legalább egy digitális szolgáltatást a kijárási korlátozások alatt, ami 21 százalékpontos emelkedés a járvány előtti időszakhoz viszonyítva. A járvány előtt egy ember általában egy digitális szolgáltatást használt, utána viszont átlagosan hármat-négyet.

Az adatok szerint leginkább a banki és a telekommunikációs szolgáltatások bővültek: előbbieket a megkérdezettek több mint fele, a megkérdezettek 57 százaléka vett igénybe, és 36 százalék vált aktív felhasználóvá a járvány alatt. Telekommunikációs szolgáltatást 47 százalék intézett online, és 32 százalék lett aktív a kritikus hónapokban.

A McKinsey digitális szakértője a bankok és telekommunikációs cégek vezető szerepét azzal magyarázza, hogy évek óta jelentős erőforrásokat fektetnek a digitális technológiákba. Azt várják, hogy más ágazatoknál, így az állami szolgáltatóknál és a kiskereskedelemben is felgyorsul a digitális átalakulás.

A felmérés szerint
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 12:11
Koronavírus - Kövér: indokolatlanok a felhatalmazási törvényt ért kritikák
László közölte, úgy állapodtak meg az ellenzéki pártokkal, hogy ha ősszel nem újul ki a járvány, akkor visszatérnek a normális működési módhoz az Országházban, azaz "visszaköltözünk az alsóházi ülésterembe". Eddig is igyekeztek tekintettel lenni azokra a képviselőkre, akik fokozottabban voltak kitéve a veszélynek, mint a fiatalabbak - fűzte hozzá.

Elmondta: mivel a Fidesz-KDNP-nek kétharmados többsége van, ezért - leszámítva azokat a döntéseket, amelyek kétharmadhoz kötöttek -, eddig sem vették igénybe ezeknek a képviselőknek a jelenlétét, szavazatát.

A házelnök jelezte: a járvány változtatott az előzetes terveken és rendkívüli jogalkotást igényelt. A felhatalmazási törvény is ennek volt része, majd annak hatályát visszavonták - emlékeztetett.

Hangsúlyozta: az Európai Unió tagállamainak jelentős részében nem is volt olyan felhatalmazás, mint amilyen a magyar alaptörvényben van. Így vagy eltekintettek ettől egy politikai megállapodás keretében, vagy meg kellett hozni a jogszabályokat, amelyek
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 19:02
AM: a gazdálkodók által igényelt kedvezményes hitel meghaladja az 54 milliárd forintot
(bruttó hazai termék) idén három százalékkal esik vissza, a foglalkoztatás pedig 4-5 százalékkal mérséklődik átmenetileg, ugyanakkor már látszik a javulás, nő a gazdasági aktivitás.

Több gazdaságélénkítő intézkedés is megjelent a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére, amelyben az OTP Bank is aktívan részt vett: az NHP Hajrá konstrukcióiban több mint 80 milliárd forint értékben fogadtak be hitelkérelmet, a Széchenyi Kártya Program lehetőségeit pedig immár a középvállalatok is elkezdték igénybe venni, a programra épülő konstrukciókat tekintve az OTP Bank piaci részesedése már meghaladja a 40 százalékot. Emellett a növekedési kötvényprogram keretében 25 milliárd forintos vállalati kötvényállományra szerződött a hitelintézet.

Szabó István, az OTP Agrár ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az NHP Hajrá és az Agrár Széchenyi Kártya Plusz mellett az ügyfeleik számára elérhetővé tették az OTP-AVHGA Krízis Hitelt is, amely kedvező forgóeszköz finanszírozási lehetőséget nyújt a
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 14:11
PM: a foglalkoztatás és a felnőttképzés fejlesztéséről tárgyalt a versenyképességi tanács
A közlemény szerint Varga Mihály pénzügyminiszter a tanács keddi ülésén azt hangsúlyozta, hogy a munkahelyek megőrzése és újak létesítése a kormány egyik legfontosabb feladata, amit a Gazdaságvédelmi Akcióterv számos támogatási programmal segít a következő hónapokban is.

A pénzügyminiszter kiemelte: a kormány a piaci igényekhez igazított intézményrendszerrel, a munka-erőtartalékok felkutatásával, a képzési rendszer rugalmasabbá tételével segíti a cégeket a megfelelő munkaerő megtalálásában.

Az elmúlt tíz év egyik legfontosabb eredménye, hogy idén januárig jelentős mértékben, mintegy 840 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon: a foglalkoztatottsági ráta a 2010-es 54 százalékról 70 százalék fölé emelkedett - mondta Varga Mihály.

"Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásait mérsékeljük, és minél előbb megkezdődhessen a munkahelyek számának ismételt emelkedése. A munkahelyteremtő kormányzati programok mellett továbbra is nagy súlyt
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 12:32
Titkosszolgálati elszigeteltségben élek 1956 óta
napja és már éppen készülődtem, hogy végre elhagyhatom a kórházat, amikor az orvos azt mondja:
- "FEL KELL ISMÉT TÁRNI, MERT A PORCOK KÖZÉ SZORULT VALAMI, AMITŐL NEM TUDOTT ÖSSZEFORRNI."
*
Félni kezdtem, hogy vajon mi lehet e-mögött? Csodálkoztam ezen, mert nem volt megröntgenezve egyszer sem. Hogyan láthat bele a kezembe? Fájni sem fájt és szépen gyógyult a sebem.
Furcsa volt az is, hogy ismét a raktár-szerű helyiségben kezdett hozzá a ,,feltáráshoz" és most sem vett igénybe asszisztenciát. Csak egy ismeretlen- kék munkaruhás férfi ült mellette és végig vele konzultált - nagyon halkan - valamiről.
A sok rossz tapasztalat már gyanakvóvá tett és ezért, elhatároztam, leküzdöm a vértől való irtózásomat és végig nézni fogom a "FELTÁRÁST". Azonban, amikor az orvos észrevette, hogy mennyire figyelek, rám förmedt, mondván:
- ,,Ne nézze!"

Annyira féltem, hogy meg sem mertem pisszenni és még a levegőt is észrevétlenül igyekeztem belélegezni... Mint ahogy
furaila, 2020. július 03. péntek, 01:44
ezért rendelt meg 16 ezer lélegeztetőgépet Kínából
Mint fogalmazott, ő olyan gépeket hozott be, amilyenekre a saját gyerekét is gond nélkül rákötné. Más azt tapasztalta, hogy a nagy gyártók nem igazán emeltek árat, a kisebb gyárak viszont jelentősen feltornázták az összeget.

A beszerzési folyamat összességében átláthatalan, nem tudni, hogy Kínától idáig több cég kezén ment-e át egy gép, vagy a minisztériummal szerződött partner hozta be közvetlenül. Az egyik - régóta ezzel foglalkozó - cégnél azt mondták, ők csak a határon vettek igénybe segítséget a vámoláshoz.
A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket pakolnak ki a Wizz Air Kínából érkezett repülőgépéből a Liszt Ferenc repülőtéren 2020. május 9-én
© MTI / kormany.hu / Botár Gergely
Egy egészségügyi szakértő szerint a kormány a járvány elején pánikolt, és biztosra akart menni, azt azonban nem érti, hogy idővel, mikor már látszott a vége, miért nem mondott föl szerződéseket. Azt sem tudjuk, hogy milyen szerződések születtek, azok felmondhatók
foldinefehereva, 2020. június 26. péntek, 22:03
Palkovics: jelentős források jutnak a munkahelyek megőrzésére és teremtésére
A miniszter előadásában ismertette, hogy áprilisban elindították az akcióterv második fázisát, amelyben az azonnali és középtávú, 2022 végéig tartó intézkedések célja, hogy ugyanannyi munkahelyet teremtsenek, mint amennyit a vírus elpusztít.

Az akciótervben öt fő területet határoztak meg, amelyen a meghozott intézkedések értéke meghaladja a 9200 milliárd forintot 2020 és 2022 között. A munkahelyek megőrzése és teremtése mellett a kiemelt ágazatok (turizmus, film- és dizájnipar, egészségipar, élelmiszeripar és mezőgazdaság, építőipar, közlekedés és logisztika) megerősítése során 2564 milliárd forintnyi beruházást és fejlesztést valósítanak meg, a vállalkozások számára 2416 milliárd forintnyi kedvezményes hitel- és tőkeforrást teremtenek, a családok és nyugdíjasok védelmére pedig 235 milliárd forintot fordítanak 2020 és 2022 között - mondta.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a munkahelyek megőrzését a foglalkoztatás költségeinek támogatásával, a munkaszervezés rugalmasabbá tételével, a
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 12:51
Ellenzéki pártok és szakszervezetek a szociális dolgozók egyszeri bérkiegészítését sürgetik
A megbeszélésen részt vettek a Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK és a Párbeszéd képviselői, valamint a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete vezetői. Az LMP kezdeményezésére tartott megbeszélésre a kormánypárti frakciókat is meghívták, de a Fidesz és a KDNP képviselői nem jöttek el - mondta el Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón.

Az LMP politikusa az egyeztetésen résztvevők nevében köszönetet mondott a szociális ágazatban dolgozóknak a járvány alatti munkájukért, és arra kérte a kormányt, hogy gondolja meg magát, és az egészségügyhöz hasonlóan, a szociális dolgozóknak is adja meg az 500 ezer forintos külön juttatást.

Ungár Péter jelezte: az egyeztetés témája volt még a pandémiás időszak előtt zajlott bértárgyalás és a közalkalmazotti bértábla rendezése, valamint a szociális ágazatban dolgozók sztrájkjogának ellehetetlenítése is.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 14:52
Új átmeneti otthont nyitottak családok számára a baptisták
A korábban raktárként üzemelő ingatlan átalakítása másfél évet vett igénybe, miután a korábbi otthont tűzeset miatt ki kellett üríteni - írták. Az intézményben egyidejűleg 80 embert tudnak fogadni.

Az igény óriási, a várólistán jelenleg közel 90 rászoruló család szerepel - olvasható a közleményben.

Kitértek arra is, a BIK szociális létesítmények sorát üzemelteti Budapesten. A hajléktalanok részére működik egy-egy átmeneti szálló Csepelen és Újbudán, kettő Soroksáron, ezeken felül minden télen további 45-45 férőhelyet nyitnak meg, hogy a hideg időben minél többeknek tudjanak segíteni. Fenntartanak továbbá a XX. kerületben egy úgynevezett kiléptető szállót is.

Összességében jelenleg nagyjából ezer rászorulóról képes gondoskodni az integrációs központ - írták.
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 16:43
A német alkotmánybíróság elmarasztalta Horst Seehofer belügyminisztert
Az alkotmánybíróság ítélete szerint Horst Seehofer a minisztériumi honlap felhasználásával olyan erőforrást vett igénybe a pártpolitikai küzdelemhez, amelyhez a kormányban betöltött tisztsége révén fért hozzá. Ezzel megsértette az állami szerveknek pártpolitikai semlegességet előíró kötelezettséget, és megsértette az interjúban bírált párt, a jobboldali ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) esélyegyenlőséghez fűződő jogát.

Csak szabad választás adhat demokratikus legitimációt, de ehhez nem csupán magának a választásnak, a szavazat leadásának kell nyomástól és kényszertől mentesnek lennie, hanem a választói döntéshez vezető véleményalkotási folyamat nyíltságát, szabadságát is biztosítani kell. Ebben a folyamatban meghatározó szerepük van a politikai pártoknak. Ezért gondoskodni kell arról, hogy egyenlő eséllyel vehessenek részt a választók véleményének megformálásáért folytatott küzdelemben. Ehhez az is szükséges, hogy semlegesek maradjanak a pártoknál nagyságrendekkel több erőforrással
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 17:43
Új cég lépett a BÉT Xtend piacára
A tőzsdei kereskedést indító ünnepélyes csengetési ceremóniát a közösségi médiában közvetítették. Az eseményen Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója kiemelte: az informatikai vállalat a tőzsdére lépést megelőző években a BÉT számos középvállalati szolgáltatását vette igénybe, így a Budapesti Értéktőzsde kkv-k számára kijelölt útján haladva érkezhetett meg a következő lépcsőfokig, a BÉT Xtend platformon való kereskedésig.

A tőzsdei bevezetést megelőzően a Gloster sikeres zártkörű tőkeemelést hajtott végre. A túljegyzéssel záruló tranzakció keretében végül 100 forintos névértéken, 1 550 000 darab részvényt értékesítettek.

A tranzakcióban a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap 24,65 százalékos részesedést szerzett a cégben.

A Gloster képviseletében Szekeres Viktor, a vállalat igazgatóságának elnöke, többségi (64,5 százalék) tulajdonosa szólaltatta meg a Budapesti Értéktőzsde csengőjét. Az Xtend piacon már öt szereplő van jelen: a Megakrán, a GOPD, a
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 13:32
MNB: több mint 2,7 millió ügyfél választotta a törlesztési moratóriumot
A közlemény szerint a lakossági hiteladósok 65,5 százaléka és a vállalati ügyfelek 79 százaléka döntött a március 19-től bevezetett hiteltörlesztési moratórium igénybe vétele mellett.

A jegybank emlékeztetett, hogy már a törlesztési moratórium elrendelésekor hasonló arányokra számított.

A mintegy 3,8 millió lakossági hitelszerződésből csaknem 2,5 millió ügyfél választotta a fizetés átmeneti felfüggesztését, míg a mintegy 285 ezer vállalati hitelszerződés esetében több mint 225 ezren éltek ezzel a lehetőséggel.

A moratóriumra jogosult 6796 milliárd forintnyi háztartási hitelállományból 3855 milliárd forintnyit érint a moratórium, a 9692 milliárd forintnyi összes vállalati hitelállományból pedig 5208 milliárd forintnyit.

A moratóriumot választók szerződésszámához képest a hitelvolumenre vetítve kisebb arányt érint az igénybevétel, a háztartásoknál 57 százalékot, a vállalatoknál pedig 54 százalékot. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek inkább az átlaghoz képest alacsonyabb összegű hitelek
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 18:53
1/262
Képek, videók
szolgáltatások
airam41
2012. december 04. kedd, 16:32
maszkok_hasznalata (2).gi
53ilona
2013. november 19. kedd, 12:50
Amsler- teszt használata.
pacsakute
2013. július 19. péntek, 08:41
0 Aranykéz használata e
lovaszmarika
2013. február 20. szerda, 17:22
Gyógynövények használata
anci-ani
2012. július 09. hétfő, 13:17
Gyógyfüvek használata 1..
anci-ani
2012. július 09. hétfő, 00:48
póternyő használata
mecsery
2010. június 06. vasárnap, 22:26
Gyűrű használata
etusmama
2008. január 05. szombat, 23:02
biztonsági őv használata
agica2004
2006. június 13. kedd, 16:06
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
erőviszony felmérés
janna53
2012. május 15. kedd, 15:01
Felmérés és segítség.jpg
makrobiotika
2008. december 24. szerda, 20:58
Haromnegyedes nadrágok.jp
farkas1945
2013. június 07. péntek, 11:15
mexxes ilyen háromnegyede
mango16
2008. június 30. hétfő, 14:56
promodos háromnegyedes na
mango16
2008. június 30. hétfő, 14:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.