Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 02:51 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Sajnálatát fejezte ki Juncker a kiválási megállapodás brit alsóházi elutasítása miatt
kimondja, mi az egyetlen pozitív megoldás?" - fogalmazott Tusk.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke üzenete szerint a londoni szavazás eredménye "rossz hír". Aggodalmát fejezte ki az Egyesült Királyságban élő mintegy 3,6 millió uniós állampolgár és a nagyszámú unióban lakó és dolgozó brit állampolgár sorsa miatt.

Charles Michel belga kormányfő kijelentette, a belga kormány biztosítja polgárai jogait és megvédi a vállalkozásokat, konkrét lépéseket tesz és készít elő egy bizonytalan időszakra.

Az unióban maradó 27 tagország korábban hangsúlyozta, hogy a megállapodás az egyetlen lehetséges forgatókönyv, most a britek feladata, hogy vállalják a választásuk következményeit - emlékeztetett.

"A labda most még inkább, mint valaha a brit oldalon pattig" - fogalmazott.

Michel emellett alapvető fontosságúnak nevezte az erős gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fenntartását.

Mark Rutte holland miniszterelnök sajnálatát fejezte ki, de mint Twitter-üzenetében írta, tiszteletben
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 22:23
A Szent Korona hiteles másolata is látható a Déri Múzeumban nyílt kiállításon
Papp László, Debrecen polgármestere A másik főváros - Kossuth és Debrecen 1849 című tárlat megnyitóján felidézte: a magyar történelem szempontjából rendkívül fontos időszakban volt a nemzet fővárosa Debrecen.

"Debreczen népe! Ime, én a nemzet nevében Debreczen városát a magyar szabadság őrvárosának nyilatkoztatom s az országgyűlést és kormányt a debreczeniek becsületérzésének rendíthetetlen sziklájára helyezem" - idézte a polgármester Kossuth Lajos 1849. január 6-i kiáltványának záró sorait. Hozzátette: a főváros szerepét egyebek mellett a Szent Korona Debrecenbe szállítását követően, ténylegesen január 9-től töltötte be a város.

"Debrecen mindazért lehetett a szabadság őrvárosa, amit a magyar nemzetért és az államiságért 1848-49-ben tett. Azért lehetett az ország másik fővárosa, mert polgárainak hazaszeretete, hűsége, áldozatkészsége olyan védelmet biztosított a kormánynak és az országgyűlésnek, amely erősebbnek bizonyult minden katonai erődítménynél" - fogalmazott Papp László.
velemenyezd, 2019. január 06. vasárnap, 17:11
Újabb tiltakozásokra szólítottak föl az ellenzéki pártok és a szakszervezetek
A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke országos demonstrációt hirdetett január 19-re. Kordás László közölte, hogy kedden átadják Orbán Viktornak a követeléseik listáját és 5 napot adnak, hogy a kormány tárgyalóbizottságot állítson föl. Ha ez nem teljesül, országos figyelmeztető sztrájk kezdődik, utakat és hidakat zárnak le a tiltakozók - tette hozzá. A szakszervezetek - mint fogalmazott - "felkészültek a harcos időszakra", folytatják a tiltakozást a céljaik eléréséig, mivel a kormány "alkut kötött a tőkével" és "az ordas lelkű profitvadászokat választotta".

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke cselekvésre szólított föl. Szerinte a sztrájkelhívástól "nem kell félni, mert enélkül nem lehet eredményre jutni"", az összefogás meghátrálásra készteti "a munkavállalókat kiszolgáltatottá tevő hatalmat". Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kijelentette, hogy létrejött az egység a Parlamentben és az utcákon, ezért egységre kell törekedni az EP- és az önkormányzati választásokon is,
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 19:04
Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a DVTK
Fernando Fernández, az együttes spanyol vezetőedzője a diósgyőri stadionban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy rögtön megyei rangadóval, a Mezőkövesd elleni mérkőzéssel kezdődik a tavasz.

A bajnokság közepén vagyunk, most olyan lehetőségünk van, hogy akik az őszi idényt sérülten fejezték be, felépültek, és újból rendelkezésre állnak - mondta Fernández, hozzátéve: a kezdésig egy törökországi edzőtábor következik, amelyen felkészülhetnek a bajnokság második szakaszára.

A pihenő időszakra két programot írt elő a szakvezető: akik sérülésekkel bajlódtak, mindent tegyenek meg a regenerálódásért, a többiek pedig tartsák szinten magukat. Úgy érzi, hogy ennek eleget tettek - mondta.

A vezetőedző szerint nehéz mérkőzések várnak a csapatra, a Mezőkövesd után a Videotonhoz mennek, majd Miskolcra jön a Honvéd.

A cél nem változott, az NBI-ben maradás, miközben ezt tűzte ki maga elé a Kisvárda, a Puskás Akadémia és a Haladás is. Kétségtelenül nehéz félszezon következik - jegyezte
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 14:53
Dömötör: a cél egy erősödő, gyarapodó ország, amely képes fenntartani biztonságát.
adózási formát, a kivát - tette hozzá.

Dömötör Csaba a szociális terület egyik legfontosabb változásaként említette azt, hogy havi százezer forintot kaphatnak azok, akik súlyos fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg gyermeküket otthon ápolják, januártól pedig 15 százalékkal nő az otthonápolási díj, ami 2022-ig összesen 30 százalékkal emelkedik majd.

Folytatódik a rendvédelmi dolgozók béremelése, ami a januári öt százalékos béremeléssel együtt átlagosan 50 százalékos növekedés a 2016-2019-es időszakra.

Mindezek mellett 2,7 százalékkal nőnek a nyugdíjak, folytatódik az ápolók béremelése az év folyamán és húszezer forintig minden online utalás mentesül a tranzakciós illeték alól - mondta.

Kérdésekre válaszolva Dömötör Csaba elmondta: 2010-ben 73 ezer forint körül volt a minimálbér, ez növekszik most 149 ezer forintra a munkaadók és a munkavállalók megállapodása értelmében. Az államtitkár szerint ez a tárgyalásos út beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a kormány pedig adócsökkentéssel
velemenyezd, 2018. december 31. hétfő, 12:01
Két bebörtönzött székely fiatal szabadulásáért imádkoztak Budapesten
Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára kiemelte: Isten mindig az igazság oldalán áll, és az egyház feladata is az igazság oldalára állni. A rend is hozzátartozik Isten igazságához, és ok nélkül fogva tartani valakiket rendetlenséghez vezet.

"Jézus igazságot, szeretetet és békét hoz, és várjuk ezt nemzetközi viszonylatban is érvényesülni, különösen most, karácsonyhoz közeledve" - fogalmazott a MEÖT főtitkára.

Illési Mátyás katolikus pap azt mondta, ez a "koncepciós eljárás" arra az időszakra emlékezteti, amikor a román-magyar határon minden, a magyarságra utaló tárgyat, jelvényt elkoboztak tőle a román hatóságok.

Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt júliusban ítélte öt-öt év börtönbüntetésre terrorizmusért a román legfelsőbb bíróság. Azért állították őket bíróság elé, mert lehallgatott beszélgetéseikből és az előbbi lakásán talált petárdákból a román hatóságok arra következtettek, hogy házi készítésű bombát akartak robbantani Kézdivásárhely főterén 2015-ben, a december elsejei román nemzeti
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 18:31
Agrárminiszter: az anyaországi gazdaságot is erősítik a külhoni vállalkozások
A tárcavezető két magyar határhoz közeli településen, Adorjánon és Martonoson adott át olyan üzemeket, amelyeket a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának keretében bővítettek.

Adorjáni beszédében a miniszter kiemelte, fontos szempontnak tartja, hogy minél többen találják meg számításukat szülőföldjükön. "Elengedhetetlen tehát, hogy a határon túl élő magyar gazdák gondjaira, problémáira megoldást találjunk" - húzta alá Nagy István.

Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány a 2016-ban indított vajdasági gazdaságfejlesztési programjára hitelek és vissza nem térítendő támogatások formájában eleinte 50 milliárd forintot szánt, később viszont növekedett a keretösszeg, és már meghaladja a 65 milliárd forintot. Örömének adott hangot, hogy a támogatások több mint fele a mezőgazdaságra irányult.

Hozzátette, hogy elsőként ugyan a Vajdaságban indult el ez a támogatási program, de mára már kiemelt kormányzati szándék annak kiterjesztése minden magyar lakta külhoni régióra.

Az
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 07:05
Brexit - A rendezetlen Brexit pénzügyi kárainak megelőzését szorgalmazza az amerikai tőzsdefelügyelet elnöke
szolgáltatnának arról, hogy miként készülnek a Brexitre és az üzleti tevékenységükre ebből eredő hatások kezelésére.

Erre a problémára a Bank of England kormányzója is felhívta már a figyelmet.

Mark Carney egy minapi BBC-interjúban kijelentette: a brit jegybank felmérése szerint a brit vállalati szektor cégeinek nem egészen a fele kezdett egyáltalán hozzá készenléti tervek foganatosításához a megállapodás nélküli Brexit esetére.

Carney szerint is mindenképpen szükség lenne emiatt egy átmeneti időszakra a Brexit után, függetlenül attól, hogy a brit EU-tagság milyen körülmények között szűnik meg. "Arra a kérdésre, hogy minden iparág, az ország teljes infrastruktúrája már most felkészült-e (a Brexitre), a válasz legjobb tudomásunk szerint az, hogy nem" - fogalmazott a Bank of England vezetője.

A pénzügyi szolgáltatási piacokat - különösen a londoni City kilátásait - terhelő Brexit-kockázatokról, amelyekről a SEC elnöke is szólt, nagy londoni elemzőházak részletes modellszámításokra alapuló
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 14:52
Korniss Dezső-kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Galériában
hadifogságba esett és csak 1945-ben szabadult. Akkor kezdődött második szentendrei korszaka, amelyben már nemcsak a tárgyi motívumok, hanem a tánc, a mozgás is foglalkoztatta. Ezeknek az éveknek a nagy összegző műve a Tücsöklakodalom (1948), amelyben a játékosság mellett a fájdalom, a háborúban átélt borzalmak emlékei is felbukkannak.

Korniss Dezső egyre kevesebb kiállítási lehetőséghez jutott, rendkívül szerényen élt, a festékeken, vásznakon azonban sosem spórolt - mondta el Kolozsváry Mariann. Erre az időszakra jellemzők a művész kalligrafikus motívumokat felhasználó munkái, majd a hatvanas évektől felfedezte a cifraszűrök formakincsét, míg később a zászlókra, trikolórokra emlékeztető kompozíciók után a kereszt- és pajzsformák absztrakt világába jutott el.

A késői időszak nagy összegző műve az 1975-ös Allegro Barbaro, amely minden, Korniss Dezső számára akkor fontos motívumot egy nagyszabású kompozícióban egyesít.

A kiállításon Korniss Dezső művei mellett helyet kaptak olyan népművészeti
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 14:01
A tavalyinál erősebb decemberi forgalmat vár a CBA
karácsonyi szezon, ennek alapján a karácsonyi felkészülési időszakban is magasabb forgalmat várnak, mint egy évvel ezelőtt - mutatott rá.

A kommunikációs igazgató elmondta: a forgalom növekedésének mértéke függ az üzletek méretétől, a CBA nagy szupermarketeiben akár kétszer-háromszor is több termék fogy az ünnepek előtt az év közben értékesített mennyiséghez képest.

A karácsonyi időszakban gyakorlatilag minden termékkör iránt megnő a kereslet, de vannak szezonális termékek, amelyek erre az időszakra jellemzőek és ilyenkor nagyon magas a forgalmuk, Fodor Attila példaként a szaloncukrot és a halat említette. A hal éves értékesítésének 30-35 százaléka a karácsony előtti időszakra esik - tette hozzá.

Az élelmiszerlánc tapasztalatai szerint évről-évre nagyobb az érdeklődés a minőségi termékek iránt.

A karácsonyi felkészülés hetekkel ezelőtt megkezdődött, de ezen a hét végén már érzékelhető, hogy a friss termékek is nagy mennyiségben fogynak. A jövő héten a forgalom jelentős megugrására
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 13:48
MSZP: az ellenállás minden formáját igénybe kell venni!
kilátásba helyezett retorziókat, ahogy azt is, hogy az Állami Számvevőszék a Momentumot és a Párbeszédet "mondvacsinált érdekkel megpróbálja ellehetetleníteni".

A parlamentáris demokráciából kizárták az ellenzéket, ezért nincs más megoldás, mint hogy az ellenállás minden formáját igénybe vegyék - jelentette ki Kunhalmi Ágnes. A könnygáz össze fogja kovácsolni az ellenzéket, az ellenzéki szavazókat és mindenkit, aki demokráciában szeretne élni - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a karácsonyi időszakra felfüggesztik-e a tüntetéseket, Tóth Bertalan megismételte, hogy minden ügyben egyeztetnek. A Karácsony a családok ünnepe, de nem engedhetik, hogy a Fidesz ezzel visszaélve "elültesse az ellenállást", ezért még idén bejelentik, hogy mit terveznek januártól - közölte.

A tüntetők viselkedésére biztosan nem az a megfelelő reakció, hogy az egyik demonstrálót egy furgonban fojtogatja két rendőr, ahogy az sem, hogy felszólítás nélkül használnak gázsprayt, illetve az sem, hogy a családok harminc-negyven
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 13:12
EU-csúcs - Merkel: fel kell készülni a brit kiválási megállapodás elmaradására is
Merkel újságíróknak nyilatkozva elmondta, a Theresa May brit kormányfővel folytatott megbeszélést követően 27-es körben tartott ülésen az uniós vezetők hangsúlyozták, hogy politikai biztosítékokra van szükség a brit kilépést (Brexit) követő, korábban 2020 végéig tervezett átmeneti időszakra vonatkozóan.

"Olyan jövőbeli kapcsolatot akarunk, amelyben mindkét fél szabadon fejlődhet" - fogalmazott a kancellár.

Elmondta: nem tudja megmondani, mikor lépne életbe az Egyesült Királyság és az EU közötti átfogó kétoldalú kereskedelmi megállapodás, de reményeik szerint még az átmeneti időszakban sor kerülhet erre. Hozzátette: a kilépési megállapodásba foglalt tartalékmegoldás célja, hogy közös vámuniós szabályozással elkerüljék az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező vámellenőrzés visszaállítását abban az esetben, ha a brit kilépés után tervezett átmeneti időszak végéig nem lép életbe a kereskedelmi megállapodás.

"Nem nevezhetünk meg más határidőt. Csak azt mondhatjuk, hogy mindkét félnek
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 07:05
1/131
Képek, videók
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
Kérelem elutasítása
furaila
2014. május 31. szombat, 06:49
Kérelmem elutasítása
furaila
2013. január 13. vasárnap, 10:52
antoniopat.jpg
katolikusokoldala
2018. január 18. csütörtök, 12:52
antonio-banderas-shrek -56
zskadi
2016. március 29. kedd, 03:26
Antonio_Banderas_Black _Se
zskadi
2016. február 13. szombat, 01:54
merydesign_antonio_.pn g
zskadi
2016. január 19. kedd, 08:06
merydesign_antonio2.pn g
zskadi
2016. január 19. kedd, 08:06
PatryTubes_Antonio_Ban der
zskadi
2016. január 19. kedd, 07:59
Ricardo Antonio Chavira
kazikanyuszi
2015. július 22. szerda, 18:49
antonio-banderas-shrek -56
cady89
2015. április 02. csütörtök, 03:23
_antonio3.png
cady89
2015. április 02. csütörtök, 03:21
Antonio Banderas9.png
cady89
2015. április 02. csütörtök, 03:02
Antonio Banderas17.png
cady89
2015. április 02. csütörtök, 03:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.