Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 03:49 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: már lényegesen többen gyógyultak meg, mint ahányan aktívan fertőzöttek
lélegeztetőgépen. Az új betegek közül ötöt Budapestről, négyet Pest megyéből, kettőt-kettőt Nógrád és Zala megyéből, egyet-egyet Komárom-Esztergom és Veszprém megyéből regisztráltak.

Országszerte 100 ezer lakosra 38 pozitív eset jut, Budapesten ez a szám 102, Zala megyében 92, Fejérben 88, Komárom-Esztergomban 81, Pest megyében pedig 41 - közölte.

Kiemelte: a legnagyobb kihívás az, hogy a zárt közösségekből eltűnjön a vírus, és egyre növekedjen a gyógyultak száma. Ezért a második ütemben újabb idősotthonokban, szociális intézményekben folytatódnak a szűrővizsgálatok.

Az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint a koronavírus által érintett intézmények száma nem nőtt. Ebben a 33 intézményben összesen 5991 embert ápolnak 2301 gondozóval, az ápoltak közül 886, a dolgozók közül 141 az igazolt fertőzöttek száma, 115-en haltak meg, és már 371-re nőtt a gyógyultak száma.

Müller Cecília beszélt arról is, hogy a baltimore-i John Hopkins Egyetem adatai szerint világszerte 5,5 millió pozitív
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 13:22
Koronavírus - Franciaországban száz alá csökkent a napi halálozás, nem valószínű egy második hullám
A kórházban meghaltak száma 58-cal 17 870-re emelkedett az előző nap óta, az idősotthonokban és egyéb szociális intézményekben 25-en hunytak el szerda, 10 345-en a járvány kezdete óta.

A kórházakban ápoltak száma az előző nap óta 358-cal csökkent. Jelenleg 17 583 fertőzöttet ápolnak egészségügyi intézményekben, de még csütörtökön is történt 271 új betegfelvétel.

Intenzív osztályon 1745 beteg fekszik, számuk 49-cel csökkent az elmúlt 24 órában. A tárca arra hívta fel a figyelmet, hogy hatodik hete csökken a súlyos betegek száma, az elmúlt egy héten 25 százalékkal esett vissza a lélegeztetőgépre szorulók száma.

Tíz nappal a kijárási korlátozások fokozatos feloldásának kezdete után Patrick Pelloux, a francia mentőorvosok szövetségének elnöke szerint semmi nem utal arra, hogy a járványnak egy második hulláma fenyegetné Franciaországot a nyár előtt, ugyanakkor "ez nem jelenti azt, hogy a járvány megállt" - hangsúlyozta a szakember.

Az Odoxa közvélemény-kutatóintézet felmérése szerint,
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 21:53
Koronavírus - Az LMP petíciót indít a szociális dolgozók bérkiegészítéséért
Ungár Péter országgyűlési képviselő csütörtöki online sajtótájékoztatóján elmondta: a szociális dolgozók szintén a frontvonalban küzdenek a járványhelyzetben, ezért érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy ők az egyszeri, 500 ezer forintos szociális juttatást nem kapják meg.

Orbán Viktor miniszterelnök a küzdelemben résztvevőknek köszönetet mondó videójában számos szakmát sorol fel, a szociális dolgozókat azonban nem említi - kifogásolta Ungár Péter, aki szerint véget kell vetni annak, hogy ezen segítő munkát végzőket mindig utolsónak hagyják, hogy ezzel a szektorral nem foglalkozik a kormány.

Közölte: a petíciót nyomásgyakorlás céljából indítja pártja, az a beremelest.hu oldalon írható alá. "Minél többen vagyunk, annál kevésbé tudja a kormány a szőnyeg alá söpörni a szociális szektort" - jelentette ki.

Szép dolog a köszönet, de nem csak köszönet kell ahhoz, hogy méltósággal tudjanak élni azok, akik idősotthonokban dolgoznak, vagy házi segítségnyújtást végeznek, fogyatékossággal
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 10:21
Koronavírus - MSZP: a kormánypárti képviselők meghiúsították az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülését
lett volna a bizottsági ülésre elmenni.

Jelezte, hétfő délutánra ismét összehívja a bizottság ülését.

Vitatta Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének azon kijelentését, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt nincs a kormányon támadási felület. "Nincs a fenét! Hát, nem ebben az országban él?" - tette fel a kérdést a politikus, majd a kórházi ágyak kiürítését hozta fel.

Szerinte az állami kórházakban ma már több a koronavírus-fertőzött, mint a bentlakásos idősotthonokban.

Korózs Lajos ismertette, milyen kérdéseket tettek volna fel a bizottság ülésén. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházzal kapcsolatban azt firtatta, indult-e ott vizsgálat? Miért csak március végén kezdték el szűrni a dolgozókat? Kérdezett a koronavírus-fertőzöttek nem megfelelő elkülönítéséről is. A lélegeztetőgépekkel kapcsolatban a többi között azt tudakolta, alkalmasak-e a beszerzett gépek a fertőzéses megbetegedések kezelésére.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán közleményben közölte az
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 15:37
Koronavírus - Fülöp Attila: a szociális intézményekben dolgozók becsületes munkával megvédték a lakókat a vírus
intézményeknek csak fokozatosan és rendkívül körültekintően tesznek engedményeket. Ennek okaként azt jelölte meg, hogy a vírus jellemzően idős emberekre és zárt közösségekre veszélyes igazán.

Fülöp Attila megemlítette, hogy a pszichiátriai intézményekből és a fogyatékkal élőket ellátó otthonokból szabadidős sétákra már ki lehet menni, de továbbra is ezek maradnak a legjobban védett létesítmények.

Az államtitkár kiemelte, hogy míg Nyugat-Európában "nagy pusztítást végzett" a koronavírus az idősotthonokban és a zárt intézményekben, addig Magyarországon ez nem következett be. Rámutatott, hogy a hazánkban működő mintegy 1600 időseket, fogyatékkal élőket, pszichiátriai betegeket és szenvedélybetegeket ellátó otthonból mindössze 33-ban mutatták ki a vírus jelenlétét.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy az 1600-ból mintegy 600 a szociális otthon, amelyekben körülbelül 40 ezer ellátott lakik, de ebben a hajléktalanokat ellátó intézmények is benne vannak.

Inotay György a Fejér Megyei Gesztenyés
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 15:43
Krónika 8. rész (azonnali kérdések)
Fidesz: több cselekvést, kevesebb facebookozást várunk a főpolgármestertől!

Dunai Mónika (Fidesz) arról beszélt: szomorú tény, hogy a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonokban alakult ki a legnagyobb káosz a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, és 44-en haltak meg csak a Pesti úti otthon gondozottjai közül.

Kiemelte: az eddigi hatósági vizsgálatok sorozatos mulasztásokat tártak fel a Pesti úti idősotthonban és nyomozást is folytatnak az ügyben, az ellenzék azonban folyamatosan vitatkozik a tényekkel.

Úgy fogalmazott: a főpolgármester bizonytalankodik, tehetetlenkedik és közben facebookozik. Ezért arra szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy cselekedjen végre a fővárosi idősotthonok érdekében. Azt kérdezte: mekkora felelősség hárul a koronavírus-elleni védekezésben az intézményfenntartó önkormányzatokra.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt mondta: lassú, elkésett reagálás, tétlenkedés, bizonytalankodás jellemezi a főváros
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 19:32
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
tízedik lakója fertőzött, az elhunytak közül minden hatodik ilyen intézményben él. Az összes idősotthonban igazolt fertőzöttek több mint a fele fővárosi fenntartású idősotthonból kerül ki - fűzte hozzá.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) arról beszélt, hogy Müller Cecília korábban azt mondta a Pesti úti idősotthonról, hogy az első igazolt eset egy dolgozóé volt, de máshogy is bekerülhetett a vírus az intézménybe, vagyis elismerte, hogy akár a kórházból is bekerülhetett a fertőzés. Ráadásul más idősotthonokban is voltak fertőzések, mégis mindig csak a Pesti útiról beszélnek - tette hozzá.

Kásler Miklós arra kérte a képviselőt, ne használja fel a betegek szenvedését, a tragikus eseményeket arra, hogy az embereket kegyeletsértő módon hangolja.DK: meddig marad még Kásler?Varga Zoltán (DK) azt kérdezte, meddig marad még a posztján Kásler Miklós.

Úgy vélte, az európai országokban az egészségügyi vészhelyzetben a politika segíti, kiszolgálja az egészségügyet, Magyarországon viszont
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 17:32
Koronavírus - Franciaországban egy nap alatt ismét csaknem ötszázzal emelkedett a halottak száma
Míg a kórházakból már csak 54 halálesetet jelentettek, az idősotthonokban és egyéb szociális intézményékben szombat óta 429-en hunytak el. Ezzel Franciaországban 28 108-ra emelkedett a Covid-19 betegség áldozatainak száma. Közülük 17 466-an kórházban, 10 642-en pedig idősotthonokban haltak meg.

A kórházakban ápoltak száma ugyanakkor szombat este óta 71-gyel csökkent. Jelenleg 19 361 fertőzöttet ápolnak kórházban, de még vasárnap is 152 új betegfelvétel történt.

Intenzív osztályon 2087 súlyos beteg fekszik, számuk 45-tel csökkent az elmúlt 24 órában.

A tárca azt is hangsúlyozta közleményében, hogy a járvány kezdete óta kórházba kerültek közül már 61 213-an távoztak gyógyultan.

Bretagne régió regionális egészségügyi hatóságok közben azt közölte, hogy az egyik helyi vágóhídon dolgozók körében 69-re emelkedett a fertőzöttek száma.

Szerdán került kórházba a Mené településen működő vágóhíd egyik dolgozója, akinek a környezetében először öt további fertőzöttet találtak. Pénteken a
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 21:32
Koronavírus - Franciaország a július 14-i nemzeti ünnepen az egészségügyi dolgozók előtt tiszteleg
magukat a Covid-19 elleni küzdelemben" - mondta a kormányülés után Sibeth Ndiaye. Jelezte azt is, hogy közülük nagy számban lesznek azok, akik a legmagasabb francia állami elismerésben, a Becsületrendben részesülnek.

A minden kórházi dolgozónak járó jutalmat, amelyet a kormány március végén jelentett be, a májusi és a júniusi fizetésükkel kapják meg az érintettek. Az összeg legalább 500 euró, a Covid-osztályokon dolgozók viszont 1500 eurót kapnak. Hasonló pluszjuttatásban részesülnek az idősotthonokban és egyéb szociális intézményben dolgozók - mondta a kormányszóvivő.

Muriel Pénicaud munkaügyi miniszter már kedden pozitívan fogadta a kormánypárti képviselők javaslatát, amely alapján a munkavállalók felajánlhatnák a szabadságuk egy részét a járvány alatt leterhelt és kifáradt egészségügyi dolgozóknak. A tárcához a kormánytöbbség mintegy száz képviselője írt levelet annak érdekében, "hogy tegye lehetővé azon munkavállalóknak, akiknek kedvük van és megtehetik - legyen szó a közszféráról vagy a
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:39
Koronavírus - Közegészségügyi vezető: nem erősödik a járvány Németországban
Lars Schaade a becsléssel előállított mutató emelkedése körüli nyugtalanság miatt tartott tájékoztatón kiemelte, hogy az R értékét befolyásolja egy sor tényező, köztük a regisztrált új fertőzések számának csökkenése. Minél alacsonyabb az új esetek száma, annál nagyobb kilengéseket okoz a változása a reprodukciós rátában.

Befolyásolják az R értékét a helyi járványkitörések is, amelyek egyre inkább jellemzőek Németországra. Ezt mutatják az idősotthonokban vagy húsipari dolgozók szállásain talált gócok.

Az R a vírus visszaszorulásának és terjedésének határát jelző 1 fölé emelkedett az utóbbi napokban. Azonban a napi ingadozásokat "kisimító" és a trendeket jobban mutató "stabil" R érték "az utóbbi egy héten egyetlen napon sem volt 1 felett" - húzta alá az RKI elnökhelyettese.

Mint mondta, az utóbbi hetekben tapasztalt tendenciák alapján leginkább az tűnik valószínűnek, hogy a regisztrált új esetek száma "beáll" az ezer körüli szintre, az R pedig 1 körül ingadozik.

Kifejtette, hogy az
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 13:31
Koronavírus - New Yorkban az idősotthonokban kötelező a dolgozók tesztelése, a kormányzó elismerte, hogy tévede
Andrew Cuomo rendelkezésére az államban lévő idősotthonok dolgozóin ezentúl hetente kétszer kell elvégezni a vírustesztet. "A koronavírus uralkodik az idősotthonokon, ahol sérülékeny emberek élnek" - fogalmazott a kormányzó. Az utasítás be nem tartása esetén az államban lévő mintegy 600 idősotthon elveszítheti a működési engedélyét.

A demokrata párti kormányzó egyúttal elismerte, hogy nem lett volna szabad kötelezni az idősotthonokat a kórházból elbocsátott, még csak lábadozó Covid-19-es betegek befogadására. Az utasítást eredetileg az állam egészségügyi vezetője, Howard Zucker adta ki, Cuomo pedig jóváhagyta, azzal a megjegyzéssel, hogy "valami nem jól működik, ha az idősotthonok nem tudják lebonyolítani a koronavírusos esetek ellátását".

Az Egyesült Államokban New York állam a koronavírus-járvány egyik gócpontja, Vasárnap estig - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint - egyedül ebben az államban több mint 335 ezer fertőzöttet regisztráltak, és több mint 26 ezer a
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 18:52
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
a Pesti úti idősotthon gócponttá vált. Hozzátette, a főpolgármester ugyanis későn intézkedett, nem készítette fel a fővárosi intézményeket a járványra.

A Pesti úti otthonban a járvány elszabadult, pedig ez elkerülhető lett volna, ha a fővárosi önkormányzat betartja a jogszabályokat és az alapvető tisztasági követelményeket - szögezte le. Megjegyezte, legalább tíz napon keresztül nem volt személyes orvosi jelenlét az idősotthonban.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára hangsúlyozta, az idősotthonokban országosan eddig 98-an haltak meg a koronavírus miatt, ebből 42-en a Pesti úti intézményben. Hozzátette, az elhunytak 74 százaléka is fővárosi idősotthonokból került ki, miközben a főváros a gondozottak hét százalékáért felel. Eközben Karácsony Gergely főpolgármester a "lábát sem teszi be" a Pesti úti idősotthonba - bírált.

Jobbik: magas az egymillió lakosra jutó halálozási arány

Rig Lajos (Jobbik) arról beszélt, hogy Magyarországot sem kerülte el a humánjárvány. Az egymillió lakosra jutó
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 15:02
1/5
Képek, videók
Könnygázzal fertőzött...2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:42
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
cecilia névv.jpg
zsokica45
2018. június 13. szerda, 11:57
Cecilia
biharijudit
2017. november 22. szerda, 15:19
Esztergályos Cecilia...a
cuppika59
2017. szeptember 02. szombat, 16:59
Cecília.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:30
Cecília-.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:29
rogan-antal-cecilia-st ory
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:59
Cecília
szicu
2016. május 13. péntek, 17:58
cecilia névx.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:09
cecilia névf.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:09
cecilia név.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:09
cecilia ban.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 20:08
CECILIA.gif
1951anna
2015. június 23. kedd, 06:53
Címkék
szociális intézményekben, országos tisztifőorvos, fővárosi idősotthonok, kormánytöbbség mintegy, idősotthonokban országosan, bentlakásos idősotthonokban, vírus jelenlétét, halottak száma, többi között, frontvonalban küzdenek, Karácsony Gergelyt, beszerzett gépek, lélegeztetőgépre szorulók, tragikus eseményeket, fertőzéses megbetegedések, koronavírus miatt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.