Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 15:28 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Természetes növényi vérnyomáscsökkentő ételek
A magas vérnyomás egy olyan összetett egészségügyi probléma, amely már nem csak az idősebb korosztályt sújtja, hanem sajnos komoly veszélyt jelent a fiatalokra is.

Pontosabban, a 16 és 34 év közötti fiatalok több mint egyharmada valamilyen hipertóniában szenved. Egy kaliforniai tanulmány szerint ez a kardiovaszkuláris rosszindulatú betegség - ha nem kezelik - korai öregedéshez és agykárosodáshoz vezethet, még akkor is, ha enyhe formában van jelen.

A hagyományos orvoslás leggyakrabban gyógyszeres kezelést alkalmaz. Ezek azonban tudományosan kapcsolódnak a rák és más súlyos egészségügyi problémák kialakulásához.

Másrészt az alternatív megoldás az, hogy elkerüljük a káros mellékhatásokat azáltal, hogy több olyan élelmiszert és gyógynövényt fogyasztunk, amely természetesen csökkenti a vérnyomást.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a hosszú távú magas vérnyomással járó egészségügyi problémákat és fenntartsuk az egészséges vérnyomást, a következő hat természetes gyógyhatású
pacsakute, 2020. május 22. péntek, 22:06
Koronavírus - Romániában leváltották az idősek családjaiktól való elszigetelését javasoló főorvost
kellene függesztenie ebben az időszakban az adók behajtását.

A tervezetet élesen bírálta Klaus Iohannis államelnök, aki leszögezte, szó sem lehet arról, hogy a 65 év felettieket karanténba zárják. "Ez elfogadhatatlan. Szabad országban élünk, semmi esetre sem hozunk ilyen önkényuralmi intézkedéseket. Az idősek legyenek nyugodtak: senki sem fogja elhurcolni őket otthonaikból, senki sem fogja karanténba zárni, embertelen dolgokra kötelezni őket" - mondta Iohannis, igyekezve megnyugtatni az érintett korosztályt.

A tervezetet Ludovic Orban miniszterelnök is élesen bírálta "bizarr ostobaságnak" nevezve azt. A kormányfő csütörtökön üdvözölte a főorvos leváltását, úgy vélte, hogy hamarabb is léphetett volna az egészségügyi minisztérium. Egyébként Nelu Tataru egészségügyi miniszter is első perctől kezdve ellenezte Streinu-Cercel tervezetét.

A főorvos a koronavírus-járvány idején többször megosztotta a társadalmat állásfoglalásaival, például február végén, amikor a vírus megjelent Romániában,
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 18:13
Koronavírus - Operatív törzs: csütörtökön tizenegy, korábban a kórházban rendbontó iráninak kell elhagynia az o
intézkedéseket és tapasztalataik azt mutatják, hogy megfelelő rendőri létszámmal végzik ezt a munkát. Megjegyezte: munkájukat más rendvédelmi szervek, így a honvédség, az egyes rendészeti feladatokat ellátók, a közbiztonságért és közlekedésbiztonságért felelős szervezetek, egyesületek, közösségek is segítik. Ha kedvezőtlen tendenciát tapasztalnának, "dinamikusan" tudnak reagálni.

Arra a kérdésre, hogy szabályszegők között a fiatalok vagy az idősebbek vannak-e többségben, azt mondta: szükségtelen korosztályt meghatározni, mert a korlátozások mindenkire vonatkoznak. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a súlyosabb, vagy ismétlődő szabályszegők inkább a fiatalok közül kerültek ki, a húsvéti hosszú hétvégén azonban kedvező tapasztalataik voltak a fiatalok által kedvelt helyszíneken tartott ellenőrzéseken, így Budapesten a Bikás parknál, a Hármashatárhegyen és a Városligetnél. Valamennyiünk érdekében, korosztálytól függetlenül mindenki tartsa be a szabályokat - kérte az alezredes.

Arra a kérdésre, hogy
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 13:02
Koronavírus - Franciaországban egy nap alatt 365-tel nőtt a halottak száma, egy 16 éves lány is elhunyt
kórházakban, és a súlyos esetek és az elhalálozások ellenére a fertőzöttek jelentős része felépül.

Az előjelzések szerint Franciaországban a következő héten várható a járvány csúcspontja.

Jérome Salomon elmondta, hogy a múlt héten a halálozások aránya nagyon megemelkedett Elzászban (+29,9 százalék), Korzikán (+39,9 százalék) Franciaország északi részén (+12,8 százalék), a párizsi régióban (+13,7 százalék) és Burgundiában (+18,8 százalék). A halálozás elsősorban az idősebb, 65 év feletti korosztályt fenyegeti - hívta fel a figyelmet a szakember.

Jérome Salomon kiemelte: a járvány egyre súlyosbodik Franciaország minden területén, és valamennyi közkórház és magánklinika példátlan és rendkívüli erőfeszítéssel vesz részt a betegek ellátásában: 576 intézményben ápolnak Covid-19 fertőzötteket.

Jelenleg naponta 9 ezer koronavírus-tesztet végeznek a francia egészségügyben, de a szám tíz napon belül 25-30 ezerre nőhet. Az egészségügyi minisztérium szerint a március 17-én életbe lépett kijárási
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 21:53
Koronavírus - Továbbra is várják magyar zenészek otthonmaradásra buzdító dalait a Petőfi műsorvezetői
A Talpra magyar műsorvezetői, Harsányi Levente és Bikfalvi Tamás arra szólította fel a magyar zenészeket, hogy a zene segítségével bírják otthonmaradásra mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztályt.

A kezdeményezéshez Pély Barna, A Dal 2020 zsűritagja is csatlakozott, aki Én vigyázok rád címmel írt dalt. A szerzemény annyira friss, hogy Pély Barna szülei is a rádióban hallhatták először.

Deniz hasonló témájú dalát is csütörtök reggel mutatta be a Petőfi Rádió, a dalválasztó show döntős rockzenekara, a Fatal Error szerzeménye pedig pénteken kerül adásba - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtökön az MTI-vel.

"Maximálisan egyetértek a #maradjotthon üzenettel. Nekem is idősek a szüleim, akiket nehezen tudok meggyőzni arról, hogy miért fontos otthon maradniuk ebben az időszakban. A kortársaim, a negyvenes korosztály hasonló problémával küzd a családjában: vagánykodnak a szülők vagy a nagyszülők, mondván, nem olyan nagy dolog, mi bajom lehet, csak a
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 13:42
Koronavírus - Önszerveződő csoportokat alakítanak a kulturális szféra dolgozói
Művészetek Háza igazgatójának kezdeményezését párhuzamosan több művészeti intézmény és kulturális közösség tagjai indították el.

Az Emmi kultúráért felelős államtitkársága javasolja a felhívást országosan kiterjeszteni és hasonló kreatív összefogásra ösztönöz. "Mindent meg kell tennünk azért, hogy a lehető legkisebb kárt okozza az országnak a világjárvány (...) Félre kell tenni az egyéni nézeteket, a politikai hovatartozást, az anyagi érdekeket, és össze kell fognunk azért, hogy megvédjük az idősebb korosztályt, a krónikus betegséggel küzdőket - mindenkit, aki bármilyen okból segítségre, támogatásra szorul. Az idő sürget. Most kell egy nemzetként viselkednünk, mert ha ma nem tesszük, a jövő könyörtelenül megbélyegez" - idézi a közlemény Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárt.

Fekete Péter felhívta a figyelmet a prioritásokra, úgymint: önmérséklet, a nyugalom megőrzése; a veszélyeztetett honfitársak védelme; a koronavírus továbbterjedésének megakadályozása, lassítása, ezzel egyúttal az
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 18:32
Budapest Európa Sportfővárosa - Több mint 200 ezer résztvevőt mozgattak meg
Sportnap volt, amikor a Margitszigeten több mint 50 féle mozgásformát mutattak be az érdeklődőknek. Csaknem 30 ezren mentek ki az eseményre és próbáltak ki egy vagy több sportot a focizástól kezdve a falmászáson, víváson át a küzdősportokig" - áll a közleményben.

A Várkert Bazár előtt megtartott májusi spinning napon majdnem négyezren vettek részt, augusztus elején pedig a "Jógázz a Citadellán alkonyattól pirkadatig" elnevezésű eseményen több mint ezren próbálták ki a jógázást.

A 16-35 éves korosztályt leginkább a két részletben, előbb április és június között, majd szeptemberben és október elején, a budapesti kültéri fitneszparkokban rendezett programok vonzották, amelyeken a szabadtéren végezhető testedzési lehetőségeket mutatták be az érdeklődőknek.

Az idősebbek közül a kifejezetten nyugdíjasokat célzó, márciusi Szenior Életmódváltó napon mintegy 800, az októberi Nordic Walking-napon pedig több mint ezer fővárosi vett részt.

"A felsoroltakon kívül a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 12:31
Koncertekkel, mesejátékkal és foglalkozásokkal készül gyermeknapra a Müpa
A rendezvényt vasárnap délelőtt a Müpa előtti színpadon az intézmény rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede nyitja, majd a Veronaki zenekar lép fel a Mosó Masa mosodája című mesekönyv megzenésített verseivel és meséivel. Rajuk kívül színpadra lép a Kiscsoport zenekar, a Pannonica Táncműhely, valamint idén is megtartják a Drums Ütőegyüttes Samba a la drums koncertjét - olvasható az intézmény közleményében.

A Fesztivál Színházban a Superar Gyermekkórus és a La Musica Kamarakórus Kórusvarázs című előadását lehet meghallgatni, a VSG Táncszínház pedig Pöttöm Panna történetét varázsolja a nézők elé.

A mesés-táncos színpad interaktív szórakozási lehetőségeket kínál, hiszen itt a Portéka Színpad Vásári komédia című előadását követően Benedek Kriszta népszerű Kerekítő Tippentője következik Pertis Szabolcs népzenész közreműködésével. A Hakata Bábszínház Kacor király című meséjét minden korosztálynak ajánlják a szervezők, de lesz Improszínház is Bognár Anna és Horváth-Töreki Gergely színművészek
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:07
Krónika 1. rész (napirend előtt: ápolók, túlóra, otthonápolás)
hozzá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt firtatta, ha a Jobbik ellenzi a migrációt, miért nem támogatta a kormány ezzel kapcsolatos intézkedéseit, és miért támadja azokat a családpolitikai intézkedéseket, amelyek még életbe sem léptek. További családpolitikai intézkedéseket is kilátásba helyezett.

Kitért arra, hogy a Jobbik teljesen "belegabalyodott" a baloldali pártokba. Úgy folytatta, folyamatosan sértegetik a magyarokat, szolgalelkűnek nevezik őket, az idősebb korosztályt pedig far-hát kommandónak hívják jobbikosok.

Halomba dőlnek ki a csontvázak a szekrényből, amelyek azt bizonyítják: a Jobbik szélsőséges párt maradt - jelentette ki.

"Hiába veszik fel a lódenkabátot, alóla kilóg a kisnyilas gúnya" - fogalmazott Dömötör Csaba.Párbeszéd: el kell takarítani a kormánytSzabó Tímea (Párbeszéd) az ellenzék hétfői, a Suzuki-gyárnál tett látogatása kapcsán azt mondta: a 2,6 milliárd forint állami támogatást kapott cégtől kirúgták
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 10:51
Gyorsabb ütemben nő az elhízással összefüggő daganatos betegségek száma az amerikai fiatal felnőttek körében
Az Egyesült Államok lakosságának kétharmadát felölelő tanulmány készítői megállapították, hogy 1995 és 2015 között a nők és az 50 év alatti férfiak körében jóval gyakoribbá váltak azok a rákbetegségek, amelyeknek egyik ismert kockázati tényezője az elhízás. Minél fiatalabb korosztályt vizsgáltak, annál nagyobb arányú növekedést mértek ezen betegségek esetében - írták a kutatók a The Lancet című orvostudományi folyóiratban megjelent tanulmányukban.

A vizsgált időszakban például a hasnyálmirigyrák előfordulása évente egy százalékkal nőtt a 45 és 49 évesek között és ennél több mint kétszeresével a 30-34 éves korosztály körében. A 25-29 évesek esetében a növekedés évi 4,4 százalék volt.

Az utóbbi korosztály esetében a 80 évesekhez képest nagyjából hasonló éves növekedési mértéket mutattak ki négy másik elhízással összefüggő daganatos betegségnél: az epehólyagráknál évi 3,71, a méhráknál 3,5, a veseráknál 6,23, a bélráknál 2,41 százalékos növekedést.

"Kimutatásunk feltárja a közelmúltbeli
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 16:32
Pajzsmirigy betegségekről
pajzsmirigysejtekhez kötődve azt fokozott hormontermelésre serkentik. Mivel a pajzsmirigy egészét érinti a betegség, így legtöbbször a pajzsmirigy változó mértékű megnagyobbodásával jár. Gyakran kísérik szemtünetek, melyek többnyire a betegséggel egy időben jelentkeznek, de előfordulhat hónapokkal, évekkel korábbi, sőt későbbi megjelenésük is. A betegség viszonylag hirtelen kezdődik, gyakran nagyon magas hormonszintekkel jár (tehát a legsúlyosabb tünetekkel), és legnagyobb számban a 20-40 év közötti korosztályt és a nőket érinti.

A pajzsmirigy autonómia: ez a pajzsmirigynek egy vagy több olyan göbét jelenti, mely a szabályozási folyamattól függetlenül több pajzsmirigy-hormont termel. Ezt szokták ,,forró göbnek" is nevezni. Jellemző a lappangó fellépés, az idősebb korban való jelentkezés.

Többgöbös golyva pajzsmirigy túlműködéssel: ebben az esetben a pajzsmirigy egésze megnagyobbodik, göbösen átalakul és a pajzsmirigysejtek számának növekedéséből adódik a hormontöbblet.
pacsakute, 2018. január 23. kedd, 16:31
Hornung Ágnes: a pénzügyi tudatosság növelése kiemelt célja a kormánynak
A Világgazdaság konferenciáján az államtitkár megjegyezte, hogy tudatos stratégiával, illetve az oktatási rendszeren keresztül kívánják a fiatalok pénzügyi jártasságát javítani, de az idősebb korosztályt is meg kívánják szólítani.

Hornung Ágnes szerint számos lehetőség áll ma már a felnőtt lakosság rendelkezésére a pénzügyi tudatosság alapját képező öngondoskodásra, amelyek közül a több felületen reklámozott lakossági állampapír-vásárlást emelte ki.

Az önkéntes pénztárak helyzete megváltozott, konszolidáció zajlott le a piacon, a hatékonyabb működés érdekében számos szereplő olvadt össze - jegyezte meg az államtitkár. Szerinte 2015 után nagy kérdés volt, hogyan alakulnak a nyugdíjpénztárak bevételei, de "pozitív meglepetéssel" fogadták, hogy a szektorban növekedés volt tapasztalható, "a magyar lakosságkeresi a megtakarítási lehetőségeket".

Máthé-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgató-helyettese a konferencián azt mondta, hogy a tőkepiac jó működésének egyik feltétele a
velemenyezd, 2017. november 09. csütörtök, 12:02
1/11
Képek, videók
Vérnyomáscsökkentők
pacsakute
2018. november 15. csütörtök, 19:48
Természetes antibiotikum.
pacsakute
2020. május 11. hétfő, 00:14
Arctisztítás természetes
pacsakute
2020. február 10. hétfő, 22:07
Természetes antibiotikumo
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:33
Természetes agyserkentők.
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:31
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
Természetes-gyógymódok -a-
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 10:48
Természetesség-GYERTYA
1vargaildyko
2016. július 21. csütörtök, 06:18
Természetesség-NAPFÉNY
1vargaildyko
2016. július 03. vasárnap, 06:12
Természetes fájdalomcsill
pacsakute
2016. február 06. szombat, 22:08
recept magas vérnyomás cs
irmus
2018. január 16. kedd, 08:25
magas vérnyomás ellen.jpg
dnemethk
2013. március 22. péntek, 22:21
Túl magas a vérnyomása?
tothd
2007. március 03. szombat, 14:25
Címkék
Fesztivál Színházban, tervezetet Ludovic, budapesti kültéri, vagy több, hagyományos orvoslás, szektorban növekedés, anyagi érdekeket, rendezvényt vasárnap, hosszú távú, Fekete Péter, Bikfalvi Tamás, kórházban rendbontó, kisnyilas gúnya, előjelzések szerint, utóbbi korosztály, szerzemény annyira,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.