Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:36 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elkezdődött az infokommunikációs eszközök átadása az egyedül élő időseknek
Jeneiné Rubovszky Csilla a településen élő nyugdíjasok előtt tartott tájékoztatón ismertette: országszerte 480 hátrányos helyzetű községben indult programba ötezer, 65 évesnél idősebb embert vontak be. A részt vevő települések közül 89 helyszínen diszpécserközpontot hoztak létre, ahol 1050 alkalmazott segíti az időseknek elsajátítani a számítógépek használatát.

A miniszteri biztos ismertette: a program előtt végzett szükséglet-felmérés eredménye szerint az idősek számára a legfontosabb az egészség és a biztonság megőrzése, valamint a magány enyhítése.

Mint mondta, a rendszert a diszpécserszolgálatok működtetik, amelyek munkatársai naponta Skype-on tartják a kapcsolatot az idősekkel, így enyhítve magányérzetüket. A résztvevők az ingyenes interneteléréssel bekapcsolódhatnak az ORFK online bűnmegelőzési konferenciáiba. A program az idős korral járó szellemi leépülés megelőzésére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve kifejlesztett számítógépes játékokkal járul hozzá a
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:26
5 házi praktika az időskori inkontinencia ellen -
A vizelet inkontinencia valódi népbetegség: olyan gyakori, mint a szénanátha. Idős korban az emberek harmadánál jelentkeznek vizelet-visszatartási problémák. Mindezek ellenére a többség mégis tabuként, kínos kérdésként kezeli - talán azért, mert sokan nem is tudják, hogy léteznek egyszerű házi praktikák is, melyekkel kezelhető az inkontinencia. Az alábbi cikkben 5 ilyen tippet osztunk meg, kifejezetten az idősebb korosztályra szabva!

1. Medencefenék gyakorlatok

Tanulmányok igazolják, hogy gyakorlatok segítségével a vizelet elfolyását gátló medencefenék és a hólyagzáró izmok erősíthetők. Ilyen módon az inkontinencia akár teljesen megszüntethető. A gyakorlatok lényege, hogy ezeket az egyébként ritkán használt izmokat, egy nap legalább 3-4 alkalommal akaratlagosan megtornáztassuk.
A medencefenék az az izomréteg, ami elölről a szeméremcsonttól hátrafelé a farokcsontig terjed kétoldalt körben. Feladata a kismedencei szervek védelme. A legismertebb és egyben legjobb módszer a
suzymama, 2017. november 28. kedd, 14:34
A Restart-Up szerint képzésekkel kellene segíteni a 45 év feletti álláskeresők foglalkoztatását
munkaadói oldallal készített felmérés arra mutatott rá, hogy valóban hajlamosak a nyugdíjhoz közeli, de már 45-50 éves jelentkezőket is kritikusan kezelni a vállalati felvételiztetők. Ugyanakkor több mint 90 százaléka a HR-es válaszadóknak úgy nyilatkozott, hogy örömmel venne egy olyan kezdeményezést, amely az idősebbek álláskeresési nehézségeinek leküzdésében segít.

A 45 év felettiek hátrányos megkülönböztetését a HR-esek a vállalat vezetésének elvárásaival, a generációs különbségekkel, illetve a korosztályra jellemző digitális lemaradással indokolták.

Pethő Anikó, a Restart-Up alapító tagja az MTI érdeklődésére közölte: a középkorú álláskeresők szerint munkaerőpiaci sikertelenségük az életkorukkal, a vélt magas fizetési elvárásaikkal, feltételezett szakmai lemaradásukkal magyarázható, valamint azzal, hogy nem tudják megértetni magukat a fiatalabb HR-sekkel.

Arról is beszámolt, hogy a felmérések tapasztalatai alapján alkották meg a megoldási javaslatcsomagjukat, amelyben egyebek mellett
velemenyezd, 2017. október 07. szombat, 07:04
Gyermekorvosok egyesülete: időben be kell oltani a kisgyerekeket rotavírus ellen
lehet.

A gyermekorvos hangsúlyozta, nem szabad félvállról venni ezt a betegséget, hiszen évente mintegy kétezer gyerek szorul sürgősségi vagy kórházi ápolásra rotavírus-fertőzés miatt, több mint 60 százalékuk két éven aluli kisgyermek. Az Országos Epidemiológia Központ idén már több mint ötezer igazolt rotafertőzést regisztrált, szakemberek szerint a be nem jelentett megbetegedések száma ennél jóval magasabb.

A betegség legsúlyosabb szövődménye a kiszáradás, ez pedig különösen a 2 év alatti korosztályra veszélyes, hiszen ők néhány óra alatt súlyos, akár életveszélyes állapotba kerülhetnek.

A kétadagos vakcinával akár már a 12. hétre kialakítható a csecsemők rotavírus elleni védettsége, míg a háromadagossal 4 héttel később. A legtöbb védőoltással ellentétben a rotavírus elleni vakcina beadásának nemcsak alsó, hanem felső életkori határa is van, amit be kell tartani. A kétadagos oltóanyag beadását mindössze 24 hetes életkorig be kell fejezni, idősebb életkorban már nem alkalmazható.

A
velemenyezd, 2016. december 06. kedd, 13:52
Folytatódnak a rendőrség vagyonvédelmi bűnmegelőző programjai Budapesten
kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. A BikeSafe adatbázis pedig tartalmazza a kerékpárok jellemző adatait, fényképeit, amivel elősegíthetik lopás esetén az azonosításukat, illetve megtalálásukkor a tulajdonosokhoz történő visszajuttatást.

Nagy Renáta elmondta: a bűncselekmények megelőzése elengedhetetlen a prevenció és a tájékoztatás nélkül, ezért tartják fontosnak a Házhoz megyünk programot, amelyben egyébként kiemelt figyelmet fordítanak az idősebb korosztályra, hogy erősítsék szubjektív biztonságérzetüket.

Mint mondta, a program alkalmas az állampolgárok szemléletének formálására, arra, hogy kialakítsák bennük a védekezési mechanizmust.

A fővárosban a jövő héten a IV., két hét múlva a XI., három hét múlva pedig a XIV. kerületben lesznek kitelepült Házhoz megyünk információs pultok és BikeSafe regisztrációs pontok.

A IV. kerületben jövő kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton az újpesti piacon és az Állami Áruházban találkozhatnak
velemenyezd, 2016. szeptember 07. szerda, 15:12
Az OEP nyilvántartásában
megfelelő ellátást kaptak vissza a rendszertől.

Az egy főre jutó átlagos kiadások az életkorral jellemzően változnak, csecsemőkorban magasak, majd jelentősen csökkennek. A magyar kiadási görbe jellegzetessége, hogy viszonylag korán, 50 éves kor körül a magyarok elkezdik fokozottan igénybe venni az egészségügyi szolgáltatásokat. A magasabb életkorban jellemző költés az átlagos igénybevételnek körülbelül a háromszorosa, amely egyébként nem mondható túlságosan extrémnek, más országokban az idős korosztályra az összes egészségügyi kiadásból jóval nagyobb arányban költenek.

Ha területi alapon nézzük a kiadásokat, akkor a déli és keleti határok mentén, illetve az egyetemi városok környéken fordulnak a magyarok a legtöbbször orvoshoz (vagy foglalkoznak drágábban gyógyítható betegségekkel), ugyanis ezeken a helyeken a legmagasabbak a kiadások.

Sokkal beszédesebb azonban a kiadások koncentrációja, magyarul az, hogy az egészségügyre költött milliárdokból kik azok a betegek, akik a
horvathnemagdi, 2016. augusztus 27. szombat, 00:25
Felére csökkent az új HIV-fertőzések száma a gyerekeknél
Az eredmény annak köszönhető, hogy HIV-fertőzött várandós nők milliói jutnak olyan ellátáshoz, amellyel megelőzhető a fertőzés anyáról gyermekre terjedése. Ez magában foglalja a nők életen át tartó HIV-kezelését, amellyel jelentősen csökkenthető a vírus csecsemőkre történő átterjedésének kockázata, valamint biztosítható az anyák életben maradása és jó egészségi állapota - közölte a UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány pénteken az MTI-vel. A legnagyobb csökkenés 2009. és 2013. között nyolc afrikai országban - Malawi, Etiópia, Zimbabwe, Botswana, Namíbia, Mozambik, Dél-afrikai Köztársaság, Ghána - történt.

A végső célt - miszerint a gyermekek esetében 90 százalékkal csökkentsék az új HIV fertőzések számát 2009 és 2015 között - még nem sikerült elérni. A múlt évben az alacsony és közepes jövedelmű országokat tekintve a HIV- fertőzött és várandós nők mindössze 67 százaléka jutott hozzá az anya-gyermek transzmisszió terén leghatékonyabb antiretrovirális gyógyszerekhez.

A megfelelő eredményeknek
velemenyezd, 2014. november 28. péntek, 19:29
Üzenj hadat a bőrszárazságnak!
Üzenj hadat a bőrszárazságnak!

Az őszi fűtési szezon beköszöntével bőrünk leggyakoribb problémája a szárazság. Egyénenként változó, hogy milyen mértékű ez a probléma, nagyban befolyásolja környezetünk, étrendünk és az egyéni hajlam. Gyermekkorban igen gyakori az erősen viszkető, kiszáradásra, ekcémára hajlamos bőr, de ne felejtsük, hogy a kor előrehaladtával csökken bőrünk lipidtartalma, így az idősebb korosztályra is jellemző a kínzó bőrszárazság.

Az egészséges bőr forrása

A francia Laboratoires d'Uriage a jótékony hatású, izotóniás, hidratáló termálvizének köszönhetően forradalmi áttörést hozott a bőrszárazság kezelésében. Az Uriage termálvíz a bőrgyógyászatban alkalmazott termálvizek közül a legmagasabb arányban tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ezek különleges kombinációja és izotóniás tulajdonsága miatt a bőr vizeként is emlegetik (l'eau de la peau). Egyedülálló tulajdonsága, hogy a bőr védelmi (barrier) funkcióját erősíti, ami azért fontos, hogy
horvathnemagdi, 2014. október 05. vasárnap, 16:48
A legjobb ízületkímélő mozgásformák
otthon is végezhető erősítő gyakorlatok közül az ízületi bántalmakban érintett idősebbek számára a gyógytornászok, reumatológusok és a sportorvosok is előszeretettel ajánlják - az ellenálláson alapuló - különböző erősségű gumiszalagok/gumikötelek használatát (ezeket a gyógyászati segédeszköz boltokban lehet beszerezni).

Azoknak, akik nehezen szánják rá magukat a rendszeres otthoni tornázásra, a tagjaik megmozgatására, tanácsos valamilyen szervezett formát keresniük. Az idős korosztályra ,,szakosodott" senior mozgásstúdiókban a teljes test kíméletes megmozgatására, az erősítő, valamint az izmokat, ínszalagokat fokozatosan nyújtó, az egyensúlyt fejlesztő gyakorlatok végezhetők, igény szerinti rendszerességgel. Ennek nemcsak a fittség megőrzése lehet a hozadéka, hanem a rendszeres találkozás, együttlét is az azonos korúakkal.

Az ízületek és izmok rugalmasan tartásához ideális a jóga is. A gyakorlatok fejlesztik az egyensúlyérzéket, gyengéden erősítik a szívet és a
anna4459, 2014. szeptember 15. hétfő, 08:56
GfK: változnak az ötvenen túliak fogyasztási mutatói
Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a megtakarítások összege összefügg a kor emelkedésével, az 50-59 éves korcsoportba tartozók átlagos megtakarítása 1-5 millió forint között szóródik. Banki kapcsolataikat tekintve is ez a legaktívabb korosztály és biztosítási termékekkel is ők rendelkeznek a legmagasabb arányban.

A fogyasztásukat tekintve is kifizetődő lehet az 50-59 éves korosztályra koncentrálnia a vállalatoknak, mert míg a napi fogyasztási cikkekre fordított kiadások folyamatosan csökkentek a 18-49 éves korosztályban, addig az 50-59 éves csoport költései dinamikusan növekedtek az elmúlt években - közölte a Gfk.

A két korcsoport vásárlási szokásaiban több eltérés van, az 50-59 évesek kisebb értékben vásárolnak egy-egy alkalommal, de jóval többször keresik fel az üzleteket. A gyakoribb látogatások miatt tudott magasabb költést produkálni a csoport.

Az 50 felettiek digitalizálódása terén szintén dinamikus a fejlődés. A GfK adatai szerint az 50-59 éves magyar lakosság mintegy
velemenyezd, 2014. május 28. szerda, 12:43
Hölgytől tallóztam
A köznyelvben tyúkszemnek nevezzük a lábon képződő, tömött, fokozottan elszarusodott kinövéseket.

A vírusok által okozott tyúkszemek inkább fiatal korosztályra jellemzők. Az ortopédiai esetekben fokozott nyomásnak kitett területeken megjelenő, megvastagodott bőrkinövések viszont az idősebbeket érintik. A tyúkszem mindkét típusa fokozottan elszarusodó, talpon lévő, fájdalmas bőrkinövés formájában jelenik meg. A kinövések mérete néhány millimétertől egy centiig terjedhet, de előfordulhat az is, hogy egy nagyobb területen több vírusos szemölcs is egybe nő.

Vírusos tyúkszem
A kezelés szempontjából nagyon fontos annak megállapítása, hogy pontosan mi okozta a tyúkszemet. Ha a panaszok hátterében komoly ortopédia probléma áll, esetleg lúdtalp vagy harántsüllyedés okozza, akkor egy tyúkszemtapasz biztosan nem lesz hosszú távon hatásásos.
A tyúkszemtapaszok változatai alapvetően csak szalicilsavat tartalmaznak, ami felpuhítja a bőrt, viszont vírusfertőzés esetén nem
horvathnemagdi, 2014. április 23. szerda, 19:31
A talpbetegségek
A köznyelvben tyúkszemnek nevezzük a lábon képződő, tömött, fokozottan elszarusodott kinövéseket.

A vírusok által okozott tyúkszemek inkább fiatal korosztályra jellemzők. Az ortopédiai esetekben fokozott nyomásnak kitett területeken megjelenő, megvastagodott bőrkinövések viszont az idősebbeket érintik. A tyúkszem mindkét típusa fokozottan elszarusodó, talpon lévő, fájdalmas bőrkinövés formájában jelenik meg. A kinövések mérete néhány millimétertől egy centiig terjedhet, de előfordulhat az is, hogy egy nagyobb területen több vírusos szemölcs is egybe nő.

Vírusos tyúkszem
A kezelés szempontjából nagyon fontos annak megállapítása, hogy pontosan mi okozta a tyúkszemet. Ha a panaszok hátterében komoly ortopédia probléma áll, esetleg lúdtalp vagy harántsüllyedés okozza, akkor egy tyúkszemtapasz biztosan nem lesz hosszú távon hatásásos.
A tyúkszemtapaszok változatai alapvetően csak szalicilsavat tartalmaznak, ami felpuhítja a bőrt, viszont vírusfertőzés esetén nem hatásosak. Ráadásul
suzymama, 2014. április 22. kedd, 12:46
1/3
Képek, videók
Elkezdődött dem.jpg
snbela44
2012. november 22. csütörtök, 20:03
Nagyhét elkezdődött!.jpg
hegyesne
2011. április 17. vasárnap, 02:02
Valóban elkezdődött...
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:05
elkezdődött!.jpg
uvegsziv
2008. június 29. vasárnap, 09:46
elkezdődött a prédikáció
credo77
2008. június 23. hétfő, 00:21
Elkezdődött?
mandmtse
2008. január 22. kedd, 22:38
A munka elkezdődött
ujotthonom
2007. február 13. kedd, 20:10
Jenei Imre festménye Vilá
mohini
2011. július 02. szombat, 16:54
Budapesti Szabadság híd.j
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:06
0 Budapesti látkép.png
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:54
budapesti tél.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:36
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
budapesti szanatórium.png
chillik
2016. december 25. vasárnap, 03:38
Budapesti-reggel-2016- 12-
lilagondolatok
2016. december 13. kedd, 10:38
A budapesti Állatkert
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:22
Címkék
biztonság megőrzése, eredmény annak, ellenálláson alapuló, fertőzés anyáról, rendszeres találkozás, csecsemők rotavírus, tulajdonosokhoz történő, végső célt, újpesti piacon, idős korosztályra, azonos korúakkal, legjobb ízületkímélő, állampolgárok szemléletének, tyúkszem mindkét, életkorral jellemzően, inkontinencia akár,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.