Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 05:44 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hatalmas ókori fellegvárat tártak fel Görögországban
település akropolisza egy természetes hegytetőn emelkedett. Miután megerősítették, a lábainál elterülő termékeny síkságot művelő lakosság védvára lett.

A terület a mükénéi civilizáció csatorna- és öntözőrendszerével összefüggő árvízvédelmi központként is szolgált, a rendszert a hajdani Kopaiszi-tó látta el vízzel. A tó vizét a csatornák a tengerbe vezették, ezzel gátolták meg, hogy elöntse a termékeny földeket.

A fellegvár 202 ezer négyzetméteres területét vastag kőfal vette körül három kilométer hosszan, mely máig fennmaradt.

A kulturális minisztérium közleménye szerint a két éve tartó ásatások legújabb szakaszában hat szimmetrikus kőtömböt tártak fel, melyeket az építkezéskor használtak.

Számos tárolóedény, korsók és amforák, serlegek és konyhai eszközök, díszítőfreskók és kis szobrok is előkerültek, melyek a mükénéi hódítás korának művészi hagyományait képviselik.

A Gla akropoliszát tűzész pusztította el valamivel Kr.e. 1200 előtt, ezután lakatlan maradt.

A hegyet körülvevő
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 10:41
Jogerős a Human Rights Watch helyi igazgatójának kiutasítása Izraelből
tartózkodási engedélyének meghosszabbítását arra hivatkozva, hogy támogatja az Izrael elleni bojkottmozgalmat.

Shakir azzal vádolta meg az izraeli hatóságokat, hogy kiutasításával az emberi jogi szervezet elnémítását próbálják elérni. A döntés nyomán két héten belül el kell hagynia Izraelt - értesült a katonai rádió. Az ügyében döntő egyik bíró, Neal Hendel viszont azt hangsúlyozta, hogy csakis Shakirt, nem a HRW-t érinti a kiutasítás, amelyet az általa a BDS nevű bojkottmozgalomban végzett rendszeres, hosszan tartó és széleskörű tevékenysége okozott.

A HRW korábban bejelentette, hogy nem támogatja a BDS-t, tevékenysége kizárólag az 1967-ben megszállt, Jordániától elfoglalt területekre vonatkozik, vagyis nem támogatja az Izrael elleni bojkottot

"Mindenkinek tudnia kell, hogy ha Izrael Állam ellen dolgozik, akkor nem engedjük, hogy itt éljen és működjön" - üdvözölte a határozatot Arije Deri belügyminiszter.

A legfelsőbb bíróság szeptemberben tárgyalta Shakir kiutasításának ügyét, miután
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 12:58
AutoWallis: a harmadik negyedévben is erős értékesítési számok mindhárom üzletágban
Az AutoWallis Nyrt. mindhárom üzletága (Nemzetközi disztribúciós, Belföldi disztribúciós, Autóipari szolgáltatói) növekedést ért el 2019. első három negyedévében, összemérve az előző év hasonló időszakával az összesített értékesítési darabszámokat, szervizórák számát és a kölcsönzési flottaméretet.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója ismertette, az AutoWallis piacait az uniós átlagot meghaladó növekedés jellemzi, a csoport tevékenysége, hatékonysága, üzleti lehetőségei, értékteremtő képessége szempontjából Kelet-Közép-Európa és a Balkán tekinthető a tényleges működési területnek.

Az AutoWallis Nemzetközi disztribúciós üzletága a tavalyi év első háromnegyedévével összehasonlítva 18,2 százalékkal több, 1551 darab új autót értékesített az első kilenc hónapban. A Belföldi disztribúciós üzletág az újautó-eladásait 17,5 százalékkal 2332, míg a használt autó eladásait 55,7 százalékkal, 651 darabra növelte.

Az Autóipari szolgáltatói üzletágon belül a szervizórák száma 16,6 százalékkal
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 09:20
Török offenzíva - Erdogan: török információk szerint nem volt teljesen sikeres a terroristák kivonulása Észak-S
terrorszervezetnek minősített Népvédelmi Egységek (YPG) nevűszíriai kurd milícia nem hagyta el a 30 kilométer széles területet vagy folytatja támadásait. Ankara egyelőre kivár, és a török-orosz közös járőrözés sikerében bízik - derült ki az elnök-pártelnök szavaiból.

"Válaszolni fogunk azokra a támadásokra, amelyek ezen a sávon túlról érkeznek, és ha szükséges, kiszélesítjük a biztonsági övezetet" - figyelmeztetett a török államfő arra a zónára utalva, amelyet Törökország több mint 400 kilométer hosszan és 30 kilométeres mélységben tervez kialakítani Északkelet-Szíriában. "Néha azt kérdezik tőlünk, hogy mi lesz azokkal a terroristákkal, akik a 30 kilométeres sáv mögött vannak? Velük is az lesz, mint a többivel. Az utolsó terroristáig az egész meg lesz tisztítva. Ha kell, a fronton, ha kell, a tárgyalóasztalnál" - fogalmazott.

Erdogan egyúttal azt is közölte, hogy pénteken 7 kilométeres mélységben kezdődik meg a térségben a török-orosz közös járőrözés, amelyet az október 22-én orosz közvetítéssel
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 14:21
Krónika 4. rész (kérdések)
átlagkereset.

Hozzátette: a munkabérek esetében fontos tényező, miként aránylik egymáshoz a helyi kereslet és kínálat.

MSZP: mikor lesz 21. századi a vasúti szolgáltatás?

A hazai vasúti személyszállítás 21. századivá tételét kérte számon a szocialista párti Bangóné Borbély Ildikó, aki azt hangsúlyozta: sokak életét nehezíti meg a MÁV kiszámíthatatlan és pontatlan működése.

A mára szinte állandósult késések mellet a személyszállító vonatok minősége is sok kívánnivalót hagy maga után - jegyezte meg, hosszan sorolva ezeket, majd azt hangsúlyozta, sok esetben a vasúttársaság dolgozói sem tudnak tájékoztatást adni az utasoknak az aktuális forgalmi helyzetről.

Schanda Tamás, az innovációs tárca parlamenti államtitkára azzal kezdte válaszát: 2010-ben az előző kormányzat siralmas állapotban adta át a csőd szélére juttatott hazai vasutat, amelyek számtalan elmaradt fejlesztés mellett 300 milliárd forintos adósságot halmozott fel.

A kormányzat célja az, hogy a közlekedési
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 14:31
Elhunyt Vlagyimir Bukovszkij emberi jogi aktivista, író
Az 1942-ben született Bukovszkij 1963 és 1976 között tizenkét évet töltött börtönökben, büntetőtáborokban és pszichiátriai klinikákon, egyebek mellett tiltott irodalom terjesztéséért, a szovjet írók érdekében szervezett tüntetésért, közreműködésért polgárjogi mozgalomban. 1976-ban a kiszabadítása érdekében indított nemzetközi kampánynak és egy fogolycsere-egyezménynek köszönhetően kicserélték Luis Corvalánra, a Chilei Kommunista Párt főtitkárára.

Nagy-Britanniában telepedett le, ahol a Cambridge-i Egyetemen befejezte a Moszkvai Állami Egyetemen félbemaradt tanulmányait és neurofiziológus kutatóként, majd az egyetem oktatójaként dolgozott.

Volt hazájába először 1991-ben térhetett vissza. A demokratikus ellenzék megpróbálta jelöltnek állítani a 2008-as elnökválasztáson, ám bejegyzését tartós külföldi távollétére hivatkozva elutasították. 2014-ben a londoni orosz nagykövetség nem újította meg Bukovszkij útlevelét, az állítva, hogy nem tudta megerősíteni orosz állampolgárságát.

Bukovszkij
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 10:31
A dolgok, amelyeket megtanultam az élettől
azt jelenti, hogy nem szeret téged teljes szívével.

- Hogy sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné.

- Hogy nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak.

- Hogy nem számít, hány szilánkra tört a szíved: a világ nem áll meg, hogy megvárja, míg összeragasztod.

- Amikor a boldogság kapuja bezáródik, egy másik kinyílik, de sokszor olyan hosszan nézzük a zárt kaput, hogy nem vesszük észre a számunkra kinyitott kaput.

- A legjobb fajta barát az, akivel sétálgathatsz vagy beülhetsz egy kapualjba, anélkül, hogy egy szót is váltanátok, és amikor elváltok, úgy érzed, hogy ez volt életed legjobb beszélgetése.

- Igaz, hogy nem tudjuk igazán, mink van, amíg el nem veszítjük, de az is igaz, hogy nem tudjuk, mi az, ami hiányzik, amíg nem birtokoljuk.

- Álmodj, amit csak akarsz; menj, ahova szeretnél; légy az, aki
lilagondolatok, 2019. október 28. hétfő, 10:07
Joe Biden elnökjelölt-aspiráns a demokraták legesélyesebb befutójának tartja magát
A volt alelnök, aki jelenleg a demokraták elnökjelöltségéért van versenyben, a CBS televízió 60 perc című vasárnap esti magazinműsorának adott hosszú interjújában védelmébe vette fia külföldi üzleti ügyeit, továbbá amiatti aggodalmának adott hangot, hogy Donald Trump elnök újraválasztása hosszan tartó károkat okozna az Egyesült Államoknak.

"Én elsősorban az ország miatt aggódom. Donald Trump négy évét már eleve nehéz túlélni, de túl fogjuk élni. De nyolc év Donald Trump kormányzásával alapvetően megváltoztatná országunk jellegét. Egy vagy még több nemzedék kellene aztán, hogy ismét visszatérhessünk a normális kerékvágásba" - hangoztatta az Obama-kormányzat volt alelnöke.

Biden kiemelte a politikában szerzett több évtizedes tapasztalatait. "Elmondtam már, hogy szerintem olyasvalakire van szükségünk, aki a megválasztása utáni első napon már pontosan tudja, mit kell csinálni, hogyan kell irányítani a nemzetközi politikát" - fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte senki sem kérdőjelezi meg, hogy
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 07:04
Megkezdődött a téli időszámítás
A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint évtizedek óta mérik és elemzik az óraátállítás körüli napok fogyasztási adatait, az 1980 óta működő rendszer segítségével eddig csaknem 4000 gigawattórára becsülhető az energiamegtakarítás, amely az ország közel 5 heti átlagfogyasztásával egyenlő. Az óraátállítás haszna ugyanakkor a környezetvédelem területén is megmutatkozik: az alacsonyabb fogyasztás kevesebb károsanyag-kibocsátással jár.

A megtakarítás jellemzően a háztartásokban, az építkezéseken, a hosszan nyitva tartó intézményekben és szolgáltatóknál, valamint a középületek díszkivilágítása kapcsán keletkezik - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2019. október 27. vasárnap, 07:04
Vasárnap kezdődik a téli időszámítás
Zrt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint évtizedek óta mérik és elemzik az óraátállítás körüli napok fogyasztási adatait, az 1980 óta működő rendszer segítségével eddig csaknem 4000 gigawattórára becsülhető az energiamegtakarítás, amely az ország közel 5 heti átlagfogyasztásával egyenlő. Az óraátállítás haszna ugyanakkor a környezetvédelem területén is megmutatkozik: az alacsonyabb fogyasztás kevesebb károsanyag-kibocsátással jár.

A megtakarítás jellemzően a háztartásokban, az építkezéseken, a hosszan nyitva tartó intézményekben és szolgáltatóknál, valamint a középületek díszkivilágítása kapcsán keletkezik - olvasható a közleményben.

Az átállás érinti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) éjszakai járatait is. A közlekedési cég közleménye szerint az óraátállítás éjszakáján a legtöbb járat hajnali 2 és 3 óra között a nyári és a téli időszámítás szerint is közlekedik, de változásra kell számítani a 918-as, a 938-as, a 940-es, a 941-es, a 990-es, a 992-es, a 996-os és a 998-as járat
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 22:01
Kutatóintézet: nőtt a nyerstej termelői ára szeptemberben
hazai előállítású 1,5 százalék zsírtartalmú dobozos tartós tej és a tehéntúró feldolgozói értékesítési ára egyaránt 9 százalékkal, a 2,8 százalék zsírtartalmú zacskós friss tejé 7 százalékkal, a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos friss tejé, a trappista sajté, a tejfölé és a natúr joghurté egyaránt 6 százalékkal nőtt szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest.

A statisztikai hivatal adatai szerint a trappista sajt fogyasztói ára (áfával) 4 százalékkal nőtt, míg a 2,8 százalék zsírtartalmú ESL- (hosszan friss) tejé 2 százalékkal, az 1,5 százalék zsírtartalmú ESL-tejé 3 százalékkal csökkent ugyanebben az összehasonlításban.

Az UHT- és az ESL-tej áfája 2019. január 1-jétől 18 százalékról 5 százalékra mérséklődött. Az Agrárgazdasági Kutatóintézet árinformációs rendszerének idei első negyvenegy hétre vonatkozó adatai szerint az áfacsökkentés után a 2,8 százalék zsírtartalmú dobozos tartós tej feldolgozói értékesítési ára 3 százalékkal, belföldi értékesítése 18 százalékkal nőtt 2018 első negyvenegy
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:49
Török offenzíva - Ankara az SDF parancsnokának kiadatását kérte Washingtontól
kezelt Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milíciának a parancsnoka, amely az SDF fő erejét képezi. Ankara ezzel párhuzamosan Kobánit annak a Törökországban fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) felső vezetőjének is tekinti, amelyet viszont már az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetnek nyilvánított.

A török hadsereg október 9-én offenzívát indított Északkelet-Szíriában az YPG ellen, amely szerinte a PKK szakadárjainak szövetségeseként több száz kilométer hosszan ellenőrizte a határ túlsó oldalát. A katonai beavatkozás elsődleges célja az volt, hogy mintegy 30 kilométeres mélységben "megtisztítsa" a térséget az YPG-től. A területen október 17. óta először amerikai, majd orosz közvetítés következtében jövő keddig tűzszüneti megállapodás van érvényben azzal a feltétellel, hogy a kurd fegyveresek kivonulnak a határ menti sávból.

A 2016. július 15-ei törökországi puccskísérlet után Ankara egy másik ember kiadatását is kérte már Washingtontól. Az incidens
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:48
1/359
Képek, videók
Görögországban
orban47
2013. január 29. kedd, 18:28
Erdőtüzek Görögországban
vargaspace
2012. november 06. kedd, 16:57
Putyin Görögországban.jpg
agica2004
2012. március 10. szombat, 13:51
Görögországban 1990-ben2.
sting77
2010. december 15. szerda, 18:08
Görögországban 1990-ben 0
sting77
2010. november 15. hétfő, 12:51
Görögországban
betty51
2010. szeptember 06. hétfő, 21:07
Viadomo fellegvára.jpg
hegyesne
2011. november 21. hétfő, 14:50
Természetes antibiotikumo
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:33
Természetes agyserkentők.
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 00:31
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Természetes antibiotikumo
irmus
2018. február 16. péntek, 14:29
Természetes-gyógymódok -a-
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 10:48
Természetesség-GYERTYA
1vargaildyko
2016. július 21. csütörtök, 06:18
Természetesség-NAPFÉNY
1vargaildyko
2016. július 03. vasárnap, 06:12
Természetes fájdalomcsill
pacsakute
2016. február 06. szombat, 22:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.