Belépés
2019. július 23. kedd | 30. hét | 204. nap | 11:17 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ambrus Zoli (Irigy Hónaljmirigy, Alcohol) emlékére .......
Edda búcsúdalával......

A budapesti János Kórházban született, szülei egyedüli gyermekeként. Édesapja fiatalon versenytáncolt, majd repülőgép-mechanikusként dolgozott a tököli repülőtéren, édesanyja kartográfus volt. Ő maga az általános iskola elvégzése után, a középiskolában műszerészi tanulmányokat folytatott. Első gitárját Csehszlovákiában vette, s nem sokkal később barátaival megalapították első együttesüket.

Először a Primula zenekarban játszott, majd a katonaság előtt a Légióban, később pedig egy időre az Árkádok tagja lett. Az Irigy Hónaljmirigy 1990-es megalakulásától fogva mintegy másfél évtizeden keresztül a csapat állandó tagja volt, paródiákat írt és a zenekar fellépéseit szervezte. Szilfid testalkata, arckifejezésének viszonylag lágy vonásai miatt különösen jól parodizált női előadókat, közszereplőket.

2005. december 27-én egy jeges útszakaszon autóbalesetet szenvedett, koponyatöréssel vitték kórházba,
agica2004, 2019. július 17. szerda, 22:14
53 éves korában elhunyt az Irigy Hónaljmirigy örökös tagja,
Közösségi oldalán osztotta meg az Irigy Hónaljmirigy a szomorú hírt: hosszan tartó, súlyos betegség után meghalt a zenekar örökös tagja, Ambrus Zoltán.

“Nyugodj békében Zoli! Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon életének 54. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja. Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász. A család kérésére további információt nem kívánunk közölni, ezért kérünk mindenkit - elsősorban a média munkatársait -, hogy ezt tartsák tiszteletben. Köszönjük a megértést" - olvasható az együttes Facebook-oldalán.
Nyugodj békében Zoli!
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon életének 54. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja. Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász. A család kérésére további információt nem kívánunk közölni, ezért kérünk mindenkit - elsősorban a média
eva6, 2019. július 08. hétfő, 19:20
Tarlós: négy éven belül az összes fővárosi földutat leaszfaltozzák
kormány és a főváros, valamint a kerületi önkormányzatok partnerként, egymást segítve, támogatva mindig megtalálják a megoldást a helyi problémákra" - fogalmazott Ughy Attila.

Közölte, a budapesti útépítési program a kerületben a Kappel Emília utcában kezdődött el. Reményeik szerint a programban elnyert 1,1 milliárdos forintos összeggel sikerült felszámolniuk a kerületben megmaradt földutak jelentős részét. A beruházás első ütemében 27 útszakasz kap majd aszfaltburkolatot körülbelül hat kilométer hosszan - mondta el Ughy Attila.

Kijelentette: azt ígérik, hogy a programhoz csatlakozva a következő ciklusban körülbelül 41 kilométernyi utat újítanak majd fel.

Tarlós István a 4-es és 6-os villamos pályaépítési munkálataival járó közlekedési helyzetre vonatkozó újságírói kérdésre elmondta: ha a hetven tonnás Combino villamosokhoz nem alacsonyabb teherbírású pályákat építettek volna annak idején, akkor nem kellene a villamospályákat szakaszosan szinte évente felújítani. Azok az alépítmények, amelyek
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 17:41
Elhunyt Ambrus Zoltán gitáros, az Irigy Hónaljmirigy együttes tagja
Mint írják, a zenészt hosszan tartó súlyos betegség után vasárnap érte a halál.

Ambrus Zoltán 1966. május 19-én született Budapesten. A Wikipédián olvasható életrajz szerint az Irigy Hónaljmirigy 1990-es megalakulásától fogva mintegy másfél évtizeden keresztül a csapat állandó tagja volt, paródiákat írt és a zenekar fellépéseit szervezte.

A zenei paródiáiról és ezek köré szervezett humoros tévéműsorairól ismert kilenctagú könnyűzenei együttesben gitárosként és énekesként lépett fel.

2005. decemberében egy jeges útszakaszon autóbalesetet szenvedett, koponyatöréssel vitték kórházba, felépülése hosszú ideig tartott. Mivel agyi beszéd- és mozgásközpontja is megsérült, sok mindent újra kellett tanulnia.

Halálhírére reagálva az együttes Facebook-oldalán azt írta: "Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász".
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 14:22
Hámos László külhoni magyar jogvédőre emlékeztek a Parlamentben
hogy a mércének tekinthető értékek helyükre kerüljenek. Soha nem magát tolta előtérbe, hanem az ügyet, amiért dolgoztak - hangsúlyozta. Igazi paradigmaváltó volt, aki ott keresett kisebbségi jogvédelmet, ahol magát a jog sérelmét sem ismerték el.

Józsa László, a Vajdasági Magyar Szövetség képviseletében azt mondta, Hámos Lászlótól csak tanulhattak, többek között azt, hogy nem lehet mással foglalkozni, mint a jövő építésével.

Hámos László, a Magyar Emberi Jogok Alapítvány (HHRF) alapítója hosszan tartó súlyos betegség után 2019. április 16-án New Yorkban hunyt el 68 éves korában.Hámos László - aki Párizsban született erdélyi és felvidéki magyar szülők gyermekeként - az Egyesült Államokban nőtt fel és a magyar diaszpóra egyik befolyásos vezetője volt.

Kivált a magyarországi rendszerváltoztatás óta tevékenykedett aktívan a határokon kívül élő erdélyi, felvidéki és kárpátaljai magyarok jogainak védelme érdekében. 1990-ben ő szervezte meg Tőkés László királyhágómelléki
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 20:02
Virtuális valóságon alapuló módszert teszteltek a kábítószer-függőség kezelésére Kínában
A nyolc hónapig tartó kezelést az elmúlt három évben tesztelték. A résztvevőknek egy VR-szemüvegen különböző, a droghasználattal kapcsolatos jeleneteket mutattak, miközben szemmozgásukat egy infravörös mérővel rögzítették. A kutatók azt figyelték, hogy milyen hosszan néz a résztvevő egy bizonyos elemet, mert ebből tudtak következtetni arra, hogy mi mennyire érdekli. Eközben a pulzusszámát és a bőrellenállását is mérték, hogy pontosan elemezhessék a pszichológiai reakciókat.

Hszü Ting, a sanghaji rehabilitációs hivatal vezető kutatója elmondta: a hagyományos módszerek során kábítószernek látszó tárgyakat vagy azt ábrázoló fényképeket mutatnak a függőségben szenvedőknek a drogok utáni vágyakozás előidézésére, de ez egyrészt azért nem ideális megoldás, mert az inger nem elég valósághű, másrészt mivel ebben a helyzetben nem lehet pontosan rögzíteni a szemmozgást, így pedig nehéz következtetéseket levonni.

Rámutatott: a VR-technológia ezzel szemben valósághű, interaktív környezetet biztosít,
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 13:41
Fitnesz időseknek
ízületeket.

4. tipp: Irány a fitneszstúdió

Talán ahhoz is kedve van, hogy elmenjen egy edzőterembe. Sok idősebb ember használja ki egy tagság előnyeit, mivel egy stúdióban professzionális irányítás alatt végezhet változatos edzést. Edzhetjük állóképességünket a megfelelő gépeken, de célzott erőedzéssel akár izmot is építhetünk.

5. tipp: A rendszeresség számít

Az egészségi állapot javításáért rendszeresen sportoljunk, és lehetőleg ne csak egyszer egy héten. Az, hogy milyen hosszan és milyen intenzitással edzünk, ismét csak a fizikai állapotunktól függ. Általánosságban naponta 30-45 perc mozgás javasolt, aminek nem kell mindig fitneszedzésnek lennie. Egyszerűen próbáljuk meg a napjainkat aktívabban alakítani. Tegyünk naponta sétákat, intézzük az ügyeinket gyalog vagy biciklivel az autó vagy a tömegközlekedés helyett, ha bírjuk, olykor a lépcsőt használjuk lift
klarika47, 2019. július 01. hétfő, 07:08
Autó és vonat karambolozott Borsodban, áll a forgalom Tállya környékén
Az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat megállították, kerülni Szerencs felé, jelentős kitérővel lehet - írták.

A Mávinform azt tette közzé, hogy Tállya és Abaújszántó között, Golopnál a Szerencsről Abaújszántóra tartó személyvonat a jól működő fénysorompós vasúti átjáróban ütközött össze egy személygépkocsival. Hidasnémeti és Szerencs között nem járnak a vonatok, az utasokat várhatóan pótlóbuszok szállítják a vonal teljes hosszán.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese hozzátette: a viszonylag szerencsés kimenetelű balesetben egy ember sérült meg könnyebben, a vonat utasai sértetlenek maradtak.
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 10:29
Harmónia......
megy, míg meg nem találja. Az élethez elengedhetetlen folyadék. A víz lehet romboló és alkotó is. A négy elem egyike, a tűz ellentéte és egyben kiegészítője. Általában női princípium, maga az ősanyag. A teremtésmítoszok őselemeként említik, önmaga az anyaméh, a Magna Mater.
Szétválaszthatatlan, forma nélküli, soha sem csökkenő alapanyag, amelyből minden kiemelkedik és amelybe minden visszatér. Az örökké létező ősegység.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek az el nem múló szerelem, hosszan tartó, érzelmi alapokon nyugvó kapcsolat. Párkeresőknek a duálpár megtalása, a Nagy Ő hívása.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy minden jelenségnek két oldala van, ami lehet romboló illetve építő jellegű. vizsgáld meg életedben az állandóan visszatérő eseményeket, cselekedeteket.
Gondolkodj el azon, hogy milyen mértékben használod ki teremtő fantáziád erejét.
Üzeni, hogy érdemes lenne tartani egy tisztító és egyben gyógyító kúrát az évszaknak illetve a személyes problémádnak
agica2004, 2019. június 23. vasárnap, 17:21
Meghalt Horváth Ádám - Műsorváltozás az M5 kulturális csatornán
A tévéjátékot Horváth Ádám rendezte.

Horváth Ádám, a Magyar Televízió volt elnöke hosszan tartó betegség után hunyt el szerdán 89 éves korában.

Sokoldalú pályája során rendezett híradót, dokumentumfilmet, riportot, portréfilmet, tévéjátékot, balettet, zenés játékot, operát, nevéhez fűződik 1989. június 16-án Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének televíziós rendezése. 1987 és 1999 között ő volt a Szomszédok című teleregény "atyja": rendezője és később forgatókönyvírója is.

Horváth Ádámot 2004-ben a Magyar Televízió örökös tagjává választották. 1970-ben Balázs Béla-díjat, 1978-ban érdemes művész címet, 1985-ben Erkel Ferenc-díjat kapott, 2007-ben Kossuth-díjjal tüntették ki több évtizedes nagysikerű rendezői munkássága elismeréseként.
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 19:46
Körömvirág kenőcs készítése
A körömvirág tartalmú kenőcs gyulladáscsökkentő, sebgyógyulást elősegítő, bőrfiatalító hatású. Alkalmazható: sebgyógyulás elősegítésére, nehezen gyógyuló sebek, kisfokú (I. fokú) égési sérülések és hosszantartó ágyhoz kötöttség során kialakuló felfekvések, kisebb bőrgyulladás, zúzódás, kelések kezelésére, valamint kiszáradt, repedezett bőr ápolására, viszeres panaszok, érgyulladás kezelésére.

A körömvirág (Calendula officinalis) az egyik legelterjedtebb és legsokoldalúbb gyógynövény. Jótékony hatóanyagainak döntő többsége, sárga virágában összpontosul, nem véletlen, hogy a szirmok számos gyógyhatású készítményben megtalálhatók. Ilyen a körömvirág krém, amely kiváló sebgyógyító és gyulladásgátló, valamint bőrfiatalító tulajdonságokkal rendelkezik. Lényeges a sebgyógyulás szempontjából, a körömvirág antiszeptikus hatása, ami meggátolja a fertőzések kialakulását, valamint az is, hogy
pacsakute, 2019. június 07. péntek, 18:28
1/355
Képek, videók
SZKT Varga E.-Ambrus Zs..
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 20:00
Bor Ambrus - A mámor mind
sanci81
2018. január 21. vasárnap, 18:22
December.7.Ambrus
rushlilly
2017. december 02. szombat, 01:41
Ambrus.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:50
ambrus névv.jpg
zsokica45
2016. december 15. csütörtök, 16:42
SzKT Johann H.né-Ambrus Z
agica2004
2016. június 29. szerda, 21:31
SzKT- Ambrus Zs- Nagy Idu
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:46
SzKT-Ambrus Zsuzsi 2016..
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:17
SzKT-Ambrus Zsuzsi -búcsú
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:16
SzKT-Ambrus Zsuzsi- nyugd
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:14
SzKT-Ambrus Zsuzsi-Bakacs
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:13
ambrus nap.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 17:44
Irigy Hónaljmirigy 001.jp
earlgrey
2013. december 31. kedd, 11:13
Irigy Hónaljmirigy 002.jp
earlgrey
2013. december 31. kedd, 11:13
Irigy Hónaljmirigy 003.jp
earlgrey
2013. december 31. kedd, 11:12
Címkék
szirmok számos, tömegközlekedés helyett, sebgyógyulás szempontjából, tévéjátékot Horváth, Vajdasági Magyar Szövetség, körömvirág tartalmú, személyes problémádnak, Meghalt Horváth Ádám, évszaknak illetve, Egyesült Államokban, fertőzések kialakulását, forgalmat megállították, megfelelő gépeken, ügyeinket gyalog, körömvirág antiszeptikus, Hszü Ting,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.