Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 03:52 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM-államtitkár: az energiapolitika prioritása az ellátás biztonságának fenntartása
az importfüggőség csökkentése érdekében a többi között diverzifikálni kell a beszerzéseket. "A több lábon állás hozzájárul az ellátás biztonságához" - fogalmazott.

Az államtitkár a hazai erőforrások hatékonyabb, okosabb felhasználását óriási lehetőségnek nevezte, hozzátéve, hogy a jelentős tradíciókkal rendelkező szénhidrogén-termelésben még komoly lehetőségek rejlenek. Kiemelte: a 2013-ban elindított szénhidrogén koncessziók rendszerének bevezetése kezdi meghozni első eredményeit. Példaként a holland tulajdonú O&GD konyári beruházását említette, amely hozzájárul a hazai földgázigény kielégítéséhez.

A koncessziós rendszer bevezetésével a hazai kitermelési piac többszereplős lett, és olyan cégek léptek be a piacra, amelyek az észak-amerikai innovatív technológiát alkalmazzák - jelezte az államtitkár.

Az O&GD napi 1 millió köbméter gázt termel. Ez a mennyiség csaknem 3,1 százalékát fedezi a magyarországi földgáz-fogyasztásnak, és nagyjából 18 százaléka a hazai kitermelésnek, amellyel
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 21:52
EU-tisztújítás - Lengyel és olasz politikus lett az ECR EP-frakciójának két társelnöke
jobban.

Hozzátette, az EU-nak tiszteletben kell tartania a tagállamok szuverenitását, nem csak a két legnagyobb országét, illetve azokét, akik elégedettek a status quo megőrzésével.

Fitto hangsúlyozta, hogy az EU-nak vissza kellene térnie az alapokhoz, és azokra a területekre kellene fókuszálnia, ahol valóban szükség van a közös fellépésre, például a gazdasági növekedésre, a tisztességes kereskedelemre és a migrációs helyzet megoldására.

Frakcióvezető-helyettesnek hat politikust választottak: a holland Derk Jan Eppinkét, a belga Assita Kankót, a svéd Peter Lundgrent, a spanyol Hermann Tertsch-t, a brit Daniel Hannant és a lett Roberts Zilet.

Egyúttal a frakció az Európai Parlament elnökének jelölte a cseh Jan Zahradilt, aki a május végi EP-választáson a képviselőcsoport listavezetője volt.

Az ECR-nek a korábbi 75 helyett 62 mandátuma lesz a ciklus elején legalábbis ismét 751 tagú testületben, így a hatodik legnagyobb frakciót fogja adni.

A csoport képviselő tizenöt tagállamból
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 19:25
Szijjártó: az EU sikertelen lesz, ha "nem hajt végre hajtűkanyart" migrációs politikájában
Sajtótájékoztatóján a külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy az ülésen főleg a közös kül- és biztonságpolitika hatékonyabbá tételéről és az EU globális stratégiájáról volt szó.

Utóbbi kapcsán kiemelte, hogy a migrációs folyamatok menedzselése helyett azok megállítására lenne szükség, ellen kell állni minden olyan nyomásnak, amely Európa bevándorlókkal való elárasztásával járna.

Sérelmezte emellett, hogy rendkívül lassan halad a szabadkereskedelmi szerződések megkötése több fontos világgazdasági szereplővel, ami az uniós versenyképesség romlásával jár. Úgy vélekedett, hogy a különböző "szocialista típusú gazdasági javaslatok", például az adóharmonizációról és az adósság-közösségiesítésről szóló tervezetek elfogadása is akadályozná a versenyképesség erősödését.

"Ezek bevezetnék a szocializmust az Európai Unióban, ezért ellenük vagyunk. Mi sokat éltünk szocialista diktatúrában, és nem kívánjuk azt vissza" - fogalmazott.

A tárcavezető figyelmeztetett, hogy az EU "külső és
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 14:22
Íjász-vb - Orosz Viktor a második fordulóban búcsúzott
A nem olimpiai kategóriában induló Orosz (aki előzőleg a 137 fős rangsorolóban a 47. helyen végzett) a verseny honlapja szerint szerdán a főtábla első fordulójában 141-193-re legyőzte a cseh Filip Reitmeiert (66.), majd a következő körben a holland Peter Elzingával (18.) találkozott, akitől 146-143 kikapott.
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 13:16
Azeri-magyar - Bakui győzelmével csoportja élén a magyar válogatott
sikert követően két döntetlen mellett hatszor kikapott a nemzeti együttes vendégként.

Az E csoportban így most a magyaroknak és a világbajnoki ezüstérmes horvátoknak hat pontjuk van, de az egymás elleni összevetésben a márciusi budapesti győzelmük miatt a magyarok állnak jobban.

A válogatott jövő kedden Wales csapatát látja vendégül a Groupama Arénában.

Eb-selejtező, E csoport, 3. játéknap:Azerbajdzsán-Magyarország 1-3 (0-1)-----------------------------------Baku, 8000 néző, v: Kevin Blom (holland)

gólszerzők: Madatov (70.), illetve Orbán (18., 53.), Holman (71.)

sárga lap: Hüszejnov (38.), Medvegyev (59.), illetve Szoboszlai (28.), Kleinheisler (67.), Németh (87.)

Azerbajdzsán:

-------------Szalahat Agajev - Makszim Medvegyev, Badavi Hüszejnov, Rahil Mammadov, Anton Krivocjuk - Richard Almeida, Gara Garajev, Dmitrij Nazarov (Rüfat Dadasov, 86.) - Mahir Madatov (Araz Abdullajev, 74.), Renat Dadasov (Agabala Ramazanov, 59.), Ramil
velemenyezd, 2019. június 08. szombat, 20:31
Rembrandt 350 - Kamarakiállítás a Magyar Nemzeti Galériában
Immár a második kiállítás nyílt meg az 1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény terében kialakított kabinetteremben, amely lehetőséget nyújt arra, hogy kortárs és klasszikus művészek munkái lépjenek egymással párbeszédbe - közölte a pénteki megnyitón Vígh Annamária főigazgató-helyettes.

Fehér Dávid kurátor elmondása szerint a kamaratárlat neoavantgárd munkái egyfelől Rembrandt művészetére, másrészt a holland mester által olyannyira kedvelt önarckép műfajára reflektálnak, de az anyagban helyet kapott Rembrandt 1633-ban alkotott, Sálas, sapkás önarckép ellenfényben című rézkarca is.A fény fontos motívum Lakner László Rembrandt-parafrázisaiban is, hívta fel a figyelmet a kurátor: a Rembrandt tanulmányok című vászon nemcsak a festészet, hanem a félhomályban létezés szimbólumává is teszi a holland mestert.

A Lakner László egyik főműveként számon tartott olajfestmény mellett egy litográfia és egy rézkarc is látható a neoavantgárd alkotótól.

Birkás Ákos életművében szintén fontos szerepet tölt be a
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 13:11
Több mint 300 film lesz látható a kecskeméti animációs fesztiválon
naponta beszámolnak a fesztiválról, amelyről péntek este félórás élő bejelenkezés is látható lesz, emellett a rendezvényhez kapcsolódva animációs filmeket vetítenek.

Az idei fesztivál versenyét három zsűri szemlézi. A KAFF alkotásait Ishu Pathel indiai animációs rendező, Csupó Gábor, a Klasky-Csupo animációs stúdió alapítója, Pápai Zsolt filmtörténész, Bán János író, valamint Lakatos Pál szobrász zsűrizi. A 11. Európai Animációs Játékfilm és TV-Film Fesztivál zsűrijének tagja Michael Dudok de Wit holland animációs rendező, Bognár Éva Katinka animációs rendező és Gerencsér Péter filmtörténész, a TV-filmek versenyében pedig Wunder Judit animációs rendező, Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója, Otto Alder, a Luzerni Nemzetközi Animációs Akadémia tanára, valamint Mohamed, a Nemzetközi Animációs Szövetség (ASIFA) alelnöke voksol.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a Médiatanács 1,5-1,5 millió forintot ajánlott fel a 14. Kecskeméti Animációs
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 13:21
Evezős Eb - Galambos Péter döntős könnyűsúlyú egypárban
A viadal honlapjának beszámolója szerint a magyar evezős elődöntős futamát magabiztosan, 6:58.900 perces eredménnyel nyerte meg, ami a két elődöntőt tekintve összesítésben a második legjobb helyezésnek számít. A szám A döntőjét vasárnap 10.15 órától rendezik.

Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban a negyeddöntős futamában 7:39.700 perces eredménnyel utolsóként zárt, az elődöntőhöz az első háromban kellett volna szerepelnie, de messze elmaradt a továbbjutó három riválistól. A magyar evezősre a délutáni programban újabb futam vár, amelyben eldől, hogy a zárónapon a C vagy a D döntőben küzdhet.

A Juhász Adrián - Simon Béla kettes a 14. helyen zárta a kontinensbajnokságot, miután a C döntőben 6:47.650 perces eredménnyel egy holland egység mögött a második helyen ért célba.

A luzerni Eb-n, ahol 17 versenyszámban hirdetnek győztest, 36 ország közel 600 versenyzője indul. Az A és B döntőket vasárnap rendezik.

Az evezősök fő eseménye idén az augusztus végi olimpiai kvalifikációs világbajnokság
velemenyezd, 2019. június 01. szombat, 13:11
Átadták a VI. Savaria Filmszemle díjait
második Király Levente, László Gábor és Király Ferenc Piedone nyomában című alkotása, a harmadik pedig Egyed Rita és Pataki Zita Az utolsó lombik című filmje lett.

A kisjátékfilmek közül Moldovai Katalin és Táborosi András Ahogy eddig című filmjének ítélte oda az első díjat a zsűri, a második helyenWizner Balázs Idegen hangok című filmje, a harmadik helyen pedig Füzes Dániel Szokásjog című alkotása végzett.

A filmetűdök kategóriájában Tápai Gergely #Jótett című filmje lett az első, Nicholas Hollander és Pál Balázs Lilly csodálatos világa című sorozatának Lilly és a torta című darabja a második és Tóth István Holtvágányon című filmje a harmadik.

A zsűri a szombathelyi AGORA Filmszínházban pénteken tartott díjátadó gálán kategóriánként három-három különdíjat is odaítélt.

Az idei filmszemlére 80 diákfilmet, 93 dokumentumfilmet, 24 filmetűdöt és 27 kisjátékfilmet neveztek, amelyek közül szakemberekből álló zsűri választotta ki előbb a versenyprogramba kerülőket, majd a legjobbakat.

A
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 18:09
Kezdődik a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden
Jávorszky Iván, a szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az eseményről rendezett pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fesztivált immár harmadik alkalommal azzal a szándékkal szervezték meg, hogy a szegedi születésű operatőr emlékét, művészetét ébren tartsa, munkásságát, személyiségét minél szélesebb körben megismertesse, és ezt a tudást az újabb nemzedékeknek átadja.

Az operatőri munkát a középpontba helyező fesztiválon három kategóriában - nagyjátékfilm, kisjátékfilm és kísérleti film - versenyeznek az alkotások. Az idei seregszemlére több mint háromszáz alkotást neveztek, az előzsűri a versenyprogramba kilenc nagyjátékfilmet, 23 kisjátékfilmet és kilenc kísérleti filmet válogatott be. A fődíjasról és a kategóriagyőztesekről a Szabó Gábor - az egyetlen, Zsigmond Vilmos rendezte film (Tékozló apa, 1991) operatőre - vezette zsűri dönt.

Szabó Éva fesztiváligazgató közölte, hogy változatos kísérőprogramok is várják az érdeklődőket. Az Aprófeszten
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 13:29
Death [Thrash] Metal
Records where they released Of Darkness. This album consisted of songs that Chris had written in the '80s. The newer songs were saved for the forthcoming album. After this quite progressive death metal album, Therion signed to Active Records. Now the bass player, Erik, had to move back to his native country, the USA, so Chris had to play bass once again. The lyrical concept had changed from society issues to occultism. The record received very good reviews and the band was offered their first shows in Holland and Belgium.

Oskar, now awaiting his second child, chose to leave the band. Peter also stepped back due to health and musical reasons. A new line-up with Piotr Wawrzeniuk (from Chris' other band, Carbonized) on drums, Andreas Wahl on bass, and Magnus Barthelsson on guitar was formed.

This new line-up was the start of a new era. While Beyond Sanctorum was experimental, it was without any doubt death metal. Chris wanted to experiment more and go much further, with the result being
eposz, 2019. április 29. hétfő, 17:36
Asztalitenisz-vb - Mindkét magyar kapitány elégedett
fordulóban egy nagyon jó tajvani ellenfelet kapott, aki érezte az ő stílusát, ráadásul a lélektanilag fontos első szettet is a rivális nyerte, s ugyan utána 0-3-ról még sikerült Ginának visszajönnie, és mindent megtett, végül már nem tudott fordítani."

A szakember hangsúlyozta, mindig nagyon sok múlik a sorsoláson, s ezúttal Pótának és a svéd Matilda Ekholmnak tizedik kiemeltként női párosban sem volt szerencséje.

"A második fordulóban a világ egyik legjobb védő párosát kapták, a két kínait, a holland Li Jiét és a lengyel Li Qiant. Ráadásul bár egyénileg jól játszanak a védekező stílusú játékosok ellen, párosban valahogy nem érzik a játékot ellenük. Egyébként szoros szettekben maradtak alul, de ebben a sportágban minden nüanszokon múlik." - elemzett Bátorfi Zoltán.

Hangsúlyozta: ezt leszámítva maximálisan elégedett, kezdve onnan, hogy egyesben mindhárom selejtezős játékos - Bálint Bernadett, Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie - feljutott a főtáblára, egészen odáig, hogy Madarász Dóra bravúrral
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 13:29
1/93
Képek, videók
Az államtitkár
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:11
allamtitkarok cseréje.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:36
Nyitrai Zsolt államtitkár
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:30
Tanya: otthon biztonsága
furaila
2015. február 01. vasárnap, 09:14
A család biztonságát nagy
furaila
2015. január 30. péntek, 20:40
Az ülések biztonsága.jpg
farkas1945
2010. december 26. vasárnap, 20:04
fő az autó biztonsága
magdaseppa
2008. december 02. kedd, 12:25
Fő a fej biztonsága.bmp
gaborgeneral1
2007. augusztus 11. szombat, 13:23
A magas-fenntartású lányo
cipello
2013. július 28. vasárnap, 15:47
alicia_keys_priority_1 _v5
bergyilkos
2007. november 23. péntek, 20:34
Vérnyomás csökkentésére.j
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:45
Férfi-és-nő-között-az- a-l
menusgabor
2019. május 20. hétfő, 19:00
Kiscica a virágok között.
pacsakute
2019. január 29. kedd, 22:32
Őz a virágok között.jpg
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 23:56
Virágos bokrok között
pacsakute
2018. november 29. csütörtök, 12:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.