Belépés
2020. március 30. hétfő | 14. hét | 90. nap | 06:12 | Zalán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A román kormány lehetővé tette a hiteltörlesztés felfüggesztését
A rendelet a bankoktól vagy nem banki pénzintézetektől felvett hitelekre vonatkozik, amelyek törlesztését a hiteles kérésére egytől kilenc hónapig terjedő időszakra, legfeljebb az év végéig függesztik fel - magyarázta Florin Citu pénzügyminiszter.

A törlesztés felfüggesztését azok a hitelesek - cégek vagy magánszemélyek - kérhetik, akiknek "közvetve, vagy közvetlenül" csökkent a bevételük a járvány idején. A tárcavezető nem pontosította, milyen arányú bevételkiesés jogosít fel a hiteltörlesztés felfüggesztésére, és azt hogyan ellenőrzik.

A törlesztés felfüggesztésének időszakában esedékes kamatokat tőkésítik és szétosztják a törlesztés fennmaradó időszakára, tehát a későbbi törlesztőrészletek nagyobbak lesznek az eredetieknél. A hitelesek 9 hónapnál rövidebb időszakra is igényelhetik a törlesztés felfüggesztését, amelyet szükség esetén meghosszabbíthatnak, de nem tovább, mint december 31.

A törvényerejű rendelet alkalmazási szabályait 15 napon belül kormányhatározatban részletezik -
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 22:04
Koronavírus - Iohannis: a román kormány a hiteltörlesztés felfüggesztéséről készül rendeletet hozni
kifejezte reményét, hogy addig talpra áll a gazdaság. Az elnök szerint a rendkívüli állapot lehetővé teszi, hogy még az első félévben költségvetés-kiigazítást hajtson végre a kormány: az egészségügyi tárcához csoportosítanak át forrásokat, illetve a munkaügyi minisztérium költségvetését növelik meg, amiből a kényszerszabadságra küldött munkavállalók juttatását fedezik.

Florin Citu pénzügyminiszter közösségi oldalán csütörtökön bejelentette: megszerezte az európai bankszövetség hozzájárulását a hiteltörlesztések elhalasztásához. Kifejtette: egyértelmű, hogy a rendkívüli állapotnál hosszabb ideig kell lehetővé tenni a visszafizetési kötelezettség felfüggesztését, és ezt diszkrimináció és bürokratikus akadályok nélkül mindenkinek hozzáférhetővé akarják tenni.

A hiteltörlesztés felfüggesztését a Román Nemzeti Bank (BNR) egy kedden hozott határozata is elősegítette, amellyel enyhítette a nem teljesítő hitelekkel kapcsolatos rendelkezéseit, hogy a halasztás ne okozzon plusz költséget a bankok számára. Az
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 17:12
Krónika 8. rész (azonnali kérdések: koronavírus)
koronavírus-járvány hatásaként.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a munkahelyek megtartását nevezte az egyik legfontosabb célnak. Jelezte, dolgoznak a munkaadókkal a megoldásokon.

Az alapjövedelem bevezetésével kapcsolatban óvott attól, hogy olyan strukturális döntéseket hozzanak, amelyekkel a válságot szeretnék kezelni, de annak hosszú távú hatása is van. A munkahelyek megtartása a jó megoldás, nem az alapjövedelem - rögzítette.Fidesz: milyen eredmény várható a hiteltörlesztések felfüggesztésétől?Hadházy Sándor (Fidesz) azt tudakolta, milyen eredmény várható a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett hiteltörlesztésektől. Emlékeztetett arra, év végig felfüggesztik a magánszemélyek és a vállalkozások március 17-ig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, június 30-ig pedig meghosszabbítják a rövidlejáratú vállalkozási hiteleket.

Hozzátette: múlt héttől az új fogyasztási hitelek teljes hiteldíjmutatóját a jegybanki alapkamat
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 19:12
Koronavírus - Nézőpont: a magyarok 94 százaléka támogatja a veszélyhelyzet meghosszabbítását
teljesítményével a magyarok 72 százaléka elégedett, és csak 21 százalékuk nem - ismertették arra is kitérve, hogy az elmúlt években ez a támogatási arány általában 50 százalék körül mozgott.

Az intézet szerint az elégedettség oka az lehet, hogy a legtöbb bejelentett intézkedésnek is magas a támogatottsága. A rendezvények betiltásával és a határok lezárásával a személyforgalom előtt a megkérdezettek 96 százaléka értett egyet. A válság sújtotta ágazatokban bevezetett járulékmentességet és a hiteltörlesztések felfüggesztését 88 százalékuk üdvözölte - fűzték hozzá.

A közlemény szerint "a gazdaságvédelmi lépések támogatása érthető", hiszen a megkérdezettek 60 százaléka mondta azt, hogy az ő és családja gazdasági helyzetére káros hatással van a koronavírus járvány. Minden szegmensben a magyarok háromötöde mondta azt, hogy kárt okoz vagy okozott neki gazdaságilag a járvány. Csak az általános iskolai végzettséggel rendelkezők, a magyarok 27 százaléka emelkedtek ki ebből, közülük háromból ketten, 67
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 07:04
Koronavírus - Tóth Bertalan: azonnali juttatást az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak!
Tóth Bertalan csütörtökön a budapesti Kossuth Lajos téren tartott sajtótájékoztatóján - amelyet az MTI a párt Facebook-oldalán online követett - azt mondta: az MSZP fenntartja eddigi javaslatait, ötpontos védelmi csomagját, és további javaslatokat is tesz a koronavírus-járvány egészségügyi, társadalmi és a gazdasági hatásainak mérséklése érdekében.

Tesztelni, tesztelni, tesztelni - ismertette egyik javaslatukat, sürgetve az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók tesztelését, valamint számukra megfelelő védőfelszerelések beszerzését.

Tóth Bertalan közölte, kezdeményezik, hogy a kormány vezessen be hatósági árat az alapvető élelmiszerekre, védőfelszerelésekre és fertőtlenítőszerekre.

Hozzátette: csökkenteni kell az energiaárakat. A kőolaj hordónkénti ára már 30 dollár alatt van, a gáz ára is folyamatosan csökken - magyarázta.

Az MSZP elnöke azt is javasolta, a kormány a szakszervezetekkel és a munkaadókkal dolgozza ki a járvány gazdasági hatásait enyhítő javaslatait.
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 10:51
Koronavírus - Tóth Bertalan: nem elegendőek a kormányzati gazdasági intézkedések
Tóth Bertalan szerdán Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére reagálva az MTI-nek nyilatkozva közölte, az MSZP-nek továbbra is a magyar emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága a legfontosabb, ezért támogatnak minden ezt szolgáló döntést.

Hozzátette: a kormányfő által bejelentett gazdasági intézkedések még mindig nem elegendőek a járvány gazdasági és társadalmi hatásainak kezelésére.

Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy csak bizonyos ágazatoknak adnak járulékfizetési könnyítést, nem oldják meg az összes kis- és közepes vállalkozás problémáját. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány még mindig a munkaadókra és a munkavállalókra bízza a munkavállalók megélhetésének biztosítását.

Tóth Bertalan szerint a szakszervezeteknek és a munkaadói szervezeteknek egy sokkal szélesebb körű, minden ágazatra kiterjedő megállapodásra kellene jutniuk.

Hiányolta azon javaslatuk átvételét, miszerint vezessenek be elbocsátási tilalmat a multinacionális cégeknél. Azt firtatta, hogy a
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 17:02
Koronavírus - MSZP: a munkavállalókat, a kkv-kat, a családokat segítő intézkedésre van szükség
Harangozó Tamás az operatív törzs sajtótájékoztatójára reagálva közölte, a cégeknek és a munkavállalóknak azonnali segítség kell, fel kellene függeszteni a szociális, valamint az egészségügyi hozzájárulás fizetését a kkv-knak.

Bérgaranciaalapra van szükség, a multinacionális cégeknek pedig elbocsátási stopot kell előírni, meg kell növelni a munkanélküli ellátás időtartamát háromról kilenc hónapra - sorolta javaslataikat.

Az ellenzéki politikus szerint a hiteltörlesztés felfüggesztését nemcsak a cégek, hanem a magánszemélyek esetében is lehetővé kellene tenni.

Harangozó Tamás az időseknek a nyugdíjprémium korábbi kifizetését és nyugdíjemelést szorgalmazott.

Hozzátette: a családi pótlék emelése az egyetlen eszköz, amivel ma lehet segíteni a családoknak. Meg kell oldani, hogy az egyedülálló szülő, illetve az egyik szülő otthon maradhasson gyermekével a járvány ideje alatt - kezdeményezte.

Az MSZP támogatásáról biztosította a társadalmi érintkezéseket csökkentő kormányzati
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:10
Novák Katalin: a kormány fontos partnernek tekinti a családszervezeteket
családok, és még több, a családokat szolgáló döntés születik.

Ebben az évben havi 35 ezer forintra nőtt a kétgyerekesek családi adókedvezménye, két évre nőtt a diplomás gyed jogosultsági ideje, egyszerűbb és gyorsabb lett a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylése. A családok a harmadik vagy további gyerekek vállalása esetén 1-1 millió forinttal csökkenthetik jelzáloghitel-tartozásukat, a diákhitellel rendelkező nők pedig - attól függően, hányadik gyermekük születik - igényelhetik a hiteltörlesztésük felfüggesztését vagy elengedését. Jövőre eltörlik azt az adminisztratív kötelezettséget, amely szerint a nagycsaládosoknak évről évre igazolniuk kell, hogy több gyereket nevelnek, valamint már a háromgyerekesek is fél áron vásárolhatnak D2-es autópálya-matricát - sorolta az intézkedéseket Novák Katalin.

Kardosné Gyurkó Katalin, a konferenciát szervező Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke bejelentette, hogy megújult a szervezet tagkártyája, amellyel országszerte már több mint
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 12:25
Balog Zoltán: 2018 a családok éve lesz
havi 35 ezer forintra nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye. Januártól kiterjesztik az anyasági támogatást és a babakötvényt a külföldön születő, de magyar állampolgárságú gyerekekre. Két évre bővül és emelkedik a diplomás gyed összege, és bővül a lombikbébi program is.

2018-tól a harmadik vagy további gyerekek vállalása esetén 1-1 millió forinttal csökkentik a jelzáloghitel-tartozásokat, a diákhitellel rendelkező nők pedig - attól függően, hányadik gyermekük születik - igényelhetik a hiteltörlesztésük felfüggesztését vagy elengedését.

Jövőre eltörlik azt az adminisztratív kötelezettséget, miszerint a nagycsaládosoknak évről évre igazolniuk kell, hogy több gyereket nevelnek, valamint már a háromgyerekesek is fél áron vásárolhatnak D2-es autópálya-matricát. Ez korábban csak a négy- vagy többgyermekes családokat érintette.

Egyszerűbb és olcsóbb lesz a csok igénylése, ugyanis az ezzel kapcsolatos hatósági eljárások után nem kell majd eljárási illetéket fizetni, továbbá a tulajdoni lap
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 14:23
Képek, videók
TV3 24 órás felfüggesztés
muhold
2008. február 15. péntek, 14:37
Florin Piersic.jpg
molnarjulia
2012. február 11. szombat, 17:24
Florina- alma.
hartvigjoe
2011. július 27. szerda, 07:50
Florina almafa
hartvigjoe
2011. május 06. péntek, 08:13
florin.jpg
konoksag
2008. augusztus 07. csütörtök, 06:12
Flórinak!5
ligi04
2008. április 13. vasárnap, 20:22
Flórinak!4
ligi04
2008. április 13. vasárnap, 18:45
Flórinak!3
ligi04
2008. április 13. vasárnap, 17:42
Flórinak!2
ligi04
2008. április 13. vasárnap, 17:40
Flórinak!
ligi04
2008. április 13. vasárnap, 17:37
Florine.gif
marika49
2007. március 10. szombat, 08:04
Horthy kormányzó családja
furaila
2020. március 06. péntek, 00:41
A Kormányzó szülei
furaila
2020. március 06. péntek, 00:38
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.